Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘άρθρα και κείμενά μας’ Category

ert-mathttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/06/ert-mat-300x220.jpg 300w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/06/ert-mat-1024x750.jpg 1024w" sizes="(max-width: 391px) 100vw, 391px" />

Μετά τα γεγονότα στην ΕΡΤ υποστηρίξαμε ότι το μαύρο είχε στόχο να ξεκολλήσει την ψευτόαριστερά, να πάμε σε εκλογές

και να μας προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας «αριστερών κομμάτων» ώστε να περάσουμε στην πρώτη φάση του σχεδίου των επικυρίαρχων για την αποδόμηση της Ελλάδος. Το άρθρο ΕΔΩ.

Η εξέλιξη των γεγονότων με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση πιστεύουμε μας δικαίωσε ως ένα βαθμό, απλώς δεν τους βγαίνουν τα νούμερα στις κρυφές δημοσκοπήσεις και δεν προχώρησαν στην οριστική ρήξη και την αποχώρηση και του ΠΑΣΟΚ.

Για όσους δεν μπόρεσαν να καταλάβουν από που προκύπτει η σύνδεση του μαύρου με τις εκλογές, να εξηγήσουμε ότι η επιλογή της ΕΡΤ δεν ήταν τυχαία, ξέροντας ότι μας ξέρουν καλύτερα από εμάς προσπάθησαν να μας θυμώσουν, ενώ παράλληλα να μας οδηγήσουν σε μία και μοναδική κατεύθυνση, την αριστερά, σε όποιες αποχρώσεις επιθυμεί ο καθένας.

Αφήσαν τους εργαζόμενους να εκπέμπουν, ώστε να δημιουργήσουν εστίες συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα όπου υπήρχαν ΕΡΤ ή ΕΡΑ.

Απέκλεισαν τους οργανωμένους δεξιούς από αυτό το πανηγύρι και με την απεργία της ΕΣΗΕΑ  μας αφήσαν σε μια και μοναδική εικόνα.

Δημοσιογράφους απελευθερωμένους από λογοκρισία, αριστερούς καθοδηγητές σε αποκλειστικότητα σε όλα τα πάνελ, εμβατήρια που θύμιζαν εποχή πολυτεχνείου και παντού στο πλάνο κόκκινες σημαίες.

Παράλληλα οι δημοσκοπήσεις δίναν και παίρναν ώστε να μετράνε αποτελέσματα, γι αυτό και το σήριαλ με της συναντήσεις των τριών της συγκυβέρνησης και τα ήξεις αφίξεις Βενιζέλου – Κουβέλη.

Τελικό αποτέλεσμα όχι επιθυμητό, άρα πάμε στην επόμενη φάση, αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ώστε να μη χρεωθεί τα επόμενα γεγονότα, επέμβαση των ΜΑΤ σε όλα τα κτίρια της ΕΡΤ που βρίσκονται οι εργαζόμενοι και μάλιστα με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη. Άρα ένας λαός στους δρόμους, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει και αποχωρεί, η τρισκατάρατη κυβέρνηση πέφτει, πάμε σε εκλογές και ως του θαύματος οι αριστερές δυνάμεις για πρώτη φορά ορκίζονται κυβέρνηση.
Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει το μανιφέστο της αριστεράς για το ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, αλλά λαθραία τσιγάρα και το δικαίωμα των λαών να αυτοπροσδιορίζονται.

Και το κερασάκι στην τούρτα, μια χρυσή αυγή στα πρόθυρα της αντιπολίτευσης, αν δεν είναι.

 

 

 

 

 

Το μαύρο στην ΕΡΤ επιβλήθηκε από μαύρα συμφέροντα.

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 17 - 2013

aristerahttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/06/aristera-300x225.jpg 300w" sizes="(max-width: 327px) 100vw, 327px" />Είναι αφελές να πιστεύεις ότι υπάρχουν Ελληνικές κυβερνήσεις ότι νομοθετούν υπουργοί και ότι σύμβουλοι πρωθυπουργού συσκέπτονται και προτείνουν λύσεις. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψεις να σκέφτεσαι με την λογική που εκπαιδεύτηκες και να μην αφήνεις το συναίσθημα να σε οδηγεί σε λάθος δρόμους.
Από την αρχή της κρίσης φάνηκε ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με οικονομία αλλά με γεωπολιτική.
Όσο αφορά τον πλούτο της κάθε χώρας που απαλλοτριώνεται ώστε να υποκύψει στον σχεδιασμό, είναι η αμοιβή των δούρειων ίππων εντός η εκτός για την βρόμικη δουλειά που κάνουν και όχι το διακύβευμα.
Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται παραθρησκευτική σέχτα και όχι τραπεζίτες που στην τελική τα κάνουν όλα για το χρήμα.
Όπως σε όλο το κόσμο έτσι και στην Ελλάδα ο απόλυτος έλεγχος γίνεται από τους «πυλώνες» της υποτιθέμενης δημοκρατίας που καθιέρωσαν οι επικυρίαρχοι σαν πολίτευμα.
Ο ρόλος του κάθε ιδεολογικού χώρου είναι προαποφασισμένος σύμφωνα με τα κάθε τσιτάτα περί κομουνισμού, σοσιαλισμού, κέντρου ή δεξιάς.
Στον σχεδιασμό αυτό δεν χρειάζεσαι πολλούς μυημένους για να κατευθύνεις τις εξελίξεις, αρκεί μια ολιγομελής ομάδα τοποθετημένη σε καίρια πόστα και ένα μηχανισμό που θα παράγει τετελεσμένα γεγονότα.

Ένα τέτοιο τετελεσμένο προφανώς είναι και το μαύρο της ΕΡΤ. Σχεδιάστηκε, αποφασίστηκε και προτάθηκε στον πρωθυπουργό από τα γνωστά άγνωστα κέντρα για ένα συγκεκριμένο λόγο, την πριμοδότηση της υποτιθέμενης αριστεράς ώστε να ξεκολλήσουν και να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση για να  προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της κρίσης.
Προφανώς και δεν γνωρίζουμε ονόματα αλλά πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει ποιος τον παγίδεψε και τον οδήγησε σε αδιέξοδο.
Μακριά από εμάς να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι ο Σαμαράς είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής δημοκρατίας, αυτό που λέμε είναι ότι για το σύστημα όλοι είναι αναλώσιμοι, δεν ρισκάρουν σχεδιασμούς και δεν έχουν συναισθήματα.
Τα χρόνια της μεταπολίτευσης μας δείξανε τους ρόλους του κάθε κόμματος και πλέον ο καθείς μπορεί να σχηματίσει άποψη, αρκεί να μην ανήκει σε κανένα μαντρί.
Τελικοί στόχοι της κρίσης σε πρώτη φάση είναι:
Νομιμοποίηση λαθρομεταναστών ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα.
Αναγνώριση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (fYROM)
Ειδική Οικονομική Ζώνη και  »κοσοβοποίηση» της Θράκης.

Kαι μετά τι?

