Tuesday, 29 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ’ Category

…Και σπάνε τον ήχο πάνω απο τα Τούρκικα Τζαμιά !
Στις 19 Mαρτίου του 1987, το «Πίρι Pέις» πλέει από το στενό της Iμβρου προς το Aιγαίο συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων. Kινείται εκτός χωρικών υδάτων, κοντά στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τον Aθω και τη Σκύρο για να πραγματοποιήσει έρευνες.
Oι Tούρκοι δηλώνουν ότι η υφαλοκρηπίδα είναι δική τους μέχρι τα μέσα του Aιγαίου.

O Aνδρέας Παπανδρέου αποφασίζει ότι «θα αντιδράσουμε δυναμικά». O τουρκικός στόλος συγκεντρώνεται στον Eύξεινο Πόντο. Hταν ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Mαρτίου.

Στο Eθνικό Kέντρο Eπιχειρήσεων στο τρίτο υπόγειο του υπουργείου Eθνικής Aμυνας έχει σημάνει συναγερμός. Aποφασίζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Στα νησιά και στη Θράκη διατάσσεται γενική επιστράτευση. O ελληνικός στόλος έσπευσε στις επίμαχες θαλάσσιες περιοχές. Oι φάκελοι με τα σχέδια φεύγουν και παραλαμβάνονται από τους διοικητές όλων των Mονάδων.

«Γράψε ότι ο Mίλτος εκείνη τη νύχτα είχε τέσσερις βόμβες για πάρτι του “Πίρι Pέις”», λέει στο «Eθνος» πιλότος των Φάντομ. «Nα το γράψεις. Tο χρωστάμε σε όλους αυτούς που χαιρέτησαν τα παιδιά τους εκείνο το βράδυ και έφεραν παπά να μεταλάβουν». O Mίλτος καταθέτει από πρώτο χέρι τη μαρτυρία του:

«Tο “Πίρι Pέις” είχε βγει με τέσσερα συνοδευτικά πλοία. H Πολεμική Αεροπορία είχε σχεδιάσει αποστολή με 70 αεροσκάφη. H σχεδίαση είχε γίνει από τον αρχηγό ATA. Οι διοικητές των Mοιρών από όλη την Ελλάδα λίγο πριν νυχτώσει στις 26 Mαρτίου πήγαν στο ATA στη Λάρισα με αεροπλάνα και παρέλαβαν τα σχέδια σε σφραγισμένους φακέλους. Στις έξι το πρωί θα βυθίζαμε τον στολίσκο. Το KYΣEA το είχε εγκρίνει. Άλλα 40 αεροπλάνα ήταν έτοιμα για απογείωση, προκειμένου να κάνουν αναχαίτιση. Για εμάς ήταν πόλεμος, το είχαμε πάρει απόφαση.

Στις τρεις και μισή τα ξημερώματα μπήκαμε στα αεροπλάνα, βάλαμε μπροστά και περιμέναμε. Ήμασταν δεμένοι στο κόκπιτ και δεν μιλούσαμε. Δεν είχαμε καρδιοχτύπι, απλά δεν μιλούσαμε. Ήμασταν πολύ ήρεμοι. Λέγαμε, επιτέλους, ας γίνει. Τα αεροπλάνα θα συναντιόνταν σε συγκεκριμένο σημείο και ύστερα… όποιον πάρει ο χάρος. Σε 2,5 λεπτά θα τελείωναν όλα. Αν απογειωνόμασταν, δεν υπήρχε επιστροφή. Τελικά στις έξι παρά τέταρτο το πρωί υπέκλεψαν τηλέφωνο από το κοντινό τουρκικό ραντάρ και έμαθαν ότι το «Πίρι Pέις» δεν θα βγει. Στις έξι και τέταρτο μας είπαν ότι όλα είχαν τελειώσει». Το «Πίρι Pέις» δεν βγήκε από τον Kόλπο του Ξηρού. Tα πράγματα έδειχναν ότι είχαν ηρεμήσει. O Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία». Mια εβδομάδα μετά την κρίση, δεν πετούσε τίποτε στον εναέριο χώρο.

O Mίλτος θυμάται κι ένα ακόμα περιστατικό: «Hμέρα Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα απογειώθηκαν δύο Φάντομ από Σκύρο και έκαναν αερομαχία με δύο F-104 δικά τους. Kυβερνήτες ο Γιάννης κι εγώ. Tους “σκίσαμε” και επειδή έμειναν από καύσιμα πήγαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Tσίλι της Σμύρνης στα τουρκικά παράλια. O Γιάννης μού φώναξε να ακολουθήσω. Eπιασε κλειστό σχηματισμό τον ένα κι εγώ τον άλλο και φτάσαμε μέχρι την τελική φάση προσγείωσης. Kάναμε «touch and go» (άγγιγμα και απογείωση) στο τουρκικό αεροδρόμιο!
Aμέσως φύγαμε, περάσαμε χαμηλά από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και σηκώθηκε όλη η αεροπορία τους να μας κυνηγήσει. Tο ραντάρ της Mυκόνου φώναζε σαν τρελό. Hταν ο Θύμιος που κατάλαβε τι έγινε. Tότε πετάξαμε υπερηχητικά από όλα τα χωριά τους. Πετούσαμε πολύ μα πολύ χαμηλά κάπου στα 10 με 15 μέτρα και… ισιώσαμε όλα τα τζάμια. Mέχρι σήμερα ήταν ένα μυστικό που κρατήσαμε επτασφράγιστο από το 1987 τα άτομα του σχηματισμού. Eχουν περάσει χρόνια, μπορείς να το γράψεις».

Τότε που  οι Αξιωματικοί έγραφαν στα αρχίδια τους τον τσαμπουκά των Τούρκων !

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/07/SyrianAirDefenceXL.jpg 1024w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο σχέδιο αεροπορικής προσβολής θέσεων αντιαεροπορικών συστημάτων στην Συρία γιατί τα μαχητικά της «θα καταρριφθουν σαν παπάκια στο λούνα-παρκ» (!), έστειλε η Ρωσία μέσω της εφημερίδας «Ισβέστια» η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις διαρροή σε τουρκικές εφημερίδες των σχεδίων εκτέλεσης αποστολών SEAD (καταστολής αεράμυνας) από την τουρκική Αεροπορία ως «εκδίίκηση» για την κατάρριψη του αναγνωριστικού/μαχητικού RF-4E (διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ την πρωτογενή πληροφόρηση και σειρά με άγνωστες λεπτομέρειες της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού) η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι  «Η Τουρκία ήταν έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία, αλλά ακύρωσε τα σχέδιά της όταν το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατάλαβε ότι οι πληροφορίες του για την συριακή αεράμυνα ήταν περιορισμένες. Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν «τα παπάκια στο λούνα παρκ».

Η εφημερίδα επίσης τονίζει ότι οποιαδήποτε τουρκική επιθετική κίνηση θα πυροδοτούσε γενική πολεμική σύρραξη.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι Ρώσοι «σύμβουλοι» έχουν στήσει ένα αντιαεροπορικό δίκτυ, βασισμένο στα διδάγματα των τελευταίων συγρκούσεων απο την εποχή της επιχείρησης «Ναζαρέτ» το 1982, όταν η προωθημένη συριακή αεράμυνα στην κοιλάδα Μπεκάα πρακτικά καταστράφηκε μέσα σε 48 ώρες μαζί με 98 συριακά μαχητικά, από την ισραηλινή Αεροπορία, αλλά και την επιχείρηση «Οπωρόνας» του 2007 όταν καταστράφηκε ένας συριακό εργαστήριο πυρηνικών ερευνών από ισραηινή αεροπρική επίθεση, καθώς βέβαια και τους δύο πολέμους στο Ιράκ το 1991 και το 2003.

Κατ’αρχήν έχουν εγκαταστήσει τρεις ζώνες που η μία προστατεύει τις άλλες: Σε επίπεδο SHORADS τα Pantsir S1, σε μεσαίες αποστάσεις τα BUK-M2 και τα Pechora και στις μεγάλες αποστάσεις τα S-300PMU2 (αν και οι παραδόσεις δεν ολοκληρώθηκαν), είναι μόνο μερικά από τα Α/Α όπλα που είναι ανεπτυγμέν στο συριακό έδαφος, αλλά πάνω απ’όλα περιμετρικά των συστοιχιών έχουν εγκατασταθεί ισχυρότατες μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς πλέον οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί ότι μόνο αν επιβιώσουν από τα ισχυρότατα δυτικά ECM οι πύραυλοι θα μπορέσουν να εκτοξευθούν και να βρουν το στόχο τους.

Η σιγουριά για την τύχη που θα είχε μια τουρκική αεροπορική προσβολή εδράζεται στο γεγονός ότι η συριακή αεράμυνα στήθηκε για να αντιμετωπίσει την ισραηλινή και τον τελευταίο χρόνο την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική δύναμη. Άρα η τουρκική Αεροπορία, όντως φαντάζει στους Ρώσους χειριστές των Α/Α συστημάτων περισσόερο σαν «παπάκι του λούνα παρκ»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/07/ziazias25712.jpg 460w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπέβαλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υπέβαλε την παραίτησή του στις 2.30 τα ξημερώματα, αντιδρώντας στις υποδείξεις που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, αλλά τόνισε πως θεωρεί απίθανο να πρόκειται για «κομματικές διώξεις» και έκανε λόγο για «πρακτικές άλλων εποχών».

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), οπότε και θα κληθεί μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά να επιλέξει νέο αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ανακοίνωση ΓΕΣ

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος.

Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»

http://news247.gr/

Ο UCK εκπαιδεύει σύρους αντάρτες

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 11 - 2012

Βλαντισλάβ Βορομπιόφ, Ροσσίσκαγια γκαζέτα

Η Ρωσία αποκάλυψε στον ΟΗΕ ότι σύριοι, αντικαθεστωτικοί αντάρτες, εκτός από την Τουρκία και τη Λιβύη, εκπαιδεύονται και στο Κόσσοβο.
Ο UCK εκπαιδεύει σύρους αντάρτες

Πηγή: Reuters

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει εδώ και καιρό το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των σύριων, αντικαθεστωτικών μαχητών. Είναι προφανές ότι οι σύριοι αντάρτες που πολεμούν τα κυβερνητικά στρατεύματα, δεν έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό. Πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται για κάποιους αυτοδίδακτους επαναστάτες. Πριν μπουν στην μάχη, έχουν διδαχθεί όλα τα κόλπα του ανταρτοπόλεμου σε στρατόπεδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Τουρκία, στη Λιβύη, και στο Λίβανο. Πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσει ένα νέο «σχολείο», αυτή τη φορά στην Ευρώπη. Ειδικότερα, σε ένα μικρό κομμάτι των Βαλκανίων, στο οποίο οι Ευρωπαίοι εδώ και χρόνια δεν μπορούν –ή δεν θέλουν- να βάλουν τάξη. Το Κοσσυφοπέδιο. 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το μικρό κρατίδιο, το οποίο από ελάχιστα κράτη έχει αναγνωριστεί, αρνείται να εναρμονιστεί με τις αρχές του ευρωπαϊκού Δικαίου. Το 2010, για παράδειγμα, στην έκθεση του κ. Dick Marty, που διένειμε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρεται ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού, Χασίμ Θάτσι, ενεπλάκησαν σε εμπόριο ανθρώπινων οργάνων. Αποκαλυπτόταν μάλιστα, ότι επρόκειτο για ανθρώπινα όργανα που είχαν αφαιρεθεί από  Σέρβους αιχμαλώτους. Ωστόσο, η έρευνα εμποδίστηκε και, έτσι, ο κ. Θάτσι απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια των υπερατλαντικών προστατών του, οι οποίοι ανοικτά παραδέχονται ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ. Και το κάνουν.

 

Τον Απρίλιο, πρώτο από όλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τανγιούγκ» αποκάλυψε τα σχέδια που εξυφαίνονται με επίκεντρο το Κόσσοβο, και αφορούν τη Συρία. Το σέρβικο πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε  ότι η περιοχή θα γίνει κέντρο «μεταφοράς της ανεκτίμητης εμπειρίας και τεχνογνωσίας» στους σύριους αντάρτες. Η Μόσχα, αλλά και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν αμέσως να ελέγξουν το δημοσίευμα. Το θέμα αυτό, μάλιστα, συζητήθηκε σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε: «Η μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης για τους μαχητές διαφόρων ενόπλων σχηματισμών, θα μπορούσε να γίνει ένας σοβαρός αποσταθεροποιητικός παράγοντας, που η εμβέλεια του θα ξεπερνά την περιοχή των Βαλκανίων». Οι αρχές του Κοσσόβου δεν αντέδρασαν, συνειδητοποιώντας προφανώς ότι τέτοιου είδους δηλώσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν γίνονται χωρίς να υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις και τεκμήρια των όσων έχουν ειπωθεί.

 

Βεβαίως, ο υπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου, Ενβέρ Χοτζάϊ, αναγνώρισε ότι η Πρίστινα έχει επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση, αλλά ισχυρίστηκε ότι στο Κόσσοβο δεν εκπαιδεύονται αντάρτες. Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «άδειασε» ευθέως τον κ.Χοτζάϊ: «Δεν πρόκειται απλά για ανταλλαγή εμπειριών στον τρόπο οργάνωσης αυτονομιστικού κινήματος, με στόχο την ανατροπή των υφιστάμενων καθεστώτων, αλλά για την προετοιμασία σύριων μαχητών, στο Κοσσυφοπέδιο». Η εκπαίδευση γίνεται σε περιοχές που γεωγραφικά είναι παρόμοιες με τα ανάγλυφα των επαρχιακών περιοχών της Συρίας. Δεν αποκλείεται επίσης, το ενδεχόμενο της λειτουργίας των κέντρων εκπαίδευσης στις πρώην στρατιωτικές βάσεις του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου (UCK)».

http://rbth.gr/

 

γράφει ο Thierry Meyssan
http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/06/semonces.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />
Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της νίκης κατά του ναζισμού, στις 9 Μαϊού, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε την ανάγκη για τη Ρωσία να είναι έτοιμη για νέα θυσία.

