Tuesday, 29 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘Ομογένεια’ Category

Ποιος θέλει «επίτροπο» ή «εντεταλμένο» στην Αθήνα;

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 30 - 2012

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/01/015586587_35300.jpg 590w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Και ο γερμανικός τύπος επιβεβαιώνει την πρόταση για αποστολή για διορισμό ειδικού επιτρόπου για την Ελλάδα.

 

«Επίτροπος περικοπών για την Αθήνα;» επιγράφεται σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine της Φραγκφούρτης, ενώ η Welt του Βερολίνου κυκλοφορεί με το εξής πρωτοσέλιδο: «Το Βερολίνο θέλει τον έλεγχο στον προϋπολογισμό της Αθήνας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine ο «επίτροπος για το πρόγραμμα περικοπών» ή «εντεταλμένος της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό» προτείνεται να έχει δικαίωμα συμμετοχής και βέτο στις αποφάσεις που αφορούν το πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελλάδας, ενώ θα αναλάμβανε να εγκαταστήσει και ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου όλων των κρατικών δαπανών. Επίσης προτείνεται να ενσωματωθεί ειδική ρήτρα στο ελληνικό δίκαιο, σύμφωνα με την οποία η μείωση του χρέους θα έχει προτεραιότητα απέναντι σε άλλους πολιτικούς στόχους.

Ήδη χθες κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης είχαν επιβεβαιώσει στην Deutsche Welle ότι συζητείται να οριστεί ένας «εντεταλμένος προϋπολογισμού» για την Ελλάδα, χωρίς πάντως να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι η πρόταση προέρχεται από το Βερολίνο.

Αντιδράσεις των γερμανικών κομμάτων

Διίστανται οι απόψεις στους Γερμανούς φιλελεύθερους για την πρόταση περί επιτρόπου.Διίστανται οι απόψεις στους Γερμανούς φιλελεύθερους για την πρόταση περί επιτρόπου. Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine την πρόταση περί επιτρόπου υποστηρίζει και ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, πρώην επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στις Βρυξέλλες, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει: «Η Ελλάδα θα πρέπει να ζήσει με το γεγονός ότι εκείνοι που δίνουν πολλά χρήματα για την ανόρθωση της χώρας, πρέπει να συμμετέχουν και στις αποφάσεις για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα αυτά- κάτι που συνεπάγεται περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ φαίνεται να υποστηρίζει επίσης την πρόταση περί επιτρόπου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, ο Γερμανός πολιτικός δηλώνει: «Κατά την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος χρειαζόμαστε καλύτερη ηγεσία και επιτήρηση. Αν οι Έλληνες δεν το καταφέρουν αυτό, τότε η ηγεσία και η επιτήρηση θα πρέπει να δοθούν έξωθεν, για παράδειγμα μέσω της Ε.Ε.». Ωστόσο την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Φλόριαν Τόνκαρ απορρίπτει την πρόταση περί επιτρόπου. «Δεν είναι δυνατόν εκπρόσωποι άλλων χωρών να δίνουν απευθείας εντολές για περικοπές, κατά παράκαμψη των δημοκρατικών θεσμών μίας χώρας» λέει ο Τόνκαρ στην εφημερίδας Frankfurter Allgemeine.

Επικριτικός είναι και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριττίν. «Πρόκειται για κλασσική συζήτηση αντιπερισπασμού που απευθύνεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός και εξηγεί: «Η καγκελάριος Μέρκελ θέλει να καθησυχάσει τους βουλευτές της, γιατί δεν κατάφερε να υλοποιήσει της υποσχέσεις που τους έδωσε το φθινόπωρο ότι θα επιβάλλονται αυτόματες κυρώσεις στους παραβάτες του νέου συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας».

DPA / FAZ / Welt / Γιάννης Παπαδημητρίου

Υπεύθ. σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου

 

http://www.dw-world.de/dw/0,,625,00.html

Πούτιν: «Βάλτε πλάτη για την Ελλάδα»

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 12 - 2011

Πούτιν: «Βάλτε πλάτη για την Ελλάδα»Πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα χαρακτήρισε την κρίση χρέους της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης να επιδείξουν ανδρεία και να «βάλουν πλάτη» σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση.

Μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Β.Πούτιν είπε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό γιατί για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά «οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων».

Κατά το Ρώσο ηγέτη, «το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα : κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 – 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το «σηκώσει» η ευρωζώνη».

«Σε τελική ανάλυση αυτό (σ.σ. η διάσωση της Ελλάδας) είναι ωφέλιμο για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, «γιατί κάτι πρέπει να γίνει», αλλά και γιατί ο,τιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη «έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία δυστυχώς».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, κατά την άποψή του, οι χώρες των BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν.Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι «τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν «δόξα τω Θεώ προς το παρόν δεν υπάρχει πουθενά τραπεζική κρίση, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα με τα δημοσιονομικά, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε οποιεσδήποτε τραγικές συνέπειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Πολύ περισσότερο, που «οι ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, Γαλλίας και Γερμανίας, ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη δυνατότητα υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων λόγω των κρίσεων χρέους σε μεμονωμένες χώρες της ευρωζώνης», σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «πολύ θετικό σημάδι» την εξέλιξη αυτή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

http://www.tsantiri.gr/

Η πρόθεση της κυβέρνησης να αφελληνίσει τους Έλληνες μαθητές της διασποράς, είναι εξόφθαλμη. Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ δεν αρκέστηκε στις «δολιοφθορές», όπως είναι η ανάκληση Ελλήνων εκπαιδευτικών από τα ομογενειακά σχολεία, μιας και αντιλαμβάνεται τις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού ως «εθνικιστικούς πυρήνες». Εξ ου και η μόνιμη άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει σε δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς…

Με το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, το οποίο συζητείται ήδη στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, δηλαδή Μορφωτικών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς, το Υπουργείο (πάλαι ποτέ Εθνικής) Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της «εκσυγχρονίστριας» και πολύ «προοδευτικής» Άννας Διαμαντοπούλου, την οποία ενισχύει παρασκηνιακά ο «κολλητός» της «γαλάζιος» βουλευτής, πρώην υπουργός και ανάλογων απόψεων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, προσπαθεί να σπάσει τους δεσμούς των μεταναστών τρίτης γενιάς με το εθνικό κέντρο.

Νόμος-έκτρωμα
«Αν γίνει νόμος με τη σημερινή του μορφή, θα έχει ως αποτέλεσμα να στερήσει από τα Ελληνόπουλα της Διασποράς κάθε γλωσσικό και πολιτισμικό δεσμό με την Πατρίδα», λέει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, σε ανακοίνωσή της που έχει τίτλο «ανεξέλεγκτη η χρεοκοπία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό». Οι ομογενείς μας, αντιλαμβανόμενοι την περιφρόνηση με την οποία τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις τους και υπογραμμίζει ότι «το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε κανένα ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς των Γονέων και των Κοινοτήτων στη Γερμανία. Προκλητικά αγνόησε παντελώς τις εποικοδομητικές τους προτάσεις, δεν καταδέχτηκε να απαντήσει ούτε σε ένα τους έγγραφο και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση σε ημερίδα για το θέμα».omogeneis

Η κοινωνική μηχανική του ΠΑΣΟΚ κατά των ομογενών μας
«Δεν αξίζει τον κόπο να μαθαίνουμε πια Ελληνικά; Ή μήπως η παρεχόμενη ως τώρα ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό παρήγαγε μισαλλόδοξους και εχθρούς της ειρηνικής συμβίωσης;», διερωτάται η Ομοσπονδία. Φυσικά, η απάντηση υπάρχει στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως προκλητικά αναγράφει, στοχεύει «στους πολίτες του κόσμου, με όρους προώθησης της ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας ατόμων και ομάδων διαφορετικής προέλευσης».

Η απόπειρα όμως της κυβέρνησης να αφελληνίσει τους νεαρούς Έλληνες του εξωτερικού, βρίσκει απέναντί της τους ομογενείς: «οι φορείς των γονέων και οι κοινότητές τους θα σταθούν και μελλοντικά στο πλευρό των παιδιών τους και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ελληνικότητά τους». Οι κουβέντες αυτές ακούγονται ως εφιάλτες στα αυτιά των εθνομηδενιστών, οι οποίοι όχι μόνο δεν καταφέρνουν να θρυμματίσουν τον εθνικό κορμό, αλλά αντίθετα, βάζουν απέναντί τους, τους πάντες…

 

http://elkosmos.gr/

Ανοιχτή επιστολή προς την κα. Φώφη Γεννηματά, Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης των Ελλήνων του εξωτερικού

Αξιότιμη Αναπληρώτρια Υπουργέ Παιδείας, κα Γεννηματά,

 

Ήμουν κι εγώ ένας από εκείνους που παρευρέθηκαν στην επίσκεψή σας στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, το Φλεβάρη του 2011.

Ήμουν κι εγώ ένας από εκείνους που άκουσαν με προσοχή και ανακούφιση τα λόγια σας.

Ήμουν κι εγώ ένας από εκείνους που πείστηκαν ότι «φέτος δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί» και ακόμα ότι «όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη  Μάρτη του 2011».