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάιος - 20 - 2013

01229http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/05/01229-300x200.jpg 300w" sizes="(max-width: 471px) 100vw, 471px" />Έτος 2013, τόπος Ελλάδα, παντού ζόφος,ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού δίχως χαμόγελο, χωρίς διάθεση, κλαίνε κρυμμένοι στα σπίτια τους (όσο έχουν ακόμα σπίτια), χωμένοι μες στα σκοτάδια αποφεύγουν το φως, τις παρέες, τους φίλους, μακριά από κάθε κοινωνική συναναστροφή, προσπαθούν να καταλάβουν τι τούς συνέβη.
Ένα άλλο σύνολο ανθρώπων περιφέρεται στους δρόμους, άσκοπα τις περισσότερες φορές, προσπαθώντας να βρει ελπίδα, κουράγιο και μια δουλειά του ποδαριού για να αντέξει λίγο ακόμα. Οι μαυραγορίτες κάνουν χρυσές δουλειές, μαζεύουν τα τιμαλφή και αφού τα καθαρίσουν από τα περιττά δάκρυα, τα λιώνουν και τα στοιβάζουν σε πλάκες για να πάρουν τον δρόμο τους. Στην αντίπερα όχθη ένα μικρό κομμάτι αυτής τις πατρίδας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σα να μην συνέβη τίποτα. Βολεμένοι στην πολυτέλεια και το χρήμα που είχαν συγκεντρώσει τα προηγούμενα χρόνια (τις περισσότερες φορές χωρίς και τόσο έντιμο τρόπο), αισθάνονται ότι το θέμα δεν τούς αφορά. Συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, χορούς και πανηγύρια με ένα κακεντρεχή χαμόγελο στη σκέψη ότι επανήλθε η παλιά καλή εποχή, όπου ξεχώριζε η ήρα από το στάρι.

Χαμένη περισσότερο από όλους σε αυτή την συγκυρία η πολυπληθέστατη μεσαία τάξη και όσοι πίστεψαν ότι ανήκαν σε αυτή λόγω πρόσκαιρης βελτίωσης των οικονομικών τους τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή την τάξη ανήκω και εγώ, έχοντας πλέον περάσει το πεντηκοστό έκτο έτος της ηλικίας μου, σκέφτηκα να κάνω έναν απολογισμό, να ανατρέξω στη μνήμη μου, να εντοπίσω τα πιθανά αίτια του σήμερα και κατά πόσο έχουμε ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μας.

Άραγε μπορούσαμε να έχουμε διαφορετική κατάληξη σαν κοινωνία αν δεν μπαίναμε στην λογική του περισσότερα έσοδα για μεγαλύτερή κατανάλωση και κατά πόσο αυτό είναι μεμπτό στην ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου όπου γεννιέται και πεθαίνει σε μια καπιταλιστική κοινωνία όπου το ερώτημα «δουλεύεις για να ζεις ή ζεις για να δουλεύεις» δεν έχει απάντηση, εφόσον δεν ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι είναι ζωή. Χωρισμένη σήμερα σε δυο στρατόπεδα «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί» έχουμε την απάντηση από τους πρώτους, που σαν επιχείρημα έχουν αν βγούμε από την ζώνη του ευρώ θα γίνουμε Βουλγαρία.

Άρα για αυτούς η ζωή δεν είναι μόνο οικογένεια, δουλειά, καλή παρέα, αλλά και ακριβό αυτοκίνητο, μεζονέτα, εξοχικό, κότερο, διασκέδαση, εκδρομές, και όλα τα ¨καλούδια¨του καπιταλιστικού συστήματος.

Θα μου πεις ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του, θα σου απαντήσω «και το τίμημα πιο?».
Μήπως αυτά δεν κάναμε και μάς οδήγησαν εδώ που είμαστε τώρα.
Από την αντίπερα όχθη φωνές για πίσω στην δραχμή, λαϊκά δικαστήρια, κρεμάλες στο σύνταγμα και εγώ ο αφελής ξαναρωτώ «και μετά τι?».
Έτσι δεν έγινε η γαλλική επανάσταση και η επικράτηση τον μπολσεβίκων στην Ρωσία. Δηλαδή αν βιάσεις και μετά αποκεφαλίσεις τις κόρες η τις γυναίκες των πλουσίων, των πολιτικών, των δημοσιογράφων και όσων μας φέρανε στη σημερινή κατάσταση θα αποκαταστήσεις την δημοκρατία στην πατρίδα μας? και ποιος σου εγγυάται ότι οι «απελευθερωτές» δεν θα γίνουν χειρότεροι δυνάστες. Ποιος σου εξασφαλίζει ότι και αυτοί δεν θα είναι τσιράκια και εγκάθετοι της παγκόσμιας ελίτ που διαχειρίζοντας την λαϊκή αγανάκτηση θα σε φυτέψουν ψευτοηγέτες και θα σε μαντρώσουν στα Κολχόζ της δήθεν επαναστατικής κυβέρνησης για άλλα εκατό χρόνια?
Αγαπητοί συνέλληνες, πέρα από τα πολλά λάθη μας ευθυνόμαστε για το σήμερα όσο υποτίθεται ευθύνεται και η ανθρωπότητα για της κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας, οι διαχειριστές σου παρουσιάζουν διογκωμένες αλήθειες για να σε οδηγήσουν σε ένα αληθοφανές ψέμα, δυστυχώς είμαστε πολύ μικροί για να χρεωθούμε τόσο μεγάλα γεγονότα τα οποία είναι δρομολογημένα προ πολλού για τον ερχομό της νέας τάξης πραγμάτων που μετά από μια παγκόσμια γενοκτονία (Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος), θα έχουμε έναν κυβερνήτη, μια θρησκεία, ένα νόμισμα και την ανάμνηση ότι κάποτε σε αυτόν τον πλανήτη κατοικούσαν νοήμονα όντα που λεγόταν άνθρωποι.

Θα μπορούσα εδώ να παρουσιάσω πολλές προτάσεις για το πώς πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή να στήσουμε τον κόσμο γύρω μας, αλλά θεωρώ ότι τα γεγονότα μας έχουν προσπεράσει  και δεν γίνεται πλέον τίποτα. Πέρα από μια ηρωική έξοδο όσων δεν θέλουν να ζούνε στην σκλαβιά, δυστυχώς δεν βλέπω άλλη λύση. Το μόνο που έχω να συμβουλεύσω από διαίσθηση είναι ότι για κάποιο λόγο αυτά τα κοράκια επιζητούν να εκπέμπουμε πόνο, μίσος, και φόβο. Ας μην τους κάνουμε την χάρη, αποβάλλετε όλα αυτά όσο και αν σας είναι δύσκολο, προσπαθήστε να έχετε μέχρι τέλους αγάπη σε κάθε ζωντανό αυτού του πλανήτη, ξαναρχίστε να μετράτε φίλους, στηρίξτε όσους έχουν ανάγκη, βοηθάτε όσο μπορείτε και πάνω από όλα παραμείνετε άνθρωποι.
Την στιγμή που αποδεδειγμένα οι «ελίτ»που διαφεντεύουν της τύχες μας έχουν παραδώσει την ψυχή τους στον μαμονά, η λύση δεν είναι πλέον στα χέρια των ανθρώπων.

Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει κάτι ανώτερο.

Καπλάνογλου Παν.

 

25η Μαρτίου 2012 Κοζάνη: Παρέλαση με αποδοκιμασίες

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 25 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/koykoylopoylos.jpg 787w" sizes="(max-width: 250px) 100vw, 250px" />Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, διαμαρτυρίες, ένταση, αλλά και επεισόδια συνέθεσαν το κλίμα στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

 Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο βουλευτής του νομού και υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος

YouTube Preview Image

———————————————————————————————————————————————————-

Ένταση και διαμαρτυρίες υπήρξαν και στη μαθητική παρέλαση, μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς τους επισήμους, ενώ ο παριστάμενος υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος έγινε αποδέκτης της ανοιχτής παλάμης και από μαθητές δημοτικών σχολείων.(κλικ στην φωτογραφεία)

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/moutsa-1024x739.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/moutsa.jpg 1417w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

—————————————————————————————————————————————————–

Ανάμεσα στις αποδοκιμασίες και τα δωράκια προς τους επίσημους, μαθητής με ειδικές ανάγκες γυρνάει επιδεικτικά το κεφάλι του  αριστερά.