Η συριακή κρίση άλλαξε φύση. Η διαδικασία της αποσταθεροποίησης που θα άνοιγε το δρόμο για νομιμοποιημένη στρατιωτική επέμβαση της Ατλαντικής Συμμαχίας απέτυχε.  Βγάζοντας τη μάσκα τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν δημοσίως την πιθανότητα να επιτεθούν στη Συρία, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως το έπραξαν στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτό ήταν όμως χωρίς να υπολογίσουν ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι αυτή του Μπόρις Γιέλτσιν. Μετά την εξασφάλιση της κινεζικής υποστήριξης, η Μόσχα πυροβόλησε δύο προειδοποιητικές βολές προς την Ουάσιγκτον.
Η συνέχιση των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από το ΝΑΤΟ και το ΣΣΚ μπορεί από δω και στο εξής να ανοίξει τον δρόμο για μια παγκόσμια σύρραξη.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε την τρίτη θητεία του κάτω από το σήμα της επιβεβαίωσης της κυριαρχίας της χώρας του ενώπιον των απειλών που εκτοξευτήκαν άμεσα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταδικάσει την επέκταση του ΝΑΤΟ, την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων στα σύνορά της και την ανάπτυξη της πυραυλικής ασπίδας, την καταστροφή της Λιβύης και την αποσταθεροποίηση της Συρίας.
Κατά τη διάρκεια των ημερών που ακολούθησαν την ενθρόνιση του, ο Πούτιν επιθεώρησε την ρωσική στρατιωτική βιομηχανία, τις ένοπλες δυνάμεις του, και τον μηχανισμό των συμμαχιών του [ 1 ]. Συνέχισε αυτήν την κινητοποίηση, επιλέγοντας να κάνει τη Συρία την κόκκινη γραμμή που δεν επιτρέπεται να περαστεί. Για εκείνον, η εισβολή στη Λιβύη από το ΝΑΤΟ είναι συγκρίσιμη με εκείνη της Τσεχοσλοβακίας από το Τρίτο Ράιχ, και αυτή της Συρίας, αν συμβεί, θα είναι συγκρίσιμη με εκείνη της Πολωνίας, που προκάλεσε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οποιαδήποτε ερμηνεία του τι συμβαίνει στην Ανατολή σε όρους εγχώριας επανάστασης/ καταστολής στη Συρία δεν είναι μόνο λάθος, αλλά γελοία σε σχέση με τα πραγματικά διακυβευμένα και ανήκει στην σφαίρα της απλής πολιτικής επικοινωνίας. Η συριακή κρίση είναι προπαντός ένα βήμα της «Ανάπλασης της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής», μια νέα προσπάθεια να καταστραφεί «ο Άξονας Αντίστασης», και ο πρώτος πόλεμος της «Γεωπολιτικής του Φυσικού Αερίου» [2]. Αυτό που διακυβεύεται σήμερα στη Συρία, δεν είναι αν ο Μπασάρ αλ-Ασάντ θα καταφέρει να εκδημοκρατίσει τους θεσμούς που κληρονόμησε ή αν οι ουαχαμπιτικές μοναρχίες του Κόλπου θα καταφέρουν να καταστρέψουν το τελευταίο κοσμικό καθεστώς στην περιοχή και να επιβάλουν την μισαλλοδοξία τους, αλλά ποια θα είναι τα σύνορα που χωρίζουν τα νέα μπλοκ, το ΝΑΤΟ (Οργάνωση της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού) και ο ΟΣΣ (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) [3].
Μερικοί από τους αναγνώστες μας πιθανώς να αναπήδησαν από την ανάγνωση του προηγούμενου εδαφίου. Πράγματι, εδώ και μήνες, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και του Κόλπου σφυρηλατούν όλη τη μέρα ότι ο πρόεδρος Άσαντ ενσαρκώνει μια σεκταριστική δικτατορία προς όφελος της μειοψηφίας των Αλαουιτών, ενώ η ένοπλη αντιπολίτευση ενσαρκώνει μια πλουραλιστική δημοκρατία. Μια απλή ματιά στα γεγονότα είναι αρκετή για να καταστραφεί αυτή η ψεύτικη παραπλάνηση.  Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ οργάνωσε διαδοχικά δημοτικές εκλογές, ένα δημοψήφισμα και κοινοβουλευτικές εκλογές. Όλοι οι παρατηρητές συμφωνήσαν ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με τίμιο τρόπο. Η λαϊκή συμμετοχή έφτασε πάνω από το 60%, ενώ οι Δυτικοί τις αποκάλεσαν «φάρσες» και ενώ η ένοπλη αντιπολίτευση που υποστηρίζουν εμπόδισε τους πολίτες να πάνε στις κάλπες στις τέσσερις περιοχές υπό τον έλεγχό της. Την ίδια ώρα, η ένοπλη αντιπολίτευση αύξησε τις δράσεις της όχι μόνο εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά εναντίον των αμάχων και όλων των σύμβολων του υφισταμένου πολιτισμού και του πολύ-θρησκεύματος. Δολοφόνησαν προοδευτικούς σουνίτες και μετά σκότωσαν στην τύχη Αλαουίτες και Χριστιανούς για να αναγκάσουν τις οικογένειές τους να φύγουν. Πυρπόλησαν  περισσότερα από 1.500 σχολεία και εκκλησίες. Προκήρυξαν ένα εφήμερο ανεξάρτητο Ισλαμικό Εμιράτο στο Μπάμπα Αμρ όπου ίδρυσαν ένα επαναστατικό δικαστήριο που καταδίκασε σε θάνατο πάνω από 150 «αιρετικούς», που σφάχτηκαν ένας ένας δημόσια από τους δήμιους τους. Και δεν είναι το θλιβερό θέαμα λίγων αδίστακτων διαφθαρμένων πολιτικών, που συγκεντρώθηκαν στο εξόριστο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, εμφανίζοντας ένα δημοκρατικό σχέδιο προστάγματος που δεν σχετίζεται με τη εγχώρια πραγματικότητα για τα εγκλήματα του «Συριακού» Ελεύθερου Στρατού (ΣΕΣ) που θα κρύψει την αλήθεια για πολύ. Αλήθεια, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι το κοσμικό καθεστώς της Συρίας, του οποίου η υποδειγματική στάση γιορτάστηκε πριν από λίγο καιρό, θα είχε γίνει μια θρησκευτική δικτατορία, ενώ ο «Συριακός» Ελεύθερος Στρατός που υποστηρίζεται από τις ουαχαμπιτικές δικτατορίες του Κόλπου και που υπακούει στις διαταγές τακφιριστών ιεροκηρύκων θα είναι υπόδειγμα δημοκρατικού πλουραλισμού;
Η επίκληση από αξιωματούχους των ΗΠΑ για μια ενδεχόμενη διεθνή παρέμβαση χωρίς εντολή των Ηνωμένων Εθνών, με τον τρόπο που το ΝΑΤΟ διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία, προκάλεσε οργή ​​και ανησυχία στη Μόσχα. Η Ρωσική Ομοσπονδία, που μέχρι τώρα βρισκόταν σε αμυντική θέση, αποφάσισε να αναλάβει την πρωτοβουλία. Αυτή η στρατηγική στροφή οφείλεται στον επείγοντα χαρακτήρα κατά τη ρωσική προοπτική, και στο ευνοϊκό πεδίο που υπάρχει σήμερα στη Συρία [4].
Η Μόσχα πρότεινε να συγκροτήσει μια Ομάδα Επαφής για τη Συρία που θα συγκέντρωνε όλα τα εμπλεκόμενα κράτη, δηλαδή τα γειτονικά κράτη, τις περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις. Πρόκειται για την προώθηση ενός φόρουμ διάλογου σε αντικατάσταση του σημερινού εμπόλεμου μηχανισμού που εισήχθη από τους Δυτικούς υπό τον Όργουελικό όρο «Διάσκεψη των Φίλων της Συρίας».
Η Ρωσία συνεχίζει να υποστηρίζει το Σχέδιο Ανάν, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια απλή παραλλαγή του σχεδίου που είχε παρουσιάσει ο Σεργκέι Λαβρόφ στον Αραβικό Σύνδεσμο.  Λυπάται ότι αυτό το σχέδιο δεν εφαρμόζεται, αλλά καταλογίζει την ενοχή στην παράταξη της αντιπολίτευσης που πήρε τα όπλα. Σύμφωνα με τον AK Lukashevich, έναν από τους εκπρόσωπους του Υπουργείου Εξωτερικών, ο «Συριακός» Ελεύθερος Στρατός είναι μια παράνομη οργάνωση βάσει του διεθνούς δικαίου. Παρόλο που σκοτώνει κάθε μέρα 20 με 30 Σύρους στρατιώτες, υποστηρίζεται δημοσίως από τα κράτη του ΝΑΤΟ και του ΣΣΚ κατά παράβαση του σχεδίου Ανάν [ 5 ].
Θέτοντας το εαυτό του ως ειρηνοποιός ενώπιον ενός πολεμοχαρή ΝΑΤΟ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον ΟΣΣΑ να προετοιμαστεί για την ανάπτυξη μιας ειρηνευτικής δύναμης των «μπλε τραγιάσκων» στη Συρία, τόσο για τον διαχωρισμό των εμπόλεμων μέρων στη Συρία όσο και να πολεμήσει τις ξένες δυνάμεις. Ο Νικολάι Bordyuzha, Γενικός Γραμματέας του ΟΣΣΑ, επιβεβαίωσε ότι διαθέτει 20.000 εκπαιδευμένους άνδρες για αυτό το είδος αποστολής και εύκολα διαθέσιμοι [ 6 ]
Θα ήταν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΣΣΑ θα ανέπτυσσε μια ειρηνευτική δύναμη έξω από το χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δυνατά τσιμπημένος, ο Γενικός Γραμματέας Μπαν Κι Μουν προσπάθησε να σαμποτάρει αυτή τη πρωτοβουλία προτείνοντας ξαφνικά να οργανώσει και αυτός μια Ομάδα Επαφής.
Συγκεντρώνοντας στην Ουάσιγκτον την ομάδα εργασίας για τις κυρώσεις της Διάσκεψης των «Φίλων» της Συρίας, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αγνοήσε την πρόταση της Ρωσίας και πλειοδότησε υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος [ 7 ].
Στην Τουρκία, βουλευτές της αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν τα στρατόπεδα Σύρων προσφύγων. Παρατήρησαν την απουσία περίπου χίλια προσφύγων που είχαν καταγραφεί από τα Ηνωμένα Έθνη από το κύριο στρατόπεδο, και αντιθέτως, ανακάλυψαν τη παρουσία ενός οπλοστασίου στο στρατόπεδο. Ερώτησαν έπειτα,  στην Εθνική Συνέλευση, τον πρωθυπουργό  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαιτώντας να αποκαλύψει το ποσό της ανθρωπιστικής βοήθειας που χορηγείται στους πρόσφυγες φαντάσματα. Οι Τούρκοι βουλευτές θεωρούν ότι το στρατόπεδο προσφύγων είναι κάλυμμα για μυστική στρατιωτική επιχείρηση. Στεγάζει στη πραγματικότητα μαχητές, κυρίως Λίβυους, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως βάση οπισθοφυλακής. Οι βουλευτές εξέφρασαν την υπόθεση  ότι αυτοί οι μαχητές είναι εκείνοι που εισήλθαν στην περιοχή της Χούλα, όταν έλαβε χώρα η σφαγή.
Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες του Ρώσου πρεσβευτή στο Συμβούλιο Ασφαλείας Βιτάλι Τσούρκιν, σύμφωνα με τις οποίες ο ειδικός εκπρόσωπος του Μπαν Κι-Μουν στη Λιβύη Ian Martin, χρησιμοποίησε μέσα των Ηνωμένων Εθνών που προορίζονται για τους πρόσφυγες για να μεταφέρει μαχητές της Αλ Κάιντα προς την Τουρκία [ 8 ].
Στη Σαουδική Αραβία, το χάσμα μεταξύ του βασιλιά Αμπντουλάχ Ι και του σόι των Sudeiris εκδηλώθηκε και πάλι. Μετά από πρόσκληση του Αμπντουλάχ Ι, το Συμβούλιο των των Ουλεμά εξέδωσε ένα φετβά που δηλώνει ότι η Συρία δεν είναι ένας χώρος της τζιχάντ. Αλλά την ίδια στιγμή, ο πρίγκιπας Φαϊζάλ, υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε για την ενίσχυση του εξοπλισμού της οπλισμένης αντιπολίτευσης εναντίον του «Αλαουίτη σφετεριστή».
Η ημέρα της Πέμπτης 7 Ιουνίου, υπήρξε πλούσια σε γεγονότα. Ενώ ο Μπαν Κι-μουν και ο Navi Pillay, αντίστοιχα Γενικός Γραμματέας και Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αγόρευαν το κατηγορητήριο τους ενάντια στη Συρία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Μόσχα πραγματοποιούσε δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων .
Ο πύραυλος Bulava οφείλει το όνομά του στο κορμό ενός αρχαίου σλαβικού όπλου που χρησιμοποιούταν ως σκήπτρο Στρατάρχη από τους Κοζάκους στρατούς.
Ο συνταγματάρχης Βαντίμ Κοβάλ, εκπρόσωπος των RSVN, παραδέχτηκε την δοκιμή ενός πυραύλου Topol  -που εκτοξεύτηκε από ένα σιλό κοντά στην Κασπία Θάλασσα-, αλλά δεν επιβεβαίωσε την εκτόξευση ενός πυραύλου Bulava από υποβρύχιο στη Μεσόγειο.
Ωστόσο, η εκτόξευση παρατηρήθηκε σε όλη τη Μέση Ανατολή, από το Ισραήλ μέχρι την Αρμενία, και δεν υπάρχει κανένα  άλλο γνωστό όπλο που θα μπορούσε να αφήσει τέτοια ίχνη στον ουρανό [ 9 ].
Το μήνυμα είναι σαφές: Η Μόσχα είναι έτοιμη για παγκόσμιο πόλεμο εάν το ΝΑΤΟ και το ΣΣΚ δεν συμμορφώνονται με τις διεθνείς υποχρεώσεις, όπως ορίζονται από το Σχέδιο Ανάν, και επιμένουν να τροφοδοτήσουν την τρομοκρατία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτή η προειδοποιητική βολή είχε συντονιστεί με τις συριακές αρχές.
Ακριβώς όπως η Μόσχα είχε ενθαρρύνει τη Δαμασκό να εξαφανίσει το Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάμπα Αμρ μόλις επιβεβαιώθηκε η ηγεσία του Προέδρου al-Assad από το συνταγματικό δημοψήφισμα, με τον ίδιο τρόπο ενθάρρυνε τον πρόεδρο να εξαλείψει τις ομάδες μισθοφόρων στη χώρα μόλις εγκαταστάθηκαν το νέο Κοινοβούλιο και ο νέος πρωθυπουργός.
Δόθηκε η εντολή να περάσουν από αμυντική σε επιθετική δράση για την προστασία του λαού από την τρομοκρατία. Ο εθνικός συριακός στρατός πέρασε λοιπόν στην επίθεση κατά των  προμαχώνων του «Συριακού» Ελευθέρου Στρατού. Οι μάχες των επομένων ημερών προβλέπονται να είναι δύσκολες, ειδικά καθώς οι μισθοφόροι διαθέτουν όλμους, αντιαρματικά βλήματα και τώρα πυραύλους έδαφος-αέρα.
Για να μειωθεί η ένταση, η Γαλλία αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση της Ρωσίας για συμμετοχή σε μια ομάδα επαφής ad hoc. Η Ουάσιγκτον απέστειλε επειγόντως  τον Frederic C. Hof στη Μόσχα. Σε αντίθεση με τις δηλώσεις της προηγούμενης ημέρας, που έκανε η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο κ. Hof αποδέχθηκε με τη σειρά του την ρωσική πρόσκληση.
Δεν υπάρχει πια χρόνος για κλαψουρίσματα για την εξάπλωση των συγκρούσεων στο Λίβανο, ούτε για ρητορεία περί ενδεχόμενης περιφερειοποίησης της σύγκρουσης.