Ήμουν κι εγώ ένας από εκείνους που γέμισαν ικανοποίηση με τη σκέψη ότι ένας καινούριος άνεμος πνέει στο Υπουργείο, μια νέα αντίληψη για την αναβάθμιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού θα κυριαρχήσει και μέσα από ένα πνεύμα εξορθολογισμού και διαφάνειας, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση και εύρυθμη λειτουργία των σχολειών της ομογένειας.

 

Πόσο λάθος έκανα! Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου. Στα περισσότερα κρατίδια της Γερμανίας τα σχολεία ήδη βρίσκονται σε διακοπές και στα υπόλοιπα οι διακοπές ξεκινούν σε 2-3 μέρες. Έχουν ήδη γίνει οι συγχωνεύσεις σχολείων, όπως αυτές προέκυψαν από τη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων με τα Συντονιστικά Γραφεία, έτσι ώστε να επιλεγούν οι καλύτεροι δυνατοί συνδυασμοί, οι συνεννοήσεις με τη γερμανική πλευρά για την παραχώρηση των αιθουσών  καθώς και η πλειοψηφία των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών. Και ενώ όλοι μας είμαστε εφησυχασμένοι ότι η επόμενη σχολική χρονιά δεν θα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, ενημερωνόμαστε για αιφνιδιαστικές ανακλήσεις των εκπαιδευτικών σε 3ετία. Και μάλιστα όχι όλων των 3ετιών, αλλά μόνο σε συγκεκριμένα γερμανικά κρατίδια, ενώ άλλα κρατίδια εξαιρούνται από την ανάκληση αυτή.

Έχουν άραγε αναλογιστεί αυτοί που έκαναν τη συγκεκριμένη εισήγηση ποιες θα είναι οι συνέπειές της; Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο της πλειοψηφίας των σχολικών μονάδων της Γερμανίας, μετά μάλιστα  και τη δραματική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

 

Αξιότιμη κα Γεννηματά,

Το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε μια δραματική καμπή της ιστορίας του. Σε μια καμπή, που παρά τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνόδου των Βρυξελλών, είναι ίσως η κρισιμότερη της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται όλες της τις δυνάμεις για να βγει νικήτρια από τη στενωπό στην οποία βρίσκεται.

Και αναρωτιέμαι… Είναι δυνατό να τα καταφέρει ένα κράτος που περιθωριοποιεί, αποκόβει, απομακρύνει τα ελληνόπουλα, όπου κι αν αυτά βρίσκονται από τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους;

Είναι δυνατό να τα καταφέρει ένα κράτος που στερεί από τους Έλληνες, που ζουν μακριά από την πατρίδα, αλλά την κρατούν ζωντανή στην καρδιά, τις σκέψεις και τις συνήθειές τους, το δικαίωμα να μιλούν τα παιδιά τους τη γλώσσα των πατεράδων τους;

Είναι δυνατό να τα καταφέρει ένα κράτος που πνίγει τις «μικρές Ελλάδες» που έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης;

Είναι δυνατό να τα καταφέρει ένα κράτος που θυμάται τους Έλληνες του εξωτερικού μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές;

Είναι δυνατό να τα καταφέρει ένα κράτος που απαξιώνει, λοιδορεί και εξαθλιώνει με τρόπο επαίσχυντο τους λειτουργούς του εκείνους που είναι επιφορτισμένοι με τη μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά των ιδεωδών του έθνους;

 

Στις εθνικές επετείους όλοι οι γονείς καμαρώνουμε τα παιδιά μας που με ποιήματα και τραγούδια και θεατρικά αναβιώνουν, αλλά και διδάσκονται ταυτόχρονα,  την ένδοξη ιστορία της Ελλάδας μας. Δουλειά του ελληνικού σχολείου.

Στις διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου καμαρώνουμε τα παιδιά μας που χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγουδούν ελληνικά τραγούδια. Δουλειά του ελληνικού σχολείου.

Σε άλλες εκδηλώσεις του γερμανικού σχολείου και της πόλης μας και πάλι το σχολείο δίνει το παρόν και αποσπά τα εύσημα της γερμανικής πλευράς. Δουλειά του ελληνικού σχολείου.

Σε κάθε επίσημη θρησκευτική γιορτή οι σημαιοφόροι και η ελληνική σημαία μπαίνουν καμαρωτά στην ελληνική εκκλησία. Δουλειά του ελληνικού σχολείου.

 

Αξιότιμη κυρία Γεννηματά,

 

Κάνω έκκληση, όχι στην πολιτικό, αλλά στην απόγονο μιας οικογένειας που αγωνίστηκε σκληρά για την πατρίδα.

Μη στερείτε από αυτή την ταλαιπωρημένη πατρίδα όλα τα παιδιά της, όπου κι αν βρίσκονται αυτά.

Μη στερείτε από τους Έλληνες του εξωτερικού το δικαίωμά τους να μετέχουν της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού.

Μη στερείτε από την ελληνική γλώσσα την ευκαιρία να ακούγεται ανά την υφήλιο.

Μη στερείτε από τα παιδιά μας τη γλώσσα των παππούδων τους.

 

 

Μετά τιμής

 

Αναστάσιος Σαλτσογλίδης,

 

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κünzelsau

Πρώην Πρόεδρος     Ομοσπονδίας  Βάδης /  Βυρτεμβέργης

Πρώην Γραμματέας Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Δ Α Σ Κ Α Λ Ω Ν   &   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ω Ν

Ε Σ Σ Η Σ   « Δ Ε Λ Μ Ο Υ Ζ Ο Σ »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γιατί μας προσβάλλετε κ. Γεννηματά;

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/07/sdc11196.jpg 467w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Κυρία Υπουργέ

 

Υπηρετούμε επί τρία χρόνια την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο κρατίδιο της Έσσης με συνέπεια και υπευθυνότητα.

 

Έχοντας δεδομένο την περσινή βίαιη ανάκληση των συναδέλφων δασκάλων που συμπλήρωσαν 3/ετία, λίγες μέρες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, θελήσαμε, σε συνεργασία μαζί σας, να διασφαλίσουμε την μη επανάληψη παρόμοιου περιστατικού.

 

Σε συναντήσεις μας στην Ελλάδα και στις επισκέψεις σας στη Γερμανία (Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2011) δηλώσατε σε Συλλόγους Ομογενών και Εκπαιδευτικών και στη ΔΟΕ πως δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και ότι το Υπουργείο θα λειτουργήσει με πρόγραμμα και υπευθυνότητα, ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί το αργότερο το Μάρτιο του 2011  και ότι δεν θα επαναληφθούν τα περσινά.

 

Πέντε μήνες μετά (20 Ιουλίου 2011) και ενώ ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στη Γερμανία για να ανοίξουμε τα σχολεία (έναρξη σχ. έτους 8 Αυγούστου) μαθαίνουμε ότι θα γίνουν ανακλήσεις αποσπάσεων δασκάλων και νηπιαγωγών που συμπλήρωσαν 3/ετία.

 

Θεωρούμε πως γινόμαστε δέκτες της πιο απαξιωτικής συμπεριφοράς, με έλλειψη σεβασμού για το ρόλο μας και την προσωπικότητά μας και βιώνουμε την πιο οδυνηρή εμπειρία που θα μπορούσε να βιώσει δημόσιος υπάλληλος.

 

Η αιτιολόγηση της ανάκλησης που προεβλήθη είναι έλλειψη εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και οικονομικοί λόγοι λόγω κρίσης.

Ερωτήματα:

 1. Η έλλειψη εκπαιδευτικών σ΄ένα οργανωμένο Υπουργείο διαπιστώνεται τέλη Ιουλίου; Γιατί το Μάρτη, 60 μέρες μετά την υποβολή της αίτησής μας για παράταση της απόσπασης, δεν κοινοποιούσατε την απόφασή σας;
 2. Η οικονομική κρίση δεν υπήρχε το Μάρτη όταν δίνατε υποσχέσεις και εφησυχάζατε την Ομογένεια και τους εκπαιδευτικούς;
 3. Θεωρείτε πολυτέλεια την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και θέλετε να καταργηθεί;

Σημείωση:

Στο πρώην Συντονιστικό Γραφείο Φρανκφούρτης υπηρετούσαν:

2009-10………… 44 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

2010-11………… 28      >>                       >>

2011-12………… 12      >>                       >>         με βάση την απόφασή σας.

Συνέπεια αυτής της απόφασης: κλείσιμο σχολικών μονάδων, εγκατάλειψη της Ομογένειας, συρρίκνωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης την ίδια στιγμή που Τούρκοι, Πολωνοί, Ρώσοι, κλπ. παλεύουν να δημιουργήσουν σχολεία.

Ακόμα και το επιχείρημα ότι γκρεμίζουμε αυτό που υπάρχει για να χτίσουμε νέες μορφές εκπαίδευσης είναι έωλο, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως οι Γερμανοί αρέσκονται στην προσεκτική μελέτη και τον απόλυτο προγραμματισμό, κάτι που παίρνει χρόνο.

 1. Γιατί επιλεκτικές επιλογές, ιδιαίτερα, και κυρίως, από το Συντονιστικό Γραφείο Στουτγάρδης, στο οποίο υπαχθήκαμε και εμείς, όταν σας στέλνονται 20 κενά και αντ΄ αυτού ανακαλούνται 28 άτομα από τις 3/ετίες μόνο, πέραν των όσων αποχωρούν κανονικά με 5/ετία; Με δεδομένο πλέον ότι δεν θα γίνουν νέες αποσπάσεις από την Ελλάδα, πώς θα καλύψετε την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην περιοχή;

Ο διαγωνισμός για νέες αποσπάσεις ήταν τελικά παρωδία;

Στις 11.07.2011, παρουσία του Δ/ντή του Γραφείου σας στο χώρο του Υπουργείου,  δηλώσατε στον Γραμματέα του Συλλόγου μας ότι δεν θα πειραχτούν αμιγή σχολεία.

