Tuesday, 29 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘Δικαστικά’ Category

Και μιλάμε για τη δίκη των κορυφαίων Ελλήνων δικαστών, που δε δίστασαν με αποφάσεις ντροπής, να προσδώσουν νομιμότητα σε ταπεινωτικά κατοχικά διατάγματα, και στους χειρισμούς δοτών και προσκυνημένων πολιτκών ηγετών, που έβγαλαν στο σφυρί την ίδια τους τη χώρα…

γράφει ο REPORTO

Με κάποιες επιμέρους και ανώδυνες αποφάσεις της η «Ελληνική δικαιοσύνη», επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι της καθολικής της υποταγής, κι αυτό το έκανε μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει το όποιο άλλοθι υποτιθέμενης αμεροληψίας, προκειμένου…

να μονιμοποιήσει με τις αποφάσεις της κορυφαίες κατοχικές αποφάσεις που συνιστούν δίκαιο ντροπής για τη χώρα.

Απέδειξε όμως, πως δε διαθέτει τα κότσια, ούτε τις εξαιρέσεις στο θλιβερό έργο της να στηρίξει με σθένος και σχετική αποφασιστικότητα. Η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις για τις καθαρίστριες και τους στρατιωτικούς, αλλά οι εισαγγελείς σιωπούν, φροντίζοντας να πιστώσουν με χρόνο την κατοχική διοίκηση, για να μην τηρήσει ούτε καν και αυτές τις ανώδυνες αποφάσεις.

Υποτίθεται ότι «τόλμησε» να ακυρώσει επιμέρους κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά δεν τόλμησε να απαγορεύσει στην κατοχική διοίκηση να τις αντικαταστήσει με άλλες (τα γνωστά ισοδύναμα). έτσι αυτό που έκανε στην πράξη, ήταν να καταφύγει σε ορισμένα ανώδυνα τσαλίμια, για να μπορέσει να κρύψει πίσω από αυτά, την άθλια στάση της απέναντι στην πεμτπουσία του κατοχικού δικαίου στο οποίο έχει παραδοθεί η χώρα.

Επομένως, είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός, πως σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, η Ελληνική δικαιοσύνη υποκρίθηκε ότι δίκασε «στο όνομα του Ελληνικού λαού», ενώ στην πραγματικότητα συνέπραξε ανοικτά με την κατοχική διοίκηση, «νομιμοποίησε» τα διατάγματά της και δίκασε σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Αυτή ακριβώς η στρατηγική της σύμπλευση ήταν που καθόρισε την κορυφαία της απόφαση περί της «συνταγματικότητας» του μνημονίου. Και αυτή ακριβώς η στρατηγική της σύμπλευση σηματοδότησε και τις σημαντικότερες σχετικές με αυτό επιμέρους αποφάσεις της (βλέπε κλοπή μικροομολογιούχων κλπ).

Κοινός παρονομαστής αυτού του δικαστικού αίσχους, ήταν το υποτιθέμενο «δημόσιο συμφέρον». Αυτό υποτίθεται ότι εξυπηρέτησαν οι αποφάσεις της ντροπής.

Η αξιότιμη όμως κυρία Δικαιοσύνη, δεν μπήκε ούτε μια φορά στον κόπο να επιχειρηματολογήσει και κυρίως να αποδείξει, με ποιο τρόπο υπηρετήθηκε το δημόσιο συμφέρον, όταν η κοινωνία (δηλαδή το δημόσιο), κατά τη διάρκεια αυτής της θλιβερής διαδρομής απαρριθμεί:

7.000 δολοφονημένους…

Ξεπαγιασμένα σχολεία και νοικοκυριά…

1,5 εκατομμύριο άνεργους…

Μια ολόκληρη χώρα που τη μετέτρεψαν σε απέραντο χρεοστάσιο…

Πλιατσικολογημένα ασφαλιστικά ταμεία…

Άστεγους… Νεόπτωχους… Δυστυχισμένους… Απελπισμένους νέους… Νεκροπόλεις εκεί που άλλοτε έσφυζε η καθημερινότητα από ζωή και επαγγελματική δραστηριότητα… Γιαπιά που έμειναν κουφάρια… Κλεμμένες συντάξεις… Ανασφάλιστοι πολίτες… Βιομηχανία κατασχέσεων… κλπ… κλπ… κλπ…

Αν δηλαδή το «δημόσιο συμφέρον» δεν είχε υπηρετηθεί με τον τρόπο που το υπηρέτησε η κατοχική διοίκιση και νομιμοποίησαν οι ‘Έλληνες» δικαστές, ποια θα ήταν σήμερα η εικόνα αυτής της χώρας??? Αυτή που επιχειρούν να εμφανίσουν ως πιθανότητα οι τρομολάγνοι που προσκύνησαν???

Αν ναι… τότε γιατί αυτή η εικόνα δεν εμφανίστηκε εκεί όπου οι πολιτικοί ηγέτες δεν προσκύνησαν το σουλτανάτο της κατοχής???

Η Ελληνική δικαιοσύνη λοιπόν – έναντι τιμήματος και αυτό το τίμημα ήταν τα αναδρομικά της – συμπαρατάχθηκε με τους εχθρούς του λαού και ανέλαβα εθελοντικά να διαχειριστεί το κατοχικό δίκαιο σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες.

Από τη στιγμή λοιπόν που η δικαιοσύνη γνωμάτευσε με βάση το δημόσιο συμφέρον, στο μιας κοινωνίας που έχει μετατραπεί σε γκεσταπίτικο κολαστήρι, ενώ οι μοναδικοί που σώθηκαν από αυτούς τους χειρισμούς ήταν οι συμμορίες των ευρωπαϊκών τραπεζών, αντιλαμβανόμαστε επαρκώς τι ακριβώς εννοούν οι ελληνόφωνοι δικαστές όταν επικαλούνται το «δημόσιο συμφέρον».

Αυτό το αίσχος αποκαλούν κάποιοι «νομικό πολιτισμό», προσβάλλοντας έτσι και την Ελληνική γλώσσα και το πραγματικό νοηματικό φορτίο των λέξεων.

Τι σόι νομικός πολιτισμός είναι αυτός, όταν ένας πολίτης αν έχει μια απλή αντιδικία για τα κοινόχρηστα, θα πρέπει να σέρνεται τουλάχιστον μια πενταετία στα δικαστήρια της ντροπής, ενώ την ίδια στιγμή, κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα, να μετατρέπεται το κατοχικό δίκαιο σε δίκιο μιας ξεπουλημένης πατρίδας???

Τι σόι σεβασμό μπορεί να διεκδικεί αυτή η δικαιοσύνη από τους πολίτες της χώρας, όταν τολμά να αποκαλεί «δημόσιο συμφέρον» τη δόλια προσπάθεια της συμμορίας του Καστελλόριζου και των διαδόχων της, να σώσουν τις συμμορίες των ευρωπαϊκών τραπεζών, ταπεινώνοντας το λαό αυτής της χώρας???

Ποιο «δημόσιο συμφέρον» υπηρετήθηκε, όταν τα δημόσια ταμεία πλιατσικολογήθηκαν, όταν εκατομμύρια οικογένειες οδηγούνται στο δικό τους Γολγοθά δυστυχίας, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνονται στο άρτιο ομόλογα που κατέχουν συμμορίες και εκβιαστές ανά την υφήλιο???

Ποια πραγματικά λαοπρόβλητη κυβέρνηση θα μπορούσε να ρίξει στη λήθη αυτή την κατάπτυστη συνενοχή, να μη δικάσει και να μην καταδικάσει αυτούς τους δικαστές, που με τρόπο προκλητικό, δεν αποδίδουν πλέον δίκαιο, αλλά νομιμοποιούν κατοχικές διατάξεις???

 

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5952.html

Ανίκανη ή εξαρτημένη Δικαιοσύνη;

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 20 - 2014

 
Ενώ όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν καταδίκασε στην ουσία, ούτε ένα λαμόγιο από αυτά που καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα, ξαφνικά τώρα, στην εποχή της κοινωνικής οργής, κάθε μέρα βλέπουμε να σκάει και από ένα σκάνδαλο. Προς το παρόν το βλέπουμε βέβαια, γιατί το αν θα υπάρξει τελικά ή όχι καταδίκη, αυτό θα το μάθουμε έπειτα από πολλά χρόνια, όταν όλα θα έχουν ξεχαστεί.
Που ήταν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη; Ήταν ανίκανη και ξαφνικά έγινε ικανή; Την απάντηση την δίνει…

το καλοπληρωμένο παπαγαλάκι, στο πάνω δεξιό παράθυρο της τηλεοπτικής οθόνης. «Γιατί τώρα υπάρχει πολιτική βούληση», μας λέει. Εφόσον όμως ισχύει αυτό, τότε δεν έχουμε ανεξάρτητη, αλλά απόλυτα εξαρτώμενη από την πολιτική βούληση Δικαιοσύνη. Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τι Δικαιοσύνη έχουμε. Ανίκανη, εξαρτημένη ή ανεξάρτητη;

