Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘ΤΟΥΡΚΙΑ’ Category

 

  • ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ο Λένιν στο πλευρό του Κεμάλ, τόνους χρυσού και όπλων την ώρα που η Ρωσία λιμοκτονούσε, έστειλε το ανθρωπάκι για να σώσει τον Κεμάλ.

  • Δεν άφησαν τον Στάλιν να ισοπεδώσει την Τουρκία!!

  • Πιστός συνεργάτης των Γερμανών οι Τούρκοι. Βλακείες τα περί ουδετερότητας στον Β’ΠΠ!

  • Δείτε ειδικά από το τρίτο λεπτό και μετά.
YouTube Preview Image

Διαβάστε και αυτή την λεπτομέρεια που σας είχαμε αποκαλύψει εδώ:

Η ThyssenKrupp, η περιβόητη με τα γερμένα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, είναι απόγονος της KRUPP της οποίας ο πρόεδρος, στενότατος συνεργάτης του Χίτλερ και των SS καταδικάστηκε και αυτός στην δίκη της Νυρεμβέργης αφού η εταιρεία του επέμενε να χρησιμοποιεί σκλάβους από το Άουσβιτς. Αποφυλακίστηκε όμως μετά από μόλις τρία χρόνια για να ξαναστήσει την αυτοκρατορία. Ναι, αυτή που πληρώνουμε νταβατζηλίκι για τα υποβρύχια που γέρνουν και ξεφλουδίζουν. Παραλαμβάνονται όμως με υπογραφή Βενιζέλου.

Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν για την εν λόγω εταιρεία: 4 Αυγούστου 1921. Η εταιρεία Krupp προμηθεύει στους σφαγείς του Κεμάλ τα ακόλουθα που για πολλούς άλλαξαν και τον ρου της ιστορίας:

60 πυροβόλα με τριάντα χιλιάδες βλήματα, 700.000 χειροβομβίδες και 10.000 νάρκες. Πράγματι, εκρηκτική βοήθεια απέναντι στο “σειτάν ασκέρ” που έψαχνε τα βόλια ανάμεσα στις γαλέτες για να συνεχίσει τη μάχη.

Βάλτε στο κάδρο και τον Λένιν που έκανε την επανάσταση με 30χιλιάδες χρυσά μάρκα (τέτοιο προλεταριάτο) και θα καταλάβετε πως ήλθε η συντριβή στο μέτωπο της Μικράς Ασίας και τι τιμές αξίζουν στο “Σεϊτάν Ασκέρ”. 10 χειροβομβίδες για κάθε Έλληνα στρατιώτη! Φανταστείτε ποιόν λαό πάνε σήμερα να ταπεινώσουν. Ας μάθουμε την ιστορία, ας τους γκρεμίσουμε γιατί δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Το βίντεο το αποκάλυψε το εκπληκτικό Ταχάλια.

 

http://olympia.gr/2012/02/17/lenin-kemal/

Το τέλος του τουρκικού «θαύματος»;

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 24 - 2012

 

Άραγε οι Τούρκοι θα αναβιώσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία, ή θα είναι τα επόμενα θύματα του οικονομικού χάους της Ευρώπης, και της πολιτικής αναστάτωσης της Μ. Ανατολής;

Μήπως ήρθε η ώρα για την Τουρκία να πληρώσει την υπερβολική της σιγουριά των τελευταίων δέκα ετών, που της έφερε μεγάλες επιτυχίες, την ίδια ώρα που οι γείτονες της βυθίζονταν στην παρακμή;

Σε μια χώρα όπου κάποτε κυριαρχούσε ο στρατός, σήμερα υπάρχει δημοκρατία. Η οικονομία της παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη, και μάλιστα αποτελεί την 15η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Πολλοί την θεωρούν ως το ιδανικό ισλαμικό μοντέλο κράτους, και υπόδειγμα για την Μ. Ανατολή.

Όπως η Ιρλανδία, και η Ελλάδα, έτσι και η Τουρκία, μετά από χρόνια φτώχιας και μετανάστευσης, έπεισε τον εαυτό της ότι επιτέλους πέτυχε την ευμάρεια που δικαιούται. Αυτή όμως η αυτοπεποίθηση οδηγεί σε καταστροφικές οικονομικές φούσκες.

Μήπως εκεί οδηγείται και η Τουρκία; Κάποιοι ειδικοί το φοβούνται. Όπως λέει ο αναλυτής Atilla Yesilada, «όλο το έθνος είναι υπνωτισμένο, και πιστεύουμε πως είμαστε μοναδικοί… αυτή η μεγάλη αυτοπεποίθηση θα κάνει την πτώση μας ακόμη πιο σκληρή», λέει, συμπληρώνοντας πως η Τουρκία οδεύει προς μια πιστωτική κρίση.

Το οικονομικό θαύμα της χώρας οφείλεται στην εισροή ξένων κεφαλαίων, που όμως σύντομα θα διακοπεί. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν σοβαρά προβλήματα, και η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον το ιδανικό μέρος για επενδύσεις.

Στην εξωτερική πολιτική, η Τουρκία θα δει επίσης  μια αναστροφή του κύματος επιτυχιών της. Το 2009, οι σχέσεις της με τις γειτονικές της χώρες είχαν εξομαλυνθεί. Η Άγκυρα έπαιζε σημαντικό ρόλο και ασκούσε επιρροή στο Ιράκ, στην Συρία, και γενικά στην Μ. Ανατολή. Οικονομικά είχε επεκταθεί σχεδόν παντού, σε σημείο που οι εταιρίες αποκομιδής των απορριμμάτων της Βαγδάτης να είναι τουρκικές.

Οι προσδοκίες των εξεγερμένων της αραβικής άνοιξης, ήταν αυτό που είχε ήδη πετύχει η Τουρκία.

Η κυβέρνηση του Erdogan, αρέσκεται να στηρίζει τους νικητές. Για αυτό και σύντομα διέκοψε την στήριξή της προς το καθεστώς Καντάφι, στέλνοντας βοήθεια και χρήματα στους αντάρτες της Βεγγάζης.

Στο ζήτημα όμως της Συρίας, δεν υπήρξε ανάλογη επιτυχία. Μάλιστα ο διεθνολόγος Soli Ozel, χαρακτηρίζει την τουρκική πολιτική ως μια μεγάλη αποτυχία.

Όπως και στην οικονομία, έτσι και στην εξωτερική πολιτική, η μεγάλη αυτοπεποίθηση της Τουρκίας την οδήγησε σε λάθη. Πίστεψε ότι ασκεί αρκετή επιρροή στην Δαμασκό, ώστε να εξαναγκαστεί ο Άσσαντ να ενδώσει σε μεταρρυθμίσεις κλπ. Αυτό όμως δεν έγινε.

Στο Ιράκ, αν και η Άγκυρα κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα διπλωματικής ενέργειας, τα αποτελέσματα ήταν σχετικά φτωχά. Η μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν εμπορικής φύσης. Μετά την Γερμανία, το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας τουρκικών προϊόντων.

Η Άγκυρα έπαιξε ρόλο στην δημιουργία ενός αντιπολιτευτικού κόμματος, εναντίον του Ιρακινού πρωθυπουργού Nouri al-Maliki, ο οποίος δυσαρεστήθηκε. Και όπως λένε τώρα οι Ιρακινοί διπλωμάτες, η Τουρκία δεν κέρδισε τίποτα από αυτήν την εμπλοκή της στα εσωτερικά ζητήματα του Ιράκ.

Βέβαια, υπάρχουν και καλά νέα. Η Τουρκία έχει αναδειχθεί σε περιφερειακή δύναμη. Μπορεί να υπερβάλλει όσον αφορά στην ισχύ της, αλλά όσα κράτη της περιοχής διέθεταν κάποτε μια παρόμοια ισχύ (Αίγυπτος, Λιβύη, Ιράκ, και Συρία), σήμερα είναι αποδυναμωμένα και διασπασμένα.

Ακόμη και το Ιράν δεν είναι όσο ισχυρό ήταν, ενώ η Ελλάδα θα χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει. Παράλληλα, η Άγκυρα κερδίζει πολλά από τις καλές της σχέσεις με την Αμερική, η οποία την χρειάζεται ως φερέγγυο σύμμαχο.

Μπορεί όμως η Τουρκία να αποτύχει, τη στιγμή που θεωρείται ως μια πετυχημένη περίπτωση;

Οι προσδοκίες της για είσοδο στην ΕΕ, έφεραν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην χώρα, τερματίζοντας οριστικά την κυριαρχία του στρατού στα πολιτικά της πράγματα. Παράλληλα ενθάρρυναν τις επενδύσεις, και βοήθησαν την μετάβαση της χώρας προς τον δημοκρατικό φιλελευθερισμό.

Η αποτυχία όμως των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ, διέκοψαν τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, την προσπάθεια επίλυσης του κουρδικού, την πρόοδο επί των θεμάτων του κυπριακού, και την χαλάρωση σε ζητήματα κρατικής ασφάλειας.

Οι σχέσεις της χώρας με την ΕΕ παραμένουν κρίσιμες. Η Ένωση αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας, και την κύρια πηγή των ξένων επενδύσεων. Από την άλλη, οι τουρκικές επιλογές στην Μ. Ανατολή, μπορεί να μοιάζουν ελκυστικές, αλλά δεν αποφέρουν κέρδη.

