Tuesday, 29 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘Ευρωπαϊκά Νέα’ Category

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Posted by Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 23 - 2013

 

 

 

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
«ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Ε.» ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

Όποιος νομίζει ότι οι γερμανικές εκλογές είναι αληθινές εκλογές που θα αναδείξουν τον αυριανό ηγέτη της λεγόμενης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, είναι οικτρά γελασμένος…

Η αλήθεια είναι ότι οι γερμανικές εκλογές δεν είναι παρά ένα  καλοστημένο θέατρο, που απλώς θα αναδείξει τον διαχειριστή της ανωνύμου εταιρίας «ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Ε.»

Το ότι πρόκειται για εταιρία βρίσκεται πλήρως τεκμηριωμένο στην κάτωθι ανάρτησή μας όπου βρίσκονται και όλοι οι σύνδεσμοι για τα τρία μέρη του άρθρου της Βενετίας Κάντζια «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:ΚΡΑΤΟΣ Ή ΕΤΑΙΡΕΙΑ;» με 63 συγγράμματα ως βιβλιογραφία… 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ

Η ΓΕΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ)…

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 17 - 2013
 
 


 

Tης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

 
 
Ο Σόιμπλε υπήρξε σαφής.«Oι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματά τους σε σίγουρες τράπεζες και όχι στο ρίσκο των υψηλών επιτοκίων». Μετά τη δήλωση αυτή 50.000 επιστολές στάλθηκαν στην Κύπρο από Γερμανικές τράπεζες, προτείνοντας στους καταθέτες άμεση μεταφορά των χρημάτων τους στο ασφαλή Γερμανικό οικονομικό παράδεισο!
 
Μου φάνηκε αρκετά παράδοξο οι ισχυροί τραπεζίτες της Γερμανίας να «ζητιανεύουν» καταθέσεις στον τραπεζικό «σκουπιδότοπο» του. λεηλατημένου τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και αναρωτήθηκα, αν έχουν τόσο. ανάγκη, μήπως δεν είναι τόσο. ισχυροί; 
 
Έκανα μία έρευνα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα της, γιατί τελικά οι Γερμανικές τράπεζες μπορεί να ειναι πολλά, όμως μόνο για υγιείς κι ασφαλείς δεν φημίζονται! Οι περισσότερες τράπεζες τους είναι ουσιαστικά. υπό κατάρρευση! 
 
Η ναυαρχίδα του Γερμανικού συστήματος η Deutsche Bank, χρειάζεται άμεσα 12 δις για να ανακεφαλαιοποιήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Έχει χορηγήσει τεράστια ποσά σε ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία είναι «σε καθυστέρηση» και η μόνη λύση – που έχει βρει- είναι να μεταθέτει την εξόφληση του κεφαλαίου και να κεφαλαιοποιεί τους τόκους εως ότου «σκάσουν» (Roll over)! 

Ενώ λοιπόν είναι σε δυσμενή φάση – περισσότερο και από τη Lehman Brothers – η έκθεσή της σε ναυτιλιακά δάνεια είναι περίπου όσο το κούρεμα της Κύπρου 6 δις ευρώ! Μάλιστα εβγαλε στο σφυρί θυγατρικές της αλλά κανείς δεν τις αγοράζει! Όσο για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerz Bank, καταρρέει σταθερά, όπως μου εξηγούσε χρηματιστής και φαίνεται από την πορεία της μετοχης της. 
 
Ολα ξεκίνησαν από τη ναυτιλία.Κάποιοι φωστήρες Γερμανοί οικονομολόγοι, σκέφτηκαν ότι επειδή η χώρα τους κατασκευάζει αυτοκίνητα (και έχει βαριά βιομηχανία), μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές. Γιγάντωσαν λοιπόν ένα στόλο κοντέινερ και βγήκαν στη διεθνή αγορά μεταφοράς εμπορευμάτων. Αυτά τη δεκαετία του 90 βρήκαν πρόθυμους τραπεζίτες να τους χορηγήσουν τεράστια δάνεια, με τα οποία τιτλοποίησαν και «μόλυναν» όλο το τραπεζικό τους σύστημα!
 
Ο οίκος Moodys εκτιμά ότι η έκθεση των 10 μεγαλύτερων τραπεζών στη ναυτιλία ανέρχεται στα 98 δις, γεγονός το οποίο εδώ και μερικούς μήνες έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό τόσο στη Bundesbank, όσο και στην ομοσπονδιακή αρχή οικονομικής εποπτείας BaFin. Tο ποσό αυτό είναι, σύμφωνα με τον Αμερικανικό οίκο αξιολόγησης αθροιστικά υπερδιπλάσιο σε σχέση με την έκθεση που υπάρχει στα ομόλογα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, και της Ισπανίας. 
Ο Andreas Dombret μέλος του Δ. Σ. της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας προειδοποίησε τόν Φεβρουάριο ότι η κρίση στη ναυτιλία θα τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα. Ηδη οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες στη ναυτιλία η HSH Nordbank και η Commerzbank, έχουν τεθεί κάτω από τη στενή εποπτεία τόσο της Bundesbank όσο και του BaFin. H Commerzbank το 2012 απορρόφησε την άλλη μεγάλη Γερμανική τράπεζα τη Deutsche Shiffsbank και στη συνέχεια έκλεισε το ναυτιλιακό της κομμάτι, το οποίο αγωνίζεται μάταια να πουλήσει.
 
Και ενώ λοιπόν η Μέργκελ με θράσος, εξαγγέλλει πώς οι επενδυτές μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες πρέπει να χάνουν τα χρήματά τους -όταν οι τράπεζες πτωχεύουν- η HSH Nordbank που παραμένει στη ναυτιλία, αναγκάστηκε να ζητήσει και να λάβει κρατική βοήθεια ύψους 1,3 δις ευρώ, από το κρατίδιο Schleswing Holstein το οποίο είναι μέτοχός της, για να μην πτωχεύσει από τις κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από τα επισφαλή δάνεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το KG Funds που διογκώθηκε την δεκαετία του 90 με τη ναυτιλία. 
 
Οι αυστηροί Γερμανοί που διαφημίζουν παντού τη δίκαιη φορολογική μεταχείρισή τους, πρόσφεραν σε αυτά τα Funds. αφορολόγητες επενδύσεις. Τις μέρες της ναυτιλιακής άνθησης εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί με οικονομική επιφάνεια, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, μηχανικοί, έσπευσαν να τοποθετήσουν εκεί χρήματα έχοντας το πλεονέκτημα της μη φορολόγησης και των υψηλών αποδόσεων. Τα Funds αυτά αγόρασαν και ναυπήγησαν εκατοντάδες πλοία σε υψηλές τιμές, λαμβάνοντας παράλληλα άφθονα δάνεια από τις Γερμανικές τράπεζες.Όμως το 2008 η φούσκα των αξιών των πλοίων έσπασε ξαφνικά και από το 2009 η ναυτιλία μπήκε στην περιπέτεια της κρίσης.
 
Όλα αυτά τα πλοία σήμερα έχουν χάσει και το 70% της αξίας τους και έχουν αποδομήσει κάθε πρόβλεψη των δανειακών τους συμβάσεων. Είναι μία άνευ προηγουμένου καταστροφή την οποία τα KG Funds αδυνατούν να διαχειριστούν διότι δεν έχουν την τεχνογνωσία του εφοπλιστή. Τα πλοία τους βγήκαν στην αγορά για να πωληθούν, ώστε να συμμαζέψουν μέρος της ζημιάς τους. 
 
Οι Ελληνες εφοπλιστές έκαναν πάρτι αγοράζοντας για ένα κομμάτι ψωμί πολλά από τα πλοία που έβγαλαν στο σφυρί οι Γερμανικές τράπεζες.Έτσι εξηγείται λοιπόν η κίνηση «του πνιγμένου που κρέμεται από τα μαλλιά του», και το ζητιάνεμα προς τους πελάτες των Κυπριακών τραπεζών.Εξηγείται και το μίσος εναντίον της Ελλάδας και Κύπρου και η άρνηση αλληλεγγύης.Η ναυτιλία της Γερμανίας βούλιαξε από τον ανταγωνισμό των Ελλήνων και Κύπριων εφοπλιστών πού μετά την καταστροφή, αγοράζουν πάμφθηνα τα καράβια τους.
 
Μπορεί εμείς να διδαχθήκαμε πικρά τι σημαίνει δημοσιονομική σπατάλη, οι Κύπριοι τι σημαίνει έκθεση και πιστωτική σύνδεση (σε χώρα με επισφαλή ομόλογα), αλλά πιο πριν οι Γερμανοί πήραν το δικό τους μάθημα στην ναυτιλία. 
 
Έμαθαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι επειδή φτιάχνεις καλά αυτοκίνητα και ηλεκτρικές σκούπες, δεν μπορείς να ανταγωνισθείς τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές που κυριαρχούν στις παγκόσμιες θάλασσες 3000 χρόνια! 
 