Εντάξει, βλέπουμε λοιπόν να σκάνε διάφορα σκάνδαλα. Αλλά βλέπουμε να πιάνεται «μαρίδα», τα τελευταία δηλαδή εξαρτήματα του συστήματος. Δεν βλέπουμε όμως να πιάνεται το ίδιο το σύστημα. Δεν βλέπουμε να κατηγορείται κανένας από αυτούς που στέκονται πάνω από το πολιτικό σύστημα και το ελέγχουν. Δεν βλέπουμε να καλείται ως μάρτυς ούτε ένας πολιτικός, ούτε ένας πρώην πρωθυπουργός, να εξηγήσει τι γνώριζε για όλα αυτά που συνέβαιναν στους τομείς της αρμοδιότητάς του. Γνώριζε ή ήταν ανίκανος να γνωρίζει; Έφταιγε αυτός ή φταίνε οι θεσμοί που δεν του επέτρεπαν να γνωρίζει; Αυτό θα πρέπει να το μάθει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να διορθώσουμε αυτό που έφταιγε. Απλές κινήσεις εκτόνωσης της λαϊκής οργής δεν οδηγούν πουθενά. Είναι πρόσκαιρες και δεν επιφέρουν την κάθαρση που έχει ανάγκη το Έθνος για να βγει από την κρίση.
Θα πρέπει λοιπόν η Δικαιοσύνη, να προσχωρήσει σε βάθος. «Αναζητήσατε τη γυναίκα» έλεγε ένας Γάλλος δικαστής για την εξιχνίαση κάθε εγκλήματος. Στην εξιχνίαση των εγκλημάτων διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στην  Ελλάδα ο Έλληνας δικαστής θα έπρεπε να λέει: «Αναζητήσατε τον πολιτικό».

stehttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/07/ste-300x225.jpg 300w" sizes="(max-width: 288px) 100vw, 288px" />Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Συλλόγου “ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ” και άλλων φορέων, κατά της υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1167/2.8.2011 (ΦΕΚ 1835/B΄/17-08-2011) απόφασης του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, η οποία αφορά στην επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Η αίτηση ακύρωσης είχε κατατεθεί στις 29 Αυγούστου 2011 και είχε εισαχθεί επειγόντως στην Ολομέλεια του Συμβουλίου και συζητήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2011.

Με την επιβολή του Τέλους Επιτηδεύματος, η τότε Κυβέρνηση, με υπουργό Οικονομικών τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε επιβάλει στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, να πληρώνουν έναν ετήσιο κεφαλικό φόρο 500 ευρώ, ανεξάρτητα το εισόδημά τους. Ο φόρος αυτός (επιμένουμε ότι πρόκειται περί φόρου και όχι περί τέλους) ήδη, την τρίτη χρονιά εφαρμογής του, αυξήθηκε στα 650 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου δημοσιοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου, πλην όμως, δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί (στην απίστευτη Ελλάδα του 2013, χρειάζονται μερικοί μήνες για να καθαρογραφεί ένα κείμενο) και συνεπώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε το πλήρες σκεπτικό της. Όμως, κατά τα φαινόμενα, οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποδέχθηκαν τα επιχειρήματα του Δημοσίου, σύμφωνα με τα οποία “ο ανταποδοτικός χαρακτήρας του τέλους, δύναται να θεμελιωθεί και απλώς επί της ετοιμότητας του αρμοδίου κρατικού οργάνου προς παροχή της δημόσιας υπηρεσίας στον βαρυνόμενο διοικούμενο”!

Για μία υπόθεση που αρχικά το ΣτΕ έκρινε ως “εξαιρετικά επείγουσα” και “μεγάλης κοινωνικής σημασίας” και για τους λόγους αυτούς όρισε -για πρώτη φορά στην ιστορία του- να συζητηθεί εντός διμήνου από την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης, χρειάστηκαν δύο περίπου χρόνια για να αποφασίσει! Και ενώ στο μεταξύ, η Κυβέρνηση κουρελιάζει κάθε έννοια δικαίου και επιβάλλει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον συγκεκριμένο φόρο στους δυστυχείς πολίτες του.

Θα σχολιάσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν αυτή “καθαρογραφεί” και εκδοθεί και τυπικά. Έως τότε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, θα προετοιμάσει την προσφυγή μας για το ζήτημα αυτό σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ θα έρθει σε επικοινωνία με τα μέλη του τα οποία είχαν συμμετάσχει στην ομαδική προσφυγή που συντόνισε ο Σύλλογος, στα τέλη του 2011, για να τα ενημέρωσουμε για τις περαιτέρω νομικό χειρισμό της υπόθεσης.

Κλείνοντας, θέλουμε να παραθέσουμε ένα τμήμα από την ιστορική ομιλία του Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την 17η Νοεμβρίου 1929. Ανέφερε τότε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, απευθυνόμενος προς τους δικαστές του νέου Δικαστηρίου: “…Βέβαια δεν σας υπόσχομαι ότι η κυβέρνησις εκ προθέσεως θα διαπράξη παρανομίαν δια να σας δώση την ευκαιρίαν ν΄ ακυρώσητε  την πράξιν της και την επαναφέρητε εις την τάξιν. Άλλωστε αν η αρχή της σοφίας είνε ο φόβος του Κυρίου, η λειτουργία του συμβουλίου της επικρατείας είνε η αρχή ίσως περισσοτέρας προσοχής εκ μέρους των κυβερνώντων όπως αποφεύγουν παρανόμους πράξεις. Αλλ΄ όσην προσοχήν και αν δείξωμεν είνε ανθρώπινον να υποπέσωμεν και εις παρανόμους ενεργείας. Όταν δε έστω και άνευ προθέσεως διαπράξη η κυβέρνησις καμμίαν παρανομίαν και έλθη το συμβούλιον της επικρατείας να της πη ότι της ακυρώνει την πράξιν της ταύτην, σας βεβαιώ ότι θα έλθω προσωπικώς να συγχαρώ και να σφίξω το χέρι του προέδρου και των μελών του συμβουλίου της επικρατείας, διότι υπενθύμισαν εις την κυβέρνησιν ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρανομή”.

Κύριοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εσάς, κανείς δε θα έρθει να σας σφίξει το χέρι. Το Δικαστήριο το οποίο υπηρετείτε, έχει αποκλίνει από την αποστολή του. Αντί να αποτελεί τον “πυλώνα” που διασφαλίζει τη δίκαιη διακυβέρνηση της κοινωνίας, δρώντας σαν ένα “κυβερνητικό παράρτημα”, κατέληξε να συνιστά ένα δημοσιονομικό βάρος για τη χώρα και τους πολίτες της.

taxheaven

http://mysatelite.wordpress.com/

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/12/Areios-Pagos.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Του Παναγιώτη Στάθη

Υπέρ του Δημοσίου και του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, ο οποίος εν συμβουλίω αποφάσισε την αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με την οποία απαγορευόταν στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει το αποκαλούμενο «χαράτσι» τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε και θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Οι δικαστές έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους το Δημόσιο θα υφίστατο ανεπανόρθωτη βλάβη, αφού δεν θα μπορούσε να εισπράξει τα έσοδα που είχε προϋπολογίσει, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η λήψη νέων μέτρων.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι θα πρέπει μεν να ανασταλεί η απόφαση του Πρωτοδικείου, αλλά δεν θα πρέπει να κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του καταναλωτή δεδομένου ότι πρόκειται για βασικό αγαθό.

Πηγή:www.capital.gr

Πρωτοφανής καταγγελία Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 17 - 2012

Πρωτοφανής καταγγελία Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΟ Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης με μια πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά καταγγελία εναντίον της κυβέρνησης των «δωσιλόγων»…

 όπως αναφέρει και της τρόικας απαντά «στους ελάχιστους συναδέλφους του που αντιδρολυν στις κινητοποιήσεις» των δικαστικών.

Διαβάστε όλο το κείμενο-καταγγελία:


Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων


Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:


Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.


Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.


Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες. Αγωνιζόμαστεενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του. Αγωνιζόμαστεενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος. Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται. Αγωνιζόμαστεγια να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο. Αγωνιζόμαστεγια να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ. Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.


Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε. Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων. Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω. Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Γιάννης Πενταγιώτης
Εισαγγελέας Πρωτοδικών

Κύριε Δικαστά…

Posted by Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 18 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/09/justice-150x150.jpg 150w" sizes="(max-width: 225px) 100vw, 225px" />Σ’ άκουσα τις προάλλες να κραυγάζεις για Δ΄ Ράιχ. Δεν σου άρεσε το πολυνομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη και διαμαρτυρόσουν εντόνως. Φωνασκούσες. Διαρρήγνυες τα ιμάτιά σου. Προειδοποιούσες για «αγώνες». Άφηνες να εννοηθεί ότι τέτοιο «πραξικόπημα» δεν θα περάσει.

Σε ξανάκουσα τώρα. Ίδιοι κρωγμοί. Ίδιες υλακές. Ίδια ουρλιαχτά. Τώρα απειλείται το εισόδημά σου.

Λοιπόν κύριε Δικαστά, εξουσιαστά της 3ης εξουσίας, σου ‘χω άσχημα νέα.

Σε έχουμε πάρει είδηση. Δεν πείθεις κανέναν. Το αντίθετο. Προκαλείς το λαό. Σκούζεις κατόπιν εορτής και χωρίς αιδώ.

Τόσον καιρό πού ήσουνα; Τώρα εξανίστασαι; Τώρα που σ’ ακούμπησε η λάβα; Πού ήσουνα όταν το ηφαίστειο βρυχήθηκε; Πού ήσουνα όταν έγινε η έκρηξη; Τι έκανες όταν η λάβα ξεχύθηκε; Τι έπραξες όταν οι άλλοι καίγονταν;

Να σου πω εγώ:

Λούφαξες!

