Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ’ Category


Το διαδίκτυο δημιουργεί στο χρήστη του την ψευδαίσθηση της ελευθερίας. Οτι μπορεί εύκολα να συνδεθεί με εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον πλανήτη, να προσπελάσει αρχεία, να επικοινωνήσει με τους φίλους του.
Εμφανίζεται σαν μια μεγάλη άναρχη θάλασσα από δεδομένα, όπου ο καθένας μπορεί να σερφάρει και να βάλει την τάξη που ο ίδιος επιθυμεί.

Στην πραγματικότητα όμως, τάξη στα δεδομένα βάζουν εκείνοι που έχουν τα οικονομικά μέσα για να επεξεργαστούν αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών και οι υπόλοιποι εν αγνοία τους κινούνται μέσα στους δρόμους που χάραξαν οι κάτοχοι των αναγκαίων κεφαλαίων.

Το διαδίκτυο είναι ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στα μονοπώλια, για το ποιος ελέγχει τη ροή της πληροφορίας, ποιος επιδρά και με ποιον τρόπο στα δισεκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου. Ο τομέας της διαφήμισης και του εμπορίου στο διαδίκτυο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Τα μονοπώλια του διαδικτυακού εμπορίου καταχωρούν τις προτιμήσεις των χρηστών για συγκεκριμένα εμπορεύματα, χωρίς συχνά αυτοί ούτε καν να το συνειδητοποιούν, καταγράφοντας το χρόνο παραμονής σε κάθε ιστοσελίδα, τον αριθμό των χτυπημάτων, τη γεωγραφική τους θέση, σε ποια ιστοσελίδα βρίσκονταν πριν, τι ώρα έκαναν το καθετί κ.ο.κ.

Στόχος τους φυσικά δεν είναι να καταγράψουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά να εντοπίσουν εκείνο το συνδυασμό ποιότητας, τιμής, και διαφήμισης που θα μεγιστοποιήσει την κερδοφορία τους. Κάθε κίνηση, κάθε «κλικ» που κάνουμε στο web, τον Παγκόσμιο Ιστό Πληροφοριών, καταγράφεται στο άλλο άκρο της γραμμής.

Στην ουσία καταγράφεται με λεπτομέρεια η διαδρομή μας, που δεν αποκαλύπτει μόνο πού πήγαμε, ποιες ιστοσελίδες επισκεφθήκαμε, αλλά, ως ένα βαθμό και τον τρόπο σκέψης μας, τις συνήθειές μας, τις αδυναμίες μας.

Αυτό γίνεται με όλο και πιο λεπτομερή τρόπο εδώ και 10 χρόνια.

Ένα βήμα παραπέρα

Φανταστείτε τώρα ένα διαδίκτυο, όπου αόρατα χέρια όχι μόνο ελέγχουν αλλά και καθοδηγούν όλη σας την εμπειρία με το μέσο. Οπου κάποιος τρίτος προκαθορίζει τις ειδήσεις, τα προϊόντα και τις τιμές που θα βλέπετε, ακόμα και τους ανθρώπους με τους οποίους θα επικοινωνείτε.

Εναν εικονικό κόσμο, όπου νομίζετε ότι εσείς κάνετε τις επιλογές, αλλά στην πραγματικότητα οι επιλογές σας περιορίζονται και φιλτράρονται μέχρι να απομείνει μόνο η ψευδαίσθηση ότι διατηρείτε τον έλεγχο.

Η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ απ’ αυτή την περιγραφή. Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, η Google, το Facebook και άλλα μονοπώλια συλλέγουν πληροφορίες για κάθε χρήστη του διαδικτύου, τις οποίες χρησιμοποιούν για να «κόψουν και ράψουν» την εμπειρία που έχει κάθε άνθρωπος στην αλληλεπίδρασή του με το μέσο, με βάση τις προσωπικές του προτιμήσεις, τις συνήθειες και το εισόδημα.

Το Διαδίκτυο είναι ήδη διαφορετικός κόσμος για τους πλούσιους και τους φτωχούς.

Να πώς λειτουργεί η νέα τεχνική. Η διαφήμιση βρίσκεται σήμερα πίσω από το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της βιομηχανίας του ίντερνετ. Τα μονοπώλια της Σίλικον Βάλεϊ ιδρύουν ή χρηματοδοτούν εταιρείες, που προσφέρουν δωρεάν εφαρμογές, μόνο και μόνο για να συλλέξουν και να πουλήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα μόλις τις χρησιμοποιήσετε.

Σ’ αυτό οφείλεται ο τόσο μεγάλος αριθμός διαθέσιμων δωρεάν εφαρμογών και παιχνιδιών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, PDA, tablet και προσωπικούς υπολογιστές.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής διαδρομής του διαδικτύου, ο κύριος στόχος αυτής της συλλογής δεδομένων ήταν το κλασικό μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων. Ομως, όλο και περισσότερο, η συλλογή δεδομένων των χρηστών προχωρά πολύ πέρα από την απλή διαφήμιση και την παροχή της δυνατότητας στις ασφαλιστικές εταιρείες, στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας και σε άλλες επιχειρήσεις να κερδίσουν αναλύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα εν αγνοία σας.

Τώρα, βασισμένα σε αυτή την ανάλυση, τα μονοπώλια αποφασίζουν για λογαριασμό σας τι και πώς αξίζει να βλέπετε στο διαδίκτυο, ή αν δεν αξίζει καν να ασχοληθούν μαζί σας για να σας «σπρώξουν» προϊόντα.

«Μαγική εικόνα»

Μερικοί – όχι τυχαίοι και όχι τυχαία – χαρακτηρίζουν αυτή την τάση ως «εξατομίκευση» του διαδικτύου, περιγραφή που την κάνει να ακούγεται αθώα, αν όχι διασκεδαστική και χρήσιμη, καθώς π.χ. οι διαφημίσεις που μπορεί να συναντήσει κανείς κατά την πλοήγηση, θα είναι στα χρωματικά σύνολα της αρεσκείας του. Δεν είναι όμως ούτε τόσο αθώα, ούτε τόσο ανώδυνη η εξέλιξη αυτή.

Η χρήση των διαδικτυακών καταστημάτων για αγορές παρουσιάζει αυξητική τάση σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς λόγω περιορισμένου λειτουργικού κόστους μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με τα συμβατικά καταστήματα.

Κατά 61% αυξήθηκαν οι αγορές μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα το 2012, σε σχέση με το 2011, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των online καταναλωτών την τελευταία πενταετία 18,5%.

Ανιχνεύοντας αυτή την τάση, η Google κατοχύρωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη πατέντα, που επιτρέπει τη δυναμική προσαρμογή των τιμών στα διαδικτυακά καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανεβάσει αυτόματα την τιμή ενός προϊόντος αν με βάση το προφίλ του επισκέπτη του ηλεκτρονικού καταστήματος συνάγει ότι είναι πιο πιθανός αγοραστής από το μέσο χρήστη. Κατ’ ανάλογο τρόπο μπορεί να μειώσει την τιμή για να εξωθήσει τον επισκέπτη σε αγορά προϊόντος που δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά, εμφανίζοντάς το ως «ευκαιρία». Ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος δεν θα ξέρει ότι πληρώνει διαφορετικό ποσό για το ίδιο προϊόν σε σχέση με κάποιον άλλον που το αγοράζει την ίδια στιγμή.

Ακολουθώντας ψυχολογικές μεθόδους ενίσχυσης αντιλήψεων, η αόρατη χειραγώγηση μπορεί να γίνει και σε τομείς όπως η αναζήτηση πληροφοριών, με εμφάνιση πρώτων εκείνων των πληροφοριών που ταιριάζουν καλύτερα με το καταγεγραμμένο προφίλ του χρήστη. Το ίδιο και στην ανταλλαγή απόψεων για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα σε διαδικτυακά φόρα, με προώθηση σε πρώτο πλάνο απόψεων που ενισχύουν τις προϋπάρχουσες αντιλήψεις του χρήστη.

Φυσικά, τίποτα δεν εμποδίζει να χρησιμοποιηθεί το προφίλ …εκτός προδιαγραφών της πατέντας της Google, για τη σταδιακή προσαρμογή του διαδικτυακού επισκέπτη, στα επιθυμητά από τα μονοπώλια καταναλωτικά, ιδεολογικά και πολιτικά πρότυπα.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο παγίδες και χώρος όπου ευδοκιμούν οι αυταπάτες, ο αποπροσανατολισμός και η χειραγώγηση. Μόνο έχοντας βαθιά επίγνωση αυτής της πραγματικότητας μπορεί να ελπίζει κανείς σε ωφέλιμη και ασφαλή αξιοποίησή του. Ως μαζικό μέσο επικοινωνίας και έκφρασης το διαδίκτυο μπορεί και πρέπει να αξιοποιείται για την εξυπηρέτηση λαϊκών αναγκών, για τη δημιουργία και διάδοση πολιτισμού και αξιών. Υπόκειται όμως κι αυτό στους περιορισμούς που επιβάλει η οικονομική, πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία της αστικής τάξης στην κοινωνία.

Επιμέλεια:
Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

http://resaltomag.blogspot.gr/

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

σ.σ.netakias – με όλο το σεβασμό στον ΠΛ να συμπληρώσω ότι, όσο και να προσπαθησουν υπάρχει στο κάτι διαδίκτυο που δεν μπορούν, όσα κι αν είναι τα λεφτά τους, να ελέγξουν, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ! Τα ΜΕΓΑλα ΜΜΕ είσαι κατά ένα τρόπο “αναγκασμένος” να πέσεις πάνω τους, μιας κι υπάρχουν λίγα στην Ελλάδα, τα ελέγχουν, σε ελέγχουν, σου πουλάνε σαβούρα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Στο διαδίκτυο, έτσι και γράψεις μια ΒΛΑΚΕΙΑ σε δέκα λεπτά έχεις το αντίλογο κι έχεις ξεσκεπαστεί ! Δεν εννοώ λάθος, όλοι κάνουμε λάθη, εννοώ πληρωμένη καταχώρηση. είναι μέχρι να σε πάρουν είδηση. Εδώ κυριαρχεί η αλήθεια. ΕΔΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ….

Απίστευτες ιστορίες έχουν βγεί στο φώς της δημοσιότητας κι έχουν να κάνουν πλεέον με τον απίστευτο οχετό που κρύβεται μέσα στα μεγάλης επισκεψιμότητας blog στο ίντερνετ, που εντελώς ξαφνικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα,απέκτησαν τόσο μεγάλες επισκεψιμότητες, που οι ιδιοκτήτες τους, εκτός του προσχήματος της αφύπνησης των Ελλήνων πολιτών, “μυρίστηκαν” χρήμα και δύναμη και άρχισαν να “πουλάνε” τον εαυτό τους εδώ και κεί. Σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Προχώρησαν και παραπέρα! Φτάνοντας ίσως στο σημείο, απ το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Κι αυτό το σημείο, λέγεται “διαφθορά”.

Και εξηγούμαι, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι λέμε.

Κατ΄ αρχάς, να πούμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ένα μπλόγκ. H λέξη αυτή προέρχεται απο την αγγλοσαξωνική αργκό, δεν έχει μετάφραση στα ελληνικά και σε ελέυθερη απόδοση, σημαίνει “προσωπικός τοίχος”. Παλαιότερα, πριν αρκετά χρόνια, όταν και το ίντερνετ αναπτυσσόταν με γεωμετρική πρόοδο, ξεφύτρωσε μια εταιρεία που διέθετε δωρεάν στους σέρφερ του ιντερνετ, έναν προσωπικό χώρο, δίκην ημερολογίου ας πούμε, όπου θα μπορούσαν να καταθέσουν τις σκέψεις τους, τα όνειρά τους, τα πιστεύω τους, πληροφορίες για τον εαυτό τους, πράγματα δηλαδή που θα μπορούσαν να τα μοιραστούν με άλλους χρήστες – σέρφερ του ίντερνετ. Η εταιρεία αυτή λεγόταν Blogger.com και μέσα σε λίγους μήνες, η ιδέα αυτή που λάνσαρε απλώνεται σαν πυρκαγιά, δημιουργώντας χιλιάδες φίλους-χρήστες, οι οποίοι δημιουργούν, εντελώς δωρεάν, τους προσωπικούς τους ιστοχώρους. Κάποια στιγμή, o απόλυτος κυρίαρχος του διαδυκτίου, ο γίγας που λέγεται Google, με μια κίνηση-μάτ εξαγοράζει την Blogger και αυτομάτως, όλοι οι προσωπικοί ιστοχώροι και το όλο σύστημα να περιέλθει στην κατοχή της. Στην Ελλάδα στο μεταξύ, λόγω της περιορισμένης – ακόμη – χρήσης του διαδικτύου, οι χρήστες που είχαν προσωπικά μπλόγκ ήταν πολύ λίγοι. Ελάχιστοι θα έλεγα, και αποτελούνταν κυρίως απο …περιθωριακούς “τύπους” που είχαν προβληματισμούς τόσο με τις διάφορες θεωρίες “συνωμοσίας”, όσο και με την διάδοση διαφόρων, επίσης περίεργων, ιδεών για πολλά που ελάμβαναν χώρα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.Μέχρις εδώ όλα καλά.

Απο το 2008 όμως, τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν άλλη τροπή. Οι πρώτοι “πολιτικοί” μπλόγκερ στήνουν τη δική τους φωνή, εκμεταλλευόμενοι την – εντελώς δωρεάν – προσφορά αυτή της Google και γίνονται η ελεύθερη φωνή των αγανακτισμένων νεαρών πολιτών για τα τεκτενόμενα που συμβαίνουν γύρω τους. Κύριο λόγο σε αυτό, παίζουν τα γεγονότα της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε στις ΗΠΑ και η κυβερνητική αστάθεια της ΝΔ υπο τον Κων. Καραμανλή και η κοινωνική έκρηξη που ξεσπά παράλληλα με τα γεγονότα της Marfin και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στο μεταξύ, τα πράγματα αλλάζουν άρδην στο πολιτικό σκηνικό και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία υπό τον Γ.Α.Παπανδρέου και η απόλυτη κατηφόρα που ακολούθησε, υπήρξε το καταλυτικό χρονικό σημείο για την απόλυτη έκρηξη του μπλόγκινγκ στην Ελλάδα. Χιλιάδες ιστολόγια σηκώνονται μέσα σε χρόνο μηδέν, φωνάζοντας και καταγγέλοντας – κυρίως – τις πολιτικές μειοδοσίας του Γ.Α.Π. και των συνεργατών του, μετρώντας ταυτόχρονα και την…επισκεψιμότητα στους ιστοχώρους τους, η οποία εκτοξεύεται κυριολεκτικά στο…διάστημα!

Κυρίως οι νέοι σε ηλικία χρήστες, ήταν αυτοί που έδωσαν αυτή την έκρηξη σε αυτού του είδους την πληροφόρηση, αηδιασμένοι απο τον βρώμικο ρόλο των παραδοσιακών ΜΜΕ (τηλεόραση και εφημερίδες), τα οποία ήταν και είναι δεμένα στο άρμα της διαπλοκής με την εξουσία και τις “αόρατες και σκοτεινές δυνάμεις” που κινούσαν τα νήματα. Οι δε μπλόγκερ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν νεαρά παιδιά, φοιτητές ακόμη οι περισσότεροι, οι οποίοι και ξεκίνησαν έναν εκ των ουκ άνευ αγώνα ενάντια σε ένα σύστημα, που ως τα χτές δεν είχε κάν αντίπαλο.

Μέσα σε λίγα χρόνια όμως, τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή. Αντί αυτοί οι “ηλεκτρονικοί αγωνιστές” να εκφράσουν την πραγματική αλλαγή στον τρόπο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αυτοί οι ίδιοι, πιστεύοντας οτι απέκτησαν τεράστια δύναμη επιρροής, άρχισαν σιγά-σιγά να συνδιαλέγονται με αυτό που πολέμησαν όσο τίποτε στη μέχρι τώρα ζωή τους: Το διεφθαρμένο σύστημα.

Πώς το σύστημα πλησίασε τους μπλόγκερ και γιατί!

Στο διάστημα αυτό, σημειώθηκε, μαζί με την έκρηξη των μπλόγκερ, και η ταυτόχρονη κάθετη ΠΤΩΣΗ στα προιόντα των ΜΜΕ, δηλαδή στην τηλεθέαση των καναλιών και τις πωλήσεις φύλλων εφημερίδων. Κι αυτό ήταν απόλυτα φυσικό επακόλουθο, μιας και ο νέος άνθρωπος, όχι μόνο δεν εμπιστεύεται πλέον το παραδοσιακό μέσο ενημέρωσης, αλλά γνωρίζει και τί συμφέροντα εξυπηρετεί. εκτός των άλλων, το μπλόγκινγκ τον φέρνει σε επαφή, μέσω των διαφόρων αναρτήσεων και της δυνατότητας σχολιασμού τους, να εκφράσουν κι αυτοί οι ίδιοι τις δικές τους απόψεις και να υπάρξει έτσι ένας….άτυπος διάλογος και μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χρηστών.
Ενώ αντίθετα, στους παραδοσιακούς τόπους ενημέρωσης, αυτό ήταν σχεδόν αδύνατον, με εξαίρεση ίσως την επικοινωνία μέσω των εκπομπών του ραδιοφώνου κι αυτό υπό προϋποθέσεις. Κι έτσι, ονόματα μπλόγκ όπως το Fimotro, το tro-ma-ktiko, το troktiko, το ksipnistere, taxalia κλπ κλπ, ιστοχώροι οι οποίοι δημιουργήθηκαν σχεδόν απο το πουθενά και με γρήγορες σε ταχύτητα αναρτήσεις, με πολύ μικρά κείμενα, κάτι σαν “σύντομο δελτίο ειδήσεων” που τρέχει συνεχώς, αποκτούν τεράστια επισκεψιμότητα (κυρίως στόμα με στόμα ή ανταλλαγή των λίνκ τους μέσω εμαίλ των χρηστών) και φανατικούς επισκέπτες, που λαχταρούν να δούν ένα τσουχτερό σχόλιο για τους επίορκους πολιτικούς ή να διαβάσουν ένα νέο που θα τους τονώσει την οργή που νοιώθουν για το πολιτικό σύστημα. Ορισμένα μάλιστα απο αυτά τα μπλόγκ, γίνονται και τα εφαλτήρια για την αποκάλυψη μεγάλου μέρους του βρόμικου πολιτικού παρασκηνίου, μέσα απο έρευνες και “δημοσιογραφικές” επιτυχίες των χρηστών τους, όπως η υπόθεση των CDS που έβγαλε πρώτο το Olympia.gr και έγινε η σημαία του Αγώνα που έκανε ο Πάνος Καμμένος, τις παραμέτρους των σκανδάλων της Siemens κλπ. Υποθέσεις, που σε καμμιά περίπτωση δεν θα γινόταν πλήρης η παρουσίασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ της διαπλοκής.