—————————————————————————————————————————————————-

Οργανωμένα από πολιτικά κόμματα και ομάδες, που δεν κατονομάζει, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις.

«Διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτικής και κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορούν να γίνονται καθημερινά. Όσοι συνεπώς έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να μετατρέπουν τις εθνικές επετείους, τις δοξολογίες και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις σε αφορμές οργανωμένων επεισοδίων για την δημιουργία εντυπώσεων που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και δημιουργούν την τεχνητή εντύπωση ότι έχει διαλυθεί ο κοινωνικός και εθνικός ιστός, προσβάλλουν την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και δείχνουν ότι δεν έχουν αίσθηση ούτε της ιστορίας, ούτε των θεσμικών ορίων που υπάρχουν σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

———————————————————–

Σε πολιτικές «μειοψηφίες που θέλησαν να αμαυρώσουν ακόμη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνεγερσίας» απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «απέδειξαν  άλλη μια φορά  ότι δεν διστάζουν να κακοποιούν την εικόνα της χώρας, να προσβάλλουν την πλειονότητα των Ελλήνων και να καλλιεργούν συνθήκες διχασμού. Εμπορεύονται τις δυσκολίες που περνά ο λαός, σε βάρος τη Ιστορίας, της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων της Πατρίδας μας». Καταλήγοντας σημειώνει πως «η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων, η ασέβεια είναι χαρακτηριστικό πολιτικών μειοψηφιών».

 

———————————————————–

YouTube Preview Image

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/mploko-1024x739.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/mploko.jpg 1417w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/pano-1024x739.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/pano.jpg 1417w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

——————————————————————————————————————————————————————————
YouTube Preview Image

Ο αγώνας συνεχίζεται παρά τα προβλήματα

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 1 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/news_on.jpg 334w" sizes="(max-width: 232px) 100vw, 232px" />Δυστυχώς στο διαδίκτυο, όπως και σε κάθε χώρο που συγκεντρώνει ενδιαφέρον, υπάρχουν τα «καλόπαιδα» που αρέσκονται να καταστρέφουν τον ιδρώτα των άλλων.

Με συνεχείς επιθέσεις ddos εδώ και δέκα μέρες μας γονάτιζαν τον server, με αποτέλεσμα να τον μεταφέρουμε σε πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο ελπίζοντας να αντέξει.

Βέβαια χάσαμε θέματα λίγων ημερών, αλλά δεν βαριέσαι μακάρι να σταματήσει η ζημιά εδώ, συνεχίζουμε κανονικά και συγνώμη για τα προβλήματα.

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/02/get_img.jpg 610w" sizes="(max-width: 355px) 100vw, 355px" />Η προσχώρηση του Ρούλη Κοκελίδη στην «Δημοκρατική Αριστερά» συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Στη συζήτηση τονίστηκε ότι ο νέος πολιτικός φορέας είναι πλέον ο πόλος συσπείρωσης των πολιτών για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου και ουσιαστικός παράγοντας της ριζικής ανανέωσης του φθαρμένου πολιτικού συστήματος στην χώρα μας, ιδιαίτερα μετά την παταγώδη αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού.

Και εμείς ρωτάμε τον σύντροφο Ρούλη, μιας και είναι πρόσφυγας από τις χαμένες πατρίδες, τελικά στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός η κάτι άλλο;

YouTube Preview Image

ΠΡΟΔΟΤΕΣ..παρουσιάζουν τον όλεθρο για δημιουργία.

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 8 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/02/prodotes.jpg 640w" sizes="(max-width: 262px) 100vw, 262px" />

Προδότης ανέκαθεν θεωρείτο αυτός ο οποίος για προσωπικό του όφελος έβλαπτε την πατρίδα. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του προσωπικού οφέλους και ανεξάρτητα από το μέγεθος της εθνικής ζημιάς που προκάλεσε.

Ο Κικέρωνας ζωγράφισε πανέμορφα τον προδότη και τις ενέργειες του στο πιο κάτω κείμενο:

 

«Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας… γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγότερο τρομακτικός…»

ΚΙΚΕΡΩΝ

Δύο χρόνια τώρα η χώρα καταστρέφεται. Οι άνθρωποι αυτοί παρουσιάζουν τον όλεθρο για δημιουργία, τον εκβιασμό για ελευθερία, την παραίτηση, την εγκατάλειψη και το ξεπούλημα της πατρίδας μας για επιλογή. Η χώρα ατιμάζεται, εξανδραποδίζεται, καταδικάζεται να χάσει την κυριαρχία της, την εθνική της ταυτότητα, την ύπαρξή της. Με απλά λόγια έχοντας «σφετεριστεί» την ιδιότητά τους ως οργάνων του κράτους έχουν «αλλοιώσει» εντελώς το δημοκρατικό μας πολίτευμα (ζούμε μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική δικτατορία).

Κατά το άρθρο 134 παρ.2 περ.α του Ποινικού μας Κώδικα, τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης «όποιος …επιχειρεί με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς η προσκαίρως το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού».

Το άρθρο 122 παράγραφος 4 του Συντάγματος, ορίζει : « Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.

 

YouTube Preview Image

Με δυναμική παρέμβαση και  συνεχείς αποδοκιμασίες κατά των επισήμων, στιγματίστηκε και η σημερινή παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και του στρατού στην πόλη της Κοζάνης.

Στο «στόχαστρο» των διαμαρτυρόμενων ήταν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

 

«Έξω οι κλέφτες από την πόλη», «ε-ε-ε-, ο-ο-ο, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από ‘δώ», «το ΠΑΣΟΚ είν’ εδώ και ληστεύει το λαό», «κλέφτες, κλέφτες, υπουργοί, δεν τα φάγαμε μαζί», « δεν σας θέλει ο λαός πάρτε την τρόικα και μπρος», «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Από την πλευρά τους οι μαθητές έστρεφαν επιδεικτικά τα κεφάλια τους στην αντίθετη πλευρά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ άγνωστος πέταξε μπουκάλι με νερό στην εξέδρα των επισήμων.

Πριν ξεκινήσει η παρέλαση των μαθητών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην κατάθεση στεφανιών, ένας νεαρός πλησίασε τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και του φώναξε «Υπουργέ, συλλαμβάνεσαι για εσχάτη προδοσία! Η Ελλάδα ποτέ δεν συγχωρεί, ποτέ δεν παραδίδεται. Ελευθερία η θάνατος !!».

————————————————————————————————————————————

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-1-1024x682.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-1.jpg 1181w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-2-1024x682.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-2.jpg 1181w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-3-1024x682.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-3.jpg 1181w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-5-1024x682.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-5.jpg 1181w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-4-1024x682.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/28h-4.jpg 1181w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

 

 

Κεφαλικός Φόρος η Χαράτσι επί Τουρκοκρατίας.

