Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘ΘΡΑΚΗ’ Category

Την φωτιά στον Έβρο την έβαλε το ίδιο πρόσωπο που… απειλούσε στο Δέρειο την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου;

Αποκαλύψεις από την έγκριτη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
Ας σταματήσει το παραμύθι, ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε 70.000 στρέμματα στον Έβρο, ήταν δήθεν τυχαίο γεγονός και προκλήθηκε από τους σπινθήρες εξάτμισης τρακτέρ

Κάντε πραγματογνωμοσύνη στο “τρακτέρ της φωτιάς” 
Στα 66 χρόνια εκδοτικής της ζωής η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. Και ειλικρινά σήμερα είμαστε τουλάχιστον εξοργισμένοι ακούγοντας τα διάφορα ΜΜΕ να μιλούν για τον καημένο, τον ΑΓΝΩΣΤΟ αγρότη, που αγόρασε ένα παλιό τρακτέρ, από κάποιον άλλο ηλικιωμένο αγρότη, και ύστερα το πήγε βόλτα στο δάσος (;) το τρακτέρ, αλλά εκείνο έβγαζε σπίθες και γι’ αυτό δημιουργήθηκαν δέκα εστίες πυρός που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες και να καούν 70.000 στρέμματα στον Έβρο…»

Αυτή είναι η ιστορία που σερβίρεται σε μια προσπάθεια συσκότισης (γιατί άραγε;) των γεγονότων και να φανεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαυσε την περιοχή μας, ήταν τυχαίο συμβάν και όχι μελετημένος εμπρησμός.

Γιατί όπως είναι γνωστό, από την φωτιά απειλήθηκαν και εγκαταστάσεις ΡΑΝΤΑΡ της Πολεμικής Αεροπορίας και χρειάσθηκε μάλιστα η εκκένωση τους για να μην εγκλωβιστούν στις φλόγες το προσωπικό 24 ατόμων που υπηρετεί σ’ αυτές, και στρατόπεδο στην περιοχή Φερών.

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν φθάσει στην εφημερίδα, έλεγαν πως από τα Παρατηρητήρια των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, είχε επισημανθεί ένα αυτοκίνητο που έβαζε φωτιές σε τέσσερα σημεία. Δεν γνωρίζουμε εάν ο λόγος γινόταν για Ι.Χ. αυτοκίνητο ή για τρακτέρ.[Image]Η ουσία είναι ότι πέραν των καταστροφών που προκλήθηκαν σε δασικές εκτάσεις και στο αγροτικό κεφάλαιο, η αμυντική διάταξη της πατρίδας μας, “τυφλώθηκε” από το ξέσπασμα αυτής της πυρκαγιάς.

Ο 50χρονος αγρότης καταδικάσθηκε από το αυτόφωρο Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, για εμπρησμό εξ’ αμελείας. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των ανακρίσεων και ερευνών των αρμόδιων Υπηρεσιών, το όνομα του δράστη παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αφού όπως έχουμε ξαναγράψει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, απαγορεύει την δημοσιοποίηση ονομάτων, αδιαφορώντας για την προστασία του Κοινωνικού Συνόλου. Και φορά “φερετζέ” στους κάθε λογής παράνομους για να συνεχίζουν ανενόχλητοι το… “θεάρεστο” έργο τους.

Σήμερα λοιπόν, με την προτροπή των αναγνωστών μας, ζητούμε να δοθεί στην δημοσιότητα το όνομα του δράστη με το “τρακτέρ της φωτιάς”. Γιατί ανάμεσα στα άλλα που μας πληροφόρησαν, είναι ότι πρόκειται για μουσουλμάνο που κατάγεται από το Μ. Δέρειο και είναι μάλιστα αυτός που απειλούσε την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου!!!

Για να μην δημιουργούνται τυχόν πεπλανημένες εντυπώσεις, πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης στην δημοσιότητα. Και αν έχουμε να κάνουμε με τους “Γκρίζους Λύκους” και τα πλοκάμια της “Εργκενεκόν” πρέπει κι αυτό να λεχθεί.

Ο Λαός του Έβρου πρέπει επί τέλους, να μάθει την Αλήθεια.

Όσον αφορά δε το “τρακτέρ της φωτιάς” να παραχθεί πάραυτα πραγματογνωμοσύνη τεχνικών για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έβγαλε σπινθήρες από την εξάτμισή του, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος (πίσω από την μηχανή) και όχι πίσω από το τρακτέρ.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
http://www.seleo.gr

Εκπαιδευτική αυτονομία ζητάνε οι τουρκόφρονες της ΘράκηςΣτο δρόμο της Κοσοβοποίησης η Θράκη

Με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα της τουρκικής Todayszaman, που αποτελεί οχετό προπαγάνδας (και φυσικά παραπληροφόρησης), ξεκινά μία νέα επιχείρηση αναβαθμισμένων απαιτήσεων έναντι του Ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στόχος του δημοσιεύματος (και φυσικά του τουρκικού επεκτατισμού) και πάλι …

Read more http://activistika.blogspot.com/2011/08/blog-post_4966.html

Τα ξημερώματα της Κυριακής (6/3) δύο ημέρες πριν την άφιξη του Α.Νταβούτογλου και ενώ είχε ανακοινωθεί η επίσκεψή του στην Θράκη, άγνωστοι προβοκάτορες πυροβόλησαν κατά του χώρου που στεγάζεται ο Σύλλογος των Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής Πος-Πος. Την ώρα των πυροβολισμών δεν υπήρχε κάποιος εντός του κτιρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές. Η επίθεση αυτή είναι το δεύτερο «περίεργο» περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο χώρο του Συλλόγου καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/3) άγνωστοι διέρρηξαν τον ίδιο χώρο.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής Πος-Πος κατήγγειλε στην εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ενώ μέσω ανακοίνωσης του σημειώνει ότι «δράστες είναι εκείνοι που επιθυμούν το διαχωρισμό της κοινωνίας σε μειονότητα και πλειονότητα, αυτοί που σπέρνουν το μίσος και αυτοί που επιθυμούν να βγάλουμε τη λέξη «Έλληνες» από τον τίτλο του σωματείου μας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής :

«Τα ξημερώματα της Κυριακής (6/3) το στέκι του Συλλόγου μας δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστους. Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κανείς μέσα και έτσι είχαμε μόνο υλικές ζημιές.