Ομως, όπως και κάθε νόμισμα που έχει τις δύο πλευρές του, έτσι και το ζήτημα των μπλόγκερ, έχει και τη σκοτεινή του πλευρά. Η παροιμία λέει πως “Οταν δεν μπορείς να δαγκώσεις ένα χέρι, φίλα το!” Το διεφθαρμένο σύστημα, αφού πολέμησε τους μπλόγκερ μέχρις εσχάτων, με μηνύσεις, απειλές, φτάνοντας ακόμη και στο φόνο χρηστών (Υπόθεση Σωκράτη Γκιόλια), στο τέλος, υιοθετώντας το ρεζουμέ της παροιμίας, αποφάσισε να τους…δελεάσει με το χρήμα. Κυρίως αυτούς, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι δημοσιογράφοι (υπόθεση Παπαγιάννη), και οι οποίοι μέσω του “φτηνού” και ανέξοδου μπλόγκινγκ, προσπαθούν να κρατηθούν μέσα στη δημοσιότητα και εν τέλει στο σύστημα.Κατα καιρούς, ακούγονται να τους προσφέρονται “τρελλά” νούμερα, για την αγορά των ιστοχώρων τους και αυτό καθ΄αυτό το γεγονός, αρχίζει και …τρελλαίνει με τη σειρά του τους ίδιους τους μπλόγκερ, μιας και τόσο οι εποχές που είναι δύσκολες, όσο και το επίσης γεγονός οτι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνεργοι η υποαπασχολούμενοι, πάρα πολλοί απο αυτούς “ενδίδουν” στον πειρασμό και υποκύπτουν στο σύστημα, παίζουντας το ρόλο των …ελεύθερων σκοπευτών, δηλαδή αυτών που χωρίς να φαίνονται, πυροβολούν κατ’ εντολήν των χρηματοδοτών τους,όποιον θέλει το σύστημα να εξαφανίσει. 

Απίστευτες ιστορίες τέτοιου είδους διαπλοκής, άρχισαν να κυκλοφορούν εδώ και μήνες για πολλούς απο αυτούς, που – κυρίως – βρίσκονται στο ΤΟΠ της ημερήσιας επισκεψιμότητας. Μυθώδη ποσά παίζουν στο τραπέζι της διαπλοκής, τα οποία ξεκινάνε απο 50.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 600.000, ακόμη και τα 800.000 ευρώ(!) και μάλιστα σε καιρούς όπου οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώνονται επικίνδυνα και το φάσμα της πείνας απλώνεται παντού στην Ελλάδα. Στο μεταξύ, παρ΄όλη την …εγκάρδια προσέγγιση του συστήματος προς τους μπλόγκερ, το ίδιο το σύστημα αντιλαμβάνεται πλέον οτι το μέλλον δεν είναι πια στα παραδοσιακά ΜΜΕ και δή στις εφημερίδες ή στα περιοδικά, αλλά στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Κι έτσι, αρκετοί μεγαλοι και επώνυμοι δημοσιογράφοι, όπως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Νίκος Χατζηνικολάου, o Στέφανος Χίος κλπ, δημιουργούν τους δικούς τους ιστοχώρους, υπο μορφή μπλόγκ (όχι πλέον μέσα απο την δωρεάν πλατφόρμα της Google, αλλά με δικό τους στήσιμο websites), οι οποίοι αυτοί ιστοχώροι μπαίνουν σφήνα ανάμεσα στα άλλα “παραδοσιακά” μπλόγκ. Στο παιχνίδι όμως μπαίνουν και οι μεγάλες διαφημιστικές και επικοινωνιακές εταιρείες, οι οποίες ήταν αναπόφευκτο πως θα διεκδικούσαν μέρος της πίτας αυτού του νέου προιόντος. Και οι εταιρείες αυτές, κυρίως αμερικανικών ή ευρωπαικών συμφερόντων (Saatchi & Saatchi, ABC ADVERTISING κλπ) μπαίνουν δυνατά, στηρίζοντας πλέον φανερά, όσα μεγάλα μπλόγκ (είτε επωνύμων είτε “ανωνύμων”) είναι διατεθειμένα να συνεργαστούν με αυτούς.

Το μπλόγκινγκ πλέον έχει περάσει τα χρόνια της αθωότητας. Και αρχίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι, που – επαναλαμβάνω – σε χαλεπούς καιρούς, αποδίδει πολύ περισσότερα απ΄ό,τι το…απλό και ξερό μεροκάματο. Και περνάμε πλέον σε έναν άλλο πόλεμο, αυτόν που διεξάγεται μεταξύ των ίδιων των μπλόγκερ για την πολυποθητη επισκεψιμότητα, που, άλλοτε είναι πλασματική, άλλοτε ποραγματική. Χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες αναλαμβάνουν να επιτελέσουν τον ρόλο αυτό της “προώθησης” των “ερασιτεχνών”, παρουσιάζοντας πολλές φορές στοιχεία με κλίκ ή like στο Facebook, που τις περισσότερες φορές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Κείμενα τα οποία αντιγράφονται απο τον έναν ή τον άλλον, χωρίς να αναγράφεται η πηγή του δημοσιεύματος με λίνκ που να οδηγεί ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑΝ στο αντιγραμένο δημοσίευμα, παρά είτε με απλή αναγραφή του ιστοχώρου γενικά και αόριστα είτε με την μή αναγραφή γενικώς της πηγής, δημιουργείται μια εντελώς διαφορετική εικόνα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και όλα, μα όλα γίνονται θυσία στο βωμό της …επισκεψιμότητας, η οποία και θα δώσει έσοδα είτε απο τα …σκοτάδια του συστήματος, είτε απο την ίδια τη Google (που προβάλλει μέσω των ιστοχώρων αυτών τις δικές της διαφημίσεις), είτε τη δημιουργία ισχυρού reputation, που θα φέρει αργότερα μια επιθυμητή τιμή πώλησης εαν και εφ΄όσον.

Ολα τα παραπάνω, δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι δυστυχώς η στυγνή και μάυρη πραγματικότητα, η οποία και επιβεβαιώνεται απο τις επίμαχες σημειώσεις Τσοχατζόπουλου και τα έγγραφα τα οποία βγήκαν στην επιφάνεια, όπου σε ένα απο αυτά, του περίφημου επικοινωνιολόγου “Νίκου”, αναφέρονται ορισμένα μπλόγκ και ιστολόγια με τα οποία συνεργάζεται ή επρόκειτο να συνεργαστεί ο κύριος αυτός και στα οποία θα έμπαιναν κατα καιρούς πληρωμένες αναρτήσεις που θα ….ρετουσάριζαν το τσαλακωμένο προφίλ του επίορκου βουλευτή και υπουργού. Τα ονόματα των μπλόγκ που βλέπουμεμέσα στα επίμαχα έγγραφα είναι πολύ τρανταχτά. Press-gr.blogspot.com, tro-ma-ktiko.blogspot.com, tsiliadoros.blogspot.com, taxalia.blospot.com (με την υποσημείωση “το πρώτο στη Θεσσαλονίκη, i-reporter.blogspot.com καθώς και “επαγγελματικοί” ιστοχώροι όπως το newsbomb.gr και άλλα. Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τότε τί είναι; 

Λυπηρό πραγματικά, να βλέπεις κάποιους οι οποίοι και πρωτοστάτησαν στους αγώνες ενάντια στην υποδούλωση της Ελλάδας κι απο απόστολοι μιας Ιδέας, να καταντούν πραματευτάδες

Η περιπέτεια του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Κώστας Βαξεβάνης, αναμφισβήτητα είναι απο τις πλέον σπάνιες, έντιμες και καθαρές φωνές της δημοσιογραφίας. Απο αυτούς που σηκώνουν ψηλά την αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας, θα έλεγα. Είναι αυτός ο οποίος ΑΝΤΙΣΤΆΘΗΚΕ ΣΘΕΝΑΡΑ με κάθε κόστος, ενάντια σε ένα πολυπλόκαμο σύστημα, που τον ήθελε όχι μόνο εκτός, αλλά εί δυνατόν και σπιλωμένο. Είναι απο τις φωνές που δεν μπορεί να ελέγχξει η διαπλοκή και γι αυτό θέλησε να τον εξαφανίσει. Ο ανηλεής πόλεμος που του γίνεται εδώ και καιρό, δεν έχει προηγούμενο. Απο τον ίδιο τον Βενιζέλο, απο τότε που συμμετείχε στη κυβέρνηση Παπαδήμου, τότε δηλαδή που ήταν πανίσχυρος, μέχρι και τον Ψυχάρη του ΔΟΛ, οι περισσότεροι ήθελαν και εξακολουθούν να θέλουν την κεφαλή του επι πίνακι.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ένας …περίεργος τύπος, ονόματι Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος το παίζει “δημοσιογράφος” κινούμενος μέσα σε μικρά κανάλια και τοπικές εφημερίδες και που πρόσφατα ανέλαβε, μετά την αποχώρηση του Τέρενς Κουίκ, και το Δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και υπεύθυνος του πασίγνωστου και μεγάλης επισκεψιμότητας μπλόγκ Fimotro, αναλαμβάνει το ρίσκο να εμπλακεί σε μια υπόθεση το λιγώτερο “ύποπτη”, δημοσιεύοντας στο μπλόγκ του μια “Απόδειξη Είσπραξης” της ΕΥΠ, την οποία και χρεώνει στον Βαξεβάνη, υποννοώντας οτι ο δεύτερος δεν είναι τίποτε άλλο απο ένας απλός πράκτορας της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών, με …διατεταγμένες υπηρεσίες κάθε φορά που δημοσιογραφεί!

Αυτό εξοργίζει τον Βαξεβάνη, που ενεργεί αστραπιαία, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Παπαγιάννη, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Κι ενώ όλοι μας περιμέναμε την εκδίκαση του αυτοφώρου για να διελευκανθεί η υπόθεση, ο Παπαγιάννης ξαφνικά και χωρίς σοβαρό αιτιολογικό, αφήνεται ελεύθερος απο τον εισαγγελέα, με το αιτιολογικό (απο τον δεύτερο) οτι…αναμένει περισσότερα στοιχεία απο την Google για τις δραστηριότητες του ιστολογίου Fimotro!!!! Απίστευτη ιστορία, η οποία καταδεικνύει και το διάτρητο της ελληνικής δικαιοσύνης και το πόσο η διαφθορά και η διαπλοκή έχει εισχωρήσει στους κόλπους της.

Δεν ισχυριζόμαστε οτι ο Παπαγιάννης είναι ένοχος, όχι καθόλου. Απλά αναρωτιόμαστε,κατά πόσον αυτή η ενέργεια του εισαγγελέα θα μπορούσε να είναι σωστή και στα πλαίσια του νόμου, τη στιγμή που ούτε κάν προχώρησε στην αυτόφωρη διαδικασία, τη στιγμή μάλιστα που του έφεραν…δεμένο τον ίδιο τον Παπαγιάννη στο γραφείο του! Αν θα έπρεπε να περιμένει τα…στοιχεία της google, τότε γιατί μπήκε στον κόπο να διατάξει τη σύλληψη του ιδιοκτήτου του Fimotro; Δεν θα έπρεπε να περιμένει πρώτα να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία και μετά να προχωρήσει στη σύλληψή του;

Εν πάσει περιπτώσει, ο Κώστας Βαξεβάνης στηλίτευσε χτές αυτήν την ενέργεια της δικαιοσύνης όσον αφαορά την υπόθεσή του και με ένα άρθρο – κόλαφο που δημοσιεύει στη δική του ιστοσελίδα koutipandoras.gr, και το οποίο παραθέτω εδώ χωρίς περικοπή, για τα δικά σας συμπεράσματα.

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Αν δεν πεις την αλήθεια την ώρα που πρέπει, θα βρεθείς κάποια στιγμή υπόλογος απέναντι στο ψέμα που θα κυριαρχήσει ως αλήθεια. Ας μιλήσουμε λοιπόν με αλήθειες για το ίντερνετ πριν είναι αργά.

Το ότι γράφω αυτές τις γραμμές τις οποίες θα διαβάσουν χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς να μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια λογοκρισίας, είναι κάτι που συνοδεύει την μεγάλη ανακάλυψη του διαδικτύου. Το ίντερνετ είναι μια μεγάλη προϋπόθεση ελευθερίας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι αξιωματικά ελεύθερο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν και ψέματα και ανακρίβειες και προπαγάνδα και καλά στημένες παγίδες. Πέρασαν χρόνια μέχρι να καταλάβει ο κόσμος τον τρόπο που λειτουργούσαν να παραδοσιακά ΜΜΕ. Πως πίσω από τα πρωτοσέλιδα, υπάρχουν συμφέροντα, πιέσεις και όχι μόνο απόψεις ή ειδήσεις. Στην εποχή του ίντερνετ, η κατανόηση λειτουργίας του πρέπει να γίνει γρήγορα. Εννοώ πως το κοινό πρέπει να κατανοήσει γρήγορα πως είναι ένα εργαλείο με προϋποθέσεις ελευθερίας αλλά όχι απαραίτητο και τοτέμ ελευθερίας. Είναι πολύ επικίνδυνο, οι πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τα παιχνίδια «δημοσιογραφίας» στον παραδοσιακό Τύπο, να εκχωρήσουν το δικαίωμα της κρίσης και να παραδοθούν αγανακτισμένοι σε ένα ίντερνετ που μοιάζει ελεύθερο, επειδή «τα λέει χοντρά», «βρίζει», και δεν «μασάει». Το ίντερνετ δεν είναι ελεύθερο. Απλώς δίνει θεωρητικά το δικαίωμα στον καθένα να εκφραστεί.

Και ας πάμε από τα θεωρητικά στα πρακτικά. Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με blogs. Όλα τα blogs δεν είναι τα ίδια. Όταν εμφανίστηκαν τα blogs,τα παραδοσιακά μέσα ξεκίνησαν μια τρομερή επίθεση βλέποντας ότι χάνουν την ισχύ τους. Τα κατηγόρησαν για αναξιοπιστία και ερασιτεχνισμό. Να σας θυμίσω όμως πως το ρεπορτάζ για την επίσκεψη Ερντογκάν στην Ελλάδα που δεν έγινε ποτέ, δεν το έκαναν τα blogs αλλά μεγάλα συγκροτήματα εφημερίδων.

Η διάδοση των blogs ήταν ραγδαία. Σήμερα ανάμεσα στους χιλιάδες ιστότοπους, μπορείς να βρεις blogs με άποψη, σοβαρότητα ,εξαιρετικά άρθρα που δεν συναντάς ούτε σε «σοβαρές» εφημερίδες, ακόμη και έρευνα. Ένας πλούσιος κόσμος με όχημα τη σκέψη και την ανθρώπινη πρωτοβουλία. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ρομαντικά.

Στην Ελλάδα ξεχώρισαν γρήγορα 5-6 blogs, που έδειξαν να αντικαθιστούν την ενημέρωση από τον καθεστωτικό Τύπο. Ήταν γρήγορα, έλεγαν πράγματα που δεν λέγονταν και έπαιρναν ενημέρωση και πληροφορίες από το ίδιο το κοινό. Αυτό και αν ήταν κίνδυνος για τα συγκροτήματα Τύπου. Έτσι το ερώτημα πώς θα διαλύσουμε τα blogs αντικαταστάθηκε με το πώς θα αλώσουμε τα blogs.

Στα λίγα χρόνια λειτουργίας των blogs, οι μεταβολές είναι τεράστιες. Πολλά blogs άρχισαν να δημοσιεύουν όχι αιχμηρές ειδήσεις αλλά κουίζ για το τι έκανε ο ένας ή ο άλλος. Εμφανίζονται αναρτήσεις για μια μεγάλη αποκάλυψη που περιγράφεται αλλά η ανάρτηση δεν γίνεται ποτέ επειδή ο περιγραφόμενος εξαγόρασε την αποκάλυψη.

Πολλά blogs έχουν μετατραπεί σε ανώνυμους εκβιαστές και πιστολέρο συμφερόντων, καλυμμένα πίσω από μια άγνωστη ταυτότητα η οποία δεν απειλείται. Τα παλιά αφεντικά του Τύπου, αλλά κυρίως οι επιχειρηματίες, πληρώνουν τριτοκλασσάτους δημοσιογράφους που δεν ευδοκίμησαν στη δημοσιογραφία αλλά είναι αρκετά πρόθυμοι να πληρωθούν ως πιστόλια για να εκβιάσουν ή να χτυπήσουν κόσμο.

Η ταυτότητα των περισσότερων είναι γνωστή στην πιάτσα, αλλά είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Θα δείτε πως πολλά από αυτά τα blogs κατά καιρούς δημοσιεύουν παράπονα «αναγνωστών» για συγκεκριμένα καταστήματα ή επιχειρήσεις, εμφανίζοντάς το μάλιστα ως μια λαϊκή ετυμηγορία. Είναι όσοι δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό.

Αρκετές φορές παίρνουν εντολές να χτυπήσουν ανθρώπους ή κόμματα γιατί αυτό εξυπηρετεί (δείτε τα γκάλοπ πριν στις πρόσφατες εκλογές). Και μετά τρέχα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Δίπλα στον θεσμικό κορμό ενός σκληρού κράτους διαπλοκής (πολιτική, δημοσιογραφία, επιχειρηματίες) έχει αναπτυχθεί ένας παρακρατικός βραχίονας, όπως ακριβώς στη δεκαετία του ‘60. Μόνο που είναι ηλεκτρονικός. Αν είσαι τυχερός και είσαι ο Βαξεβάνης ο οποίος έχει πρόσβαση στο ίντερνετ μπορείς να απαντήσεις. Αν όχι; Συστήνεσαι με την ισοπέδωση και την συκοφαντία χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δείτε λοιπόν ένα τέτοιο blog. Κάνει εκατοντάδες αναρτήσεις κάθε μέρα. Ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένας άνθρωπος και πολύ περισσότερο ερασιτέχνης. Χρειάζεται ομάδα δεκάδων ανθρώπων. Πώς πληρώνονται όλοι αυτοί; Εμείς ως www.koutipandoras.gr με διαφήμιση και δεν τα βγάζουμε πέρα. Πώς τα βγάζουν αυτοί;

Αυτοί λοιπόν οι «εκτελεστές», έχουν αγκαλιάσει ο καθένας από έναν επιχειρηματία και παίρνουν εντολές ποιόν θα χτυπήσουν. Οι περισσότεροι δουλεύουν και σε ένα μέσο ενημέρωσης παρότι μπορεί να είναι οι χειρότεροι που υπάρχουν. Και θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους οι οποίοι με μεγάλη χαρά τους δίνουν δουλειά παρότι είναι υπόδικοι για εκβιασμούς και δεκάδες άλλα εγκλήματα: «Από τόσους άξιους και άνεργους δημοσιογράφους που υπάρχουν, γιατί παίρνετε αυτούς; Τους εκβιαστές, συκοφάντες, τα πιστόλια. Γιατί τους δίνετε φωνή στα έντυπά σας τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις σας; Είναι επειδή μόνο εσείς εκτιμάτε αυτούς που όλη η πιάτσα αποκαλεί απατεώνες και εκβιαστές; Ή τους χρησιμοποιείτε;» Αυτή είναι η ερώτησή μου και ας την απαντήσει ο καθένας από εσάς, γιατί αυτοί δεν θα την απαντήσουν.

Αυτό το παρακράτος έχει και μία άλλη λειτουργία. Διαβρώνει το ίντερνετ και συκοφαντεί τα blogs. Έτσι πολύ εύκολα θα γίνουν αύριο αποδεκτά από τον κόσμο μέτρα για τον έλεγχο του διαδικτύου. Σε βάρος όλων των ελεύθερων φωνών. Όχι,αυτοί δεν είναι το ίντερνετ. Είναι το παρακράτος του ίντερνετ.