Οχυρώθηκες πίσω από το δημοσιοϋπαλληλίκι σου. Αγνόησες την κοινωνία. Έγραψες στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τον κοσμάκη. Σφύριξες αδιάφορα μπροστά στην παρακμή. Κι έγινες ουσιαστικά μέρος της.

Έχεις μακρά παράδοση σε υπεκφυγές κύριε δικαστά. Τυφλός, κωφός και βουβός όταν αντιμετωπίζεις τις άλλες εξουσίες (της τετάρτης συμπεριλαμβανομένης), ξιφουλκείς μόνο όταν θίγονται τα κεκτημένα σου. Τα προνόμιά σου. Η συντεχνία σου.

Ακόμη κι η υποτιθέμενη αντίσταση στη χούντα των συναδέλφων σου, δεν ήταν παρά μια φούσκα. Κατεστάλη το Σύνταγμα με χρήση βίας, άνθρωποι φυλακίζονταν, εξορίζονταν, βασανίζονταν και οι «ήρωες» συνάδελφοί σου τρωγόπιναν με τους συνταγματάρχες. Και μόλις ο δικτάτορας ακούμπησε το δικαστικό σώμα … Θαύμα! Θαύμα! Αντίσταση! Εκ του ασφαλούς. Χωρίς ν’ ανοίξει μύτη. Και με ανταμοιβή, αργότερα, μια Προεδρία Δημοκρατίας.

Παραδέξου το κύριε δικαστά. Τα ‘χεις καλά με τους πολιτικούς. Στις ίδιες λέσχες ανήκετε. Κολιοί από το ίδιο βαρέλι είστε. Αυτοί σου εξασφαλίζουν μια καλή μετάθεση, αυτοί σου δίνουν μια καλή προαγωγή, αυτοί διορίζουν το παιδί σου στο δημόσιο, αυτοί αυξάνουν το μισθό σου (αυτό το τελευταίο βέβαια το κάνεις και μόνος σου, ξέρεις εσύ). Όταν λοιπόν υποβάλλουν αντιλαϊκά νομοσχέδια, όταν περνάνε αντικοινωνικούς νόμους, όταν παραβιάζουν το Σύνταγμα, εσύ κάνεις το κορόιδο. Έχεις και πρόχειρη την απάντηση-καραμέλα. Έχεις έτοιμη τη δικαιολογία: «Δεν νομοθετώ εγώ … εγώ απλώς εφαρμόζω τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή. Οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες. Τα παράπονά σας στους πολιτικούς». Υποκρισία και των γονέων…

Σε ρωτώ κύριε δικαστά:

Όταν ποινή δις εις θάνατον για ειδεχθή εγκλήματα μετατρέπεται σε 25 χρόνια φυλάκισης, τι ακριβώς σκέφτεσαι;

Όταν προφυλακιστέοι ή τελεσίδικα καταδικασμένοι δεν περνάνε ούτε λεπτό στα σίδερα, λόγω «ασθενείας» τι σου περνάει από το μυαλό;

Όταν ισοβίτης καταδικασμένος για εσχάτη προδοσία, αποφυλακίζεται λόγω «ανηκέστου βλάβης της υγείας του» και μετά πάροδο πολλών ετών ζει και βασιλεύει, πώς αισθάνεσαι;

Όταν υπόδικος που δεν εκρίθη ύποπτος φυγής, την κοπανάει για το εξωτερικό τι έχεις να πεις;

Όταν αυτός που σκοτώνει τοκογλύφο τρώει ισόβια, ενώ χιλιάδες τοκογλύφοι ρημάζουν ζωές ανενόχλητοι τι κάνεις;

Όταν ο αστυνομικός των 800 ευρώ σκοτώνεται (κυριολεκτικά) να συλλάβει εμπόρους θανάτου, συμμορίτες και μισανθρώπους και τα δικαστήρια τους αφήνουν ελεύθερους να συνεχίσουν το «έργο» τους με τι μούτρα κυκλοφορείς στον κόσμο;

Όταν με το πρόσχημα της «αποσυμφόρησης των φυλακών», των «αδειών κρατουμένων» και άλλων ψευτοκοινωνιολογικών φληναφημάτων, αμετανόητοι εγκληματίες επιστρέφουν στην ενεργό δράση πώς κοιμάσαι τα βράδια;

Όταν ο ηρωικός συνάδελφός σου δέχεται πιέσεις (sic), απειλές και επιθέσεις, διώκεται και μετατίθεται δυσμενώς, πώς τον αντικρίζεις;

Όταν μετά την αποκάλυψη παραδικαστικών κυκλωμάτων, μοιράζονταν εξοντωτικές ποινές για ψύλλων πηδήματα πώς το άντεξες;

Όταν οι κωλυσιεργίες παραγράφουν αδικήματα και η απονομή δικαιοσύνης γίνεται με απαράδεκτη καθυστέρηση που ωφελεί τους ενόχους και εξουθενώνει τους αθώους πώς το επιτρέπεις;

Όταν όλες οι κινητοποιήσεις εργαζομένων κρίνονται «παράνομες και καταχρηστικές» εκτός από τις αποχές (sic) δικαστών, δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων πώς σου φαίνεται;

Όταν το Σύνταγμα καταστρατηγείται, η εθνική (λαϊκή) περιουσία εκχωρείται και η εθνική κυριαρχία μηδενίζεται, αλλά τα Μνημόνια κρίνονται νόμιμα πως το δικαιολογείς;

Κι άλλα πολλά μπορώ να σε ρωτήσω κύριε δικαστά. Δεν χρειάζεται όμως. Ο λαός έχει διαμορφώσει γνώμη. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι αυτός ο λαός, ο εντολέας σου (περιττό να σου θυμίσω ότι κατά το Σύνταγμα η εξουσία σου πηγάζει από το λαό και ασκείται υπέρ αυτού) είναι πια πολύ πιθανό να σου αφαιρέσει την εξουσία και να την πάρει στα χέρια του. Να την ασκήσει ο ίδιος. Υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις». Η συχνότητα περιστατικών αυτοδικίας αυξάνεται.

Αυτό κύριε εξουσιαστά, το ξέρεις καλά, θα είναι η αρχή του τέλους. Όλων μας. Όταν ο λαός αναλαμβάνει την απόδοση δικαιοσύνης, η οργανωμένη κοινωνία έχει καταρρεύσει. Τα πράγματα αγριεύουν. Δεν σκοτώνει κανείς μόνο τον ληστή της περιουσίας του ή τον βιαστή της κόρης του. Η βία γενικεύεται. Στήνονται ικριώματα. Γκιλοτίνες. Πάσσαλοι. Ακολουθούν απαγχονισμοί. Αποκεφαλισμοί. Ανασκολοπισμοί. Επί δικαίους και αδίκους.

Η Δικαιοσύνη είναι αρχή. Είναι ιδέα. Είναι θεσμός. Και κατήντησε τσίρκο. Και υπεύθυνος είσαι εσύ. Εσύ ο λειτουργός της και κανένας άλλος. Κρυβόμενος ή διαπλεκόμενος, άνοιξες τον ασκό του Αιόλου.

Κύριε δικαστά προλαβαίνεις ακόμα.

Σταμάτα να σκούζεις για τα οφίκια και τα αργύρια. Βάλε τις φωνές για κάθε αδικία.

Την επόμενη φορά που θ’ ακούσεις κάποιο ανερμάτιστο υπαλληλάκι που τοποθετήθηκε υπουργός Δικαιοσύνης να επαναλαμβάνει τις γνωστές φανφάρες περί ανάγκης αποσυμφόρησης των φυλακών με δικαιολογία τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των εγκλείστων, βάλε τις φωνές. Φώναξέ του ότι η λογική λέει να χτιστούν κι άλλες φυλακές. Δεν υπάρχει (ακόμη) νόμος που να λέει ότι ο αριθμός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων πρέπει να είναι πεπερασμένος. Βάλε τις φωνές όταν τρομερά εγκλήματα υποβιβάζονται σε πλημμελήματα. Βάλε τις φωνές να καταργηθεί το έκτρωμα που προβλέπει να αφήνεται ελεύθερος εγκληματίας επειδή «δεν το ’ χει ξανακάνει». Βάλε τις φωνές όταν «νόμιμοι» οικονομικοί δολοφόνοι στραγγαλίζουν τον φτωχό. Βάλε τις φωνές για τη μπότα του κατακτητή που πάτησε την ιερή γη μας. Άσε τις δημοσιοσχεσίτικες διαρροές του τύπου «δικαστικοί κύκλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις» για το θεαθήναι.

Βάλε τις φωνές μαζί μου. Μαζί μας.

Βάλε τις φωνές.

Αλλιώς η λαϊκή οργή θα σαρώσει. Τους πάντες και τα πάντα.