Η Τουρκία μπορεί να έχει μια μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά δεν παύει να λειτουργεί ως κράτος στην καρδιά μιας ασταθούς γεωγραφικής περιοχής.

Και το μέλλον της προβλέπεται αβέβαιο. Μπορεί λοιπόν, κάλλιστα, το τουρκικό θαύμα να καταλήξει σε μια τουρκική απογοήτευση…

 

Independent

 

http://www.antinews.gr/2012/01/24/144198/

«Πράβδα»: Πραξικόπημα και ελληνοτουρκικός πόλεμος το 2012

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 18 - 2012

 

 

Στρατιωτικό πραξικόπημα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, επιστροφή στη δραχμή και Ελληνοτουρκικό πόλεμο το 2012 με τους Τούρκους να φτάνουν…μέχρι την Θεσσαλονίκη! polemos 660 «Πράβδα»: Πραξικόπημα και ελληνοτουρκικός πόλεμος το 2012

Μπορεί να ακούγεται με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από το άρθρο του δημοσιογράφου Στανισλάβ Μίσιν-που δεν έχει δημοσιευτεί ωστόσο ακόμη-στην Ρωσική εφημερίδα «Πράβδα”.

Τι προβλέπει ο Ρώσος δημοσιογράφος; Ούτε λίγο ούτε πολύ πιστεύει οτι η Ελλάδα θα βγεί απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση θα είναι το πρώτο «καθεστώς μαριονέτα» που θα ψάχνει ελικόπτερα στις ταράτσες!

Η πιο δυσοίωνη αλλά ίσως και η πιο ευφάνταστη πρόβλεψη του Ρώσου δημοσιογράφου είναι οτι όπως πιστεύει

η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν.

Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν με εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας ασθενώς όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ.

Η Ρωσία παρά το γεγονός ότι στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη τελικά θα επέμβει και θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Έως το τέλος του έτους, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στο βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίζουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από την Συρία. Θα έχουν χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από Αρμενικές και Κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα τους καταπατήσει φτάνοντας στα περίχωρα της Άγκυρας. (Οι Τούρκοι) Θα εξακολουθούν να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχουν αποσυρθεί από την κεντρική Ελλάδα και θα είναι υπό συνεχή επίθεση από τα βόρεια από τις Ελληνικές, τις Σερβικές και τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Επίσης, θα έχουν χάσει την Κύπρο από τις δυνάμεις της Νότιας Κύπρου και δεν θα μπορέσει να τις ανακτήσει λόγω των υπολοίπων μετώπων.

Short URL: http://thenetwar.com/?p=68696

http://thenetwar.com/

Το γόητρο ως αναγνώριση ισχύος

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 17 - 2012

 

Ν. Λυγερός

Το γόητρο για ένα κράτος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Και δεν είναι αποκλειστικά θέμα εικόνας διότι λειτουργεί με ανάδραση. Δεν μπορεί να βασιστεί μόνο πάνω στη φήμη, χρειάζεται υλοποιήσεις μέσω των πράξεων. Μέσα από το πλαίσιο του στρατηγικού δόγματος μπορεί να εκφραστεί με δύο τρόπους: ο άμεσος επηρεάζει, ο έμμεσος εκμεταλλεύεται. Αυτή η βασική έννοια είναι σημαντική ειδικά σε χώρες που προσπαθούν να αναβαθμίσουν και να πείσουν τις άλλες ότι αποτελούν παράγοντες ισχύος, τουλάχιστον στην περιοχή τους αν όχι στην ευρύτερη. Το πρόβλημα για αυτές τις χώρες είναι ότι το γόητρο τους δεν αντιπροσωπεύει μια ολική πραγματικότητα αλλά μια δυνατότητα που προσδοκεί να γίνει όραμα. Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εμπλακούν σε διαμάχες και ακόμα λιγότερο συρράξεις, διότι το γόητρό τους μπορεί όχι μόνο να αμφισβητηθεί αλλά και να καταρρεύσει λόγο των περιστάσεων. Αυτό το νοητικό σχήμα εξηγεί γιατί πολλές από τις κινήσεις της Τουρκίας παραμένουν λόγια και δεν γίνονται ποτέ πράξεις. Σε αυτό το χώρο η έννοια του κόστους είναι κινητήρια δύναμη μα και ένας ανασταλτικός παράγοντας. Η Τουρκία προτιμά να λειτουργεί με τις φοβίες και όχι με τους φόβους των εχθρών της. Οι φοβίες του τον παραλύουν διότι ενισχύονται με το γόητρο της ενώ οι φόβοι παράγουν ασφάλεια λόγο του κινδύνου. Έτσι η αποτελεσματικότητα της διπλωματίας της έχει νόημα μόνο με τους αδύναμους ενώ δεν υπάρχει όταν ασκούνται πιέσεις από τους ισχυρούς. Η Τουρκία ζει με την πραγματικότητα του ενδιάμεσου που δεν έχει μεγάλο περιθώριο για να δράσει και να παράγει αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, η Τουρκία προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια της για να αγγίξει την έννοια της μεγάλης δύναμης μέσω του γοήτρου. Θεωρεί ότι αυτό είναι η απόλυτη με και δυνητική απόδειξη της ισχύος της μέσω της αναγνώρισης. Εκφυλίζει λοιπόν τη χρήση της έννοιας του γοήτρου για να έχει ένα εργαλείο, το οποίο δεν έχει κόστος. Στην πατρίδα μας, βλέπουμε τα αποτελέσματα πάνω στους ραγιάδες και τους πασάδες που επηρεάζουν τους κύκλους του μέσω των εγκλημάτων κατά «σήριαλ». Για την Τουρκία, αυτά τα αποτελέσματα είναι μια πραγματική δράση πάνω στο θέμα της εικόνας αλλά τίποτα άλλο για τους ειδικούς. Μόνο που οι τελευταίοι, όχι μόνο είναι ελάχιστοι αλλά και δεν μπορούν να πείσουν με τα ορθολογικά τους επιχειρήματα την απουσία στρατηγικού βάθους αυτών των τεχνικών. Έτσι, έχουμε ένα χειροπιαστό παράδειγμα χρήσης και μάλιστα κατάχρησης, της έννοιας του γοήτρου ως εργαλείο μιας διπλωματικής δράσης πάνω στους πέτρινους παίκτες. Αυτή η λεπτομέρεια έχει τη σημασία της σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι μια διέξοδος. Το δεύτερο ένα αποτέλεσμα. Βέβαια, αυτή η μετριότητα ακόμα και αν επιφέρει νίκες σε αυτές τις τεχνικές μάχες, σε βάθος χρόνου λειτουργεί απλώς ως φθορά του συστήματος που δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις εσωτερικές του τριβές και επικεντρώνεται στην εικόνα του προς τα έξω, δίχως βέβαια να παράγει ουσιαστικό έργο που θα μπορούσε να διαμορφώσει την κατάσταση, όχι μόνο στην περιοχή σαν περιοχή αλλά και στην ευρύτερη. Σε αυτό είναι καταδικασμένα τα κράτη που έχουν εμβέλεια μόνο μέσω των γενοκτονιών που έχουν διαπράξει και δεν αναγνωρίζουν.

 

 

Τα γελοία λάθη της Τουρκίας

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 29 - 2011

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/12/2011-07-04_211035.jpg 699w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Ν. Λυγερός

Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, αρχίζεις τα γελοία λάθη. Αυτό το νοητικό σχήμα ακολουθεί η Τουρκία. Για να πείσει τους Γάλλους ότι έχουν άδικο με την απόφαση που πήρε η βουλή τους για την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που αναγνώρισε το κράτος τους, προσπαθεί να χτυπήσει μέσω του πατέρα του Προέδρου τους, τη Λεγεώνα των Ξένων. Για να το καταλάβουμε όλοι μας το ανάλογο θα ήταν να βρίσει τον Ιερό Λόχο για να πείσει τους Έλληνες ότι έχουν άδικο ν’ αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει η Τουρκία. Η μιζέρια της Τουρκικής διπλωματίας έχει ξεπεράσει τα όρια της αθλιότητας. Προσπαθώντας να αποδείξει με ένα ναζιστικεμαλικό τρόπο ότι έχει πάντα δίκιο για την εσωτερική κατανάλωση, καταφέρνει και γελοιοποιεί τον εαυτό της σε βαθμό που δεν φαντάζεται. Για τους Γάλλους , η Λεγεώνα των Ξένων είναι ένας μύθος. Βρίσκεται σε κάθε μάχη που αφορά την Γαλλία, όπου και να είναι το μέτωπο. Ο ηρωισμός της Λεγεώνας είναι τόσο αποδεκτός που της επιτρέπουν να μην χωρίζεται στα δύο όταν περνά μπροστά στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι. Και τώρα έρχεται η τουρκική διπλωματία με τις ελαττωματικές της ενημερώσεις, να χτυπήσει αυτό το σύμβολο για να πείσει τους Γάλλους. Πόσο ηλίθιοι πρέπει να είναι οι σύμβουλοι του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας για να τους έχουν προτείνει μια τέτοια ιδέα. Και πάλι απέδειξαν και οι δυο ότι ακολουθούν και οι δυο ένα συνειδητό στρατηγικό λάθος για να επηρεάσουν με τις νεοθωμανικές τους θέσεις όλη την ευρωπαϊκή ένωση. Αδύνατον να καταλάβουν ότι με τέτοια λάθη συσπειρώνουν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ανακαλύπτουν σιγά σιγά το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας , όταν η τελευταία εκνευρίζεται με τις κατηγορίες της ιστορίας και κάνει κριτικές στα σύμβολα των κρατών –μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιος άλλος θα τολμούσε να συνεχίζει να ισχυρίζεται τέτοιες ηλιθιότητες δίχως να υποστεί κόστος ακόμα και από τον ίδιο τον λαό. Μόνο που στην Τουρκία ο λαός δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να κατηγορήσει την ανικανότητα της τουρκικής διπλωματίας που προσπαθεί να αρκεστεί πίσω από το δάκτυλο της, όταν διαχειρίζεται εθνικά θέματα που δεν κατέχει.

