Tuesday, 29 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘προβοκάτσιες’ Category

 

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ProtoselidaXenoonEfimerLhttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/09/ProtoselidaXenoonEfimerL-300x167.jpg 300w" sizes="(max-width: 377px) 100vw, 377px" />Βάσιμες υπόνοιες για οργανωμένη προβοκάτσια με συμμετοχή ξένων μυστικών υπηρεσιών δημιουργούνται πλέον με την υπόθεση της ανάρτησης στο διαδίκτυο της «προκήρυξης» της Κοινότητας Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΚΕΕΔ).

Και αυτό γιατί είναι πρακτικά αδύνατον μία ανάρτηση σε ιστότοπο ιδιαίτερα χαμηλής επισκεψιμότητας (με δεδομένο ότι δεν είναι ειδησεογραφικός) στο χαοτικό ελληνικό διαδίκτυο να γίνει μέσα σε ελάχιστη ώρα γνωστή παγκοσμίως και να προκαλέσει τα εξής:

-Έκτατη σύγκληση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

-Κύριο θέμα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια και

-Πρωτοσέλιδο στις … αμερικανικές και άλλες ξένες εφημερίδες

Τι θέλουμε να πούμε; Κάποιοι περίμεναν την ανακοίνωση και κάποιοι άλλοι την σέρβιραν.

Ειδικά αυτή η υπόθεση με τις ξένες εφημερίδες, αμερικανικές και βρετανικές από τους Times μέχρι την Guardian κλπ. είναι βέβαιο ότι κατευθύνεται από κάποιο ή κάποια κέντρα. Η όλη υπόθεση θυμίζει «Συρία» και το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Δεν μπαίνουμε στην ουσία της ανακοίνωσης της ΚΕΕΔ (πάντως, καλύτερα ας … ψαχτούν λίγο μεταξύ τους αφού κάποιοι ήξεραν για την έκδoση της ανακοίνωσης και την προώθησαν αμέσως…), αλλά στο πώς αυτή προωθήθηκε σε ελληνικά και κυρίως ξένα ΜΜΕ.

Μέσα σε λίγη ώρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνεδρίασε για ένα θέμα το οποίο αν θεωρήσουμε ότι είχε κάτι το παράνομο (κατά την εκτίμησή μας δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο στο περιεχόμενο της «διακήρυξης») ήταν αρμοδιότητας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε ελάχιστη ώρα η Washington Post όσο και άλλες εφημερίδες και δίκτυα (Fox News, Startribune, National Herald), είχαν σε κύριες αναρτήσεις τους δημοσιεύματα για «τον κίνδυνο πραξικοπήματος στην Ελλάδα».

Μέσα σε αυτές χθες ο Guardian δημοσίευσε … διαδραστικό χάρτη «με τα εγκλήματα της ΧΑ», ενώ ένα περιοδικό που προπαγανδίζει την ομοφυλοφιλία και τα ναρκωτικά, το VICE, ιδιοκτησίας ενός Αμερικανού, ενός Βρετανού και ενός Ιρακινού («χίπιδες» αυτοσυστήνονται) το οποίο σε σοβαρές χώρες όπως η Ρωσία θα είχε τεθεί εκτός νόμου, ασχολήθηκε και ανακάλυψε τον … κρυμμένο αδελφό του γ.γ. της ΧΑ του Ν.Μιχαλολιάκου, τον γνωστό ποινικολόγο Τ.Μιχαλόλια, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα και τον οποίο «έλουσε» με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

Η διαχείριση του ξένου Τύπου από την αρχή του ελληνικού δράματος το 2009 ήταν συντονισμένη και επιβεβαιωμένη από διάφορα κέντρα: Οικονομικά και πολιτικά.

Την έχουμε δει και σε διάφορες κρίσεις ανά τον πλανήτη με πιο πρόσφατη στην Συρία.

Μέχρι το τέλος «έβλεπαν» μόνο τα εγκλήματα του Άσαντ και έκλειναν ερμητικά τα μάτια στις μαζικές δολοφονίες και ανθρωποφαγίες των ισλαμιστών…

Για όποιον πιστεύει στην τύχη και στην «δημοσιογραφική έρευνα «με ταχύτητα του φωτός» ΟΚ όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Εκτίμηση όλων των σοβαρών παρατηρητών είναι ότι στο παιχνίδι κατά των πατριωτικών κύκλων (και όχι μόνο της ΧΑ, αλλά και της ΝΔ…) έχουν μπει για τα καλά ξένες υπηρεσίες…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

egklima613_36434023621-400x223http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/09/egklima613_36434023621-400x223-300x167.jpg 300w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" />Με αφορμή ένα έγκλημα προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον εθνικισμό!
του Δ. Παπαγεωργίου

Ήταν αναμενόμενο. Όλα έδειχναν προς τα εκεί. Ένα έγκλημα χρησιμοποιείται σε αγαστή συνεργασία από τα μήντια, τους αντιεξουσιαστές, την αριστερά και φυσικά την κυβέρνηση και την αστυνομία, ως μοναδική ευκαιρία ποινικοποίησης του εθνικισμού. Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνει η Χρυσή Αυγή με ταυτόχρονες εφόδους στα γραφεία της. Στην πραγματικότητα όμως η επίθεση γίνεται σε όλους τους εθνικιστές. Μια ποινικοποίηση δίχως προηγούμενο, με ταυτόχρονες απειλές από παντού κατά όποιου δηλώνει εθνικιστής. Δεν είναι πρωτοφανές. Είναι ένα ακόμη κυνήγι μαγισσών που ξεκινά.
Ο τρόπος απλός. Τα πάθη διεγείρονται, προκειμένου να επιτευχθεί ένας πολιτικός στόχος. Δακρύβρεχτες εκφράσεις στα μήντια, δίπλα σε γενικούς αφορισμούς, περί χρυσαυγιτών. Επικέντρωση σε μια ιδιότητα του δράστη, αυτή του φίλου ή οπαδού της Χρυσής Αυγής. Λές και όλοι οι χρυσαυγίτες μαζί κρατούσαν το μαχαίρι, ή λές και υπάρχει περίπτωση ο Ν. Μιχαλολιάκος να πήρε τηλέφωνο τον δράστη και να του είπε «πήγαινε να κάνεις αυτό».  Τρόποι που δεν αντέχουν στην εξέταση της κοινής λογικής, αλλά πετυχαίνουν στην υπερφόρτωση ενός συναισθηματισμού. Ο οποίος συναισθηματισμός είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε περαιτέρω εμφυλιακό κλίμα, σε περαιτέρω βία. Έτσι παίρνουμε κάτι το οποίο ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, χύθηκε στα πολιτικά και το κάνουμε ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα.

Ανθίζει η πολιτική των δύο άκρων
Όλα αυτά δεν είναι μόνον αποδεκτά αλλά και τα ζητούμενα γι’ αυτούς που καλλιεργούν αυτό το κλίμα. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για το σύστημα να σπιλώσει/απαγορεύσει/γκρεμίσει/καταστήσει ταμπού όχι μόνον την Χρυσή Αυγή, αλλά και κάθε έναν που επιζητά να αμφισβητήσει τις δομές της μεταπολίτευσης, είτε αυτές εκφράζονται από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά. Η πολιτική των «δύο άκρων» ανθίζει. Η επίθεση του «συνταγματικού τόξου» ξεκινά. Μετά από ένα έγκλημα. Για να προχωρήσει σε ένα άλλο έγκλημα. Οι αριστεροί που θεωρούν τον «αντιφασιστικό αγώνα» ως δίκαιο μέρος του αγώνα τους χαίρονται. Χαίρονται όμως και στα κυβερνητικά έδρανα. Γιατί έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν την ομαλότητα. Και όταν σε λίγο μανιασμένοι αντιφασίστες, συναισθηματικά ντοπαρισμένοι από πρωτοσέλιδα και δακρύβρεχτες δηλώσεις λυντσάρουν έναν χρυσαυγίτη, αυτοί θα κρυφοχαίρονται. Γιατί θα εξασφαλίζουν την πολιτική τους επιβίωση. Εδώ και καιρό το έγραφα. Το σύστημα περιμένει κάποιον νεκρό, από την μία ή την άλλη πλευρά για να ξεκινήσει τις διαδικασίες του.
Είναι δραματική η μέρα που ξημερώνει στην χώρα μας. Είναι δραματικό όταν ένα έγκλημα χρησιμοποιείται για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Η ανάδειξη κάποιου είδους συλλογικής ευθύνης για τις πράξεις ενός ατόμου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες θα γίνει πραγματικότητα. Όσοι συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, όσοι υιοθετούν τις άναρθρες κραυγές κάποιων για εκδίκηση και αίμα, όσοι δεν διστάζουν για χάρη της τηλεθέασης ή της επισκεψιμότητας να κάνουν αυτού του είδους τους παράλογους συνειρμούς θα έχουν στα χέρια τους το όποιο αίμα χυθει.

http://elkosmos.gr/

Τρομοκρατία συνειδήσεων: μια παλιά ιστορία

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 8 - 2012

Πλήρης θα είναι η καταστροφή της χώρας, μας διαβεβαιώνει  το κατεστημένο και οι εκπρόσωποί του, αν τολμήσουμε να φύγουμε από το Ευρώ. Για αυτό, μέσα στο ευρώ και …τσιμουδιά. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τίποτα. Πολύ δε περισσότερο, να αναρωτηθεί, αν το ευρώ θα υπάρχει στο μέλλον.

Όχι. Εμείς δεν αναρωτιόμαστε τέτοιες ανοησίες.  Εμείς  κάνουμε τα πάντα. Για  τα αδέρφια μας. Τους Ευρωπαίους. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε στο Ευρώ. Πάση θυσία. Ακόμα και με τον μισό πληθυσμό νεκρό.

 

Το θέμα δεν είναι, αν η παραπάνω  άποψη, είναι η σωστή. Είναι η ιδεολογική τρομοκρατία που επιβάλλουν σε όποιον έχει διαφορετική γνώμη.   Είναι ο εξοβελισμός του διαφορετικού. Ή  απαξίωσή του, ο διασυρμός του, όταν   είναι αναγκασμένοι να το αναφέρουν.

Προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους,  δι’ όλων των μέσων.  Δεν υπάρχει  μια νηφάλια αντιμετώπιση, των επιλογών που έχουμε σήμερα. Δεν παρουσιάζεται η άλλη, η διαφορετική άποψη. Ξεκινούν , κάποιες στιγμές  να την παρουσιάζουν και πριν περάσει ένα λεπτό, έχουν ξεκινήσει την …καταστροφολογία. Άλλωστε, οι παρουσιαστές της τηλεόρασης, είναι ειδικοί σε αυτό. Από τον ποιον θα καλέσουν για να ‘εκπροσωπήσει’ την  διαφορετική άποψη, μέχρι το να διακόπτουν τον  ομιλητή (εκείνοι ξέρουν τα πάντα), να του δίνουν ‘ένα λεπτό για να ολοκληρώσετε’, να κάνουν  διάλειμμα για διαφημίσεις κ.ο.κ Χρησιμοποιούν όλα τα ‘κόλπα’ τους, προκειμένου να φιμώσουν την διαφορετική άποψη και να  πείσουν τον Ελληνικό λαό, πως ένας είναι ο δρόμος:  αυτός του Ευρώ.