Το σύντομο ανέκδοτο με δύο λέξεις που προκαλεί γέλιο στους ναυτιλιακούς κύκλους είναι «Γερμανός. καπετάνιος»!

http://oimos-athina.blogspot.gr/

38471http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/04/38471-300x186.jpg 300w" sizes="(max-width: 318px) 100vw, 318px" />

Οι Τούρκοι ήρθαν στη Γερμανία ως «προσκεκλημένοι εργάτες». Ο σκοπός τους ήταν να παρέχουν κάποια «αναγκαία φθηνή εργασία» και μετά να φύγουν. Αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε έτσι.
Και τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί που οδηγούνται σε όλες τις «ανοικτές» πολυπολιτισμικές δυτικές κοινωνίες, όπου οι μη-εργαζόμενοι βυθίζουν σε χρεοκοπία το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.
Τρία εκατομμύρια Τούρκοι ζουν ήδη στη Γερμανία, ενώ 2,5 εκατομμύρια από αυτούς έχουν γερμανική υπηκοότητα, και η πλειοψηφία τους είναι συντηρητικοί μουσουλμάνοι
Πολύ λίγοι Τούρκοι στη Γερμανία έχουν μια κανονική δουλειά. Περίπου το 20%. Το άλλο 80% ζει με τo λεγόμενo Hartz IV (σύστημα κοινωνικών παροχών). Το 70% των παιδιών τους δεν έχει απολυτήριο. Παρατούν το σχολείο πριν ολοκληρώσουν τη βασική εκπαίδευσή τους.
Σύμφωνα με το γερμανικό σύστημα κοινωνικών παροχών, κάθε ενήλικος πολίτης που έχει τη γερμανική υπηκοότητα, είναι άνεργος και δεν μπορεί να βρει την κατάλληλη δουλειά, έχει το δικαίωμα να πάρει μηνιαίως το ποσό των 482 €. Επιπλέον, οι γονείς παίρνουν για κάθε παιδί κάτω των 18 ετών, 200 €, καθώς και όλα τα μηνιαία έξοδα τους όσον αφορά το ενοίκιο, τα έξοδα θέρμανσης, ενέργειας, ασφάλισης υγείας και δημόσιας συγκοινωνίας.
«Όλως περιέργως μερικοί Τούρκοι που ζουν με τα γενναιόδωρα κρατικά επιδόματα μπορούν να έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα και να οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα όπως Mercedes ή BMW», λέει ο Κλάους, ένας ιδιοκτήτης του οποίου οι ενοικιαστές ανήκουν σε αυτή την περίπτωση.
Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά εύκολη. Ακριβώς όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στην υπόλοιπη Δύση, μπορείτε να βγάλετε λεφτά, κάνοντας πολλά παιδιά. Φέρτε ένα σωρό από τα μέλη της οικογένειάς σας, κολλήστε και κάποια παιδιά από πολυγαμικούς γάμους (το επόμενο σύνορο στην «ισότητα του γάμου» μετά τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων) και σύντομα θα σου έρχονται 10 χιλιάδες κάθε μήνα.
Ο Kamal (46 ετών) και η σύζυγός του Shadia (42 ετών) έχουν δέκα παιδιά κάτω των 18 ετών και ζουν με το Hartz IV (το γερμανικό σύστημα κοινωνικών παροχών). Έχουν ένα μηνιαίο καθαρό εισόδημα 3000 € περίπου. Επιπλέον, όλες οι δαπάνες για το ενοίκιό τους, την υγειονομική τους περίθαλψη, τις μεταφορές, τη θέρμανση, κλπ. πληρώνονται από το κράτος.
Ο Kamal δεν εργάστηκε ποτέ, ούτε είχε ποτέ μια κανονική δουλειά, ποτέ δεν τελείωσε το σχολείο, και ποτέ δεν έμαθε κάποιο επάγγελμα. Τώρα ισχυρίζεται ότι είναι «άρρωστος». Ο Κλάους, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του Kamal λέει, «ο άνθρωπος είναι μια χαρά». Μάλιστα ομολόγησε στον Klaus ότι λέει ψέματα ότι είναι άρρωστος. «Μου είπε κάποτε, “Γιατί να δουλέψω αφού μπορώ να ζήσω καλά χωρίς να δουλεύω;” λέει ο Klaus.
Ο Kamal είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει τακτικά τις εκθέσεις ανεργίας του στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης (Bundes Agentur für Arbeit) στην πόλη του. Το κάνει αυτό, όταν τον καλούν για μια συνέντευξη για δουλειά. Αλλά πάντα ισχυρίζεται ότι είναι «άρρωστος» . Ισχυρίζεται ότι “έχει αφόρητους πόνους στην πλάτη και τις αρθρώσεις του”. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε εργασία. Ο μόνος που ξέρει την αλήθεια για τον Kamal είναι ο ιδιοκτήτης του, ο Klaus
Ο Klaus και πολλοί άλλοι Γερμανοί είναι εξοργισμένοι με τον Kamal και τους ομοίους του. «Είμαστε εμείς, οι φορολογούμενοι, που πρέπει να χρηματοδοτούμε τέτοιους λεχρίτες σαν τον Kamal. Αυτό με κάνει να αρρωσταίνω», λέει ο Klaus συνοφρυωμένος.
Από την άλλη πλευρά, ο γείτονας του Kamal, ο Dieter εργάζεται για μια εταιρεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εργάζεται 8 ώρες ημερησίως, για να πάρει μόνο 800 € στο τέλος του μήνα. Από αυτό το μισθό έχει να πληρώσει το νοίκι του και τις λοιπές δαπάνες του. Αυτό που του μένει είναι κάπου γύρω στα 400 €.
Όλα αυτά κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν πάνω στη πλάτη της Γερμανίας. Φανταστείτε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με αυτόν τον τρόπο και αναπαράγονται με ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό από το γηγενή πληθυσμό, που θα οδηγήσουν τις δαπάνες του κράτους.
Οι Γερμανοί πολίτες μπορούν να μπουν στην Τουρκία με μια απλή επίδειξη της ταυτότητάς τους. Ως εκ τούτου Ο Γερμανός Τούρκος, ιδιαίτερα οι γυναίκες, ταξιδεύουν στην Τουρκία και επιστρέφουν με ένα «νοικιασμένο» μωρό. Παίρνουν το μωρό προσωρινά από συγγενείς και αξιώνουν στα γερμανικά σύνορα ότι είναι ‘το μωρό τους’ που γεννήθηκε πρόσφατα στην Τουρκία.
Ο Khaled, ένας Τούρκος, μου είπε ότι μπορείς να βρεις «ένα ψεύτικο πιστοποιητικό γέννησης» στην Τουρκία με 10 δολάρια.
Πίσω στη Γερμανία, το «νέο» μωρό γράφεται στο ληξιαρχείο του δήμου και η «μητέρα του μωρού» αρχίζει να παίρνει 200 ​​€ μηνιαίως.
Η Nicole, μια Γερμανίδα δασκάλα μου είπε κάποτε, ότι όταν ρώτησε τους μαθητές της τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν, η πλειοψηφία των Τούρκων μαθητών είπε, «Hartz IV Empfänger» (δέκτης κρατικών παροχών). Όταν ρώτησε τους μαθητές της, «Γιατί αυτό;» ένα κορίτσι απάντησε: «Οι γονείς μου ζουν με το Hartz IV και έχουν μια εύκολη ζωή. Κοιμούνται περισσότερο το πρωί, και πάντα έχουν αρκετά χρήματα»
«Το όνειρο της ύπαρξης μιας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν είναι νεκρό για τους Τούρκους» λέει ο Jalal, ένας ανεξάρτητος Κούρδος δημοσιογράφος που ζει στη Γερμανία. Και πρόσθεσε: «Το τουρκικό κατεστημένο πιστεύει ότι οι Τούρκοι στη Γερμανία αποτελούν μια πολύτιμη αιχμή του δόρατος για την ανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτό που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη βία τον 15ο αιώνα, θα μπορούσε, όπως πολλοί Τούρκοι πιστεύουν, να γίνει πραγματικότητα στον 21ο αιώνα, στη Γερμανία, στην καρδιά της Ευρώπης. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι δημογραφικά, ενώ η γερμανική αύξηση του πληθυσμού είναι σχεδόν μηδενική, οι Τούρκοι στη Γερμανία έχουν ετήσιο ποσοστό γεννήσεων άνω του 5%. Ως εκ τούτου, οι δημογράφοι υποθέτουν ότι μέχρι το 2050 η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα ζουν στη Γερμανία θα είναι τουρκικής καταγωγής».
Καλώς ήρθατε στο Χαλιφάτο των Επιδομάτων που χτίστηκε από την Τζιχάντ των Επιδομάτων.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

«Aφήστε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν!» (vid)

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 31 - 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ-ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΝΔΩΝ

Δείτε στο βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) που ακολουθεί πώς ο πρόεδρος της Ισλανδίας συμπυκνώνει μέσα σε λίγες καίριες φράσεις τον απάνθρωπο όσο και αδιέξοδο χαρακτήρα της πολιτικής λιτότητας που επιμένει να επιβάλει η ΕΕ σε αντιδιαστολή με τη «μαγική» συνταγή που υιοθέτησε ο ίδιος για τη χώρα του κατορθώνοντας να ξεπεράσει τον σκόπελο της πτώχευσης: παρέκαμψε δηλαδή πλήρως τις σκληρές, παράλογες απαιτήσεις της ΕΕ και νοιάστηκε πρωτίστως για τον λαό του…

YouTube Preview Image

[Πηγή βίντεο olympia.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ελληνική μυθολογία στο νέο ευρώ

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 11 - 2013

Από την ελληνική μυθολογία είναι εμπνευσμένο το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που θα τεθεί επισήμως σε κυκλοφορία από τον Μάιο. Η παρουσίαση του, έγινε από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε ειδική τελετή στο αρχαιολογικό μουσείο της Φρανκφούρτης.