πηγή

http://elladasimera.blogspot.gr/

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/09/xagh_dikasthrio.preview.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Σας παρακαλώ να κάνετε υπομονή και να διαβάσετε όλο το κείμενο. Η υπόθεση μας αφορά όλους και για να μπορεί ο καθένας να πάρει την απόφασή του σχετικά με το πως θα αντιδράσει στη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πρέπει να είναι ενημερωμένος όσο καλύτερα γίνεται. Για την οικονομία του χρόνου δημοσιεύω μια επιστολή την οποία αρκετοί από εσάς έχετε λάβει υπό αυτή την μορφή η σε κάποια παραλλαγή και προσθέτω τα νέα δεδομένα

Ιστορικό :
Στις 29 Ιουλίου 2010, μαζί με ένα φίλο, κάναμε μήνυση σε ολόκληρη την αναθεωρητική βουλή (2001 – 2004) λόγω θέσπισης της πλήρης ατιμωρησίας των υπουργών, αλλιώς νομιμοποίηση του εγκλήματος. Το 2011 όταν άρχισε η προκαταρκτική εξέτασή της, μήνυσα τον Γ. Παπανδρέου για έσχατη προδοσία και απέδειξα ότι η χώρα δεν εκπροσωπήθηκε νόμιμα κατά την σύναψη της δανειακής σύμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή είναι ανυπόστατη όπως είναι και οι υπόλοιπες συμφωνίες που έκλεισε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτή την μήνυση την έκανα μόνη μου γιατί ο φίλος μου δεν μπόρεσε πια να υποστεί τα έξοδά της. Τον Οκτώβριο του 2011, καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία, έγινε προσφυγή στην Χάγη όπου καταγγέλθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία των Ελλήνων. Για να ενισχύσω αυτή την προσπάθεια, τον Μάρτιο του 2012 έστειλα και εγώ μια καταγγελία που εμπεριείχε καινούργιους, πρόσθετους ισχυρισμούς και αποδεικτικό υλικό.
Μετά από αυτό και επειδή αν κανένας δεν ξέρει ότι φτάσαμε εκεί είναι σαν να μην έγινε καμία προσφυγή, δημοσίευσα στο διαδίκτυο ένα ηλεκτρονικό αίτημα με κύριο στόχο την γνωστοποίηση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και των αμυντικών κινήσεων μας. Ο αριθμός των υπογραφών λέει στον εισαγγελέα πόσοι έλαβαν γνώση αυτών των πραγμάτων και αν είναι αρκετά μεγάλος, μάλλον θα τον εμποδίσει να θάψει η να χωρίσει την υπόθεσή μας. Μετά την δημοσίευση του αιτήματος, στάλθηκε στην Χάγη και τρίτη προσφυγή η οποία εμπλουτίζει τις προηγούμενες. (Το ότι οι 3 προσφυγές διαφέρουν είναι λογικό και χρήσιμο. Εμείς, αυτοί που προσφύγαμε στην Χάγη, είμαστε μάρτυρες και θύματα ή υποψήφια θύματα του ίδιου εγκλήματος, το οποίο όμως περιγράψαμε στις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με την αντίληψη, την εμπειρία και τις δυνατότητες που ο καθένας είχε. Εκείνος όμως που πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση και να βρει τους δράστες είναι ο Εισαγγελέας. Όχι εμείς. Εμείς απλά τον ενημερώσαμε και τον βοηθάμε δίνοντάς του όσο περισσότερα στοιχεία μπορούμε.)

Όσον αφορά τις δικές μου νομικές (και όχι μόνο) κινήσεις, η κεντρική γραμμή στην οποία στηρίζονται είναι λίγο πολύ αυτή: η Ελλάδα είναι το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου, λεφτά υπάρχουν αν θέλει κανείς να τα βρει και ο ΓΑΠ με τις προεκλογικές δηλώσεις (λεφτά υπάρχουν ΕΑΝ ….και Εάν… κλπ) απέδειξε ότι ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει για να τα βρει (γι΄αυτό τον ψήφησε άλλωστε ο κόσμος και όχι λόγω ηλιθιότητας), η ελληνική κρίση είναι τεχνιτή και η ευθύνη ανήκει στους Έλληνες πολιτικούς (κυρίως Γ Παπανδρέου) οι οποίοι πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογουμένους να υπηρετήσουν το λαό και να προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας και όχι να παραχωρήσουν την εθνική κυριαρχία, να πάρουν μίζες, να ζητήσουν δανεικά υπέρογκα ποσά που δεν χρειαζόμαστε αλλά τα οποία εμείς πρέπει να ξεπληρώσουμε, να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία, να παραιτηθούν για λογαριασμό μας από την προστασία της εθνικής περιουσίας από το διεθνές δίκαιο και να εκτελέσουν καταστροφικά σχέδια κατά της Ελλάδας και του ελληνισμού.

Το ότι υπάρχει σχέδιο το απέδειξα και εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, μέσω μηνύσεων για έσχατη προδοσία, μέσω αρθρογραφίας κλπ. Η έσχατη προδοσία ισοδυναμεί με ανατροπή του πολιτεύματος και γι΄αυτό ζήτησα επανειλημμένα την άμεση αποκατάστασή του με παρέμβαση της δικαιοσύνης και σύλληψη των δραστών. Εάν δεν γίνει πρώτα αυτό, τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει. Κυβέρνηση δωσίλογων δεν έχει δικαίωμα να πάρει αποφάσεις και οτιδήποτε υπογράφει είναι ανυπόστατο ή άκυρο. Αν τους αφήνουμε όμως να συνεχίσουν, η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη. Όσο για το χρέος ( κυρίως βάση της μήνυσης που έκανα στον ΓΑΠ άλλα και βάση άλλων μηνύσεων), μεγάλο μέρος του είναι προϊόν εγκληματικής πράξης και δεν επιβαρύνει τον Ελληνικό Λαό αλλά τους δράστες.

Από την αρχή σχεδίασα (κατά δύναμιν) τις κινήσεις που κάνω, ώστε να στηρίζουν η μια την άλλη, αλλά να στηρίζουν και όλες τις υπόλοιπες προσπάθειες που έγιναν από το 2009 και έπειτα. Το ηλεκτρονικό αίτημα είναι το κερασάκι στην τούρτα και όπως σε μερικούς από εσάς είπα ανοιχτά όταν σας ζήτησα βοήθεια, αποσκοπεί και σε κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: προσπαθεί να ενώσει τις προσφυγές και να εμποδίσει έτσι τον εισαγγελέα να τις εξετάσει χωριστά, σαν να είναι θέμα προσωπικής διαφοράς του καθενός και όχι έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Τέλος, για την ενίσχυση όλου του “ελληνικού πακέτου” και την προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έστησα και ένα μπλογκ http://justiceforgreece.wordpress.com όπου συγκεντρώνω όλες τις νομικές κυρίως πρωτοβουλίες και αποδεικτικό υλικό (About)

Αναφορικά με το καταλογισμό των ευθυνών τώρα, στράφηκα πάντα κατά της ελληνικής κυβέρνησης και των ελλήνων πολιτικών επειδή για μένα αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και όχι η τροικα, η μοικα, το δντ και δεν συμμαζεύεται. Όταν όλοι φταίνε κανείς δεν φταίει, στην δημοκρατία και στο ποινικό δίκαιο δεν υπάρχουν συλλογικές αλλά ατομικές ευθύνες και εγώ δεν πληρώνω το δντ ή την νέα τάξη να κυβερνήσει την Ελλάδα, αλλά την “ελληνική” κυβέρνηση που ορκίστηκε κιόλας να ασκήσει ευσυνείδητα θα καθήκοντα της και να τηρήσει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Όχι της νέας τάξης, ούτε των τραπεζιτών ούτε κάποιας άλλης χώρας. Λέγοντας ως Έλληνας πολίτης ότι άλλοι φταίνε, είναι για μένα σαν να πεις ότι για μια φοβερή επιδημία που θερίζει ευθύνονται οι μύγες που την μετέδωσαν και όχι αυτοί που γέμισαν τον τόπο ακαθαρσίες και τις προσκάλεσαν για φαγοπότι. Μύγες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, αλλά οι επιδημίες δεν θερίζουν παντού. Βλέπε την περίπτωση της Ισλανδίας. Πήγε να ξεσπάσει φοβερή επιδημία, καθάρισαν οι άνθρωποι τον τόπο και τώρα είναι μια χαρά στην υγεία τους. Επί τις ευκαιρίας, “καθάρισαν” βέβαια και μερικές μύγες ….