Τους είπε κατάμουτρα ότι είναι κατοχική δύναμη

Μεγάλη αντιπαράθεση ξέσπασε προ ημερών στο Τουρκικό Κοινοβούλιο μεταξύ του Κούρδου βουλευτή του Κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Έρτουγρουλ Κουρκτσιούκ και του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκής εναρμόνισης αρμόδιου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας Έγκεμεν Μπαγίς.

Ο Κούρδος βουλευτής αποκάλεσε την Τουρκία κατοχική δύναμη στην Κύπρο από το 1974 και  πρόσθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Μετά απ’ αυτή τη δήλωση του Κούρδου βουλευτή, εξεμάνησαν όλες οι πτέρυγες της τουρκικής Βουλής, με προεξάρχοντα τον Εγκεμέν Μπαγίς, ισχυριζόμενοι ότι στη Κύπρο το 1974 η Τουρκία διεξήγαγε … ειρηνευτική επιχείρηση!

«Ο τουρκικός στρατός διασφαλίζει την ειρήνη και από το 1974 στην Κύπρο δεν έχει ανοίξει μύτη»   είπε ο Εγκεμέν Μπαγίς, για να του απαντήσει ο Κούρδος βουλευτής ότι   «ο λόγος που δεν έσπασε μύτη στην Κύπρο είναι διότι η κατεχόμενη Κύπρος στρατοκρατείται και για να βγει κάποιος στον δρόμο χρειάζεται διαταγή. Σε ποια δημοκρατική χώρα στους κάθε τρεις που κυκλοφορούν ο ένας είναι στρατιώτης, που ο αριθμός του κατοχικού στρατού είναι 40-45 χιλιάδες. Σε ποια δημοκρατική χώρα ο Πρωθυπουργός προτείνει πρώτος το χέρι του στον Στρατηγό. Αυτά μόνο στην κατεχόμενη Κύπρο γίνονται. Σε ποια Δημοκρατική χώρα έχει τον πρώτο λόγο ο Στρατηγός; Σε ποια χώρα Δημοκρατική ο Στρατός κατέχει εγκαταστάσεις δωρεάν όπως γίνεται στην Κύπρο Ανατολικά και Δυτικά της Κερύνειας;» .

Ο Έρτουγρουλ Κουρκτσιούκ μάλιστα ανέσυρε και επέδειξε στον Εγκεμέν Μπαγίς και στους υπολοίπους βουλευτές που αντέδρασαν στα λεγόμενά του, την απόφαση 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Απόφαση σύμφωνα με την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζεται κατοχική δύναμη, αφού κατέχει παράνομα το 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Απόφαση που αρνείται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και ζητά από την Τουρκία την άμεση εφαρμογή του προηγούμενου ψηφίσματος του ΟΗΕ το 541.

Συνεχίζοντας, ο Κούρδος βουλευτής στην αγόρευση του ανέφερε ότι η Τουρκία συνεχίζει να ενεργεί μέχρι σήμερα με το σύνθημα «Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» και η λύση που επιδιώκει είναι λύση συνομοσπονδίας που με αυτήν υλοποιεί τους στόχους της.

«Η Τουρκία έχει βάψει με αίμα τον γεωγραφικό χώρο του Κουρδιστάν και της Κύπρου. Στην Κύπρο συνεχίζεται το Τουρκικό έθιμο της λαφυραγώγησης του κατακτητή και ότι δεν δίνουμε πίσω ό,τι αποκτήσαμε με αίμα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δεν επιστρέφει τίποτε στην Κύπρο. Η Τουρκία εφαρμόζει μέχρι σήμερα αυτό που ξέρει, την πολιτική της αρπαγής και του τυχοδιωκτισμού» κατέληξε ο Κούρδος βουλευτής.

 

http://www.politis-gr.com/?p=26307

Η αναποτελεσματικότητα της τουρκικής διπλωματίας

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 28 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/12/davudoglu2_400x256.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Ν. Λυγερός

Αν κάποιοι στην Ελλάδα δεν πίστευαν ακόμα ότι το γελοίο δεν σκοτώνει, τώρα πρέπει να παραδεχτούν ότι τους το έχει αποδείξει η τουρκική διπλωματία. Και αυτήν την απόδειξη δεν την έκανε μόνο σε ένα τομέα. Αν σκεφτούμε επιπλέον ότι ο τουρκικός ποινικός κώδικας τιμωρεί με φυλάκιση την αναφορά στα κατεχόμενα της Κύπρου αλλά και τη γενοκτονία των Αρμενίων, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανικανότητας της σε εθνικά ζητήματα. Και από πλευράς στρατηγικής και γεωστρατηγικής έχει καταφέρει να τα κάνει κρόσσια με το Ισραήλ και με τη Γαλλία. Έτσι συνειδητοποιούμε ότι τα μεγάλα λόγια και το στρατηγικό βάθος του υπουργού εξωτερικών δεν είναι παρά μικρές πράξεις και στρατηγικό λάθος. Βέβαια έχουμε κι εμείς ραγιάδες που πιστεύουν στο μεγαλείο του, αλλά προφανώς επειδή θέλουν να το πιστεύουν για άλλους λόγους. Συνεχώς κατηγορούμε την Ελλάδα για την αναξιοπιστία της σε φάση κρίσης, αλλά η Ελλάδα είναι εδώ, κρατιέται και αντιστέκεται. Γιατί οι ίδιοι δεν κάνουν αναφορές για την τουρκική διπλωματία που δεν ζει καν το πρόβλημα της κρίσης. Γιατί δεν λένε ξεκάθαρα ότι και με το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και με το θέμα της γαλλικής βουλής, έλαβε δύο σοβαρά χτυπήματα ως κράτος που θεωρεί τον εαυτό του αξιόλογη δύναμη; Γιατί δεν λένε ότι ακόμα και με τις τουρκικές πιέσεις η κυπριακή δημοκρατία και η γαλλική δημοκρατία συνέχισαν ακάθεκτοι το έργο τους για τα δικά τους συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Οι ίδιοι οι ηττοπαθείς που δεν παύουν να ασκούν κριτική στο λαό μας διότι είναι δημοκρατία , δεν κατηγορούν την αναποτελεσματικότητα ενός θεσμού που δεν έχει καμιά σχέση με την δημοκρατία. Μας κατηγορούν για αναποφασιστικότητα σε πολιτικό επίπεδο, αλλά αν είναι να λέμε αυτά που λέει και ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, να μας λείπουν. Ο λαός μας ξέρει και από τραγωδία και από κωμωδία δεν έχει ανάγκη επιπλέον το γελοίο. Οι πολιτικοί μας δεν έχουν ανάγκη από τέτοια παραδείγματα. Κι όσο αφορά στο λαό μας, η φτώχεια δεν χτύπησε ποτέ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ακόμα και με αυτές τις συνθήκες παραμένουμε ένας από τους πιο φιλόξενους λαούς του κόσμου. Όχι πρέπει να καταλάβουν οι δικοί μας ότι πρέπει να σταματήσουμε να μεγαλοποιούμε μόνοι μας τις δυνατότητες της τουρκικής διπλωματίας. Ας συγκεντρωθούμε στην ουσία και στην ανάγκη, κι ας σταθεροποιήσουμε την πορεία μας με τα πρότυπα της ιπποσύνης, της αντίστασης και της θυσίας για να δείξουμε την αξία μας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, διότι ο ελληνισμός είναι παράδειγμα για την ανθρωπότητα.

Εξαιρετικά αρνητική τροπή για την Τουρκία παίρνουν οι εξελίξεις στη Συρία, αφού οι συριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 49 πρακτόρων της ΜΙΤ, που λάμβαναν μέρος στις ανατρεπτικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα αυτή.

Το ζήτημα μετέφερε στην τουρκική βουλή ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος (ΜΗΡ), Lütfü Türkkan, ο οποίος υπέβαλλε σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό.