YouTube Preview Image

Σχόλιο: Πότε θα έρθει η ωρα και για τους δικούς μας ; – Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο. Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε Ιρλανδό πολίτη!

Οι δεκαέξι συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Φιτζπάτρικ αφορούν σε συνομωσία με σκοπό την απόκρυψη ζημιών της τράπεζας πριν την εθνικοποίηση της το 2009.
Ο μεγαλοτραπεζίτης της Anglo Irish παρείχε δάνεια σε ομάδα επενδυτών αλλά και στα πέντε παιδιά του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Σον Κουίν και την γυναίκα του Πατρίτσια, ώστε εκείνοι να αγοράσουν έπειτα μετοχές στην τράπεζα του.
Με αυτόν τον τρόπο η Anglo Irish ενίσχυε την αξία της μετοχής της και ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη προς την ίδια την τράπεζα, με στόχο πάντα την απόκρυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, ζημίες δεκάδων δισεκατομμυρίων που γονάτισαν τελικά την τράπεζα και οδήγησαν στην εθνικοποίηση της.
Τα 30 δις με τα οποία ο Φιτζπάτρικ και η παρέα του φέσωσαν το ιρλανδικό δημόσιο είναι τα μισά σχεδόν από ολόκληρο το πακέτο στήριξης που έλαβε τελικά η Ιρλανδία που οδηγήθηκε εξαιτίας των τραπεζών της στην αγκαλιά της Τρόικας Εάν ο Φιτζπάτρικ καταδικαστεί για την απάτη αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης για κάθε μια από τις δεκαέξι κατηγορίες… Άλλα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας εμφανίστηκαν χτες ενώπιων του δικαστηρίου και αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες για απάτηΚαι τα τρία μεγαλοστελέχη της Anglo Irish αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση και περιοριστικούς όρους για να ξαναεμφανιστούν ενώπιων του δικαστηρίου στις 8 Οκτώβρη.

http://greeknation.blogspot.gr/

Η Μέρκελ χάνει τον άνθρωπό της

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 12 - 2012

 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Εκτός εαυτού είναι το Βερολίνο με την ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών καθαίρεσης του προέδρου της Δημοκρατίας της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου. Παρόλο που η απόφαση του ρουμανικού κοινοβουλίου θα ισχύσει μόνο αν ο κυρίαρχος λαός την εγκρίνει σε ειδικό δημοψήφισμα για το θέμα αυτό που θα λάβει χώρα στις 29 Ιουλίου, οι Γερμανοί απειλούν ήδη θεούς και δαίμονες. Κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος απειλούν ευθέως με μπλοκάρισμα των διαδικασιών περαιτέρω…….

ενσωμάτωσης της Ρουμανίας στην ολοκλήρωση της ΕΕ, αν οι Ρουμάνοι υπερψηφίσουν την καθαίρεση του Μπασέσκου!

Οι Γερμανοί απειλούν τους Ρουμάνους πρωτίστως με τη μη ένταξη της Ρουμανίας στη συνθήκη Σένγκεν, η οποία θα επέτρεπε στον ρουμανικό πληθυσμό την ελεύθερη, χωρίς ελέγχους, κίνηση σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Η Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε τη Δευτέρα ακόμη και την επιβολή… κυρώσεων (!) εκ μέρους της ΕΕ κατά της Ρουμανίας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά από τηλεφωνική συνομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον έκπτωτο Ρουμάνο πρόεδρο.
Είχε προηγηθεί το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε με δηλητηριώδεις δηλώσεις: «Σοβαρές παραβιάσεις του γράμματος και του πνεύματος της ευρωπαϊκής κοινότητας αξιών θα προκαλούσαν ερωτήματα ως προς την καταλληλότητα της Ρουμανίας να κάνει τα τελευταία βήματα προς την πλήρη ολοκλήρωσή της με την Ευρωπαϊκή Ενωση» τόνισε απειλητικά. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα αδιαφορήσει για πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές στη Ρουμανία» πρόσθεσε.
Με γερμανική παρότρυνση, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να συστήσει αμέσως μια επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει τις διαδικασίες καθαίρεσης του τέως προέδρου Μπασέσκου.
Ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αν και σοσιαλδημοκράτης ο ίδιος, όπως και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, άφησε με δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρουμανίας. «Αν κάποια έρευνα δείξει ασυμβατότητες με τα ευρωπαϊκά στάνταρ δικαίου, τότε θα προχωρήσουμε, όπως είμαστε υποχρεωμένοι, ανεξαρτήτως του πώς ονομάζεται ο αρχηγός της κυβέρνησης» υπογράμμισε.
Οσο για τον γερμανικό Τύπο, αυτός κυριολεκτικά αποχαλινώθηκε, όπως βεβαίως θα περίμενε κανείς.
«Μπροστά στα μάτια του κόσμου συρρικνώνεται στη Ρουμανία το κράτος δικαίου. Η χώρα ζει ένα πραξικόπημα μαφιόζικων (!) δυνάμεων. Δεν είναι κάποιοι συνταγματάρχες που κάνουν το πραξικόπημα, είναι η ίδια η κυβέρνηση» είναι π.χ. οι τίτλοι σχετικής ανάλυσης στο κυριακάτικο φύλλο της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Ιδια κατάσταση και τη Δευτέρα. Τεράστιο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο στην εφημερίδα αυτή με τον χαρακτηριστικό τίτλο, αναφερόμενο στη ρουμανική κυβέρνηση… «Ετσι μιλούν οι πραξικοπηματίες»!
Ευνόητη είναι η απορία γιατί οι Γερμανοί κόπτονται τόσο πολύ για την αντικατάσταση ενός προέδρου της Ρουμανίας από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας – μια απόφαση μάλιστα που πρέπει να εγκριθεί σε δημοψήφισμα από τον λαό της χώρας για να ισχύσει.
Η προφανής απάντηση είναι ότι ο Μπασέσκου είναι άνθρωπος που υπηρετεί πιστά τις γερμανικές υποδείξεις, άρα και τα γερμανικά συμφέροντα. Στη σημερινή Ευρώπη αφθονούν βεβαίως οι πειθήνιοι στο Βερολίνο πολιτικοί, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή, όπως δείχνει και η εμπειρία των Ελλήνων προσφάτως.
Το πρόβλημα του Βερολίνου δεν είναι ότι δεν θα βρει γερμανόδουλους Ρουμάνους πολιτικούς να συνεχίσουν το έργο του Μπασέσκου. Τη γερμανική κυβέρνηση την ενοχλεί όμως ο συμβολισμός της καθαίρεσης του Ρουμάνου προέδρου, ο οποίος είναι αυτός που έβαλε τη χώρα σε καθεστώς Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ, εξουθενώνοντας οικονομικά τον ήδη σε άθλια κατάσταση ρουμανικό πληθυσμό. Αν κάθε πολιτικός που βάζει τη χώρα του σε καθεστώς Μνημονίου ανατρέπεται ή καθαιρείται, οι οιωνοί για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής του Τέταρτου Ράιχ είναι πολύ κακοί…
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Θα κατασπαράξουν τον Μπασέσκου
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ είναι οι πιθανότητες να επιβιώσει ο Ρουμάνος πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου του δημοψηφίσματος που θα γίνει στις 29 Ιουλίου για να αποφανθεί ο λαός αν επικυρώνει ή όχι την καθαίρεσή του. Τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που επέβαλε έχουν ξεσηκώσει τους Ρουμάνους εναντίον του. Ο λαός έχει ανατρέψει… τέσσερις (!) κυβερνήσεις – όργανα του Μπασέσκου, αλλά ο ίδιος την είχε γλιτώσει μέχρι τώρα. Αυτή τη φορά όμως οι ψηφοφόροι φαίνονται αποφασισμένοι να τον «κατασπαράξουν» με την ψήφο τους. Πολιτικά θεωρείται αδύνατον να συγκεντρώσει το «Οχι» το 50% συν μία ψήφο όσων προσέλθουν στις κάλπες. Παράλληλα, η κυβέρνηση ελέγχει όλους τους αρμούς εξουσίας, ώστε να είναι πολύ δύσκολη η νοθεία.