Είναι  όμως τόσο  μεγάλη η αγωνία τους να το πετύχουν, που παρά  την  συστηματική και οργανωμένη  προσπάθεια, η  εκστρατεία τους γίνεται αντιληπτή. Και τι δεν έχουν εφεύρει, προκειμένου να πειστούμε για την ανημπόρια μας και να ζητήσουμε την  προστασία των  Ευρωπαίων ‘αδερφών’ μας. Οι πάντες επιστρατεύτηκαν: πολιτικοί, τραπεζίτες, ακαδημαϊκοί, από Ελλάδα και εξωτερικό. Όλα αυτά φυσικά, με το ανάλογο ύφος. Ύφος, που … συμπάσχει με το λαό για τα σημερινά δεινά, διαβεβαιώνει  πως δεν υπάρχει άλλη λύση και κατακεραυνώνει τους έχοντες διαφορετική άποψη.

Η αντιμετώπιση της διαφορετικής άποψης, με τέτοια απαξίωση, αναπόφευκτα μας φέρνει στην μνήμη άλλες καταστάσεις: τότε  που μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, ήταν αντίθετη  από την επικρατούσα άποψη.  Την ίδια ιδεολογική τρομοκρατία άσκησαν και τότε. Με τους ίδιους τρόπους, προσπάθησαν να μας επηρεάσουν. Για να περάσουν τα χρόνια και να γίνει φανερό σε όλους, πως η   άλλη άποψη, ήταν περισσότερο  ορθή.

Θυμόμαστε όλοι, π.χ. τι είχαμε ακούσει, τον καιρό του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν. Ευρώπη και Αμερική,  μας έλεγαν ότι ήταν εναντίον μας. Πόσο καλά, είχαν ενορχηστρώσει το παραμύθι τους για την καταστροφή, αν οι Κύπριοι, δεν ψήφιζαν, όσα οι ‘άλλοι’   τους υπαγόρευαν. Ευτυχώς που οι Κύπριοι και ο Τ. Παπαδόπουλος, είχαν αντίθετη άποψη και απέφυγαν να παίξουν το ρόλο του ‘καλού’ παιδιού.

Θυμόμαστε, πως φέρονται τα ΜΜΕ (μέσα μαζικής ενημέρωσης, ή μέσα μαζικής εξαπάτησης, ό,τι θέλετε διαβάζετε), σε οποιονδήποτε αμφισβητούσε    την επίσημη πολιτική ή μάλλον την απουσία  πολιτικής  για τους μετανάστες; Θεωρήθηκε ‘ανθρωπιστικό’ να  δεχόμαστε τους πάντες, χωρίς κριτήριο, χωρίς σχέδιο, χωρίς υποδομές. Οποιαδήποτε άποψη, τα αμφισβητούσε αυτά, ήταν απλά, … ρατσιστική.. Τώρα, όλο και περισσότεροι,  αρχίζουν να ψελλίζουν, πως δεν πάει  άλλο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα άμεσα, αντί να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

Θυμάστε πως αντιμετωπίστηκε, η άποψη, πως δεν έπρεπε να πάρουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες, γιατί κόστιζαν αρκετά; Κάτι σαν εθνική μειοδοσία. Σήμερα όλοι λένε πως το κόστος ήταν υπερβολικό (όσο γνωρίζουμε δηλαδή, γιατί ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη απόδοση).

Θυμόμαστε, πως προπαγάνδιζαν την ένταξή μας, στη ζώνη του Ευρώ; Ήταν ‘εθνικός’ σκοπός, που συμφωνούσε τότε και η μείζονα   αντιπολίτευση. Θα οδηγούσε στην ευημερία και στην ανάπτυξη. Οι λίγοι που τολμούσαν  να πουν ότι αυτή η ευημερία θα είχε γυάλινα πόδια, έβρισκαν τις πόρτες των ΜΜΕ, κλειστές.

Σ αυτές και σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις,  μία είναι η άποψη που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ. Η ‘επικρατούσα’. Έχει βέβαια  διαφορετικούς εκπροσώπους. Έχει και διαφορετικές αποχρώσεις.   Αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Από όλο το πολιτικό, οικονομικό εκδοτικό  κατεστημένο, παρουσιάζεται η    μία και μόνη, ‘ορθή άποψη’.

Χρόνια τώρα τα ΜΜΕ μας  πιπιλίζουν τα αυτιά, με την ‘πολιτικά ορθή’ άποψή τους.  Μέχρι   να την εμπεδώσουμε. Και να ψηφίσουμε σωστά.  Όταν όμως έρχεται η πραγματικότητα και σαρώνει εκείνα που υποστήριζαν, αποδεικνύοντας ότι ήταν περισσότερο ορθή, η ‘άλλη άποψη’, η επίσημη εξουσία (οικονομική, πολιτική, των ΜΜΕ), απλώς το ξεχνάει και προχωράει  με τον ίδιο φανατισμό, να υποστηρίζει το επόμενο παραμύθι που  τους συμφέρει.  Η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται είναι απίστευτη.

Εκείνοι ξέχασαν πόσες φορές είχαν άδικο, τα τελευταία χρόνια. Εμείς θα το ξεχάσουμε, κρίνοντας την σημερινή κατάσταση;

Δηιδάμεια

http://economist.gr/

Ποιοί πλαστογραφούν την αληθινή Ιστορία του 1821

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 27 - 2012

Οι δήθεν αναθεωρητές «Έλληνες Ιστορικοί» και η διατεταγμένη υπηρεσία τους.


Ένας αποτελεσματικός τρόπος  ίσως ο αποτελεσματικότερος  για να αποφύγεις να κριθεί μια επιστημονική εργασία επί της ουσίας, δηλαδή με ποιοτικά κριτήρια, είναι να επιτύχεις να χαρακτηρισθεί ως «προοδευτική προσέγγιση» σαν αντιπαράθεση και κατ’ αντιδιαστολή με τις «λοιπές», που συλλήβδην στιγματίζονται ως «ξεπερασμένες», «πεπαλαιωμένες», ακόμη και αντιδραστικές.

του Βασίλη Φίλια, καθηγητή και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου

Ποιοί πλαστογραφούν την αληθινή Ιστορία του 1821

Με τον τρόπο αυτό επέρχεται μια μετάθεση από το επίπεδο των επιχειρημάτων στο επίπεδο των ηχηρών λόγων και των εντυπώσεων. Γνωστή μεθοδολογία από την πολιτική του πεζοδρομίου και των ηγετικών παλκοσένικων εφαρμόζεται πλέον κατά κόρο τόσο στην ιστορική έρευνα κυρίως, αλλά και σε όλες τις επιστήμες του ανθρώπου προκειμένου να διαστρεβλωθούν τα γεγονότα και να συγκαλυφθεί η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα, η οποία διερμηνεύεται μέσω διαφόρων ψυχολογουμένων και ψυχολογιοποιήσεων με στόχο τελικά να διαμφισβητηθεί η δυνατότητα ανάλυσης του ιστορικοκοινωνικού γίγνεσθαι με αντικειμενικούς όρους και να επέρχεται σχετικοποίηση και υποκειμενικοποίηση του υπό διερεύνηση πραγματικού υλικού.

Σχετικοποίηση η οποία βαφτίζεται ως ερευνητική αντικειμενικότητα και ψυχρή αποστασιοποίηση κάτω από το πέπλο της οποίας υποκρύπτεται και αποκρύπτεται η υποκειμενικότητα της προσέγγισης, δηλαδή η υπολανθάνουσα αυθαιρεσία του τρόπου διεξαγωγής της έρευνας και της αντίστοιχης συναγωγής συμπερασμάτων. Αφορμή για τη διατύπωση των σκέψεων αυτών μου έδωσε η τηλεοπτική σειρά «1821» στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» όπου επιχειρήθηκε, υποτίθεται, μια επανατοποθέτηση της επανάστασης του 1821 με κατάρριψη όλων των αυτοκολακευτικών στερεοτύπων και μύθων, που έχουν συστηματικά καλλιεργηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Αξιόλογη και αξιάρεστη στοχοθέτηση, αν θα γινόταν όμως σε πλήρη και σε βάθος γνώση του ιστορικού υλικού και «απροϋπόθετα», κατά την περίφημη διατύπωση του Μεγάλου Μαξ Βέμπερ, δηλαδή χωρίς εξ’ υπαρχής και εκ των προτέρων πρόθεση κατεύθυνσης της έρευνας προς ορισμένα συμπεράσματα με επιλεκτικό υπερτονισμό ή (και) αντίστροφα ηθελημένη υποβάθμιση ορισμένων πλευρών και απόψεων των ιστορικών γεγονότων.

Η επιστημονική ανεπάρκεια των επιστημονικών «συμβούλων» και κατασκευαστών αυτής της τηλεοπτικής σειράς καταφαίνεται από την ερμηνευτική αδυναμία των ιστορικών γεγονότων, δηλαδή από την αδυναμία απάντησης στο «γιατί», η οποία δεν συγκαλύπτεται από την αφηγηματική τους διάνθηση και το λογοτεχνικό οίστρο των επιφορτισμένων με την παρουσίαση. Η αφήγηση δεν σημαίνει ερμηνεία, δεδομένου ότι ερμηνεία σημαίνει αναζήτηση των πραγματικών αιτίων. Αναζήτηση, η οποία προϋποθέτει εντοπισμό και ανάλυση του τρόπου σύνθεσης παραγόντων: οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών, ιδεολογικών, θρησκευτικών κοκ.

Ιστορικός χωρίς τη δυνατότητα αυτής της αναζήτησης, δεν είναι καν ιστορικός. Μπορεί στην καλλίτερη περίπτωση να είναι ιστοριοδίφης, τίποτα περισσότερο. Ακριβώς γι’αυτό και όλη η παρουσίαση του 1821 από τους ανιστόρητους ιστορικούς της τηλεοπτικής σειράς του «Σκάϊ» εκφυλίζεται σε επίπεδο διαμαχών προσωπικού χαρακτήρα και κινήτρων ευτελούς χαρακτήρα τόσον όσον αφορά στην ηγεσία όσο και όσον αφορά στο λαό. Οι όποιες επαναστατικές εξάρσεις κατά τους παραποιητές αυτής της Ιστορίας δεν έχουν ηρωϊκό υπόβαθρο, αλλά είναι υποστασιοποιήσεις ταπεινών ελατηρίων (π.χ. λαφυραγωγία) ή αδιεξοδικών συγκυριών (π.χ. Μεσολόγγι) – σε τελευταία ανάλυση συντίθενται σε κυρίαρχο βαθμό από μυθοπλαστικές κατασκευές και διανοουμενίστικες ωραιοποιήσεις.