Επιμένω πως δεν χρειάζονται κυβερνητικά μέτρα για το ίντερνετ. Το ίντερνετ πρέπει να αυτορυθμιστεί και να προστατευτεί από όσους το αγαπούν και το θέλουν ελεύθερο. Γιατί οι πρώτοι που θα την πληρώσουν θα είναι αυτοί. Το παρακράτος έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του, θα διασωθεί και πάλι. Δεν ξέρω πώς θα αυτορυθμιστεί. Αλλά είμαι σίγουρος πως η βάση προστασίας του μπορούν να είναι οι πολίτες. Ας μην παραδίδονται τόσο εύπιστα στους απατεώνες και τους εκβιαστές. Ας αρχίσουν να κάνουν αυτό που δεν έκαναν έγκαιρα με τα παραδοσιακά ΜΜΕ, να αμφισβητούν. Ας δώσουμε φωνή και ελευθερία στο διαδίκτυο. Blockάροντας τα πιστόλια και τους εκτελεστές…

Επιστέγασμα

Ο Λόγιος Ερμής ανήκει κι αυτός στη σφαίρα των μπλόγκ. Και θλίβεται γι αυτόν τον κατήφορο κάποιων, που κατάντησαν αυτές τις ελέυθερες φωνές, μικρομάγαζα που πουλάνε “ενημέρωση” κάτω απο συγκεκριμένο πλέγμα. Εμείς, έχουμε μια συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσουμε και αυτή μας την αποστολή ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τη διαπραγματευτούμε. ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Η Ελλάδα πρέπει, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αλλάξει πορεία, να ξεφύγει απο αυτόν τον δρόμο που της έχουν δείξει εδώ και πολλά χρόνια να βαδίζει. Η πατρίδα μας ΠΡΕΠΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επιστρέψει στο δρόμο που της χάραξαν οι ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ μας, οι αρχαίοι μας παππούδες, με το έργο και το ΗΘΟΣ το οποίο έσπειραν κάποτε με την Παιδεία που μας κληροδότησαν.

Ο Λόγιος Ερμής πιστεύει ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ σε αυτό και ο αγώνας του, ο δικός μας αγώνας, είναι να επιστρέψει κάποτε το ΦΩΣ στη γενέτειρά του. Μόνο οι πολίτες που είναι διαπλασμένοι με την Παιδεία των Ελλήνων, μπορούν να φέρουν το ΦΩΣ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στη χώρα που το γέννησε και που το δώρισε σε όλη την οικουμένη…

 

http://netakias.wordpress.com/

Το διαδικτυο περναει στην εποχη της τηλοψιας?

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 11 - 2012

 

Προαναγγελεται θορυβωδως. Γνωστος, γνωστοτατος αστερας των μιντια, ετοιμαζεται για το μεγαλο ρεσαλτο.
Και θα ξαναβγει στις τηλεοπτικες αγορες, μεσω διαδικτυου.
Με αλλους γνωστους, γνωστοτατους [και γνωστοτατες] αστεροειδεις του τηλεοπτικου πανθεου, που υποσχονται πλουσιο θεαμα και πολλα γκολ.

Το κολπο στηριζεται στο οτι δυνασθε να συνδεσετε τον υπολογιστη με την σαλονατη σας τηλεοραση και να το παρακολουθησετε οικογενειακως.
Τρωγοντας πιτσες.
Οπως τον παλιο, καλο καιρο που δεν υπηρχαν τα ιντερνετια και τα μπλογκια και τα φεησμπουκια, για να διασπανε την οικογενεια.
Κι αυτο το καλοστημενο ριαλιτυ που θα ξαναβανει τον τηλεχρηστη στην πολυθρονα του αβουλου θεατη ενος αμιγως τηλεοπτικου σωου [η ληψη θα γινεται απο 5 καμερες] εικαζεται οτι θα χαραξει μια νεα πορεια στο διαδικτυο.
Ναι!
Αλλα πισω ολοταχως.

Τωρα θα μου πεις, δεν ειναι καλο το οτι η μαζικη ενημερωση περναει στο μη ελεγχομενο [προς το παρον] διαδικτυο?
Τι ζητας δηλαδη?
Να παραμενουμε εσαει αιχμαλωτοι των εργολαβων και των τουρκικων σηριαλ? Δεν σου φτανουνε τα μεγκαλα καναλια, που πιπιλανε το μυαλο του κοσμακη για να του τα παιρνουνε χοντρα οι γραβατοπειρατες και να τους λεει μετα κι ευχαριστω?
Πολυ καλα καμουν οι ανθρωποι και προσπαθουν να περασουν την μαζικη ενημερωση μεσα απο το διαδικτυο. Αν μη τι αλλο, δεν θα εχουν να δωσουν λογαριασμο σε κανενα νταβατζη των ψυχων.
Νομιζω?

Ναι, μεν αλλα…
Διοτι το διαδικτυο χρωσταει την ελευθερια του στο οτι ισαμε τωρα, κρατηθηκε μακρια απο το να μετατραπει σε μεσον οικογενειακης και μαζικης αποχαυνωσης.
Η οθονη του υπολογιστη ηταν και παραμενει μια υποθεση προσωπικης δρασης.
Ακομα και στα πιο μαζικοποιημενα προγραμματα κοινωνικης δικτυωσης, η καθε νοικοκυρα ξεκλεβει χρονο απο την οικογενεια για να αφοσιωθει σε μια δραστηριοτητα οπου [επιτελους] μπορει να ειναι ο εαυτος της.
Χωρις να το κουνησει απο το σαλονι του σπιτιου του, ο καθε συζυγος μπορει ταυτοχρονα να παιρνει ματι στο προφιλ του στο φεησμπουκ, οπου εκτος των αλλων ενδεχεται να παιζει και κανενα καμακι, για να ανανεωνεται η βαρεια πληξη της συζυγικης κρεβατοκαμαρας.
Εν ολιγοις το διαδικτυο απευθυνεται στο ατομο, εξασφαλιζοντας στην ιδιωτικοτητα της προσωπικης του και ενιοτε κλειδωμενης οθονης, το κομματι εκεινο του κοσμου, που ο καθενας μας δικαιουται να κατεχει μονο για παρτη του.
Κι ακριβως αυτη η δυνατοτητα του να εισαι Εσυ και οχι καποια απο τα κοινωνικα σου προσωπεια, η ατομικη και σχεδον μυστικη εικονα του Εαυτου, απαλλαγμενη απο τις μασκες που οφειλεις να φορας απεναντι στη γυναικα σου, στα παιδια σου και στα φιλικα ζευγαρια, ειναι ο πιο αποτελεσματικος προστατευτικος μανδυας του διαδικτυου.
Αν το διαδικτυο απωλεσει την ατομικοτητα του και εισελθει στον γαλαξια της μαζικης/οικογενειακης αποχαυνωσης, μοιραια θα αναγκαστει να τροχιοδρομησει στις σιδηρες ραγες της εξαρτημενης τηλοψιας, που κατευθυνεται απο τα πασης φυσεως λαμογια του εναρθρου λογου.
Οπου τα εσοδα απο τις διαφημισεις θα καθοριζουν το τι «ειναι η αληθεια» και το πως πασαρεται επικερδως στις λωβοτομημενες μαζες που την καταναλωνουν.
Οπου τα παπαγαλακια των εξουσιαστων θα ανταμειβονται με κρατικες διαφημισεις και χρυσοπληρωμενα σποτακια των μη κυβερνητικων οργανωσεων.
Η νεα εποχη που διαγραφεται για το διαδικτυο, δεν θα ειναι παρα η μετατροπη του σε σωου για ολη την οικογενεια, που θα μεταδιδεται τις ωρες της μεγαλης ακροαματικοτητας και θα απευθυνεται σε μισονυσταγμενους εργαζομενους, οι οποιοι θα καταπινουν αμασητι, οτι τους μαγειρευουνε απο τα πριν οι μηχανικοι των ψυχων.

Και πολυ φοβαμαι οτι το επομενο βημα θα ειναι οι εξαγγελιες καποιων «ανεξαρτητων αρχων», οτι ταχα μου επιβαλλεται να εγκατασταθουν αυστηροι μηχανισμοι ελεγχου στο διαδικτυο, για το καλο των παιδιων μας και αλλα τετοια ανατριχιαστικα.
Με προσχημα οτι τα μπλογκς απευθυνονται πια σε ολη την οικογενεια, θα πεσουν απανω μας ολα τα λυκορνια της διεθνους εμποριας της τηλεοπτικης πρεζας και θα μας δεσουνε χειροποδαρα. Ηδη, το μεγαλο κολπο της χειραγωγησης και της λογοκρισιας στο ιντερνετ, δρομολογειται κατω απο το λαβαρο της προστασιας των ανηλικων χρηστων απο τους παιδεραστες και τα αλλα κακα παιδια των πιξελς.

Πολυ καιρο μας επετρεψαν να ειμαστε ελευθεροι, εστω και διαδικτυακως. Ηρθε η ωρα να μας κηρυξουνε τον πολεμο της πυτζαμας, Και να μας ξαναγυρισουνε στην εποχη οπου η οθονη σημαινε παντοφλιτσες, πυτζαμουλες, μπυριτσες, πιτσες και πρεζα για ολη την οικογενεια.
Κι οπως ολοι οι μεγαλοι πολεμοι κατα της ανθρωποτητας, κι αυτη η μαχη θα διεξαχθει στο ονομα του δικου μας καλου.
Που φυσικα θα το αποφασιζουνε τα μεγαλα αφεντικα και θα το εκτελουνε, ισως και εν αγνοια τους, γνωστοι, γνωστοτατοι [και γνωστοτατες] αστερες της παγκοσμιοποιημενης τηλοψιας…

Πισω λοιπον ολοταχως στις παλιες καλες εποχες της τηλεορασης.
Κυριακη η ωρα 9:00 το βραδυ, συνδεστε το λαπτοπ στην οθονη του σαλονιου σας και παραγγειλτε τις πιτσες.
Ολοι μαζι, οικογενειακως και μαζικως.
Θα εχει και διαφημισεις…

http://panusis.blogspot.com/

Έρχεται η Catastroika

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 1 - 2011

 

Το νέο ντοκιμαντέρ από την ομάδα του Debtocracy

 

CATASTROIKA greek teaser trailer from ThePressProject on Vimeo.

Ήταν αρχές του 1989 όταν ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ρουπνίκ κάθισε μπροστά στον υπολογιστή του προκειμένου να ετοιμάσει μια έκθεση για την πορεία των τελευταίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Σοβιετική Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Και ο όρος που σκαρφίστηκε για να περιγράψει τον επιθανάτιο ρόγχο μιας αυτοκρατορίας άκουγε τότε στο όνομα Καταστρόικα. Στα χρόνια του προέδρου Γιέλτσιν, όταν η Ρωσία πραγματοποιούσε ίσως το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο πείραμα ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας, δημοσιογράφοι του Γκάρντιαν έδωσαν άλλο νόημα στον όρο του Ρουπνίκ.

 

Η καταστρόικα έγινε συνώνυμο της ολοκληρωτικής διάλυσης μιας χώρας από τις δυνάμεις της αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Μονάδα μέτρησης της Καταστρόικα ήταν πλέον η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, η μείωση του προσδόκιμου ζωής αλλά και η δημιουργία μιας νέας κάστας ολιγαρχών που αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας. Λίγα χρόνια αργότερα η αντίστοιχη επιχείρηση μαζικών ιδιωτικοποιήσεων στην ενοποιημένη Γερμανία, που σήμερα παρουσιάζεται ως πρότυπο για την Ελλάδα, δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους και ορισμένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ευρωπαϊκή ιστορία.

 

Αυτή ακριβώς η καταστρόικα έρχεται τώρα και στην Ελλάδα, την «τελευταία σοβιετική δημοκρατία της Ευρώπης», όπως αρέσκονται να την χαρακτηρίζουν οι βουλευτές και οι υπουργοί της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης. Είναι η λογική συνέπεια και συνέχεια της «χρεοκρατίας» και ως εκ τούτου η λογική συνέχεια του πρώτου μας ντοκιμαντέρ που αναζητούσε τις αιτίες που δημιούργησαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα και ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

 

Η Καταστρόικα όμως δεν είναι μια ασθένεια που χτυπά μόνο όσες χώρες αλλάζουν ριζικά το οικονομικό τους σύστημα, όπως η Ρωσία, ούτε χώρες που τελούν υπό άτυπη οικονομική κατοχή. Ίσως μάλιστα οι πιο αποτυχημένες μορφές ιδιωτικοποιήσεων να συνέβησαν σε οικονομικές υπερδυνάμεις που θεωρητικά είχαν την οικονομική ισχύ να ελέγξουν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Την Καταστρόικα τη συναντάς στη μεταθατσερική Βρετανία, που έβλεπε τους πολίτες της να σκοτώνονται σε δυστυχήματα στα ιδιωτικοποιημένα δίκτυα σιδηροδρόμων. Τη βρίσκεις στα ιδιωτικά ταχυδρομεία της Ολλανδίας, όπου οι ταχυδρόμοι σου χτυπάνε την πόρτα δυο και τρεις φορές τς ημέρα. Κατά μια έννοια την εντόπιζε κανείς ακόμη και στην Καλιφόρνια, που άφησε τους κατοίκους της χωρίς ρεύμα όταν απελευθέρωσε την αγορά ενέργειας αφήνοντας το δίκτυο χωρίς κεντρικό δημόσιο έλεγχο.

 

Σε καμία περίπτωση όμως οι επιπτώσεις δεν είναι τόσο άμεσες και τόσο τρομακτικές όσο στις χώρες που έχουν πέσει στην παγίδα ξένων δανειστών και υποχρεώνονται να προχωρήσουν σε μαζικές αποκρατικοποιήσεις. Η διαδικασία ξεπουλήματος που θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που αναλάμβαναν το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν στήσει σήμερα τα γραφεία τους σε χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας – και οι καλύτεροι από αυτούς βρίσκονται εδώ και μήνες στην Αθήνα.

 

Η διαδικασία ακολουθεί πάντα τα ίδια ακριβώς βήματα: Αρχικά οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ξεκινούν μια άγρια επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι για όλα τα οικονομικά δεινά της χώρας. Ο μύθος του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα συχνά βασίζεται στη διαστρέβλωση στοιχείων από οργανισμούς που στηρίζονται (σε) και στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση. Παράλληλα συγκεκριμένοι δημόσιοι οργανισμοί εγκαταλείπονται συνειδητά στη μοίρα τους, εξοργίζοντας τους πολίτες με την αναποτελεσματικότητά τους. Και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πώληση ακόμη και των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών σε ένα κλάσμα της αξίας τους.
Η ομάδα της Καταστρόικα ταξιδεύει ήδη σε αρκετά σημεία του πλανήτη συλλέγοντας εικόνες, πληροφορίες και υλικό για τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθήθηκαν στις πιο αναπτυγμένες χώρες της γης. Ο απολογισμός δεν είναι ποτέ άσπρος ή μαύρος. Το παλιό σχήμα του «κοινωνικού χαρακτήρα» του δημοσίου τομέα απέναντι στον απάνθρωπο πρόσωπο της ελεύθερης αγοράς είναι εξίσου απλουστευτικό με τις θεωρίες του Μίλτον Φρίντμαν για την ανάγκη να ιδιωτικοποιήσουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Η περίπτωση της Ελλάδας όμως ξεπερνά την απλή θεωρητική συζήτηση για το ρόλο του κράτους στην οικονομία.

 

Για άλλη μια φορά το ντοκιμαντέρ, θα κυκλοφορήσει στο Ιντερνετ χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης. Η δωρεάν διάθεση της Catastroika δεν αποτελεί απλώς «υποχρέωσή» μας απέναντι στους συμπαραγωγούς μας. Είναι βαθύτερη ιδεολογική και, αν θέλετε, φιλοσοφική πεποίθησή μας ότι κάθε προϊόν πνευματικής δημιουργίας πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε όλους. Το σημερινό οικονομικό σύστημα, ενώ στηρίζεται όλο και περισσότερο στην παραγωγή και τη διαχείριση πληροφορίας, αδυνατεί από τη φύση του να βρει έναν τρόπο για να εξασφαλίσει την ανταμοιβή των δημιουργών πληροφορίας. Πρόκειται, ίσως για ένα ακόμη ένα αδιέξοδο στη διαδικασία ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων της οικονομίας, που σύντομα θα απειλήσει τα θεμέλια του κυρίαρχου συστήματος. Γιατί, ως γνωστόν, κάθε σύστημα που εμπόδισε την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων κατέρρευσε –ρωτήστε και τους φεουδάρχες.

πηγή: www.catastroika.com

http://aristerovima.gr/details.php?id=2836

Facebook: Το Αρχείο των μυστικών υπηρεσιών

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 1 - 2011

Όπως είπε ο ιδρυτής του Wikileaks, Julian Assange, «το Facebook είναι μια μηχανή κατασκοπείας της CIA, όπως και το Google, το Yahoo και το Twitter», και μάλιστα η «χειρότερη μηχανή κατασκοπείας που αναπτύχθηκε ποτέ», με άμεση διασύνδεση με τις μυστικές υπηρεσίες και άμεση πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες και την συμπεριφορά αναζήτησης του χρήστη

Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι το Facebook είναι το γενικό ανθρώπινο στριπτίζ, κάτι που βέβαια δεν ισχύει για όλους, αλλά για πάρα πολλούς. Η συνεργασία του Facebook με τις υπηρεσίες πληροφοριών είναι πλέον κοινό μυστικό (δείτε το βίντεο στο τέλος).

 

Αυτό όμως που προκάλεσε έκπληξη, είναι η περίπτωση ενός φοιτητή Νομικής στην Γερμανία, του Max Schremps. Για τρία περίπου χρόνια χρησιμοποιούσε το Facebook και έσβυνε μετα πολλά από τα προσωπικά του δεδομένα. Κάποτε ζήτησε ως πολίτης της Ευρωπαικής Ένωσης τα προσωπικά του δεδομένα που είχαν αποθηκευθεί και διαπίστωσε, ότι όλα ήταν ακόμη αποθηκευμένα.

 

Στο μεταξύ το Facebook έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα αναγνωρίσως προσώπου, οπου μια φωτογραφία που κάποτε φορτώσαμε αρκεί για να μας αναγνωρίσει σε οποιαδήποτε φωτογραφία φορτωνουμε μετα χωρίς εμείς να το ξέρουμε ή να το θέλουμε.

 

Σαν ένας τόπος συναντήσεως στο Internet, το Facebook ίσως να μην είναι και τόσο άσχημο, όμως το να δίνουμε πληροφορίες για τον εαυτό μας θα μπορούσε να έχει κάποτε συνέπειες. Με έναν κατάλληλο αλγόριθμο μπορεί να γίνει από τις βάσεις δεδομένων μια σούπερ αναζήτηση για το πρόσωπό μας.