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 11 - 2011
YouTube Preview Image

Στ.Καπλάνογλου
Κεφαλικός Φόρος σήμερα η Χαράτσι επί Τουρκοκρατίας. Ομοιότητες, διαφορές;
Το χαράτσι ήταν ένας από τους δύο φόρους, τους οποίος επέβαλαν οι Τούρκοι στους χριστιανούς υπηκόους του Σουλτάνου. Ο άλλος ήταν ο φόρος αίματος, το λεγόμενο παιδομάζωμα.
Κάθε χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και μέχρι τον θάνατό του όφειλε να εξαγοράζει κάθε χρόνο την άδεια αυτή, έφερε δε το εξής κείμενο: ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του!
οι Τούρκοι εισέπραταν τον κεφαλικό φόρο αδιακρίτως, αργότερα όμως διαίρεσαν τους Χριστιανούς σε τρεις τάξεις, και το χαράτσι ανάλογα σε τρεις βαθμούς:
η πρώτη τάξη πλήρωνε τέσσερα φλουριά κατά κεφαλή,η δεύτερη δύο,
και η τρίτη τάξη πλήρωνε ένα φλουρί κατά άτομο.
Αναλόγως το χαράτσι του πρώτου βαθμού επιβαλλόταν στους έμπορους και τους πλούσιους.
Το χαράτσι του δεύτερου βαθμού το πλήρωναν οι βιομήχανοι και οι τεχνήτες.
Το χαράτσι τρίτου βαθμού ήταν για τους γεωργούς και τους πτωχούς.
Τα μικρά παιδιά ήταν απαλλαγμένα από το χαράτσι.
Γενικά, οι φόροι που πλήρωναν οι σκλάβοι στους Τούρκους ήταν πολλοί και δυσβάστακτοι. Εξαιρούνταν απ’ αυτόν οι γυναίκες, οι γερόντοι, οι κληρικοί, οι ανάπηροι και οι ακτήμονες.
Σήμερα μέσω των άμεσων-έμμεσων φόρων, δεν εξαιρείται κανείς .

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/episodia-kozani.jpg 843w" sizes="(max-width: 371px) 100vw, 371px" />http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/koykoylopoylos-1024x682.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/koykoylopoylos.jpg 1500w" sizes="(max-width: 370px) 100vw, 370px" />Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για την απελευθέρωση της Κοζάνης, όταν ολιγομελή ομάδα άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των παρόντων επισήμων, και της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τα πυρά δεν γλύτωσε ούτε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κασαπίδης.
Λήγω έλειψε να γενικευτούν τα επεισόδια όταν δόθηκε εντολή από τον αστυνομικό διευθυντή να απομακρυνθούν οι «ενοχλητικοί».
Σύσσωμος ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος για την παρέλαση, άρχισε να γιουχάρει και να φωνάζει αίσχος  στην κίνηση των αστυνομικών να απομακρύνουν τους πολίτες που διαμαρτυρόταν απέναντι από τους επισήμους.

Την Κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο συντοπίτης Υφυπουργός Εσωτερικών κ. … Κουκουλόπουλος.

 

YouTube Preview Image
Με αφορμή την 27η εμποροβιοτεχνική  και γεωργική έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης ,προσπάθησα να συλλέξω πληροφορίες για το ιστορικό και τους πρωτεργάτες αυτής της τοπικής εκδήλωσης.

Θεώρησα ότι για ένα τέτοιο γεγονός θα μου ήταν εύκολο  να πληροφορηθώ ( ειδικά  μέσω  του  διαδικτύου ) και να γράψω ένα κείμενο που να αναφερόταν στην αρχική ιδέα και στην σημερινή κατάληξη της έκθεσης.

Επισκέφτηκα την ιστοσελίδα του Ε.Β.Ε Κοζάνης, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να αντλήσω καμιά πληροφορία. Σε  κανένα  σημείο  της  δεν αναφέρεται στην ιστορία της έκθεσης, ούτε πότε ξεκίνησε, ούτε από ποιους.

Τουλάχιστον για να μην τους αδικήσω, πουθενά σε εμφανές σημείο του επίσημου site, δεν αναγράφεται καμία πληροφορία για το γεγονός.

Έτσι απογοητευμένος επισκέφτηκα το site του εκθεσιακού κέντρου Κοίλων. Αλλά και εκεί με περίμενε δεύτερη έκπληξη. Γι αυτούς η έκθεση ξεκίνησε το 2000. Ούτε  κουβέντα  για την ιστορία  της.

Είναι δυνατόν, σκέφτηκα ,τα δυο καθ ύλην αρμόδια  όργανα για την επιτυχία αυτής της εκθέσης, να μην ενδιαφέρονται να προβάλλουν τα μέλη τους; Να μην νιώθουν την ανάγκη «τιμής ένεκεν»

να διαθέσουν δυο σειρές κείμενο που να αναφέρεται στους πρωτεργάτες αυτής της ιδέας;

Έτσι άρχισα να ψάχνω εκτός ίντερνετ, πιστεύοντας ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου εκεί έξω στα πεζοδρόμια της πόλης μας.<< Βεβαίως το γνωρίζω,ο Παναγιώτης Αποστολίδης έχω ακούσει ότι την ξεκίνησε, ο σημερινός πρόεδρος του εκθεσιακού κέντρου>> μου  λέει  κάποιος  φίλος. <<Όχι του Ελευθεριάδη ήταν η ιδέα και την πρωτοξεκίνησε στην Λευκόβρυση, αλλά οι πασόκοι για να την παρουσιάσουν σαν δικιά τους επιτυχία την μετέφεραν στα Κοίλα>> μου   λέει  κάποιος  άλλος.

<<Εγώ ξέρω ότι ο Σταύρος ο Καπλανόγλου το ξεκίνησε>> μου  λέει  κάποιος  τρίτος.

Μπερδεμένος από τις συγκεχυμένες απαντήσεις, άρχισα να ανατρέχω σε παλιά φύλλα εφημερίδων που αναφερόταν σε παλιότερες εκθέσεις,  πιστεύοντας ότι μέσα από τον τύπο την εποχής και τα κείμενα τους θα λάμψει η αλήθεια.

Έλα μου που κακώς το πίστεψα. Το μόνο που κατάφερα ήταν να αποκλείσω τον Ελευθεριάδη, ο  οποίος δεν ήταν ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. που το ξεκίνησε.

Και ψάξε ψάξε να σου οι  δηλώσεις της υπουργού Διαμαντοπούλου σε προσφώνηση στα εγκαίνια της έκθεσης ,που  εξυμνεί το έργο  του Αποστολίδη και την προσφορά του στην ιδέα. Εκεί που πάω να το δέσω, ότι αυτός το ξεκίνησε, να  σου πιο κάτω δήλωση ότι προϋπήρχε η έκθεση της προεδρίας του Αποστολίδη. Αλλά τότε δεν ήταν έκθεση αλλά «τσαντίρι μαχαλά».

Θα μας τρελάνουν, σκέφτηκα. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, να έχουμε φτάσει αισίως στην 27η έκθεση και να μην έχουν καταλήξει ποιος την ξεκίνησε. Τέτοια κατάντια σε τοπικό επίπεδο

ούτε το είχα φανταστεί.

Και εκεί που αποφάσισα να τα παρατήσω απογοητευμένος, ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη, οπότε καλύτερα να το αφήσω μην τυχόν και γράψω ανακρίβειες, το μάτι μου πέφτει στην εφημερίδα¨ Κοζάνη¨ . Γνωρίζοντας τον Γιάννη τον Σαλακίδη και θεωρώντας τον αξιόπιστο, διαβάζω το εξής άρθρο του με αφορμή τα περσινά εγκαίνια.

Έγιναν και τα εγκαίνια της 26ης εμποροβιοτεχνικής και γεωργικής έκθεσης του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης στα Κοίλα και ούτε μια από τα ίδια δεν είχαμε …και του χρόνου τουλάχιστον να περιμένουμε κάτι καλύτερο!…

    Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους ή η προπαγάνδα και το δούλεμα πάνε σύννεφο ;…

 … Και για ανίδεους και ευκολόπιστους πέρασαν τους πολίτες!