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/07/synodos28062012.jpg 660w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Αν ακούσει κανείς τα ελληνικά ΜΜΕ, όπως και αρκετά ξένα για να είμαστε ειλικρινείς, θα θεωρήσει ότι χθες συνέβη κάτι κοσμοϊστορικό. Ότι η Μέρκελ συνετρίβη και ότι οι Μόντι και Ραχόι θα πρέπει να γίνουν δεκτοί σαν “Μπαλοτέλι” της πολιτικής. Άλλωστε και τα χρηματιστήρια ενθουσιάστηκαν οπότε τι άλλη χρείαν αποδείξεων έχουμε;
Αν τα παραπάνω, με μικρές διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα, κάτι σας θυμίζουν έχετε αν μη τι άλλο επιβεβαιώσει την καλή σας μνήμη: οι ίδιες περισπούδαστες αναλύσεις ουκ ολίγες φορές τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ακουστεί μετά από λογής συνόδους- κορυφής και μη- που σε αντίστοιχες περιπτώσεις “έσωσαν” την Ευρώπη από την κρίση. Τώρα, ότι η σωτηρία κρατούσε από λίγες εβδομάδες έως λίγα εικοσιτετράωρα, ουδόλως απασχολεί τους εμπνευστές και τους υμνητές της νέας “ευρώ- σωτηρίας”.
Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής είναι για άλλη μια φορά μπορούν να χαρακτηριστούν από τη γνωστή πλέον φράση “πολύ λίγα, πολύ αργά, πολύ μυωπικά”. Ή για να το θέσουμε αλλιώς, οι ηγέτες των κρατών- μελών αποφάσισαν ότι κατ’ ουσίαν θα αποφασίσουν το Δεκέμβριο τι ακριβώς θα κάνουν.
Έχουμε και λέμε: η απόφαση για απευθείας ανακεφαλαίωση των τραπεζών χωρίς επιβάρυνση του δημοσίου χρέους είναι καταρχήν θετική. Ωστόσο, η υλοποίηση της απόφασης παραπέμπεται για το τέλος του χρόνου. Μέχρι τότε όλα δείχνουν ότι μένουμε στα ίδια. Αν αυτό δεν ισχύει τίθεται το ερώτημα για ποιους και από πότε θα ισχύσει το νέο καθεστώς; Τι θα γίνει με εκείνους στο χρέος των οποίων ήδη εγγράφονται δάνεια που ελήφθησαν για να δοθούν ως βοήθεια στις τράπεζες; Επιπλέον, απ’ ό,τι φαίνεται η παροχή βοήθειας θα συνοδεύεται από κάποιου είδους μνημόνιο, άγνωστο μεταξύ ποιων πλευρών. Το πόσο “ελαφρύ” ή “βαρύ” θα είναι το όποιο τέτοιο μνημόνιο, τι εγγυήσεις θα απαιτώνται, πώς θα γίνεται η καταβολή των ποσών, με τι ανταλλάγματα μένει να φανεί. Όπως επίσης και ποιός θα είναι ο μηχανισμός παροχής βοήθειας: θα είναι μια ευρωπαϊκή “bad bank” ή κάποιο άλλο σχήμα; Άγνωστο. Ποιοι θα το διοικούν και ποιοι θα βάζουν τα λεφτά; Πως θα γίνεται η διαχείριση και αναδιάρθρωση των προσφευγουσών τραπεζών; Και το κυριότερο: αν επιβεβαιωθεί ότι όντως θα έχει εκ των προτέρων συγκεκριμένο ποσό προς διάθεση, τότε απλά θα ανεβούν τα στοιχήματα για το πόσο γρήγορα το εν λόγω ποσό θα αποδειχτεί ανεπαρκές. Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα εκ των προτέρων υποθηκευμένο ταμείο. Και φυσικά, δεν πρόκειται ούτε για πανευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, ούτε βεβαίως για πανευρωπαϊκές εγγυήσεις προς τα “εθνικά” τραπεζικά συστήματα.
Στο πρώτο σκέλος λοιπόν έχουμε μια θετική αρχική σύλληψη, που όμως αγκυλώνεται ώστε να διατηρήσει η Γερμανία- ίσως και η Γαλλία- τη δυνατότητα να αποτραβηχτεί εάν το κόστος των διασώσεων αποδειχτεί πολύ μεγάλο.
Η δεύτερη απόφαση για αγορά ομολόγων από τον EFSF- ESM, δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα ονομασία του ήδη υπάρχοντος μηχανισμού. Τα κράτη που θα προσφεύγουν σε αυτό το μηχανισμό θα το κάνουν έχοντας βρεθεί εκτός αγορών ή επειδή θα βλέπουν ότι δεν μπορούν πια να δανείζονται. Θα υπογράφουν επίσης μνημόνια, η σκληρότητα των οποίων θα είναι αποτέλεσμα πολιτικών συσχετισμών, ασχέτως του τι λέγεται σήμερα. Τα στοιχήματα και ο πανικός για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα αναζωπυρώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, παραμένει το ερώτημα ποια θα είναι η “χωρητικότητα” του μηχανισμού αυτού. Θα “χωράει” και την Ιταλία και την Ισπανία; Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται. Επιπρόσθετα δε, ο χρόνος εφαρμογής παραμένει το τέλος του χρόνου. Μέχρι τότε;
Η τρίτη απόφαση περί της ανάπτυξης είναι απλώς αστεία. Η άποψη ότι με 130 δις. Ευρώ, η Ευρώπη θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, μέσω μιας υποτιθέμενης μόχλευσης δεν είναι παρά ένα συνθηματικό για να μας πουν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης για την Ευρώπη.
Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εξάγονται δύο θετικά και δύο αρνητικά συμπεράσματα. Το ένα θετικό συμπέρασμα είναι ότι και όταν ακόμα δανείζεσαι ή βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο επειδή οι αγορές σε πιέζουν ασφυκτικά, μπορείς να διαπραγματευτείς. Το γεγονός ότι έστω καταρχήν υπήρξε μετατόπιση της Γερμανίας είναι θετικό. Άλλωστε ας μην είμαστε υπερβολικοί στις “απαιτήσεις” μας: οι Ραχόι και Μόντι δεν παύουν να είναι ομοϊδεάτες της Μέρκελ. Αυτή η μετατόπιση όμως, έστω και προς υπονομευμένες ως προς την αποτελεσματικότητά τους αποφάσεις, αποτελεί έμπρακτη ήττα της πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου- Παπαδήμου- Βενιζέλου- Σαμαρά που αποθέωσαν το δόγμα ότι ο δανειζόμενος δε διαπραγματεύεται.
Το δεύτερο θετικό συμπέρασμα που έχει διαπιστωθεί ήδη είναι ότι η πολιτική της ύφεσης και του νεοφιλελευθερισμού ηττάται από την πραγματικότητα. Δεν ηττάται από τη στάση Μόντι- Ραχόι. Ηττάται από το γεγονός ότι η ένταση της κρίσης προκαλεί αγωνία και πυροδοτεί αναζητήσεις για εναλλακτική στρατηγική.
Από την άλλη, το πρώτο αρνητικό συμπέρασμα είναι η ελληνική απουσία. Στη σύνοδο κορυφής η Ελλάδα ήταν απούσα. Όχι λόγω της ασθένειας Σαμαρά. Αλλά διότι ήδη ο πρωθυπουργός της χώρας είχε σπεύσει, όπως και το πρώτο βράδυ των εκλογών, να προβεί σε νέα δήλωση υποτέλειας και εφαρμογής της στρατηγικής του υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού, της πολιτικής Μέρκελ. Η τρικομματική συγκυβέρνηση παλινόρθωσης του μνημονίου δίνει μάχη για την εξακολούθηση της ίδιας πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα και το λαό και καταγράφεται στους στέρεους συμμάχους του γερμανικού κατεστημένου. Άλλωστε το φαγοπότι του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου βρίσκεται επί θύραις. Η συγκυβέρνηση, απεκδυόμενη το φύλλο συκής της επαναδιαπραγμάτευσης στέλνει το μήνυμα ότι το πειραματόζωο αντέχει ακόμα.
Το δεύτερο αρνητικό συμπέρασμα, που αποτελεί εν πολλοίς συνέχεια του πρώτου είναι ότι η Ελλάδα αντί να αποτελεί καταλύτη για το μέτωπο του Νότου και εν γένει για την προσπάθεια αλλαγής πολιτικής στην Ευρωζώνη παραμένει έξω από κάθε τέτοια συμμαχία. Επιτρέπει στους υπολοίπους να την αντιμετωπίζουν σα μια διακριτή περίπτωση. Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να προτάξει ένα εναλλακτικό σχέδιο συνολικά διαφορετικό, να πατήσει στην πραγματικότητα της αποτυχίας και της καταστροφικότητας της “μνημονιακής” πολιτικής ως προς τους στρατηγικούς της στόχους και να διεκδικήσει άλλη στρατηγική, αντί να κινηθεί προς τη διαμόρφωση νεων συμμαχιών, ψελίζει τα περί επιμήκυνσης και περιμένει τις επιτυχίες ή “επιτυχίες” άλλων, ώστε να ευνοηθεί. Μια τέτοια κυβέρνηση κανένας δε θα της δώσει τίποτε περισσότερο από ψίχουλα ή και σφαλιάρες, που δυστυχώς θα πονέσουν το σύνολο του λαού. Μια τέτοια κυβέρνηση συντείνει αντικειμενικά, στην καταστροφική, αν ήθελε εφαρμοστεί ποτέ, θεωρεία κύκλων του ευρωπαϊκού και γερμανικού κατεστημένου ότι η Ελλάδα μπορεί να απομονωθεί και ενδεχομένως να εγκαταλειφθεί χωρίς μεγάλο κόστος για την Ευρωζώνη.
Θέμης Τζήμας

http://www.harta.gr/?p=364

Θα στοιχίσει στη Γερμανία η αλαζονεία της;