Εννοείται ότι όλα αυτά δεν εκφράζονται κατά τρόπο άμεσο, αλλά με μια σειρά ασαφών εμμεσοποιήσεων, που συνθέτουν ένα κλίμα και μια ατμόσφαιρα γενικευμένης υποβάθμισης των γεγονότων της επανάστασης του 1821. Τα όσα μέχρι τώρα αναφέρθηκαν δεν εξαντλούν ασφαλώς το θέμα, αλλά χρειάζονται συγκεκριμενοποιήσεις και εξειδικεύσεις. Η τηλεοπτική αυτή σειρά εσκεμμένα αποφεύγει να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

Πρώτον,γιατί η ελληνική επανάσταση εκδηλώνεται πρώτη και με διαφορά 30-50 ετών από εκείνες των άλλων χριστιανικών χωρών της Βαλκανικής;

Δεύτερον,ποιό είναι το ιδιαίτερο βάρος της ελληνικής επανάστασης όσον αφορά στη διάρρηξη του αντιδραστικού ιστού της Ιερής Συμμαχίας, που είχε δημιουργήσει ο Μέττερνιχ;

Τρίτον,ποιές κοινωνικές δυνάμεις του υπόδουλου ελληνισμού και για ποιούς λόγους ήταν υπερ και ποιές κατά της επαναστατικής εξέγερσης;

Τέταρτον,ποιά ήταν η ακριβής έννοια της φράσης «δια του Χριστού την πίστην των αγίων και της πατρίδος την ελευθερίαν» και πως στη βάση αυτή καθορίζεται η σχέση του εθνικού και του θρησκευτικού;

Πέμπτον,πως μεταξιώνονται οι βασικές παραδοχές της Γαλλικής Επανάστασης με άξονα την ελληνική οικονομικό-κοινωνική πραγματικότητα;

Εκτον,ποιές οι συνέπειες της αντιπαλότητας των κοινωνικών συμφερόντων στην εκδήλωση και την εξέλιξη της ελληνικής επανάστασης;

Εβδομον,γιατί και πως το λεγόμενο «Πολιτικόν» εκπροσωπούσε την άρχουσα τάξη της ελληνικής κοινωνίας (κοτσαμπάσηδες – Φαναριώτες) και το «Στρατιωτικόν» τα λαϊκά συμφέροντα (αγροτοποιμένες, αλιείς);

Ογδοον,τι επεδίωξαν και ποιό ρόλο έπαιξαν τα αγγλικά δάνεια όσον αφορά τη συνοχή των επαναστατικών ηγεσιών και την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων;

Ενατον,πως συσχετίζεται το λεγόμενο «ανατολικό ζήτημα» (η αποσύνθεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) με τη στάση των ευρωπαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ελληνική επανάσταση του 1821;

Δέκατον,ποιός ο ρόλος της Αγγλίας στη διαμόρφωση του αντικαποδιστριακού κλίματος, που οδήγησε στη δολοφονία του Κυβερνήτη;

Δεν είναι μόνο αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα, αλλά τα βασικότερα. Η παράλειψη της απάντησής τους δεν είναι τυχαία και ασφαλώς οδηγεί στη μονομερή διαστρεβλωτική οπτική, που χαρακτηρίζει το εν λόγω σήριαλ. Ακριβώς γι’αυτό και η προσέγγιση του είναι επιδερμική και δημοσιογραφική, όχι επιστημονική, όπως π.χ. είναι σε ιστορικές σειρές του BBC.  Aυτή όμως είναι η μια πλευρά του ζητήματος. Η άλλη συντίθεται από εννοιολογικές συγχύσεις και ασάφειες όλων των κατηγοριών.

Η κορυφαία είναι εκείνη, που αναφέρεται στο Έθνος. Στην ελληνική περίπτωση η έννοια του Έθνους δεν είναι «αστικογενής» όπως στην δυτική Ευρώπη, αλλά προέρχεται από μια αντίληψη ταυτότητας, που ξεκινάει πολύ παλαιότερα από εκείνη της Δύσης και θεμελιώνεται πρωτογενώς σε στοιχεία όχι οικονομικά, αλλά πολιτιστικά, που ανάγονται στην κλασική αρχαιότητα, το Βυζάντιο, στη αδιάπτωτη συνέχεια της γλώσσας και σε κοινά έθιμα και παραδόσεις. Ακριβώς γι’αυτό και η εθνική συνείδηση των Ελλήνων δεν κατασκευάζεται στον 19ο αιώνα, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι φωστήρες του επίμαχου σήριαλ, αλλά ενυπάρχει τουλάχιστον από την εποχή της αυτοκρατορίας της Νίκαιας (1261).

Επόμενη συγκεχυμένη ασάφεια αναφέρεται στην παρουσίαση του ρόλου της εκκλησίας. Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν υπήρξε ή όχι το «κρυφό σχολειό» αλλά το εάν και κατά πόσο η εκκλησία συνέβαλε αποφασιστικά στην διατήρηση καίριων πολιτισμικών στοιχείων του ελληνισμού, όπως κατά κύριο λόγο της γλώσσας, δεδομένο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Το συγκλονιστικό κήρυγμα του Κοσμά του Αιτωλού για «Παιδεία και γλώσσα» πως είναι δυνατό να λησμονήθηκε από τους κυρίους αυτούς; Άλλο βέβαια το ζήτημα της αντεπαναστατικής στάσης της εκκλησιαστικής ιεραρχίας σε αντίθεση με την στάση του κατώτερου κλήρου και των μοναχών, όπου και πάλι τα πράγματα παραμένουν στο σήριαλ αδιευκρίνιστα και ανεξήγητα.

Η τρίτη ελλειματικότητα του σήριαλ αναφέρεται στα κοινωνικά αίτια της επανάστασης. Το εάν ή όχι και μέχρι ποιού σημείου η άνοδος ισχυρών αστικών κατηγοριών έπαιξε ρόλο στην επαναστατική ζύμωση είναι ένα ζήτημα, όπου μπορεί να υπάρξουν αντιπαρατιθέμενες απόψεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να αγνοηθεί, όπως συνέβη με την κρινόμενη τηλεοπτική σειρά. Ακόμα περισσότερο δεν μπορεί να αγνοηθεί η σημαντικότητα των φορολογικών επιβαρύνσεων των λαϊκών στρωμάτων, συνακόλουθα των Ορλωφικών και της επιδημίας της χολέρας. Επ’ αυτού ούτε λέξη ειπώθηκε. Όπως είναι γνωστό η Θεσσαλοηπειρώτικη εξέγερσις του 18ου αιώνα ξεκίνησε ακριβώς με αίτημα τη μείωση των φορολογικών βαρών.

Επί βάσει αυτών των τριών «ασαφειών» βρισκόμαστε μπροστά στο πρωτοφανές φαινόμενο μιας επανάστασης χωρίς αίτια: Το εθνικό-εθνοτικό στοιχείο ανύπαρκτο, το ιδεολογικό-θρησκευτικό σε κλίμα ανοχής και ύφεσης, το οικονομικό-κοινωνικό αμελητέο. Τότε γιατί έγινε η επανάσταση; Προφανώς – όπερ έδει δείξαι – για να υποκατασταθούν οι Τούρκοι εξουσιαστές και τα προνόμια τους από εκείνα φιλόδοξων Ελλήνων τοπαρχών, οπλαρχηγών και καπεταναίων, που δεν είχαν άλλα στο νου τους από τη λαφυραγωγία και την καταλήστευση του διαθέσιμου πλούτου. Γι’αυτό και οι ηγέτες της επανάστασης παρουσιάζονται στο σήριαλ εμμέσως πλην σαφώς ως άθλιοι και ευτελείς πλιατσικολόγοι σε διαρκή διαμάχη μεταξύ τους με κίνητρο το ατομικό όφελος και τη λεία.

Δεν αρκεί όμως αυτή η δια της τεθλασμένης απαξίωση του νοήματος της επανάστασης και του ευτελισμού των ηγεσιών της από το σήριαλ. Πρέπει να υπογραμμιστεί και να υπερτονιστεί ο αιμοσταγής χαρακτήρας της. Εσφάγησαν οι Τούρκοι στην Τρίπολη. Ναι, κακώς – κάκιστα, αλλά ποιά επανάσταση, έστω και μια, έγινε χωρίς ακρότητες, και βιαιότητες; Και γιατί οι σφαγές- π.χ.της Χίου- από τους Τούρκους πέρασαν «στα μαλακά» από το σήριαλ. Οι εκατόμβες του αίματος και μάλιστα μεταξύ ομοεθνών προσδίδουν μήπως το χαρακτήρα σφαγείου στη Γαλλική Επανάσταση, όπως ισχυριζόταν η χιτλερική προπαγάνδα;

Οι τρεις χιλιάδες Τούρκοι, που εξετέλεσε ο Ναπολέων μετά την κατάληψη της Ακρας ή οι 32.000 εργάτες, που εκτελέστηκαν (1870-71 !!!) μετά την καταστολή της Κομμούνας στο Παρίσι είναι μήπως δείγματα ανθρωπισμού σε αντιπαράθεση με την εξόντωση των Τούρκων στη Τριπολιτσά, που στο κάτω-κάτω της γραφής, εξέφραζε το συμπυκνωμένο μίσος πέντε αιώνων δουλείας και καταπίεσης; Πέραν τούτου, συνεχίζουν οι «σηριαλιστές» ιστορικοί μας, οι εσωτερικές έριδες και οι εμφύλιες συγκρούσεις στην διάρκεια της επανάστασης αποδεικνύουν ότι τα προσωπικά ωφελιμιστικά κίνητρα ήταν τα κυρίαρχα και ο στόχος της απελευθέρωσης γινόταν αντιληπτός στο πλαίσιο και σε αναφορά με τα κίνητρα αυτά.

Το ότι αυτής της κατηγορίας κίνητρα εμπλέκονται παντού και πάντοτε στην Ιστορία είναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά υπερκαλύπτουν την ετοιμότητα θυσίας χάριν υπέρτερων συλλογικών σκοπών και αυτό το γνωρίζουμε από την Ιστορία όλων ανεξαίρετα των λαών της γης. Όσον αφορά, όμως στην Ελληνική Επανάσταση ούτε η εξήγηση αυτή είναι επαρκής, δεδομένου ότι το βαθύτερο υπόστρωμα των εσωτερικών συγκρούσεων ήταν υποκείμενες ταξικής φύσεως αντιθέσεις, που οι «σηριαλιστές» θέλουν να αγνοούν, προφανώς και διότι η έννοια «κοινωνική τάξη» είναι εντελώς αντίθετη προς τη λογική τους.

Αμφισβητούν επίσης «δι’ αποσιωπήσεως» οι «ερευνητές» του Σκάϊ, την έκταση του εξισλαμισμού και του παιδομαζώματος. Η απάντηση δίνεται από τον καθηγητή Βακαλόπουλο τον πρεσβύτερο, ο οποίος εξηγεί πως δια της καταφυγής στα ορεινά και τα δύσβατα ημιορεινά απέφυγαν – όσοι απέφυγαν – τον βίαιο εξισλαμισμό και συνακόλουθα τον αφελληνισμό τους. Ισχυρίζονται επίσης οι «αντικειμενικοί αναλυτές» μας ότι με την κατάκτηση οι Έλληνες απέβαλαν σχεδόν ολοκληρωτικά τα δυτικά (;) πρότυπα διαβίωσης, ότι π.χ. ξέχασαν τις καρέκλες και τα τραπέζια και άλλα τινά ευτράπελα και συνήθισαν στους οντάδες, το φαγητό από κοινό τσουκάλι κλπ. κλπ., όλα χωρίς επαρκή ανάλυση των λαογραφικών δεδομένων και των συνθηκών της καθημερινής ζωής.