Ο Τουρκκάν, για το θέμα της σύλληψης Τούρκων 49 πρακτόρων από τις αρχές της Συρίας, με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στα ανατρεπτικά γεγονότα στη Συρία, ότι έπαιξαν προβοκατόρικο ρόλο, ότι εκπαίδευσαν τους επαναστάτες και ότι σχεδίασαν τα σχέδια για επιχειρήσεις σε στρατηγικούς στόχους, και για το ότι επιτροπή στελεχών της ΜΙΤ γύρισε με άδεια χέρια από τη Δαμασκό, όπου πήγε για να πετύχει την απελευθέρωσή τους, ζητεί από την κυβέρνηση απάντηση στα εξής:
– Είναι αλήθεια ότι πήγε επιτροπή στελεχών της ΜΙΤ στη Δαμασκό και ότι γύρισε με άδεια χέρια, όταν ζήτησε από τις συριακές αρχές την απελευθέρωση 49 Τούρκων πρακτόρων, που κατηγορούνται ότι έπαιξαν προβοκατόρικο ρόλο, ότι εκπαίδευσαν τους επαναστάτες και ότι σχεδίασαν τα σχέδια για επιχειρήσεις σε στρατηγικούς στόχους στη Συρία;

– Σκέφτεστε να ανακοινώσετε και να…. μοιραστείτε με την τουρκική κοινή γνώμη την αλήθεια σχετικά με αυτές τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι Τουρκία και Συρία είμαστε δυο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία και την ίδια πίστη και ότι πρέπει να παραμένουμε πιστοί στο σύνθημα «Ειρήνη στην Πατρίδα, Ειρήνη στον Κόσμο» (του Μ. Κεμάλ, σ.τ.μ.);

ANF NEWS AGENCY

H αποκαθήλωση !

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 19 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/12/400471.jpg 490w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Ένα τεράστιο διπλωματικό θρίλερ στη γειτονιά μας!

 

 

Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε “ψήφισμα” που ζητά απ’ την Δημοκρατία της Τουρκίας να προστατέψει την “Χριστιανική της κληρονομιά” και να επιστρέψει εκκλησιαστική περιουσία που έχει κατασχεθεί.

Το ψήφισμα 306, που είχε υπερκομματική υποστήριξη, εκφράζει την άποψη της Αμερικανικής Βουλής ότι η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πρέπει σε όλες τις επίσημες επαφές της με την Τουρκική ηγεσία και άλλους τούρκους αξιωματούχους να τονίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει να δώσει τέλος σε κάθε είδους θρησκευτική διάκριση, να τερματίσει περιορισμούς στην εκπαίδευση, διορισμό και χειροτονία Χριστιανών κληρικών, να επιστρέψει όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες και περιουσία στους νόμιμους δικαιούχους τους και να σεβαστεί πλήρως το δικαίωμα των Χριστιανών να εκφράζουν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Εμπνευστές του ψηφίσματος ήταν οι βουλευτές Έντ Ρόις, Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια και Χάουαρντ Μπέρμαν, Δημοκρατικός επίσης από την Καλιφόρνια. Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από τους συμπροέδρους της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης θεμάτων που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, Carolyn Maloney, Δημοκρατική από τη Νέα Υόρκη και Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριντα.

Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε παράλληλα και από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, όπως την ομάδα προώθησης Αρμενικών συμφερόντων και την ομάδα προάσπισης θεμάτων σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η μεγαλύτερη Ελληνο-Αμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ συνεχάρη το Κογκρέσο για την έγκριση του ψηφίσματος.

Ο Ύπατος Πρόεδρος της οργάνωσης, John Grossomanides, δήλωσε ότι «το ψήφισμα αυτό είναι σύμφωνο με την αμερικανική παράδοση προώθησης των αρχών της θρησκευτικής ελευθερίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο».

Η υιοθέτηση του ψηφίσματος, σημείωσε ο κ. Grossomanides, «αποτελεί άλλη μια απόδειξη της αφοσίωσης των ΗΠΑ στην Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα δικαιώματα».
Με «ανεπανόρθωτη ρήξη» στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας απειλεί ο Ταγίπ Ερντογάν τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μετά τον διπλωματικό «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε Παρίσι και Αγκυρα το 2001, όταν η Γαλλία αναγνώρισε τότε την Γενοκτονία των Αρμενίων, το νέο νομοσχέδιο βάζει εκ νέου “φωτιά” στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Σε περίπτωση που το σχέδιο νόμου τεθεί σε ισχύ, η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα διώκεται ποινικά, με προβλεπόμενη ανώτατη ποινή κάθειρξης ενός έτους και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ.

“Δύσκολο”, είναι το κλίμα στις σχέσεις Ευρώπης με το Ιραν, αφού μετά τη Βρετανία, και η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, βρίσκονται σε διαδικασία ανάκλησης των πρεσβευτών τους από την αραβική χώρα.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για το θέμα του Ιράν και παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις. Ωστόσο στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια συγκεκριμένη απόφαση που να αφορά τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με διαρροές στον ξένο τύπο, η Βρετανία θα υποστηρίξει ένα εμπάργκο εισαγωγής πετρελαίου από το Ιράν, μετά την υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις κινδυνεύουν να πληγούν ανεπανόρθωτα, και η προσωρινή ανάκληση του πρεσβευτή τους από την Oυάσιγκτον «για διαβουλεύσεις» μετά την ανακήρυξη της σφαγής των Aρμενίων ως γενοκτονίας από το αμερικανικό Kογκρέσο, είναι η μια πλευρά των εξελίξεων.

Η άδεια των HΠA προς την Tουρκία να επιχειρούν «μόνον χερσαίες επιχειρήσεις» στο έδαφος του βόρειου Iράκ είναι περισσότερο απο σαφής.

Eίχε προηγηθεί η απόφαση της κυβέρνησης Eρντογάν για καταδίωξη των “ανταρτών” του PKK στο ιρακινό έδαφος, που απαντούσε στο θάνατο δεκάδων τούρκων στρατιωτών από τους πρώτους.

Όσες σημαντικές μάχες ή πλήγματα (από αέρος) έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και το PKK, αυτές αφορούν το χώρο της Tουρκίας. Ποτέ δεν υπήρξε ανακοίνωση για κάποιο σημαντικό πλήγμα εντός του Iράκ, παρά το ότι οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ και καιρό 10 με 20 χιλιόμετρα μέσα σ’ αυτό.

Oι επανειλημμένες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων για “ντε φάκτο” ακύρωση της συνθήκης της Λωζάνης του 1923, σε περίπτωση διαμελισμού του Iράκ και η ιδιαίτερη επισήμανση ότι με αυτήν η Mοσούλη, το Kιρκούκ κλπ «παραχωρήθηκαν στο Iράκ και όχι σε κάποιο παράγωγο κουρδικό κράτος», είναι ενδεικτικές των προθέσεων και κινήτρων πίσω από τις κραυγές για ελευθερία κινήσεων του τουρκικού στρατού στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» του PKK.

Οι HΠA, τελείως συμπτωματικά, θυμήθηκαν τη γενοκτονία των Aρμενίων. Tο καλοκαίρι του 2003 λίγο μετά την κατάληψη της Bαγδάτης δεν είχαν διστάσει να συλλάβουν και να παραδώσουν πακέτο στο Ιράκ, τους 20 τούρκους κομάντος που είχαν εισέλθει στο Iράκ, ενώ πρόσφατα αμερικανικά F-16 πέταξαν «κατά λάθος» στον τουρκικό εναέριο χώρο, στέλνοντας μηνύματα στην Άγκυρα.

Έχει γραφτεί ότι πριν τον πόλεμο, οι αμερικανοί έταζαν ταυτόχρονα σε Tουρκία και κούρδους του Iράκ, και όταν η πρώτη αντιλήφθηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα εκτός παιχνιδιού, αρνήθηκε να διαθέσει τα σύνορά της για επιχειρήσεις των HΠA από το βορρά. Tώρα, μετά την απόφαση του Kογκρέσου και το πρόβλημα με το ιρακινό Kουρδιστάν, αιωρείται η άρνηση χρήσης των εδαφών της Τουρκίας απο τούς Αμερικανούς στρατιώτες.

Η πολιτική των HΠA, να προωθούν τους κούρδους ως ένα ακόμη υποψήφιο χωροφύλακα της περιοχής, σε ενδεχόμενο διαμελισμό του Iράκ, αλλά, δίπλα στον αντίπαλο, Tουρκία, έχει προφανείς στοχεύσεις.

Tους έχουν παράσχει μια “σχεδόν” ανεξαρτησία , αλλά όχι απόλυτη.

Θέλουν την Tουρκία “μαζί” τους, σε ενδεχόμενο πόλεμο με το Iράν, αλλά προς το παρόν “συνασπίζουν” Tουρκία και Iράν για το κουρδικό.

Γιατί οι HΠA χρησιμοποιούν τους κούρδους για μπασίματα και δημιουργία προβλημάτων στο Iράν, ενώ από την ενίσχυση αυτή φαίνεται να βγαίνουν «κερδισμένοι» και οι του PKK, είναι προφανές ότι τα συμφέροντα είναι αμοιβαία.

Το αποτέλεσμα της «παραγωγικής συλλογιστικής» είναι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Περί αυτού γράφει ο κ.Μιχάλης Ιγνατίου στο άρθρο του, με τίτλο, “Τρόμος στη νοτιοανατολική Τουρκία!” στις 17/12/2011 στο ΕΘΝΟΣ.GR :
Μετά τη συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, η Αγκυρα έχει κάθε λόγο να εκφράζει φόβους για την εδαφική της ακεραιότητα.

Το τελευταίο διάστημα οι αντάρτες του PKK ενισχυμένοι από ξένη δύναμη, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία, έχουν σημειώσει σημαντικότατες επιτυχίες στον στρατιωτικό τομέα.