Γνωρίζετε ότι οι 4 από τους 8 αποχωρούντες δασκάλους του πρώην Συντονιστικού Γραφείου Φρανκφούρτης εργάζονται στο Αμιγές Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Φρανκφούρτης και 2 στο Δίγλωσσο Σχολείο Holzhausen, σε δύο βασικές δηλ., υποχρεωτικές μορφές κύριας εκπαίδευσης;

 1. Γιατί ανακαλούνται πάλι δάσκαλοι που και αντικείμενο με πλήρες ωράριο  έχουν και καλύπτουν 2 και 3 σχολεία σε μακρινές αποστάσεις;

Στερείτε το δικαίωμα στα ελληνόπουλα να μάθουν τη γλώσσα τους όταν την ίδια στιγμή στην Ελλάδα πολλοί συνάδελφοί μας δεν προσφέρουν διδακτικό έργο, αλλά είναι αποσπασμένοι σε θέσεις εκτός σχολικής τάξης;

 1. Γιατί υποχρεώνετε βίαια υπαλλήλους του ελληνικού κράτους να πληρώσουν πρόστιμα (8-10.000 ευρώ) στους Γερμανούς για ξαφνική διακοπή συμβολαίων (σπιτιών, υπηρεσιών, ιατρικών εκκρεμοτήτων, κλπ.);

Θα μας αποζημιώσετε, όπως κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών στους υπαλλήλους του (10.000 ευρώ για μεταφορά οικοσκευής);

 1. Δεν μας αξίζει σεβασμός από την Πολιτεία μας;

Βέβαια εμείς δεν θα πάψουμε να διδάσκουμε και σεβασμό και οργάνωση και προγραμματισμό και αξιοπιστία παρότι δεν τα εισπράττουμε.

Μα πάνω απ΄ όλα θα αντλήσουμε δύναμη από την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ιδέες που κάποτε άνθισαν σ΄ αυτόν τον τόπο.

Η αλήθεια είναι ότι ζηλεύουμε τους Γερμανούς συναδέλφους γιατί χτίζουν σ΄ ένα απόλυτα οργανωμένο πλαίσιο.

 

Οι χώρες που τιμούν την Παιδεία τους και τη συνδέουν με την οικονομία και τον πολιτισμό τους είναι ευνόητο γιατί αναπτύσσονται.

 

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γραμματέας

Δημήτρης Ιωαννίδης                                                                           Ηλίας Λάντζος

Δελτίο ενημέρωσης

Θέμα: Ανάκληση εκπαιδευτικών από σχολεία του εξωτερικού

               Μετά από συνάντησή μας, στις 20.07.2011, με υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., κ. Φώφης Γεννηματά, ενημερωθήκαμε πως ανακαλούνται στην Ελλάδα Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί οι οποίοι συμπλήρωσαν το 3ο έτος απόσπασής τους, από συγκεκριμένες περιοχές του εξωτερικού.

Το γεγονός αυτό επαναλαμβάνεται για δεύτερο συνεχές έτος, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της ίδιας της Αναπλ. Υπουργού προς τη ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών εξωτερικού, Συλλόγους Γονέων Ομογενών και Ομογενειακών οργανώσεων ότι τη φετινή σχολική χρονιά δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, ο προγραμματισμός για το σχολικό έτος 2011-12 θα έχει ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2011 και ότι θα στηριχθεί η ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Η απόφαση προκαλεί:

 1. Υποβάθμιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αφού κλείνουν σχολικές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού.
 2. Βίαιη ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού των εκπαιδευτικών ενώ βρίσκονται για τις θερινές διακοπές τους στην Ελλάδα.
 3. Οικονομική εξαθλίωση των ανακληθέντων εκπαιδευτικών λόγω βίαιης διακοπής των συμβολαίων (ενοίκιο, ύδρευση, ηλεκτρικό, τηλέφωνα), εισιτηρίων που χάνονται, κλπ.

Ζητάμε:

Ανάκληση της απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού.

Ρωτάμε:

Ποιο άλλο Υπουργείο συμπεριφέρεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο στους υπαλλήλους του;

Το κείμενο πρoσυπογράφεται και από το Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών BENELUX.

Πληροφορίες: Ιωάννα Τσότσου, 0032-471394684

 

Τρα λα λα, τρα λα λο, τρα λα λα.

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάιος - 11 - 2011Όποιος υποστηρίξει ότι είναι γνώστης του τι γίνεται και περισσότερο του τι θα γίνει είναι ή μέρος του συστήματος ή αυτοκοροϊδεύεται.
Αυτά που ακούμε καθημερινά σε σχέση με το πώς θα ξεφύγουμε απ’ την κρίση είναι τόσα πολλά και τόσο αντιφατικά μεταξύ τους που και ένας έξυπνος και σπουδασμένος πολίτης αδυνατεί να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα.
Να φύγουμε απ’ το ευρώ;
Να φύγουμε απ’ την ΕΕ;
Να κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους;
Να κάνουμε στάση πληρωμών;
Να χρεοκοπήσουμε;
Να επιμηκύνουμε τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων;
Να χαρακτηρίσουμε το χρέος ειδεχθές και απαχθές και να αρνηθούμε να το πληρώσουμε;
Να κάνουμε «κούρεμα» του χρέους;
Μπορεί να ξέχασα και κάποια απ’ τις προτάσεις των ειδικών και επαϊόντων.
Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που χαρακτηρίζεται απ’ την αντιπολίτευση καταστροφική.
«Είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών» μας λένε καθημερινά.
Εν τούτοις η ΝΔ σαν μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει επόμενη κυβέρνηση δεν ζητάει εκλογές.
Οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για την πορεία της οικονομίας. ΠΟΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ρεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;
Η φτώχεια, η ανέχεια και η ανεργία καλπάζουν, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται κι αυτοί ασχολούνται με τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.
Το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό λένε  οι γνωρίζοντες και η ΝΔ θα μας παρουσιάσει το διαγγελματικό «Ζάππειο 2» δλδ αλλαγή οικονομικής πολιτικής αλλά με το μνημόνιο, άντε να μας κάνει το χατίρι και να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του.
Αντώνη!!!!!! πες αλεύρι! Το ποσοστό της ΠΟΛ.ΑΝ σε γυρεύει.
Το ΚΚΕ στον κόσμο του αδιαφορεί για την καταστροφή και εξακολουθεί να προπαγανδίζει για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και το κομμουνιστικό σύστημα. «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται».
Ο Καρατζαφέρης, παμπόνηρος ων, βλέποντας αύξηση στα ποσοστά του και αύξηση της επιρροής της άκρας δεξιάς στην υπόλοιπη Ευρώπη ζητάει εκλογές αφού όμως έχει δέσει την χώρα χειροπόδαρα ψηφίζοντας το μνημόνιο.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προετοιμάζει την εξέγερση με κουκούλες και μολότωφ και ο Τσίπρας «τσακώνεται» με τον Παπανδρέου στη βουλή θυμίζοντάς μας κακόγουστο θεατρικό έργο.
Τα υπόλοιπα «μικρά» κόμματα έχουν άλλη απασχόληση, ψάχνουν τρόπους να μπουν στη βουλή για να μας σώσουν. Ξεχνούν ότι όλοι όσοι είναι σ’ αυτά τα κόμματα μας «έσωζαν» επί σαράντα περίπου χρόνια.
Δεν κατατάσσω τον εαυτό μου στους έξυπνους αλλά δεν είμαι και βλάκας οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι «τελώ εν συγχύσει».
Τι να πρωτοπιστέψω ;;; Ποιον ;;;;;;;; Γιατί ;;;;;;;;
Ας με συγχωρήσουν αλλά δεν πάνε στο διάολο όλοι τους!!!!!!!
Οι αισιόδοξοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο λαός θα κάνει κάτι συνταρακτικό για να αλλάξει τα πράγματα θα μείνουν με την αισιοδοξία στο χέρι. Αύριο θα γίνουν απεργίες και συγκεντρώσεις, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την συμμετοχή. Μακάρι να διαψευστώ.
Να ‘χουμε τουλάχιστον υγεία για να παρακολουθούμε την χώρα να καταστρέφεται.

ΗΠA: »Βράζει» η Ομογένεια… Αγανάκτηση και απογοήτευση

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 16 - 2011

Τα χρήματα των Απόδημων Ελλήνων γιά το »ομόλογο της Διασποράς», η κυβέρνηση του GAP, τα θέλει σε επιταγές ή μετρητά;

»ΜΠΡΑΒΟ», στον πρωθυπουργό της Ελλάδας GAP, στον υπουργό Εξωτερικών και στους »άξιους» διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ: Κατάργησαν τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το…Ολοκαύτωμα και προς »τιμήν» Ελλήνων… υπουργών, πολιτικών.

G. A. Papandreou(Παρά την εντυπωσιακή δουλοπρέπεια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και των διπλωματικών μας αποστολών στις ΗΠΑ, ΔΕΝ είδαμε -ως αντάλλαγμα- έστω ΜΙΑ εκδήλωση στην πρεσβεία ή στα προξενεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ ή σε εβραιοαμερικάνικη Οργάνωση, γιά τα »ελληνικά Ολοκαυτώματα» ή άλλα ελληνικά ζητήματα).