 

Το ρεπορταζ της εκπομπης Monitor (πρωτο πρόγραμμα της γερμανικής ARD) δίνει μια ιδέα, που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

YouTube Preview Image
Οι άνθρωποι στο Facebook έχουν την (ψευδ)αίσθηση, ότι βρίσκονται σε έναν κύκλο γνωστών και συνομιλούν με «φίλους», παραβλέπουν όμως, ότι βρίσκονται ήδη στην σάλα υποδοχής των μυστικών υπηρεσιών. Όσοι απο τους αναγνώστες έχουν κάποιες γνώσεις πληροφορικής, θα φρικιάζανε αν γνωριζαν τις δυνατότητες που έχουν αυτά τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Ο επικεφαλής του Facbook στην Γερμανία θα αντιμετωπίσει τώρα μια ακρόαση στο Γερμανικό Κοινοβούλιο (Bundestag), διότι ακόμη και τα IP εκείνων των χρηστών που χρησιμοποίησαν το κουμπί «Μ’ αρέσει» διαβιβάσθηκαν στις ΗΠΑ. Για το θέμα αυτό γραφει το περιοδικό «Manager-Magazin»:

 

Αμβούργο – Το πρώτο παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο Facebook θέλει να αντιδράσει στην πίεση που του ασκούν οι αρχές προστασίας προσοπικών δεδομένων στο Schleswig-Holstein και το Αμβούργο. Και τα αιτήματά τους είναι σοβαρά: ο Επίτροπος για την προστασία προσωπικών δεδομένων του Schleswig-Holstein, Thilo Weichert, ζητάει να μην στέλνονται τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ. Και ο επίτροπος του Αμβούργου, Johannes Caspar, θέλει, η αναγνώριση των προσώπων των χρηστών του Facebook με φωτογραφίες, να γίνεται μόνο με την ρητή συμφωνία τους. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται μια συμφωνία σε ομοσπονδιακό επίπεδο. [1]

 

Ποιά άλλα είδη «αλιεύματος» δεδομένων χρησιμοποιούνται ακόμα, μπορεί κανείς μόνο να το φανταστεί. Όπως όμως δείχνει η περίπτωση του φοιτητή Νομικής, είναι σαφές, ότι τα δεδομένα δεν διαγράφονται πραγματικά, ακόμη κι αν εμείς τα διαγράφουμε.

 

Με το τελευταίο του τέχνασμα ο Zuckerberg θέλει να δημιουργήσει το αρχείο της ζωής του.

 

Για το Facebook η ζωή μας ολόκληρη δεν είναι τίποτε παραπάνω απο ένα ρονικό της ζωής μας. Και αυτό σημαίνει ότι, από την κούνια μέχρι τον τάφο η ζωή μας θα εμφανίζεται σαν ένα βιογραφικό. Ή ότι εμείς μπορούμε να διαβάζουμε το βιογραφικό των άλλων, δεδομένου ότι, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να καταχωρήσουν χρονολογικά όλα τα δεδομένα τους, αναδρομικά μέχρι τη γέννησή τους. Και να τα «στολίσουν» και με τις ανάλογες φωτογραφίες. [2]

 

Οι άνθρωποι χάνουν όλο και περισσότερο την δυνατότητα να ζούν μαζί με άλλους ανθρώπους. Σήμερα ζούμε περισσότερο εικονικά και θεωρούμε σαν «φίλους» μας ανθρώπους που δεν έχουμε δει ποτέ και δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτούς. Προφανώς το Facebook συνειδητά δεν έχει ένα κουμπί «φίλος», υποβιβάζοντας έτσι την πραγματική αξία μιας φιλίας σε ένα ευτελές και ασήμαντο πράγμα.

 

Λογικά θα έπρεπε να κλείσουμε τον λογαριασμό μας στο Facebook, αυτό όμως είναι σίγουρα μια ουτοπία. Διότι για πολλούς ανθρώπους αυτό είναι πλέον η μόνη επαφή τους με τον έξω κόσμο. Τουλάχιστον όμως δεν θα πρέπει να ανεβάζουμε φωτογραφίες ή τα προσωπικά μας δεδομένα σ’ αυτά τα «κοινωνικά» δίκτυα, του «Brave New World» του Aldous Huxley.

 

Carpe Diem

http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=home

Με πρόστιμο 100.000 ευρώ απειλείται το Facebook

 

Με πρόστιμο 100.000 ευρώ απειλείται το Facebook

Το Facebook ίσως κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, μετά την αποκάλυψη Αυστραλού φοιτητή της νομικής οτι η συγκεκριμένη … ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε κρατήσει 1200 σελίδες με προσωπικά δεδομένα του, τα περισσότερα από τα οποία υποτίθεται οτι είχε σβήσει.

Ο 24χρονος Max Schrems, ζήτησε αντίγραφο των δεδομένων του, μένοντας έκπληκτος με την έκταση των πληροφοριών που υπήρχαν από την τρίχρονη παραμονή του στην ιστοσελίδα, παρ’όλο που ο ίδιος είχε διαγράψει τα περισσότερα από αυτά.

Ανάμεσα στις 1200 σελίδες δεδομένων υπήρχαν αρνήσεις σε friend requests, πληροφορίες που αφορούσαν περιπτώσεις όπου έβγαλε φίλους από τη λίστα του καθώς επίσης και όλες τις συζητήσεις που είχε κάνει εντός της ιστοσελίδας. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονταν φωτογραφίες από τις οποίες ο ίδιος είχε αφαιρέσει τα tags που τον αφορούσαν, όλα τα events που παρακολούθησε, όλα αυτά στα οποία ποτέ δεν απάντησε, όλα τα poke και τις διευθύνσεις ανθρώπων που είχε αλληλογραφήσει.

«Ανακάλυψα οτι το Facebook είχε διατηρήσει άκρως προσωπικά μηνύματα που είχα γράψει και μετά σβήσει, τα οποία εάν δημοσιοποιούνταν θα μπορούσαν να ζημιώσουν τη φήμη μου» είπε ο Schrems σε χθεσινή του συνέντευξη. Επιπλέον σχολίασε οτι με τον να κρατάει δεδομένα σε τέτοιο βαθμό το Facebook, εξομοίωνε τις πρακτικές του με αυτές της CIA ή της KGB. «Η πληροφορία είναι δύναμη και πληροφορίες που αφορούν ανθρώπους είναι δύναμη ενάντια στους ανθρώπους. Είναι τρομακτικό το γεγονός οτι όλα αυτά τα δεδομένα βρίσκονται στην κατοχή του Facebook».

Αφού εξέτασε όλα αυτά τα δεδομένα, ο Schrems κατέθεσε 22 ξεχωριστά παράπονα στον Ιρλανδό υπουργό Προστασίας Δεδομένων και θα ξεκινήσει η πρώτη ακροαματική διαδικασία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εκπρόσωπος του υπουργού επιβεβαίωσε οτι οι καταγγελίες θα ερευνηθούν.

«Το Facebook έδωσε στον κύριο Schrems όλες τις πληροφορίες τις οποίες ζήτησε σύμφωνα με το αίτημά του» και πρόσθεσε ότι ευχαρίστως θα απαντήσουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχει να κάνει η ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων.

Επισημαίνεται ότι ο Αυστραλός φοιτητής προσέφυγε στην Ιρλανδία, επειδή το Facebook υπόκειται στη νομοθεσία της χώρας αυτής.

Πηγή…

Social Media: Δείξε µου το Facebook σου να σου πω αν προσλαμβάνεσαι

Η συµπεριφορά μας στα κοινωνικά δίκτυα µπορεί να παίξει σηµαντικό ρόλο σε ενδεχόµενη πρόσληψή μας

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/11/BCB.jpg 622w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />«Ολα επιτρέπονται στον έρωτα και στον πόλεµο» λέει ο λαός µας και στον πόλεµο των… προσλήψεων το εν λόγω ρητό επιβεβαιώνεται στο έπακρο. Τα δεδοµένα της ψηφιακής εποχής αλλάζουν δραµατικά τον τρόπο αξιολόγη σης των υποψηφίων µε τρόπους που συχνά ούτε οι ίδιοι δεν αντιλαµβάνονται. Χιλιάδες άνθρωποι συντάσσουν το βιογραφικό τους, λαµβάνουν συστάσεις από τους προηγούµενους εργοδότες τους και προβάρουν επί ώρες τις απαντήσεις που θα δώσουν στη συνέντευξη. Πιστεύουν ότι είναι καθ’ όλα προετοιµασµένοι, έχουν όµως ξεχάσει µια µικρή λεπτοµέρεια: να «ξεσκονίσουν» τη δραστηριότητά τους στο Internet!

Δηµόσιες συζητήσεις, φωτογραφίες, απόψεις, δραστηριότητες κάθε είδους στο Facebook, στο Twitter και σε blogs αποτελούν ένα ανοιχτό διαδικτυακό προφίλ του υποψηφίου, διαθέσιµο σε κάθε ενδιαφερόµενο. Οι εν λόγω πληροφορίες αξιοποιούνται εκτενώς από τους µελλοντικούς εργοδότες και, όπως όλα στη µάχη των προσλήψεων, µπορεί να βοηθήσουν έναν υποψήφιο να ξεχωρίσει ή (συχνότερα) να τον «κάψουν».

Τώρα και στην Ελλάδα

Οσοι πίστευαν ότι τέτοιου είδους διαδικτυακές έρευνες αποτελούν σενάριο επιστηµονικής φαντασίας για την Ελλάδα έµειναν έκπληκτοι από τα αποτελέσµατα της έρευνας που διεξήγαγε πέρυσι το Τµήµα ∆ιοικητικής Επιστήµης και Τεχνολογίας του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών σε στελέχη διαχείρισης ανθρωπίνου δυναµικού ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στην ερώτηση αν χρησιµοποιούν το Internet (π.χ., αναζήτηση Google) και τα social media (π.χ., Facebook, Twitter, LinkedIn) για να αναζητήσουν πληροφορίες για τους υποψηφίους, το 40% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το χρησιµοποιούν πάντα ή συχνά, το 44% το χρησιµοποιούν σε µέτρια συχνότητα, ενώ µόλις το 16% απάντησαν ότι δεν το χρησιµοποιούν ποτέ.

«Το ερώτηµα που τίθεται συνεπώς δεν είναι το “αν” αυτός που διενεργεί τις προσλήψεις θα ψάξει για τον υποψήφιο στο Internet αλλά το “γιατί” θα ψάξει. Η απάντηση συνήθως είναι ότι θα ψάξει για αντιφάσεις ή ανακρίβειες στο προφίλ ή στο βιογραφικό. Ολα αυτά που δεν µπορείς να ρωτήσεις τον υποψήφιο στην τυπική συνέντευξη µια αναζήτηση Google µπορεί να σου τα δώσει µέσα σε δευτερόλεπτα. ∆εν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν συµβουλευτικές εταιρείες που βοηθούν τους υποψηφίους να βελτιώσουν την εικόνα τους στο Internet» τονίζει µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» ο κ. Γιάννης Νικολάου, επίκουρος καθηγητής Οργανωσιακής Συµπεριφοράς στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών και υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της παραπάνω έρευνας.

Τα social media «προσλαμβάνουν»

Αυτό που κυρίως φοβούνται όσοι αγαπούν τις θεωρίες συνωµοσίας είναι το ενδεχόµενο οι µελλοντικοί εργοδότες, ως άλλοι «χάκερ», να συλλέγουν απόρρητα προσωπικά δεδοµένα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, όπως εξηγούν έµπειρα στελέχη επιχειρήσεων, αυτή η πρακτική θα ήταν όχι µόνο παράνοµη αλλά και… περιττή καθώς η δηµόσια και ορατή σε όλους δραστηριότητα των χρηστών του ∆ιαδικτύου (π.χ., σε blogs, στο Τwitter, στα ανοιχτά γκρουπ του Facebook) αρκεί για να δώσει πλήθος πληροφορίες. «Τα δηµόσια σχόλια ενός ανθρώπου στα social media λένε πολλά για τον χαρακτήρα του. Σε ποια γκρουπ είναι και τι είδους ιδέες υποστηρίζει; Πόσοι άνθρωποι τον ακολουθούν και τι οµάδες επηρεάζει µε τον διαδικτυακό λόγο του; Αυτές είναι πληροφορίες τις οποίες έχω αναζητήσει προσωπικά πολλές φορές για υποψηφίους όταν διενεργούµε προσλήψεις. Το συχνότερο αποτέλεσµα είναι να “κόψω” κάποιον που στα χαρτιά δείχνει αξιόλογος αλλά στο Internet παρουσιάζει ακραία ή φαιδρή συµπεριφορά» λέει στο «Βήµα της Κυριακής» η κυρία Ελένη Μήλιου, διευθύντρια τµήµατος µεγάλης διαφηµιστικής εταιρείας.

Σχέσεις φανερές και υπόγειες

Αντιστρόφως, όσοι γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τα social media µε δεξιοτεχνία µπορούν να κερδίσουν την εύνοια ενός µελλοντικού εργοδότη. «Αρκεί να αναλογιστείτε ότι το επάγγελµα του “social media µάνατζερ” δηµιουργήθηκε όταν οι µεγάλες εταιρείες αντιλήφθηκαν πως υπάρχουν άνθρωποι που µέσα από τα blogs, το Facebook και το Τwitter επηρεάζουν µε τον λόγο τους χιλιάδες ανθρώπους. Αποφάσισαν λοιπόν να δηµιουργήσουν µια νέα εταιρική θέση µε αποκλειστική αρµοδιότητα τη διαχείριση της εικόνας της εταιρείας στα social media» εξηγεί ο κ. Παναγιώτης Καζάνης, εκπρόσωπος ελληνικής εταιρείας που διενεργεί έρευνα τάσεων και εταιρικής φήµης στα social media, µεταξύ άλλων και για τµήµατα ανθρωπίνου δυναµικού εταιρειών.

Συχνά ωστόσο η «πρόσληψη» δεν γίνεται τόσο φανερά. Οπως εξηγούν στελέχη στον τοµέα της διαφήµισης, µεγάλες εταιρείες καταβάλλουν σταθερές αµοιβές σε δηµοφιλείς χρήστες των social media για να διαφηµίζουν «διακριτικά» τα προϊόντα τους µέσα από τα µηνύµατά τους. Οι εν λόγω υπόγειες υπηρεσίες αποτελούν κοινό µυστικό στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήµισης καταλαµβάνοντας ένα τµήµα του προϋπολογισµού που αυξάνεται ανησυχητικά.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ
Ζητούνται φίλοι… χίλιοι

Σε ορισµένες περιπτώσεις το ενδιαφέρον των εργοδοτών δεν περιορίζεται στη δηµόσια δραστηριότητα του υποψηφίου. Η 25χρονη Ειρήνη ∆αµιανάκη συνάντησε τον περασµένο µήνα αγγελία εταιρείας που ζητούσε υπάλληλο «µε δικό του λάπτοπ και περισσότερους από 1.000 φίλους στο Facebook!».

Λίγες ηµέρες αργότερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης εργασίας ο εκπρόσωπος άλλης εταιρείας δεν περιορίστηκε στον αριθµό των φίλων της αλλά τη ρώτησε αν αυτοί είναι από… ιδιωτικά σχολεία. «Επειδή η θέση ήταν για ασφαλιστικό πράκτορα, έψαχναν άτοµο µε ευκατάστατους φίλους ως πιθανούς πελάτες. Είναι σαν να µου ζητούν να µετατρέψω τους φίλους µου σε εµπόρευµα. Eνιωσα ότι η προσωπική µου ζωή τέθηκε υπό εξέταση» λέει η κυρία ∆αµιανάκη στο «Βήµα».

Η προσωπική ζωή στο Internet µπορεί να τεθεί στο στόχαστρο ακόµη και όταν µια σχέση εργασίας λήγει µε απόλυση. «Την ηµέρα της απόλυσης µου έγραψα στο status µου στο Facebook τον στίχο ενός τραγουδιού: “Φεύγω κι αφήνω πίσω µου συντρίµµια, αρρωστηµένους και αγρίµια”. Την άλλη ηµέρα µου τηλεφώνησαν από την εταιρεία και µε προειδοποίησαν σε πολύ απειλητικό τόνο να διαγράψω αµέσως τη φράση και να µην τολµήσω να αναφερθώ ξανά στην απόλυση γιατί θα έκαναν τα πάντα για να µην ξαναβρώ ποτέ δουλειά στον χώρο! Αυτό που ακόµη δεν µπορώ να καταλάβω είναι πώς το έµαθαν. Το προφίλ µου ήταν κλειστό και δεν είµαι από αυτούς που έχουν το αφεντικό τους στους φίλους τους στο Facebook» διηγείται στο «Βήµα» πρώην στέλεχος διαφηµιστικής εταιρείας.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=427443

 

Που είμαστε φακελλωμένοι!

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 23 - 2011


Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης
Πριν μερικούς μήνες ο Τζούλιαν Ασάντζ, ο ιδρυτής των WikiLeaks, που ως γνωστόν είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΜΕ ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ότι το Facebookείναι το τελειότερο εργαλείο κατασκοπείας και παρακολούθησης των ανθρώπων παγκοσμίως που εφεύρε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, που εκμεταλλεύονται όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών του κόσμου και ιδιαίτερα η CIA και η NSA, όπου έχουν απευθείας πρόσβαση σε όλα, τα τεράστια σε όγκο, δεδομένα του Facebook.
Ως γνωστόν το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, από τον φοιτητή τότε Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard।Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να δουν το μέρος που αποθηκεύονται τα δεδομένα του Facebook αλλά και πως μπορεί να είναι οι server του μεγαλύτερου site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι αποκαλυπτικές και συνάμα εντυπωσιακές.Αλήθεια πόσοι Έλληνες έχουν προφίλ στο γνωστό facebook ; Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές, ο ελληνικός πληθυσμός του Facebook έχει ξεπεράσει, τα 3.500.000 εγγεγραμμένους, καταλαμβάνοντας το 0,49 % του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού του δημοφιλούς site Facebook.Οι περισσότεροι είναι άνδρες, ενώ η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι από 25 έως 34 ετών (32% των Ελλήνων χρηστών), ακολουθούμενοι από τους νεαρότερους, ηλικίας 18-24 (26,5%). Τρίτη είναι η ομάδα των 35-44 με 17%.
Οι πιο πολλοί χρήστες του Facebook παγκοσμίως προέρχονται από την Αμερική, την Ινδονησία, την Ινδία, τη Βρετανία και την Τουρκία, ενώ η Ελλάδα, καταλαμβάνει την 30η θέση.Το ερώτημα που τίθεται από τους μη γνωρίζοντες είναι πως μας παρακολουθούν και σε τι θα τους χρησιμεύσει αυτό. Μας παρακολουθούν από την στιγμή που θα ανοίξουμε τον υπολογιστή μας και κάνουμε το πρώτο κλικ. Εκτός από τα κρυπτογραφικά κλειδιά της NSA και άλλα καλούδια, δεν γλυτώνετε την αναγνώριση με βάση την μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας. Κάθε πλακέτα έχει ένα μικροσκοπικό τσιπ κάπου που επικοινωνεί και σας καρφώνει. Οπότε φανταστείτε πόσο αστείο είναι με το Facebook όπου πολλοί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και άσχετες φωτογραφίες, νομίζοντας ότι ξεγελούν τα κοράκια των μυστικών υπηρεσιών !«Εάν κοιτάξω αρκετά καλά 14 φωτογραφίες σας, τα μηνύματα σας, την τοποθεσία σας, και χρησιμοποιήσω Τεχνητή Ευφυΐα», είπε ο Eric Schmidt, ο πρόεδρος της Google , «μπορώ να προβλέψω που θα πάτε, τι θα κάνετε ΠΡΙΝ το κάνετε.»Μιλώντας στο συνέδριο Techonomy στην λίμνη Tahoe , τον Αύγουστο 2010 έριξε και μερικές ακόμη ρητορικές βόμβες, όπως «Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι για την τεχνολογική επανάσταση», που θα πρέπει να μας προβληματίσουν.Μέσα στο Διαδίκτυο είμαστε αυτά που πληκτρολογούμε στον υπολογιστή μας. Τα μηνύματα που στέλνουμε είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μας γνωρίσει το 100%των ανθρώπων που συνομιλούμε. Αλλά όπως και να το κάνουμε η χρήση του διαδικτύου είναι συναρπαστική, υπέροχη, επιμορφωτική, ενημερωτική και τα ταξίδια του μοναδικά και ανεπανάληπτα. Έτσι είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα καλά και τα κακά του και με την γνώση να είμαστε σε θέση να προστατευθούμε από τις κακοτοπιές του. Παρατίθενται χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις του Facebook , στο Palo Alto της Καλιφόρνιας και των γιγαντιαίων servers , για την τεράστια βάση δεδομένων που απαιτείται.