Για 16 μήνες στη διάρκεια των οποίων αποσταθεροποιούν τη Συρία, το ΝΑΤΟ και το ΣΣΚ δημιούργησαν μια αδιέξοδη κατάσταση η οποία μπορεί από δω και στο εξής να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

 

 

Του Σάββα Καλεντερίδη
Χθες, Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, τα τουρκικά ΜΜΕ πρόβαλαν μια είδηση, που προβλημάτισε τόσο την τουρκική κοινή γνώμη όσο και την γραφειοκρατία του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. Πρόκειται για το άρθρο που δημοσίευσε πρώτο το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy με τίτλο «Ο πόλεμος με το Ιράν θα αρχίσει από τον Καύκασο;», όπου αναφέρεται ότι υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης, μιλώντας στον Mark Perry είπε ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν παρεχώρησε προς χρήση στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ μια αεροπορική βάση που βρίσκεται στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Μάλιστα, στην εν λόγω βάση δόθηκε η ονομασία «Αζερμπαϊτζάν».
Ο αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε τους φόβους του ότι η αποκάλυψη ύπαρξης της εν λόγω συμφωνίας είναι δυνατόν να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, είναι πλέον προφανές ότι σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο πόλεμος εκτός από τη Μέση Ανατολή θα επεκταθεί και στον Καύκασο.
Επίσης, Τούρκοι παρατηρητές αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει σοβαρή κρίση και στις σχέσης Άγκυρας-Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες είχαν ήδη διαταραχτεί λόγω της σύσφιξης των σχέσεων Ισραήλ-Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα, τη στιγμή που η Άγκυρα τέντωνε το σχοινί των δικών της σχέσεων με το Τελ Αβίβ τόσο, που αν δεν έσπασε, κινδύνεψε να σπάσει.
Όσον αφορά τις αζερο-ισραηλινές σχέσεις, αυτές έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, που εξόργισαν τον ίδιο τον Ερντογάν, όταν έμαθε πριν από ένα μήνα περίπου ότι το Αζερμπαϊτζάν παρήγγειλε από το Ισραήλ οπλικά συστήματα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οργή του Τούρκου πρωθυπουργού μάλλον θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, όταν αντιληφθεί ότι τα οπλικά συστήματα που θα πληρώσει το Αζερμπαϊτζάν, θα εξυπηρετούν επιχειρησιακές ανάγκες του Ισραήλ, αφού η παραγγελία αφορά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου HERON, που θα συλλέγουν πληροφορίες από το ΒΔ Ιράν επ’ ωφελεία του Ισραήλ, και εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα, που θα προστατεύουν το Αζερμπαϊτζάν από ενδεχόμενη πυραυλική ή αεροπορική επίθεση, αλλά θα προστατεύουν κυρίως την αεροπορική βάση που παραχώρησε το Αζερμπαϊτζάν στο Ισραήλ.
Επίσης, ένα στοιχείο που εξοργίζει την Άγκυρα, που έχει επενδύσει πολλά στον λεγόμενο τουρκικό κόσμο, είναι η δήλωση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, ο οποίος, αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ είπε: «Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ μοιάζουν με παγόβουνο. Αυτές που φαίνονται είναι μόνο το 10% ενώ το υπόλοιπο 90% είναι υπόγειες και δεν φαίνονται».
Την ίδια στιγμή που διακινείται η πληροφορία αυτή σε διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ένα άλλο δημοσίευμα έρχεται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά στην Τουρκία.
Η εφημερίδα Ζαμάν δημοσίευσε δηλώσεις του εξόριστου πολιτικού εκ των Κούρδων της Συρίας, Σαλάχ Μπεντρεντίν, σύμφωνα με τον οποίον το καθεστώς Άσαντ, με τη μεσολάβηση του προέδρου του Ιράκ, του γηραιού Κούρδου πολιτικού, Τζελάλ Ταλαμπανί, εξομάλυνε τις σχέσεις του με το ΡΚΚ, το οποίο πλέον δραστηριοποιείται χωρίς κανένα εμπόδιο στο συριακό έδαφος, συνεργαζόμενο στενά με την Ελ Μουχαμπεράτ και τις άλλες υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών του συριακού κράτους. Μάλιστα, ο Σαλάχ Μπεντρεντίν, που αντιπολιτεύεται το ΡΚΚ,  είπε ότι τη στιγμή αυτή υπάρχουν δυο χιλιάδες αντάρτες του ΡΚΚ στα βουνά Κιουρμέν, που βρίσκονται στην περιοχή Αρφίν, κοντά στα σύνορα με το Βόρειο (τουρκικό) Κουρδιστάν. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που η πληροφορία αυτή είναι σωστή, το ΡΚΚ, που προετοιμάζει την εαρινή του επίθεση, με την κίνησή του αυτή δημιουργεί ένα επί πλέον πρόβλημα στο τουρκικό στρατό και τις άλλες δυνάμεις ασφαλείας, που προετοιμάζονται αναλόγως για την αντιμετώπιση της εαρινής επίθεσης.
Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο για την Τουρκία, αν σκεφθεί κανείς ότι οι εκπρόσωποι των Κούρδων της Συρίας αποχώρησαν από τις συνομιλίες που γίνονται στην Κωνσταντινούπολη, εν όψει της συνόδου των «Φίλων της Συρίας» το προσεχές Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας ότι δεν εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των συμπατριωτών τους. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανεξάρτητους παρατηρητές, το 75% των δυο εκατομμυρίων Κούρδων της Συρίας πρόσκειται στο κόμμα PYD (Partiya Yekikiya Demokratik, PYD), που αποτελεί την πολιτική πτέρυγα του ΡΚΚ στη Συρία, ενώ το υπόλοιπο 25% είναι μοιρασμένο σε 15 κόμματα και οργανώσεις!
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δικές μας κουρδικές πηγές, οι Κούρδοι της Συρίας ήδη έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το αυτόνομο Μικρό Νότιο Κουρδιστάν, όπως αποκαλούν τα εδάφη της Συρίας που κατοικούνται στην πλειοψηφία τους από Κούρδους και ότι τηρούν αποστάσεις τόσο από το καθεστώς Άσαντ όσο και από την αντιπολίτευση, επιλέγοντας να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, με βάση πάντα τον μακρόπνοο σχεδιασμό για την ενότητα όλων των Κούρδων. Για όσους αναρωτιούνται τί σημαίνει αυτό για την Τουρκία και όχι μόνο, να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση που ιδρυθεί το αυτόνομο Μικρό Νότιο Κουρδιστάν, τότε οι Κούρδοι φθάνουν πολύ κοντά στο μεγάλο τους όνειρο, που είναι η απόκτηση εξόδου στη θάλασσα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του Μεγάλου Κουρδιστάν.
Τέλος, το σκηνικό τρόμου για την Άγκυρα κλείνει με την προοπτική παράτασης της αβεβαιότητας και της αστάθειας στη Συρία για τα επόμενα δυο χρόνια, μετά την υπαναχώρηση της Ουάσιγκτον από το ενδεχόμενο ένοπλης επέμβασης, πιθανόν μετά από συμφωνία με τη Ρωσία (ποιος ξέρει με τί αντάλλαγμα). Και μιλούμε για σκηνικό τρόμου γιατί πέραν του ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα με τις εξαγωγές της προς τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, αφού οι δρόμοι μέσω Ιράκ και Συρίας είναι επί της ουσίας κλειστοί για τα τουρκικά φορτηγά, η παράταση της αβεβαιότητας στη Συρία, επεκτείνει την περιοχή δραστηριοποίησης των Κούρδων εκτός από το Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) και στο υπό δημιουργίαν Μικρό Νότιο Κουρδιστάν. Το γεγονός αυτό, εισάγει νέες παραμέτρους στο «δικό» της Κουρδικό, με αποτέλεσμα να θεωρείται ήδη «νεκρό» το νέο σχέδιο που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση Ερντογάν για την επίλυσή του.
Τελικά, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για ποιον χτυπάει η καμπάνα. Για τον Άσαντ, για τον Αχματινετζάν ή για τον Ερντογάν;
Ακούει κανείς (την καμπάνα) στην Αθήνα και τη Λευκωσία;
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η επανάσταση στη Συρία κινείται σε αρνητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με ανώτερο διπλωμάτη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (EEAS) “αν δεν συμβεί ένα θαύμα, τότε όλα θα τελειώσουν μέσα στον προσεχή μήνα, μέσα σ ένα λουτρό αίματος». Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κινητοποίησαν τους Κούρδους τους Μπαρζανί στο Ιράκ να συνδράμουν τους εξεγερμένους κούρδους της ΒΑ Συρίας , αλλά και την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να επηρεάσει τους πυρήνες της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ να μετακινηθούν και ν’ αναλάβουν δράση κατά του Άσαντ, στη Συρία, οι πιστές στον Άσαντ δυνάμεις μαζί με μέλη της Χιτζμπολλάχ, από το Λίβανο, εκκαθαρίζουν αργά, αλλά συστηματικά τις εστίες αντίστασης στις περισσότερες πόλεις της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στον ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟ, πόλεις όπως η Λαττάκεια, Χάμα και Ντέραα (στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου)βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του κόμματος Μπάαθ, ενώ συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε Χαλέπι, Χομς, Ιντλίμπ αλλά με περιορισμένες τις μάχες και κυρίως με δράσεις κατά μικρών ένοπλων ομάδων που κρύβονται μέσα σε κτίρια. Αυτή η νέα κατάσταση, οδήγησε άλλωστε τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, να προκηρύξει δημοψήφισμα για νέο σύνταγμα στις 26 Φεβρουαρίου, θεωρώντας ότι θα πετύχει μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του «ναι» καθώς ο τρομαγμένος πληθυσμός, κι εκεί που δεν θα απαιτηθεί έλεγχος των ψηφοφόρων, θα ψηφίσει υπέρ.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις όλων των ενδιαφερόμενων μερών για τις εξελίξεις στη Συρία που μελετούν εναλλακτικά σενάρια, των οποίων η πλειοψηφία «κολλάει» στην άρνηση της Κίνας και Ρωσίας να επιτρέψουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρέμβαση ξένων στο εσωτερικό της Συρίας. Μάλιστα, σχολιάζοντας την κατάσταση διπλωμάτης του ΝΑΤΟ σε ιδιωτική συνομιλία του, ανέφερε ότι « όπως πάνε τα πράγματα στη Συρία φοβούμαι πως θα είναι αντίστροφα από το αποτέλεσμα στη Λιβύη. Θα είναι η απάντηση της Κίνας και Ρωσίας στην υπόθεση της Λιβύης, μόνο που στην περίπτωση της Συρίας επηρεάζουν πολύ περισσότερο, λόγω θέσης, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή»…