Nαι, να τιμηθεί το Ολοκαύτωμα, αλλά όχι γιά χάρη του να καταργείται και η εκδήλωση γιά την εθνική επέτειο της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, κατάργησε (2010) τις καθιερωμένες δεξιώσεις-εκδηλώσεις στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, υποτίθεται γιά »λόγους οικονομίας», αλλά και »γιά λόγους συμβολισμού». Ακόμα και όταν Ομογενείς προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική, γεγονός που μας δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται γιά την ιστορία μας και την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους ήρωες της επανάστασης στα 1821, που μας απελευθέρωσαν.

Oι εκδηλώσεις γιά το Ολοκαύτωμα αντικατέστησαν τις εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου 1821
»Aνεπιθύμητοι» οι…’Ελληνες και οι Ελληνοαμερικανοί γιά να τιμούν την εθνική τους επέτειο στο γενικό προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, αλλά ευπρόσδεκτοι οι Αμερικανο-Εβραίοι, γιά να τιμάται το Ολοκαύτωμα !!!

Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα, που διοργάνωσε το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη… Παρόντες, περίπου 60 καλεσμένοι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, Αμερικανοεβραίοι. Εκεί και ο αρχιεπίσκοπός μας, Δημήτριος. Δόθηκε και μικρή θεατρική παράσταση. Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν ολίγων από τους καλεσμένους, στην προξενική κατοικία.
Καλεσμένος και ο αξιωματούχος του ελληνικού σύλλογου »Αργοναύτες», που »γιά ψύλου πήδημα», χαραχτηρίζει και συκοφαντεί γραπτά, Ελληνοαμερικανούς, Οργανώσεις και ελληνικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ (και στην Ελλάδα), ως »λυσσαλέους αντισημίτες», »αντιαμερικανούς», »παρανοϊκούς», »ξενόφοβους» κ.ά… Υποθέτουμε τον κάλεσε η εντιμ. γενική πρόξενος της Ελλάδας (γιά να »επιβραβεύσει» τις πράξεις του;).

Στην εκδήλωση στο γενικό Προξενείο, μίλησαν γιά το Ολοκαύτωμα: Οι γεν. πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου (οι κυρίες Μπαλτά και Σοφιανού), ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο καθηγητής ραβίνος Μάρτιν Κόεν, ο πρόεδρος των »Αμερικανών φίλων του ελληνικού Εβραϊκού Μουσείου», Σολομόν Ασέρ και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες», Απόστολος Ζουπανιώτης.

20.000 ευρό θα μοιράσει (2011) το γεν. Προξενείο Νέας Υόρκης σε ομογενειακές Οργανώσεις, που έχουν χρήμα στα ταμεία τους. Αλλά η δεξίωση-εκδήλωση γιά την εθνική μας επέτειο, καταργήθηκε γιά »λόγους οικονομίας»!!!

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου 1821, κατάργηση δεξιώσεων-εκδηλώσεων σε πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας: Τι θα κάνουν οι »φορείς-Οργανώσεις της Ομογένειας»;
GAP-papandreouΗ κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, κατάργησε (2010) τις καθιερωμένες δεξιώσεις-εκδηλώσεις στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, υποτίθεται γιά »λόγους οικονομίας», αλλά και »γιά λόγους συμβολισμού». Ακόμα και όταν Ομογενείς προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική, γεγονός που μας δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται γιά την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους ήρωες της επανάστασης στα 1821, που μας απελευθέρωσαν. Κι ενώ κατάργησε τις δεξιώσεις γιά την εθνική μας επέτειο, συνεχίζει να »εγκρίνει», δεξιώσεις γιά τους επισκεπτόμενους τις παροικίες υπουργούς, στις πρεσβείες και στα προξενεία ή δεξιώσεις-εκδηλώσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα.
Η »οργανωμένη Ομογένεια» στις ΗΠΑ, τι προτίθεται να πράξει; ΤΙ μήνυμα θα δώσουμε στα παιδιά, στα εγγόνια μας και στους φιλέλληνες Αμερικανούς συμπολίτες μας;… (»K», 14 Ιαν. ’11)

Επιστολή Ομοσπονδίας Φλόριδας στον γενικό πρόξενο Τάμπα, γιά εορτασμό 25ης Μαρτίου 1821:
«Θεωρούμε ότι ο εορτασμός της εθνικής επετείου από τις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες, όπως συνηθίζεται γιά πολλές δεκαετίες, αποτελεί χρέος τιμής προς τους Αγωνιστές του 1821 που θυσίασαν την ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.  Η 25η Μαρτίου 1821, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους λαούς, προς φίλους και εχθρούς, ότι ο Ελληνικός λαός, δεν νικιέται, δεν πτοείται, αλλά αγωνίζεται για τα ιδανικά, τις αξίες και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πατρίδα μας και ο λαός της περνούν δύσκολες ώρες.
Είμαστε βέβαιοι ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας θα κερδίσουμε και την δύσκολη οικονομική μάχη για να ξανακερδίσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία που της αρμόζουν.
Αναμένουμε την θετική απάντησή σας, για να συνεορτάσουμε την εθνική μας επέτειο, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, στο κτίριο του γενικού μας Προξενείου, στην Τάμπα της Φλώριδας.
Γνωρίζοντες ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε τον περασμένο χρόνο τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο, τυπικά γιά λόγους οικονομίας, η Οργάνωσή μας είναι διατεθειμένη ν’ αναλάβει όλα τα απαιτούμενα έξοδα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το υπουργείο Εξωτερικών και κατά προέκταση ο ελληνικός λαός… Υπογραφή, Mιχάλης Σέρβος, πρόεδρος»… (22 Ιαν. 2011)

Ερώτηση βουλευτή στον υπουργό Εξωτερικών, γιά ζήτημα κατάργησης εκδηλώσεων σε πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821… (Το κείμενο)

Σημ.: Επιτέλους, λύθηκε το μυστήριο: Η κυβέρνηση του »Τροϊκα-νού» GAP κατάργησε τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου σε πρεσβείες και προξενεία, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα. Τα ξόδεψαν, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, η Μαριλίζα και ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο Δημητράκης. ‘Εκαναν ανακαίνιση στα γραφεία τους, που στοίχισε κοντά 90.000 ευρό στους ‘Ελληνες φορολογούμενους. Πολιτικοί του επιπέδου τους, χρειάζονται και καινούργια, αναπαυτικά έπιπλα γιά να ξεκουράζουν τους (ευτραφείς)…πισινούς τους, διαφορετικά δεν παράγουν »ευτραφές έργο».

Οι…»λυσσαλέοι αντισημίτες, παρανοϊκοί, αντιαμερικανοί» και οι…»λυσσαλέα καταγγέλλοντες»
Απειλές,  χαραχτηρισμοί από »παράγοντα» της Ομογένειας, αξιωματούχο του συλλόγου νομού Μαγνησίας (έδρα Νέα Υόρκη), »Αργοναύτες»…
»Γιά ψύλου πήδημα», χαραχτηρίζει- συκοφαντεί γραπτά, Ελληνο- αμερικανούς, Οργανώσεις και ελληνικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ (και στην Ελλάδα), ως »λυσσαλέους αντισημίτες», »αντιαμερικανούς», »παρανοϊκούς», »ξενόφοβους» κ.ά. (Διαβάστε)

http://www.kalami.net/2011/omogeneia/25march_omogeneia.html


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη μαγική συνταγή που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ σε κάθε χώρα που μπαίνει, επομένως και στην Ελλάδα. Η μαγική συνταγή συνίσταται στην υποτίμηση του νομίσματος η οποία εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών και έτσι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα αυξηθεί προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη.

Σε χώρες δε που δε μπορούν να κάνουν υποτίμηση του νομίσματος, όπως τώρα στην Ελλάδα, επιλέγεται η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση. Η εντολή της τρόικας στην κυβέρνηση ήταν αυτή ακριβώς: Κάντε μειώσεις στους μισθούς, να περιορισθεί το εργατικό κόστος ώστε να πέσουν και οι τιμές. Σε μια βιομηχανία π.χ. αν μειωθούν οι μισθοί των εργατών, θα μπορεί ο…
βιομήχανος να ρίξει τις τιμές ώστε ο εργάτης να αγοράσει τα προϊόντα σε χαμηλά επίπεδα και να κινηθεί η αγορά.

Αυτή λοιπόν την εσωτερική υποτίμηση επιχειρεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία ο Γ. Παπανδρέου και η παρέα του, χωρίς μάλιστα να ακούει πιο λογικές φωνές και χωρίς να βλέπει παραδείγματα της αποτυχημένης συνταγής του ΔΝΤ.

Αλλωστε, στα της δεκαετίας του ’90 στην Αργεντινή το ίδιο πήγε να γίνει και τελικά βγήκε ο κόσμος με τις κατσαρόλες στο δρόμο.

Είναι επομένως η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση μια μπαρούφα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 και ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Διότι, έτσι όπως είναι στημένη η οικονομία σήμερα στην Ελλάδα, δε φταίει το εργατικό κόστος για την ύφεση στην οικονομία ή για τα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι επιχειρήσεις. Και με το να μειώνεις τους μισθούς δε κάνεις τίποτε άλλο από το να γονατίζεις την κοινωνία και να σου γυρίζει μπούμερανγκ.

Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση που μειώνει τους μισθούς σε δημόσιο και ΔΕΚΟ και παίρνει σειρά ο ιδιωτικός τομέας:

1. Πώς θα καλύψει το τεράστιο κενό στο εμπόριο; Δε θα λείψουν από την αγορά τα χρήματα που κόβονται από τους μισθωτούς; Δε θα κλείσουν κι άλλα μαγαζιά, επομένως θα αυξηθεί η ανεργία;
2. Οι απώλειες για τα ταμεία από τη μείωση των μισθών και κατ’ εξακολούθηση της μείωση των εισφορών είναι τεράστιες. Την ίδια στιγμή δηλαδή που η κυβέρνησης έφερε ένα σκληρότατο ασφαλιστικό νόμο για να «σώσει» δήθεν το σύστημα, με το να μειώνει το εργατικό κόστος ουσιαστικά σκάβει το λάκκο του ασφαλιστικού.
3. Αν πράγματι για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας αρκεί μόνο η μείωση του εργατικού κόστους, τότε γιατί στο… Ιράκ και το Πακιστάν που είναι χαμηλά οι μισθοί είναι και η ανταγωνιστικότητα στο ναδίρ.

Επομένως, είναι εύκολη λύση το να κόβουμε μισθούς αντί να πάμε σε άλλες μορφές αύξησης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Θέλεις επενδύσεις; Τότε μείωσε την πανάκριβη και πληρωμένη κάτω από το τραπέζι γραφειοκρατία σου. Μείωσε τους φόρους ώστε να φέρεις επενδυτές από το εξωτερικό, δώσε κατευθύνσεις για απορρόφηση του ΕΣΠΑ που λιμνάζει, βρές χρήματα για έργα, και μη μειώνεις το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και φυσικά, κόψε μέρος από το τόσο σπάταλο κράτος.

Μόνο έτσι θα σωθούν οι μισθοί και θα πάρει μπροστά η ανάπτυξη. Με την εσωτερική υποτίμηση απλά φτάνεις πιο κοντά στη χρεοκοπία αφού από έναν φτωχό λαό μην περιμένεις ούτε δαπάνες αγορών, ούτε αισιοδοξία για το μέλλον, ούτε κίνητρο για να αγωνιστεί για κάτι μεγάλο.

Αυτοί που επιμένουν στην εσωτερική υποτίμηση το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν τα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων που τόσα χρόνια «παντελόνιασαν» δισεκατομμύρια και τώρα καλούνται να βάλουν λίγα χρήματα στο οικοδόμημά τους αλλά αντιθέτως αρνούνται και προχωρούν σε μειώσεις προσωπικού. Ετσι και οι ίδιοι θα διατηρήσουν τη δύναμή τους και δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανέναν..

Τι κάνει η κυβέρνηση; Κωφεύει και κερδίζει χρόνο. Δεν είναι όμως έτσι. Ο χρόνος μας μετράει αντίστροφα για τη χρεοκοπία μας.

Antinews.gr

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/12/50.html


http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/12/image007.jpg 368w" sizes="(max-width: 223px) 100vw, 223px" />Προς κ. Άννα Διαμαντοπούλου

Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ανδρέα Παπανδρέου 37

15180 Μαρούσι

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Ενημερωθήκαμε από διάφορες πηγές ειδήσεων, όπως στην αρθρολογία της εφημερίδας PRESS της 27ης Νοεμβρίου 2010 με τίτλο Συμμετέχει στη Συγγραφή «Περίεργων» Βιβλίων Ιστορίας-Η Επιστροφή της Θάλειας Δραγώνα, πως το τετράτομο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας το οποίο εξεδόθη από το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης της Νοτιανατολικής Ευρώπης στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να επανέλθει και να προωθηθεί  στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση: «Πάντως μέχρι τώρα η «αντίσταση» της Ελλάδας καλά κρατεί στην ενσωμάτωση των βιβλίων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αν λάβουμε υπόψη πως στις περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχουν ήδη εισαχθεί. Το ερώτημα είναι: Θα κρατήσει αυτή η «αντίσταση»; Και αν ναι για πόσο; Διότι πολλοί είναι οι «απαισιόδοξοι» που λένε πως αργά ή γρήγορα δυστυχώς θα μπουν και στα Ελληνικά σχολεία τα τέσσερα αυτά βιβλία».

Το τετράτομο διατίθενται σε τέσσερις τόμους και έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες από το 2007: Σερβικά, Κροατικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Σκοπιανά, Τουρκικά, Βοσνιακά και Αλβανικά με σχέδια μετάφρασης στα Ιαπωνικά. Το υλικό τους δε, δεν πηγάζει από τις επίσημες ιστορικές πηγές αλλά από…φωτογραφίες, σκίτσα, αποσπάσματα βιβλίων, πίνακες και…δημοσιεύματα του Τύπου. Με το πρόσχημα ότι η Ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία είναι εθνικιστική επιχειρείται να αποδειχθεί ότι το έθνος δεν αποτελεί πλέον την μοναδική ταυτότητα ενός λαού και καλεί τους μαθητές να υπερβούν το έθνος και να ταυτισθούν με στενότερα ή και ευρύτερα σύνολα (μικρότερες ή μεγαλύτερες εξω-συνοριακές κοινωνικές ομάδες). Επιχειρείται δηλαδή, η απο-εθνικοποιημένη προσέγγιση της Ιστορίας, σε αντίθεση με την «εθνικιστική ιστορία» που διδάσκεται σήμερα.

Μάλιστα οι συγγραφείς του τετράτομου σε δηλώσεις τους αναφέρουν πως τα Ελληνόπουλα πρέπει και αυτά να μάθουν την ιστορία των γειτόνων τους. Σ’ αυτή ειδικά την περίπτωση όμως, τη στιγμή που η Ελληνική ιστορία μεθοδεύεται και υπονομεύεται από διάφορους φορείς η σημαντικότερη ερώτηση είναι: οι γείτονές μας τι ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ή τι δεν μαθαίνουν για την Ελληνική ιστορία από το τετράτομο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας; Η Τουρκία όμως και η Βουλγαρία δεν προωθούν το τετράτομο στο δικό τους εκπαιδευτικό σύστημα, αν και το τετράτομο τάσσεται υπέρ των προαναφερθέντων χωρών. Γιατί ενώ τα βιβλία προωθούνται για συμφιλίωση δεν υπάρχει φανερό σχέδιο να διδαχτούν στην Τουρκία και τη Βουλγαρία και ιδιαίτερα εφ’ όσον η Ελλάδα πολέμησε με αυτές τις χώρες;

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου έχουν τις εξής παρατηρήσεις και κριτική για το περιεχόμενο του προαναφερθέντος τετράτομου:

 1. Υποβαθμίζεται ο ρόλος των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών ως ιστορικών παραγόντων και προβάλλεται ως δημιουργός της ιστορίας το ανώνυμο πλήθος από αμφίβολες μαρτυρίες.
 1. Τα Βαλκανικά κράτη παρουσιάζονται ως γεννήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην οποία δίνεται μια εντελώς ανεπιστημονική ψευδό-ιστορία από τις  αρχές του 14ου μ.Χ. ως τον 20ο αιώνα και το Βυζάντιο αγνοείται εντελώς και έτσι ο Βυζαντινός μένει στην αφάνεια.
 1. Ο αγώνας της Ελληνικής εθνεγερσίας απουσιάζει παντελώς και παρατίθενται μόνον το «Άσμα πολεμιστήριον» του Αδαμαντίου Κοραή και επιλεκτικά κάποια αποσπάσματα από την Προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη.
 1. Ο Μακεδονικός αγώνας περιγράφεται ως αγώνας της Βουλγαρίας, αλλά και ως «Μακεδονικός». Η Επανάσταση του Ίλιντεν παρουσιάζεται ως «Μακεδονική» εξέγερση και δεν αναφέρεται καθόλου στον τοπικό ελληνικό πληθυσμό, τους βλαχόφωνους Έλληνες και τον σλαβόφωνο πληθυσμό που αντιστάθηκαν στη Βουλγαρική επιρροή.
 1. Γίνεται απαράδεκτη προβολή του κράτους των Σκοπίων ως Μακεδονία και των Σκοπιανών ως Μακεδόνες-αλλά ξένης προς τους Ελληνικής εθνικότητας-οι οποίοι είναι οι απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 1. Είναι ισχνότατη η παρουσία Ελληνικών πηγών σε αντίθεση με τις Σλαβικές και Τουρκικές.
 1. Τα παρατιθέμενα ιστορικά δήθεν τεκμήρια προέρχονται από αμφίβολες και ύποπτες πηγές, που δεν έχουν κανένα επιστημονικό κύρος. Είναι αξιοσημείωτο ότι πουθενά δεν μνημονεύεται, ούτε καν στη βιβλιογραφία, το πολύτιμο και βαθύτατα επιστημονικό έργο του Απόστολου Βακαλόπουλου «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού», βασισμένο σε εγκυρότατες και αδιαμφισβήτητες πηγές.

 1. Αποσιωπούνται οι θηριωδίες των Βουλγάρων και των Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων.

 1. Παρατίθενται συγκριτικοί πίνακες με στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό Μακεδονικών πόλεων με τρόπο που δικαιώνουν τους Σλάβους (Σέρβους, Βούλγαρους) και να δημιουργούν αμφιβολία για την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών πινάκων.