Να το πω και αλλιώς: Ας υποθέσουμε ότι ένας βασιλιάς προκαλεί μια εχθρική επίθεση κατά της χώρας του και όταν αυτή πραγματοποιείται, όχι μόνο ότι δεν στέλνει στρατό στα σύνορα, ότι δεν σηκώνει τα αεροπλάνα του και δεν χρησιμοποιεί το ναυτικό του, αλλά αφοπλίζει το στρατό, αφήνει νηστικούς τους στρατιώτες και χαλάει τις σχέσεις με όλους τους συμμάχους. Ποιος φταίει και ποιος είναι ο πραγματικός εχτρός ;;;; Ο σημαντικότερος. Ο βασιλιάς ή κάποιος άλλος;;; Ποιος πληρώνεται από τους υπηκόους να προστατεύει την χώρα και τα συμφέροντα της;; Ποιος ορκίστηκε ότι θα το κάνει;; Ο βασιλιάς ή ο εχθρός που επιτίθεται επειδή αυτό συνηθίζει να κάνει, επειδή προσκλήθηκε και βοηθήθηκε;;; Διάλεξα τον βασιλιά και στράφηκα εναντίον του με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που είχα.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Στην Χάγη. Σήμερα δυστυχώς έμαθα ότι ο Εισαγγελέας έκανε ακριβώς αυτό που περίμενα να κάνει: ενημέρωσε τις κυρίες Γεριτσίδου (στις 26 Ιουνίο ) ότι η προσφυγή τους δεν του κάνει, επειδή η συμπεριφορά που περιγράφουν δεν φαίνεται (άκου εκεί δεν φαίνεται) να εμπίπτει στην περιορισμένη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου. Ως τέτοια, δεν υπάρχει βάση λέει για να προχωρήσει με περαιτέρω ανάλυση αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η απόφαση μπορεί να αναθεωρηθεί αν παρουσιάζονται νέα γεγονότα ή αποδεικτικά στοιχεία. Η μετάφραση έγινε με google αλλά μπορείτε να δείτε εδώ το πρωτότυπο στα αγγλικά email απ την Χάγη (18-7-2012) Δηλαδή ο αξιότιμος κύριος εισαγγελέας αγνόησε εντελώς τις άλλες 2 προσφυγές και το πλούσιο αποδεικτικό υλικό και ασχολήθηκε (λέμε τώρα) μόνο με την πρώτη. Γιατί; Για να αποδυναμώσει την υπόθεση χωρίζοντας την και για να δημιουργήσει προηγούμενο απορρίπτοντάς της.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ :

Προς την Όλγα και την Τάνυα Γεριτσίδου

1. Στείλτε στον αξιότιμο κύριο εισαγγελέα και τις άλλες 2 προσφυγές με όλο το αποδεικτικό υλικό Για το σκοπό αυτό θα σας στείλω και τα 15 DVD που έστειλα με το ταχυδρομείο στο ICC. Αυτά τα DVD αποδεικνύουν περαιτέρω την ψυχολογική βια που έχουμε υποστεί.
2. Πάρτε όλες τις μηνύσεις, Όλες οι μηνύσεις (30+) και όποιο αποδεικτικό υλικό συγκέντρωσα στο μπλογκ και θεωρείτε ότι σας κάνει και φορτώστε το στο ιστολόγιο που με ενημερώσατε σήμερα ότι φτιάξατε Crimes Against Greeks.
3. Κάνετε λόγο για συγκέντρωση αποδεικτικού υλικού που αφορά την μεταπολεμική περίοδο. Η πρόταση μου είναι να επικεντρωθούμε σε αποδεικτικό υλικό που αφορά την τελευταία τριετία γιατί αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα. Από την αρχαία Ελλάδα και μέχρι σήμερα όλο εγκλήματα τελέστηκαν αλλά δεν είναι καλή ιδέα να τα ανακατέψουμε.

Προς τους αναγνώστες

Βοηθήστε να συγκεντρώσουμε ένα τεράστιο αριθμό υπογραφών στο ηλεκτρονικό αίτημα (petition) Sign the petition και διακινήστε το πολύ στο εξωτερικό, ώστε μέσω του ιστορικού της πρωτοβουλίας να ενημερώνουμε τον κόσμο τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Εδώ υπάρχει το “μικρό” ιστορικό Save Greece! Save the cradle of western civilization! αλλά εμπεριέχει λινκ για το πλήρες ιστορικό Εάν μπορείτε μεταφράστε ένα από αυτά και σε άλλες γλώσσες και σκεφθείτε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ως αντι προπαγάνδα. Εγώ αυτά σκέφθηκα αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές άλλες ιδέες που δεν μου πέρασαν από το μυαλό. Μελετήστε καλά το υλικό αυτού του μπλογκ και αξιοποιήστε το όσο καλύτερα μπορείτε. Μελετήστε το Crimes Against Greeks (εγώ δεν πρόλαβα ακόμα) και βοηθήστε όλοι όχι μόνο στέλνοντας υλικό αλλά και ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ !!!! Και επειδή οι χρήστες του διαδικτύου είμαστε σχετικά λίγοι, προτείνω να τυπώσετε ενημερωτικά φυλλάδια και να τα μοιράσετε στον κόσμο. Θα ετοιμάσω και εγώ ένα κείμενο και θα το δημοσιεύσω, αλλά μην με περιμένετε. Κάντε κίνηση τώρα !!!

Οι προαναφερόμενες νομικές κινήσεις :
Σαλεμή, Μυλωνά (νόμος περί ευθύνης υπουργών )
Σαλεμή κατά Παπανδρέου (έσχατη προδοσία κλπ)
Καταγγελία Σαλεμή στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC)
Καταγγελία Γεριτσίδου στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC)
H τρίτη καταγγελία στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC)
Όλες οι μηνύσεις (30+) ( Μηνύσεις)
Αγωγές, ΣτΕ

Ευχαριστώ για την υπομονή σας, Χριστίνα Σαλεμή
http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/09/07/

ΙΡΑΝ: Εις θάνατον τέσσερις για τραπεζική απάτη

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 31 - 2012

thumb

Ιρανικό δικαστήριο καταδίκασε τέσσερα άτομα σε θάνατο για το ρόλο τους σε σκάνδαλο τραπεζικής απάτης, που προκάλεσε μεγάλη τραπεζική αναταραχή αλλά και προβλήματα στην κυβέρνηση του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Η υπόθεση υπεξαίρεσης ήλθε στο φως το Σεπτέμβριο του 2011 και αφορούσε πλαστά έγγραφα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι διευθυντές ιρανικής επενδυτικής εταιρείας για να εξασφαλίσουν δάνεια συνολικού ύψους 2,6 δισ. δολαρίων προκειμένου να αγοράσουν κρατικές επιχειρήσεις.

Στο εδώλιο οδηγήθηκαν συνολικά 39 άτομα για ανάμειξη στην απάτη.

«Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν σε θάνατο» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν σε ποινές που φθάνουν έως και τα 25 χρόνια.

 

http://topontiki.gr/article/38701

Σχόλιο: Πότε θα έρθει η ωρα και για τους δικούς μας ; – Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο. Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε Ιρλανδό πολίτη!

Οι δεκαέξι συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Φιτζπάτρικ αφορούν σε συνομωσία με σκοπό την απόκρυψη ζημιών της τράπεζας πριν την εθνικοποίηση της το 2009.
Ο μεγαλοτραπεζίτης της Anglo Irish παρείχε δάνεια σε ομάδα επενδυτών αλλά και στα πέντε παιδιά του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Σον Κουίν και την γυναίκα του Πατρίτσια, ώστε εκείνοι να αγοράσουν έπειτα μετοχές στην τράπεζα του.
Με αυτόν τον τρόπο η Anglo Irish ενίσχυε την αξία της μετοχής της και ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη προς την ίδια την τράπεζα, με στόχο πάντα την απόκρυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, ζημίες δεκάδων δισεκατομμυρίων που γονάτισαν τελικά την τράπεζα και οδήγησαν στην εθνικοποίηση της.
Τα 30 δις με τα οποία ο Φιτζπάτρικ και η παρέα του φέσωσαν το ιρλανδικό δημόσιο είναι τα μισά σχεδόν από ολόκληρο το πακέτο στήριξης που έλαβε τελικά η Ιρλανδία που οδηγήθηκε εξαιτίας των τραπεζών της στην αγκαλιά της Τρόικας Εάν ο Φιτζπάτρικ καταδικαστεί για την απάτη αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης για κάθε μια από τις δεκαέξι κατηγορίες… Άλλα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας εμφανίστηκαν χτες ενώπιων του δικαστηρίου και αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες για απάτηΚαι τα τρία μεγαλοστελέχη της Anglo Irish αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση και περιοριστικούς όρους για να ξαναεμφανιστούν ενώπιων του δικαστηρίου στις 8 Οκτώβρη.

http://greeknation.blogspot.gr/

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/06/PapPapakJailXL.jpg 1024w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Ο Ιταλός εισαγγελέας Ρουτζέρο μετά από προκαταρτική εξέταση που ολοκληρώθηκε στην γειτονική χώρα άσκησε ποινική δίωξη κατά πέντε στελεχών της Standard & Poors, με το κακουργηματικό αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς κατά συρροή.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον όμως, βρίσκεται αλλού: Κατά την διάρκεια της έρευνάς του για τους οίκους αξιολόγησης των Moody’s και Fitch εντόπισε ότι στοιχειοθετούνται ευθύνες και για τον νυν πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, το δευτερο τραπεζίτη που η trilateral επέβαλε ως πρωθυπουργό σε χώρα της ευρωζώνης μετά τον Λ.Παπαδήμο: Ο Μόντι που ήταν τότε πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μποκόνι, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Moody’s τουλάχιστον μέχρι την περίοδο που διερευνά ο εισαγγελέας Ρουτζέρο.

Σε συνέχεια και συνέπεια της μήνυσης τον Μάη του 2010 από οργανώσεις της Ιταλίας εναντίον του οίκου Moody’s, ο εισαγγελέας της πόλης Τράνι, Μικέλε Ρουτζέρο, αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του διεθνούς οικονομικού οίκου αξιολόγησης, για μια ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει τον Μάη του 2010, η οποία είχε αποσταθεροποιήσει τις εγχώριες αγορές και είχε προκαλέσει την κατάρρευση των Ιταλικών μετοχών και ομολόγων.