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 6 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/06/germany234.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Είπε ο γάιδαρος (Γερμανία) τον πετεινό (PIIGS) κεφάλα…. Η γνωστή λαϊκή παροιμία φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Γερμανίας, καθώς μπορεί το Βερολίνο να λατρεύει να κουνάει το δάχτυλο στις δημοσιονομικά αδύναμες χώρες , κατηγορώντας τες για υπερβολικό δανεισμό, ωστόσο η Γερμανία υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που έσπασε τη συνθήκη του Μαάστριχτ.

Η χώρα της Καγκελάριου Μέρκελ φαίνεται πως ξεχνάει ότι διακινδυνεύει τη δική της πιστωτική ποιότητα. Με τα bunds να βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό εδώ και δύο χρόνια, η Γερμανία «πετάει» δεξιά κι αριστερά εγγυήσεις και δεσμεύσεις σα να μη σημαίνουν τίποτα.

Τι ξεχνάει το Βερολίνο

Υπάρχουν μόνο δύο αποτελέσματα όταν δανείζει κάποιος χρήματα. Είτε τα παίρνει πίσω με βάση την αρχική συμφωνία, είτε όχι. Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο ο δανειστής δεν λαμβάνει πίσω τα χρήματά του, είτε αυτό οφείλεται σε χρεοκοπία, είτε σε αναδιάρθρωση κτλ. Αυτό που μετράει είναι ότι τα χρέη δεν αποπληρώνονται.

Την ώρα λοιπόν που η Γερμανία επιμένει στη σκληρή της γραμμή, ξεχνάει ότι οι δανειολήπτες έχουν μόνο δυο επιλογές. Φαίνεται να είναι βέβαιη πως ότι κι αν συμβεί,  οι χώρες που έχουν δανειστεί θα πληρώσουν τα χρέη τους. Τι θα συμβεί όμως αν το Βερολίνο κάνει λάθος;

Αν κάποια στιγμή η Ελλάδα, η ακόμα χειρότερα η Ισπανία ή η Ιταλία τελικά δηλώσουν ότι… μπούχτησαν από τις νουθεσίες και τις κατηγορίες των Γερμανών, προχωρήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση και συμφωνήσουν από κοινού να σταματήσουν συγκεκριμένες πληρωμές;

Οι ζημιές της ΕΚΤ

Αν οι χώρες εγκαταλείψουν το ευρώ και η ΕΚΤ πάψει να αποτελεί τον κεντρικό τους τραπεζίτη, τότε τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της θα δεχθούν πλήγμα.

Με την αξία των ομολόγων από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ να ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ, μια ζημιά της τάξης του 80%, φαντάζει λογική. Η ζημιά για την ΕΚΤ ανέρχεται σε  80 δισ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τη ζημιά χωρίς να τυπώσει χρήμα ή χωρίς να ζητήσει κεφάλαια από τα κράτη-μέλη.

Βέβαια το να τυπώσει χρήμα για να καλύψει τη ζημιά θα ήταν τουλάχιστον ειρωνικό, από τη στιγμή που δεν το έκανε εξαρχής.

Όσον αφορά τα κεφάλαια από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης, είναι ξεκάθαρο ότι τα PIIGS δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Ακόμα και η συμμετοχή της Γαλλίας δεν είναι σίγουρη.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τα ομολόγα που κατέχει η κεντρική τράπεζα. Θα μπορέσουν όλες οι τράπεζες να ανταποκριθούν στα margin calls;  Η απάντηση είναι όχι. Οι πιο αδύναμες τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα LTRO περισσότερο από τις υπόλοιπες. Έχουν ήδη υποστεί μόχλευση σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, ενώ δεν τους έχει απομείνει ρευστότητα.

Οι απώλειες για την ΕΚΤ μπορεί να φτάσουν τουλάχιστον τα 100 δις. ευρώ ή ακόμα και περισσότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Peter Chir της TF Market Advisors.

Οι ζημιές για τον EFSF

Το ανεξόφλητο χρέος του EFSF ανέρχεται σε 110 δισ. ευρώ. Θεωρητικά τα λεφτά αυτά έχουν δανειστεί σε διάφορες χώρες. Ο EFSF θα υποστεί ζημιές.

Αυτές οι ζημιές αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε ποσοστό του  πλασματικό σε σχέση με τις ζημιές που θα υποστεί η ΕΚΤ, καθώς η έκθεση του μηχανισμού αφορά κυρίως την Ελλάδα, όπου οι ζημιές θα είναι υψηλότερες.

Θεωρητικά η Γερμανία δεσμεύεται να διαχειριστεί το δικό της μερίδιο στο χρέος. Ωστόσο το ερώτημα είναι αν το κάνει αυτό, θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι υπόλοιπες χώρες;

Φαντάζει δύσκολο Ισπανία και Ιταλία να καλύψουν το ανεξόφλητο χρέος παρά το γεγονός ότι είναι εγγυητές και έχουν καταλάβει ότι μπορεί να αποχωρήσουν από το ευρώ.

Ενώ η Γερμανία ενδεχομένως αποφασίσει να πληρώσει την ΕΚΤ παρά το κόστος, μπορεί να είναι πιο εύκολο να επιτρέψει τους κατόχους ομολόγων του EFSFνα υποστούν τις ζημιές, παρά να προσθέσει επιπλέον χρέος και κατά συνέπεια να επωμιστεί μεγαλύτερη ευθύνη από όση υποχρεούται.

Για όποιον πιστεύει ότι κάποιες χώρες θα φύγουν από το ευρώ, τα ομόλογα του EFSF αποτελούν εξαιρετική επιλογή για σορτάρισμα.

Βέβαια υπάρχουν και τα άμεσα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα περισσότερες ζημιές για Γαλλία και Γερμανία. Αν κάποιες χώρες εγκαταλείψουν το ευρώ και σταματήσουν να πληρώνουν, αυτά τα χρήματα θα πρέπει να τα καλύψουν τα εναπομείναντα μέλη της ευρωζώνης. Ωστόσο φαντάζει μάλλον δύσκολο να υφίσταται ευρωζώνη αν μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να βρεθεί στην καλύτερη θέση, εν μέρει καθώς υπήρξε πιο συντηρητικό στις δανειακές του πρακτικές, αλλά κυρίως επειδή οι χώρες θα χρειαστούν επιπλέον δάνεια μετά την έξοδό τους από το ευρώ.

Πόσο ισχυρό θα είναι το πλήγμα για τις γερμανικές τράπεζες;

Η έκθεση της Commerzbank στην Ελλάδα  είναι γνωστή. Δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι απέφυγε ακόμα μεγαλύτερη έκθεση σε Ισπανία και Ιταλία. Υπάρχουν ακόμα οι αποκαλούμενες Landesbanks. Πρόκειται για τις τράπεζες με τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα.  Αν η έκθεσή τους σε Ισπανία και Ιταλία δεν είναι μεγαλύτερη, αυτό μάλλον θα αποτελέσει έκπληξη.

Οι τράπεζες αυτές είχαν αρκετά κεφάλαια ή κυβερνητική στήριξη, ώστε να επιβιώσουν της διαδικασίας του PSI, ωστόσο διερωτάται κανείς αν μπορούν να αντέξουν ανάλογο κούρεμα στα ισπανικά και τα ιταλικά ομόλογα.

Όσον αφορά τη Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, μπορεί να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο ήταν η πρώτη τράπεζα που παρείχε προφορικές εγγυήσεις όσον αφορά το χρέος της περιφέρειας. Για πιο λόγο η Ισπανία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αν εγκαταλείψει το ευρώ; Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Deutsche Bank σε αυτή την περίπτωση.

Δε χωρά αμφιβολία ότι οι PIIGS δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, γεγονός που θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τις τράπεζες πιο πολύ από ότι για τις εθνικές οικονομίες, ωστόσο οι ζημιές θα είναι τόσο μεγάλες που θα επηρεάσουν και τις ίδιες τις χώρες.