 1. Παρατίθενται παραπλανητικές εικόνες (πόλεων, ενδυμασιών) εις βάρος του Ελληνικού πληθυσμού.

 1. Παρουσιάζεται η ΕΟΚΑ ως τυχοδιωκτική και τρομοκρατική οργάνωση.

Γενικά μέσα στα βιβλία αυτά:

α) Αφανίζεται η Ελληνική ιστορία και επιχειρείται μεθοδικά άμβλωση της Ελληνικής ιστορικής μνήμης και εθνικός αποχρωματισμός των Ελλήνων.

β) Επιχειρείται προετοιμασία για χωρίς αντιδράσεις επιβολή στα Βαλκάνια μια νέας τάξης πραγμάτων, η οποία ευνοεί τους Σλάβους και τους Τούρκους.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι ο Ρουμάνος και ο Τούρκος που έγραψαν τον α’ τόμο, η Ρουμάνα που έγραψε τον β’ τόμο, ο Βούλγαρος που έγραψε τον γ’ τόμο και η Κροάτισσα που έγραψε το δ’ τόμο έθαψαν κυριολεκτικά την Ελλάδα και την Ελληνική ιστορία.

Μερικά παραδείγματα:

Η προπαγάνδα που γίνεται εναντίον της Ελληνικότητας της Μακεδονίας είναι ολοφάνερη. Στις σελίδες 107-108 του δεύτερου βιβλίου Nations and States of Southeast Europe βρίσκεται ένα ποίημα του Gjiorgii Pulevski (αν και σ’ αυτές τις σελίδες έχουν τοποθετηθεί οι εθνικοί ύμνοι διαφόρων Βαλκανικών χωρών, οι «ακαδημαϊκοί» επέλεξαν να τοποθετήσουν το ποίημα του προαναφερθέντος ποιητή το οποίο δεν δίνει στον αναγνώστη καμιά ευκαιρία αμφισβητήσεως της «Μακεδονικότητας» των βορείων γειτόνων μας). Στις σελίδες 48-49 οι Σκοπιανοί υποκλέπτουν την Ιστορία των Βουλγάρων (Ίλιντεν, Κρούσεβο κτλ), ενώ οι χάρτες γενικά που υπάρχουν (σελ. 57 –Southeastern Europe after Versailles and Lauzanne 1923) οποιοσδήποτε μπορεί κάλλιστα να διακρίνει στη νότια Σερβία τη λέξη «Μακεδονία», ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως το όνομα αυτής της περιοχής εκείνη την εποχή ήταν απλώς Νότιος Σερβία και περίπου το 1929 έγινε Vardarska Banovina.

Οι Βαλκανικοί πόλεμοι είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας για την οποία ο Ελληνισμός νιώθει εθνική υπερηφάνεια. Όμως στη σελίδα 51 του δεύτερου βιβλίου http://www.cdsee.org/pdf/WorkBook2_gr.pdf διαβάζουμε: «Στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων η Μακεδονία κατακτήθηκε από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Σερβία και τελικά μοιράστηκε ανάμεσά τους», ενώ στη σελίδα 115 του τρίτου τόμου http://www.cdsee.org/pdf/WorkBook3_gr.pdf η Ελλάδα, η Σερβία και οι Βουλγαρία αναπαριστάνονται ως σκυλιά που μαλώνουν για ένα κομμάτι κρέας (τη Μακεδονία) και ο σκύλος (η κακιά Ελλάδα) αποχωρεί με το μεγαλύτερο κομμάτι κρέατος (τη Μακεδονία) στο στόμα του. Επιπροσθέτως στη σελίδα 69 του ίδιου τόμου οι συγγραφείς αναφέρονται στην…«Κατάληψη» της Θεσσαλονίκης από τον Ελληνικό στρατό.

Κυρία Υπουργέ, ύστερα από τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Philip Gordon στις διαρροές του Wikileaks ότι «μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ήταν δυνατότερος και πιο ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις», και τα ευχαριστήρια του κ. Κώστα Καρρά http://www.cdsee.org/pdf/clio_preface.pdf ενός εκ των στελεχών και πρωτεργατών της Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας, ο οποίος τονίζει: «Τέλος, η γενναιόδωρη οικονομική στήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καλύψει το έργο των ακαδημαϊκών, των οποίων ο πυρήνας αποτελείται από μέλη της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Προγράμματος Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας», ευελπιστούμε πως τα βιβλία αυτά δεν θα έχουν καμιά θέση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελληνικής νεολαίας.

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

Κοινοποίηση: Μέλη της Ελληνικής βουλής

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έγινε κατανοητό, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

“Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων”, εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν. “Οταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, ‘ναι, …., αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο…Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές (στην Ελλάδα) και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε”, είπε.

“Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι ότι νίκησε η αριστερά, αλλά ότι η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και ότι η κοινή γνώμη υποστηρίζει την κυβέρνηση”, πρόσθεσε. “Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Ελληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση”, είπε.

YouTube Preview Image

http://www.antinews.gr/?p=71763

Αρχαία «χρέη», νέοι εμπαιγμοί

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 3 - 2010


Από την Καθημερινή

Της Τασούλας Καραϊσκάκη

«Οι Έλληνες δεν πληρώνουν τα χρέη τους από το 400 π.Χ., θα πληρώσουν τώρα;», φέρεται να είπε (βλ. Capital.gr) ο ιδρυτής της Better Capital, Jon Moulton, προ ημερών στο Λονδίνο, στο συνέδριο European Investing in Destressed Debt Forum.

Ήταν όντως δύσκολος για την αρχαία Ελλάδα ο 3ος αι. π.Χ., κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά (αν και παντού στον ελλαδικό χώρο συνέχιζε να ανθεί ένας μοναδικός πολιτισμός). Η πόλη – κράτος ήταν σε κρίση, το δουλοκτητικό σύστημα είχε εξαντλήσει τις δυνατότητές του, ο Πελοποννησιακός πόλεμος (431-404 π.Χ.) είχε ανατρέψει δομές και ισορροπίες.

Είχαν ακολουθήσει κι άλλοι πολλοί πόλεμοι ώς τη μάχη της Μαντινείας (362 π.Χ.) και την άνοδο των Μακεδόνων. Ταξικές αναμετρήσεις, αδελφοκτόνες συγκρούσεις, εξοντωτικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των ηγεμονίδων πόλεων (Αθήνα, Σπάρτη, Θήβα), βίαιες εναλλαγές στην εξουσία, πτώση της παραγωγής, δυσκολίες στο εμπόριο και τη ναυτιλία. Μεγάλη διπλωματική και οικονομική αστάθεια.

Όμως, ποια ήταν τα χρέη που δεν πλήρωναν οι Έλληνες;

Δεν πλήρωναν φόρους στους Σπαρτιάτες τα παλιά μέλη της Αθηναϊκής Συμμαχίας;

Δεν κατέβαλλαν οι Αθηναίοι τους μισθούς στους ιπποτοξότες, τους ναύτες, τους στρατιώτες τους;

Δεν έδιναν οι μέτοικοι το μετοίκιον;

Δεν πλήρωναν οι πλούσιοι την προεισφορά στην πόλη;

Δεν κατέβαλλαν οι Χίοι ή οι Λέσβιοι τις συντάξεις στην Αθήνα;

Ποια ήταν, στη συνέχεια, τα 2.410 ετών ανεξόφλητα χρέη των Ελλήνων;

● Τα «χρέη» που δημιούργησαν αντιστεκόμενοι, επί 2,4 χιλιετίες, εναντίον επιδρομέων και κατακτητών;

● Ή μήπως εκείνα που προξένησαν οι εξουθενωτικές λεηλασίες της Ελλάδας, οι ανηλεείς ξένες παρεμβάσεις, η μετατροπή της χώρας σε κοινόχρηστη αποικία των δυνάμεων;

Ψευδοανεξαρτησίες, εδαφικοί ακρωτηριασμοί, μικρή οικονομική αυτάρκεια, και έρχονται τα δύο πρώτα δάνεια, κουτσουρεμένα από τους ληστρικούς όρους και τις αγορές πολεμοφοδίων από τους δανειστές. Αδύνατη η εξόφληση των τοκοχρεολυσίων – η πρώτη πτώχευση (1827). Δολοφονία Καποδίστρια, ενθρόνιση Όθωνα, νέο δάνειο, νέα πτώχευση (1843), έξι νέα δάνεια με υψηλά επιτόκια (το 70% αυτών δίνεται για την αποπληρωμή των χρεών), τρίτη πτώχευση (1893), νέα δάνεια και τέταρτη πτώχευση (1932).

Το 1965 εξοφλούνται όλα τα προπολεμικά χρέη. Όμως λαμβάνονται νέα δάνεια, ακόμη περισσότερα μεταπολιτευτικά, διαρκώς νέα, με τοκογλυφικούς όρους, κυκλοφορεί στην αγορά δανεικό χρήμα, που έκτοτε καλύπτεται και αποκαλύπτεται ανάλογα με τη συγκυρία, αλλά παραμένει γερή «επένδυση» για όσους κερδοσκοπούν από τη δική μας χρεοκοπία.