Παράλληλα οι κύριοι αυτοί ελαχιστοποιούν ή δεν αναφέρονται καθόλου στις γηγενείς θεσμικές ρυθμίσεις, που αναπτύχθησαν στον υπόδουλο Ελληνισμό, σε ένα κοινό δίκαιο παρά το γεγονός ότι επ’ αυτών υπάρχουν οι εξαίρετες μελέτες του αείμνηστου καθηγητή Πανταζόπουλου.Το θέμα αυτό είναι νευραλγικής σημασίας, διότι παρασύρει τους «αναλυτές» μας όταν φτάνουν στην εισαγωγή του Ευρωπαϊκού δικαιακού συστήματος από τους Βαυαρούς στο ατόπημα να υποστηρίζουν ότι στον ελλαδικό χώρο υπήρχε θεσμικό κενό και ανυπαρξία αξιόλογων θεσμικών ρυθμίσεων. Χαρακτηριστικό του τρόπου προσέγγισης της επανάστασης του 21 από τον «Σκαϊ» είναι η πλήρης αποσιώπηση του γεγονότος ότι από την άλωση και πέρα καταγράφονται πάνω από εξήντα εξεγέρσεις στον ελλαδικό χώρο, τοπικές οι περισσότερες, αλλά εξεγέρσεις. Δεν υπήρχαν αίτια γι’αυτές αναγόμενα στην κατάκτηση, την καταπίεση και την υποδούλωση; Φαίνεται όχι και μάλλον επρόκειτο για ένα είδος πολεμικού σπορ των Ελλήνων ! ! !

Αλλά ας προχωρήσουμε:
Το 1805-6 γίνονται τεράστιας κλίμακας εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από συνδυασμένες τουρκικές δυνάμεις και τους Ελληνες κοτσαμπάσηδες εναντίον της κλεφτουριάς της Πελοποννήσου όπου χάνονται εκατοντάδες οπλαρχηγοί. Γιατί αυτό το καθοριστικής σημασίας γεγονός αποκρύπτεται από το «σήριαλ» και με τον τρόπο αυτό δεν έρχονται στην επιφάνεια τα βαθύτερα κοινωνικά αίτια των συγκρούσεων μεταξύ των ελληνικών ηγεσιών;

Γιατί ούτε λέξη για το κίνημα των «καρμανιόλων» στη Σάμο και του Οικονόμου στα νησιά του Αργοσαρωνικού; Γιατί καμία ανάλυση σε επίπεδο δημοτικών τραγουδιών των διαχρονικών πόθων και προσδοκιών του ελληνικού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη; Με το να εμφανίζεται μετά από κάθε συγκεχυμένη και αοριστολογική παρουσίαση των γεγονότων ο κ. Βερέμης και να «συμπεραίνει» σε στυλ «η θεία Όλγα ξέρει» δεν καλύπτονται τα κενά, οι παρερμηνείες, οι διαστρεβλώσεις, οι παραλείψεις και οι ανακολουθίες. Ανάλογα ισχύουν και για τον τρόπο που παρουσιάζονται τα «προφίλ» των μεγάλων ηγετών του αγώνα.

Επί παραδείγματι:
Ο Κολοκοτρώνης ένας φιλόδοξος και ηθικά αδίστακτος «κατσαπλιάς» που κατέφυγε στη Ζάκυνθο και ανασύρθηκε από την αφάνεια τις παραμονές της επανάστασης. Αποσιωπάται εντελώς το γεγονός ότι του είχε απονεμηθεί από τον Άγγλο διοικητή των Επτανήσων ο βαθμός του ταγματάρχη και υπηρέτησε επι μια δεκαετία τουλάχιστον στον αγγλικό στρατό.

Ο Καραϊσκάκης μια σκοτεινή φυσιογνωμία της Αιτωλοακαρνανίας, που άλλαζε συνεχώς στρατόπεδα και συμμαχίες….. Άνευ αξίας ν’ αναφερθεί το γεγονός ότι η μάχη της Αράχωβας διδάσκεται ακόμα και σήμερα ως κλασικό μεγάλης αξίας στρατιωτικό εγχείρημα τόσο στο Γουέστ Πόϊντ των ΗΠΑ, όσο και στην ρωσική στρατιωτική Ακαδημία Σουβορόφσκι.

Ο Παπαφλέσσας, του οποίου ο ρόλος ήταν καθοριστικός στις ζυμώσεις για τον ξεσηκωμό στην Πελοπόννησο ουσιαστικά αγνοείται στο σήριαλ.

Ο Καποδίστριας ο μέγας αυτός μεταρρυθμιστής ηγέτης εμφανίζεται ως μια μορφή, που δεν είχε επαρκή αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας και δεν παρέχονται στον τηλεθεατή παρά ελάχιστα στοιχεία για να εκτιμηθεί το τεράστιο έργο του, παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές αντιξοότητες.

Επίσης, όσον αφορά στο θέμα του Φιλελληνισμού, το σήριαλ καλλιεργεί την απολύτως λαθεμένη εντύπωση ότι οι Φιλέλληνες ήταν φαντασιοκόποι ιδιεαλιστές και αρχαιολάτρες, που όταν έβλεπαν από κοντά τις μικρότητες και τα χάλια των επαναστατών, ετρέποντο εις φυγήν. Οι επιστημονικοί συμβουλάτορες του σήριαλ, αν θα είχαν κάνει πρωτογενή έρευνα στον ευρωπαϊκό τύπο της εποχής, θα ήξεραν ότι δεν είχαν έτσι τα πράγματα, αλλά και από την δευτερογενή βιβλιογραφία δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αντίθετα η ελληνική επανάσταση, παρά τις όποιες αρνητικές και σκοτεινές της πλευρές λειτούργησε ως σύμβολο και σημείο αναφοράς, όχι μόνο στον τύπο, αλλά και πηγή έμπνευσης στη Λογοτεχνία της Ευρώπης για δεκαετίες.

Η «φιλοσοφία» του σίριαλ σε τελευταία ανάλυση αποτελεί την ελληνική συγκλίνουσα του βιβλίου του θρυλικού για την αμάθειά του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών Νταβούτογλου. Τούτο, διότι αν γίνουν δεκτά τα όσα ψευδεπίγραφα και λαθεμένα παρουσιάζονται στο σήριαλ, η νεοοθωμανική «λύση» αποτελεί σε τελευταία ανάλυση την αναγκαστική διέξοδο. Αυτό είναι το υποκρυπτόμενο ιδεολόγημα του σήριαλ, παρά τις όποιες διαμαρτυρίες των εμπνευστών και ταγών του.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που προωθείται οργανωμένα η εφελκυστική λογική από τα ίδια κυκλώματα. Ο κ. Θάνος Βερέμης, «ψυχή» του σήριαλ και πρωτεργάτης του λεγόμενου ΕΛIΑΜΕΠ, είχε ταχθεί και πάλεψε λυσσωδώς για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο μαζί με όλους τους ομοϊδεάτες του. Ως γεφυροποιός της ελληνο-τουρκικής προσέγγισης ακολουθεί μια αντίληψη αποδόμησης και αποκαθήλωσης όλων των στοιχείων της ελληνικής «ετερότητας», τα οποία υποτίθεται δεν είναι τίποτα περισσότερο από κατασκευασμένες μυθοπλασίες.

Ελευθερόφρων και «προοδευτικός», ο κ. Βερέμης και οι συν αυτώ επιχειρεί να μας συνετίσει, διδάσκων τον λόγο της ορθής ιστορικής αλήθειας δια της τηλεοράσεως. Ένα εγχείρημα ανάλογο με εκείνο της κ. Ρεπούση με το βιβλίο της 6ης Δημοτικού. Είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται σε μια φάση όπου στο όνομα της οικονομικής κρίσης ακολουθείται μια γραμμή «εφεκτικότητας» στα εθνικά ζητήματα από την Κυβέρνηση; Όχι βέβαια, υπάρχει κατά την γνώμη μας μια σχέση συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα σε όλες αυτές τις τάσεις καλπονοθευτικής «επαναγραφής» της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.


http://www.antibaro.gr/node/3883

 

Δεν γνωρίζω αν οι μέθοδοι χειραγώγησης του ελληνικού λαού, που ακολουθούνται σήμερα, είναι προϊόντα συμβουλών αλλοδαπών ή ιθαγενών «ινστρουχτόρων», σίγουρο όμως είναι πως σε πολλά σημεία κρίνονται επιτυχείς. Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση.

Είχαμε γράψει παλαιότερο σημείωμα με τίτλο «ξέρουμε τι δεν θέλουμε, αλλά δεν ξέρουμε τι θέλουμε». Αρκούμαστε στην άρνηση των Μνημονίων και την απομάκρυνση των εκπροσώπων των δανειστών μας, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν πρότεινε κάτι συγκεκριμένο, ως προς το τι θα συμβεί μετά. Μόνον το κομμουνιστικό κόμμα παρουσίασε πρόταση, για ίδρυση σοβιετικού κράτους. Κανένα άλλο κόμμα ή φορέας.

Και καταντούμε θύματα οικονομολόγων και οικονομολογούντων, οι οποίοι εκφράζουν προσωπικές απόψεις ταυτισμένες με το ιδεολογικοπολιτικό τους πιστεύω, καλυμμένες με τον μανδύα των ειδικών, φερόντων ακαδημαϊκούς τίτλους. Όμως, όσοι είναι οι οικονομολόγοι στην Ελλάδα, τόσες είναι και οι απόψεις. Η οικονομία -φυσικά και η πολιτική- δεν είναι θετική επιστήμη ώστε τα συμπεράσματά της να είναι έγκυρα διότι δοκιμάστηκαν σε εργαστήριο -που και σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχουν αμφιβολίες- αλλά στηρίζεται σε λογικά δεδομένα.

Εδώ βρίσκεται και ο κίνδυνος. Πόσοι από όσους εκφέρουν απόψεις ή γνώμες, είναι σε θέση να γνωρίζει τι σχεδιάζουν στα γραφεία τους οι δανειστές μας; Ποιος είναι βέβαιος, ότι οι δημοσιευμένες πληροφορίες είναι έγκυρες, ώστε επ’ αυτών να γίνουν λογικές αναλύσεις και στη συνέχεια να υπάρξουν σωστές προτάσεις; Οι δανειστές μας δεν είναι αυτοί που το 2009 διαβεβαίωναν την υφήλιο ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθερές βάσεις, ενώ ένα χρόνο μετά, οι ίδιοι μας έστειλαν στο ΔΝΤ;
Οδηγούμαστε λοιπόν σε σύγχυση, προκειμένου να μας περάσουν τα μηνύματα που θέλουν. Η πλέον χρησιμοποιούμενη μέθοδος είναι η αγαπημένη του Γκαίμπελς.

Με διαρροή ανώνυμων πληροφοριών, δημιουργείται για το μέτρο που πρόκειται να ληφθεί η πλέον άσχημη εικόνα στο κοινό, ώστε όταν αυτό ανακοινωθεί επίσημα -με σαφώς μικρότερες επιπτώσεις- ο λαός να νιώσει ανακούφιση. Όταν φερ’ ειπείν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων κατά 20 λεπτά, θα βομβαρδιστούμε με πληροφορίες ότι η αύξηση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Όταν ανακοινωθεί η επίσημη, θα νομίσουμε ότι έχουμε και κέρδος.

Αυτό όμως που βλέπουμε ιδιαίτερα στις μέρες μας είναι ο αποπροσανατολισμός. Η απόσπαση δηλαδή της προσοχής μας, όχι στο κύριο γεγονός, αλλά σε άλλο ήσσονος σημασίας. Με κατακλυσμό πληροφοριών που δεν είναι τόσο σημαντικές, μας αιχμαλωτίζουν σε θέματα δευτερεύοντα, απασχολούμαστε με αυτά, και μας διαφεύγει το κύριο.