http://www.analystsforchange.org/


Για φαντάσου να υπήρχαν όντως πατέντες στους πρωτόγονους και κάποιος να είχε πατεντάρει τη φωτιά…
 
Πριν λίγες μέρες, η Google εξαγόρασε τη Motorola Mobility, σε ένα ακόμα δείγμα του ότι οδεύουμε προς τη δημιουργία ολιγοπωλίων-μονοπωλίων σε κάθε κλάδο.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη εξαγορά υπάρχει και κάτι ακόμα που θα πρέπει να δούμε:
Συγκεκριμένα, όπως σωστά αναφέρει και ένα άρθρο της Telegraph, ο βασικός λόγος που ώθησε τη Google στο να εξαγοράσει τη Motorola Mobility ήταν…οι πατέντες που η εταιρεία κατείχε:
Η κίνηση της Google για τη Motorola αλλάζει τα δεδομένα, και επικεντρώνεται γύρω από το «οπλοστάσιο» των 17.000 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, και των 7.500 επιπλέον διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που εκκρεμούν, που κατέχει η Μotorola. Αυτά θα επιτρέψουν στην Google να υπερασπιστεί με επιτυχία μηνύσεις από κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Για να καταλάβουμε τι γίνεται, και το πόσο μακρυά πάει η βαλίτσα με την ατομική ιδιοκτησία (και) στο ίντερνετ, μεταφράσαμε στα ελληνικά και αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό άρθρο το οποίο χρησιμοποιεί ως παράδειγμα μια εταιρεία που ίδρυσε ο Nathan Myhrvold, την Intellectual Ventures, και η οποία είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία στον τομέα της, τις πατέντες λογισμικού:

[…]Το γνωστό blog Techdirt συχνά αναφέρεται στην Intellectual Ventures (“IV”) ως «troll πατέντων». Το IPWatchdog, ένα site για την πνευματική ιδιοκτησία, ονόμασε την IV ως τον «νούμερο ένα δημόσιο κίνδυνο των trolls πατέντων». Αυτά τα blogs γράφουν για το πώς η Intellectual Ventures έχει συγκεντρώσει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια πατέντων στον κόσμο και πηγαίνει από τη μία εταιρεία τεχνολογίας στην άλλη απαιτώντας χρήματα για την άδεια χρήσης αυτών των πατέντων.

Οι πατέντες είναι μια μεγάλη υπόθεση για τη βιομηχανία λογισμικού αυτή τη στιγμή. Οι αγωγές πολλαπλασιάζονται. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν τεράστια χαρτοφυλάκια πατέντων, προκειμένου να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Οι προγραμματιστές υπολογιστών λένε ότι οι πατέντες εμποδίζουν την καινοτομία.

Αλλά οι άνθρωποι σε εταιρείες που έχουν προσεγγιστεί από την Intellectual Ventures δεν θέλουν να μιλήσουν δημοσίως.

«Υπάρχει πολλή φόβος για την Intellectual Ventures», λέει ο Chris Sacca, ένας venture capitalist (σ.σ. ένας καπιταλιστής που χρησιμοποιεί το κεφάλαιο που έχει για να επενδύσει σε νέες επιχειρήσεις) που ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στο Twitter, μεταξύ άλλων. «Δε θέλεις να κάνεις τον εαυτό σου στόχο τους».

Ο Sacca δεν δέχτηκε να μας πει αν η Intellectual Ventures είχε έρθει σε επαφή με κάποια από τις εταιρείες που έχει επενδύσει.

«Προσπάθησα να σας φέρει σε επαφή με άλλους ανθρώπους σε αυτήν την κοινότητα για να σας μιλήσουν για το θέμα και σχεδόν όλοι είπαν ότι δε μπορούσαν να μιλήσουν σε σας», μας είπε ο Sacca. «Φοβούνταν.» Η IV έχει τη δύναμη να «καταστρέψει ολοσχερώς μια νέα επιχείρηση (startup)», λέει ο Sacca.
[…]
Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι ο Nathan Myhrvold (ο ιδιοκτήτης της) έχει μια πολύ διαφορετική άποψη για την Intellectual Ventures. Όταν τον ρωτήσαμε αν η IV είναι ένα troll πατέντων, μας λέει γελώντας: «Αυτός είναι ένας όρος που έχει χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους εκείνους που δεν τους αρέσουν όσοι κατέχουν πατέντες λογισμικού».
[…]
Φανταστείτε έναν εφευρέτη – κάποιον με μια λαμπρή ιδέα, μια σημαντική ανακάλυψη. Αυτός ο εφευρέτης έχει μια πατέντα, αλλά οι εταιρείες κλέβουν την ιδέα του. Και αυτός ο εφευρέτης δεν έχει τα χρήματα ή το «νομικό μυαλό» για να τους σταματήσει. Και εδώ έρχεται η IV, η οποία αγοράζει αυτή την πατέντα του εφευρέτη, και διασφαλίζει ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν την ιδέα του πληρώσουν για αυτό.

Όταν ρωτήσαμε για ένα παράδειγμα ενός εφευρέτη σε αυτή την κατάσταση που μας περιέγραφαν στην IV, κάποιον δηλαδή με μια σημαντική ανακάλυψη, ο οποίος δεν πληρώνεται γι ‘αυτό, δύο ξεχωριστά άτομα της IV μας επεσήμαναν έναν τύπο ονόματι Chris Crawford.

Ο Joe Chernesky, ένας αντιπρόεδρος της Intellectual Ventures, δήλωσε: «Το σημαντικό για τον Chris ήταν ότι δεν είχε ιδέα για το πώς να πάρει τα χρήματα για τις πατέντες του. Είχε αυτή την φοβερή ιδέα. Αυτές οι πατέντες ήταν πάρα πολύ πολύτιμες, διότι κάθε εταιρεία τεχνολογίας υιοθετούσε τη σχετική τεχνολογία. Ωστόσο, δεν ήξερε πώς να πληρωθεί. Βρήκε τελικά την Intellectual Ventures. Γι’ αυτό και αγοράσαμε τις πατέντες.

Πήγαμε λοιπόν να μιλήσουμε με τον Chris Crawford. Αλλά αυτό αποδείχθηκε πιο δύσκολο από ότι νομίζαμε – μας οδήγησε σε ένα ταξίδι πέντε μηνών, και τελικά η πραγματικότητα δεν ταίριαζε και πολύ με την ιστορία που μας έλεγαν στην Intellectual Ventures.
[…]
Καταρχήν, όταν επικοινωνήσαμε με την IV για να δούμε πώς θα επικοινωνήσουμε με τον Chris Crawford, η εταιρεία μας είπε ότι πλέον δεν της ανήκει η πατέντα του. Και ότι ο Crawford πιθανότατα δεν θα ήθελε να μας μιλήσει τώρα έτσι κι αλλιώς, διότι ήταν στη μέση μιας δικαστικής προσφυγής.

Ψάξαμε λοιπόν, και βρήκαμε τον Chris Crawford στο Clearwater της Florida. Όπως προβλέψαμε, ο ίδιος ποτέ δεν απάντησε στα πολλά mail και τηλεφωνήματα μας. Αλλά ήμασταν τουλάχιστον σε θέση να εντοπίσουμε την πατέντα του Chris, με αριθμό 5771354.

Την κατοχύρωσε το 1998. Και όπως μας τα εξήγησε η IV, ο Chris Crawford «εφηύρε» κάτι που το κάνουμε πλέον συνεχώς: Βρήκε έναν τρόπο να αναβαθμίζουμε το λογισμικό στον υπολογιστή του σπιτιού σας μέσω του Internet. Με άλλα λόγια, όταν ανοίγετε τον υπολογιστή σας και εμφανίζεται ένα μικρό κουτί και λέει πχ, «Κάντε κλικ εδώ για να αναβαθμίσετε στην τελευταία έκδοση του iTunes», αυτό ήταν ιδέα του Chris Crawford.

Αλλά όταν κοιτάξαμε την πατέντα, φάνηκε να διεκδικεί πολύ περισσότερα από αυτό. Το όνομα της εφεύρεσης αυτής καθαυτής είναι «ένα σύστημα για online backup». Η πατέντα λέει ότι αυτή η εφεύρεση επιτρέπει να συνδεθείτε στο ίντερνετ για να κάνετε ένα σωρό πράγματα – αγορά ή ενοικίαση λογισμικού, backup δεδομένων, αποθήκευση πληροφοριών. Η πατέντα κάνει να φαίνεται σαν ο Chris Crawford να επινόησε πολλά από τα πιο κοινά πράγματα που κάνουμε σήμερα στο διαδίκτυο.

Δεν ήμασταν σίγουροι για το τι σήμαιναν όλα αυτά, γι ‘αυτό πήγαμε να δούμε τον David Martin, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία που ονομάζεται Μ-Cam. Η εταιρεία αυτή προσλαμβάνεται από τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και αξιολογεί την ποιότητας των πατέντων. Ζητήσαμε από το Martin να αξιολογήσει την πατέντα του Chris Crawford.

Την ίδια ώρα που η πατέντα του Crawford ήταν στα δικαστήρια, υπάρχουν πάνω από 5.000 άλλες πατέντες που εκδόθηκαν για «το ίδιο πράγμα» μας είπε ο Μάρτιν.

Η πατέντα του Crawford ήταν για “ένα online σύστημα backup”. Μια άλλη πατέντα που εκδόθηκε την ίδια χρονική περίοδο ήταν για την «αποτελεσματική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων με χρήση πολλαπλών συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών». Μία άλλη ήταν για την «Αντιγραφή δεδομένων σε ένα απομακρυσμένο σύστημα αποθήκευσης δεδομένων».

Επίσης υπήρχαν τρεις διαφορετικές πατέντες με τρεις διαφορετικούς αριθμούς κατοχύρωσης, αλλά όλες είχαν τον ίδιο τίτλο: «Σύστημα και μέθοδος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων του υπολογιστή σε ένα ευρύ δίκτυο υπολογιστών».

O Martin λέει ότι περίπου το 30% των αμερικανικών πατέντων είναι ουσιαστικά για πράγματα που έχουν ήδη εφευρεθεί. Το 2000, για παράδειγμα, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας χορήγησε πατέντα για το να φτιάχνεις τοστ(!)- ο αριθμός της πατέντας είναι 6080436, και ο τίτλος της είναι «Μέθοδος Ανανέωσης του Ψωμιού».

Ζητήσαμε, επίσης από τον Rick Mc Leod, έναν δικηγόρο πατέντων και πρώην μηχανικό λογισμικού, για την αξιολόγηση της πατέντας του Chris Crawford.

«Τίποτα από αυτά δεν ήταν πραγματικά νέο», μας είπε.

Ο Mc Leod έψαξε να δει αν κάποιος άλλος είχε ήδη κάνει αυτό που ο Chris Crawford ισχυρίστηκε ότι εφηύρε το 1993, κατά την κατάθεση της πρώτης πατέντας του. Ιδού τι βρήκε:

Υπήρχαν ιδρύματα, τόσο ακαδημαϊκά όσο και επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούσαν υπολογιστές με αυτό τον τρόπο, και νομίζω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από πράγματα που ήταν ήδη γνωστά από τη δεκαετία του 1980, με την εξαίρεση ότι προσθέτει τη λέξη «Διαδίκτυο».

Ο Mc Leod μας είπε ότι κατά τη γνώμη του, οι πατέντες αυτές δε θα έπρεπε καν να έχουν εκδοθεί.
[…]
Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα συμφωνούσε με τον Rick Mc Leod. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το γραφείο ευρεσιτεχνιών ήταν πολύ απρόθυμο να παρέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το λογισμικό[…] Στη δεκαετία του 1990, τα Ομοσπονδιακά δικαστήρια παρενέβησαν και άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα.

Μια πλημμύρα πατέντων λογισμικού ακολούθησε. Πολλοί άνθρωποι στη Silicon Valley εύχονται να μην είχε συμβεί ποτέ, συμπεριλαμβανομένων και των προγραμματιστών υπολογιστών.
[…]
Το ίδιο απόγευμα, μιλήσαμε με μισή ντουζίνα διαφορετικούς μηχανικούς λογισμικού. Όλοι τους μισούσαν το σύστημα των πατέντων, παρότι οι μισοί από αυτούς είχαν πατέντες στα ονόματά τους, που θεωρούσαν ότι δεν θα έπρεπε καν να είχαν χορηγηθεί. Σε δημοσκοπήσεις, το 80% των μηχανικών λογισμικού λένε ότι το σύστημα των πατέντων στην πραγματικότητα εμποδίζει την καινοτομία. Δεν ενθαρρύνει τις νέες ιδέες και τη δημιουργία νέων προϊόντων. Στην πραγματικότητα, τους εμποδίζει.

Πολλές πατέντες αφορούν τόσο ευρύ φάσμα εφαρμογών, που οι μηχανικοί λένε ότι ..όλοι είναι ένοχοι για παραβίαση κάποιας πατέντας. Αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα για όλους όσους προσπαθούν να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν μια επιχείρηση στο διαδίκτυο.

«Σε ότι αφορά την πνευματική ιδιοκτησία, είμαστε σε ένα σημείο όπου οι υπάρχουσες πατέντες καλύπτουν πιθανώς κάθε συμπεριφορά που συμβαίνει στο Internet ή τα κινητά τηλέφωνα σήμερα», λέει ο Κρις Sacca, ένας venture capitalist. «H μέση επιχείρηση στη Silicon Valley που ξεκινάει τώρα, ή ακόμα και μια μεσαίου μεγέθους εταιρεία, ανεξάρτητα από το πόσο πραγματικά καινοτόμα είναι, είναι σίγουρο ότι κάποια από τα πράγματα που κάνει παραβιάζουν τις υπάρχουσες πατέντες (σ.σ. διότι…καλύπτουν τα πάντα – ουσιαστικά όλα είναι πατενταρισμένα από κάποιον!). Και αυτό είναι που σήμερα είναι θεμελιωδώς σαπισμένο στο σύστημα».
[…]
Αυτό μας φέρνει πίσω στο παράδειγμα της πατέντας του Chris Crawford, που η Intellectual Ventures μα το έφερε ως παράδειγμα του πώς μπορούν να ενθαρρύνουν την καινοτομία, εξασφαλίζοντας ότι οι εφευρέτες να πληρωθούν. Όπως έχουμε πει, αυτή η πατέντα φαίνεται να καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι από το τι συμβαίνει σήμερα στο διαδίκτυο: την αναβάθμιση του software, τις online αγορές, την online αποθήκευση δεδομένων. Εάν έχετε μια πατέντα για όλα αυτά, μπορείτε να μηνύσετε ένα σωρό ανθρώπους.

Και, στην πραγματικότητα, αυτό είναι που συμβαίνει με την πατέντα του Chris Crawford. Η Intellectual Ventures το πούλησε σε μια εταιρεία με την επωνυμία Oasis research τον Ιούνιο του 2010. Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, η Oasis research χρησιμοποίησε την πατέντα για να μηνύσει πάνω από δώδεκα διαφορετικές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Rackspace, GoDaddy, και την AT&T.

Τηλεφωνήσαμε την Oasis αρκετές φορές, αλλά κανείς δεν απάντησε ποτέ.
[…]
Δεν υπήρχε σχεδόν καμία πληροφορία σχετικά με την Oasis research. Δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζουμε ποιος την είχε στην κατοχή του, ή τον αριθμό των υπαλλήλων της.

Ένα από τα λίγα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα ήταν μια διεύθυνση: 104 Ε. Houston Street, Suite 190, Marshall, Τέξας.

Γι ‘αυτό και πήγαμε στο Marshall. Η πόρτα στα γραφεία της Oasis ήταν κλειδωμένη, και μέσα από τη ρωγμή κάτω από την πόρτα είδαμε ότι δεν υπήρχαν φώτα στο εσωτερικό.

Χτυπήσαμε την πόρτα. Κανείς δεν απάντησε.

Το γραφείο ήταν σε ένα διάδρομο, όπου όλες οι άλλες πόρτες έμοιαζαν ακριβώς ίδιες -κλειδωμένες, με πινακίδες πάνω από την πόρτα, χωρίς φως να βγαίνει μέσα από τα δωμάτια. Ήταν ένα διάδρομος σιωπηλός, με άδεια γραφεία με ονόματα όπως «Αρχείο Δικαιωμάτων Λογισμικού», και «Bulletproof Τεχνολογία του Τέξας».

Απ΄ ότι φαίνεται, πολλές από τις εταιρείες σε αυτό το διάδρομο, ίσως και όλες, κάνουν το ίδιο πράγμα με την Oasis research. Μάλλον δεν έχουν εργαζόμενους. Δε δημιουργούν νέες εφευρέσεις. Οι εταιρείες βρίσκονται στο Marshall του Τέξας επειδή είναι το αντικείμενο τους είναι η κατάθεση μηνύσεων για προσβολή πατέντων.

Οι πατέντες είναι μεγάλη επιχείρηση στο Marshall, το οποίο αποτελεί τμήμα της ανατολικής περιφέρειας του Τέξας. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι τα δικαστήρια στο Marshall είναι φιλικά προς τους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας…(σ.σ. κάτι που μας φαίνεται πολύ πιθανό, αν σκεφτεί κανείς ότι στο Τέξας έχουν μια τη γνωστή καουμπόικη νοοτροπία υπεράσπισης της «ιερής» ατομικής ιδιοκτησίας, πιο ιερής και από τις «ιερές αγελάδες» των Ινδών)
[…]
Η Oasis είναι μια εταιρεία χωρίς κύκλο εργασιών, χωρίς κανένα προϊόν, και, απ΄ ότι είδαμε, χωρίς εργαζόμενους, που χρησιμοποιεί μια πολύ μεγάλη συλλογή πατέντων από το 1998 για να μηνύει ένα σωρό εταιρείες.
[…]
Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρχίσει να συσσωρεύουν πατέντες λογισμικού – όχι για να χτίσουν κάτι, αλλά για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Αν μια εταιρεία συσσωρεύσει πολλές πατέντες, μπορεί ουσιαστικά να πει στον κόσμο «Αν προσπαθήσετε να με μηνύσετε με τις πατέντες σας, θα σας μηνύσω με τις δικές μου».