 

http://www.sofokleous10.gr/

Επίθεση κατά της ΕΕ εξαπολύει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, κατηγορώντας την ότι μεταχειρίζεται τη χώρα του σαν αποικία, μετά και την απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να «παγώσουν» 495 εκατ.ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, τα οποία θα δίνονταν ως βοήθεια στην Ουγγαρία, εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού της ελλείμματος. Μιλώντας σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη, ο συντηρητικός πρωθυπουργός είπε ότι…..
η χώρα του «δεν θα ζήσει με τις εντολές ξένων δυνάμεων». «Δεν θα γίνουμε αποικία» είπε ο Βίκτορ Ορμπάν, εν μέσω δυνατών επευφημιών των οπαδών του. Και πρόσθεσε: «Σαν ευρωπαϊκή χώρα ζητάμε ίση μεταχείριση. Δεν θα γίνουμε δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες». «Νόμιμο αίτημά μας είναι να έχουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά, τα οποία εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Η απόφαση της ΕΕ για πάγωμα 495 εκατ.ευρώ κονδυλίων προς την Ουγγαρία ελήφθη έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το πάγωμα των πόρων θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση των κυρώσεων που προβλέπει το ενισχυμένο Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ έχουν κατηγόρησε την κυβέρνησή του Ορμπάν για αυταρχικές πρακτικές. Έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για νόμο που ψηφίστηκε και ο οποίος θεωρείται από κάποιους στην ΕΕ ότι περιορίζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και της κεντρικής τράπεζας.

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/blue-card.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αυστρία απηύθυνε η «Ευρωπαϊκή» Επιτροπή «σχετικά με τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν σε αυτές τις χώρες οι μετανάστες υψηλής εξειδίκευσης.»

 

Σύμφωνα με την Επιτροπή «τα τρία αυτά κράτη μέλη δημιουργούν ακόμη υπέρμετρες δυσκολίες σε άτομα υψηλών προσόντων που επιθυμούν να εργαστούν στην ΕΕ. Παρά τις προειδοποιήσεις που έλαβαν τον Ιούλιο 2011, η Αυστρία, η Κύπρος και η Ελλάδα δεν έχουν ακόμα μεταφέρει στο εθνικό τους δίκαιο τους κανόνες της οδηγίας για την μπλε κάρτα, η οποία θα έπρεπε να είχε τεθεί σε εφαρμογή πριν από τις 19 Ιουνίου 2011.» Με το παραπάνω αιτιολογικό  η «Ευρωπαϊκή» Επιτροπή εξέδωσε αιτιολογημένες γνώμες (δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας),  απαιτώντας από την Αυστρία, την Κύπρο και την Ελλάδα να εναρμονίσουν την νομοθεσία τους  για την «μπλέ κάρτα» με αυτήν της «Ευρωπαϊκής»  Ενώσεως.

Σε χώρες όπως Ινδία, Πακιστάν, Μαλαισία, Κίνα,  κ.λπ. δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται  υπό τριτοκοσμικές συνθήκες και μέχρις εξαντλήσεως σε εταιρείες «νέων τεχνολογιών», κυρίως  σε συναρμολόγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε κατασκευή εφαρμογών πληροφορικής αλλά και στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, για μισθούς που ξεκινούν από τα 80 Ευρώ και φθάνουν σε ελάχιστες περιπτώσεις μέχρι και στα 250 Ευρώ τον μήνα. Στην Ινδία για παράδειγμα, ένας τέτοιος τριτοκοσμικός μισθός θεωρείται πολύ υψηλός καθώς το 35% του πληθυσμού της (350 εκατ. άτομα) ζει με εισόδημα κατώτερο του ενός δολαρίου την ημέρα. Η θεσμοθέτηση της  «μπλε κάρτας» τους δίνει την δυνατότητα πλέον να  μετοικίσουν και να εγκατασταθούν «νόμιμα» στην Ευρώπη, έχοντας σαφέστατο το κίνητρο ενός πολύ χαμηλού μισθού, συγκριτικά με τα σημερινά Ευρωπαϊκά δεδομένα μιας τέτοιας θέσεως εργασίας, αλλά αρκετά υψηλότερου από αυτόν που ελάμβαναν στην χώρα τους.

Έτσι η ληστρική αυτή κλίκα που έχει μετατρέψει τις ζωές μας σε εμπορεύσιμο είδος θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη της συνθλίβοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη χαμηλά εισοδήματα των Ευρωπαίων που εργάζονται ήδη σε αυτούς τους τομείς – και ταυτόχρονα αυξάνοντας την ήδη απελπιστικά βεβαρυμμένη από ξένα φυλετικά και πολιτιστικά στοιχεία Ευρώπη, με μερικά ακόμη εκατομμύρια Ασιατών.

Την στιγμή που πάνω από 100 χιλιάδες πραγματικά υψηλά εξειδικευμένοι άνεργοι νέοι Έλληνες έχουν συμπληρώσει βιογραφικό στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της «Ευρωπαϊκής» Ενώσεως και πάνω από 12 χιλιάδες είχαν συμπληρώσει αιτήσεις για εργασία στην Αυστραλία , ψάχνοντας μια θέση εργασίας σε οποιαδήποτε χώρα της γης απλώς για να μπορέσουν να επιβιώσουν – και ενώ η επίσημη ανεργία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ανέργων, η παραπάνω απαίτηση της «Ευρωπαϊκής» Ενώσεως να χορηγηθούν μπλε κάρτες σε «εξειδικευμένους» τριτοκοσμικούς αποτελεί ένα ακόμη άκρως προκλητικό, τεραστίων διαστάσεων, έγκλημα εναντίον του ίδιου του έθνους μας και της υπάρξεώς του  αλλά και εναντίον των εκατομμυρίων ανέργων της χώρας μας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Και αρκετοί από αυτούς που διατηρούν σήμερα κάποια θέση εργασίας σε κάποια από τις ελάχιστες θέσεις πληροφορικής και νέων τεχνολογιών που υπάρχουν στην Ελλάδα, στο μέλλον πρόκειται να χάνουν την δουλειά τους από τους «εξειδικευμένους» τριτοκοσμικούς της «μπλε κάρτας», που θα έρθουν για να μειώσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς και να αυξήσουν  ακόμη περισσότερο την ήδη πολύ μεγάλη ανεργία σε αυτόν τον εργασιακό  τομέα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν δίχως να υπάρχει από πουθενά καμιά απολύτως αντίδραση.

Το υποτιθέμενο «συνδικαλιστικό» κίνημα με όλες του τις συνιστώσες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ κ.λπ.) εξακολουθεί να ασκεί τον αντεργατικό και αντεθνικό του, παγίως προδοτικό, ρόλο, πανηγυρίζοντας για την απόφαση!!!  …- αφού γίνεται ένα σημαντικό βήμα προς ένα πάγιο αίτημά του, δηλ. την «νομιμοποίηση όλων των μεταναστών» που εργάζονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα πολιτικά κόμματα είτε ταυτίζονται πλήρως με αυτήν την απόφαση, είτε τουλάχιστον παθητικώς, παριστάνοντας ότι δεν την είδαν. Όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από κανέναν  – αλλά δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι στιγμής τίποτε απολύτως σχετικό, ούτε έστω ως είδηση, σε καμιά κομματική ιστοσελίδα από αυτές που διατηρούν κάθε λογής πατριδοκάπηλοι, που έχουν κάνει επάγγελμα να αντλούν ψήφους από αφελείς, παριστάνοντας ότι δήθεν ενδιαφέρονται για το «μεταναστευτικό». Και οι νεοέλληνες συνεχίζουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους να κοιμούνται αποχαυνωμένοι, παρακολουθώντας στην τηλεόραση , στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο «αποτελέσματα» από κάθε είδους πλαστές δημοσκοπήσεις για τον ποιό από όλους τους σιχαμένους εμφανίζουν κάθε στιγμή να «προτιμάει» η μάζα ως «καταλληλότερο» για να συνεχίσει  το έργο της απόλυτης καταστροφής μας και το δημόσιο θέατρο με τις  «μετεγγραφές» πολιτικών απατεώνων και τις υποτιθέμενες «αντιπαραθέσεις» μεταξύ διαφορετικών συνιστωσών της ίδιας ακριβώς απόλυτης «πολιτικής» σήψεως και ευτελισμού, αναζητώντας «λύσεις» σε  «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» «σωτήρες»,  που όλοι μαζί ανεξαιρέτως μας οδηγούν στον απόλυτο εθνικό , φυλετικό , πνευματικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό αφανισμό.

http://www.armahellas.com/?p=4882

 

Από τις διαδηλώσεις του 2008, όταν η οικονομική κρίση σάρωσε την Ισλανδία.

Από τις διαδηλώσεις του 2008, όταν η οικονομική κρίση σάρωσε την Ισλανδία.

Ρέικιαβικ: Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία έκθεσης της Ισλανδικής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών. Τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά, και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση δεν έχει τέλος.

«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε» δηλώνει ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.