Δύο βράδια πριν είχε γίνει διάρρηξη στον ίδιο χώρο. Πριν μερικούς μήνες είχαμε 11 σπασμένες ταφόπλακες στο νεκροταφείο της γειτονιάς μας.

Εμείς, ως Έλληνες μουσουλμάνοι, καταγγέλλουμε το γεγονός και εκείνους που βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες. Είμαστε σίγουροι ότι δράστες είναι εκείνοι που μας ζητούσαν να βγάλουμε τη λέξη «Έλληνες» από τον τίτλο του σωματείου μας, εκείνοι που θέλουν την κοινωνία χωρισμένη σε πλειονότητα και μειονότητα.

Αυτοί που φωνάζουν σε όλη την Ευρώπη για ένα σπασμένο τζαμί, αυτοί οι ίδιοι βάζουν κάποιους να πυροβολήσουν όποιους δεν τους λένε πάντα «ναι».

Ελπίζουμε η Αστυνομία να βρει τους υπεύθυνους και να φανεί ποιος σπέρνει μίσος στην κοινωνία. Εμείς πάντως, ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό των ανθρώπων της γειτονιάς μας και της πατρίδας μας, της Ελλάδας».

Επισημαίνεται ότι τον Οκτώβριο του 2010 οι κάτοικοι της περιοχής είχαν βρει 11 σπασμένες ταφόπλακες στο νεκροταφείο της γειτονιάς. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας προβοκάτορες, μουσουλμάνοι τούρκικης καταγωγής από τη Γερμανία, πραγματοποίησαν αυτή την προκλητική πράξη για να διαταράξουν το ειρηνικό κλίμα συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.  Στον  νεκροταφείο προσήλθαν άμεσα, ο αναπληρωτής Νομάρχη Ροδόπης, Κώστας Κατσιμίγας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τη Μουφτεία Κομοτηνής.

Μόλις η Αστυνομία πραγματοποίησε την καταγραφή των ζημιών στο νεκροταφείο, δόθηκε η εντολή να ανοίξουν οι πόρτες του προκειμένου να μπουν μέσα οι μουσουλμάνοι και να δουν και οι ίδιοι της ζημιές στα μνήματα των συγγενών τους. Αντί αυτού οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να εισέλθουν εντός του νεκροταφείου, για να μην αλλοιώσουν τα καταστραφέντα μνήματα και να εξαφανιστούν ίσως κάποια στοιχεία.

Μετά από λίγη ώρα, όμως μερικοί φανατισμένοι μουσουλμάνοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να απαιτούν την παρουσία του Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής, Μουσταφά Σαρνίτς, στον χώρο, προκειμένου να εγγυηθεί την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την προστασία τόσο των ίδιων όσο και του νεκροταφείου !!!

Μετά από αρκετή ώρα και αφού ο Τούρκος Πρόξενος δεν προσήλθε στο χώρο, ομάδα μουσουλμάνων αποτελούμενη από 200 περίπου άτομα κατευθύνθηκε προς το τούρκικο προξενείο Κομοτηνής, όπου άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «Που είναι ο πρόξενος».

Στις 02:00 περίπου το βράδυ, ο Τούρκος Πρόξενος, Μουσταφά Σαρνίτς, έκανε την εμφάνιση του στο προξενείο. Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους συγκεντρωμένους κατοίκους, ο Τούρκος πρόξενος τους δήλωσε ότι «Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν έχω αρμοδιότητα, απευθυνθείτε στην Αστυνομία, στο Δήμο ή στη Νομαρχία. Πηγαίνετε τώρα σπίτια σας και θα τα πούμε από αύριο».

Μετά τη συνομιλία του Τούρκου προξένου το συγκεντρωμένο πλήθος διαλύθηκε, αποθεώνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων τον Τούρκο πρόξενο.

Όπως φαίνεται από τα γεγονότα οι γνωστοί άγνωστοι προβοκάτορες θέλουν να προκαλέσουν την ανοικτή αντιπαράθεση όχι μόνο μεταξύ των χριστιανών και των μουσουλμάνων, αλλά και μεταξύ των μουσουλμάνων που δεν έχουν ενταχτεί στη σφαίρα επιρροής του προξενείου γιατί πολύ απλά νοιώθουν και είναι Έλληνες πολίτες και αυτών που έχουν ξεχάσει σε ποια χώρα βρίσκονται.

Άραγε το ελληνικό ΥΠΕΞ τα γνώριζε όλα αυτά όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζητούσε να επισκεφτεί ιδιωτικά με συνοδεία δημοσιογράφων και διάφορων παραγόντων της περιοχής την Θράκη, τρείς μόλις ημέρες μετά την ένοπλη επίθεση;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέες προκλήσεις Νταβούτογλου απο τον Θράκη

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 9 - 2011

Τρία προκλητικά μηνύματα έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας  Αχμέτ Νταβούτογλου προς την μουσουλμανική μειονότητα κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Θράκη:

Όπως γράφει το ΒΗΜΑ, ο  Τούρκος αξιωματούχος επισκέφθηκε το μειονοτικό χωριό Αρριανά έξω από την Αλεξανδρούπολη όπου προσφώνησε τους κατοίκους «αδέρφια μου» και μετά κατευθύνθηκε στην Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Αρ. Γιαννακίδη και παρακάθησε σε γεύμα που του παρέθεσε η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας.