Ακριβώς τις ημέρες που έπρεπε να στρέψουμε την προσοχή μας στην ψήφιση του εφαρμοστικού του Μνημονίου νόμου, ο ελληνικός λαός συζητούσε νυχθημερόν το θέμα της μεταφοράς ενός εκατομμυρίου ευρώ από Έλληνα βουλευτή σε Τράπεζα του εξωτερικού. Σοβαρό το θέμα, αλλά θα μπορούσε να περιμένει δυο-τρεις μέρες για να βγει στον αέρα. Βγήκε όμως την κατάλληλη στιγμή, ανεξάρτητα τελικά από το γεγονός ότι ήταν σαπουνόφουσκα.

Ίσως δεν είναι τυχαίο, ότι για χρόνια τώρα, παραμονές λήψης σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του λαού, κάποια βόμβα θα σκάσει ή θα την προλάβουν την τελευταία στιγμή. Δεν υποστηρίζω ότι όλες οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι ιμιτασιόν, αλλά έχω πολλές αμφιβολίες για εκείνες τουλάχιστον που δεν συλλαμβάνονται οι δράστες τους, έστω και μετά από παρέλευση χρόνου.

Οι «ινστρούχτορες» εκμεταλλεύονται στο έπακρον το γεγονός, ότι ο ελληνικός λαός φύσει συναισθηματικός υπόκειται εύκολα σε παραπλάνηση. Η χρήση του συναισθήματος αποτελεί παμπάλαιο μέθοδο προκειμένου να προκληθεί σύγχυση στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Και τότε είναι εύκολο να εμφυτευτούν στο υποσυνείδητο ιδέες, προσδοκίες, φόβοι, αλλά και να οδηγηθούν οι μάζες σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, οι οποίες υπηρετούν τα σχέδια του Συστήματος. Και πολλοί, θα νομίζουν ότι το πολεμούν.

 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/

Ωστε η κυβέρνηση της Ρωσίας είναι «καθεστώς Πούτιν»;

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 21 - 2012

«Καθεστώς» βάφτισε το επίσημο (κρατικό) ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Πούτιν. Θα έγραφε ποτέ «Το καθεστώς του Ομπάμα;». Τι λέτε; Δείτε το απόσπασμα:

«Το καθεστώς του Πούτιν, ο οποίος είναι υποψήφιος για μια τρίτη θητεία στο Κρεμλίνο, αντιμετωπίζει κίνημα αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία και οι οποίες στιγματίσθηκαν από νοθεία, σύμφωνα με παρατηρητές και την αντιπολίτευση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Εμείς σας εξηγήσαμε στο taxalia, γιατί συμβαίνει αυτό, με πολύ σταράτα λόγια, για να μην ταλαιπωρούμε όλοι μαζί τις λέξεις και υποτιμούμε τη νοημοσύνη μας. Σας τα ΄παμε νέτα-σκέτα εδώ>> και ο καιρός που περνά, μας δικαιώνει όλο και περισσότερο. Αν σας διαφεύγει, ο Εφραίμ σαπίζει ακόμη στη φυλακή….Όπως μπορούν δηλαδή να διαπιστώσουν κάποιοι Έλληνες που ήλπιζαν στον παπατζή Ρώσο, θα περιμένουν πολύ ακόμη….
Κάποιοι θα αργήσουν να το καταλάβουν, πεισμωμένοι από τις ελπίδες τους, αλλά θα το καταλάβουν…

 

http://taxalia.blogspot.com/

 

Όταν το «βαθύ κράτος» αποκαλύπτεται…

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 8 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/12/1.jpg 311w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Η ραγδαία ανάπτυξη του ΕΠΑΜ έχει ανησυχήσει σοβαρά την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς της σε δεξιά και αριστερά. Νιώθει να απειλείται από κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια και το σύστημα πολιτικής κυριαρχίας της και επομένως πρέπει να το διαβάλει με κάθε τρόπο. Πώς όμως να το κάνει, όταν δεν βρίσκει τίποτε που να στέκει να του προσάψει; Φτιάχνει ιστορίες για αγρίους και παντελώς ηλίθιους. Κι επειδή μέσα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς η αναπαραγωγή υποταχτικών ηλιθίων αποτελεί τον κανόνα, θεωρούν ότι κάπως έτσι θα είναι και με την υπόλοιπή κοινωνία.
Πρώτα, είδαμε κάποιους να «αναρωτιούνται» που βρίσκει τα λεφτά το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης προσωπικά για να διατρέχουν πάνω-κάτω την Ελλάδα. Επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτε, καμιά ύποπτη, ή σκιώδη σχέση να μας προσάψουν, απλώς «αναρωτιούνται». Γνωστή τακτική από την εποχή του Γκέμπελς. Το επιχείρημα αυτό έπιασε μόνο στους χαραμοφάϊδες των κομματικών μηχανισμών, που θέλουν κομματική αντιμισθία για να κάνουν το 1/100 αυτού που εθελοντικά και αμισθί κάνουν τα περισσότερα από τα μέλη του ΕΠΑΜ. Πώς μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες των κομμάτων, οι οποίοι για να βρουν ακροατήριο να μιλήσουν θα πρέπει να τους το μαζέψουν οι μηχανισμοί με τον ίδιο τρόπο που ο τσοπάνης σαλαγάει τα πρόβατα, ότι ο ίδιος ο απλός κόσμος θα οργάνωνε ομιλίες και συγκεντρώσεις από μόνος του επωμιζόμενος ακόμη και τα έξοδα από το δικό του υστέρημα; Πώς να αντιληφθούν ότι αυτό που κάνει το ΕΠΑΜ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υστέρημα του ίδιου του απλού κόσμου της δουλειάς, των μελών και των φίλων του. Στο ΕΠΑΜ δεν κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε υπάρχουν επιχορηγήσεις, δωρεές, τραπεζικά δάνεια, ή επαγγελματικά στελέχη. Υπάρχει μόνο η εθελοντική προσφορά στο μέτρο του δυνατού. Η ανάδειξη μέσα στο ΕΠΑΜ εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική δουλειά και συνεισφορά. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να βρείτε στο ΕΠΑΜ παράγοντες και παραγοντίσκους, οι οποίοι την μόνη πολιτική προίκα που διαθέτουν είναι η «επωνυμία» τους από αλλοτινές εποχές και ξεπεσμένους μηχανισμούς.
Κατόπιν, όταν είδε το «βαθύ κράτος» ότι ο πολιτικός λόγος και η δράση του ΕΠΑΜ διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα, ότι μπορεί να κερδίσει με την ίδια άνεση τον δεξιό, όπως και τον αριστερό, ή τον κεντρώο, σκέφτηκε να χτυπήσει τα σύμβολα του ΕΠΑΜ. Από τις υστερίες των νεοφιλελεύθερων ναζί τύπου Άδωνη Γεωργιάδη φτάσαμε στα βιντεάκια για τα «μασονικά» σύμβολα του ΕΠΑΜ. Ο φρυγικός σκούφος, το σύμβολο της ελευθερίας από την εποχή της Ομηρικής Ελλάδας, έγινε ένα σκοτεινό «μασονικό» σύμβολο. Το ίδιο και το ισοσκελές τρίγωνο της Αδελφοσύνης, της Ισότητας και της Ελευθερίας της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, η οποία το δανείστηκε μαζί με τον φρυγικό σκούφο από την εποχή της Ρωμαϊκής δημοκρατίας και τους αγώνες των πληβείων ενάντια στους πατρικίους.
Πόσοι όμως είναι τόσο αγράμματοι, ή τόσο ανόητοι ώστε να πιστέψουν ότι τα κλασικά ιστορικά σύμβολα της δημοκρατίας είναι «μασονικά»; Ελάχιστοι. Γι’ αυτό και μπήκαν στον αγώνα και οι εφεδρείες του «βαθέως κράτους» στην αριστερά. Έτσι κάθε τρεις και λίγο έχουμε επιθέσεις ότι είμαστε εθνικιστές, ακόμη και «εθνικοσοσιαλιστές» και μάλιστα από εκείνους που εκ πεποιθήσεως και εξ ιδεολογίας είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα υπήρξε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «Βαθύ Κόκκινο» όπου στις 6/12 αναρτήθηκε ανώνυμο κείμενο το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες «έγκυρες» πηγές, διακινεί την εξής πληροφορία για το ΕΠΑΜ:
«Αυτό λοιπόν που μας μεταβίβασαν –και επαναλαμβάνουμε ότι είναι κάτι που κυκλοφορεί χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει- είναι μια τουλάχιστον «περίεργη» προσέγγιση.
Συγκεκριμένα το ΕΠΑΜ –το πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Καζάκης- το οποίο έχει αναπτύξει μια σχετική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις θα ήθελε να κάνει την παρουσία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια εκλογική καμπάνια.
Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. –αλλά όχι και από το κόμμα- βουλευτής Πάνος Καμένος συζητάει να συστρατευτεί στο εγχείρημα του Δ. Καζάκη προσφέροντας εκτός των άλλων και οικονομική στήριξη. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι την ομιλία που έκανε πρόσφατα στην βουλή και στην οποία ο Π. Καμένος δήλωνε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2010 την είχε ετοιμάσει με συνεργάτη του Δ. Καζάκη.»
Δεν μας εκπλήσσει η εν λόγω «πληροφορία», ούτε το γεγονός ότι αναπαράγεται χωρίς «να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει», όπως ο ομολογεί ο ανώνυμος συντάκτης του. Μας είναι γνωστό από καιρό το γεγονός ότι ορισμένοι που κυκλοφορούν στην αριστερά νιώθουν εξαιρετικά βολικά με το να διακινούν «πληροφορίες» που κατασκευάζονται από το «βαθύ κράτος». Επ’ αμοιβή, ή όχι, μας είναι αδιάφορο. Το γεγονός όμως ότι σχήματα, κόμματα, οργανώσεις και ιστοσελίδες της λεγόμενης αριστεράς ανέχονται αυτές τις διακριτές συγγένειες με την φαιά προπαγάνδα του «βαθέως κράτους», απλά αποδεικνύει τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορεία ορισμένων.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιοι θα προσπαθήσουν να δώσουν μαθήματα στο ΕΠΑΜ από τα αριστερά, ή να ασκήσουν αφ’ υψηλού «ταξική» κριτική, ας φροντίσουν πρώτα να ξεκαθαρίσουν τις γραμμές τους από τους εκπροσώπους και τα βαποράκια του «βαθέως κράτους» και ύστερα τα λέμε…
Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα χάσουν μόνο τον ύπνο τους.
1drops

Του Σωτήρη Σ. Στανωτά

Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά: Το σημερινό (27-11-11) Βήμα με το πρώτο του θέμα και βασικό τίτλο «Χουντοσταγονίδια στη Σχολή Ευελπίδων» …καταγγέλει ότι ομάδα σπουδαστών , μετα τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και μετά από διαταγή του αρχηγού της Σχολής τραγούδησε τον ύμνο της Χούντας….

Η ταχύτητα με την οποία «διέρευσε», από χθες το βράδυ, το θέμα προς το δελτίο ειδήσεων του Mega (ομόσταυλο του Βήματος) η αφέλεια ορισμένων ιστοσελίδων να το αναπαράγουν σε χρόνο μηδέν , αλλά και οι κραυγές που ακολουθούν μυρίζει….