Είναι ο σίγουρος δρόμος προς την αμοιβαία καταστροφή (σ.σ. εννοεί σαν τον «Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΕΣΣΔ). Αλλά αντί για οπλοστάσια πυρηνικών όπλων, έχουμε οπλοστάσια με πατέντες. Και αυτό ήταν το πρόβλημα που η Intellectual Ventures λέει ότι προσπαθεί να λύσει.
[…]
Η ιδέα που προωθεί είναι βασικά ότι η Intellectual Ventures βοηθά στην άμυνα έναντι μηνύσεων. Η Intellectual Ventures έχει συσσωρεύσει 35.000 πατέντες τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες, έναντι αμοιβής, για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Οι εταιρείες τεχνολογίας πληρώνουν αμοιβές στην Intellectual Ventures που κυμαίνονται «από μερικές δεκάδες χιλιάδες έως πολλά εκατομμύρια δολάρια … για να αγοράσουν ασφάλιση που τους προστατεύει από το να μηνυθούν από οποιονδήποτε επιβλαβή, κακόβουλο ξένο», λέει ο Sacca.

Ο Sacca λέει ότι ουσιαστικά η Intellectual Ventures υπονοεί πως: «Αν δεν ενωθείτε μαζί μας, ποιος ξέρει τι θα συμβεί;»

Λέει ότι του θυμίζει «έναν εκβιασμό τύπου μαφίας («νονών της νύχτας»), όταν κάποιος έρχεται στην πόρτα σας και λέει, «Θα ήταν κρίμα αν αυτό το μέρος καιγόταν. Γνωρίζω τη γειτονιά πολύ καλά και θα μπορούσα να σιγουρέψω ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο (αν με πληρώσετε)».
[…]
Μία πρώην πατέντα της IV δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χρησιμοποιήθηκε από μια NPE για να μηνύσει 19 διαφορετικές εταιρείες, που περιελάμβαναν τις Dell, Abercrombie&Fitch, Visa και UPS.

Αυτές οι εταιρείες έχουν όλες τους ιστοσελίδες, όπου, κατά την κύλιση του ποντικιού σας πάνω από ορισμένα τμήματα, εμφανίζονται pop-up παράθυρα. Η NPE είπε: «Έχουμε την πατέντα για αυτό». Κάτι που βέβαια κάνει λίγο-πολύ ολόκληρο το Internet ένοχο για παραβίαση του σχετικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας.
[…]
Στις αρχές Ιουλίου, η πτωχευμένη εταιρεία τεχνολογίας Nortel έθεσε 6.000 πατέντες της σε δημοπρασία στο πλαίσιο μιας εκκαθάρισης. Ένας πόλεμος προσφορών ξέσπασε μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών της Silicon Valley. Η Google είπε ότι ήθελε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καθαρά για την υπεράσπιση έναντι σε μηνύσεις και ήταν πρόθυμη να δαπανήσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να τα πάρει. Αυτό δεν ήταν αρκετό, όμως.

Το χαρτοφυλάκιο τελικά πωλήθηκε στην Apple και μια κοινοπραξία άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft και Ericsson. Η τιμή: 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέντε φορές παραπάνω από την αρχική τιμή. Περισσότερο από το διπλό αυτό που οι περισσότεροι ανέμεναν. Ήταν η μεγαλύτερη δημοπρασία πατέντων στην ιστορία.

Μιλάμε για $ 4.5 δισεκατομμύρια για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που οι εταιρείες αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν τα θέλουν για την τεχνολογία που πατεντάρουν. Μιλάμε για 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια που δε θα χτίσουν κάτι νέο, δεν θα φέρουν νέα προϊόντα στα ράφια, δεν θα ανοίξουν νέα εργοστάσια που μπορούν να προσλάβουν άτομα που χρειάζονται δουλειές. Μιλάμε για 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια που αυξάνουν την τιμή του κάθε προϊόντος αυτών των εταιρειών. Μιλάμε για 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά «όπλων» σε ένα διαρκή πόλεμο πατέντων.

Οι μεγάλες εταιρείες – Google, Apple, Microsoft – μάλλον θα επιβιώσουν. Οι πιθανές απώλειες είναι οι εταιρείες που κανείς δεν τις άκουσε ποτέ και θα μπορούσαν μια μέρα να πάρουν τη θέση τους (αλλά τώρα θα εξοντωθούν λόγω των πατέντων).

 

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/08/blog-post_8505.html

Χάκεψαν την ιστοσελίδα της βουλής…

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 9 - 2011


Επίθεση από ομάδα χάκερς με την ονομασία “Real Democracy Reverse Engineering” δέχτηκε η ιστοσελίδα της Βουλής. Οι χάκερς ανήρτησαν κείμενο, ενώ δημοσιοποίησαν και κώδικες πρόσβασης και δεδομένων της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου, αποκρύπτοντας συγκεκριμένους χαρακτήρες ώστε να μην χρησιμοποιηθούν από άλλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σύσκεψη στη Βουλή, υπό το Γενικό Γραμματέα για το θέμα ενώ δεν έγινε γνωστό με ποιό τρόπο πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Το κείμενο που ανήρτησε η ομάδα των χάκερς στην ιστοσελίδα της Βουλής:

“Σχεδόν 40 χρόνια από τότε που ήσουν πάνω στα κάγκελα του Πολυτεχνείου. Τίμιος και δίκαιος ο αγώνας σου τότε. Τότε που σαν νέος είχες όνειρα και μέλλον. Εγώ πάλι, δεν έχω τίποτα. Μου πήρες τα όνειρα και το μέλλον.
Δεν μιλάω στους πολιτικούς. Αυτοί είναι ανάξιοι λόγου εδώ και χρόνια. Σε εσένα που τους βγάζεις μιλάω. Το ξέρεις πως είναι ανίκανοι, αλλά τους ξαναβγάζεις. Τους βγάζεις γιατί είναι γιοί, ανιψιοί και κόρες. Γιατί έχεις μείνει ακόμα στον εθνικό διχασμό.

Γιατί το λέει το κόμμα. Γιατί βολεύτηκες εσύ και το τεμπέλικο παιδί σου στο δημόσιο. Αλλα γιατί να νοιαστείς; Όλα πήγαιναν καλά. Τα είχες όλα. Τον φραπέ σου, την ομάδα σου, τα μεσημεριανάδικα σου και ένα βουλευτή να γλείφεις.

Και τώρα πέφτεις από τα σύννεφα… Φταίνε οι ξένοι λες. Φταίνε οι άλλοι. Παντα οι άλλοι. Ποτέ εσύ! Τα βάρη από τα δικά σου λάθη τα φορτώνεις σε εμένα. Στην γενιά των είκοσι και των τριάντα.

Τη γενιά που δουλεύει για 600 ευρώ, και περιμένεις να σου πληρώσει τον φουσκωμένο μισθό, την σύνταξη και το εφάπαξ. Που περιμένεις να σου συντηρεί τον γιόκα σου, μην τυχόν και χάσει την δουλειά του στο δημόσιο και αναγκαστεί επιτέλους να παράγει.

Για εμένα προφανώς δεν σε νοιάζει. Εγώ είμαι πολίτης β’ κατηγορίας. Άλλωστε είμαι εδώ μόνο για να σε συντηρώ.
Αρκετά οι επιλογές σου, μου παγίδεψαν το μέλλον. Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις, κάτσε στο σπίτι σου. Άσε εμένα να αποφασίσω για εμένα, χωρίς τον κομματικό σου «θόρυβο».

Magnify Image

@300

Γίνεστε τσαρλατάνοι όταν κόβετε με ευκολία τις συντάξεις των 400 ευρώ, αλλά τρέμετε μην χάσετε το κομματικό σας κράτος.
Είναι εξοργιστικό να διαμαρτύρεστε για τα αυγά και τα γιαούρτια ως μορφή βίας, όταν τα ΜΑΤ σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο.

Υ.Γ. Κάτι που οι σύγχρονοι «υπερπατριώτες» ίσως μπορούν να απαντήσουν..

Κάτι ψιθύριζε χαμογελώντας ο Markus Wolf πριν ξεψυχήσει. Αναρωτιόταν πως γράφεται η “Νίκη” στα Βελγικά..”

το είδαμε στη lifo

http://witnessfree.blogspot.com/

Οι πολίτες οργανώνονται και με σύμμαχο την τεχνολογία, ακολουθούν την δικαστική όδο σε Ευρωπαικό πλέον επίπεδο ώστε να αποδοθεί δικαιόσυνη.

Με μια μήνυση κατά των αστυνομικών αρχών απαντούν οι αγανακτισμένοι στα έκτρωπα που διαδραματίστηκαν την Τετάρτη 29/6,  την οποία μπορεί κάποιος να υπογράψει ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

Το 1925, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε έγινε για πρώτη φορά εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων, η Συνθήκη της Γενεύης απαγόρευσε τη χρήση χημικών αερίων διεθνώς, ενώ η χρήση τους στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων συνιστά έγκλημα πολέμου.
Ο Ο.Η.Ε., το 1969, αποφάσισε την υπαγωγή και των δακρυγόνων ουσιών (CS,CN,CR,OC) στην κατηγορία αυτών των απαγορευμένων όπλων. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει χρήση κυρίως των ουσιών CS και CN.

Σύμφωνα με ειδική έκθεση του Έλληνα Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τις προκαλούμενες βλάβες από τα χημικά αέρια, αναφέρεται: ερεθισμός δέρματος, οφθαλμών, αναπνευστικής οδού, πονοκέφαλοι, πεπτικές διαταραχές, δερματικά εγκαύματα και σε περίπτωση χρόνιας τοξικότητας καρκίνος, έλκη στο δέρμα και στο ρινικό διάφραγμα, νεφρικές βλάβες.

Ενώ, σε μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο: «Αποτίμηση της Τεχνολογίας Ελέγχου Πλήθους- Προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», εκτιμάται ότι η χρησιμοποίηση του OC (αέριο πιπεριού) και των υπολοίπων χημικών ουσιών θα πρέπει να πάψει σε ολόκληρη την Ε.Ε., μέχρι να καταλήξει η ανεξάρτητη έρευνα σε πιο πλήρη αποτίμηση των κινδύνων που ενέχουν για την υγεία. Ήδη η Σουηδία το έχει απορρίψει λόγω της δυνατότητας να προκαλέσει βλάβη στα μάτια.

Το κείμενο που υπόγραφουν ηλεκτρονικά οι πολίτες είναι το εξής:

Ζητούμε την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των υπευθύνων για την βίαιη καταστολή και την παράνομη χρήση χημικών κατά των πολιτών στις 15,28 και 29 Ιουνίου.

Να τιμωρηθούν η ένοχοι και να τηρηθεί η απαγόρευση των χημικών όπλων και των δακρυγόνων σύμφωνα με τις Συνθήκες της Γενεύης.

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/185531308167876

 

http://www.e-magazino.gr/

Οι λαοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ελευθερία πηγάζει από το διεθνές τραπεζικό καρτέλ, και το νομισματικό σύστημα, που βασίζεται στον δανεισμό.

Σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις, αυτό το καρτέλ καταπνίγει κάθε έκφραση της ελεύθερης αγοράς και της προσωπικής ελευθερίας.

Ασύδοτη εκτύπωση χρήματος, σφιχτός έλεγχος, επιδοτήσεις, φορολόγηση, δασμοί, τέλη, κανονιστικά πλαίσια, κλπ. όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η έννοια της ελεύθερης αγοράς είναι απλά ένα ιδεολόγημα.

Οι ιδιωτικές τράπεζες αναπτύσσονται με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών, και των κυβερνήσεων, σχηματίζοντας ένα πανίσχυρο καρτέλ. Αναγκάζουν τους λαούς να χρησιμοποιούν το μονοπωλιακό τους χρήμα, για να προμηθεύονται τα απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες. Παρακολουθούν κάθε συναλλαγή, έτσι ώστε να ρουφήξουν κάθε δυνατό φόρο και τέλος.

Ο φόρος εισοδήματος χρησιμοποιείται για να στηριχτεί αυτό το σύστημα, όπως και η κερδοσκοπία της Wall Street, όπως και οι ατέλειωτοι πόλεμοι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο μέσος καταναλωτής πλήττεται και από τον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό. Αυτό το σύστημα θρυμματίζει κάθε προσωπική και οικονομική ελευθερία.

Η μόνη θεραπεία θα ήταν μια αποκέντρωση του τραπεζικού και νομισματικού συστήματος. Η λειτουργία μιας παράλληλης οικονομίας, έξω από αυτό. Και αυτό μοιάζει πλέον δυνατό, με ένα νέο κρυφό νόμισμα που αρχίζει και αναπτύσσεται. Το Bitcoin. Μπορεί άραγε το Bitcoin να απαλλάξει την ανθρωπότητα από τα αφεντικά της, και να δημιουργήσει τη πολυπόθητη ελεύθερη οικονομία;

Τι είναι όμως το Bitcoin;

Πρόκειται για ένα νέο εθελοντικό ψηφιακό νόμισμα, που μπορεί να μεταφερθεί από τον ένα στον άλλο, μέσω του διαδικτύου. Το ανοιχτής πηγής κρυπτογραφικό του πρόγραμμα, εξασφαλίζει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς την ανάγκη κάποιου τρίτου, όπως είναι μια τράπεζα ή το PayPal. Δεν υπάρχουν έξοδα συναλλαγής, ούτε κάποιο κεντρικό σημείο προκειμένου να ανταλλαγούν τα Bits. Τα Bitcoins βρίσκονται σε ένα «πορτοφόλι» που έχει μια ανώνυμη διεύθυνση μέσα στο σύστημα.

Το Technology Review του ΜΙΤ αναφέρθηκε πρόσφατα στη λειτουργικότητα του Bitcoin, σημειώνοντας πως ήδη έφτασε τα $40 εκατομμύρια σε κυκλοφορία.

Το 2008, ένας προγραμματιστής ονόματι Satoshi Nakamoto (μάλλον ψευδώνυμο) δημοσίευσε μια εργασία περιγράφοντας το σχεδιασμό του Bitcoin. Το 2009 πρόσφερε λογισμικό που χρησιμεύει στην ανταλλαγή Bitcoins. Το λογισμικό αυτό διατηρείται σήμερα από μια εθελοντική open-source κοινότητα, που τη συντονίζουν τέσσερις βασικοί προγραμματιστές.

Ο Nakamoto ήθελε να μπορούν οι άνθρωποι να ανταλλάσσουν χρήματα ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου τρίτου. Βάσισε το Bitcoin σε κρυπτογραφικές τεχνικές, που επιτρέπουν σε κάποιον να είναι σίγουρος για τα χρήματα που εισπράττει, ακόμη κι αν δεν είναι σίγουρος για αυτόν που τα πληρώνει.

Μόλις κάποιος κατεβάσει και τρέξει το Bitcoin client software, αυτό συνδέεται μέσω διαδικτύου με το αποκεντρωμένο δίκτυο όλων των χρηστών του Bitcoin, και ξεκινά ένα ζεύγος μοναδικών, μαθηματικά συνδεδεμένων κλειδιών, τα οποία χρειάζεται κάποιος για να ανταλλάξει bitcoins με άλλους. Το ένα κλειδί είναι ιδιωτικό και φυλάσσεται στον υπολογιστή του χρήστη. Το άλλο είναι δημόσιο, και μια έκδοσή του που ονομάζεται Bitcoin address δίνεται σε άλλους, έτσι ώστε να μπορούν να στέλνουν στον χρήστη αυτόν bitcoins.

Είναι πρακτικά αδύνατο, ακόμη και με τη χρήση που πλέον πανίσχυρου υπολογιστή, να βρεθεί το ιδιωτικό κλειδί κάποιου, από το δημόσιο κλειδί. Έτσι κανένας δεν μπορεί να παραστήσει κάποιον άλλο. Τα δυο κλειδιά τηρούνται σε ένα αρχείο που μπορεί να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο υπολογιστή, σε περίπτωση αναβάθμισης κλπ.

Πολλοί αναγνώστες των παραπάνω θα τρομάξουν από την έννοια της αγορά χωρίς μετρητά, αφού υπάρχει ένα στίγμα συνδεδεμένο με αυτήν, καθώς αυτό ακριβώς επιδιώκει και το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, με σκοπό τη κυριαρχία του επί των λαών. Το Bitcoin όμως αποτελεί την αντίθεση σε κάποιον κεντρικό έλεγχο Η φύση των ψηφιακών του συναλλαγών είναι μη ελέγξιμη, όπως και τα BitTorrents.

Με τα Bitcoins, η συναλλαγή γίνεται από τον προσωπικό μας υπολογιστή μέσω ενός αχανούς δικτύου από σέρβερς που διεκπεραιώνουν τη συναλλαγή στο ανώνυμο πορτοφόλι του αποδέκτη στο δικό του κομπιούτερ. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ελεγχθεί ή να αποτραπεί αυτό το νόμισμα, και για αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή απέναντι στο νυν σύστημα.

Μια απόδειξη της δυνατότητας του νέου αυτού ψηφιακού νομίσματος είναι και η ανάδυση ενός παράνομου δικτύου εμπορίας ναρκωτικών, που αναφέρει το Gawker. Το δίκτυο αυτό δέχεται αποκλειστικά Bitcoins ως μέσο πληρωμής, και ουσιαστικά δεν μπορεί να εντοπιστεί, εκτός και αν οι αρχές αποφασίσουν να επενδύσουν ατέλειωτους πόρους. Αλλά ακόμη κι αν καταφέρουν να κλείσουν τον συγκεκριμένο ιστότοπο, θα ξεπηδήσει κάποιος άλλος στη θέση του.

Αυτού του είδους η δημοσιότητα δεν κάνει καλό στους υπέρμαχους του Bitcoin, αλλά τονίζει τη δυναμική του. Όταν οι αρχές απαγορεύουν κάτι που θέλει ο πολύς κόσμος, αναδύεται αμέσως μια μαύρη αγορά. Και όπως βλέπουμε με τα ναρκωτικά, δεν υπάρχει τρόπος αποτροπής τους ότι κι αν γίνει.

Σύμφωνα με το ΜΙΤ, οι κανόνες του Nakamoto θέλουν τη ποσότητα των bitcoins που βρίσκεται στη κυκλοφορία να αυξάνεται το πολύ έως τα 21 εκατομμύρια. Προς το παρόν υπάρχουν 6 εκατομμύρια. Το 2030 θα υπάρχουν 20. Το σχέδιο του Nakamoto έχει όμως και ένα παραθυράκι. Αν περισσότερη από τη μισή υπολογιστική ισχύ του δικτύου Bitcoin βρεθεί υπό τον έλεγχο μιας οντότητας, τότε αλλάζουν οι κανόνες. Αυτό θα αποτρέψει, για παράδειγμα, μια εγκληματική οργάνωση να πλαστογραφήσει υπέρ της ένα αρχείο συναλλαγών ώστε να ξεγελάσει την υπόλοιπη κοινότητα.

Δεν φαίνεται πιθανό να μπορέσει ποτέ κάποιος να αποκτήσει τόσο πολύ έλεγχο. Όμως είναι εξίσου απίθανο προς το παρόν, να ενταχθούν στο σύστημα και τα μεγάλα εμπορικά ονόματα, αφού το τραπεζικό σύστημα είναι ακόμη πανίσχυρο και ελέγχει  τα πάντα μέσω του δανεισμού.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γνήσιο σε μια ελεύθερη οικονομία από δυο ανθρώπους που εθελοντικά ανταλλάσσουν ένα προϊόν χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιου τρίτου ή κάποιου μεγάλου αδελφού που θα παρακολουθεί την ανταλλαγή.