Μερικές μέρες πριν, και αφού πέρασαν κάτι περισσότερο από δυο χρόνια εργασίας και έρευνας, για την Standard & Poor’s ο εισαγγελέας κατέληξε στο να στοιχειοθετήσει την κατηγορία του εγκλήματος της χειραγώγησης κατά συρροή και με στόχο την απολαβή χρημάτων για πέντε άτομα:

Τον πρόεδρο της Standard & Poor’s, Deven Sharma, τον γενικό μάνατζερ στο Λονδίνο Yann Le Pallec, τον Eileen Zhang (του Ευρωπαϊκού κλάδου της S&P), τον Frankiln Crawford Gill και τον Moritz Kraemer που εργάζονται στη Ευρωπαϊκή προεδρεία της εταιρίας για την εκτίμηση των Δημόσων χρεών χωρών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Τράνι, οι πέντε ύποπτοι, που κατέχουν θέσεις στην κορυφή του οίκου, «μέσω τεχνασμάτων και εντολών ενημερωτικού χαρακτήρα (που όπως περιγράφεται έχουν καταγραφεί μόνο κατ’ επίφαση νόμιμα αλλά που στην πραγματικότητα είναι παράνομα), παρείχαν με δόλο στις αγορές, δηλαδή στους επενδυτές ψεύτικες και χαλκευμένες πληροφορίες για την πορεία και την αξιοπιστία της ιταλικής οικονομίας και την οικονομική πολιτική της Ιταλικής κυβέρνησης (που στόχευαν στην ανάπτυξη και την επαναπροώθηση της οικονομίας)».

Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει το πόρισμα του εισαγγελέα «αποχτούσαν κρατικά ομόλογα του Δημόσιου χρέους της Ιταλίας αποσβένοντας το κόστος για τους ίδιους και αυξάνοντάς το για την Ιταλική οικονομία».

Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μήπως μοιάζει εκπληκτικά η υπόθεση αυτή με την υπόθεση του CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο οποίο εμπλέκεται ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Ν.Παπανδρέου; Ή οι δηλώσεις περί Τιτανικού του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου πρώην στελέχους μεγάλων οίκων του εξωτερικού, περί «Τιτανικού» της Ελλάδας που οδήγησε στην εκόξευση των spreads; Ή στην υπόθεση του δημοψηφίσματος για το ευρώ, το οποίο έκανε μερικούς δισεκατομμυριούχους μέσα σε λίγες ώρες, υπόθεση για την οποία ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Και βέβαια η περίφημη και «καραμπινάτη» πλαστογραφία των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν στο δεύτερο Μνημόνιο και στην κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Πάντως και εντός Ελλάδος, μια «ανήσυχη» ομάδα εισαγγελέων, τα ψάχνει και τα τεκμηριώνει όλα αυτά τα θέματα. Θέματα που αφορούν και πράξεις του Λ.Παπαδήμου. Περισσότερα σε λίγες εβδομάδες…

Τμήμα ιεδήσεων defencenet.gr

 

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάιος - 23 - 2012

 

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος...

Χιλιάδες έγγραφα, λέει, ένα ημερολόγιο, χαρτιά, σελίδες, όγκοι τεράστιοι, στο σπίτι του πρώην υπουργού και παρολίγον Πρωθυπουργού αυτής της χώρας, κ. Ακη Τσοχατζόπουλου, από το 1982 έως τις αρχές του 2012. Σα να διαβάζεις SAS και Ζεραρ Ντε Βιλιέ αλλά με περισσότερο παρασκήνιο και συνομωσιολογία. Κάποιος «Γιάννης» να του επιστρέψει πίσω 1 εκατ. ευρώ! Ποσό που γράφω και μουδιάζει το χέρι μου το δεξί, διότι είμαι και σε κρίσιμη ηλικία αλλά και σε οριστική πως δε θα το δω ποτέ να παίρνει από μπροστά μου, ούτε ζωγραφιστό! Το πρόσωπο, λένε όσοι ασχολούνται με το θέμα –δηλαδή όλοι οι δημοσιογράφοι της ενημέρωσης- μπορεί να είναι πολιτικό ή κάποιος συνεργάτης του το διάστημα που ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν παντοδύναμος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Στο προσωπικό ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν, ακόμη, απλές αναφορές ονομάτων δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών για ραντεβού που σχεδίαζε να έχει μαζί τους καθώς επίσης και άλλα πρόσωπα που αναφέρονται με τα αρχικά τους είτε με κωδικές ονομασίες όπως Boskos.
«Θέλω να γνωρίζεις, να καταλάβεις» λέει στον περιβόητο «Γιάννη», «ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου. Φέρε άμεσα τα χρήματα». Αλλού λέει, πως «εδώ και ένα χρόνο με έχεις ζημιώσει σημαντικά παρά τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες σου για αποστολές επιστροφών σε εμένα στην πράξη είχαμε αναβολές και δικαιολογίες. Υποχρεώθηκα αυτά που δεν έρχονταν να τα καλύψω από το απόθεμα και με δάνεια. …Εσύ είσαι ο υπαίτιος αυτής της εξέλιξης. Για αυτό κάνε μου άμεσα την οφειλή σου και τα υποσχόμενα 900.000 ευρώ».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει αναφορές σε τραπεζικές του καταθέσεις και σε τράπεζες της Ρωσίας, του Λιβάνου και της Ελβετίας (μη κοιτάτε που εμείς δεν έχουμε ούτε σε τράπεζες του Περιστερίου, της πλατείας Συντάγματος και της Κάνιγγος, είναι γιατί μαζί τα φάγαμε και γιατί κάναμε κακοδιαχείριση). Συνεχίζει αυτό το όπως σας είπα αλά Ζεραρ Ντε Βιλιέ ανάγνωσμα, με σημειώσεις σε πιο ανεβασμένους τόνους που λένε «αναλαμβάνω την ευθύνη για όλους τους επαγγελματίες – λογιστές – διαχειριστές – δικηγόρους μηχανικούς κ.α. που συνεργαζόμουν επαγγελματικά νόμιμα και με διαφάνεια στην υλοποίηση των επιλογών μου για αγορά του ακινήτου.  Ερωτώ, τι κάνουμε εδώ που φτάσαμε;» ή «Έφερες χρήματα;» ή «είναι ένας ψεύτης που άλλα λέει την μια ώρα και άλλα την άλλη. Άντε να μην μου στρίψει και πάρω τον τοπικό μου χαρακτήρα και θα δει τι έχει να γίνει»…

Όχι, δε καταλαβαίνω τι εννοεί, ούτε τι υπονοεί, η πως ή με ποιούς. Ενστικτωδώς όμως, είμαι έντρομη. Έντρομη γιατί οι παλιοί πολιτικοί στην Ελλάδα θάβονταν με δανεικά κοστούμια, αφήνοντας τις οικογένειες τους στο δρόμο, εις το όνομα μιας δικαιότερης και καλύτερης πατρίδας για τους Έλληνες. Έντρομη γιατί κάποτε, κάποιοι –ηλίθιοι- ονειρευόμασταν σοσιαλισμούς και πως τα μέλη μιας κοινωνίας, θα μπορούσαν να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και να αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Και ζήσαμε την αποθέωση της ατομικής ιδιοκτησίας με κάθε κόστος και εις βάρος του οποιοδήποτε σε επίπεδα προδοσίας πια. Και δεν μιλώ για τον κ. Τσοχατζόπουλο που η δικαιοσύνη ξέρει, αλλά για όλους όσοι ευαγγελιζονταν τον σοσιαλισμό και τον εξαργύρωσαν με σκάφη, υπερπολυτελείς κουρσάρες, ακίνητα σπαρμένα στα καλύτερα σημεία της Ελλάδας, συχνά αποτρόπαια βιαστικά στη φύση και παράνομα όλο ασέλγεια στον τόπο και στο κόσμο. Τα πανάκριβα ρούχα, παπούτσια, ρολόγια, τα ακριβά σχολεία για τα παιδιά τους, οι λογαριασμοί στις Ελβετίες λοιπόν, στις Ρωσίας και στους Λιβάνους, η υποθήκη μιας γενιάς Ελλήνων και πιθανών των επόμενων γιατί; Γιατί ήρθαν στην εξουσία να κοπρίσουν αυτόν τον τόπο πολύ απλά! Οι «Γιάννηδες» και όλοι οι «Γιάννηδες» και τα εκατομμύρια να παίζονται σαν πούντο – πούντο το δακτυλίδι – ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις»!

Πριν λίγες μέρες, δε, είχαμε δει και την Αρλεκιν αλά Μπαρμπαρα Καρτλαν εκδοχή του παλπ αναγνώσματος. «Τον αγάπησα, ιδού το έγκλημα μου». Αμ εγώ; Τον ψήφισα! Ιδού το δικό μου…

 

http://www.queen.gr/KISS-KISS-BANG-BANG

Όχι ότι νοιώσαμε έκπληξη φυσικά όταν ακούσαμε ποιοί ήταν τελικά αυτοί που παρενέβησαν στο έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων. Ήδη ο συντάκτης μας  Ζείδωρον σχεδόν τα είχε προβλέψει  κάνοντας  Απλές σκέψεις κι ερωτήματα για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.
Και να που επαληθεύτηκε στο έπακρον όταν ρωτούσε:
«Από ποιόν μπορεί να πιεστεί και να δεχθεί παρέμβαση ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης σε σημείο που να τον αναγκάσει να δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντά του και μάλιστα δημοσίως μέσω των ΜΜΕ και όχι υπηρεσιακά; Νομίζουμε ότι ένας άτεγκτος δικαστικός δεν έχει λόγο να φοβάται καμία απολύτως παρέμβαση από κανέναν ισχυρό πολιτικό παράγοντα, αφού αυτός δεν μπορεί να βλάψει το δικαστικό με κάποιο τρόπο, δεδομένου ότι η υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξή των δικαστών δεν εξαρτάται από τους πολιτικούς, ειδικά όσων είναι ακόμη στο βαθμό του Αντεισαγγελέα Εφετών, αλλά αντίθετα εξαρτάται από τα Ανώτατα Δικαστικά Συμβούλια του Αρείου Πάγου και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΟΝΗ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΟΡΥΒΗΣΕΙ ΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΕΝΝΑΙΟ Ή ΜΗ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΝΤΙΜΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ,  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΤΥΧΟΝ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Ή ΑΔΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ;;

Αναρωτιόμαστε λοιπόν  και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να ακούσουμε τα ονόματα αυτών που παρενέβησαν και πίεσαν, τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, καθώς και τον τρόπο και τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποίησαν για τις πιέσεις τους αυτές!!!»