 Δεν μίλησαν φέτος στην εν λόγω έκθεση πολλοί (και τι άραγε να πούνε?!) Κι αυτοί που μίλησαν είπαν τα τετριμμένα και γνωστά … έτσι για το πρωτόκολλο και τον τύπο !…

  … Όμως τα ψαλίδια για το κόψιμο της κορδέλας κρατούσαν αρκετά χέρια, όσα όμως δεν κρατούσαν ψαλίδια,  κρατούσαν την κορδέλα … λες και είναι μαγική μα και θαυματουργική!

  Στην πρώτη σειρά των επισήμων μα ούτε και στη δεύτερη δεν εθεάθη ο πρωτεργάτης και εμπνευστής της ιδέας πραγματοποίησης της έκθεσης, πριν πολλά χρόνια, ο τότε πρόεδρος Σταύρος Καπλάνογλου, ο οποίος βρέθηκε τελικά «παρών» κάπου χαμένος όμως στην ανωνυμία του πλήθους! …

… Όταν στις σειρές προτεραιότητας βρέθηκαν άτομα, την «επισημότητα» των οποίων δεν γνωρίζουμε! …

 … Ή εκεί το «ρίξανε στην πρόφταση »;!… για να τους δουν και να τους θαυμάσουν?!

**

Η πολιτική αγυρτεία σ ‘όλο το μεγαλείο της, ο αυλοκολακισμός και χαμαιλεοντισμός σε πλήρη έκφραση, οι γλυκανάλατες και ψευδεπίγραφες φιλοφρονήσεις, ένθεν κι ένθεν, πολιτών και πολιτικών, ξέφυγαν και από τους τύπους και προσχήματα και κάθε πρωτόκολλο … ξεπερνώντας ακόμα και αυτή την στοιχειώδη σοβαρότητα και σεβασμό, εαυτών και αλλήλων! …

 … Και ακόμα να προσγειωθούν και συμμαζευτούν!

Και βέβαια υπάρχουν και οι σοβαροί και   έντιμοι και  αξιόπιστοι και αυτούς οι πολίτες επιβάλλεται να τιμήσουν με την ψήφο τους και να τους εκλέξουν … για να διατηρηθεί η ελπίδα πως όλα θ ‘αλλάξουν στο καλύτερο και θα δρομολογηθούν λύσεις που οδηγούν στην πρόοδο και προκοπή του τόπου» .

Επιτέλους φως, αναφώνησα. Έχω επιτέλους κατεύθυνση να ψάξω. Και έψαξα και βρήκα το βίντεο της πρώτης έκθεσης Εκεί ξεκαθάρισαν όλα. Ποιος την ξεκίνησε, πώς, γιατί, και με ποιους στόχους.

Το τραγελαφικό  όμως  είναι να βλέπω στην εικόνα τον υποτιθέμενο πρωτεργάτη και θεμελιωτή της έκθεσης ,ουραγό στην κουστωδία της επίσκεψης του τότε υπουργού εμπορίου Κεδίκογλου, να περιφέρεται τελευταίος ,προσπαθώντας ίσως να τον καταγράψει και αυτόν η κάμερα, για να έχει να λέει ότι ήταν και αυτός εκεί.

Εγώ τι άλλο να γράψω; Οι εικόνες στο βίντεο μιλούν από μόνες τους. Το μόνο που μου έρχεται να αναφωνήσω είναι:

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. ούτω και υμείς έξωθεν μέν φαίνεσθε τοίς ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας.»

(Ματθ. 23, 27-28)!..

Για του λόγου το αληθές, παρουσιάζω το βίντεο της τότε εποχής.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Χαραυγή Κοζάνης (ταινία μικρού μήκους του 2003)

Posted by Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 14 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/08/xaraygi_article_34.jpg 800w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Ξεριζωμός. Μία λέξη που δεν «απαλλοτριώνεται» με άλλη παρόμοια. Και πολλοί Χαραυγιώτες ξέρουν καλύτερα από τον καθένα την σημασία της γιατί το έζησαν εις διπλούν.

Ένα χωριό-φάντασμα, το οποίο οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πριν από 25 χρόνια, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τόπος εξόρυξης και μεταφοράς λιγνίτη
Η περιοχή αυτή βρίσκεται δίπλα σε ορυχεία και διασχίζεται από τους ταινιοδρόμους του λιγνίτη, στην πορεία τους, προς τα παρακείμενα εργοστάσια της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Ο λιγνίτης υπάρχει σε αφθονία στα σπλάχνα του τόπου αυτού και με την καύση του, αποτελεί μία πολύ εύκολη και αποδοτική πηγή ενέργειας. Γι’αυτό άλλωστε βρίσκονται εκεί γύρω, τα περιβόητα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία καλύπτουν κατά 80%, περίπου, τις ανάγκες όλης της χώρας σε ηλεκτρισμό.
Τα ποσοστά του καρκίνου στην περιοχή καλπάζουν και αυτή η θυσία είναι πολύ πιο θλιβερή από την εγκατάλειψη ενός χωριού. Πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει από την επάρατη νόσο που τους προκάλεσε η ατμοσφαιρική μόλυνση.
Επιπολασμό διαφόρων μορφών καρκίνων, καρδιαγγειακών νοσημάτων και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας στον πληθυσμό του νομού Κοζάνης αποκαλύπτουν οι εκτιμήσεις των τοπικών υπηρεσιών υγείας.

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου θυμηθήκαμε αυτή την πολύ καλή ταινία μικρού μήκους, τιμής ένεκεν στην εκκλησία του χωριού που ήταν αφιερωμένη στην Παναγία.
YouTube Preview Image

Το στίγμα της ιστοσελίδας μας μέσω ενός e-mail

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 19 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/03/BON-VOYAGE.jpg 500w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Είναι τόσο ευχάριστο να βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμα νέα παιδιά που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την πολιτική εκπέμποντας μια ευγένεια που όμως δεν τα ακούμε όταν κλειδώνουμε τις προτιμήσεις μας σύμφωνα με παλαιωμένες αντιλήψεις αριστεράς και δεξιάς.

Παραθέτω πιο κάτω την συζήτηση μέσω email που δεν θα γινόταν αν   συμπεριφερόμουν σαν τους συναδέρφους Blogger που αρνήθηκαν να αναρτήσουν μια καλή προσπάθεια που κάναν τα παιδιά μόνο και μόνο γιατί αναφέρουν το «Εθνικιστές» στην ανακοίνωσή τους.

Έτσι πιστεύω απαντώ και σε άλλα email που με ρωτούν πως γίνετε να αναρτώ πολιτικά άρθρα από τον ριζοσπάστη μέχρι την ελεύθερη ώρα.

http://news.kozaninet.gr/

—————————————————————————————————————————————————–

Ευχαριστούμε για τις ευχές σας και την έμπρακτη απόδειξη της πολυφωνίας στην ιστοσελίδα σας. Δυστυχώς, η ιστοσελίδα σας ήταν η μοναδική από τα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ που ανταποκρίθηκε στην παρουσίαση της δραστηριότητάς μας. Εαν θα σας ενδιέφερε μία δια ζώσης συνάντηση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα.
Χρήστος από Νέα Πατρίδα

http://www.neapatrida.blogspot.com/

Μην σας στεναχωρεί αυτό, είναι προφανές ότι τα τόσα χρόνια επικράτησης της κακώς εννοούμενης  «δημοκρατικής παράταξης» έχουν παρεξηγηθεί πολλά σε αυτή την χώρα. Είστε ένα κίνημα πού δεν πουλά με την τρέχουσα ωρολόγια,  και δυστυχώς στα καπιταλιστικά κράτη σημασία έχει το κέρδος. Για μένα μετρά αυτό πού κάνετε να το κάνετε από καρδιάς και να το υποστηρίζετε μέχρι τέλους όποιο και αν είναι το τίμημα.
Σέβομαι όλα τα πιστεύω και τις ιδεολογίες και δεν με αγγίζουν τα κλισέ πού προσπαθούν να επιβάλουν. Αυτό που κατάλαβα μετά από 55 χρόνια ζωής είναι ότι δεν υπάρχουν καλές η κακές ιδεολογίες αλά καλοί οι κακοί άνθρωποι.Στην παρούσα κατάσταση και με τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας είναι πολυτέλεια να διαχωρίζω τους καλούς Έλληνες σε  ακροδεξιούς και φασίστες.Επιλογή μου είναι ένας και μόνο διαχωρισμός, Έλληνες και ανθέλληνες  και εσάς δεν σας κατατάσσω στην δεύτερη κατηγορία. Όσο για την συνάντηση δεν έχω κανένα πρόβλημα αυτό που δεν έχουμε και πάμε κατά διαόλου σαν Ελλάδα είναι η ειλικρινής συζήτηση.