Κάτι δεν πάει καλά σ΄όλη την ιστορία….

Πρώτα απ΄όλα, το Βημα, μόνο αθώα κορασίς δεν είναι.Πάνε πολλά χρόνια πού στην συγκεκριμένη εφημερίδα για να μπεί κάτι πρώτο θέμα- και μάλιστα στην κυριακάτικη έκδοση -πρέπει κάποιους και κάτι να εξυπηρετεί, με την ευρύτερη δυνατή έννοια του όρου…

Αν σ αυτό πρόσθέσουμε και το γεγονός ότι στην βάση της ίδιας σελίδας με το θέμα,δημοσιεύεται και η «αναγγελία» ίδρυσης του Σύνδεσμου Εθνικής Ενότητας του Κόμματος δηλαδή των Αποστράτων Αξιωματικών (με υπέρτιτλο « Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αναμοχλεύει τις πιο θλιβερές μνήμες των Ελλήνων»),τότε τά πράγματα….μυρίζουν ακόμη περισσότερο.Μέ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια….

Κάποιοι  προσπαθούν καλλιεργήσουν κλίμα….Τι και πώς και με ποιους στόχους θα το δούμε στις επόμενες ημέρες μπορεί και μήνες…

Το θέμα προσφέρεται για συγγραφή πολλών και διαφορετικών σεναρίων και αναλύσεων στις οποίες θα καταφύγουν , να είστε βέβαιοι, τις ημέρες πού έρχονται, όλοι οι γνωστοί «αναλυτές» .Και γι αυτό ακριβώς το λόγο καλύτερα να μην σπεύδουμε……

Η καρατόμηση των Αρχηγών των Επιτελείων, οι …. «φόβοι για πραξικόπημα» πού εξέφρασε προς Μέρκελ και Σαρκοζί, ο τότε πρωθυπουργός στις Κάννες , η συμπλεγματικότητα του μέχρι πρότινος Υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας αλλά και άλλα πολλά, μας προτρέπουν να μην πούμε, προς το παρόν, άλλα …

΄Ανθρωποι που γνωρίζουν κυριολεκτικώς από μέσα τι έγινε στην Ευελπίδων διαφορετικά περιγράφουν τά όσα το Βήμα αναφέρει ως γεγονότα…

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

 

http://www.newstrap.gr/

Οι ευέλπιδες και οι απέλπιδες…

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 28 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/11/evelpidon.jpg 320w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Γράφει ο Κλεισθένης
Προ ολίγων ημερών είχαμε δηλώσεις που υπονοούσαν ότι υπήρχε φόβος για στρατιωτικό πραξικόπημα. Σήμερα έπηξαν το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ με άρθρα ένθεν κακείθεν σχετικά με το περιστατικό στην σχολή ευελπίδων. Ένας τεταρτοετής της
σχολής μαζί με κάποιους άλλους τραγούδησαν «χουντικό» τραγούδι. «Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι».  Η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και η προσπάθεια…

διόγκωσής τους δεν είναι τυχαία.

Η προσπάθεια έγκειται στην τρομοκράτηση του λαού, με φόβητρο τον κίνδυνο επιβολής στρατιωτικής χούντας, από μέρος του στρατεύματος. Πρέπει τα μέτρα της ανθυποκυβέρνησης Παπαδήμου να περάσουν, αυτό είναι το «ζουμί» της όλης υπόθεσης. Πρέπει να αφεθεί ο Παπαδήμος να ολοκληρώσει το «εθνοσωτήριο» έργο του Γ. Παπανδρέου χωρίς διαμαρτυρίες, απεργίες και διαδηλώσεις.
Ποιος εχέφρων θα πιστέψει ότι ένας 22χρονος της ευελπίδων μαζί με μερικούς άλλους θα επιβάλουν στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα;
Επειδή αναφέρω πολλές φορές την λέξη χούντα που είναι συνυφασμένη με  κακές αναμνήσεις απ’ το παρελθόν οφείλω να διευκρινίσω ότι χούντα δεν είναι μόνο η στρατιωτική αλλά υπάρχει και η πολιτική χούντα, αυτό που έχουμε σήμερα. Όταν ένα καθεστώς στρατιωτικό ή μη αρνείται την διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών με γελοίες προφάσεις και συνεχίζει να κυβερνά χωρίς την θέληση των πολιτών πως ονομάζεται; Σαφώς χούντα.
Το κοινωνικο-πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα δεν είναι οπωσδήποτε ιδανικό, η φαυλοκρατία, η ατιμωρησία, η φτωχοποίηση, η οικονομική κατοχή και όσα άλλα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά συμβαίνουν προλείαναν το κλίμα για πολιτική εκτροπή. Όταν ο συνωστισμός των πολιτών στα ακραία στρατόπεδα είναι γεγονός δεν προμηνύονται ευχάριστες εξελίξεις για την κοινωνία και το πολίτευμα. Όταν στο σύνταγμα, ο όχλος αλαλάζων ουρλιάζει «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και όλοι χειροκροτούν και επιδοκιμάζουν το σύνθημα, τι μπορεί να περιμένουμε εκτός από εκτροπή;
Η κοινωνία έχει ανάγκη να εκφραστεί και όσο κάποιοι ντόπιοι ηγετίσκοι, δουλοπρεπώς υποτάσσονται στις διαταγές των τοκογλύφων και καθυστερούν τις ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, τόσο περισσότερα τα μαύρα σύννεφα μιας άλλης  εκτροπής πυκνώνουν.
Όταν ο πολίτης βρίσκεται σε χαοτική και αντιδημοκρατική μέγγενη, τόσο ευκολότερα θα δεχτεί και θα υποστηρίξει μία άλλη εκτροπή, που είναι άγνωστο που θα μας οδηγήσει και ποιοι θα είναι οι πρωτεργάτες της.
Το σύστημα δεν φοβάται την επιβολή στρατιωτικής χούντας αλλά την ανεξέλεγκτη δράση των πολιτών εναντίον του συστήματος. Η προσπάθεια να ταυτιστεί η δράση των πολιτών κατά του συστήματος με μια στρατιωτική χούντα θέλει να επαναφέρει οδυνηρές μνήμες και να ανακόψει την κινητοποίηση του λαού.
Οι εκλογές καθώς και η απαγκίστρωση του λαού απ’ τα ακραία κόμματα μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή έξοδο απ’ το πολιτικό αδιέξοδο και να βάλουν τα θεμέλια για την έξοδο απ’ την οικονομική κρίση.  Ο διορισμός κυβερνήσεων από μια βουλή που δεν ανταποκρίνεται στην θέληση του λαού σήμερα, όπου οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων έχουν αλλάξει και η εφαρμογή πολιτικών αντίθετων με την θέληση του λαού αποτελούν δημοκρατική εκτροπή και το αποτέλεσμα αυτής της εκτροπής είναι η σημερινή πολιτική χούντα.
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης μπορεί να επιφέρει άλλη εκτροπή με άγνωστες επιπτώσεις, όχι πάντως απ’ τον 22χρονο εύελπι.
Ας αφήσουν λοιπόν οι διοικούντες τα «κόλπα», να προχωρήσουμε σε εκλογές που θα διαλύσουν τις ελπίδες όσων οραματίζονται νέα εκτροπή, και να απαλλαχτούμε απ’ την σημερινή χούντα.

Από:  ideopigi

 

http://hassapis-peter.blogspot.com/

Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως τα απλυταριά παίζουν -και έπαιζαν πάντα- το παιχνίδι τους συστήματος. Λειτουργούν δηλαδή σαν τις αρκούδες που όπως τους βαράνε το ντέφι, χορεύουν. Η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και όχι των πρασινοκοκκινομπλέ, πρέπει να περιφρουρηθεί. Τα Μνημεία, τα μάρμαρα, τα πεζοδρόμεια, τα τηλέφωνα, οι στάσεις, οι πινακίδες είναι η περιουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ και εμείς θα κληθούμε πάλι να τα πληρώσουμε για να αποκατασταθούν! Αποβάλλεται λοιπόν τα κατακάθια της κοινωνίας, με τα αντικοινωνικά συμπλέγματα και συμπεριφορές. Και εάν θέλουν… επαναστατική γυμναστική, αλήθεια γιατί δεν πάνε στα σπίτια των υπουργών;;;; Μια απλή ερώτηση κάνουμε προς τους… κοινωνικούς αγωνιστές!

 

 

 

 

 

http://www.stoxos.gr/2011/10/blog-post_2416.html

Βάλτε τους κουκουλοφόρους στα βαρέα- ανθυγιεινά…

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 20 - 2011

thumb

Της Τζένης Κ.

Α, υπουργέ Παπουτσή και ΣΙΑ, θα σας μαλώσω… Δε φτάνει που τα έχετε τα παιδιά με μονοήμερες συμβάσεις (τα προσλαμβάνετε όταν ξημερώνει ο Θεός την ημέρα της διαδήλωσης και τα απολύετε μετ’ επαίνων το βράδυ, αφού έχει καεί το πελεκούδι), …δε φτάνει που τα κουτσοπληρώνετε… είτε με ιδεολογικές πενταροδεκάρες (βάζετε την Καθοδήγηση να τα ρίχνει στο φιλότιμο την κατάλληλη στιγμή κάνοντας λόγο για πόλεμο, επανάσταση, αντάρτικο πόλης κλπ) …είτε με απλά επιδόματα «εκτός έδρας» (μιλάμε για τους παρτ τάιμ κουκουλοφόρους που εργάζονται κανονικά σε κάποιο Σώμα) …, τα αναγκάζετε κάθε φορά να χαλάνε και τα πνευμόνια τους με τα παλιοχημικά σας λες και είναι απλοί διαδηλωτές. Καμιά διάκριση! Καμιά πρόνοια! Ούτε που σας πέρασε από το μυαλό να παραγγείλετε από τη Γαλλία κι από τη Γερμανία βιολογικά καπνογόνα, μη τοξικά… που να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στη φάση των οδομαχιών κι ενώ ο υπόλοιπος, περιττός συρφετός έχει περάσει σε ρόλο κομπάρσου…  Θα μπορούσατε να έχετε δώσει εντολή να φοράνε οι δικοί σας (οι λαϊκοί) ένα διακριτικό πάνω στις κουκούλες (ένα άνθος φαιδράς πορτοκαλέας, ένα καρατζαφεράκι, μία μούντζα με ελατήριο… κάτι ) το οποίο θα το έβλεπαν  οι άλλοι δικοί σας (οι ένστολοι) και θα έβγαζαν από την αριστερή τσέπη τα καλά τα προϊόντα. Εμείς πρέπει να σας τα επισημαίνουμε αυτά; Κρίμα είναι βρε παιδί μου να αλληλοεξοντωθείτε στα καλά του καθουμένου… Και στην τελική είναι άδικο οι μεν να κάνουν επιδερμίδα με τις μάσκες οξυγόνου κι οι άλλοι να βήχουν, να ξεροβήχουν και να μας κατουρούν τον τοίχο…

Στο μεταξύ όμως, και μέχρι να συλλάβετε καμιά ιδέα της προκοπής για την ευμενέστερη μεταχείριση των ενδοδιαδηλωσιακών συνεργατών σας, κοιτάξτε να τους εντάξετε στα βαρέα και στα ανθυγιεινά. Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτά τα άξια, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας τέκνα του Κράτους που παίρνουν κάθε φορά πάνω τους την υπόθεση της δυσφήμισης των πολιτών και της αποστράγγισης των δίκαιων αιτημάτων από την ουσία τους… Είναι το μικρότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε σ’ αυτά τα έφεδρα παλικάρια που δε διστάζουν να καλύψουν, σαν καταπιεσμένες Αφγανές, τα τίμια πρόσωπά τους και να προσποιηθούν τους γνήσιους, λαϊκούς καταστροφείς… Το απαιτούμε εμείς οι υπόλοιποι. Κάλλιο να μην ξαναδούμε σύμβαση και μισθουλάκο και να δικαιωθούν οι φολκλόρ all time classic προβοκάτσιανς…   Αμήν!