Εχουν και οι ίδιοι απώλειες, αλλά το πλέον σημαντικό στην υπόθεση του αγώνα τους είναι ότι έχουν καταφέρει σοβαρότατα κτυπήματα στον τουρκικό στρατό αποδεικνύοντας ότι δεν είναι άτρωτες οι “τρανές” Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας που διαβρώθηκαν από ισλαμικά στοιχεία και φανατικούς οπαδούς του Ταγίπ Ερντογάν.

Κρυφά οι Αμερικανοί -όπως αποκάλυψαν τα Wikileaks- έχουν επαφές με το PKK, καθώς και σε ποιους άλλους θα στηριχθούν παρά στους Κούρδους όταν σπάσει το απόστημα της Τουρκίας;

Καταλήγοντας ο κ.Μιχάλης Ιγνατίου, λέει “Μετά τη συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, η Αγκυρα έχει κάθε λόγο να εκφράζει φόβους για την εδαφική της ακεραιότητα, πληρώνοντας έτσι το τίμημα για την πολυετή καταπίεση και εκστρατεία εξολόθρευσης του κουρδικού πληθυσμού…“Η WikiLeaks σιώπησε από ένα σημείο και ύστερα στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας”.

Στα τέλη του 2010, δημοσιεύτηκε στο διεθνή τύπο, όπως αναμενόντουσαν, νέες αποκαλύψεις μέσω WIKILEAKS που αφορούσαν όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας.

Τα δημοσιεύματα έφεραν τότε αναστάτωση σε περίπου ολόκληρη τη «γειτονιά» μας, ωστόσο λίγο μεγαλύτερη σε ΗΠΑ και Τουρκία.
H ομάδα των WIKILEAKS ήταν έτοιμη να δημοσιεύσει απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα που θα αποδείκνυαν πως η Τουρκία συνεργάζονταν με την “Al Qaeda” και οι ΗΠΑ με το PKK.

Οι ΗΠΑ, έκαναν και κάνουν, απεγνωσμένες προσπάθειες, ώστε να φέρουν πιο κοντά τις δύο χώρες (Τουρκία – Ισραήλ) που σε κάθε περίπτωση τις χρειάζονται.

Μετά απο την εξέλιξη των “πραγμάτων” στην ΝΑ Μεσόγειο, αυτό πλέον, είναι απο “δύσκολο” έως αδύνατον στην παρούσα φάση.

Αυτό όμως το οποίο γνωρίζουν πλέον πολύ καλά οι ΗΠΑ, είναι ότι η Τουρκία με τον «αλλαζονικό μεγαλοιδεατισμό της», και το Εθνικό όραμά της περί της “ανασύστασης’ της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έχει εκγλωβιστεί σε μία «πορεία συγκρουσιακή» με τούς ισχυρούς του πλανήτη, και εν προκειμένω με τις ΗΠΑ.
Δημιούργησε σχέσεις και ανέπτυξε επιρροές διαχρονικά στην ευρύτερη περιφέρειά της, «ίσες και ισοδύναμες», με αυτές μιάς υπερδύναμης, αναγορεύοντας την στρατιωτική της ισχύ σε μοναδική οδό και μέσον επικοινωνίας, με τους υπόλοιπους εταίρους της.Μόνον που αυτό το “παιχνίδι” το γνωρίζουν πολύ καλύτερα απο την Τουρκία, οι ΗΠΑ.

Πρίν απο 93 χρόνια, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι σημερινοί της «σύμμαχοι» την διέλυσαν για λιγότερο ισχυρούς και μη αποδεκτούς λόγους, δεν υπήρχαν τα διεκδικούμενα πλούτη των “υδρογονανθράκων” και η αναγκαιότητα διασφάλισης ενεργειακής επάρκειας.

http://www.aegeantimes.gr/

 

Oι ΗΠΑ χτύπησαν την Τουρκία με σεισμό 7.3 ρίχτερ

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 25 - 2011

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε στο Κρεμλίνο σήμερα, πώς οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη Τουρκία, για λόγους πού έχουν σχέση με την μαζική εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, χρησιμοποιώντας το λεγόμενο Σεισμικό Οπλο. Σύμφωνα με την αναφορά , ρωσικά επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημενα μέσα και γύρω από την Μαύρη Θάλσσα, ανιχνευσαν της….
τελευταίες 36 ώρες ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας, πού κορυφώθηκε δύο ώρες πρίν ο σεισμος χτυπήσει την ανατολική Τουρκία. Η αυξηση της θερμοκρασίας της ιονοσφαιρας είναι σήμα κατατεθέν οτι ειχε ενεργοποιηθεί το γνωστό σύστημα ΗΑΑRP , υπερόπλο μαγνητικού παλμού ,με εδρα τις εγκαταστάσεις στην Αλάσκα , πού προκαλεί ισχυρούς σεισμούς. Το εν λόγω χτύπημα είχε σκοπό να διαταράξει σοβαρά η και να αναστείλει την εξέλιξη των μαζικών πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίων των Κούρδων στο Β. Ιράκ, καθώς αυτές βάζουν σε κινδυνο τις ισοροπίες και επιλογες των ΗΠΑ στην περιοχή . Οι ΗΠΑ επίσης φοβούνται για μια γενικευμένη σύραξη στην περιοχή μετα και από τις κατηγορίες των τούρκων οτι η αυξηση της δύναμης των Κούρδων οφείλεται κυρίως από την υποστηριξη του Ισραήλ πρός αυτούς.
Οι ρώσοι αναλυτες θεωρούν οτι το master plan των ΗΠΑ είναι ο διαμελισμός μιας σειρας κρατων και η επαναφορά τους στην πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο κατάσταση . Ηδη, τα τελευταία 25 χρόνια διαμελισαν στα «εξ ων συνετέθησαν» την Σοβιετική Ενωση, την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν. το Ιράκ και τώρα την Λιβυη. Ακολουθούν Τουρκία, Συρία, Ιράν, και κατόπιν Σαουδική Αραβία
Σημειώνεται ότι υπερθέρμανση της ιονόσφαιρας παρατηρήθηκε και πρίν από τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας.
Οσον αφορά την τεχνολογία και εξελιξη του υπερόπλου πρόκλησης σεισμικών καταστροφών εχει ιστορία δεκαετιών και πρωτοχρησιμοποιήθηκε απο τους Σοβιετικούς κατα τής Περσίας τού Σάχη, προκαλώντας σεισμό ( με υπόγεια έκρηξη ατομικής βόμβας και οδηγώντας το ωστικό κύμα στή Περσία) μεγέθους 7,4 ρίχτερ, τον Σεπτέμβριο του 1978. Οι αμερικανοί απάντησαν τον Απρίλιο του 1979 με τα νέα τους σεισμικά όπλα, προκαλώντας σεισμική δόνηση 7,2 ρίχτερ στην Γιουγκοσλαβία.
www.whatdoesitmean.com

 

http://ksipnistere.blogspot.com/

Το στρατηγικό λάθος της Τουρκίας

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 17 - 2011


Ν. Λυγερός

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/ypodoxi-erdogan-1.jpg 320w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Η επανάσταση του Κεμάλ μέσω του περάσματος του χρόνου αποδεικνύεται τελικά ότι είναι το στρατηγικό λάθος της Τουρκίας. Λειτουργώντας επίσημα μέσα στο πλαίσιο της απόρριψης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία θεμελιώθηκε δομικά πάνω στη γενοκτονία, η οποία ήταν για εκείνη το προαπαιτούμενο για την εξέλιξή της. Το πρόβλημα είναι ότι εξ αρχής εξαρτάται από τη γενοκτονία και η αναγνώριση της τελευταίας είναι μια δομική απόρριψη των θεμελίων της Τουρκίας, δηλαδή της συμβολής του Κεμάλ. Και κάθε νέα αναγνώριση είναι ένα πλήγμα στη δομή της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει λύση για την Τουρκία και βρίσκεται, σε μια στρατηγική αδιέξοδο. Στο σκάκι θα λέγαμε ότι η θέση της είναι εκείνη του Zuzwang. Ένας τρόπος επίλυσης είναι η αλλαγή πλαισίου και η καταδίκη του Κεμάλ, ο οποίος μπορεί να προστεθεί ως ένα λάθος στην εξέλιξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η προσπάθεια είναι το νεοοθωμανικό δόγμα στην ουσία του, δίχως βέβαια να υπάρξει μια ανάδειξη του θέματος από την ηγεσία. Αυτή όμως η προσέγγιση επιστρέφει το λαό σε μια μουσουλμανική τάση, όπου το ισλαμικό κίνημα είναι φυσιολογικό, ακόμα και αν δεν απαντά σε ορθολογικά κριτήρια για την Τουρκία, η οποία σε αυτή τη φάση δεν θα υπάρχει πια. Αυτή η αλλαγή όμως έχει επιπτώσεις σε σχέση με κράτη που ανήκουν στο πλαίσιο του ιουδαίου-χριστιανισμού. Διότι πλέον οι παλαιότερες συμμαχίες δεν έχουν πια νόημα αφού το θρησκευτικό στοιχείο επανέρχεται και μαζί το ιστορικό του πλαίσιο. Η Τουρκία μέσω του νεοοθωμανικού πλαισίου για να πρωτοστατεί και να αποτελεί μια από τις αιχμές των δοράτων πρέπει ν’ ακολουθήσει μια γενικότερη τάση, η οποία υπάρχει εδώ και αιώνες. Αυτή η γενικότερη αντιπαράθεση έχει τις ρίζες της στους Αγίους Τόπους και την ιστορία τους. Έτσι για να διορθώσει το στρατηγικό της λάθος η Τουρκία πρέπει να αλλάξει υψηλή στρατηγική και να ενταχθεί σ’ ένα πεδίο δράσης που πρώτον την απορρίπτει δομικά, δεύτερον τροποποιεί οριστικά τις συμμαχίες της και την μετατρέπει σε διάδοχο μιας διαχρονικής αντιπαράθεσης. Με την πάροδο του χρόνου, η Ευρώπη έχει αντιληφθεί αυτή τη γενική τάση, η οποία παραμένει διαχρονικά σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, η συνέχεια των τοπικών αντιπαραθέσεων κρύβουν αυτήν την ουσιαστική αλλαγή. Έτσι μόνο οι γεωστρατηγιστές αναδεικνύουν νέα σχέδια πάνω σε παλαιά νοητικά σχήματα, ενώ οι πολιτικοί αναζητούν ακόμα λύσεις μέσω ενός ρεαλισμού που δεν είναι πια πραγματικότητα, διότι το στρατηγικό λάθος έχει βάθος.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Posted by Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 23 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/08/pkk1.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Το σύνδρομο του Βιετνάμ είναι γνωστό σε πολλούς και περιγράφεται ως το μετατραυματικό στρες, το οποίο εμφανίζεται μέσω της ανάμνησης ενός τραυματικού γεγονότος, το οποίο το άτομο το έζησε ή του οποίου ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Για όσους συνάντησαν το βλέμμα των Τούρκων στρατιωτών -μετά την έναρξη του πολέμου που κήρυξαν οι ένοπλες δυνάμεις Κούρδων στις 25 Αυγούστου 1984- το σύνδρομο του Κουρδιστάν όπως πολλοί το λέγαμε χαριτολογώντας ήταν οφθαλμοφανέστατο. Με μια μικρή διαφορά.