Τα δάνεια δεν δίνονται στην Ελλάδα από μεγαλοψυχία, αλλά γιατί αυτοί που τα παραχωρούν με επαχθέστατους για μας όρους γνωρίζουν ότι θα πάρουν πίσω πολλαπλάσια. Ξένες κυβερνήσεις και οίκοι αναθεματίζουν τους «αναξιόπιστους, ψευδολόγους, τεμπέληδες, απατεώνες, ελαφρόμυαλους» Έλληνες ενώ πασχίζουν να γεμίζουν ασφυκτικά το πουγκί τους. Με όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα. Όπως με την ενορχηστρωμένη κοροϊδία· δεν αποτελούν οι υπερχρεωμένοι Γραικύλοι το προσφιλές εμπαικτικό καρύκευμα στις βαρύγδουπες επισημάνσεις τους;

Και όλο και νέες συσκοτίσεις, νέοι φενακισμοί, νέα στίγματα: Έχουμε να πληρώσουμε από το 400 π.Χ.! Θα μπορούσαμε και να το πιστέψουμε, μέσα στον αυτοοικτιρμό, τη σύγχυση, την απόγνωσή μας!

http://anemogastri.blogspot.com/

Ένας βολεμένος λαός είναι ηττημένος λαός

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 9 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/10/xaniwths.jpg 237w" sizes="(max-width: 177px) 100vw, 177px" />

*Δεν είναι αργά για μια πολιτική και κοινωνική μεταρρύθμιση

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου

Είναι καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και για πολλά χρόνια διδάσκει εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη και Αμερική. Πριν λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση τον επιχορήγησε με 1,6 εκατ. ευρώ για να κάνει μια έρευνα-μελέτη για την “Ιστορία των συναισθημάτων στην Αρχαία Ελλάδα”. Διάβασα, δεν θυμάμαι πού, ότι βλέπει στη ξενιτιά πολλή ελληνική τηλεόραση μέσω δορυφόρου. Τον ρώτησαν γιατί, κι αυτός στα σοβαρά απάντησε:

-Για να μη με πιάνει νοσταλγία. Βλέπεις λίγο ελληνικά κανάλια και δεν θέλεις να ξανάρθεις στην Ελλάδα.

Δεν έχει καθόλου άδικο ο ΄Αγγελος Χανιώτης (φωτογραφία), γνωστός καθηγητής της Οξφόρδης και του Πρίνστον. Ρίχνεις μια ματιά σε οποιοδήποτε πρωινό τηλεοπτικό πρόγραμμα και στην κυριολεξία πλακώνεται η ψυχή σου για τον τόπο που ζούμε. Αν είσαι στην Ελλάδα, θέλεις να δραπετεύσεις. Η διαφορά μου με τον καθηγητή είναι ότι εγώ δεν βλέπω καθόλου, μα καθόλου, ελληνική τηλεόραση όταν είμαι στο εξωτερικό για να νοσταλγώ όλο και περισσότερο την πατρίδα μας. Και βέβαια, κανένας δεν χρειάζεσαι επιχορήγηση από την Ε.Ε. για να μελετήσει τα συναισθήματα στη σύγχρονη Ελλάδα! Οι περισσότεροι αναπαύονται στα ένδοξά μας …αρχαία μεγαλεία και δεν θέλουν ή δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την τωρινή πραγματικότητα. Η διεθνής οικονομική συγκυρία έφερε στην επιφάνεια τι σαθρό κράτος είμαστε, έτοιμο να καταρρεύσει.

Τις πιο επώδυνες επιπτώσεις θα τις αισθανθούμε στο πετσί μας, κυρίως την επόμενη πενταετία. Με δυσβάσταχτο εξωτερικό χρέος και καλπάζουσα ανεργία (να δείτε που σύντομα θα φτάσουμε και επίσημα το 20% της Ισπανίας, γιατί με τις στατιστικές αλχημείες ίσως και να το έχουμε ήδη ξεπεράσει). Βάλτε κάτω τα νούμερα του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς και θα τρίβετε τα μάτια σας. Θα χρειαστούμε δάνεια πολλών δις ευρώ για να γίνουν πληρωμές ώστε να αποφευχθεί κοινωνική αναταραχή. Μήπως η σωτηρία μας είναι να επενδύσουμε για πάντα στις φυσικές μας ομορφιές, με το πολύτιμο αβαντάζ της πολιτιστικής κληρονομιάς και τα κάλλη των ονειρεμένων νησιών μας; Ν΄ ανάψουμε πράσινο φως σε ξένους επενδυτές: Κινέζους, εμίρηδες μέχρι και φακίρηδες, ίσως έτσι καρποφορήσει και το σενάριο …“Ομόλογα αποδήμων” (άλλο και τούτο!).

Η φράση …΄Ενας βολεμένος λαός είναι ηττημένος λαός (ανήκει σε κάποιον που δεν συγκράτησα το όνομά του), τα λέει όλα. Ποτέ δεν είναι αργά για μια πολιτική και κοινωνική μεταρρύθμιση, έστω λίγο πριν από το τελευταίο σκαλοπάτι του γκρεμού.

http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Ο πατέρας του δολοφόνου σε ακραίες δηλώσεις

Posted by Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 26 - 2010

Ο πατέρας του Αλβανού που δολοφόνησε τον Αριστοτέλη Γκούμα, του έδωσε την κατάλληλη ‘παιδεία’ με αποτέλεσμα να θεωρεί τη δολοφονία ως φυσική ενέργεια. Έτσι μεγαλώνουν οι Αλβανοί, κι εμείς αρκούμαστε σε σαπουνόφουσκες για να παραστήσουμε τους ‘προοδευτικούς’. Δεν υπάρχουν Έλληνες στην Αλβανία, λέγει ο Μούκαϊ: «Οι Χειμαραίοι είναι Αλβανοί και όσοι δηλώνουν Έλληνες είναι προδότες. Ο Μπολάνος και ο Γκούμας δεν είναι Έλληνες». Η υπερασπιστική γραμμή των δολοφόνων, θα είναι η υποστήριξη ότι πρόκειται για ατύχημα, αλλά οι εμπρηστικές δηλώσεις…

… του Μουκάι πυροδοτούν το κλίμα: «Λέμε στον Μπολάνο, να μην ζητήσει Έλληνες δικαστές και ανακριτές γιατί βρίσκεται σε Αλβανικό έδαφος. Τον καλώ να μην χρησιμοποιεί την ατυχία του άλλου για δικούς του σκοπούς. Εσύ (προς κ. Μπολάνο) και εκείνος που σκοτώθηκε δεν είσαστε Έλληνες (διορθώνοντας είπε…) και εκείνος που έπεσε θύμα του ατυχήματος… (Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει!), μπορεί να είναι ελληνόφωνες αλλά θα είναι για πάντα Αλβανοί», είπε ο Μούκαι.
«Σάρισσα»

http://karfotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_1572.html

Κοινοποίηση

Προς

Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια
Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κο Γεώργιο Παπανδρέου
Πρόεδρο της Βουλής Κο Φίλιππο Πετσάλνικο
Υπουργό Παιδείας Κα Άννα Διαμαντοπούλου
Πρόεδρο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κο Αντώνη Σαμαρά
Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Κα Αλέκα Παπαρήγα
Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Κο Σπύρο Καρατζαφέρη
Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Κο Αλέξη Τσίπρα

Κυρίες και Κύριοι της Ελληνικής Κυβέρνησης,
Κυρίες και Κύριοι της Αντιπολίτευσης,

Αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή Αγανάκτησης όχι μόνο σε σας αλλά σε όλους όσοι
κυβερνούν, κυβέρνησαν και θα κυβερνήσουν αυτή την Χώρα.
Τη Χώρα που ανέχτηκε τόσα δεινά, που ταπεινώθηκε συχνότατα, που «βιάστηκε» άπειρες φορές αλλά έδωσε αμέτρητες ευκαιρίες σε πολλούς από εσάς, τους κυβερνώντες, να σταδιοδρομήσετε, να ευημερήσετε και να δοξαστείτε με μόνο αντάλλαγμα την ελπίδα ότι τόσες μεγαλόπνοες υποσχέσεις θα κατέληγαν κάποια στιγμή σε ένα αποτέλεσμα που θα εξασφάλιζε τον ελάχιστο σεβασμό που όλοι μας αξίζαμε.

Σήμερα χρησιμοποιούμε το δικαίωμά μας να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή για να σας θυμίσουμε ορισμένα γεγονότα του παρελθόντος, αλλά και ορισμένα σύγχρονα που ζούμε αυτές τις μέρες.
Προφανώς, Κυρίες και Κύριοι, τα έχετε ξεχάσει!

Ας θυμηθούμε λοιπόν την δεκαετία του ΄50 και του ΄60 όπου οι τότε κυβερνώντες έστελναν τους γονείς μας με τα τρένα στις φάμπρικες της Γερμανίας γεμίζοντας τις τσέπες τους με τα πριμ των Ευρωπαίων. 100 γερμανικά Μάρκα κατά κεφαλή πλήρωναν οι Γερμανοί στους κυβερνώντες. Τα σχόλια της εποχής φυσικά κολακευτικά για τους κυβερνώντες λες κι έκαναν χάρη στους γονείς μας που θα τρώγανε το ψωμί της ξενιτιάς χωρίς ημερομηνία επιστροφής.
Εστάλησαν δίχως εφόδια, δίχως προδιαγραφές, δίχως προετοιμασία την στιγμή που άλλοι μετανάστες από γειτονικές μας χώρες στα Βαλκάνια εστάλησαν από τους δικούς τους ανθρώπους έστω με ένα χαρτί στα χέρια τους που να επιβεβαιώνει ότι κάτι τους έμαθε η πατρίδα τους. Ότι κάτι τους έδωσε ως εφόδιο και ας ήτανε μισό.
Ο ένας τσαγκάρης, ο άλλος χτίστης, ο επόμενος ράφτης, κάτι τέλος πάντων!
Γι΄ αυτό το λόγο και οι μισθοί τους ήταν έως και 30 % μεγαλύτεροι από αυτόν που έπαιρναν οι δικοί μας γονείς.
Τις οικονομίες τους τις κάνανε κομπόδεμα. Πάλι όφελος για την πατρίδα. Ένα οικοπεδάκι, ένα σπιτάκι, ένα χωραφάκι. Πάντα κάτι να έχουμε στην πατρίδα.
Πάλι όφελος για το κράτος, το πολυπόθητο συνάλλαγμα να ρέει, να ενισχύσουμε την πατρίδα αδελφέ!