Σε δηλώσεις του έστειλε τρία μηνύματα προς τη μουσουλμανική μειονότητα:

«Είστε ίσοι πολίτες της Ελλάδας» είπε «και έχετε λόγο σε όλα» και πρόσθεσε: «Να συμμετέχετε στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας»

«Να διατηρήσετε τη θρησκεία, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την ενότητά σας»

«Μην εγκλωβιστείτε ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα της Ροδόπης» τόνισε στα μέλη της μειονότητας προτρέποντάς τους να «ανοιχτούν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε το Εσκί Τζαμί, το μεγαλύτερο της Κομοτηνής, τον «ψευδομουφτή» Ιμπραήμ Σερίφ και τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Ο Τούρκος υπουργός αναχώρησε για την Ξάνθη όπου θα συναντηθεί με τον εκεί ψευδομουφτή καθώς και το μειονοτικό χωριό Εχίνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ

Σήμερα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε τη Θράκη, υποτίθεται ιδιωτικώς, και έλαβε ένα ιδιωτικό καλωσόρισμα. Θρακιώτες και Κύπριοι διαδηλωτές κατήγγειλαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ την ώρα που συναντούσε εκεί τους ντόπιους προύχοντες, την υποκριτική παρουσία του με κουρδικές και κυπριακές σημαίες, καθώς και με πλακάτ και με πανώ.

Σ’ αυτά αναγράφονταν συνθήματα στα αγγλικά, στα ελληνικά και στα τουρκικά, που έδιναν τον τόνο της διαμαρτυρίας:

ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό μέλλον, ΟΧΙ στο οθωμανικό παρελθόν

Αρκετά με την τουρκική υποκρισία, ξεκουσμπιστείτε από τη Θράκη!

Αχμέτ, φεύγοντας πάρες και το Προξενείο μαζί σου!

Κατοχικη΄δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!

Οι 114 ομαδικοί τάφοι δεν είναι εδώ, στο Κουρδιστάν να πας!

Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία: 114 ομαδικοιί τάφοι, 1469 πτώματα. Κρατήστε τον ανθρωπισμό σας μακρυά μας!

Από τον τηλεβόα εστάλη και …προφορικό μήνυμα στον επισκέπτη, στα ελληνικά και στα τουρκικά:

Καταγγέλουμε την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην περιοχή. Ο ιδιωτικός της χαρακτήρας είναι ο φερετζές της υποκρισίας. Όποιος κόπτεται για μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν διατηρεί κατοχικούς στρατούς, δεν ισοπεδώνει γηγενείς λαούς εκατομμυρίων ψυχών, δεν αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, δεν χρησιμοποιεί την γεωπολιτική ως όχημα του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού.

Δηλώνουμε αντίθετοι στην επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη, η σημειολογία της οποίας δεν καλύπτεται από τις γελοίες δικαιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο φιλήσυχος κόσμος της Θράκης που σιχαίνεται τους κάθε λογής νταβατζήδες μειονοτήτων, ενώνει τη φωνή του με κείνη των Τουρκοκυπρίων που του απηύθυναν εκείνο το μεγαλοπρεπές άι σικτίρ. Να πάρει το μαγαζί του από την οδό Ιώνων και να μην τον ξαναδούμε!

http://tourkikanea.gr/2011/03/09/ahmet/

http://www.antinews.gr/

image

Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΟΝ

Για 10 χρόνια αναλαμβάνει τα έξοδα της δημόσιας βιβλιοθήκης στη Μύκη, αφού το κράτος την κλείνει

Γράμμα στην Άννα Διαμαντοπούλου που οφείλει να απαντήσει Ένας ευπατρίδης Έλληνας κάνει τη δική του προσφορά για να ικανοποιηθεί το αίτημα των Πομάκων, που τους οδηγήσαμε στην τουρκική παιδεία…

Το κείμενο της επιστολής προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είναι λιτό, αλλά ουσιαστικό και αποτυπώνει την αξία της προσφοράς των Ελλήνων που έχουν και συναισθάνονται το χρέος τους τώρα που το έθνος αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του σε ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας. Πολύ απλά, μέσα από μία παράγραφο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου τα λέει όλα.

Διατυπώνει την πρόθεσή του να παραμείνει ανοικτή η βιβλιοθήκη και να αποτελεί την κιβωτό γνώσης και ελληνικής παιδείας για τα Πομακόπουλα της περιοχής  τα οποία εντάσσονται στην τουρκόφωνη παιδεία, αλλά δε θα πρέπει να αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο με την ελληνική εκπαίδευση και γνώση που παρέχει με το έργο της και μέσα από ειδικά προγράμματα η δημόσια βιβλιοθήκη της Μύκης Νομού Ξάνθης.

Τη δημοσιεύουμε αυτούσια μήπως και βρει η χειρονομία αυτή μιμητές, για να φανεί ότι υπάρχουν ψυχωμένοι Έλληνες, αλλά και για να δούμε τα αντανακλαστικά του ελληνικού κράτους που παίρνει αποφάσεις πολλές φορές εντελώς απερίσκεπτα. Η βιβλιοθήκη δεν πρέπει να κλείσει.

“Προς υπουργείο Παιδείας κα. Άννα Διαμαντοπούλου

Κυρία υπουργέ,
Πληροφορήθηκα από τον τύπο ότι κλείνει η Βιβλιοθήκη Μύκης – η μόνη ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης – για λόγους οικονομικούς.

Σας γνωρίζω ότι αναλαμβάνω τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της εν λόγω βιβλιοθήκης για όσο διάστημα απαιτείται, μέχρι και 10 χρόνια.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας.

Με τιμή
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».