http://news.kozaninet.gr/

Γράφετε πολλές αλήθειες κύριε Παναγιώτη και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε, γιατί πολύ απλά έχουμε μάτια και βλέπουμε γύρω μας. Τον πολιτικό μας αυτοπροσδιορισμό δεν τον δίνουμε για να διαφοροποιηθούμε, αλλά για να δώσουμε το στίγμα μας και τον τρόπο πολιτικής σκέψης και δράσης, από εκεί και πέρα, σύνθημά μας είναι «ή με την πατρίδα ή με την παγκοσμιοποίηση» και πραγματικά πιστεύουμε ότι οι καιροί μας έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο. Οπότε, δεν περισσεύει κανείς για την Ελλάδα.

Εμείς είμαστε νεανική ομάδα ανθρώπων (εγώ είμαι στα 32) και τα υπόλοιπα, από τη στιγμή που έχετε τέτοια διάθεση, καλό θα ήταν να τα πούμε από κοντά.

http://www.neapatrida.blogspot.com/

Θάθελα ειλικρινά τέτοια συνάντηση να την κάνω και με το άκρος αντίθετο πόλο για να αποδείξω ότι η Ελλάδα χρειάζεται απέραντες πεδιάδες σκέψης και όχι στενά φαράγγια και κακοτράχαλα βουνά, και ότι το πρόβλημά μας τελικά εδώ στην Ελλάδα είναι ότι δεν γνωριζόμαστε.

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/03/Ευρώ26.jpg 420w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν  αναρτήσεις στο Διαδίκτυο για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των αναρτήσεων σε διαδικτυακούς τόπους. Ο εισαγγελέας, που θα διενεργήσει την έρευνα, έχει εντολή να εξακριβώσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και να εντοπίσει τους υπευθύνους.

Ως  πολίτης με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δικαιοσύνη, καταγγέλλω τους άσχετους περί οικονομίας  και με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων τούς παραδίδω στης ελληνικές αρχές για παραδειγματική τιμωρία .

March 2011

H Ελλάδα πλησιάζει επικίνδυνα προς το default την τεχνική χρεοκοπία

Η χθεσινή υποβάθμιση σοκ της Ελληνικής οικονομίας κατά 3 βαθμίδες από Ba1 σε Β1 κατέδειξε ότι ο βασικός προβληματισμός των ξένων οίκων είναι η χρεοκοπία της χώρας…

Η Moody’s τόνισε ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμών, δηλαδή χρεοκοπίας της Ελλάδος σε σχέση με την προηγούμενη βαθμολόγηση, αυτή είναι η ουσία….

Αυτό είναι το κομβικό επιχείρημα της Moody’s και γεγονός είναι ότι ο προβληματισμός αυτός είναι ρεαλιστικός.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος έχει αυξηθεί πολλαπλάσια σε σχέση με το παρελθόν και αυτό καταδεικνύεται τόσο από το γεγονός ότι ζητήθηκε από την Ελλάδα να βρει 50 δις ευρώ αλλά και το ότι παρατηρούνται σοβαρότατες αρρυθμίες στην Κυβέρνηση.
Όλοι στρέφονται στην 24η και 25η Μαρτίου στην σύνοδο Κορυφής αν και εξίσου κρίσιμες είναι και οι ημερομηνίες
Α)11 Μαρτίου: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης
Β) 14 Μαρτίου: Συνεδρίαση Eurogroup (υπουργοί Οικονομικών Ευρωζώνης)
Γ) 15 Μαρτίου: Συνεδρίαση Ecofin (υπουργοί Οικονομικών ΕΕ)
Είναι ξεκάθαρο ότι ασκείται πίεση, προς την Ευρώπη να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Ωστόσο αν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…τότε ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος θα αυξηθεί.

10.03.2011

Ραντίκοβα: «Είναι πολύ πιθανό να χρεοκοπήσει η Ελλάδα»

Στην γωνία μας περιμένει η πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ιβέτα Ραντίκοβα, που θεωρεί την χρεοκοπία της Ελλάδας κάτι περισσότερο από σίγουρο!

Όπως δήλωσε στο Reuters, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μεγάλος και για αυτό η ευρωζώνη πρέπει να ετοιμάσει κανόνες, ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο.

2011/03/07

Wall Street Journal : “Οι αγορές προεξοφλούν χρεοκοπία της Ελλάδας”

Δεν συνιστά τεράστια έκπληξη η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Moody’s, αναφέρει η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το κλειδί για την τύχη της Ελλάδας». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η Moody’ s δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζουν οι αγορές εδώ και πολύ καιρό. Πράγματι, το κεντρικό σενάριο της Moody’s ότι οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων δεν πρέπει να επωμισθούν τις απώλειες μοιάζει με παιδικό ανάγνωσμα σε σύγκριση με το συμπέρασμα που εδώ και καιρό έχουν βγάλει οι αγορές ότι είναι αναπόφευκτη η χρεοκοπία.

05.02.2011

UBS: Πιθανή μία μορφή χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς να βγει από το ευρώ

Την πορεία της Ελλάδος προς μια μορφή χρεοκοπίας θεωρεί ως το επικρατέστερο σενάριο η UBS η οποία με έκθεσή της «ανοίγει» και πάλι το θέμα της ελληνικής οικονομίας.

Ο οίκος κρίνει ότι μια ελεγχόμενη χρεοκοπία η ακόμη και μια γενικευμένη, με την εμπλοκή ιδιωτών επενδυτών ,είναι πιθανή χωρίς μάλιστα η Ελλάδα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Το πρώτο σενάριο της UBS αναφέρει ότι η τριετής στήριξη από ΕΕ/ΔΝΤ «ολοκληρώνεται» ομαλά και είτε τα πράγματα πάνε μια χαρά, είτε οδηγούμαστε σε αναδιάρθρωση και επέκταση του πακέτου στήριξης (κάτι που ο οίκος θεωρεί αναπόφευκτο και μάλιστα τουλάχιστον στην πενταετία) είτε τελικά επέρχεται η χρεοκοπία, ενδεχόμενο που με την πρώτη ματιά θα ήταν περίεργο

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο η Ελλάδα προχωρά σε αλλαγή προγραμματισμού στη πληρωμή των δανείων πριν τη λήξη του προγράμματος, βάση του οποίου επιδιώκεται ανασχεδιασμός του χρέους με νέους ορίζοντες λήξης, είτε και πάλι έρχεται η χρεοκοπία πριν από το τέλος της τριετίας.

Δεν θα είναι απίθανο να δούμε τους πιστωτές να προχωρούν σε χρεοκοπία προκειμένου να εξασφαλίσουν το εναπομείναν χρέος.

Όσον αφορά το τρίτο σενάριο, αυτό αφορά ένα συνδυασμό των παραπάνω και θεωρείται και το πιθανότερο.