Έστω λοιπόν και αργά οι δύο εισαγγελείς επιτέλους έπραξαν αυτό που έπρεπε: Έδωσαν τα ονόματα αυτών που παριστάνουν τους «ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς» που όμως στέκονται πολύ χαμηλότερα του αξιώματός τους και έχουν πολύ ευλύγιστη μέση στα κελεύσματα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας! ΝΤΡΟΠΗ!! Γι’ άλλη μια φορά επαληθεύτηκε η καχυποψία και η απογοήτευση του κόσμου από την Ελληνική Δικαιοσύνη και κυρίως από αυτούς που την εκπροσωπούν και ηγούνται αυτής!!!
Όντως  ήταν ηλίου φαεινότερο ότι οι παρεμβάσεις εκτός από υπουργούς και γενικούς γραμματείς αφορούσαν πρωτίστως ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς που ως εκ της ιεραρχικής τους θέσης ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να επηρεάσουν ή να πιέσουν τους υφιστάμενους τους οικονομικούς εισαγγελείς. Μάλλον θα πρέπει μετά από αυτά να παραιτηθούν οι κατονομαζόμενοι ρητά εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. Τέντες και κ. Παντελής. 

Είναι απογοητευτικό να βλέπεις ανώτατους εισαγγελείς να χορεύουν στο ταμπούρλο που τους παίζουν οι ξοφλημένοι και διεφθαρμένοι πλέον πολιτικοί! 
Όπως και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νικολούδη που θα πρέπει κι αυτός να κατονομάσει με παρέμβαση ποιού έστησε το ανόητο παιχνίδι στη Μπακογιάννη αλλά και στο λαό που τον έβαλε να αγωνιά να μάθει το βουλευτή με το 1.000.000 ευρώ, τη στιγμή που βουίζει ο τόπος για τους πολιτικούς με τα δισεκατομμύρια στην Ελβετία και κανείς δεν …ταράσσεται από τα παχύδερμα που σταυλίζονται στο ελληνικό κυνοβούλιο!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2012/03/blog-post_02.html

Ηχηρό όχι της δικαιοσύνης στην δίωξη των δυο εισαγγελέων

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 9 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/02/assets_LARGE_t_942_150683_type11885.jpg 630w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Απίστευτo ράπισμα έδωσαν οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου καθώς αποφάσισαν για το θέμα της αντικατάστασης των δύο οικονομικών εισαγγελέων, με ψήφους 7-4 οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Πρόκειται για ηχηρό όχι των δικαστών στην ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης να διώξει τους εισαγγελείς διότι δήθεν έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης. Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν για τον κ. Παπαϊωάννου που λειτούργησε ως Χότζας της Δικαιοσύνης και πήρε το μάθημά του. Ουσιαστικά, όμως, οι δικαστές έδωσαν κι ένα μήνυμα στην κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς αποχωρεί.

http://www.antinews.gr/

Το σήριαλ της εξάρθρωσης του κυκλώματος των τοκογλύφων!

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 21 - 2012

 


Όπως η σουπιά χύνει το μελάνι της για να προστατευτεί, έτσι και ένα καθεστώς σήψης χύνει το μελάνι του για να διασωθεί και να εμβολιάσει ιδεολογικά (εθίσει) την κοινωνία στη σήψη και διαφθορά…
Το τέχνασμα είναι γνωστό: Οι διαχειριστές της σήψης και της διαφθοράς «τρυπάνε» κάποιες πυώδεις ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ φουσκάλες για να παιχτούν τα σήριαλ της «εξυγίανσης» και της κολυμπήθρας του Σιλωάμ για τους ίδιους (τους διαχειριστές της σήψης) και για το ΟΛΟΝ καθεστώς της ΑΠΑΤΗΣ.

Όλα τα μεγάλα πολιτικά εγκλήματα «κύλησαν» πάνω στις «ράγες» επιλεγμένων «αποκαλύψεων», «εξαρθρώσεων» και σκανδάλων, καθώς και στα κατακλυσμιαία σήριαλ της σκανδαλολογίας: Στη μετατόπιση δηλαδή της σήψης και της διαφθοράς από τις κεντρικές ΕΣΤΙΕΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ του καθεστώτος που παράγουν και αναπαράγουν τα σκάνδαλα, σε κάποια «κακά» και «διεφθαρμένα» πρόσωπα…

Πριν από λίγο καιρό είχε μπει στον «αγώνα» της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ και το βαρύ πυροβολικό των χολιγουντιανών σήριαλ: το σήριαλ των νονών του ποδοσφαίρου.

Επιστρατεύτηκαν οι νονοί του ποδοσφαιρικού σκότους (τα ποδοσφαιρικά βυθοκορήματα) για να δράσουν πιο αποτελεσματικά οι νονοί του πολιτικού σκότους, να μείνουν στο απυρόβλητο (όπως πάντα) οι μεγάλοι νονοί των «μαφιών» του χρήματος («νταβάδες») και να εξαπατηθεί ο ελληνικός λαός με το γνωστό σλόγκαν της «εξυγίανσης»…

Το ποια «εξυγίανση» έγινε είναι γνωστό σε όλους: οι διαπλοκές των μαφιόζων του ποδοσφαίρου παραμένουν ανέπαφες και οι «νταβάδες» του αυθαδιάζουν ακόμα πιο προκλητικά!!!!

ΣΗΜΕΡΑ έχουμε το «τρύπημα» μιας άλλης πυώδους φουσκάλας: Την εξάρθρωση κυκλώματος τοκογλύφων, συνακόλουθα έχουμε και νέες νεροποντές τηλεοπτικών σήριαλ.

Η «σπείρα» των διεθνών και εγχώριων μαφιόζων του χρήματος, οι «κορυφαίοι» τοκογλύφοι ληστές και δήμιοι, καθώς και τα πολιτικά τους ανδρείκελα (οι διαχειριστές τους δωσίλογοι) θορυβούν και καγχάζουν για το «τρύπημα μιας φουσκάλας»: Σαν τη σουπιά χύνουν το μελάνι σε ένα σύμπτωμα της ΟΛΙΚΗΣ καθεστωτικής σήψης για να προστατευτούν οι ίδιοι και το καθεστώς της σήψης και του ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ δωσιλογισμού που υπηρετούν…

Τα ανδρείκελα του δωσιλογισμού των αρχιμαφιόζων της κλεψιάς και της τοκογλυφίας καγχάζουν για κάποιες παρωνυχίδες της τοκογλυφίας (συμπτώματα της ΟΛΙΚΗΣ καθεστωτικής σήψης και διαφθοράς): Τι μακάβριος καγχασμός!!!

Διαβάστε επ’ αυτού το εύστοχο κείμενο από το Κλασσικοπερίπτωση:

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/01/blog-post_3046.html

Οι ακαθαρσίες δεν σκεπάζονται με άλλες ακαθαρσίες

Μια απο τις λειτουργίες των ζωντανών οργανισμών είναι και η αφόδευση.

Έτσι και το πολιτικο- οικονομικό κατεστημένο (πολιτικοί, τραπεζίτες,πετρελαιάδες, καναλάρχες κ.α) που πλέον δεν μπορεί να κρύψει ότι ανέκαθεν λειτουργούσε σαν ένας ζωντανός οργανισμός, είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει αυτή την …νομοτέλεια της φύσης.

Επειδή όμως το προϊόν της αφόδευσης, φανερώνει τις …διατροφικές συνήθειες του αφοδεύοντος, το σάπιο αυτό σώμα της πολυπλόκαμης εξουσίας, χρησιμοποιεί τις κοπριές άλλων για να σκεπάσει τις δικές του, μία κλασσική μέθοδος δηλαδή συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού.

Κάπως έτσι λειτούργησε και η «ξαφνική» αποκάλυψη της ύπαρξης μιας τρομερής πολυμελούς συμμορίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος ηταν απλός.
Η μία μπόχα να σκεπάει τις άλλες.

Η συμμορία της Θεσσαλονίκης απο τη μιά και οι μυστικές συμφωνίες του Παπαδήμιου με τον Νταλάρα απο την άλλη.

Οι συμμορίτες που ήταν συνεργάτες και πρωτοπαλήκαρα του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ απο την μία και ο ερχομός τη Δευτέρα στη Βουλή του φακέλου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με τις κατηγορίες για μαγείρεμα των ελλειμάτων (η γνωστή υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που αποκάλυψε η κ. Γεωργαντά), πράγμα που ενδεχομένως θα στείλει τον ΓΑΠ ακόμα πιο γρήγορα στον κάδο της …ανακύκλωσης.