Τα νοικοκυριά του νησιωτικού κράτους βοηθήθηκαν από μία συμφωνία της κυβέρνησης και των τραπεζών, οι οποίες ελέγχονται ακόμη εν μέρει από το κράτος, για τη διαγραφή του χρέους που ξεπερνούσε το 110% της αξίας των κατοικιών.

Επιπλέον, απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας θεώρησε παράνομα τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες (από την υποτίμηση) της ισλανδικής κορόνας. Χωρίς τη διαγραφή του χρέους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λύγιζαν από το βάρος των δανείων τους μετά την εκτόξευση του χρέους στο 240% των εισοδημάτων το 2008.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων.

Η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό υψηλότερο από το μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το κόστος ασφάλισης έναντι ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ισλανδίας είναι περίπου το ίδιο με την προστασία από ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός για το Βέλγιο.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση διαρκεί για τρίτο χρόνο.

Η ισλανδική οικονομία, με ΑΕΠ 13 δισ. δολαρίων, συρρικνώθηκε κατά 6,7% το 2009, αλλά σημείωσε ανάπτυξη 2,9% το 2011 και θα αναπτυχθεί κατά 2,4% φέτος και το 2013, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ενώ οι χώρες του ΟΟΣΑ προβλέπεται να αναπτυχθούν μόνο κατά 1,6%.

Οι τιμές των κατοικιών στη χώρα είναι σήμερα μόνο περίπου 3% χαμηλότερες από τις τιμές που ίσχυαν τον Σεπτέμβριο του 2008, λίγο πριν από την κρίση. Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα το αξιόχρεο της Ισλανδίας σε διαβαθμισμένο επίπεδο με σταθερή προοπτική και δήλωσε ότι «ήταν επιτυχημένη η ανορθόδοξη πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Η προσέγγιση της Ισλανδίας για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης ήταν να θέτει κάθε φορά τις ανάγκες του πληθυσμού της επάνω από εκείνες των αγορών. Μόλις τον Οκτώβριο του 2008 έγινε φανερό ότι οι τράπεζες της χώρας δεν ήταν δυνατό να σωθούν, η κυβέρνηση παρενέβη, θωράκισε τους εγχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς και άφησε τους διεθνείς πιστωτές να κλυδωνίζονται.

Η κεντρική τράπεζα εισήγαγε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να σταματήσει το ξεπούλημα της κορόνας και δημιουργήθηκαν νέες κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες από τα κατάλοιπα των χρεοκοπημένων τραπεζών.

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

 

Κατηγορούμενος πυροβόλησε εισαγγελέα

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 13 - 2012

dachau123Στη Dachau της Βαυαρίας, κατηγορούμενος πυροβόλησε τον Εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της δίκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο 54χρομος κατηγορούμενος και ενώ εξεταζόταν, έβγαλε ξαφνικά περίστροφο και ενώ  σημάδεψε τον πρόεδρο, έστριψε και πυροβόλησε τον εισαγγελέα. Αμέσως δικαστικοί υπάλληλοι έπεσαν πάνω του και τον αφόπλισαν.
Ο Εισαγγελέας υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.
Ο δράστης δικαζόταν για μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για το προσωπικό που απασχολούσε στην επιχείρησή του.
Το συνολικό ποσό που παρακρατούσε και δεν απέδιδε ήταν 44.000 ευρώ και η ποινή που προβλέπεται είτε χρηματική είτε πενταετής φυλάκιση.
Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, πως ο κατηγορούμενος πέρασε απαρατήρητος το όπλο στην αίθουσα του δικαστηρίου. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που δικαστές και εισαγγελείς έχουν πέσει θύματα επιθέσεων μέσα σε δικαστικές αίθουσες στη Γερμανία και οι έλεγχοι είναι αυστηροί, στο δικαστήριο της Dachau δεν γινόταν κανένας έλεγχος.

http://www.kentri.gr/

 

«Eίμαι κι εγώ Έλληνας» – Θερμή συμπαράσταση εκ Γαλλίας!

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 1 - 2012

 

Image

Στη Γαλλία έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές εβδομάδες ένα φιλελληνικό κίνημα με κεντρικό σύνθημα «Για αλληλεγγύη, είμαι και εγώ Έλληνας», το οποίο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, διεθνώς! Η γαλλική σελίδα στο blogspot η οποία ξεκίνησε ένα νέο κίνημα συμπαράστασης προς τη χώρα μας ονομάζεται http://jesuisgrec.blogspot.com

Αρκετοί Ευρωπαίοι φιλέλληνες, μετά τη σύνοδο των Καννών, έχουν καταθέσει αίτηση συμβολικά για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας καταγγέλλοντας τη »δικτατορία των αγορών», που θέλει να τσακίσει έναν λαό που αντιστέκεται.

Η ιδέα για τη μαζική υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε από την πόλη Νάντη της Γαλλίας και αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που έχουν δημοσιεύσει οι εμπνευστές του κινήματος και κυκλοφορεί στο ίντερνετ, σε αρκετές μάλιστα γλώσσες.

Κοινό τους αίτημα: να λάβουν και την ελληνική υπηκοότητα ως μια έμπρακτη, συμβολική συμπαράσταση στους Έλληνες.

»Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180 συνολικά αιτήματα στα προξενεία μας», αναφέρει ο κ. Ευθύμιος Αραβαντινός, εκπρόσωπος Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Ολόκληρο το κείμενο με τίτλο »Η έκκληση της Νάντης για την Ελλάδα» το βρήκαμε στο mediagate.gr και έχει ως εξής:

Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Έλληνας, Ελληνίδα!

Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα

Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!

Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων – μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) – ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών, και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνυόμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μια ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 για την «ηθική τάξη», την «προσπάθεια» και το «πνεύμα ηδονής».

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλιτώσουν!
Είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν την Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία
(3).

Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος
(4), διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο σπόρο της άμεσης Δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα χρέη αυτά, πριν από 2.500 χρόνια (6).

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες.

Συνεπώς, ήρθε η ώρα να μη γίνουμε συνένοχοι, μέσω της παθητικότητάς μας, ούτε μια στιγμή παραπάνω, στην οικονομική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές μήνυμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, την τύχη του λαού της.

Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιας σημαντικής δράσης της Ελληνικής Αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).

Και το κείμενο της αίτησης είναι το ακόλουθο:
Κύριε Πρέσβη,

Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Έλληνας/ίδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά τον Σόλωνα, τον Κλεισθένη και τον Περικλή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Με αδελφοσύνη προς τον λαό σας.

ΟΝΟΜΑ…………. ΕΠΩΝΥΜΟ………………… ΠΟΛΗ…………… ΧΩΡΑ……………

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ή ΙΔΙΟΤΗΤΑ……………………………

Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στην πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στην ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου: jesuisgrec@numericable.fr

Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιο κάτω blog :

http://jesuisgrec.blogspot.com/

Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση για την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος «Ν.Ε.U.F» «Nantes Est Une Fête!» (H Νάντη είναι μια γιορτή) (9).
Image

Σημειώσεις κειμένου έκκλησης:

(1). Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης, εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.

Αισθανόμαστε ντροπή για το ζεύγος Μέρκελ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μια Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μια θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.

Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος την πολιτική του κυριαρχία, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός για χάρη μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών και των συνενόχων τους.

(2). Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.

(3). Ο Τσώρτσιλ είχε πει την περίφημη φράση μετά το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας αν διαλέξετε την ατιμία, θα έχετε τον πόλεμο». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει: «Η Ευρώπη πούλησε την ψυχή της για να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί τον θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της».

Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένης στην Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει την παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση για να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει την τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στον τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθη και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945.

(4). Γιατί η Ελλάδα έδωσε στον κόσμο τον εκπληκτικό μύθο της Αντιγόνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.

(5). Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη τον πρώτο σπόρο της άμεσης Δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μια τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης άμεσα από κληρωτούς βουλευτές).

(6). Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναϊκή Δημοκρατία πρώτος σπόρος -ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως- που αποφάσισε ο νομοθέτης Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώς η κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιος το θυμάται;

Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική Ελληνική Αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.

(7). Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και την προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με τον κίνδυνο μιας προ-φασιστικής κρίσης.

(8). Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στον στρατηγικής σημασίας άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μια μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της Ελληνικής Αντίστασης, των κομμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κομμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες.