29 Ιαν. 2011

Στα 12 δις δολάρια, το στοίχημα των Αμερικάνων για την χρεοκοπία μας

Τα hedge funds, οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες και funds managers έχουν πάρει  μια μεγάλη θέση  στα ελληνικά CDS τα οποία μετά το επιθετικό κλείσιμο άνοιξαν εκ νέου προς τις 900 μονάδες βάσης.

Με βάση τελευταίες πληροφορίες η συνολική θέση των ξένων στα ελληνικά CDS είχε φθάσει έως 5,5 δις δολάρια  για να αυξηθεί προς τα 11 με 12 δις δολάρια εκ νέου.

Με βάση πηγές στο Λονδίνο από κύκλους που έρχονται σε επαφή με hedge funds έντονα κυκλοφορεί η εκτίμηση σε ορισμένους κύκλους ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και ότι θα πληρωθούν τα CDS που αυτό πρακτικά σημαίνει default ή haircut ή κάποιος μηχανισμός που θα επιτρέψει στους  επενδυτές των CDS να κερδίσουν, να πληρωθούν τα CDS που είναι το παράγωγο των ομολόγων.

Με βάση επίσης τις ίδιες πηγές πέραν από την Goldman, J P Morgan, Citigroup που ούτως ή άλλως έχουν μεγάλες θέσεις και στο παρελθόν συνέβαλλαν σημαντικά στην ακραία κερδοσκοπία νέα hedge funds έχουν προστεθεί στον πολυπληθή κατάλογο αυτών που ποντάρουν στην αρνητική πορεία της Ελλάδος.

Angelo Cordon, Atticus Capital, Avenue Capital, Soros Asset Management, Bridgewater, Elliot, Magnetar, Paulson Capital (είχε κλείσει τις θέσεις στα CDS και άνοιξε εκ νέου) Clarium, Farallon και πλήθος άλλων που ποντάρουν την χρεοκοπία της Ελλάδος.

Έτσι εξηγείται ίσως γιατί τα CDS όλο κλείνουν, κλείνουν, μειώνονται, μειώνονται και στο τέλος όλο αυξάνονται.

07 Ιαν. 2011

Πρώτη στη λίστα για πιθανή χρεοκοπία η Ελλάδα, ενώ στη δεκάδα μπήκε και η Ισπανία

Την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες με το μεγαλύτερο ρίσκο χρεοκοπίας απέσπασε η Ελλάδα από τη Βενεζουέλα, ενώ στη λίστα εντάχθηκε και η Ισπανία, σύμφωνα με την CMA Datavision.

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Σενάρια τρόμου. Χρεοκοπία της Ελλάδος βλέπουν σοβαροί αναλυτές

Πριν από μία εβδομάδα, ο διάσημος Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ δήλωσε ότι τα αυστηρά μέτρα θα μειώσουν τα χρέη, αλλά το χρέος σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης θα διογκωθεί, με αποτέλεσμα σε ένα-δυο χρόνια να διερωτηθούν οι Έλληνες αν άξιζε τον κόπο η θυσία.

Την σκυτάλη έχει πλέον πάρει κάποιος από τον οποίο εξαρτώμεθα απευθείας και απόλυτα. Ο λόγος για τον Άντριου Μπόσομγουορθ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Pimco, της εταιρίας που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής ομολόγων στον κόσμο.

Με συνέντευξή του στην «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», ο Μπόσομγουορθ δηλώνει πως για την Ελλάδα η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη (την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διερρήγνυε τα ιμάτιά του περί του αντιθέτου με συνέντευξή του στο Ρόιτερ’ς). Παράλληλα, θεωρεί βέβαιη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και υπενθυμίζει ότι η Pimco, δεν επενδύει πλέον σε ομόλογα Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, ενώ έχει περιορίσει τις επενδύσεις της σε Ισπανία και Ιταλία.

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Πιθανό το Ενδεχόμενο Χρεοκοπίας της Ελλάδος, Σύμφωνα με τον Πρώην Επικεφαλής Οικονομολόγο του ΔΝΤ

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, παρά το πακέτο στήριξης της Ελλάδας με τα 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ, σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.

Όπως τόνισε ο Ρογκόφ, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Confederation of Norwegian Enterprise, στο Όσλο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι χώρες της ευρω-περιφέρειας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με τους προϋπολογισμούς τους και εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να παραμένει ενωμένη. Ωστόσο προσέθεσε ότι κάποια κράτη-μέλη θα αναγκαστούν, πιθανότατα, να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση τους χρέους τους.

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ είπε ακόμα ότι μετά την κρίση χρέους η Ευρώπη δείχνει σαν μία «αναδυόμενη οικονομία».

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Bloomberg: Σίγουρη η χρεοκοπία της Ελλάδος , ακολουθεί η Ιρλανδία και όλα αυτά εντός του επόμενου 12μηνου.

Απογοητευτικά είναι για τη χώρα μας τα αποτελέσματα παγκόσμιας ψηφοφορίας του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg για τις χώρες που διατρέχουν κίνδυνο χρεοκοπίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.030 επενδυτές και αναλυτές, οι οποίοι πιστεύουν στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 71%) πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Σε αντίστοιχη έρευνα τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό ήταν μόλις 67%.

1 Νοεμβρίου, 2010

Χρεοκοπία Ελλάδας: είναι θέμα χρόνου λέει ο Ρουμπινί

Την άποψή του ότι είναι αδύνατη η αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας μας επανέλαβε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital».

Ο Ρουμπινί θεωρεί δεδομένο ότι όσα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας κι αν ληφθούν το χρέος θα παραμείνει σε επίπεδα άνω του 100% του ΑΕΠ, με συνέπεια η παραμικρή παρέκκλιση ή «σοκ» από το εξωτερικό να τραντάζουν τα θεμέλια της οικονομίας.

«Το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», υπογράμμισε ο κ. Ρουμπινί.

Μάλιστα, εξέφρασε τη γνώμη ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης συστήθηκε όχι για να αποτρέψει την απαξίωση των ελληνικών ομολόγων, αλλά για να δώσει χρόνο στις χώρες της ευρωζώνης να προετοιμαστούν καλύτερα για την επικείμενη κατάρρευση.

Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2010

«Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδος»!

Την ώρα που στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία την εκστρατεία της τρόικας να πείσει ότι το ελληνικό σταθεροποιητικό πρόγραμμα θα πετύχει, ένας από τους εγκυρότερους οικονομικούς αναλυτές διεθνώς προειδοποιεί απερίφραστα, ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη», ενώ η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα περιλαμβάνει στα… ψιλά γράμματα εξαιρετικά δυσμενή στοιχεία και σενάρια για τη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα σε πολυσέλιδο αφιέρωμα του “Spiegel” στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Kenneth Rogoff προεξοφλεί ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα αποτύχει. Σημειωτέον, ότι ο Rogoff διδάσκει στο Χάρβαρντ και ήταν επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ την περίοδο 2001-2003, ενώ πρόσφατα συνέγραψε ένα από πιο επιτυχημένα διεθνώς βιβλία για την παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων εδώ και οκτώ αιώνες. Μάλιστα, η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε από τον Rogoff να αξιολογήσει το τελευταίο σχέδιο μεταρρυθμίσεων του μηχανισμού εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι αναλυτές των διεθνών αγορών που παρακολουθούν το ελληνικό ζήτημα και ουσιαστικά ορίζουν τις κινήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς δηλώνουν βέβαιοι ότι η χώρα μας θα χρεοκοπήσει. Συνεπώς όλοι οι διαχειριστές κεφαλαίων κερδοσκοπούν με αυτά τα δεδομένα. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός Τζον Πόλσον, διαχειριστής του «hedge fund Ρaulson & Company» είναι ο πιο φημισμένος αλάνθαστος κερδοσκόπος λόγω των σίγουρων πληροφοριών του. Όπου ποντάρει ο Πόλσον υπάρχει βεβαιότητα. Μεταξύ πολλών δεκάδων συμβούλων της εταιρείας του μάλιστα είναι και ο Αλαν Γκρίνσπαν, πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Το 2006 πόνταρε ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, στην κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ… Δικαιώθηκε και κέρδισε τεράστια ποσά. Σήμερα ο Πόλσον ποντάρει τεράστια ποσά στην χρεοκοπία της Ελλάδος. Και αρκετοί άλλοι βέβαια. Πίσω τους, μεγάλα και επώνυμα Αμερικανικά (βλέπε σιωνιστικά) συμφέροντα, συντονίζουν ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης γύρω από τα ομόλογα και την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.