 

http://www.topontiki.gr/article/23817

 

6/12/2009

Το CDS του ΤΤ είχε ήδη πουληθεί, σύμφωνα με τον Στρως Καν όλα είχαν συμφωνηθεί για την ένταξη στο ΔΝΤ, είχε λήξει και η βρωμερή μεθόδευση με το Τ10…

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί. Κάποιος έπρεπε να την απασφαλίσει. Ο πυροκροτητής θα ήταν το έλλειμμα. Πως όμως; Αφού ο ίδιος ο Προβόπουλος δήλωσε στους ηγεμόνες στις 8/10/2009  ότι το έλλειμμα θα ήταν κάτω από το 10%!! Με στοιχεία του γ’ τριμήνου! Μία δήλωση που έγινε παρουσία ΟΛΩΝ των πρωτοκλασάτων της νέας κυβέρνησης, αλλά “εξαφανίστηκε”! Δείτε ακριβώς τι είχε πει: Ο Γ. Προβόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου και των υπουργών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και κ. Λ. Κατσέλη τόνισε ότι τα στοιχεία για την οικονομία είναι ανησυχητικά, όμως υπογράμμισε πως ευελπιστεί ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος!!
Συμπληρώνει το  Euro2day:
Πηγές της ΤτΕ διευκρίνιζαν ότι η εκτίμηση για έλλειμμα στην περιοχή του 9% – 10% αφορά στα στοιχεία του γ΄ τριμήνου.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι αν ληφθούν άμεσα μέτρα υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η διεύρυνση του ελλείμματος το τελευταίο τρίμηνο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι θα ασχολείται προσωπικά με όλα τα συναφή θέματα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Πως λοιπόν μετά από αυτή την ξεκάθαρη δήλωση, περάσαμε στην Οργουελική πραγματικότητα με τις “δήθεν δηλώσεις Προβόπουλου ότι ενημέρωσε τον Καραμανλή και αυτός το απέκρυψε”; Μα η ενημέρωση αυτή είναι επίσημη, μετά την πτώση του Καραμανλή και της κυβέρνησης του!

Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως με το έλλειμμα κάτω από το 10%, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΕ!

Ο στόχος του προϋπολογισμού για έλλειμμα 9,1% του ΑΕΠ να επιτευχθεί σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του πόσο θα κλείσει τελικά το έλλειμμα του 2009. (Καθημερινή, 6/12/2009)

Εκεί λοιπόν, στις 16 του Οκτώβρη,  ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, ΕΝΕΡΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, στέλνει το e-mail στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής!! Σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις του ΗΡΩΑ Λογοθέτη και της ΗΡΩΙΔΑΣ Γεωργαντά, γνωρίζουμε τον λόγο. Το ΔΝΤ (και όχι η Eurostat) μεθόδευσε την χάλκευση να γίνει μέσω της ελεγχόμενης πλέον ΕΛΣΤΑΤ, αφού παραγκώνιζαν θεσμικά τα “ενοχλητικά” μέλη του ΔΣ!

Όπως κραυγαζαμε από τον Οκτώβρη του 2009. Η μεθόδευση ήταν για την υπαγωγή της χώρας στην κατοχή του ΔΝΤ με τον παράλληλο πλουτισμό “κάποιων” μέσω των CDS. Ο Σόρος είχε ηδη επισκεφθεί τον πρωθυπουργό!

Πως είμαστε τόσο βέβαιοι ότι η Eurostat είχε μαύρα μεσάνυχτα για τις μεθοδεύσεις;

Διαβάστε το ντοκουμέντο που γράφτηκε στις 6/12/2009. Ειδικά εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που επιμένετε να αντιμετωπίζετε τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Παπακωνσταντίνου ως “συνομιλητές” και ζητάτε ατράνταχτα στοιχεία:

“το έλλειμμα του 2009 μπορεί να είναι τελικά μικρότερο από 12,7% του ΑΕΠ. Η Eurostat διατυπώνει επιφυλάξεις ως προς τον τρόπο που καταγράφηκαν στο έλλειμμα του 2008 και του 2009 οι δαπάνες για εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων. Θεωρεί ότι θα έπρεπε να κατανεμηθούν και στα ελλείμματα του 2006 και 2007. Εάν τελικά το επιβάλει, το έλλειμμα του 2009 ενδεχομένως να είναι μικρότερο. Σε αυτήν την περίπτωση,θα ασκηθούν πιέσεις για μικρότερο έλλειμμα και το 2010.”

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_06/12/2009_382184

Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι. Όπως γνωρίζουμε και την κατάληξη που πρέπει να έχουν αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα σε αυτόν τον απίστευτο εφιάλτη.

στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.

 

http://olympia.gr/2011/09/20/eurostat/#more-92412

Τα greek statistics ξαναβρομάνε

Posted by Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 16 - 2011

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ», ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, «ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ» ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

 

Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου. Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου «Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου. Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».
Αυτά τα προβλήματα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.
Το συμπέρασμα της κ. Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.
Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;
«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη «γενική κυβέρνηση» (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι’ αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι «στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ», επί λέξει».
Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ’ αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.
Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, προσωπικός φίλος και επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τα μέλη της επιτροπής, από την ίδρυση κιόλας της Αρχής, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξελισσόταν μια μυστηριώδης επιχείρηση εξαναγκασμού σε παραίτηση κάποιων μελών της. Ηδη, για ένα μέλος της είχε γίνει καταγγελία για παράνομη είσοδο σε υπολογιστικά συστήματα της Αρχής με αποτέλεσμα να δεχτεί αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ασφάλειας η οποία κατέσχεσε από το σπίτι του τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.
«Υπήρχαν απειλές και συνεχείς πιέσεις, κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους αιτίες είχε», θα πει άλλο μέλος της επιτροπής. «Εκεί που αποδίδω όλη αυτή την ιστορία είναι στη λαθεμένη επιλογή του προσώπου», θα πει.
Η ίδια η Ζωή Γεωργαντά, αναφορικά με τον πρόεδρο της Αρχής θα πει ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Eurostat Τόμσεν της είχε πει τηλεφωνικώς ότι «δεν είναι η καλύτερη επιλογή και ότι θα του έκανε συστάσεις».

http://edoketora.blogspot.com/

Μικρές ανεπαίσθητες δικτατορίες

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 4 - 2011


Από Τα Νέα

Του Ρούσσου Βρανά

Και στην Ισπανία εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί εκκαθάρισαν χθες τους «Αγανακτισμένους» που είχαν καταλάβει την κεντρικότερη πλατεία της Βαρκελώνης. Με ελαστικές σφαίρες και κλομπ και με τη συνδρομή των απαραίτητων προβοκατόρων, το ίδιο είχαν κάνει και τον περασμένο μήνα, αφήνοντας πίσω τους 87 τραυματισμένους διαδηλωτές. Η ελπίδα των απλών, καθημερινών και φιλήσυχων ανθρώπων πως η έξαρση της βίας που στις μέρες μας βλέπουν ολοένα και πιο συχνά μπροστά τους είναι απλώς κάτι συγκυριακό και προσωρινό δεν είναι παρά μια αυταπάτη.

Ας θυμηθούμε λοιπόν πάλι έναν που πριν από δύο χρόνια είχε διαλύσει αυτήν την αυταπάτη, ομολογώντας ότι η βία δεν είναι μια παρενέργεια αλλά μια στρατηγική επιλογή του συστήματος.

Σε συνέντευξή του σε τρεις εφημερίδες, ο Φραντσέσκο Κοσίγκα, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην πρόεδρος της Ιταλίας, συμβούλευε τον τότε υπουργό Εσωτερικών της χώρας του πώς έπρεπε να αντιμετωπίσει τις φοιτητικές διαδηλώσεις:

«Έπρεπε να κάνει ό,τι είχα κάνει όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών. Να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, να διεισδύσει στο κίνημα με προβοκάτορες έτοιμους για όλα και να αφήσει για καμιά δεκαριά μέρες τους διαδηλωτές να καταστρέφουν τα μαγαζιά και να καίνε τα αυτοκίνητα και τις πόλεις».

Αυτή είναι η στρατηγική τής έντασης: αφήστε την οργή και τη βία να κορυφωθούν, ώσπου να προκαλέσουν την αγανάκτηση των φιλήσυχων ανθρώπων. Έτσι θα νομιμοποιηθεί στα μάτια τους η έκρηξη της αστυνομικής βίας για τη συντριβή των διαδηλωτών και θα αποθαρρυνθεί κάθε μελλοντική αμφισβήτηση των κυβερνητικών πολιτικών. Και αυτή είναι η αποθέωση της εξουσίας: όταν ασκεί το εξαιρετικό δικαίωμά της να αναστέλλει την ίδια τη νομιμότητα.

Γιατί όμως είναι οι κυβερνήσεις υποχρεωμένες να την αναστέλλουν; Επειδή ολοένα και περισσότεροι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι καταλήγουν στη διαπίστωση πως πίσω από τα επιφαινόμενα μιας δημοκρατικής κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης, οι συλλογικές τύχες δεν καθορίζονται πια από τις εθνικές κυβερνήσεις ή τα εθνικά κοινοβούλια.

Την εκτροπή αυτή απεργάζεται σήμερα η ολιγαρχία του χρήματος, που έχει επικρατήσει παντού επικαλούμενη μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να ανατρέψει τη συνταγματική τάξη των χωρών και να δεσμεύσει τους λαούς τους σε πολυετή λιτότητα με πρόσχημα τα χρέη τους:

● με γκρίζες ζώνες πάνω στον χάρτη με τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα,

● με ανεπαίσθητες δικτατορίες,

● με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως θα τις έλεγε ο πολιτικός φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκάμπεν,

● με μικρές καθημερινές εκτροπές από τη νομιμότητα, που για την επιβολή τους αρκεί η αόριστη επίκληση κάποιας ανωτέρας βίας, μόνο και μόνο για να πείθεται ο λαός να υποβάλλεται σε νέες θυσίες.

Επειδή μονάχα μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να κάμψει τον κοινό νου, ώστε να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα το θεωρούσε απαράδεκτο.

Όσο πιο άδικη γίνεται μια οικονομική και κοινωνική πολιτική τόσο πιο ασύμβατη γίνεται με τη νομιμότητα του δημοκρατικού συστήματος.