Οι τράπεζες δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό στις διαδικτυακές συναλλαγές, εκτός από το γεγονός ότι οι περισσότεροι πληρώνουν με χρήματα που έχουν στη τράπεζα. Αν αναπτυχθεί το σύστημα Bitcoin,  ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος θα μειωθεί αισθητά. Πρόκειται για το ιδανικό σύστημα σε όλους όσοι θέλουν ελευθερία και ανωνυμία, ή θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον κεντρικό έλεγχο του τραπεζικού καρτέλ και των διψασμένων για φόρους κυβερνητικών μαριονεττών τους.

 

S.A.

http://bitcoinme.com/

http://www.prisonplanet.com/new-decentralized-currency-stimulating-underground-barter-economy.html

http://www.antinews.gr/

Χιλιάδες μέλη γραφονται συνεχως σε διαφορα group για ολη την Ελλάδα !!! 

Ομάδα που καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση δημιουργήθηκε στο facebook. «Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.»

ΚΟΖΑΝΗ:  https://www.facebook.com/event.php?eid=105239686234125

http://apokaliptikeseidiseis.blogspot.com/

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (αλλά και υποψιασμένοι να μη φάμε προβοκάτσιες)

Τετάρτη στις 6 το απόγευμα και  μέχρι να πέσει η κυβέρνηση …
Πάμε και δεν φεύγουμε !
Απομονώνουμε όποιον κρατάει μολότοφ πέτρες και ρόπαλα !
Φωνάζουμε , διαμαρτυρόμαστε και ….
μένουμε !
Δεν υπάρχουν κομματικές σημαίες και καπέλωμα από οργανωσεις .
Μεγάλη προσοχή στις προβοκάτσιες παιδιά !
Είμαστε Έλληνες πολίτες και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας το
έχουμε κατοχυρωμένο βάση συντάγματος !
Μη κουβαλήσετε μαζί σας αιχμηρά αντικείμενα . Ο θυμός και η οργή μας θα τους τρομάξει και όχι τα ρόπαλα και οι πέτρες . Κοινοποιήστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε . ¨Ολοι στο Σύνταγμα ! Μένουμε μέχρι να φύγουνε !!!

http://www.peramatozoa.info

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_9044.html

Πάμε όλοι πλατεία σήμερα!

Δόθηκε το σύνθημα μέσω διαδικτύου.
Σήμερα 25 Μάη μήνα, πάμε όλοι στο Σύνταγμα και στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων.
ΚΑΙ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Και μακριά οι πολιτικοί και τα κόμματα! Μακριά και οι διαχωριστικές ταμπέλες! Δε θέλουμε υπογραφές κάτω από τα πανό και τα ταμπλό. Θέλουμε μόνο συνθήματα απελευθέρωσης του ελληνικού λαού από τους δυνάστες του! Κι οι εργατοπατέρες ας φιλοτιμηθούν να κηρύξουν πανεργατική απεργία διαρκείας, αλλιώς να παραιτηθούν! Πρέπει να σταματήσουν τα πάντα να κινούνται προς τιμήν του ίδιου του ελληνικού λαού.  Για τα βάσανά του! Αλλά κυρίως γιατί χρειαζόμαστε πια κάτι δραστικό. Μια αποτελεσματική απάντηση. Μια υπέρβαση. Και να μη διανοηθούν να διαπραγματευτούν με την εξουσία πλέον τίποτα εξ ονόματός μας, τίποτα που έρχεται σε αντίθεση με τη λαϊκή βούληση, τίποτα χωρίς τη ρητή απόλυτα πλειοψηφική λαϊκή εντολή.
Ας συντονιστούμε κι ας επιμείνουμε τη φορά αυτή! Είμαστε πολλοί. Είμαστε οι περισσότεροι. Ήδη χιλιάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις.
Να μείνουμε εμείς στις πλατείες όλης της χώρας και μπροστά στη Βουλή και να απαιτήσουμε να φύγουν από μέσα οι τζαμπατζήδες που την έχουν κάνει στέκι τους. Να μείνουμε εμείς εκεί μέχρι να φύγουν αυτοί.
Να απαιτήσουμε να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας και τον τόπο μας.
Η κατοχή τελειώνει. Το μεγάλο φαγοπότι τερματίζεται από αύριο.
Τέρμα το δωρεάν γεύμα των βρικολάκων κερδοσκόπων και των τζαμπατζήδων της ελληνικής Βουλής. Δεν πληρώνουμε ούτε μια δεκάρα επιπλέον!
Δεν πληρώνουμε διότι δεν χρωστάμε! Έχουμε ήδη πληρώσει πολλές φορές τα υποχρεωτικά τους δάνεια, για τα οποία κανείς δε μας ενημέρωσε και κανείς δε μας ρώτησε. Πληρώναμε από καταβολής ελληνικού κράτους λεφτά που τρώγανε τα ντόπια και τα ξένα τρωκτικά. Και μετά νέα δάνεια για να ξοφλήσουμε τα προηγούμενα. Κι άλλα δάνεια, κι ακόμα περισσότερα! Και επειδή το θράσος τους περισσεύει, κάνουν και προπαγανδιστικές δηλώσεις περί τεμπέληδων και χαραμοφάηδων, αυτοί που τους ταΐζαμε με χρυσά κουτάλια εμείς τα γουρούνια, εμείς τα PIGS!
Τέρμα λοιπόν στα πανωτόκια!
Όσοι τζογάρισαν στις χρηματαγορές αισχροκερδώντας στην πλάτη μας (τράπεζες, διεθνείς οίκοι, οίκοι ανοχής, οίκοι κατοχής, εταιρίες και ιδιώτες) ας χάσουν τώρα κάτι κι αυτοί! Αυτό σημαίνει bussiness, πέστε τους χαιρετίσματα! Παίξανε και χάσανε! Κάποιοι απ΄αυτούς, δυστυχώς λίγοι…. Διότι άλλοι έκαναν τρελές περιουσίες τόσα χρόνια με το αίμα μας. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι βρικόλακες να ζητάνε τώρα από τον ελληνικό λαό να σώσει τις ιδιωτικές τους τράπεζες. Όταν ο κοσμάκης έπαιξε στο στημένο και ατιμώρητο ακόμα παιχνίδι του χρηματιστηρίου το 2000, πολλοί απλοί άνθρωποι, συμπολίτες μας επιχειρώντας παρασυρμένοι να κερδοσκοπήσουν έχασαν τα λεφτά τους. Πολλοί έχασαν ολόκληρες περιουσίες. Κανείς δεν τους τα έδωσε πίσω. Τώρα ήρθε η ώρα των μεγαλύτερων ψαριών, να χάσουν κάτι κι αυτοί. Αυτοί γιατί πρέπει να τα πάρουν πίσω με εγγυήσεις, άκουσον-άκουσον, του ελληνικού δημοσίου! Ας χάσουν κι ας κλείσουν εν ανάγκη. Δικές μας είναι οι τράπεζες που μας βάζουν να στηρίξουμε με τον ιδρώτα μας; Κι ας δημιουργηθεί και κρίση. Κι ας πέσει και το ευρώ! Εμείς πάντως δε θα χαθούμε. Εμείς δεν τους συντηρούμε χρόνια και τους κάναμε και Κροίσους;
Ποιος έχει την πραγματική δύναμη αν όχι η ίδια η εργατική τάξη; Χωρίς εμάς πώς θα επιβιώσουν αυτοί οι κηφήνες;
Δεν χρειάζεται να διασωθεί κανείς τους παρά μόνο ο ελληνικός λαός και οι λαοί του κόσμου.
Θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Δεν τους χρειαζόμαστε. Δε χρειαζόμαστε τα δάνειά τους. Αυτοί είναι που χρειάζονται εμάς ώστε να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σε βάρος μας… Και πάλι με χρόνια, με καιρούς θα μας παρακαλάνε να ξαναπάρουμε τις πιστώσεις τους, δηλαδή τον κοπανιστό τους αέρα για να πάρουν κι άλλους τόκους, πληρωμένους με πραγματική δική μας εργασία ή περιουσία.
Γιατί όμως εμείς πρέπει να πληρώνουμε τόκους στις τράπεζές τους κι όχι σε δικές μας κρατικές; Γιατί οι οικονομικοί μας πόροι πρέπει να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να μη μένουν στη χώρα ώστε να στηρίξουν υποδομές, πρόνοια, υγεία, παιδεία, εργασία; Ούτε μια δεκάρα ακόμα δε πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουνε.
Ο λαός είναι αγανακτισμένος. Ο λαός δεν ανέχεται άλλη εκμετάλλευση, δεν ανέχεται κι άλλη κοροϊδία. «Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις;» κάνουν ότι απορούν τα τηλεοπτικά λαμόγια και οι Πρετεντέρηδες (αγγλιστί Pretenders)! Μα ασφαλώς με τα λεφτά των τοκοχρεολυσίων που στέλνουμε με το τσουβάλι έξω! Πιο πολλά είναι αυτά από όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε ως κράτος. Φανταστείτε μάλιστα να φτιάξουμε και υποδομές, που δε μας άφηναν να φτιάξουμε τόσα χρόνια! Φανταστείτε να εκμεταλλευτούμε πράγματι ως κράτος εμείς οι ίδιοι τους εθνικούς μας πόρους, αντί να τους παραδώσουμε για «αξιοποίηση» (έτσι λέγεται το πλιάτσικο τη σήμερον ημέρα)!
Όχι δεν τα φάγαμε μαζί. Δεν έφαγε τίποτα ο απλός Έλληνας εργαζόμενος.
Αυτός πλήρωνε μαζί με τα προσωπικά του δάνεια και όσα του φόρτωναν οι προδότες πολιτικοί του, που πάντα έβρισκαν τρόπο να τον δουλεύουν παρέα με τα δημοσιογραφικά λαμόγια. Αν όπως ισχυρίζονται, όλα αυτά τα δις πήγανε υπέρ της χώρας, τότε ας μας δείξουν πού είναι τα αντίστοιχα δημόσια αγαθά! Χρειάστηκαν τόσα δις για να κλείνουν τώρα σχολεία, να συγχωνεύονται νοσοκομεία, να λείπουν φάρμακα γιατροί, στοιχειώδη υλικά, να πληρώνουμε χαράτσια σε εργολάβους εθνικών και λοιπών δρόμων, να μην έχουμε σωστές συγκοινωνίες, να εκποιούμε  δημόσια περιουσία, να μην έχουμε αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, βιομηχανία; Ή μήπως όλα αυτά τα έφαγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι;!
Φτάνει το παραμύθι πια!
Οι μιζαδόροι, οι εργολάβοι, οι αισχροκερδοσκόποι και το οικονομικό κατεστημένο τα έφαγε, με ευθύνη όσων κυβέρνησαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα θέλουν από κοινού να γλείψουν κι ό,τι απέμεινε στο κόκκαλο και να ρουφήξουν και το μεδούλι!
Πάμε πλατεία και μένουμε!
Το πανηγύρι αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Ο λαός αρνείται να συνεχίσει να πληρώνει άλλα πανωτόκια ώστε να αξιοποιούν αυτοί τα αδιάθετα τεράστια κεφάλαιά τους δίνοντας μας με το στανιό νέα χρυσοφόρα για τους ίδιους δάνεια που θα πληρωθούν στο τέλος με δημόσια περιουσία, με γη, με ιδρώτα και αίμα εργαζομένων.
Η πλειονότητα των πολιτών αρνείται τα μνημόνιά τους και την άθλια προδοτική δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση και που ανέχτηκαν οι εθνοπατέρες μας σφυρίζοντας τάχα αδιάφορα! Και μόνο η σύμβαση αυτή, καταδικάζει όσους την υπέγραψαν επί εσχάτη προδοσία! Δεν χρειάζεται άλλο αποδεικτικό στοιχείο ενοχής!
Αν αμφιβάλουν για τη λαϊκή βούληση ας διενεργήσουν δημοψήφισμα τώρα αυτοβούλως. Αλλιώς το απαιτούμε εμείς!
Όπως απαιτούμε εδώ και τώρα ΑΜΕΣΟ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ!
Απαιτούμε όχι μόνο να γίνει τη στιγμή αυτή σεβαστή η βούληση του ελληνικού λαού, αλλά να έχουμε μόνιμα λόγο από δω και πέρα σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας και τη χώρα.
Απαιτούμε τη δρομολόγηση συνταγματικών αλλαγών που θα ψηφιστούν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και όχι από δήθεν αντιπροσώπους του, αλλαγών στην κατεύθυνση της πραγματικής δημοκρατίας.
Απαιτούμε θεσμική κατοχύρωση των δημοψηφισμάτων, όλων των τύπων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών με λαϊκή πρωτοβουλία), απαιτούμε θεσμικό διαρκή έλεγχο των εξουσιών, με τακτικούς απολογισμούς προς τους πολίτες και με τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων που θα περιλαμβάνουν την άμεση ανάκληση και αντικατάστασή τους. Και ασφαλώς την τιμωρία τους σε περίπτωση παρανομιών.
Και απαιτούμε την τιμωρία όσων πολιτικών είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας όλα αυτά τα χρόνια που κράτησε το μεγάλο φαγοπότι των σφετεριστών της περιουσίας του ελληνικού λαού. Και τη δήμευση των περιουσιών όσων πλούτισαν παρανόμως και σε βάρος μας.
Όχι μόνο δεν τους χρωστάμε, αλλά μας χρωστάνε. Και μας χρωστάνε πάρα πολλά!
Η ανατροπή αρχίζει από αύριο στις πλατείες όλης της χώρας.

Ο εφιάλτης τους ήδη άρχισε!

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1NKynNpIZ

Το άρθρο αναρτήθηκε από  http://diakyvernisi.blogspot.com/ (δεν χαλάμε χατίρια :))

 

Facebook : άλλο ένα πείραμα της CIA

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 11 - 2011


Επίσημες δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιάζονταν πολλοί. Το Facebook…δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ’ότι οι ίδιοι περίμεναν. Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία «The Overlord» (Ο Επικυρίαρχος). Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:


«Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA».
Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: «400 δισ tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία…»

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1JDVBq6XA

Η Ανωνυμία των Blogs και οι αόρατοι εχθροί…

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 10 - 2011

Έχουν λυσσάξει να βγάλουν την ανωνυμία από πάνω μας και να μας ξεσκεπάσουν όπως ονειρεύονται. Τι έχει πειράξει τόσο πολύ τους επώνυμους σε σχέση με τους ανώνυμους; Νομίζετε ότι είναι θέμα φόβου πως κάποιος τους τρώει τη δουλειά τους. Μπα. Τη δουλειά τους θα την έχουν, το πολύ πολύ να πάρουν μαζί τους και μερικούς από τους ανώνυμους που κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν επώνυμοι.


Γιατί ως γνωστόν ο…σκοπός της δημιουργίας ενός μπλογκ δεν είναι για όλους το ίδιο.
Άλλος ανοίγει ένα ιστολόγιο για να πει στο Μαράκι πόσο καψούρης είναι, άλλος γιατί θέλει να δώσει συμβουλές πως θεραπεύεται η καράφλα, άλλος γιατί θέλει να τα χώσει γενικότερα σε ότι τον ενοχλεί κι άλλος ονειρεύεται να κερδίσει τα γνωστά 15 λεπτά δημοσιότητας (με απώτερο όνειρο να γίνει και επώνυμος γιατί όχι?) Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τα λεγόμενα…
«φυτευτά» μπλογκ που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και έχουν σε λίγες βδομάδες όλο το κόσμο στα πόδια τους ενώ στην ουσία ούτε κάτι το ιδιαίτερο έχουν πει, ούτε κάποιο φοβερό ταλέντο συγγραφής έχουν να αναδείξουν (αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία)

Μέσα σε όλα αυτά όμως έχει ξεφυτρώσει από το πουθενά και η διαφορετικότητα που τους έχει ερεθίσει τα νεύρα σε μεγάλο βαθμό. Εχει ξεφυτρώσει ένας σπόρος που νομίζαν πως τον είχαν ξεριζώσει ανεπιστρεπτί…

Δεν φοβούνται την ανταγωνιστικότητα των μπλογκ. Δεν τους ενοχλεί μήπως κάποιος τους φάει το ψωμί. Το ψωμί άλλωστε σ΄αυτό το κράτος είναι εξασφαλισμένο με τελείως διαφορετικές παραμέτρους από το ταλέντο, την δημιουργικότητα, ή την εφυία.

Τους έχει κάτσει στο λαιμό σαν αγκάθι το γεγονός πως έχουν ξεφυτρώσει πάρα πολλοί ελεύθεροι σκοπευτές του πνεύματος, με φοβερή πένα, στοχαστές, πολλοί από αυτούς εμφανές πως έχουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο μόρφωσης, μοιάζουν να είναι στ΄αλήθεια αξιόλογα και πολύ διαβασμένα μυαλά και παρ΄ολα αυτά δεν μοιάζουν με τους γνωστούς κατάπτυστους γλύφτες της ντόπιας διανόησης.

Ποιοι είναι αυτοί , που δηλώνουν ανεξάρτητοι, οι περισσότεροι είναι ακομμάτιστοι, με ανατρεπτική σκέψη και άκρως δελεαστική για μια νεολαία που διψάει να διαβάσει κάτι περισσότερο από τις γνωστές ηλιθιότητες που πλασάρει το κατεστημένο αντί πληροφόρησης.

Ποιοι είναι αυτοί που παρατηρώντας το τρόπο γραφής τους θα μπορούσαμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως είναι ακόμα και αστοί, που δεν έχουν ανάγκες προσωπικές, ή έστω άνθρωποι που έχουν ξεφύγει από τις υποταγές και τα κολλήματα του συστήματος κι επί πλέον ξέρουν να γράφουν κειμενάρες και χτυπάνε αλύπητα αυτό που θα μπορούσε να ήταν το σπίτι τους.

Ποιοι είναι αυτοί που περιφρονούν τον ηδονικό ναρκισσισμό του ψευτοδιανοούμενου και έχουν βάλει σκοπό να παλέψουν για ιδανικά που κιανονικά θα έπρεπε προ πολλού να έχουν ξεχαστεί.

Είναι δημοσιογράφοι που κρύβονται από πίσω? Στις περισσότερες περιπτώσεις όχι. Το έχουν ήδη τσεκάρει. Έχουν τρελάνει τις σελίδες στο ψάξιμο νομίζοντας πως κανείς δεν τους παίρνει χαμπάρι. Και ανακαλύπτουν πως πίσω κρύβονται κάτι ανυποψίαστα άτομα που κανείς δεν τα γνωρίζει και πουθενά δεν εμφανίζονται.

Δεν τους ανησυχούν οι ανώνυμοι μπλόγκερς. Τους ανησυχούν οι αόρατοι εχθροί. Δεν τους ανησυχεί αν κάποιος πάρει το ψωμί, τους ανησυχεί πως μέσα σε τόση προπαγάνδα, τόσο σκοτάδι, τόση αποχαύνωση ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ο άνθρωπος να ξεφύγει και να χαράξει ελεύθερος τη πορεία του. Αθόρυβα, χωρίς βοηθήματα, χωρίς μίζες και πελατείες.

Έχουν μείνει σαν χάνοι, ανακαλύπτοντας πως όση δουλειά κι αν έχει γίνει υπάρχει κάποιος λόγος που μερικοί άνθρωποι παραμένουν άτρωτοι στη σαπίλα. Ξέρετε τι φοβερό είναι αυτό? Είναι αυτό που το κατεστημένο σιχαινόταν και φοβόταν πάντα.