Συγκινητική και ουσιαστική η προσφορά. Ενδιαφέρον έχει η απάντηση της υπουργού, ώστε να δούμε τη βιβλιοθήκη να ανοίγει, να μεγαλουργεί και να ικανοποιεί τις εκατοντάδες οικογένειες των Πομάκων που ήδη ζητούν δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία στην ορεινή περιοχή, βλέποντας με μια πιο προοδευτική ματιά το αύριο των παιδιών τους.

Μελαχροινή Μαρτίδου

ΧΡΟΝΟΣ

Σχετικό άρθρο:

Πομακοχώρια: Η κατάργηση της Βιβλιοθήκης της Μύκης – της Χριστιάννας Λούπα

http://www.palmografos.com/permalink/8867.html

Αμερικανική απόβαση στην Κομοτηνή

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 1 - 2011

Οι μυστικές επαφές της νέας Αμερικανίδας προξένου, που μας ήρθε πακέτο από το Κουρδιστάν, με τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους της Θράκης

Για μείζον θέμα ηθικής αλλά και διπλωματικής τάξης κάνουν λόγο οι Θρακιώτες σε ό,τι αφορά τις τακτικές (κάθε Τετάρτη) επισκέψεις εκπρο­σώπων του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή και τις επαφές που έχουν με τη μειο­νότητα των μουσουλμάνων της περιοχής.
Συγκεκριμένα, σύμ­φωνα με έγκυρες πηγές, μεγάλη είναι η κινητικότητα που παρα­τηρείται το τελευταίο διάστη­μα, ιδιαίτερα μετά την τοπο­θέτηση την 1η Σεπτεμβρίου της προξένου κυρίας Μάρσα Λέιν. Μιας προξένου η οποία είχε θητεύσει προηγουμένως στο Κουρδιστάν και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη για τα τουρ­κικά συμφέροντα περιοχή του Βορείου Ιράκ…»

Πρόκειται για μείζον θέμα, καθώς χωρίς την έγκριση -ως όφειλαν- του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και την ταυτόχρονη συνεννόηση με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, εκπρόσωποι του προξενείου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν επαφές σε μια ξένη χώρα, τείνοντας ευήκοα ώτα σε θέματα όπως οι δήθεν διώξεις της μειονότητας ή το δικαίωμα της να αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκική. Ολα αυτά μέσα από επαφές με κάθε τύπου σύλ­λογο ή οργάνωση των αυτοα­ποκαλούμενων “Τούρκων” της Ελλάδας.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Αμερικανών τείνουν να αναγάγουν σε θεσμό αυτού του είδους τις ύποπτες για τα εθνικά μας συμφέροντα επαφές, οι οποίες μάλιστα διεξά­γονται κάθε Τετάρτη στο ξενοδοχείο της Κομοτηνής “Arkadia”.

Εκεί τόσο η κυρία Λέιν όσο και η γενική πρόξενος κυρία Κάθριν Κέι ενημερώνονται από σωματεία και φορείς της μειονότητας και συχνά προτείνουν λύσεις. Ολα αυτή τα περίεργα για τη χώρα μας συμ­βάντα τελούνται εν αγνοία της ΕΥΠ, η οποία βάσει αξιόπι­στων κυβερνητικών πληροφο­ριών παραμένει δραματικά απούσα σε μια περιοχή δυναμίτη.

Πρόκειται για συνέχιση της πολιτικής την οποία οι ΗΠΑ ξεκίνησαν δυναμικά πριν από δύο χρόνια, παρακάμπτοντας τη χώρα μας και την επίσημη κυβέρνηση και πραγματοποιώντας το 2008 επισκέψεις μέχρι και στο τουρκικό προξε­νείο στη Κομοτηνή για… ανταλλαγή απόψεων. Τότε, ο υποπρόξενος των ΗΠΑ είχε δει τον πρόξενο της Τουρκίας κ. Μουσταφά Σαρνίτς αλλά και σωματεία της μειονότητας, ενέργεια που προκλητικά συνεχίζεται, αποτελώντας ευθεία παρέμβαση στα εθνικά μας ζητήματα από τρίτη χώρα.

Ανά­λογη «επεκτατική πολιτική» είχε ακολουθήσει και ο άλλο­τε πρόξενος των ΗΠΑ κ. Χόπ Μπράιαν. Όπως και σειρά άλλων αξιωματούχων διαφόρων “ειδικοτήτων” (όπως η κυρία ΜακΝτούγκαλ), που με ιδιαίτερη επιμονή θέλησαν να καλλιεργήσουν ή ακόμη και να «ανακαλύψουν» μειονότητες στη Θράκη. Αίσθηση προ­καλεί το γεγονός πως πλέον οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανακαλύ­ψουν με κάθε τρόπο ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας η οποία υποφέρει και ζει σε άθλιες συνθήκες χωρίς ανθρώ­πινα και πολιτικά δικαιώματα.

Θα πρέπει να πούμε πως κατά τη διάρκεια των πρώτων επαφών εκπροσώπων των ΗΠΑ με μειονοτικούς υπήρξε μέχρι και η συνδρομή της ΕΥΠ ώστε να εξασφαλιστεί το απόρ­ρητο των επαφών. Όμως η ου­σιαστική αποψίλωση των μυστικών μας υπηρεσιών αφή­νει πλέον πεδίον δόξης λαμπρόν σε κάθε επίδοξο “διαμεσολαβητή”.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (Δημήτρης Μαρκόπουλος)
Αναδημοσίευση απο http://alexpolisonline.blogspot.com

http://www.gataros1.info/2011/02/blog-post_67.html

Θράκη όπως Κοσσυφοπέδιο

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 9 - 2010


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ
πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής

  • Απόσπασμα ομιλίας από την εκδήλωσης “Θράκη και Νεωοθομανισμός” στη Παλιά Βουλή

Είναι δυνατόν να κινδυνεύει η Ελληνική Θράκη, όταν η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρωπαική Ένωση , βρίσκεται στο ΝΑΤΟ και συμμετέχει σε ποικίλους διεθνείς οργανισμούς; Είναι δυνατόν; Αντί απαντήσεως επί του ερωτήματος αυτού, θα σας περιγράψω κάποιες εμπειρίες μου:
Πρώτη εμπειρία: Το 1997 με προσκάλεσε ένας γυναικείος πολιτιστικός σύλλογος από την Άρτα, του οποίου η πρόεδρος έτυχε να κατάγεται από τη Θράκη. Μου ζήτησε να κάνω μία ομιλία για τη Θράκη στην Άρτα. Τότε ήμουν Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στην εκδήλωση μίλησα για τα θέματα της Θράκης, την ανάπτυξη που χρειάζεται, ανέφερα για τη μειονότητα, ανέφερα για το Προξενείο, ανέφερα για τις παρεμβάσεις του, ανέφερα για τους κινδύνους και εξήγησα ότι οφείλουμε να πάρουμε ιδιαίτερα μέτρα και κίνητρα. Όμως, αισθανόμουν ότι δεν τους έπειθα. Επειδή έχω πείρα από ομιλίες, κοιτώντας το ακροατήριο στα μάτια, το καταλάβαινα.
Στη μικρή συζήτηση που επακολούθησε για λόγους ευγενικής φιλοξενίας, το μοτίβο ήταν ότι « κι εμείς εδώ στην Άρτα έχουμε αποβιομηχάνιση, κι εμείς εδώ στην Άρτα έχουμε ανεργία, κι εμείς εδώ στην Άρτα έχουμε υπανάπτυξη »., ο νοών νοείτω!
Δεύτερη εμπειρία: Την ίδια χρονιά ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για τις εκλογές που έγιναν στην εναπομείνασα Γιουγκοσλαβία, ήμουνα παρατηρητής του Οργανισμού Ασφάλειας Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπου συνάντησα τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς. Ήμαστε από τις λίγες αντιπροσωπείες που συναντήσαμε τον Μιλόσεβιτς. Εμείς και άλλη μία νομίζω. Γι΄αυτό φυσικά είχαμε τεθεί στο στόχαστρο του επικεφαλής όλων των αντιπροσωπειών του ΟΑΣΕ ότι, είμαστε αναξιόπιστοι ως προς το θέμα της διαφύλαξης των αποτελεσμάτων στα εκλογικά τμήματα του Βελιγραδίου ή σε κάποιες άλλες περιοχές, που ήταν Έλληνες εκπρόσωποι. Ήταν ή δεύτερη φορά που συναντούσα τον Μιλόσεβιτς. Η πρώτη ήταν με το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη Γιουγκοσλαβία το 1991. Είχαμε πάει με μία Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία από όλα τα κόμματα, πλην του κόμματος που κυβερνούσε τότε. Ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελε να δείξει ότι δεν συμμετείχε η Ελλάδα στο διεθνές εμπάργκο.
Στη συνάντηση την οποία είχαμε, εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι, ο Μιλόσεβιτς μιλούσε με έμφαση για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Ότι, κινδυνεύει το Κοσσυφοπέδιο να αποσχισθεί από τη Σερβία και από τη Γιουγκοσλαβία. Στο Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται η καρδιά της Σερβίας και δεν πρέπει να υπάρξει αποκοπή. Γι΄αυτό μόνο μιλούσε, για τίποτε άλλο.
Ο συγχωρεμένος ο Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, μου είπε φεύγοντας: ¨Υπερβολικός δεν είναι; Είναι δυνατόν να συμβεί αυτό;¨
Αντί κάποιου σχολίου, θα σας υπενθυμίσω τα εξής:
Ο Μιλόσεβιτς πέθανε και μάλιστα με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου!
Το 2008, ο σημερινός Πρόεδρος της Σερβίας, ο κ. Τάντιτς, οδήγησε την υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η απόφαση του οποίου ήταν ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί άλλη οντότητα. Χωρίς καμία αντίσταση εκ μέρους της Σερβίας, αυτή η απόφαση απεστάλη στον ΟΗΕ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τρίτη εμπειρία: Πρόσφατα παρουσίασα το βιβλίο του Άκη Κοσώνα «Το Πείραμα: Η Γιουγκοσλαβική εμπειρία και η διάλυση των Βαλκανίων». Είναι συρραφή δημοσιευμάτων της περιόδου 1990 – 2000 για τη Σερβία, αλλά και με αναφορές μέχρι το 2008, από ανταποκρίσεις δημοσιογράφων του ελληνικού και ξένου τύπου, εμπλουτισμένα με τη γνώμη του συγγραφέα.
Ένα από τα κεντρικά συμπεράσματα του βιβλίου είναι το εξής: οι συμμαχικές χώρες δεν κρίνονται ποτέ με τα ίδια μέτρα και σταθμά, αφού παρουσιάζουν εξορισμού διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Είμαστε σύμμαχος χώρα στο ΝΑΤΟ με τη Τουρκία, με το Βέλγιο και με άλλες χώρες αλλά δεν έχουμε το ίδιο βάρος.
Στο ίδιο βιβλίο, είχε μια συνέντευξη του ελληνοαμερικανού φημισμένου ιστορικού,καθηγητή Σπύρου Βρυώνη στο ΒΗΜΑ το 1993, που έλεγε: «Οι κακοί των Βαλκανίων σήμερα είναι οι Σέρβοι. Όμως στο βάθος είναι οι Έλληνες. Μια σταθερή χώρα με καλή οικονομία οδηγείται σταδιακά στην αποσταθεροποίηση!». Μάλιστα! Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξη το 1993! Και συνεχίζει «Ήταν ήδη στα χαρτιά από τη διένεξη με την Τουρκία! Η Αμερική έχει μακροπρόθεσμους στόχους στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά προς το παρόν επικρατούν οι βραχυπρόθεσμοι».
Και θα κλείσω αντί απαντήσεως στο ρητορικό ερώτημα «κατά πόσον κινδυνεύει η Θράκη», με ένα δημοσίευμα εφημερίδας που λέει ότι προκλητικός χάρτης αποκαλύφθηκε στις 30/9/2010 με σχετικό πρωτοσέλιδο της Τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ, που μοιράστηκε στα σχολεία σε CD.
Το προκλητικότερο είναι ότι ο χάρτης θεωρήθηκε σκανδαλώδης από τη Μιλλιέτ διότι, όπως εξηγεί η ίδια, παρουσιάζει να ανήκουν στην Τουρκία το Κιρκούκ, η Μοσούλη και το Αρμπιλ στο βόρειο Ιράκ καθώς και το Βατούμ στη Γεωργία. Δεν θεωρείται προκλητικός ο χάρτης για την εφημερίδα Μιλλιέτ γιατι έχει συμπεριλάβει στην Τουρκία τη Δυτική Θράκη, τη Βόρεια Θράκη καθώς και τα νησιά Σάμο, Ρόδο και Λέσβο, ούτε επίσης για την προσάρτηση ολόκληρης της Αρμενίας. Γι΄αυτά δεν θεωρήθηκε προκλητικός ο χάρτης από τη Μιλλιέ