Δεν εμφανίζονταν μόνο σε όσους είχαν τραυματικές εμπειρίες στις Κουρδικές περιοχές αλλά και σε αυτούς που πίστευαν ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να βρεθούν σε αυτές και να τεθούν αντιμέτωποι με τους Κούρδους μαχητές.

Το σύνδρομο του Κουρδιστάν εκδηλώνεται με την αύξηση του φαινομένου της ανυποταξίας, της αναβολής στράτευσης, των αντιρρησιών συνείδησης, των λιποταξιών με την αύξηση των αυτοτραυματισμών και των αυτοκτονιών στις τάξεις του Τουρκικού Στρατού. Πολλοί Τούρκοι στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την κατάταξή τους στον Τουρκικό Στρατό γίνονται μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού έτσι ώστε να υπηρετούν πολύ μικρό χρονικό διάστημα και να εξαγοράζουν το υπόλοιπο της θητείας τους. (Το 42% των Tούρκων γυρνάει την πλάτη στον στρατό σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας).

Το μεγάλο ποσοστό των νέων το οποίο δεν εμφανίζεται στα στρατολογικά κέντρα οφείλεται και  στα όσα περνούν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Φυσικά πολλοί θα υποστηρίξουν ότι γίνεται αυτό για να διασφαλίσουν το αξιόμαχο του Τουρκικού Στρατού αλλά οι απώλειες του τουρκικού στρατού στις μάχες  με τους Κούρδους μαχητές του PKK. Αλλά η πραγματικότητα, μόνο αυτό δεν δείχνει….

ΠΗΓΗ: »STRATEGY GEOPOLITICS»

http://www.elkeda.gr/

Διείσδυση της ΜΙΤ στα ελληνικά ΜΜΕ!

Posted by Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 18 - 2011

Τουρκική διείσδυση σε ελληνικά ΜΜΕ, ειδικά στο χώρο του διαδικτύου (blogs, sites κλπ), έχει εντοπίσει η ΕΥΠ. Η διείσδυση έχει πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά μόλις πρόσφατa επιβεβαιώθηκε κα διακριβώθηκαν και οι «γραμμές» που περνάνε και έχουν ως στόχο την υποβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων, την αποσιώπηση γεγονότων που καταδεικνύουν την προετοιμασία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για «θερμές» καταστάσεις.

Υπάρχει άμεση σχέση με λιβανέζικο επιχειρηματικό όμιλο που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, του οποίου τα στελέχη έχουν εμπλακεί με διάφορες ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες στο παρελθόν.

Και όλα αυτά υπό την κάλυψη δήθεν «εθνικών» απόψεων και προσεγγίσεων. Βασικός στόχος να «αποκοιμηθούν» οι πολίτες και να γίνει εφικτή η περίφημη «ελληνοτουρκική προσέγγιση», βασικά η δορυφοροποίηση της Ελλάδας.

Ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλο θέμα, όπως αυτό της πρόσφατης άσκησης κατάληψης ελληνικού νησιού, αυτές οι ειδήσεις αποσιωπούνται ή υποβαθμίζονται χρησιμοποιώντας επιχειρήματα του τύπου «Όχι στην στρατηγική του φόβου» και «πρέπει να έχουμε στρατηγική ψυχραιμία» και «Δεν ήταν άσκηση ειδικών δυνάμεων του Στρατού, αλλά της … Στρατοχωροφυλακής»!

Μάλιστα οι πληροφορίες είχαν φτάσει στο ΓΕΕΘΑ εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά αυτό κώφευσε, όπως συνηθίζει εσχάτως, προκειμένου να μην «ανακατέψει τα νερά». Άλλωστε τελευταία έχει πέσει και σε επανειλημμένες γκάφες. Οι κινήσεις τους παρακολουθούνται πολύ στενά ειδικά εν όψει την κλιμάκωσης της έντασης που αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου και τα μηνύματα που εκπέμπονται «από την άλλη πλευρά του Αιγαίου»

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και συλλέγουμε πληροφορίες για την ενημέρωσή σας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 18 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/06/new_york1.jpg 624w" sizes="(max-width: 225px) 100vw, 225px" />Τα ονόματα των εταιρειών είναι ελληνικά: Αρμονία η μια, Κόσμος η άλλη. Η στρατηγική ιδέα και η εκτέλεση, όμως, είναι τουρκική και κατευθύνεται από την Τουρκία και φαίνεται να έχει πάρει στοιχεία, αν όχι όλη την ιδέα, από ανάλογα προγράμματα της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ. Αναφερόμαστε στο εκτενέστατο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ – έρευνα της εφημερίδας «Νew Υork Τimes»,  στο οποίο αποκαλύπτεται ότι η Τουρκία ίδρυσε 33 σχολεία στο Τέξας.

 

Σχολεία που χρηματοδοτούνται από τον Αμερικανό φορολογούμενο με το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων ετησίως. Μάλιστα. ‘Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το ίδρυμα «Κόσμος» ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια από ομάδα καθηγητών και επιχειρηματιών στην Τουρκία. Ολες οι εργασίες στα σχολεία, από την κατασκευή τους μέχρι και το φαγητό που σερβίρουν στα παιδιά, είναι στα χέρια Τούρκων μεταναστών στις ΗΠΑ.

Πίσω από αυτή τη στρατηγική κίνηση βρίσκεται ο Τούρκος ιεροκήρυκας Φεθουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gulen) τον οποίο η «ΝΥΤ» χαρακτηρίζει ως «χαρισματικό και εκπρόσωπο του μετριοπαθούς ισλαμισμού». Αυτός είναι και το σημείο αναφοράς όλου του σχεδίου και ασφαλώς με το να είναι σε θέση να μοιράζει χρήματα αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την επιρροή του. Σημειώστε ότι ο Γκιουλέν ζει σε περιοχή της Πενσιλβάνιας, αλλά επηρεάζει σημαντικά και την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν λόγω της μεγάλης απήχησής του στους οπαδούς του κόμματός του.

Ταπεινή μας γνώμη είναι ότι πρόκειται για ατομική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια των ΗΠΑ και του Ελληνισμού. Των ΗΠΑ, γιατί θα προωθήσει ενεργά το είδος του ισλαμισμού που προσηλυτίζει, του επεκτατικού είδους του ισλαμισμού, με κάθε θυσία. Και στα θεμέλια του Ελληνισμού γιατί η επιρροή του Γκιουλέν θα υπερβεί κατά πολύ την επιρροή που ασκεί ο Ελληνισμός στην αμερικανική κοινωνία, με καταλυτικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.

Μην ανησυχείτε, δεν βλέπουμε παντού εχθρούς και σενάρια καταστροφικά για το Εθνος μας. Αλλά να τι εννοούμε: H Τουρκία θα χτίσει μέσα από αυτά τα σχολεία, όσο κι αν απαγορεύεται από το καταστατικό τους, γερά θεμέλια μακροχρόνιας επιρροής στην αμερικανική κοινωνία και μάλιστα την πιο «αμερικανική» κοινωνία του Νότου.

Σε μερικά χρόνια, η πολιτική επιρροή που θα ασκεί η Τουρκία στο Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο θα είναι ασύλληπτα πιο μεγάλη από τη δική μας γιατί αφενός θα είναι μαζικότερη και αφετέρου θα προέρχεται από Αμερικανούς και όχι εθνικές ομάδες όπως οι δικές μας. Κι από πάνω, η Τουρκία θα τους εφοδιάζει με άφθονο χρήμα που θα αυξάνει ακόμα περισσότερο την επιρροή τους. Κάτι ανάλογο έχουν κάνει οι Εβραίοι με τους χριστιανούς του Νότου. Οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, ερμηνεύοντας την Παλαιά Διαθήκη κατά γράμμα, είναι πιο ανένδοτοι σε όποια γεωγραφικής φύσεως υπαναχώρηση των Εβραίων από ό,τι είναι οι ίδιοι.