 

 

Επάγγελμα κουκουλοφόρος

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 3 - 2011


Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ξέρετε πως λέγεται ο αρχηγός των ταραξιών;  Ταραξίαρχος!  Ε, λοιπόν αυτές τις μέρες στην Αθήνα και ο ταξίαρχος και ο ταραξίαρχος δουλέψανε μαζί για να φύγει οι κόσμος από το Σύνταγμα!  Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλήξεις σε ένα τέτοιο συμπέρασμα!   Φανταστείτε τι θα γινότανε αν δεν υπήρχανε κουκουλοφόροι;  Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου θα μπορούσε να σταματήσει  τα πάντα, αυτοκίνητα,  βουλευτές, αλλά και  μόνο η παρουσία τόσων ανθρώπων, ίσως να έκανε κάποιες πολιτικές συνειδήσεις να λειτουργήσουν διαφορετικά!…

Η φασαρία από μόνη της όμως δρα συσπειρωτικά! Να μαζευτούμε να λειτουργήσει το κράτος, η τάξη και ο νομός, να υπάρξει μια δυνατή κυβέρνηση!  Λυπάμαι που το λέω, αλλά η υπόθεση αυτή βρωμάει πολύ! Περισσότερο δε από όλα βρωμάει η υπόθεση κουκούλα!  Γαμώ την τρέλα μου, τόσο εύκαιροι και εύποροι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι, ανά πάσα στιγμή να οργανώνονται και να έχουν από όλα;  Και βενζίνη και μολότοφ και κράνη και εργαλεία;   Εγώ αν είχα δέκα μπουκάλια βενζίνη θα πήγαινα  15 μέρες στη δουλειά μου με το μηχανάκι!  Με 1,60 το λίτρο,  δεν είναι πολύ ακριβό επαναστατικό χόμπι να πετάς μολότοφ; Μπας και τις διαθέτει όμως κάποιος δωρεάν, μαζί με πολλά άλλα μπόνους και χρήματα και πολλές άλλες παροχές;  Ποιος αμφιβάλλει ότι η διαταγή των  δανειστών μας θα ήταν, ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο πασει θυσία!  Ελευθερώστε το δρόμο να περάσουν οι ψηφοφόροι βουλευτές!
Όταν κρίνεται η τύχη ευρώ και της ευρωζώνης, δεν έχουν καμιά τύχη οι διαμαρτυρόμενοι στο Σύνταγμα, και είναι πολύ τυχεροί αυτοί που πετάνε πέτρες και φοράνε κουκούλες! Δύσκολη αποστολή αλλά, άξιος ο μισθός τους !  Τι και αν κάηκαν μερικά μαγαζιά και ξηλώθηκαν κάμποσοι τόνοι μάρμαρα ;  Τι είναι αυτό μπροστά στα τούβλα με τα ευρώ  που μπορεί να χάσουν οι δανειστές μας;  Τι κι αν γίναμε πρώτο θέμα και δεν πλησιάζει τουρίστας στην Αθήνα;  Δε βαριέσαι, αν δεν φύγουν οι τουρίστες από τα δακρυγόνα και τις μολότοφ, θα φύγουν από τις μπόμπες ποτά, τους κατεψυγμένους μουσακάδες και τα χαράτσια στις ταβέρνες!   Και τώρα που περάσανε τα νομοσχέδια, αφήστε τα διαμαρτυρόμενα παιδιά να καθίσουν στο Σύνταγμα όσο θέλουν! Εφ όσον το αποτέλεσμα ήταν της Τρόικας και της κυβέρνησης , ας είναι η διαμαρτυρία δική σας  και ελεύθερη!  Άνεργοι άνθρωποι είστε , μαζευτείτε στο Σύνταγμα, φωνάξτε, μιλήστε ,κάντε και καμιά γνωριμία, και μην κάθεστε στο σπίτι να βλέπετε τούρκικα σήριαλ!  Όσο για τις Βουλευτικές κότες, προτιμώ ειλικρινά εκείνες που λένε ότι περιμένοντας να τις σφάξουν και να τις κάνουν σούπα, συνεχίζουν να γεννάνε αυγά και νομοσχέδια, παρά τις άλλες που κακαρίζουν ότι θα πετάξουν από το κοτέτσι και θα φύγουν γιατί δεν αντέχουν τον κόκορα και τον ιδιοκτήτη!   Όσο για τη χώρα , γενικά πάντα ζούσαμε με δανεικά και χρέη, τώρα απλά σε λίγο θα έχουμε μόνο χρέη και δάνεια και καθόλου χώρα δική μας !  Το έτος 1934  ο ρεμπέτης τραγουδιστής  Κώστας Ρούκουνας τραγουδούσε: «Οι φόροι και τα κόμματα φέρανε αυτή την κρίση, που κάνανε τον άνθρωπο να μην μπορεί να ζήσει».
Τα σχόλια δικά σας!

http://kapistri.blogspot.com/2011/07/blog-post_1099.html


Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει στην Συρία, αλλά ας δούμε και μια διαφορετική μαρτυρία ενός Ρώσου που υποστηρίζει ότι στην Συρία η κατάσταση δεν είναι όπως μας μεταδίδουν τα ΜΜΕ.
(μετάφραση από Russia Today {rt.com})
Ενώ οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν την κατάσταση στην Συρία ως μια μαζική δημόσια εξέγερση που καταπνίγεται βάναυσα από την δικτατορική κυβέρνηση, τα γεγονότα προβάλλονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτούς που ζουν εκεί.
Η Anhar Kochneva είναι διευθύντρια μιας τουριστικής εταιρείας με έδρα την Μόσχα, που ειδικεύεται στην Μέση Ανατολή. Ταξιδεύει συχνά στην Συρία και έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους στην περιοχή. Μοιράστηκε αυτά που τις λένε οι γνωστοί της για το πώς ξεκίνησε η αναταραχή και ποιοι ευθύνονται για την εξάπλωση της βίας.
-Τι συμβαίνει στην Συρία; Τι έχετε δει και τι λένε οι Σύριοι;
– Με όσους έχω έρθει σε επαφή κανείς δεν υποστηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις. Είδα ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, πλούσιους και φτωχούς να οδηγούν έχοντας στα αυτοκίνητά τους φωτογραφίες του προέδρου και να δηλώνουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο και όχι στην εξέγερση.
Είδα πολλούς νέους να περπατούν ή να οδηγούν κρατώντας σημαίες της Συρίας. Στις 29 Μαρτίου είδα ένα συλλαλητήριο στην πόλη Hama να υποστηρίζει τον πρόεδρο. Υπήρχαν πολλές χιλιάδες ανδρών και γυναικών με παιδιά, ολόκληρες οικογένειες. Οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει από ανθρώπους. Σοκαρίστηκα όταν είδα στο Αλ Τζαζίρα να παρουσιάζονται διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου σαν να ήταν διαμαρτυρίες εναντίον του. Την ίδια έκπληξη ένιωσα όταν είδα σε Ισραηλινά sites βίντεο και φωτογραφίες από συλλαλητήρια συμπαράστασης στην κυβέρνηση, να παρουσιάζονται με σχόλια λέγοντας ότι είναι αντίπαλοι του καθεστώτος.
-Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης λένε για μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.
-Υπάρχει μια παραπληροφόρηση για το τι συμβαίνει. Την 1η Απριλίου τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Δαμασκό. Δεν συνέβη ποτέ, δεν το είδα, δεν το έκαναν οι ντόπιοι.
Στις 16 Απριλίου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έγραψε ότι 50 χιλιάδες αντίπαλοι του καθεστώτος βγήκαν στους δρόμους της Δαμασκού, και ότι διαλύθηκαν με δακρυγόνα και γκλοπ. Οι κάτοικοι της Δαμασκού δεν είδαν καμιά τέτοια διαδήλωση. Πώς θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο;. Πόσοι αστυνομικοί θα χρειάζονταν για να το διαλύσουν; Και πώς κανείς δεν το είδε, εκτός από το Reuters; Πενήντα χιλιάδες άτομα στους δρόμους της Δαμασκού είναι ένα μεγάλο πλήθος.
Το Reuters μεταδίδει το υλικό του σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ένα ψέμα και στη συνέχεια αυτό το ψέμα είναι σαν μια χιονόμπαλα δημιουργώντας μια πλαστή πραγματικότητα, δημιουργώντας φήμες και εικασίες.
Οι άνθρωποι στη Συρία παρακολουθούν το βίντεο. Τι βλέπουν; Μια εικόνα που προέρχεται από την Υεμένη. Μια εικόνα που προέρχεται από την Αίγυπτο. Μια εικόνα που προέρχεται από τη Συρία. Αλλά οι εικόνες όλων των ανθρώπων δείχνουν ντυμένοι με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι στη Συρία μπορούν να ξεχωρίσουν τους συμπατριώτες τους από τους γείτονές τους – από τα πρόσωπά τους και τα ρούχα τους.
Στο διαδίκτυο εμφανίζονται ερασιτεχνικά βίντεο από τις λεγόμενες ταραχές που γίνονται. Υπάρχει ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και τίποτα δεν συμβαίνει γύρω. Και υπάρχει ένα άτομο που στέκεται δίπλα του πετώντας πέτρες. Και οι άνθρωποι γύρω τραβάνε φωτογραφίες.
Υπάρχουν βίντεο που υποστήρίζουν ότι είναι από την Συρία αλλά στην πραγματικότητα προέρχονται από τον Λίβανο, την Τρίπολη ή από ταραχές στο Ιράκ. Σήμερα, πολλοί νέοι άοπλοι αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί. Η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης τους παρουσιάζει αμέσως ως θύματα του καθεστώτος. Επαναλαμβάνω, οι αστυνομικοί είναι άοπλοι. Η Συριακή αστυνομία δεν είναι πάρα πολύ καλή με τα όπλα, γιατί δεν υπάρχει παρόμοια εμπειρία.. Αλλά οι νεοσύλλεκτοι αστυνομικοί που σκοτώνονται εμφανίζονται είτε ως διαδηλωτές είτε ως αστυνομικοί που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν συμπατριώτες. Φαίνεται να ισχύει αυτό που έλεγε ο Γκαίμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο πιο εύκολα μπορούν να το πιστέψουν.
-Αλλά γιατί οι αστυνομικοί πεθαίνουν αφού δεν υπάρχουν μαζικές διαμαρτυρίες;
– Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν επειδή πυροβολήθηκαν από εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι άοπλοι.
-Ποιος πυροβολεί αστυνομικούς;
-Λένε πολλά γι ‘αυτό στη Συρία. Οι φήμες λένε πως εκπαιδευμένοι κομάντος ήρθαν από το Ιράκ. Οι άνθρωποι στη Συρία γνωρίζουν καλά ότι στο κατεχόμενο Ιράκ σχηματίστηκαν ειδικά τάγματα εκεί από στρατιωτικούς των ΗΠΑ. Σκοτώνουν ανθρώπους, ανακατεύονται με τις συγκρούσεις μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, καθώς και μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Ανατινάζουν δρόμους, αγορές, τζαμιά και εκκλησίες. Οι εν λόγω τρομοκρατικές επιθέσεις στοχεύουν αμάχους παρά το κατοχικό καθεστώς.
Δεν πάει πολύς καιρός που έπιασαν τρεις τέτοιους κομάντος στα προάστια της Δαμασκού. Αποδείχθηκε ότι ήταν Ιρακινοί.
Οι κατά καιρούς συλληφθέντες είτε αποδεικνύονται Ιρακινοί, είτε παραδέχονται ότι είχαν πληρώθεί . Τέτοιες μαχητές συνελήφθησαν στην Deraa και Λατάκεια. Είχαν όπλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ.

http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.