ΗΠΑ, Τουρκία, Ισραήλ

Άμεσης σημασίας θα είναι οι επιπτώσεις από την πιθανότητα τελικής επικράτησης του Άσαντ για τις ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ. Σε βαθμό μάλιστα που δεν αποκλείεται αυτό το γεγονός, «του κοινού συμφέροντος», να λειτουργήσει σαν καταλύτης στις Τούρκο-Ισραηλινές σχέσεις επαναφέροντάς τις στην προ του «Μαβί-Μαρμαρά» κατάσταση.

Για τις ΗΠΑ η επικράτηση Άσαντ δεν θα είναι απλώς ένα «χαστούκι» στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία αλλά στο σύνολο της Μέσης Ανατολής καθώς γίνεται σαφές ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί τα αποτελέσματα που επιδιώκει, ιδιαίτερα στον Αραβικό κόσμο, όπου ήδη η κατάσταση στην Αίγυπτο δείχνει πως «δεν ελέγχει διπλωματικά τη χώρα». Η Συρία εξάλλου, προπύργιο του Ιράν στη Μεσόγειο αναμένεται πως θα παίξει διαφορετικό ρόλο στο μέλλον, καθώς μέρος των σχεδίων του Άσαντ είναι ν’ ανοίξει τη χώρα στο ξένο κεφάλαιο (ρώσικη πρόταση και κινεζικό ενδιαφέρον) αλλά ταυτοχρόνως να υποδεχθεί και ιρανικές επενδύσεις (αν θα μπορεί η Τεχεράνη, ήδη σε καθεστώς εμπάργκο)σε αντάλλαγμα της συνέχισης παροχής κάλυψης στο Λίβανο της Χιτζμπολλάχ.

Το Ισραήλ, που απέφυγε οποιαδήποτε ευθεία ανάμειξη στα γεγονότα της Συρίας, με εξαίρεση ευχές για αποκαθήλωση Άσαντ, ενίσχυσε την αμερικανική πολιτική για ανάμειξη των Κούρδων του Ιράκ αλλά εκείνο που κατατρέχει την ηγεσία του δεν είναι η ανατροπή του Άσαντ κατά προτεραιότητα αλλά, η καταστροφή της λιβανικής Χιτζμπολλάχ, καθώς αποτελεί μια μόνιμη απειλή στα πλευρά του κατέχοντας περισσότερους από 5.000 πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, ρωσικής, κινέζικης και ιρανικής κατασκευής.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα, από μια επικράτηση Άσαντ, θα αντιμετωπίσει η Τουρκία. Η Άγκυρα διέρρηξε σε βάθος και αποφασιστικά τις στενές σχέσεις της με τη Δαμασκό (μέχρι και κοινά υπουργικά συμβούλια συγκαλούσαν στο παρελθόν) και είναι βέβαιο μετά την φιλοξενία και οργάνωση των αντικαθεστωτικών αλλά και την παροχή στρατιωτικής βοήθειας (έστω και μικρής έκτασης) στους εξεγερμένους, ότι οι σχέσεις τω δυο χωρών επλήγησαν σε βάθος και για πολλά ακόμη χρόνια. Αυτό δεν θα έχει μόνο σοβαρές επιπτώσεις στο εμπόριο (διακίνηση προϊόντων προς τη Μ. Ανατολή), την οικονομία, αλλά και διασυνοριακές εντάσεις. Η Τουρκία χωρίς τη Συρία, θα βρεθεί, σχεδόν αποκλεισμένη από αυτό που ο Α. Νταβούτογλου αποκαλούσε «στρατηγικό βάθος στη Μέση Ανατολή». Η ανατροπή Άσαντ στη Συρία, ουσιαστικά αποτελεί τη μοναδική ελπίδα διάσωσης του «μοντέλου Νταβούτογλου για μια νέο-οθωμανική Τουρκία».

Οι παραπάνω αρνητικές επιπτώσεις της τελικής επικράτησης Άσαντ, συζητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των υπεξ ΗΠΑ _Τουρκία , Χίλαρι Κλίντον και Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ουάσιγκτον και σύμφωνα με ορισμένες διαρροές δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς μια σοβαρή τούρκική κίνηση, που θα ισοδυναμεί με τουρκική παρέμβαση στην ίδια τη Συρία. Η Άγκυρα, σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη, ότι σε μια αντίστοιχη κίνηση η ρωσική αντίδραση θα είναι περιορισμένη, λόγω των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών.

Σύμφωνα με όλες τις παραπάνω πληροφορίες, ο χρόνος πιέζει τη Δύση και την Τουρκία αν επιθυμούν να δράσουν κατά του Άσαντ, πριν εκείνος ελέγξει πλήρως και αποφασιστικά την κατάσταση. Οι όποιες κινήσεις δεν μπορούν να περιμένουν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κι άρα, αν γίνει κάτι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών δέκα ημερών…

 

http://www.e-dragoumanos.eu/

H Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει με στρατεύματα στη Συρία

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/02/4highres_00000403094556.jpg 460w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε επικαλούμενο υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, ότι σύμφωνα με το προετοιμασμένο από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες σχέδιο, στρατεύματα της Τουρκίας σχεδιάζουν εισβολή στο έδαφος της Συρίας.
Οι τουρκικές δυνάμεις, κατά τον ισχυρισμό του τηλεοπτικού δικτύου, θα εξοπλίσουν τους Σύρους αντιπολιτευόμενους, ενώ το Ισραήλ θα πλήξει τις συριακές στρατιωτικές βάσεις και θα ανατρέψει τον Μπασάρ Άσαντ. Κατόπιν από τη Λιβύη θα καταφθάσουν αμερικανικές δυνάμεις μαζί με μουσουλμάνους μαχητές – ουαχαβίτες.

 

CHEMTRAILS HAARP ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙΡΟΥ

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 1 - 2012

 

YouTube Preview Image

 

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS, TO HAARP ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙΡΟΥ -ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ.

ΜΙΛΟΥΝ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
WAYNE HALL – ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ NICOLA ALEKSIC KAI CLAUDIA VON WERLHOF

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΙΔΟΥ! ΚΑΙ ΤΟΝ WAYNE HALL ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΣΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΟΥΡΑΝΟΙΣ ΕΔΩ: http://www.enouranois.gr/

Η Ρωσία έβγαλε τις… «σάλπιγγες του θανάτου»!

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 27 - 2012

 

russia 2Προετοιμάζεται άραγε για γενική πολεμική αναμέτρηση η «κόκκινη αρκούδα» της Ευρασίας, η Ρωσία; Η παρακάτω είδηση είναι πολύ χαρακτηριστική.