Είναι ο λόγος ύπαρξης κάθε ιεράς εξέτασης. Ο λόγος ύπαρξης κάθε τύραννου. Ο λόγος ύπαρξης κάθε απειλής κι εκβιασμού.

Να μην γίνουν οι πολλοί σαν εκείνους τους λίγους τους αόρατους.
Τώρα ακόμα κι αν το ονομάσετε «η εκδίκηση της γυφτιάς» λίγο πειράζει, γιατί στην ουσία δεν είναι εκδίκηση , είναι τιμωρία, είναι η Νέμεση που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει να αποδίδει δικαιοσύνη μετά την Ύβρη.

Ο ανώνυμος Βασιλίσκος(Βασιλίσκος = μυθολογικό τέρας που μπορούσε να σκοτώνει τον εχθρό με το βλέμμα του. Εγώ εύχομαι να συνεχίσουν να υπάρχουν πάρα πολλοί που θα μπορούν να σκοτώνουν τον εχθρό με τη πένα τους)

ΥΣ . Ποιά μπλογκ θα κυνηγηθούν? Ποιοι ανώνυμοι θα υποχρεωθούν να γίνουν επώνυμοι ή θα πρέπει να το κλείσουν το μαγαζί? Εκείνοι ξέρουν ποιοι ακριβώς είναι οι επικίνδυνοι και τους έχουν ήδη στοχοποιήσει. Το κυνήγι των μαγισσών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όταν θα ξεκινήσει πιστέψτε με θα το καταλάβουμε άμεσα….

vasiliskos2.blogspot.com
logioshermes.blogspot.com

http://news.freelist.gr/?cityId=145&prefectureId=5

12 λόγοι να μισείς το Facebook

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 2 - 2011


1. Δεν μου αρέσει να πετάνε λέξεις και να κατουράνε στον τοίχο μου κάθε φορά που νομίζουν πως έχουν κάτι σοβαρό ή σαχλό να πουν. Αν θέλουν έχω και τηλέφωνο. Kαι μέιλ έχω. Και φραγή.

2. Δεν μου αρέσει να μου στέλνουν καρτούλες, καρδούλες, τούρτες, σκυλάκια, φιλάκια, εικονίτσες, χάντρες, φυλαχτά, καθρεφτάκια, σκόρδα και άλλες τέτοιες σάχλες κάθε φορά που χαίρονται ή νομίζουν πως θα ‘πρεπε να χαρώ εγώ όταν τα δω μπρος στη μούρη μου.

3. Δεν μου αρέσει να βρίσκω κάθε μέρα πενήντα προσκλήσεις για να…
γίνω φίλος και μέλος στην Ομάδα Χαρούμενων Ντελίβερυ Μπόιζ , στο Σύλλογο Εχθρών του Καρκίνου του Προστάτη και στη Θεατρική Ομάδα της Κάτω Παναγίτσας. Εγώ είμαι με την Πάνω.

4. Δεν μου αρέσει να βλέπω εξαρτημένους ανθρώπους που ξυπνάνε με ένα χαμόγελο ως τις φτέρνες και νιώθουν όλον τον κόσμο δικό τους επειδή εκείνη τη μέρα έσπασαν το φράγμα των 1000 φίλων, άσχετα αν δεν έχουν ούτε μισό για να τον κεράσουν ή να τους κεράσει μια μπύρα.

5. Δεν μου αρέσει ο ψυχαναγκασμός του να ανεβάσεις κάτι, ας είναι και λιγότερο σοβαρό από μια πορδή ή περισσότερο βαρετό κι από το τελευταίο cdάκι της Tracey Thorn, μόνο και μόνο για να μη μείνει έστω μια μέρα μόνη της η σελίδα. Έχει κι αυτή η έρμη ανάγκη απομόνωσης, όχι τόση αναλγησία.

6. Δεν μου αρέσουν οι κοινότυποι ακκισμοί μεταξύ «φίλων» ή λιγότερο φίλων, «ωραιότατο το βιντεάκι που ανέβασες χρυσή μου» , «σωστός!» , «ω! τέλεια φωτο, τέλεια!» , «θα βρεθούμε στις 1 για καφέ;». Να βρεθείτε και μη ξεχάσετε να τον βγάλετε τον καφέ φωτογραφία για να τον ανεβάσετε στη σελίδα με σχόλιο «just a perfect day». O Θεός της Πρωτοτυπίας θα έσκιζε το Ph.D. του..

7. Δεν θέλω ντε και καλά να γίνω κηπουρός. Μη μου στέλνετε άλλα fertilizers, σπόρους από καρότα, σέσκουλα και μπάμιες. Ούτε e-γατάκια θέλω να ανατρέφω, έχω ήδη τρία στόματα στο σπίτι που τρώνε σαν λιοντάρια, δεν θα καταστραφώ οικονομικά επειδή ντε και καλά πρέπει να δηλώσω e-φιλόζωος.

8. Δεν θέλω να βλέπω άλλα άλμπουμ φωτογραφιών που θαρρείς και είναι portfolio της Cindy Crawford (χωρίς την ελιά) κι από κάτω σχόλια «theaaaaaaaa!». Τουλάχιστον βάλε φωτογραφία της ελιάς σου, μπας και σε γνωρίσουν.

9. Δεν θέλω να με «σκουντάνε» και να θέλουν «συνομιλία» στα καλά του καθουμένου, ειδικά όταν προσπαθώ να γράψω κάτι πάρα πολύ σοβαρό όπως αυτό το κείμενο-statement. Πρώτα η δουλειά και μετά το χαζολόγημα.

10. Δεν θέλω να διαβάζω άλλα «ο Κ.Κ.Μοίρης θα παρευρεθεί στο birthday party των Birthday Party». Xεστήκαμε (κι ο Κέιβ έγειρε).

11. Δεν θέλω να βλέπω άλλες έκπληκτες φάτσες την ώρα που σου λένε με γκουρλωμένα μάτια (είναι πιο ανοιχτά από τα απλώς γουρλωμένα) «μα καλά, σοβαρά δεν έχεις σελίδα στο facebook;».

12. Σοβαρότατα, δεν έχω σελίδα στο facebook γι αυτό και είμαι αντικειμενικός και ξινός. Ο Κ.Κ.Μοίρης έχει, γι αυτό και δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Το βλαμμένο.

Bonus
Αν έχεις περάσει τα είκοσι, άντε εικοσιπέντε και πιστεύεις πως ο κόσμος και η ζωή είναι ένα ωραίο facebook που γράφεις, σβήνεις, ξαναγράφεις, ανεβάζεις, κατεβάζεις, και περιμένεις πως και πώς να δεις μουτζουρωμένο τον τοίχο σου για να φωνάξεις μέσα στην τρελή χαρά «καλημέρα ζωή, καλημέρα 1.325 φίλοι μου», στείλε μου μια φωτογραφία σου να την ανεβάσω στη σελίδα μου. Τέτοια pet σπανίζουν σήμερα.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/04/12-facebook.html#ixzz1IMdl3mc7


Χαμός γίνεται με την αγωγή κατά Παπαγιάννη και fimotro με αφορμή την αγωγή μαμούθ των δημοσιογράφων του ΜEGA για 4.000.000 ευρώ. Γράφονται και λέγονται πολλά ! Με άλλα συμφωνούμε, με άλλα διαφωνούμε. Αλλά κρατάμε την ουσία που είναι μια. Θέλουν με νέα κόλπα να χτυπήσουν το διαδίκτυο. Κάτι που δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής. Είναι ένας ανελέητος πόλεμος.
Ξεκίνησε απο τους δήθεν εκβιασμούς …και τώρα πάει να χτυπηθεί με τις αγωγές. Θέλουν να περάσουν το μήνυμα …οτι εντάξει σας καλύπτει η ανωνυμία αλλά έχουμε και άλλους τρόπους να το βουλώσετε! Τα πράγματα δεν είναι ούτε τόσο απλά ούτε τόσο συνομωσιολογικά. Στην υπόθεση Ιντερνετ μπλέκονται και διαπλέκονται συμφέροντα , παρασυμφέροντα, κράτος και παρακράτος. Και οι δήθεν καλοθελητές να υπάρχουν blogs κάνουν την βρώμικη δουλειά. Και μπορεί η υπόθεση δολοφονίας Γκιόλια …μέσα απο την στοχοποίηση να πέρασε ένα μήνυμα, αλλά αποκάλυψε και άλλα πράγματα που δείχνουν και υπόγειες διαδρομές. Άλλωστε επίτηδες αφήνουν το διαδίκτυο να είναι μπουρδέλο και με διάφορους κομπογιαννίτες να κάνουν παιχνίδι. Και συνεχίζουν την καραμέλα της ταυτοποίησης …και της ΙP όταν δεν λειτουργεί η υποτιθέμενη μοναδική αρχή για το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία του. Μπλέκουν τις τσόντες , τις ηλιθιότητες στα social network …τα επιχειρηματικά συμφέροντα και αντίστροφα.

Και ο ηλεκτρονικός σκοταδισμός καλά κρατεί. Η ηλεκτρονική υστέρηση της χώρας κοκ !

Ωστόσο ξεχωρίσαμε δύο ποστ και σας τα δίνουμε άσχετα αν μας εκφράζουν ή όχι στο σύνολό τους και στο παραπεμπτικό υλικό τους, για να δείτε πως υπάρχουν πολλαπλές εκδοχές, για το που πάμε και σε αυτό τον τομέα.

Η σέχτα των μεγαλοδημοσιογράφων, η σέχτα των επαναστατών και η αγωγή στο “Φίμωτρο”

Απαντήστε ρε MEGAλοι στη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου

 

http://papatzides.blogspot.com/2011/03/blogs_28.html

Μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δέκα πολιτών για διασπορά ψευδών ειδήσεων (για το ηλεκτρονικό μήνυμα που έγινε γνωστό ως «mail της χρεοκοπίας»), ο κίνδυνος της απαξίωσης είναι πλέον ορατός για έναν από τους ελάχιστους θεσμούς που σταθερά συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων σε αξιοπιστία και άξιων του σεβασμού μας.
Μιλώ για το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο, κατά έναν παράδοξο τρόπο, ανέλαβε να εξιχνιάσει ένα «έγκλημα γνώμης». Ως γνωστόν, ακόμη και αν διαφωνεί κανείς με μια γνώμη, ακόμη και αν αυτή η γνώμη είναι ακραία ή και κινδυνολογική, αν δεν συκοφαντεί ή δεν απειλεί κάποιον προσωπικώς, ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ. Επανέρχομαι στο θέμα (για την προηγούμενη ανάλυση βλέπε elzoni.gr), όχι μόνο επειδή θεωρώ το θέμα σοβαρό, όχι μόνο επειδή δεν μπορούμε να δεχθούμε κανενός είδους λογοκρισία, είτε προληπτική, είτε κατασταλτική, αλλά και επειδή αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω στον κατά γενική ομολογία άξιο, ικανό και αφοσιωμένο στο έργο του επικεφαλής του Τμήματος Μανώλη Σφακιανάκη ότι κινδυνεύει να πέσει θύμα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Και πως οι προπαγανδιστές καθόλου δεν ενδιαφέρονται αν θα γελοιοποιηθεί ένας θεσμός, η Δικαιοσύνη, οτιδήποτε. Δεν θα τους λυπηθούν. Αρκεί να βγαίνουν οι ίδιοι στον αφρό! Σε κρίσιμες ώρες, όπως αυτές που διερχόμαστε, ένα από τα βασικά προπαγανδιστικά εργαλεία είναι η κατασκευή ενός «βολικού εχθρού». Αυτό επιδιώκεται με διάφορους τρόπους και τις περισσότερες φορές διάφοροι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η Δικαιοσύνη – στην προκειμένη περίπτωση είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα – χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό, καθώς και οι πιο άξιοι λειτουργοί, ως πολίτες και οι ίδιοι, οδηγούνται στην αφομοίωση αυτού που, επίσης στην προπαγάνδα, αποκαλείται «κυρίαρχη άποψη».
Ο Ανατόλ Φρανς είχε γράψει πως «η Δημοκρατία διοικείται από το χέρι ενός αόρατου μηχανικού». Και ο Τζορτζ Όργουελ, στον πρόλογο του έργου του «Η Φάρμα των Ζώων», είχε περιγράψει τον μηχανισμό βάσει του οποίου, χωρίς καμιά λογοκρισία, χωρίς κανένα μέτρο καταστολής, σε συνθήκες Δημοκρατίας, η κοινή γνώμη ελέγχεται μέσω της επιβολής της «κυρίαρχης άποψης» και του «δέοντος να δημοσιοποιείται». Η περιγραφή αυτού του μηχανισμού δημοσιεύθηκε μόνο στην πρώτη έκδοση του βιβλίου. Και εξαφανίστηκε από όλες τις επόμενες, σε όλες τις δεκαετίες που ακολούθησαν και σε όλες τις γλώσσες στις οποίες τυπώθηκε το αριστούργημα του Όργουελ. Με λίγα λόγια και ο ίδιος ο Όργουελ έπεσε θύμα της προσπάθειάς του να αποκαλύψει στην κοινή γνώμη κάτι που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί! Αν και σ’ όλη μου την διαδρομή έχω μείνει σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της δεοντολογίας και συστηματικά αποφεύγω την δημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας αν δεν την έχω διασταυρώσει χίλιες φορές, παραμένω επίσης ένθερμη υποστηρίκτρια της γνωστής ρήσης «είναι προτιμότερος ένας κίτρινος Τύπος, από έναν φιμωμένο Τύπο». Και επιτέλους, είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και ένα δημοσίευμα, που κάποιοι θα χαρακτήριζαν κινδυνολογικό, είναι περισσότερο επικίνδυνο από την γενική νάρκωση, πασπαλισμένη με διάφορες προεκλογικές υποσχέσεις;
Κύριοι και Κυρίες εισαγγελείς και κύριε Σφακιανάκη. Πάρτε ως μέτρο σύγκρισης την παροιμιώδη πλέον προεκλογική διακήρυξη (από πρωθυπουργικά χείλη) «Λεφτά υπάρχουν»! Έχει πια αποδειχθεί περίτρανα και με τον πλέον οδυνηρό τρόπο ότι λεφτά δεν υπήρχαν – ούτε τότε, ούτε μετά. Και αυτό σημαίνει ότι η είδηση διαψεύστηκε απολύτως. Επομένως, επρόκειτο για διασπορά ψευδούς είδησης. Η οποία μάλιστα μεταδόθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης – και όχι μόνο μέσω του Διαδικτύου. Υπάρχουν κι’ άλλες τέτοιες φράσεις που αποτέλεσαν ξεκάθαρη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Όπως η πασίγνωστη (από υπουργικά χείλη) «θα καταργηθούν όλοι οι πρόσφατοι άδικοι φόροι» – οι οποίοι όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, αλλά μπήκαν κι’ άλλοι. Και: «Δεν γίνεται έξοδος από την κρίση με περιοριστικά μέτρα». Και: «Στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων με μειώσεις τιμολογίων των ΔΕΚΟ». Και: «Δεν θα αφήσουμε να πληρώσουν την κρίση τα νοικοκυριά» Και: «Επιθετική πολιτική προστασίας των εργαζομένων» (τα ποσοστά της ανεργίας έχουν πάει στον Θεό). Και βέβαια: «Δεν συζητώ πάγωμα μισθών» (περίφημη πρωθυπουργική φράση του Δεκεμβρίου 2009, αλλά οι μισθοί πάγωσαν τον Φεβρουάριο του 2010). Και οπωσδήποτε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ». Μια υπουργική φράση που αφού πήγαμε στο ΔΝΤ έγινε «Δεν πρέπει να δαιμονοποιείται το ΔΝΤ».
Όλα τα παραπάνω – και πολλά άλλα που για οικονομία χρόνου και χώρου παραλείπω – αποδείχθηκε στην πράξη πως ήσαν ψευδή. Επομένως, αποτελούν αποδεδειγμένα κρούσματα διασποράς ψευδών ειδήσεων. Υπάρχει και κάτι άλλο που οφείλουν να αναλογιστούν και να πάρουν πολύ στα σοβαρά όσοι – με διάφορες ιδιότητες – στρέφονται κατά πολιτών: Από την στιγμή που δεν έχει τιμωρηθεί κανένα πολιτικό πρόσωπο ούτε για την πανθομολογημένη διαφθορά, ούτε για κανένα επιμέρους επίσημα αναγνωρισμένο σκάνδαλο, ούτε για την χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν τη χώρα με πράξεις και παραλείψεις τους, πώς είναι δυνατόν να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου πολίτες που διαπιστώνουν την χρεοκοπία; Είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα στον ρόλο του δημόσιου κατηγόρου; Είναι δυνατόν να μιλούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων οι «τροχονόμοι των stage» που διέσπειραν συστηματικά την ψευδή είδηση πως θα προσληφθούν όλοι στο Δημόσιο; Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν ως έγκλημα ένα mail αυτοί που αποδεδειγμένα εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού και κατέστρεψαν κάθε δημιουργική ικμάδα του; Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως υπάρχει κάτι πιο εγκληματικό από την συστηματική διασπάθιση (και ενθυλάκωση) των εθνικών και κοινοτικών πόρων; Χθες, ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ δήλωσε στην τηλεόραση του Ρόιτερ’ς πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους – και μάλιστα παρά την απόφαση της 11ης Μαρτίου εκ μέρους των ηγετών της ευρωζώνης – είναι αναπόφευκτη. Είπε δηλαδή, ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει.
Μάλιστα, ο Φελντ είπε πως η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει γρήγορα, ακόμη και φέτος ή στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει ετησίως το 8-9% του ΑΕΠ της για τόκους, περικόπτοντας παράλληλα προσωπικό στο Δημόσιο. Ουσιαστικά, μας είπε και αυτός ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ούτε κινδυνολόγος, ούτε καν οικονομολόγος για να καταλάβει πως όταν το χρέος φθάνει στο 150% και 160% του ΑΕΠ, πρόκειται για πτώχευση. Διότι πτώχευση είναι να παράγεις 100 και να χρωστάς 150 και 160. ας είπε επίσης και κάτι που διαψεύδεται συνεχώς και μετά μανίας: Ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα! Και αυτό σημαίνει πως όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, προβαίνει σε διασπορά ψευδών ειδήσεων. Θα κατηγορηθούν ο Φελντ και το Ρόιτερ’ς (που μετέδωσε την συνέντευξη) για διασπορά ψευδών ειδήσεων; Και δεν θα κατηγορηθούν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό μαύρο χάλι και συμφώνησαν σε ληστρικά επιτόκια που αντιστοιχούν στο 8-9% του ΑΕΠ μας; Και επιτέλους: Για να κατηγορηθεί κάποιος για διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρέπει να αποδειχθεί πως ήταν ψευδής η είδηση. Δυστυχώς, η Κασσάνδρα κέρδισε την φήμη της διότι προέβλεπε δεινά που επιβεβαιώνονταν. Επομένως, δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Στο εδώλιο θα μπορούσε να καθίσει μόνο με την κατηγορία της… γρουσούζας! Αλλά είναι αδίκημα η γρουσουζιά; Πιθανόν να γίνει, αν οι εγκέφαλοι που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν τα τελευταία τριάντα χρόνια, εκτός από ανεύθυνοι αποδειχθούν και… προληπτικοί!
πηγή http://www.elzoni.gr

http://hellasxgtopvideos.blogspot.com/

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.