Όμως, η κίνηση αυτή των Τούρκων πρέπει να προβληματίζει και τους Αμερικανοεβραίους, γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα χρειάζονται τη δύναμη του εβραικού λόμπι για να υποστηρίζουν τα θέματά τους….

http://www.elkeda.gr/

 

ΤΟΥΡΚΙΑ:Γερμανίδα αντάρτισσα στον ομαδικό τάφο

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 16 - 2011

¨ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ¨


Η Αντρέα Βολφ ήταν κοινωνιολόγος και υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 εντάχθηκε στο ΠΚΚ για να καταγράψει την ζωή των ανταρτών. Η Βολφ που ήταν άοπλη κατά την διάρκεια σύγκρουσης, συνελήφθη υγιής και εκτελέστηκε.

Το τουρκικό κράτος σχετικά με αυτό το περιστατικό που είχε προκαλέσει κρίση με την Γερμανία, ισχυρίστηκε πως δεν διέθετε καμία σχετική πληροφορία. Μη λέγοντας μάλιστα τον χώρο του τάφου, έκρυψε την δολοφονία της. Τα ίχνη όμως της Βολφ βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο 41 ανταρτών που βρέθηκε στο Τσατάκ της πόλης Βαν. Στα έγγραφα που βγήκαν από τα αρχεία του ΠΚΚ παρουσιάζονται λεπτομέρειες για το πώς εκτελέστηκε η Βολφ, από τις μαρτυρίες των ανταρτών που σώθηκαν από τη σύγκρουση και από τις μαρτυρίες χωρικών.

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 η Γερμανίδα υπερασπίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνιολόγος Αντρέ Βολφ που είχε ενταχθεί στο ΠΚΚ για να γράψει βιβλίο, συνελήφθη σώα στην διάρκεια σύγκρουσης στο Τσατάκ της πόλης Βαν και εκτελέστηκε. Το τουρκικό κράτος σχετικά με αυτό το περιστατικό που προκάλεσε κρίση ανάμεσα σε Τουρκία και Γερμανία, και παρά τις δηλώσεις των ανταρτών που είχαν διασωθεί και τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων –των οποίων τα ονόματα κρατήθηκαν κρυφά-, διέψευδε ότι η Βολφ δολοφονήθηκε και έκρυψε το γεγονός μη λέγοντας που ήταν ο τάφος.

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΔΑΔ¨

Παρά τον επίμονο αγώνα της δικηγόρου Ερέν Κεσκίν και Γερμανών δικηγόρων, το τουρκικό κράτος ισχυρίστηκε πως στην συγκεκριμένη σύγκρουση δεν υπήρχε η Βολφ. Το τότε Δικαστήριο Εθνικής Ασφάλειας (DGM), τα στρατοδικεία, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το στρατιωτικό προσωπικό στην πόλη Βαν, όλοι υποβάθμισαν το περιστατικό. Στο ΕΔΑΔ όμως στην δίκη για την Βολφ η Τουρκία καταδικάστηκε σε βαριά αποζημίωση.

¨ΦΡΙΚΗ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ…¨

Το τουρκικό κράτος μέχρι σήμερα δεν παραδέχτηκε το περιστατικό. Το HPG (στρατιωτικό σκέλος του ΠΚΚ) μετά την ανακάλυψη του ομαδικού τάφου στο Τσατάκ ερεύνησε σχετικά στα αρχεία του. Μετά από την έρευνα στα αρχεία του αποκαλύφθηκε ότι ανάμεσα στους 41 αντάρτες που είναι στον ομαδικό τάφο στο χωριό Ντοκμετάς του Τσατάκ-νομού Βαν είναι και η Βολφ.

Μάρτυρες για τη εκτέλεση της Βολφ ήταν η αντάρτισσα φίλη της Νουμπαχάρ Χανού, ο Χασίμ Κατσάν, ο Αμπουζέρ Αρσλάνογλου και ο Σελαχατίν Ελτσισέκ. Αυτά που περιγράφουν αντανακλούνε για μια ακόμη φορά τη φρίκη του βρώμικου πολέμου.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΣΑΤΑΚ

Αυτή είναι λοιπόν η ιστορία της εκτέλεσης της Αντρέα Βολφ(Ρόναχι), τα ίχνη της οποίας βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο στην περιοχή του Κουρδιστάν :

Στις 15 Οκτωβρίου 1998 αρχίζει στρατιωτική επιχείρηση στο τρίγωνο Χακκάρι-Σιρνάκ-Βαν με την συμμετοχή 17 μονάδων της περιοχής. Την επιχείρηση στηρίζουν ελικόπτερα τύπου Κόμπρα και θωρακισμένα οχήματα. Η επιχείρηση σχηματίζει ένα κλοιό που αργότερα κλίνει γύρω από το χωριό Κελές. Εδώ έρχονται ενισχύσεις στην μονάδα των ανταρτών από τις περιοχές του Χακκάρι και του Μπεϊτουσεμπέπ. Η αντίσταση των ανταρτών αρχίζει να σπάει μετά από μέρες, λόγω εξάντλησης εξοπλισμού και της παράδοσης τους.

¨ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΞΑΝ¨

Ο Σελαχατίν Ελτσί που διασώθηκε από τη σύγκρουση περιγράφει ως εξής εκείνη τη μέρα : ¨Στις 21 Οκτωβρίου ο εχθρός άρχισε επιχειρήσεις από την περιοχή Μπεϊτουσεμπάπ. Στις 22 του μηνός η περιοχή Μασίρο-Ταχταρές στην οποία βρισκόμασταν χτυπήθηκαν από τα Κόμπρα, ενώ αποβιβάστηκαν και στρατιώτες από ελικόπτερα σε περιοχές γύρω μας. Οι στρατιώτες του εχθρού προχωρούσαν από πολλές πλευρές. 15 μεταφορικά μας ζώα θανατώθηκαν. Μονάδα που προσπαθούσε να μας φτάσει καταστράφηκε. Αμέσως επενέβησαν τα Κόμπρα και αργότερα εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι αλλάξαμε θέσεις. Την 23η Οκτωβρίου νέα σύγκρουση άρχισε κοντά στο χωριό Κελές. Όταν άρχισαν να πυροβολούνε τα Κόμπρα, 12-13 σύντροφοι κατέφυγαν κάτω από ένα μεγάλο βράχο. Οι στρατιώτες του εχθρού πήγαν εκεί και σκότωσαν τους περισσότερους από τους συντρόφους¨

Ο Ελτσί περιγράφοντας πως η σύγκρουση συνεχίστηκε αργότερα με πολύ σφοδρό τρόπο είπε : ¨Ο εχθρός άρχισε να μας καλεί να παραδοθούμε μιλώντας στα κουρδικά. Κάποιοι παραδόθηκαν. Επειδή εκεί που ήμασταν ήταν πολύ σκοτεινά δεν μπορούσα να δω ποιος βγήκε πρώτα και ποιος αργότερα. Ο εχθρός καλούσε αυτούς που έβγαιναν έξω και αυτούς που έμεναν μέσα να παραδοθούνε. Τότε βγήκε έξω και η Γερμανίδα σύντροφος Ρονάχι (κωδική ονομασία). Στο τέλος μείναμε μέσα εγώ, η Ζεϊνέπ και η Σιλάβ. Αργότερα είδαμε ότι και ο Βελάτ ήταν εκεί¨.

¨ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ¨

Όταν εξαντλήθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά, και η σπηλιά περικυκλώθηκε πλήρως, αναγκαστικά η Αντρέα Βολφ βγήκε μαζί με την ομάδα των ανταρτών και έκανε μια ιδιαίτερα ψύχραιμη έκκληση. Με βάση της αναφορά του Βελάτ και των άλλων τριών ανταρτών η Ρόναχι μόλις βγήκε έξω είπε στους στρατιώτες : ¨Είμαι μια σοσιαλίστρια. Εντάχθηκα στο ΠΚΚ χάριν της ελευθερίας όλων των ανθρώπων¨. Καθώς κάποια άτομα στην σπηλιά δεν είχαν παραδοθεί, συνεχίστηκε έντονος βομβαρδισμός της σπηλιάς.

ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ

Ο αντάρτης Χουρσίτ που διασώθηκε περιγράφει ως εξής : ¨Οι κορουτζούδες μιλούσαν για τα πράματα που είχε η Ρόναχι στην τσάντα της. Ακουγόταν οι φωνές τους. Πέταξαν 8 χειροβομβίδες προς το μέρος όπου βρισκόμασταν. Καθώς εκεί που έσκασαν ήταν έξι μέτρα μακριά από εμάς και το μέρος όπου βρισκόμασταν ήταν προστατευμένο δεν μας επηρέασε. Μισή ώρα μετά από τα λόγια που είχε πει η Ρόναχι ακούστηκε μια ριπή όπλου. Ο εχθρός εκείνη την νύχτα έστησε ενέδρα και περίμενε. Εμείς δεν βγήκαμε από το μέρος όπου βρισκόμασταν. Συνεχίσαμε να περιμένουμε μέχρι τις 12.00 της επομένης μέρας (24 Οκτωβρίου). Μετά το μεσημέρι οι εχθρικές μονάδες αποτραβήχτηκαν από την περιοχή. Εμείς εκείνη την νύχτα βγήκαμε έξω. Ο εχθρός είχε συγκεντρώσει τα πτώματα των συντρόφων μας σε ένα σημείο. Κάποιοι ήταν ξεχωριστά. Το πτώμα του συντρόφου Καμουράν το είχαν κάψει. Το πτώμα της Ρόναχι ήταν ξεχωριστά από τα άλλα και γυμνό. Οι εχθροί είχαν ¨παίξει¨ με το πτώμα της συντρόφου αυτής.¨

¨ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΗΣ¨

Με βάση τις αναφορές και των 4 ανταρτών, οι στρατιώτες βασάνισαν το πτώμα της Αντρέα Βολφ. Ο Βελάτ Γιλμάζ στην αναφορά του, περιγράφει ως εξής τα βασανιστήρια που έγιναν στην Ρόναχι : Όταν βγήκα έξω ήταν μια ώρα πριν το βράδυ. Ο εχθρός είχε κάψει το πτώμα του συντρόφου Καμουράν. Είχαν κόψει το κεφάλι του συντρόφου Αγκίρι. 10 μέτρα πιο πέρα κείτονταν το γυμνό πτώμα της συντρόφου Ρονάχι (Αντρέα Βολφ) από το οποίο είχαν κόψει τα στήθη. Την είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και στα γεννητικά της όργανα. Εκείνη τη στιγμή ακουγόταν η φωνή ενός τραυματισμένου συντρόφου¨.

¨ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ¨

Ο αντάρτης Βελάτ περιγράφει ως εξής τις τελευταίες στιγμές της Βολφ : Όταν βγήκε έξω η Ρόναχι ακούστηκε η ειρηνική φωνή ενός διοικητή που έλεγε : ¨ Υπάρχει εδώ μια ξανθιά πουτάνα. Πείτε ποιανού κράτους πολίτης είναι αυτή η πουτάνα. ¨ Τότε η σύντροφος Ρόναχι άρχισε να μιλάει : ¨Είμαι μια διεθνίστρια, μια σοσιαλίστρια. Και είμαι εδώ επειδή αυτά είδα στο ΠΚΚ. Είμαι μια Γερμανίδα πολίτης που εντάχθηκε στο ΠΚΚ¨. Ο αξιωματικός της απάντησε λέγοντας πως «Στην Γερμανία έχει πολλές πουτάνες και εσύ είσαι μια από αυτές¨. Η Ρόναχι αντέδρασε λέγοντας του : ¨Εσείς είστε ζώα¨. Μετά από σύντομο διάστημα ακούστηκε μια ριπή, και μετά δεν ακούστηκε ξανά η φωνή της Ρόναχι¨.

Η εκτελεσθείσα Γερμανίδα σοσιαλίστρια Αντρέα Βολφ ανακηρύχτηκε ομόφωνα στο 6ο συνέδριο του ΠΚΚ (Φεβρουάριος 99) ως σύμβολο αγωνίστριας του διεθνισμού.

ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Από τους 41 αντάρτες που βρίσκονται στον ομαδικό τάφο του Τσατάκ, ένα τμήμα τους πέθαναν κατά την σύγκρουση, ενώ άλλοι όπως η Ρόναχι, συνελήφθησαν ζωντανοί και εκτελέστηκαν. Τις προηγούμενες μέρες μετά την ανακοίνωση από το ANF για το την τοποθεσία αυτού του ομαδικού τάφου, υπήρξε αίτημα προς την εισαγγελία για να ανοίξει.

 

http://tourkikanea.gr/2011/04/15/rohani/

Παπανδρέου – Δρούτσας έμειναν με το… φέσι

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 7 - 2011


Από Το Ποντίκι 6.4.2011

Με απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο η Άγκυρα διεμήνυσε – προ δεκαημέρου –, δείχνοντας μάλιστα και σχετικούς χάρτες στην Αθήνα, ότι η περιοχή νότια του Καστελόριζου «εμπίπτει απόλυτα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα»! Με τον τρόπο αυτόν η Άγκυρα διέλυσε τις ψευδαισθήσεις Παπανδρέου και Δρούτσα περί των δυνατοτήτων της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και τίναξε στον αέρα την αφελή επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης για μια συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών.

Αξίζει, ίσως, να σημειωθεί, ως χαρακτηριστικό της ελληνικής αμηχανίας από την επίσημη τουρκική τοποθέτηση, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας το καλύτερο που βρήκε ως απάντηση προκειμένου να υποσημειώσει τα ελληνικά συμφέροντα στο νησί ήταν να λάβει μέρος την περασμένη βδομάδα σε εκδήλωση δενδροφύτευσης στο Καστελόριζο!

Την ώρα, λοιπόν, που ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας φύτευε δεντράκια στο Καστελόριζο, το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε ήδη ξεκαθαρίσει επίσημα και κατηγορηματικά στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας ότι:

♦ Το Καστελόριζο με τα χωρικά του ύδατα (6 μίλια) επικάθεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και δεν διαθέτει κανένα δικαίωμα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

♦ Σύμφωνα με τους τουρκικούς χάρτες, τους οποίους παρουσίασαν στον Έλληνα διπλωμάτη της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, η τουρκική ΑΟΖ στην περιοχή συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου.

♦ Η τουρκική κυβέρνηση έχει ενημερώσει για τις θέσεις της την Αίγυπτο και, συνεπώς, το Κάιρο, συμμεριζόμενο τις τουρκικές θέσεις, έχει διακόψει τις ελληνοαιγυπτιακές συζητήσεις για την ΑΟΖ στην περιοχή!

Το ιστορικό

Αφορμή για να παρουσιαστούν με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο οι τουρκικές θέσεις ήταν το διάβημα που έκανε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την ενέργεια της γειτονικής χώρας να εκδώσει οδηγίες Navtex (ναυτιλιακές οδηγίες αντίστοιχες των αεροπορικών notam) για τις συμπληρωματικές εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει το ιταλικό ερευνητικό πλοίο Explora σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής (νότια του Καστελόριζου) δικαιοδοσίας.

Όπως είναι γνωστό, στις 12 Μαρτίου το πλοίο Explora, το οποίο είχε λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές να πραγματοποιήσει έρευνες για την πόντιση καλωδίου οπτικών ινών που θα συνδέει το Ισραήλ με την Ιταλία, παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο υποχρέωσε το Explora να αποχωρήσει υποστηρίζοντας ότι η άδεια που είχαν εκδώσει οι ελληνικές αρχές δεν έχει ισχύ διότι η περιοχή αυτή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Μία εβδομάδα αργότερα το Explora επρόκειτο να περάσει ξανά σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η Τουρκία εξέδωσε Navtex – οδηγία προς ναυτιλλομένους – για τις έρευνες. Δηλαδή η Τουρκία έδωσε άδεια για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!!!

Κατόπιν όλων αυτών το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία της χώρας στην Άγκυρα να προβεί στο σχετικό διάβημα. Όταν ο εντεταλμένος υπάλληλος της πρεσβείας πήγε στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να διαμαρτυρηθεί, έλαβε την απάντηση την οποία περιγράψαμε παραπάνω και την επαναλαμβάνουμε συνοπτικά:

♦ Το Καστελόριζο επικάθεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

♦ Δεν έχει δικαίωμα στον ορισμό ΑΟΖ.

♦ Και ότι η Τουρκία έχει ενημερώσει (και πείσει) την όμορη Αίγυπτο για τις θέσεις της και γι’ αυτό σταμάτησαν οι ελληνοαιγυπτιακές συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών των δύο χωρών.

«Δηλώστε την ΑΟΖ»

Τα εν λόγω περιστατικά με το ιταλικό πλοίο Explora, τα διαβήματα και τις τουρκικές απαντήσεις περιγράφουν, όπως υπογραμμίζουν με ανησυχία έμπειροι Έλληνες διπλωμάτες, το αδιέξοδο της πολιτικής των διευθετήσεων με κάθε κόστος, που έχει υιοθετήσει και προωθεί ο Γ. Παπανδρέου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Άγκυρα έχει ξεκαθαρίσει πως το θέμα του Καστελόριζου δεν περιλαμβάνεται στις ελληνοτουρκικές συζητήσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Κατά συνέπεια, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για την εξέλιξη μιας συζήτησης η οποία οδηγεί στη διανομή ή συνδιαχείριση του Αιγαίου και ταυτόχρονα δημιουργεί μια νέα γκρίζα ζώνη επί της ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο.

Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας (εκτός κυκλώματος Δρούτσα, συμβούλων και λοιπών χειροκροτητών) υπογραμμίζουν ότι είναι ακατανόητη η σιωπή με την οποία η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλες αυτές τις κινήσεις της Τουρκίας, η οποία μεθοδικά φροντίζει για το «γκριζάρισμα» της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικό για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων και θέσεων στην περιοχή αν ο υπουργός Εξωτερικών, εκτός από δενδροφυτεύσεις, φρόντιζε και για την ανακοίνωση της δήλωσης της ελληνικής ΑΟΖ λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα που από το διεθνές δίκαιο έχει το Καστελόριζο!

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.