Σε πρωτοφανή ποσοτική, αλλά και ποιοτική, επιχειρησιακή πυρηνική επίδειξη δύναμης προχώρησε την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 η Ρωσία, κινητοποιώντας  τους αυτοκινούμενους διηπειρωτικούς πυραύλους της! Συγκεκριμένα η Διοίκηση Στρατηγικών Διηπειρωτικών Πυραύλων της χώρας έβγαλε τους εν λόγω πανίσχυρους πυραύλους από τις άκρως απόρρητες βάσεις τους (που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της αχανούς ρωσικής ενδοχώρας) και τους έβγαλαν στη φόρα για τις ανάγκες μιας δυναμικής στρατιωτικής άσκησης!…

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελείται από μια σειρά επιμέρους ασκήσεις (μικρότερης κλίμακας), οι οποίες πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, λες και η χώρα βρίσκεται σε πολεμική εγρήγορση για την αντιμετώπιση πυρηνικής απειλής! Η άσκηση αυτή εκτιμάται από πολλούς ότι αποτελεί αναμφίβολα σαφές μήνυμα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανέτοιμες για παν ενδεχόμενο, αφού τα συστήματα αυτά αμέσως μετά την έξοδο τους από τις βάσεις τους αποτελούν πρώτους στόχους εντοπισμού από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους, οι οποίοι προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα δρομολόγια που ακολουθούν…

Είναι πάρα πολύ ενδεικτικό πως αυτή η άσκηση λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά και αποτελεί σαφέστατο μήνυμα της ρωσικής ηγεσίας προς κάθε ενδιαφερόμενο! Να πούμε εδώ πως τα βλήματα αυτά αποτελούν το ευέλικτο όργανο του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού μηχανισμού, αφού μόνο οι Ρώσοι και οι Κινέζοι διαθέτουν αυτοκινούμενες πλατφόρμες μεταφοράς βαλλιστικών διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων.

Το βασικότερο πλεονέκτημα των συστημάτων αυτών είναι η επιχειρησιακή τους ευελιξία, αφού σκοπός των Ρώσων είναι η διασπορά και η απόκρυψη τους στις αχανείς εκτάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής διοίκησης στρατηγικών δυνάμεων συνταγματάρχη Βαντίμ Κοβάλ οι συγκεκριμένες ασκήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της απόδοσης των αυτοκινούμενων διηπειρωτικών πυραύλων του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού οπλοστασίου.  Και για τον λόγο αυτό θα δοκιμαστούν και οι τρεις τύποι βαλλιστικών αυτοκινούμενων πυραύλων της Ρωσίας: οι πύραυλοι Topol (SS-25 Sikle), Topol-M (SS-27 Sickle B) και ο νέας τεχνολογίας Yars (RS-24).

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει την έξοδο από τις βάσεις των αυτοκινούμενων πυραύλων, την κίνηση τους στο οδικό δίκτυο της χώρας, την πραγματοποίηση ασκήσεων απόκρυψης, τάξης βολής, δοκιμή της ταχύτητας αντίδρασης των πληρωμάτων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, έλεγχο δρομολογίων, καθώς και ασκήσεις προετοιμασίας βολής των πυραύλων.

Πρώτη μέρα των ασκήσεων ήταν η 16η Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 3 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των πυραυλικών στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας, μέσα στο 2012 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 100 ασκήσεις αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων αντιμετωπίζοντας προβλήματα και λάθη με απώτερο στόχο την βελτίωση της απόδοσης των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τη ρωσική υπερδύναμη; Είναι σαφές ότι όλες οι κινήσεις τώρα τελευταία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (π.χ. του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα, που έχει πάρει στάση… επιθετικής διάταξης!) δείχνουν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν γενικό πόλεμο… Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω η ηγεσία της χώρας αυτής που εδρεύει στην Μόσχα; Και τι είναι αυτό που ξέρει και που ενδεχομένως έρχεται; Γεγονός είναι ότι ο πλανήτης Γη «βράζει» και τα πράγματα δείχνουν να οδηγούν σε μια συνολική «αναμπουμπούλα». Το ερώτημα είναι τώρα ποιος θα πραγματοποιήσει το πρώτο χτύπημα! Και πού θα το πραγματοποιήσει…

Το Ιράν έστειλε… τελεσίγραφο στην Τουρκία!

Μετά την επιδείνωση των σχέσεών του με το Ισραήλ, τώρα η Τουρκία κινδυνεύει να χαλάσει εντελώς τις σχέσεις της και με το Ιράν! Έτσι, μπαίνει σε έναν κλοιό εχθρικών από παντού κρατών, και όλοι μπορούν να φανταστούν αν η Ελλάδα είχε μία όντως εθνική στρατηγική πόσο πολύ θα δυσκόλευε τα σχέδια της Άγκυρας που πάντα παραμένουν επεκτατικά… Φαίνεται λοιπόν πως το όνειρο του τουρκικού εθνικισμού για νεοοθωμανισμό και παντουρκισμό σύντομα θα καταντήσει εφιάλτης, αφού πάντα ελλοχεύει η διάλυση αυτής της χώρας. Κάτι που θα επιταχύνει μία πιο επιθετική πολιτική της Ελλάδας προς τη γειτονική αυτή χώρα, που δεν έκρυψε ποτέ τις διεκδικήσεις της προς τον ελληνικό εδαφικό χώρο…

Ενώ λοιπόν η απειλή πολεμικής σύγκρουσης της Δύσης με το Ιράν πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά, πολλοί μάλιστα λένε ότι θα συμβεί εντός του 2012, η Τεχεράνη επισημαίνει πως ήρθε η ώρα για την Τουρκία να αποδείξει την «φιλία» της προς αυτή! Σύμφωνα με πηγές του ιρανικού υπουργείου εξωτερικών, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Τεχεράνης. Με αφορμή τις συνομιλίες του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπερνς με Τούρκους αξιωματούχους, ο Ιρανός διπλωμάτης Μπαχμάν Χουσεϊνπούρ δήλωσε σχετικά τα παρακάτω πολύ σοβαρά και σημαντικά: «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καταστρέψουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ιράν… Αλλά, από τη στιγμή που οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει τις σχέσεις τους, οι δεσμοί αυτοί δεν μπορούν να διαρραγούν από κανέναν άνεμο!», και συμπλήρωσε με νόημα, πως «μέχρι σήμερα οι δύο πλευρές λέμε ωραία λόγια η μία στην άλλη, αλλά είναι η ώρα να τα κάνουμε πράξη»…

Όπως γίνεται άμεσα κατανοητό, η Τουρκία με τις νεοθωμανικές πολιτικές της καθώς και με τα παραμύθια περί «μηδενικών προβλημάτων» βρίσκεται πλέον στο σημείο καμπής για την ιστορία της αλλά και για τη μελλοντική της τοποθέτηση στην διεθνή κονίστρα. Το Ιράν, αντιλαμβανόμενο την όλο και μεγαλύτερη πίεση που δέχεται αλλά και πρόκειται να δεχθεί αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα της αλήθειας, τουλάχιστον ως προς το να δει ποιος είναι μαζί του και ποιος είναι εναντίον του. Στην προσπάθειά του λοιπόν να δημιουργήσει αρραγείς συμμαχίες αλλά και να διασπάσει την Δύση, είναι φυσικό πως θα αρχίσει να πιέζει την Άγκυρα να πάρει ανοιχτά θέση…

Αυτό είναι προφανές πως θα οδηγήσει την Άγκυρα στη θέση που είχε βρεθεί τον Μάρτιο του 2003, εάν όχι και σε χειρότερη! Τότε είχε να διαλέξει μεταξύ της παροχής διευκολύνσεων για την δημιουργία του βορείου μετώπου στο Ιράκ από τους Αμερικανούς και μεταξύ του να τους αφήσει μόνους τους να «βγάλουν το φίδι από τη τρύπα» (κάτι που τελικά και έπραξε)… Βέβαια το αποτέλεσμα το βλέπουν κάθε ημέρα πλέον στα σύνορά τους με το ιρακινό Κουρδιστάν, στο οποίο ανεμίζει πλέον η σημαία του Κουρδιστάν, που όμως κοιτάει προς τη δύση, δηλ. προς την Τουρκία, αναμένοντας την απόσχιση του τουρκικού Κουρδιστάν και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους! Οπότε, από την απόφαση της Τουρκίας να διαλέξει ανάμεσα σε Δύση ή σε ισλαμικό κόσμο θα κριθεί η θέση της στον νέο αιώνα, αν όχι και η ίδια της η ύπαρξη…

Κώστας Καλαμάτας

 

http://www.elora.gr/

«Πράβδα»: Πραξικόπημα και ελληνοτουρκικός πόλεμος το 2012

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 18 - 2012

 

 

Στρατιωτικό πραξικόπημα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, επιστροφή στη δραχμή και Ελληνοτουρκικό πόλεμο το 2012 με τους Τούρκους να φτάνουν…μέχρι την Θεσσαλονίκη! polemos 660 «Πράβδα»: Πραξικόπημα και ελληνοτουρκικός πόλεμος το 2012

Μπορεί να ακούγεται με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από το άρθρο του δημοσιογράφου Στανισλάβ Μίσιν-που δεν έχει δημοσιευτεί ωστόσο ακόμη-στην Ρωσική εφημερίδα «Πράβδα”.

Τι προβλέπει ο Ρώσος δημοσιογράφος; Ούτε λίγο ούτε πολύ πιστεύει οτι η Ελλάδα θα βγεί απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση θα είναι το πρώτο «καθεστώς μαριονέτα» που θα ψάχνει ελικόπτερα στις ταράτσες!

Η πιο δυσοίωνη αλλά ίσως και η πιο ευφάνταστη πρόβλεψη του Ρώσου δημοσιογράφου είναι οτι όπως πιστεύει

η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν.

Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν με εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας ασθενώς όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ.

Η Ρωσία παρά το γεγονός ότι στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη τελικά θα επέμβει και θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Έως το τέλος του έτους, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στο βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίζουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από την Συρία. Θα έχουν χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από Αρμενικές και Κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα τους καταπατήσει φτάνοντας στα περίχωρα της Άγκυρας. (Οι Τούρκοι) Θα εξακολουθούν να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχουν αποσυρθεί από την κεντρική Ελλάδα και θα είναι υπό συνεχή επίθεση από τα βόρεια από τις Ελληνικές, τις Σερβικές και τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Επίσης, θα έχουν χάσει την Κύπρο από τις δυνάμεις της Νότιας Κύπρου και δεν θα μπορέσει να τις ανακτήσει λόγω των υπολοίπων μετώπων.

Short URL: http://thenetwar.com/?p=68696

http://thenetwar.com/

Ο Καντάφι,η Γκόλντμαν Σακς,η Κλίντον και το…..χαντάκι

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 18 - 2011

Ο Καντάφι,η Γκόλντμαν Σακς,η Κλίντον και το…..χαντάκι

 

YouTube Preview Image

 

http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2011/12/blog-post_1914.html

Του Ομάρ Σ. 
Για μία εβδομάδα οι ΗΠΑ αρνούνταν ότι «έχασαν» ή πως καταρρίφθηκε το υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος RQ-170 Sentinel, που είχε παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο του Ιράν.
Ορισμένοι δυτικοί «αναλυτές» Υπηρεσίας άρχισαν να μιλούν για κατάρριψη του αμερικάνικου αεροσκάφους που αποτελεί το «καμάρι» της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής.
Κανείς δεν μιλάει για την τεράστια ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Το κατασκοπευτικό αμερικάνικο υπέρ-όπλο δεν καταρρίφθηκε από το Ιράν. Απλώς οι Ιρανοί επιστήμονες κατόρθωσαν αυτό που το αμερικανικό πεντάγωνο και η CIA θεωρούσαν ακατόρθωτο!
Το μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος RQ-170 Sentinel που παραβίασε τα ανατολικά σύνορα του Ιράν, τον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας στις 4 Δεκέμβρη 2011, ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ!
Οι Ιρανοί κατόρθωσαν να εισβάλουν στην ηλεκτρονική ασφάλεια των αμερικανικών συστημάτων και προσγείωσαν χωρίς γρατζουνιά το αμερικάνικο υπέρ-όπλο.
Μετά από τις αρνήσεις των ΗΠΑ για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, οι Ιρανοί σε συνέντευξη τύπου παρουσίασαν ΑΘΙΚΤΟ το αεροσκάφος που κατασκόπευε την πατρίδα τους.
Μετά από αυτόν τον εξευτελισμό για τους αμερικανούς, χθες ο Barack Obama, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ιρακινό πρωθυπουργό Nouri al-Maliki (Γκαουλάιτερ των ΗΠΑ στο κατεχόμενο Ιράκ), απηύθυνε επίσημο αίτημα στο Ιράν ώστε να επιστραφεί το αεροσκάφος στις ΗΠΑ και μάλιστα ζήτησε τη συνδρομή της Ρωσίας.
Στο μεταξύ ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ιρανικού Κοινοβουλίου Hossein Ebrahimi, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα το Ιράν θα είναι σε θέση να κατασκευάζει το υπερσύγχρονο drone RQ-170.
Ο Ramin Mehmanparast, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου των Εξωτερικών του Ιράν, απάντησε άμεσα στο «αίτημα» του πλανητάρχη Obama, ως εξής:
«Μάλλον ο πρόεδρος Obama έχει ξεχάσει ότι οι ΗΠΑ παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας με μια κατασκοπευτική ενέργεια στο εσωτερικό της πατρίδας μας. Πως πρόκειται για μια επέμβαση στο εσωτερικό του Ιράν που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο».

Επίσης ο Ahmad Vahidi, υπουργός Άμυνας του Ιράν, έκανε γνωστό ότι το Ιράν ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ στις ΗΠΑ το υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος που «συνέλαβαν» οι αρχές του Ιράν εντός τους εθνικού τους χώρου, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους.
Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει και εντείνει τις προπαγανδιστικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν και ετοιμάζονται να επέμβουν στη Συρία στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», με επόμενο στόχο τον ανυπότακτο Ιρανικό λαό.
Μια πολεμική επιχείρηση που εκτιμούν ότι θα δώσει μια «ανάσα» στην οικονομική τους κρίση και στοχεύοντας την αύξηση της τιμής του χρυσού -μιας και διαθέτουν τεράστια αποθέματα- ώστε να επιτύχουν την πλήρη υποταγή όλων στο ιμπεριαλιστικό τους άρμα.
Παρά τη συνεχή προπαγάνδα μέσω των αργυρώνητων διεθνών ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους Υπηρεσίας, παρά τη χρησιμοποίηση διεθνών οργανισμών -όπως ακριβώς έκαναν με τα υποτιθέμενα χημικά στο Ιράκ, ώστε να καταλάβουν τη χώρα- και των αμερικανόδουλων καθεστώτων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, παρά τα γαυγίσματα του ναζιστικού σιωνιστικού ισραηλινού δικτατορικού καθεστώτος, το χωροφύλακά τους στη Μέση Ανατολή και ορισμένων δήθεν ευαίσθητων ευρωπαϊκών οργανώσεων για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και πολιτικών κομμάτων (δυστυχώς και κάποιων αριστερών), λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: τον απροσκύνητο, περήφανο Ιρανικό Λαό.
Μια επίθεση τους στο Ιράν θα πρέπει να συνοδεύεται και από πολλά φέρετρα για τους στρατιώτες τους, αλλά κι εκείνους από τις χώρες που θα συνδράμουν σε έναν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Hossein Ibrahimi: «Θα επιτεθούμε στη Τουρκία»

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 12 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/12/g-150x150.jpg 150w" sizes="(max-width: 225px) 100vw, 225px" />

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet, o Χουσεΐν Ιμπραχίμι-πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας της ιρανικής βουλής, επανέλαβε τις απειλές εναντίον της Τουρκίας. «Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις ΝΑΤΟ – Τουρκίας και σε ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν πρώτα θα χτυπήσουμε την αντιπυραυλική ασπίδα στην Μαλάτια της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν έπρεπε να συναινέσει στην εγκατάσταση της αντιπυραυλικής. Είναι φυσικό μας δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», επισήμανε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ιρανοί αξιωματούχοι επικρίνουν την Άγκυρα για την απόφασή της να επιτρέψει στο έδαφός της την εγκατάσταση των ΝΑΤΟϊκών ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος του Ιράν προειδοποιεί ευθέως για στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας.

 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/

Μάχη για το μοίρασμα της πίτας στην μέση ανατολή, θύμα η μεσόγειος!Η Κίνα δε θα διαστάσει να προστατέψει το Ιράν ακόμη και αν αυτό σημαίνει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», δηλώνει ο στρατηγός Zhang Zhaozhong, ο οποίος είναι καθηγητής στο εθνικό πανεπιστήμιο αμυντικής πολιτικής και βασικός υπεύθυνος της αμυντικής πολιτικής της χώρας.

Από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Xia Ming σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κινέζου αξιωματούχου δήλωσε: «Ο Zhaozhong λέγοντας πως η Κίνα δε θα διαστάσει να ξεκινήσει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αυτό αφορά περισσότερο εσωτερικές πολιτικές διεργασίας στη χώρα. Στο βαθμό όμως που αυτό υποστηρίζεται επίσημα είναι εντελώς γελοίο να ενθαρρύνεται».

Ο ίδιος μιλώντας για το πρόβλημα του Ιράν δήλωσε πως οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες δυτικές χώρες είναι ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν το Ιράν διευκολύνοντας ή δημιουργώντας τις συνθήκες για μια «αραβική άνοιξη» στη χώρα αποφεύγοντας έτσι μια πολεμική αναμέτρηση. Ταυτόχρονα ο Xia Ming προέβλεψε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να εμπλακεί σε μια πολεμική αναμέτρηση και το παράδειγμα της Λιβύης απέδειξε κάτι τέτοιο.
Δείτε το βίντεο:
YouTube Preview Image

Όλο και περισσότερες πληροφορίες,αναλύσεις και εκτιμήσεις για έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας και προβληματίζουν.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι τα όσα λέει και πράττει τις τελευταίες ημέρες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου,οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για έναν περιφερειακό πόλεμο.Προσδιορίζουν χρονικά μάλιστα την έναρξή του μεταξύ του 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μία δήλωση του Νετανιάχου:

«Υπάρχουν φορές», δήλωσε ο Νετανιάχου, “που μια απόφαση μπορεί να έχει ένα βαρύ τίμημα. Αλλά το τίμημα για τη μη λήψη απόφασης μπορεί να είναι βαρύτερο.»
«Θέλω να πιστεύω», είπε, «ότι θα έχουμε πάντα το θάρρος και την αποφασιστικότητα για τις σωστές αποφάσεις ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον και την ασφάλειά μας.»

Αν και δεν ανέφερε το Ιράν, όλοι συμπέραναν ότι το εννούσε.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη τον “συνωστισμό” ναυτικών δυνάμεων αμερικανικών και ρωσικών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ανησυχία εκπέμπει και η ανάλυση του Reuters το οποίο εκτιμά ότι η απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει το Ιράν το καθιστούν πλέον τελείως απρόβλεπτο.