http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%A1%CE%BF%CE%AE

Θράκη όπως Κοσσυφοπέδιο

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 8 - 2010


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ
πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής

  • Απόσπασμα ομιλίας από την εκδήλωσης “Θράκη και Νεωοθομανισμός” στη Παλιά Βουλή

Είναι δυνατόν να κινδυνεύει η Ελληνική Θράκη, όταν η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρωπαική Ένωση , βρίσκεται στο ΝΑΤΟ και συμμετέχει σε ποικίλους διεθνείς οργανισμούς; Είναι δυνατόν; Αντί απαντήσεως επί του ερωτήματος αυτού, θα σας περιγράψω κάποιες εμπειρίες μου:
Πρώτη εμπειρία: Το 1997 με προσκάλεσε ένας γυναικείος πολιτιστικός σύλλογος από την Άρτα, του οποίου η πρόεδρος έτυχε να κατάγεται από τη Θράκη. Μου ζήτησε να κάνω μία ομιλία για τη Θράκη στην Άρτα. Τότε ήμουν Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στην εκδήλωση μίλησα για τα θέματα της Θράκης, την ανάπτυξη που χρειάζεται, ανέφερα για τη μειονότητα, ανέφερα για το Προξενείο, ανέφερα για τις παρεμβάσεις του, ανέφερα για τους κινδύνους και εξήγησα ότι οφείλουμε να πάρουμε ιδιαίτερα μέτρα και κίνητρα. Όμως, αισθανόμουν ότι δεν τους έπειθα. Επειδή έχω πείρα από ομιλίες, κοιτώντας το ακροατήριο στα μάτια, το καταλάβαινα.
Στη μικρή συζήτηση που επακολούθησε για λόγους ευγενικής φιλοξενίας, το μοτίβο ήταν ότι « κι εμείς εδώ στην Άρτα έχουμε αποβιομηχάνιση, κι εμείς εδώ στην Άρτα έχουμε ανεργία, κι εμείς εδώ στην Άρτα έχουμε υπανάπτυξη »., ο νοών νοείτω!
Δεύτερη εμπειρία: Την ίδια χρονιά ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για τις εκλογές που έγιναν στην εναπομείνασα Γιουγκοσλαβία, ήμουνα παρατηρητής του Οργανισμού Ασφάλειας Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπου συνάντησα τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς. Ήμαστε από τις λίγες αντιπροσωπείες που συναντήσαμε τον Μιλόσεβιτς. Εμείς και άλλη μία νομίζω. Γι΄αυτό φυσικά είχαμε τεθεί στο στόχαστρο του επικεφαλής όλων των αντιπροσωπειών του ΟΑΣΕ ότι, είμαστε αναξιόπιστοι ως προς το θέμα της διαφύλαξης των αποτελεσμάτων στα εκλογικά τμήματα του Βελιγραδίου ή σε κάποιες άλλες περιοχές, που ήταν Έλληνες εκπρόσωποι. Ήταν ή δεύτερη φορά που συναντούσα τον Μιλόσεβιτς. Η πρώτη ήταν με το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη Γιουγκοσλαβία το 1991. Είχαμε πάει με μία Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία από όλα τα κόμματα, πλην του κόμματος που κυβερνούσε τότε. Ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελε να δείξει ότι δεν συμμετείχε η Ελλάδα στο διεθνές εμπάργκο.
Στη συνάντηση την οποία είχαμε, εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι, ο Μιλόσεβιτς μιλούσε με έμφαση για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Ότι, κινδυνεύει το Κοσσυφοπέδιο να αποσχισθεί από τη Σερβία και από τη Γιουγκοσλαβία. Στο Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται η καρδιά της Σερβίας και δεν πρέπει να υπάρξει αποκοπή. Γι΄αυτό μόνο μιλούσε, για τίποτε άλλο.
Ο συγχωρεμένος ο Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, μου είπε φεύγοντας: ¨Υπερβολικός δεν είναι; Είναι δυνατόν να συμβεί αυτό;¨
Αντί κάποιου σχολίου, θα σας υπενθυμίσω τα εξής:
Ο Μιλόσεβιτς πέθανε και μάλιστα με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου!
Το 2008, ο σημερινός Πρόεδρος της Σερβίας, ο κ. Τάντιτς, οδήγησε την υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η απόφαση του οποίου ήταν ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί άλλη οντότητα. Χωρίς καμία αντίσταση εκ μέρους της Σερβίας, αυτή η απόφαση απεστάλη στον ΟΗΕ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τρίτη εμπειρία: Πρόσφατα παρουσίασα το βιβλίο του Άκη Κοσώνα «Το Πείραμα: Η Γιουγκοσλαβική εμπειρία και η διάλυση των Βαλκανίων». Είναι συρραφή δημοσιευμάτων της περιόδου 1990 – 2000 για τη Σερβία, αλλά και με αναφορές μέχρι το 2008, από ανταποκρίσεις δημοσιογράφων του ελληνικού και ξένου τύπου, εμπλουτισμένα με τη γνώμη του συγγραφέα.
Ένα από τα κεντρικά συμπεράσματα του βιβλίου είναι το εξής: οι συμμαχικές χώρες δεν κρίνονται ποτέ με τα ίδια μέτρα και σταθμά, αφού παρουσιάζουν εξορισμού διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Είμαστε σύμμαχος χώρα στο ΝΑΤΟ με τη Τουρκία, με το Βέλγιο και με άλλες χώρες αλλά δεν έχουμε το ίδιο βάρος.
Στο ίδιο βιβλίο, είχε μια συνέντευξη του ελληνοαμερικανού φημισμένου ιστορικού,καθηγητή Σπύρου Βρυώνη στο ΒΗΜΑ το 1993, που έλεγε: «Οι κακοί των Βαλκανίων σήμερα είναι οι Σέρβοι. Όμως στο βάθος είναι οι Έλληνες. Μια σταθερή χώρα με καλή οικονομία οδηγείται σταδιακά στην αποσταθεροποίηση!». Μάλιστα! Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξη το 1993! Και συνεχίζει «Ήταν ήδη στα χαρτιά από τη διένεξη με την Τουρκία! Η Αμερική έχει μακροπρόθεσμους στόχους στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά προς το παρόν επικρατούν οι βραχυπρόθεσμοι».
Και θα κλείσω αντί απαντήσεως στο ρητορικό ερώτημα «κατά πόσον κινδυνεύει η Θράκη», με ένα δημοσίευμα εφημερίδας που λέει ότι προκλητικός χάρτης αποκαλύφθηκε στις 30/9/2010 με σχετικό πρωτοσέλιδο της Τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ, που μοιράστηκε στα σχολεία σε CD.
Το προκλητικότερο είναι ότι ο χάρτης θεωρήθηκε σκανδαλώδης από τη Μιλλιέτ διότι, όπως εξηγεί η ίδια, παρουσιάζει να ανήκουν στην Τουρκία το Κιρκούκ, η Μοσούλη και το Αρμπιλ στο βόρειο Ιράκ καθώς και το Βατούμ στη Γεωργία. Δεν θεωρείται προκλητικός ο χάρτης για την εφημερίδα Μιλλιέτ γιατι έχει συμπεριλάβει στην Τουρκία τη Δυτική Θράκη, τη Βόρεια Θράκη καθώς και τα νησιά Σάμο, Ρόδο και Λέσβο, ούτε επίσης για την προσάρτηση ολόκληρης της Αρμενίας. Γι΄αυτά δεν θεωρήθηκε προκλητικός ο χάρτης από τη Μιλλιέτ.