Δεκαετία του ΄60 και ΄70

Πολιτική αστάθεια, ο μετανάστης πάλι παρόν! Να στηρίξει με όλα τα μέσα, υλικά και ηθικά.
Μέσα σε όλα τα δύσκολα ποτέ δεν ξεχάσαμε την ταυτότητά μας, την κουλτούρα μας, τη γλώσσα μας, τα έθιμά μας και πάντα τα μεταλαμπαδεύαμε σε όλους όσους ερχόμασταν σε επαφή. Σε όλα αυτά, χρήσιμά μας εργαλεία ήταν τα σχολεία μας, τα οποία πλέον τα επισκέπτονται μετανάστες τρίτης γενιάς, όπως λέτε εσείς, και αν προλάβουν, σύμφωνα με τις δυσμενείς εξελίξεις που έχουμε, ίσως και μετανάστες τέταρτης γενιάς.

Δεκαετία του ΄80 και ΄90

Ήταν τα χρόνια που τα μεταναστόπουλα της δεύτερης γενιάς κλήθηκαν από την Ελλάδα να γυρίσουν για να σπουδάσουν με διάφορα εισαγωγικά πλεονεκτήματα. Με το αζημίωτο βέβαια! Κάθε μεταναστόπουλο ενισχυόταν με επιταγή 1000 Μάρκων μηνιαίως, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για την ελληνική οικονομία του ΄80.

Δεκαετία του ΄90 και 2000

Σταδιακή απαξίωση των απολυτηρίων των Τμημάτων Μητρικής Γλώσσας της Βάδης Βυρτεμβέργης. Απαξίωση των απολυτηρίων γενικότερα σε όλη την ομογένεια σε όλο τον κόσμο. Ανύπαρκτος σχεδιασμός και συνεχής αλλαγή πλεύσης στην παιδεία από όλους τους Υπουργούς Παιδείας. Ένα απόλυτο χάος που καλούνται να πληρώσουν γονείς και μαθητές.
Η παραπαιδεία ανθεί στην Ελλάδα, όπως τα δηλητηριώδη μανιτάρια, και μεταφέρεται και στην ομογένεια.
Πότε πια θα υπάρξει νοικοκύρεμα, ορθολογισμός, αναδιοργάνωση, σωστός σχεδιασμός;

Το παρόν

Άτακτη υποχώρηση βαφτισμένη στο όνομα του νοικοκυρέματος. Κανένας διάλογος με την ομογένεια. Στο Υπουργείο εισηγητές που ποτέ δεν επισκέφθηκαν σχολεία του εξωτερικού.
Εισηγητές που συγκρίνουν τη Γερμανία με τη Ζιμπάμπουε και εισηγούνται αφρικάνικες λύσεις για την ευρωπαϊκή ήπειρο.
300.000 ομογενείς σε 16 διαφορετικά ομόσπονδα κρατίδια με 3 διαφορετικά ελληνόγλωσσα συστήματα παιδείας.
Οι εισηγητές λένε ότι δεν μπορούν να νομοθετούν ειδικά. Μια λύση για όλους. Λύση για τη Βαυαρία, χάος για τη Βάδη Βυρτεμβέργη. Από πηγές του Υπουργείου ακούμε να λένε πως όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν ομαλά. Σχεδιασμός και ζητούμενο να μειωθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό. Για το κρατίδιο μας σχεδόν στο μισό. Ποια ομαλή λειτουργία εξασφαλίζεται έτσι;
Ποιος από όλους εμάς διαφωνεί με την εφαρμογή σωστών ορθολογιστικών σχεδιασμών; Ποιος από εμάς δεν δέχεται τον διάλογο; Ποιος από εμάς δεν αναγνωρίζει την άθλια οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα;
Ποιος από εμάς δεν έβαλε πλάτη στο παρελθόν σε κάθε δύσκολη στιγμή που περνούσε η Ελλάδα;

Τι ζητήσαμε

Ζητήσαμε να μας αντιμετωπίσετε ισάξια. Να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να δείτε επί τόπου την κατάσταση. Πώς νομοθετείτε δίχως να είστε σίγουροι περί τίνος πρόκειται; Μας προτείνατε διάλογο κατόπιν εορτής. Τι θεωρείτε, νομίζετε ότι εμείς ζούμε σε χώρα λεπρών;

Κυρίες και κύριοι Κυβερνώντες,

Ζούμε σε οργανωμένες Χώρες. Στις Χώρες όπου όλοι εσείς έχετε σπουδάσει και πήρατε τα πτυχία σας, τα μεταπτυχιακά σας και τα διδακτορικά σας. Στις χώρες όπου οι πολίτες δεν αιφνιδιάζονται από τις κυβερνήσεις τους. Όπου όλα προγραμματίζονται και σχεδιάζονται.
Όπου τα συμβόλαια έχουν αξία και τηρούνται οι όροι τους. Όπου τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σέβονται τους μαθητές και φοιτητές τους. Όπου οι τοπικές κοινωνίες, πόλεις, κοινότητες και δήμοι μας έχουν εντάξει στο σχεδιασμό τους. Όπου εμείς, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ζητούμε γραπτώς με την υπογραφή μας τις αίθουσες διδασκαλίας και υλικοτεχνικό υλικό για την ερχόμενη σχολική χρονιά έγκαιρα.
Διότι οι αρχές στα οργανωμένα κράτη δεν περιμένουν έως την ύστατη στιγμή για να προγραμματίσουν.
Δεν περιμένουν να έρθει ο Σεπτέμβρης για να πούνε σε μαθητές, δασκάλους και γονείς πότε και πού θα στείλουν τα παιδιά τους. Εάν θα υπάρξουν αρκετές αίθουσες , εάν μέσα από τον εξορθολογισμό της Ελλάδος, που μάλλον θεωρεί ότι όλοι λειτουργούν με τον ελληνικό τρόπο, συνυπολογίσουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που καλούμαστε να εκπληρώσουμε εμείς!

Κυρίες και κύριοι Κυβερνώντες,

Ο δικός μας λόγος απέναντι στις τοπικές αρχές έχει ακόμη δεσμευτική αξία και σας παρακαλούμε να μην κάνετε τα πάντα για να τον απαξιώσετε.
Όλα εδώ λειτουργούν με βάση την δική μας αξιοπιστία, κάτι που προφανώς εσείς δεν έχετε εκτιμήσει ανάλογα!

Για τι δεν ευθυνόμαστε εμείς!

Δεν ευθυνόμαστε σε καμία περίπτωση για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
Δεν ευθυνόμαστε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Δεν ευθυνόμαστε για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
Δεν ευθυνόμαστε για τον σκανδαλώδη τρόπο χρηματισμού των διάφορων πολιτικών.
Δεν ευθυνόμαστε για το σκάνδαλο SIEMENS.
Δεν ευθυνόμαστε για τα σκάνδαλα που διέπραξαν κατά καιρούς διάφοροι συντονιστές που τοποθετήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.
Δεν ευθυνόμαστε γενικότερα για τα σκάνδαλα που μαστίζουν την πατρίδα μας.

Τι περιμένουμε από εσάς

Να συνυπολογίζετε τις εκτιμήσεις μας και να τις προσμετράτε με σοβαρότητα. Να σχεδιάζετε με γνώμονα τις συνθήκες που υπάρχουν στην Ευρώπη εφ΄ όσον έχετε ζήσει όλοι σας έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα εδώ. Όλοι σας γνωρίζετε πώς λειτουργούν τα οργανωμένα κράτη. Όλοι σας γνωρίζετε εξ αρχής τη χρονική στιγμή της έναρξης της θητείας σας και τη λήξη αυτής όταν υπηρετείτε σε ευρωπαϊκές διοικητικές θέσεις, είτε σαν Επίτροποι της Ένωσης είτε ως ανώτατοι υπάλληλοι σε οποιεσδήποτε ευρωπαϊκές υπηρεσίες.
Πράξτε το καθήκον σας σωστά διότι το απαιτούμε, το αξίζουμε και μας το οφείλετε.

Ας συγκρατήσουμε το εξής:

Κυρίες και κύριοι Κυβερνώντες,

Δεν έχετε εκπληρώσει το χρέος σας απέναντι στην Ομογένεια. Πρέπει να κάνετε πάρα πολλά ακόμη!

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων
Βάδης Βυρτεμβέργης

Ο Πρόεδρος Ο Εκπρόσωπος Τύπου
Σαλτσογλίδης Αναστάσιος Κήπας Αθανάσιος

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

  Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.