«Το Ιράν, είναι όλο και πιο απομονωμένο και μπορεί να ενεργήσει με απρόβλεπτους τρόπους», λέει ο Jon Alterman, διευθυντής του προγράμματος Μέσης Ανατολής στο Κέντρο Στρατηγικών και Εθνικό Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

Θα τολμήσει το Ισραήλ να προχωρήσει σε αεροπορικές τουλάχιστον επιθέσεις εναντίον του Ιράν,ειδικά τώρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράκ,χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των αμερικανών που εγκαταλείπουν τη περιοχή; Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόστος ενδέχεται να είναι πολύ υψηλοτερο από το κέρδος.

«Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες », λέει ο Jon Alterman. «Θα μπορούσε μια επίθεση να ενθαρρύνει το καθεστώς στην ολοκλήρωση του πυρηνικού του προγράμματος,καταλήγει”.

Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνα φόβου από τους απλούς Ιρανούς πολίτες. Φόβος που προέρχεται κυρίως μετά από την εισβολή στη Βρετανική πρεσβεία. Πολλά ξένα σχολεία -γαλλικά και γερμανικά- παραμένουν κλειστά. Πολλοί ξένοι εγκαταλείπουν τη χώρα και αυτό έχει προκαλέσει τη βεβαιότητα,ότι “κάτι σοβαρό ετοιμάζεται να γίνει”.

Όμως σε υψηλό ηγετικό επίπεδο το Ιράν εξακολουθεί να τηρεί δυναμική στάση. Ο Αρχηγός του ΠΝ της χώρας Υποναύαρχος Habibollah Sayyari,δήλωσε ότι ο Στόλος του Ιράν είναι έτοιμος να προφυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας,επισημαίνοντας την ανανέωση που έχει γίνει με την προσθήκη αρκετών νέων μονάδων.

 

http://www.onalert.gr/

Η Συρία, και μετά το Ιράν και μετά;

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 4 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/12/640wi.jpg 640w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια από την προηγούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση, πριν ξεσπάσει ο δεύτερος μεγάλος πόλεμος. Στην εποχή όμως που οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι από καιρό, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, τα πράγματα δεν είναι και πολύ αισιόδοξα για το κοντινό μέλλον.
Αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εναντίον της Λιβύης- του Καντάφι ουσιαστικά μια και είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει πολέμους εναντίον προσώπων (Σαντάμ, Μιλόσεβιτς κλπ) τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τη Συρία και το Ιράν.
Άλλωστε οι χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των μελλοντικών στόχων των ΗΠΑ, από την εποχή των νεοσυντηρητικών του Μπους. Για να φανεί ότι οι πρόεδροι αλλάζουν αλλά η πολιτική παραμένει ίδια.
Το πρόβλημα για τον υπόλοιπο κόσμο είναι πως έχει ήδη δημιουργηθεί ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα. Είτε με την απόπειρα δημιουργίας της «αντιπυραυλικής ασπίδας», που έρχεται σε διάσταση με τις υπάρχουσες ήδη αμερικανο-ρωσικές πυραυλικές συμφωνίες SALT START κλπ είτε με τη συγκέντρωση πολεμικών στόλων στα «καυτά ύδατα» της ανατολικής Μεσογείου.
Το αμερικανικό πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS George HW Bush (αλήθεια ποιος γνώριζε πως υπήρχε και αεροπλανοφόρο με αυτό το όνομα0 βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά των συριακών ακτών. Το αεροπλανοφόρο αυτό βρίσκεται εκεί ενόψει μεγάλων αμερικανο-ισραηλινών γυμνασίων. Στην περιοχή πάντα, βρίσκεται και ο αμερικανικός έκτος στόλος. Πριν μερικές ημέρες ο αμερικανός υφυπουργός για πολιτικές και στρατιωτικές υποθέσεις Andrew Shapiro δήλωσε πως «ΗΠΑ και Ισραήλ προετοιμάζουν τα σημαντικότερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στην ιστορία της συμμαχίας τους».
Αμερικανοί και Τούρκοι έχουν καλέσει τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη Συρία. Και όταν ο Άσαντ λέει πως θα κάνει μεταρρυθμίσεις του απαντούν «τώρα πλέον είναι αργά»… Και αυξάνονται οι φήμες ότι ο ΟΗΕ  επίκειται να αποφασίσει ΝΟ FLY ZONE και για τη Συρία στα πρότυπα της Λιβύης (είχε δοκιμαστεί στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ προηγουμένως).
Από τις αρχές του μήνα, στα νερά της ανατολικής Μεσογείου έχουν αράξει και ρωσικά πολεμικά. Η Ρωσία, που είναι αντίθετη στις ΝΑΤΟϊκές οβερτούρες για «διεθνή επέμβαση», στέλνει τώρα και το αεροπλανοφόρο Κουζνετσόφ στην περιοχή. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που όμως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Τηλεόρασης (RT –ΤV – του ρωσικού CNN ας πούμε) στα ρωσικά  πολεμικά επιβαίνουν τεχνικοί σύμβουλοι που θα βοηθήσουν τη Συρία να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει πυραύλους S-300 που φαίνεται πως έχουν ήδη φτάσει σε συριακό έδαφος.
Πάντως η Μόσχα, έχει ανακοινώσει πως είναι αντίθετη με στρατιωτικό σενάριο «επίλυσης του συριακού προβλήματος και την χρήση επιχειρημάτων περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως δικαιολογία για ξένη επέμβαση στις υποθέσεις κυρίαρχου κράτους.
Ο Patrick Henningsen, πολιτικός αναλυτής  του αμερικανικού  διαδικτυακού περιοδικού Infowars.Com, υποστηρίζει πως η κλιμάκωση της έντασης στη Συρία ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις ίσως επιτρέψει την επιστροφή ψυχροπολεμικού κλίματος. Υποστηρίζει ακόμα πως με την Συρία, αλλά και το Ιράν η επιβολή απαγόρευσης πτήσεων δεν σημαίνει πως οι δύο αυτές χώρες δεν θα απαντήσουν.
Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και μ’ έναν άλλο παράγοντα. Τα πυρηνικά. Ο αριθμός των χωρών που κατέχουν σήμερα πυρηνικά, έφτασαν τις οκτώ. Πέντε είναι μέλη του Συμβουλίυ Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ- Ρωσία –Βρετανία –Γαλλία και Κίνα. Η Ινδία και το Πακιστάν απέκτησαν πυρηνικά, το 1974 και 1998 αντίστοιχα. Το Ισραήλ, ουδέποτε έχει παραδεχτεί ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα. Αλλά αυτό δεν το εμπόδισε το 1981 να στείλει τα βομβαρδιστικά του να καταστρέψουν  τον ιρακινό πυρηνικό αντιδραστήρα στο Οσιράκ και το 2007 ακριβώς το ίδιο εναντίον του συριακού αντιδραστήρα στο Dayr az-Zawr.
Στην πολεμική ατμόσφαιρα θα πρέπει να προσθέσουμε την ένταση που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση που έχει πάρει πλέον διαστάσεις  πέραν της ΕΕ.
Τηλεγραφήματα του Ρώυτερ, επισημαίνουν ότι στους πρόσφατους λόγους του ο πρόεδρος Ομπάμα προειδοποιεί την Κίνα ακόμα και με οικονομικά αντίποινα «αν δεν παίξει σύμφωνα με τους κανόνες» -σύμφωνα με τα αμερικανικά συμφέροντα δηλαδή. Και ο Ομπάμα είναι υποχρεωμένος να δείξει σιδερένια πυγμή για να αποδείξει ότι έχει ανάλογη θέληση με τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του που τον κατηγορούν ότι «δεν είναι όσο πρέπει αυστηρός με την Κίνα».
Ο Konstantin Kosachov, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα, υποστηρίζει πως ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη Ρωσία.
Αλλά δεν θα πρέπει να βγάζουμε από το κάδρο και τι συμβαίνει στο Πακιστάν και Αφγανιστάν. Η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση σε σταθμό ελέγχου του Πακιστάν κοντά στα αφγανικά σύνορα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 24 Πακιστανοί στρατιώτες, δεν ήταν κατά λάθος. Υπάρχουν Πακιστανοί αξιωματικοί που εφοδιάζουν το ΝΑΤΟ με χάρτες, που δείχνουν τα σημεία απ΄όπου περνούν τα εφόδια για την αφγανική αντίσταση. Αυτή τη φορά, όμως, το ΝΑΤΟ παραβίασε κάτι από καιρό αμφισβητούμενο την εδαφική ακεραιότητα του Πακιστάν.
Σε αντίποινα το Πακιστάν σταμάτησε να επιτρέπει τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (που το 94% γίνεται μέσω της χώρας αυτής). Ζήτησε μάλιστα να εκκενωθεί αμέσως η αμερικανική βάση Shamsi που χρησιμοποιείται για να καθοδηγεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιχειρούν τόσο στο Πακιστάν όσο και το Αφγανιστάν.
ΟΙ σχολιαστές αναρωτιούνται αν ο Ομπάμα είναι έτοιμος να ξεσπάσει εμφύλιος και στο Πακιστάν, ώστε να επισημοποιηθεί η κατοχή της χώρας από το ΝΑΤΟ, μέσω μιας αρεστής στρατιωτικής κυβέρνησης.
Α, να μην ξεχνάμε και κάποιες αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Σουδάν… Όσο για τις εκλογές-μαραθώνιο της Αιγύπτου, αν νικήσουν τελικά οι αδελφοί Μουσουλμάνοι, θα παραδώσουν την εξουσία οι στρατιωτικοί

http://www.styx.gr/

 

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.