http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%A1%CE%BF%CE%AE

Μουσουλμάνοι κατέβασαν τη γαλανόλευκη στην Οργάνη

Posted by Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 11 - 2010

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

simaia_organisΕδώ και περίπου ένα μήνα σε δύο κρατικά κτίρια της Οργάνης, δεν κυματίζει η ελληνική σημαία. Πρόκειται για το κοινοτικό κατάστημα και το παράρτημα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Οι φωτογραφίες από το κοινοτικό κατάστημα Οργάνης, όπως και το κτίριο της Περιφέρειας στον ορεινό όγκο, αποδεικνύουν την έλλειψη της σημαίας.

Οι λόγοι αφαίρεσης παρέμειναν άγνωστοι μέχρι που τηλεφώνησε στην «Ε.Ω.» ο γραμματέας της κοινότητας Οργάνης και μας είπε το εξής συγκλονιστικό: «Γράψτε ότι ο χριστιανός γραμματέας της κοινότητας δηλώνει ότι αφού μουσουλμάνοι κατέβασαν τη σημαία, μουσουλμάνοι να την ανεβάσουν μήπως και τους περάσει η αποστροφή για οτιδήποτε ελληνικό»!

simaia_organis2

Ο ίδιος, μας είπε, ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τη νομαρχία και περιμένει τις σχετικές ενέργειες, αλλά από ό,τι φαίνεται θα περιμένει αρκετά μιας και πλησιάζουν περιφερειακές εκλογές και οι πολιτικάντηδες φοβούνται μην χάσουν κανά μουσουλμανικό ψηφαλάκι.

http://www.elora.gr/portal/

Η Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ζητά το δικό της πανεπιστήμιο, απαιτώντας μάλιστα την αντικατάσταση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης από ένα πανεπιστήμιο αποκλειστικά για Μουσουλμάνους.

Η Ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα της Θράκης αντιδρά έντονα στα σχέδια της Ελληνικής Πολιτείας η οποία φαίνεται να παρακολουθεί σιωπηρά τις εξελίξεις.

Κεντρικό πρόσωπο στη διαμάχη, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα…

Αρκετοί μάλιστα εξαπολύουν ξεκάθαρες αιχμές εναντίον της Θ.Δραγώνα, κατηγορώντας τη για ακαταλληλότητα.

Η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» έχει ζητήσει εδώ και καιρό να αντικατασταθεί η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, στην οποία εισάγονται μουσουλμάνοι-μέλη της μειονότητας της Θράκης, από μια παιδαγωγική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου τετραετούς φοίτησης, όπου θα εκπαιδεύονται μόνο μουσουλμάνοι που θέλουν να γίνουν δάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία.

Σε όλη αυτή την κίνηση οι Ελληνες πανεπιστημιακοί έχουν ανακαλύψει κρυφά κίνητρα από τους υποκινητές της.