Και ανάμεσα σε αυτόν τον κυκεώνα του αποπροσανατολισμού και της παραπλάνησης, ο Βενιζέλος να δηλώνει στα πεταχτά, ότι στο άμεσο μέλλον θα ληφθούν σκληρές και επώδυνες αποφάσεις.

Το δόγμα του σόκ σε όλη του τη δόξα.

Ζαλισμένος ο κοσμάκης απο την ανεργία , την πείνα, τα χρέη, την εξαθλίωση και την βορβορώδη ενημέρωση των μισθωμένων κοντυλοφόρων, δεν έχει κάν αντιληφθεί τι πραγματικά κρύβεται πίσω απο αυτόν τον κουρνιαχτό.

Αυτό που πρεπει να καταλάβουμε είναι ότι η σύλληψη μιας ή δύο συμμοριών, δεν είναι δείγμα μιας μεταστροφής «επι το ηθικώτερον» της τρικομματικής χούντας, αλλά αντιπερισπασμός για να καλυφθεί το δικό τους γιγάντιο έγκλημα.

Η σωτηρία μας δεν θα έλθει μέσα απο μία υποκριτική επίδειξη καθεστωτικής ευνομίας , αλλά απο την ανατροπή αυτού του καθεστώτος και την σύλληψη της μητρικής συμμορίας που το συντηρεί.

Περί των οικονομικών Εισαγγελέων

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 20 - 2012

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/01/peponos-andf-comp.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα του Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Μακρή για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων περί παρεμβάσεων στο έργο τους. Ουδέν ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα διαπιστώθηκε. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απλώς διαπιστώθηκε ότι έκαναν..
συστάσεις στους οικονομικούς Εισαγγελείς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τόσον απλώς.

Μία από τις συστάσεις που άκουσα ήταν του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος συνέστησε να μην διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για τους 14.700 οφειλέτες πριν λάβουν οι Εισαγγελείς τον κατάλογο των οφειλετών. Ερωτώ εγώ λοιπόν ο δύσπιστος: γιατί έπρεπε να γίνει αυτή η σύσταση; Γιατί έπρεπε να διαταχθεί η προκαταρκτική εξέταση μετά την παραλαβή του καταλόγου, τον οποίον ηρνείτο να παραδώσει στους Εισαγγελείς το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά το έπραξε, αφού οι υπάλληλοί του απειλήθηκαν με άσκηση εις βάρος τους δίωξης για απείθεια.
Η άλλη υπόθεση είναι για τα CDS και τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού. Ήθελε συντόμευση ο κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης και επειδή δεν του έγινε το χατίρι είπε ο πρώην πρωθυπουργός την 14.01.2012 στο Εθνικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  αφ’ ενός ότι η Δικαιοσύνη τον άφησε απροστάτευτο αφ’ ετέρου «Χτυπήστε εμένα». Τί ήθελε να πει ο ποιητής; Ότι έπρεπε η Δικαιοσύνη να αποφανθεί πως δεν τρέχει τίποτε με τα CDS; Περίμενε ρε φίλε, μη βιάζεσαι. Θα σε χτυπήσουμε και σένα.
Η τρίτη υπόθεση είναι για μία εμπλεκόμενη τράπεζα. Η τράπεζα δεν κατονομάζεται, αλλά είναι προφανές ότι πρόκειται για την Proton και τον κ. Λαυρεντιάδη.  Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πεπόνης δεν κλείνει την υπόθεση με την επιστροφή € 51 εκ. μόνον. Ή θα επιστρέψει τα πάντα ο Λαυρεντιάδης ή arresto. Σωστός ο κ. Πεπόνης, διότι μόλις ρίξει τα τουλά ο κ. Λαυρεντιάδης στην τράπεζα, εκείνη θα επιστρέψει στον ελληνικό λαό το € 1 δισ. που της έδωσε ο Μπένι από τα χρήματά μας.  Πολύ σωστός.
Ακολούθησε δήλωση του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος είπε ότι οι δύο Εισαγγελείς έτρωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις ενέργειές του. Και τούτο, διότι ο κ. Μακρής απεφάνθη εν τέλει ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν παραιτήθηκαν επειδή δέχονταν παρεμβάσεις, αλλά επειδή θα τους αντικαθιστούσαν. Μα αν δεν απατώμαι, ουδέποτε τέθηκε θέμα αντικατάστασής τους. Τα 2Μ ήθελαν να τεθεί επί κεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων ένας  Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή για να λέμε το πράγμα με το όνομά του, ήθελαν να τους βάλουν προϊστάμενο, τις εντολές του οποίου θα ήταν υποχρεωμένοι να εκτελούν. Εκείνοι δε απήντησαν ότι δεν θέλουμε να είμεθα εισαγγελείς «υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση». Τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο; Θα μας τρελάνουν ή ήδη έχουμε τρελαθεί;
Αναμένω πώς θα εκδηλωθεί η μήνις του κ. Μίλτου εις βάρος των δύο Εισαγγελέων. Εγώ απλώς θα του πω: «Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι». Ας μην αρθεί δε σε πολύ μεγάλο ύψος λόγω των περιστάσεων, διότι πέφτοντας θα κάνει βρόντο.
               Και με την ευκαιρία: άκουσα σήμερα τον Τσίπρα να λέει ότι ο κατάλογος των 14.700 οφειλετών βρίσκεται στη Βουλή εντός γραφείου ερμητικά κλεισμένου και φυλασσόμενου, όποιος δε βουλευτής θέλει, μπορεί να πάει, να τον διαβάσει, αλλά όχι να τον αντιγράψει ή φωτογραφίσει κ.λπ. Άρα, ο μόνος που έχει τον κατάλογο στα χέρια του είναι ο Πεπόνης. Και για να έχουμε και καλό ερώτημα ρε καλόπαιδα βουλευτάδες. Εσείς που είσθε μάγκες και μπροστάρηδες στην αντίσταση κατά του Μνημονίου, γιατί δεν μπουκάρετε στο εν λόγω γραφείο να πάρετε τον κατάλογο και να τον δώσετε στη δημοσιότητα; Πώς είπατε; Υπάρχουν εκεί ονόματα και δικών σας; Γι’ αυτό σας λέω ότι χαίρομαι που έχει τον κατάλογο στα χέρια του ο Πεπόνης.
               Όσο γι’ αυτούς που απαιτούσαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς να πουν ονόματα, τί θα κάνουν τώρα που έμαθαν τα ονόματα; Είπαμε ότι αυτές οι δουλειές γίνονται με προσοχή. Άγαρμπες παρεμβάσεις δεν γίνονται, εκτός αν είναι κανείς πολύ απελπισμένος, όπως ο Άρχοντας των τσαντιριών και ο υφυπουργός του Κάστωρ.
Σωτήριος Καλαμίτσης

Δυό αποφάσεις του ΣτΕ έβαλαν ταφόπλακα στους αγώνες  τεσσάρων μηνών των κατοίκων και μπρος στις μπουλντόζες των εργολάβων

Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της κατασκευής ΧΥΤΑ στις θέσεις «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού και «Βραγόνι» Κερατέας, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος στη συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος Κ. Μενουδάκος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) με τις υπ’ αριθμ. 4357 και 4358/2011 αποφάσεις τους απέρριψε τις αιτήσεις των δήμων Γραμματικού και Κερατέας Λαυρεωτικής, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του 2009, με τις οποίες παρατάθηκε έως 30 Οκτωβρίου 2013 η χρονική διάρκεια ισχύος των υπουργικών αποφάσεων που ενέκριναν τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» στη θέση «Βραγόνι» της Κερατέας και στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.

Ακόμη, η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή των επίμαχων δύο έργων παρατάθηκε μεν μέχρι 30 Οκτωβρίου 2013, αλλά χωρίς να επέλθουν ουσιαστικές μεταβολές στους αρχικούς περιβαλλοντικούς όρους.

Οι θέσεις «Βραγόνι» και «Μαύρο Βουνό» εντάσσονται στο σχεδιασμό (Β’ φάση σχεδιασμού) διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Αττικής και έχουν εγκριθεί με το νόμο 3164/2003.

Στις προσφυγές τους, οι Δήμοι υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, ότι η εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας και του Γραμματικού και στην υγεία των κατοίκων των δύο αυτών περιοχών, καθώς και στα αρχαία ευρήματα.

Ακόμη, υποστήριζαν ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου με την οποία εγκρίθηκε η Β’ φάση σχεδιασμού της διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Αττικής, στην οποία στηρίχθηκε η αρχική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και καθορίστηκαν ως κατάλληλες για την κατασκευή ΧΥΤΑ στη νοτιοανατολική Αττική οι θέσεις «Βραγόνι» Κερατέας και «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς των Δήμων, άλλους ως αβάσιμους ή απαράδεκτους και άλλους ως αόριστους.

Ειδικότερα, κρίθηκε ότι η παράταση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων του 2009 για την κατασκευή των δύο ΧΥΤΑ δεν είναι αντίθετη σε καμία συνταγματική διάταξη, δεν αντιβαίνει τους νομοθετικούς κανόνες της ΕΕ και είναι σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://zeidoron.blogspot.com/2012/01/blog-post_14.html

 

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.