(9). Ο σύλλογος Ν.Ε.U.F. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των Γλωσσών και των Διαδρομών Μνήμης της Αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε τη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το «Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς» μπροστά στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου για τον φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.Ε.U.F. πήρε επίσης την πρωτοβουλία της «Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004» (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, 10 καινούργια δικαιώματα για τον προσεχή αιώνα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Πρωτοδικείο του Μονάχου ανακοίνωσε την ποινή σε δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Ferrostaal. Αντιμετώπιζαν την κατηγορία της δωροδοκίας αξιωματούχων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία για πωλήσεις γερμανικών υποβρυχίων.
Σε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή καταδικάστηκαν δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal που κατηγορούντα ότι δωροδοκούσαν αξιωματούχους της Ελλάδας και της Πορτογαλίας για να προωθούν παραγγελίες υποβρυχίων. Επίσης τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 36.000 ευρώ ο ένας και 18.000 ο άλλος. Η ίδια η εταιρία θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο ύψους 140 εκατομ. ευρώ.
«Ντιλ» με τη δικαιοσύνη

Η καταδικαστική απόφαση ήταν αναμενόμενη. Δικαστές, εισαγγελία, εκπρόσωποι της εταιρίας και συνήγοροι είχαν έρθει σε επαφή από το καλοκαίρι για να βολιδοσκοπήσουν, αν θα μπορούσε να κλείσει η υπόθεση με συμβιβασμό βάσει του άρθρου 257c του γερμανικού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Το δικαστήριο δέχτηκε να επιβάλει ήπιες ποινές με αντάλλαγμα τις ομολογίες των δύο κατηγορουμένων. Έλαβε επίσης υπόψη το προχωρημένο της ηλικίας τους, 73 χρονών σήμερα. Η Ferrostaal θα καταβάλει το χρηματικό πρόστιμο σε 4 δόσεις μέχρι το 2014.
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, μεταξύ 2000 – 2007 δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες. Προκειμένου να επηρεάσουν την ανάθεση της παραγγελίας «οι κατηγορούμενοι εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζοντες και «συμβούλους», οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση στους αρμόδιους υψηλόβαθμους φορείς αποφάσεων για τις αναθέσεις παραγγελιών», ανέφερε η ανακοίνωση της Εισαγγελίας τον περασμένο Απρίλιο.
Σύμφωνα με την απόφαση οι δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal ακόμη και μετά την αλλαγή του νόμου στη Γερμανία το 2000, διέθεσαν διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ της εταιρίας για τη δωροδοκία ξένων υψηλών αξιωματούχων. Ο ένας εκ των μάνατζερ, ο Γιοχαν Φρίντριχ Χάουν, είχε ρωτήσει τον τότε υπουργό Άμυνας τί θα πρέπει να κάνει για να «εξουδετερώσει» γαλλική ανταγωνιστή προσφορά και του δόθηκε τo όνομα ενός μεσάζοντος.
Και ο Τσοχατζόπουλος
Συνολικά 36 εκατομ. ευρώ έρευσαν στην Ελλάδα για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων, δύο εκατομμύρια πήγαν στον τότε πορτογάλο επίτιμο πρόξενο στο Μόναχο.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την περασμένη Πέμπτη (15.12), η οποία διήρκησε μόνο λίγες ώρες, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν ποιοι καρπούνταν τις μίζες, αλλά και επίτηδες δεν ενδιαφέρθηκαν να το μάθουν. Τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω ενός κυκλώματος μεσαζόντων προς υψηλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Όπως αναφέρει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa, ανάμεσά τους ανήκει και ο πρώην Έλληνας υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος όμως δεν διώκεται δικαστικά στην Ελλάδα. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ. Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας I του Μονάχου δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις σε βάρος 40 ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει το 2009 διαμάχη διαρκείας μεταξύ της μητρικής τότε εταιρείας ΜΑΝ και του αραβικού επενδυτικού ομίλου IPIC, που ήθελε να εξαγοράσει τη Ferrostaal, αλλά στη συνέχεια απέσυρε το ενδιαφέρον της και τα λεφτά της. Στο μεταξύ η εταιρεία έχει πουληθεί στον εμπορικό όμιλο MPC με έδρα το Αμβούργο.
Ειρήνη Αναστασοπούλου/dpad
Υπεύθ. Σύνταξης Σπύρος Μοσκόβου

Μπορεί οι Ευρωπαίοι να εμφανίζονται αποφασισμένοι να λύσουν το πρόβλημα της κρίσης χρέους, ωστόσο δεν είναι πλέον κρυφό στους αναλυτές και τους επενδυτές ότι με τις λύσεις που προτείνονται οδεύουμε ολοταχώς σε μία παταγώδη κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς προηγούμενο…….
Σύμφωνα με τους αναλυτές οι Ευρωπαίοι πήραν μία απόφαση που δεν έχει ξαναληφθεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν τόσο πολύ τα δημοσιονομικά κριτήρια, υπό το φόβο των σοβαρών κυρώσεων για τα απείθαρχα μέλη της ευρωζώνης,  ενώ την ίδια ώρα απαγόρευσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει στο τύπωμα χρήματος ώστε να μην χρηματοδοτηθούν τα χρέη των κυβερνήσεων. 

Χωρίς αμφιβολία τέτοιες λύσεις είναι γερμανικής εμπνεύσεως. Προτάσσουν τη σκληρή λιτότητα με κάθε κόστος, και με το ρίσκο το χρέος να φτάσει σε επίπεδα ρεκορ την ώρα που η οικονομία συρρικνώνεται.
Οι αναλυτές επισημαίνουν 17 σημάδια κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς ένα χρηματοπιστωτικό κραχ.

1.Η μείωση των κρατικών δαπανών προκαλεί ταυτόχρονα επιβράδυνση της ανάπτυξης. Ήδη το είδαμε να συμβαίνει στην Ελλάδα, ενώ τώρα την ίδια πολιτική ετοιμάζονται να επιβάλλουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη

2.Αφού οι ρυθμοί της οικονομίας κινδυνεύουν να πέσουν ανησυχητικά, η ανεργία θα κλιμακωθεί. Ήδη τα ποσοστά σε δέκα περίπου μέλη της ευρωζώνης έχουν ξεπεράσει το 10%, με απρόβλεπτες συνέπειες σε περίπτωση που επιστρέψουν σε υφεσιακό περιβάλλον.

3.Την ώρα που πολλές κυβερνήσεις δεν μπορούν να αποκαστήσουν το φθηνό δανεισμό τους, οι Γερμανοί, και άλλα ισχυρά κράτη, δείχνουν ότι «αρρωσταίνουν» σε οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης.

4.Ενώ θεωρητικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει στο τύπωμα χρήματος αγοράζοντας παράλληλα και κρατικό χρέος, οι Ευρωπαίο δεν θέλουν ούτε να το ακούν, με τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωζώνης να είναι ολοένα και πιο κοντά.

5.Δεν είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι μέχρι το τέλος του επόμενου καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής συνθήκης. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, όπως άλλωστε την αποτύπωσε πριν από λίγες μέρες και η Αγκέλα Μέρκελ, αναφέροντας ότι η επίλυση της κρίσης χρέους θα πάρει πολλά χρόνια. Και οι αναλυτές απορούν… γιατί ο χρόνος τελειώνει.

6.Η Ευρώπη δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό κοινής έκδοσης ομολόγων, μεταφοράς κεφαλαίων και Υπουργείου Οικονομικών, ενώ και οι μηχανισμοί ESM και EFSF δεν διαθέτουν κάποιο σαφές θεσμικό πλαίσιο.

7.Κανένας δεν θέλει πια να δανείζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Δεκάδες ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ την ίδια ώρα μόνο οι Κεντρικές Τράπεζες μπορούν να τους παράσχουν κάποια εργαλεία ρευστότητας.

8.Η πιστωτική επέκταση των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει μειωθεί δραματικά, την ώρα που οι ίδιες προσπαθούν να ενισχύσουν σε ένα «εχθρικό περιβάλλον» τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας τους.

9.Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι κυριολεκτικά φορτωμένες με κρατικά ομόλογα, τα οποία έχουν μετατραπεί σε τοξικά, εντείνοντας τον πανικό στην προσπάθεια τους να τα ξεφορτωθούν.

10.Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων παραμένουν σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, ενώ η ΕΚΤ έχει ξοδέψει περί τα 274 δις. δολάρια για να αποσυμπιέσει την αγορά

11. Οι αποδόσεις των ομολόγων γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2012 οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν σημαντικό μέρος των ομολόγων που λήγουν.

12.Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προβεί σε αυστηρές προειδοποιήσεις για τις επικείμενες υποβαθμίσεις που αναμένεται να υπάρξουν στην Ευρώπη

13.Οι μετοχές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών σχεδόν έχουν καταρρεύσει

14.Ήδη έχουν φύγει σημαντικά κεφάλαια από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με πολλούς αναλυτές να έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για bank run

15. Την ώρα που η ύφεση είναι προ των πυλών, το νέο σύμφωνο που προτείνεται δένει τα χέρια των κυβερνήσεων αναφορικά με την αύξηση των κρατικών δαπανών ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη

Η εξίσωση σύμφωνα με τους αναλυτές οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Ότι η Ευρώπη έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και η κατάληξη μόνο αισιόδοξη δεν θα είναι. Κι αυτό γιατί η εξίσωση έχει ως εξής:
Σκληρή λιτότητα + τοξικά επίπεδα κυβερνητικού χρέους + αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων + έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα + υπερμόχλευση των τραπεζικών ισολογισμών = Χρηματοπιστωτικό κραχ

www.bankingnews.gr

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.