«Κάποιοι θέλουν να ελέγχουν την όλη διαδικασία, δηλαδή την παραγωγή δασκάλων, και στη συνέχεια την εκπαιδευτική διαδικασία στα μειονοτικά σχολεία, την επιμόρφωση αλλά και τους διορισμούς», καταγγέλλει ο ιστορικός αναλυτής Νεκτάριος Δαπέργολας, υπογραμμίζοντας πως είναι αρκετά ύποπτη αυτή η απαίτηση να δημιουργηθεί τέτοιου είδους αποκλειστικό πανεπιστήμιο.

Η αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» προσπάθησε να αντιδράσει. Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απάντηση που πήρε από την Θ.Δραγώνα, η οποία μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε πέταξε το μπαλάκι στους ανωτέρους της, ξεκαθαρίζοντας ότι η τελική απόφαση θα παρθεί από το υπουργείο Παιδείας. Όλα μιλημένα δηλαδή …. το «μπαλάκι» πήγε κατευθείαν στους ανωτέρους…

Δείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται ξαφνικά για τους μουσουλμάνους!!!

Τυχαίο…

YouTube Preview Image

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

Η ανεξαρτησία της «Θράκης» – ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΕ ΓΑΠ

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 24 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/07/thrace_small-300x218.jpg 300w" sizes="(max-width: 411px) 100vw, 411px" />Πολλά θα γραφτούν για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου να κρίνει νόμιμη την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Σωστά επίσης θα γίνουν παραλληλισμοί με την περίπτωση της Θράκης.

Με αυτό το μικρό αυτό άρθρο θα ήθελα να μεταφέρω την εμπειρία 20 ετών από μια άλλη περίπτωση αυτή του Καναδά και του Quebec

Σαν μέλος μιας ομάδας χρηματοδότησα την νομική και πολιτική εκστρατεία για το OXΙ της ανεξαρτητοποίησης του Quebec για περίπου 20 χρόνια.

Δυο φόρες με δημοψήφισμα το Γαλλόφωνο Quebec έφτασε σε μικρή απόσταση από το να χωρίσει τον Καναδά στα δυο. Την τρίτη φορά σίγουρα θα το πετύχαιναν.

Πολύς κόσμος δεν ξέρει την πραγματική αίτια γιατί αυτή η τρίτη απόπειρα ποτέ δεν έγινε .

Θέλω να την γνωρίσετε – ιδίως εσείς οι νομικοί -διότι κάποτε ίσως να την χρειαστείτε για να υπερασπίσουμε την Ελληνικότητα της Θράκης.

Η νομική έρευνα τότε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ναι το Quebec βάση του Διεθνούς δικαίου μπορούσε να δήλωση την ανεξαρτησία του.

Τότε ένας από εμάς έθεσε την πιο απλή αλλά την ιδία ώρα αφοπλιστική ερώτηση « εάν ισχύ για το Quebec που είναι μια Νομαρχεία γιατί να μην ισχύ για ένα νομό γιατί όχι για μια πόλη». Η θεωρία των Fractals σε όλη της την ομορφιά.

Βάση της νομικής αιτιολογίας του Διεθνούς Δικαστηρίου – στα άκρα – ακόμη και ένας πολίτης μπορεί να δηλώσει ανεξαρτησία.

Με αυτό το όπλο στα χεριά χαρτογραφήσαμε της περιοχές/ πόλεις με αγγλόφωνους και ινδιάνικους πληθυσμούς οι όποιοι θα δήλωναν ανεξαρτησία από το Quebec την στιγμή που το Quebec δήλωνε ανεξαρτησία από τον Καναδά.

Όταν παρουσιάσαμε την στρατηγική μας στο Γαλλόφωνο στρατόπεδο κατάλαβαν ότι το παιχνίδι είχε χαθεί. Το Quebec που θα έπαιρναν στα χέρια τους θα ήταν Ελβετικό τυρί.

Από τότε – πριν 15 χρόνια – ποτέ ξανά πολιτικό κόμμα δεν έβαλε στην πλατφόρμα του την ανεξαρτητοποίηση του Quebec.

Πρώτoν ελπίζω η Σερβία να εφαρμόσει αυτή την στρατηγική στο Κόσσοβο.

Δεύτερον από αυτή την στρατηγική απορρέει και ένα σχέδιο δράσης για την Θράκη.

Πρέπει το Ελληνικό κράτος να παρακολουθεί και να δημιουργεί πληθυσμιακές εστίες ελληνικού πληθυσμού με όποιο τρόπο μπορεί. Δεν ξέρω ίσως πρέπει από τώρα να διαλέξει 250 000 – 300 000 οικογένειες από ορθόδοξα κράτη -γεωργούς στο επάγγελμα – και να τους τοποθετεί στρατηγικά σε σημεία όπου οι πληθυσμιακές αναλογίες να μπορούν να αντέξουν σε βάθους χρόνου.

Διότι όταν θα γίνει (που θα γίνει) η χαρτογράφηση των πληθυσμών η «ανεξάρτητη» Θράκη πρέπει να είναι σαν Ελβετικό τυρί που δεν τρώγετε.

Όσοι δεν υιοθετήσουν αυτή την στρατηγική και δεν κάνουν τίποτα θα πράξουν και πράττουν ένα έγκλημα εσχάτης προδοσίας.

ΥΠ.  Γιατί όχι ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Έβρο; Τουρκία και Βουλγαρία το κάνουν και ξέρω με απόλυτη ευθύνη λογού ότι και η Γαλλία και η Ρωσία θα το χρηματοδοτούσαν 100 τις 100. Περισσότερες λεπτομερές το Σεπτέμβριο. Όσο για τους Ελληνο Σκοπιανούς οικολόγους ξέρετε που τους γράφω.

http://olympia.gr/2010/07/23/thrace-3/

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.