Σεπτέμβριος 27 2010

F.T.: Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Σκληρό δημοσίευμα των Financial Times υποστηρίζει ότι είναι αναπόφευκτη για την Ελλάδα η αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να δανειστεί με το υπάρχον spread και η εκτίμηση κινδύνου είναι στα ύψη, μόλις διακοπεί η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης. Αναφορά στις 4 πτωχεύσεις και υποτιμίσεις νομίσματος της Ελλάδας

Κατά τους Financial Times που επικαλούνται τα στοιχεία του αμερικανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πλέον την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους. Απλά ΘΑ χρεοκοπήσει σίγουρα με πιθανότητα 90% μέσα στην επόμενη 10ετία.

Το δημοσίευμα της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας αναφέρει ότι είναι αδύνατο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με αποδόσεις ομολόγων που ξεπερνούν το 10% έτσι είναι σίγουρο, πως μία χώρα που συντηρείται από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ της Ευρώπης και του ΔΝΤ, μετά το 2013 απλώς δεν θα μπορέσει να μην προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.

Είναι άγνωστος ο αντίκτυπος που θα έχει το δημοσίευμα των F.T. διεθνώς, κυρίως δε στις αγορές, αφού κατα κύριο λόγο η εκτίμησή του εντύπου για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, προέρχεται ακριβώς από αυτές.

01/05/2010

Το πόκερ της χρεοκοπίας

Τα σενάρια ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της από τα δείπνα των κερδοσκόπων ως τις επίσημες εκθέσεις επενδυτικών οίκων και τραπεζών

Ηταν στα τέλη του περασμένου χρόνου όταν πληροφορίες από μυστικές συναντήσεις και δείπνα κερδοσκόπων στη Νέα Υόρκη έκαναν λόγο για πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας. Περίπου τρεις μήνες μετά, τα ίδια σενάρια συζητούνταν πλέον ανοικτά και περιλαμβάνονταν στις επίσημες εκθέσεις επενδυτικών οίκων και τραπεζών. Την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα ξεκινά διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για να κάνει χρήση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, τα σενάρια αυτά φούντωσαν. Οι αγορές θεώρησαν ότι η προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ουσιαστικά ισοδυναμεί με χρεοκοπία, δηλαδή με αδυναμία αποπληρωμής των πιστωτών της, και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα ύψους 8,8 δισ. ευρώ που λήγουν στις 19 Μαΐου και θα αναγκαστεί να επαναδιαπραγματευθεί με τους πιστωτές της.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εκτιμά ο Πολ Κρούγκμαν

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία, την οποία θα συνοδεύσει ή θα ακολουθήσει μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη διατυπώνει ο Πολ Κρούγκμαν.

Σε νέο του σχόλιο που δημοσιεύεται στο blog των New York Times ο Αμερικανός νομπελίστας σημειώνει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να συγκρίνεται με την Lehman, η χρεοκοπία της οποίας προκάλεσε το ντόμινο της οικονομικής κρίσης του 2008. Η Ελλάδα «δεν είναι ούτε τόσο μεγάλη [όσο η Lehman Brothers] ούτε τόσο διασυνδεδεμένη για να προκαλέσει το ‘πάγωμα’ των διεθνών αγορών» σημειώνει και συνεχίζει.

«Τα άσχημα νέα είναι ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι βαθύτερα απ’ ό,τι οι Ευρωπαίοι ηγέτες προτίθενται να αναγνωρίσουν ακόμα και σήμερα… Πολλοί παρατηρητές σήμερα περιμένουν ότι η ελληνική τραγωδία θα καταλήξει σε χρεοκοπία. Σταδιακά πείθομαι ολοένα και περισσότερο ότι είναι πολύ αισιόδοξοι, αυτή η χρεοκοπία θα συνοδεύεται ή θα ακολουθείται από την έξοδο από το ευρώ».
28-01-10

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει οικονομικά εάν δεν παραχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα;

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι αναλυτές των διεθνών αγορών που παρακολουθούν το ελληνικό ζήτημα και ουσιαστικά ορίζουν τις κινήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς δηλώνουν βέβαιοι ότι η χώρα μας θα χρεοκοπήσει. Συνεπώς όλοι οι διαχειριστές κεφαλαίων κερδοσκοπούν με αυτά τα δεδομένα. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός Τζον Πόλσον, διαχειριστής του «hedge fund Ρaulson & Company» είναι ο πιο φημισμένος αλάνθαστος κερδοσκόπος λόγω των σίγουρων πληροφοριών του. Όπου ποντάρει ο Πόλσον υπάρχει βεβαιότητα. Μεταξύ πολλών δεκάδων συμβούλων της εταιρείας του μάλιστα είναι και ο Αλαν Γκρίνσπαν, πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Το 2006 πόνταρε ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, στην κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ… Δικαιώθηκε και κέρδισε τεράστια ποσά. Σήμερα ο Πόλσον ποντάρει τεράστια ποσά στην χρεοκοπία της Ελλάδος. Και αρκετοί άλλοι βέβαια. Πίσω τους, μεγάλα και επώνυμα Αμερικανικά (βλέπε σιωνιστικά) συμφέροντα, συντονίζουν ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης γύρω από τα ομόλογα και την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.


Nikola Aleksic:μεταλλαγμένα · ψεκασμοί ….(VIDEO)

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 10 - 2011

 

«Προδώσαν τα εθνικά συμφέροντα»

«Πούλησαν τον ίδιο τους το λαό προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις που τους έφεραν οι εκπρόσωποι ξένων εγκληματικών οργανισμών.»

«Αυτοί δεν πρέπει να παίζουν με το κράτος και τις ζωές μας, δεν έχει σημασία όποιος και να το θέλει»

«Απαιτώ δημόσια από το στρατό της Σερβίας να υπερασπιστεί το λαό του και τον ουρανό της Σερβίας. Θα πρέπει να καταστρέψουν τα αεροπλάνα και τους εγκληματίες που διενεργούν γενοκτονία στο σύνολο του πληθυσμού.
Έχετε επίγνωση των επιπτώσεων της προδοσίας σας; Πιστεύετε πως τα παιδιά σας θα εξαιρεθούν της γενοκτονίας;
Στρατιώτες υπερασπισθείτε τον ουρανό της Σερβίας. Ορκιστήκατε στο λαό σας και όχι σε ξένους ηγέτες που ποδοπατούν τη χώρα…….»

«Κάποιος μας πούλησε στους κακούργους.

Κάποιος πούλησε τον ουρανό της Σερβίας σε αυτούς τούς εγκληματίες.»

YouTube Preview Image

Προς περσόνες του διαδικτύου το ανάγνωσμα

Posted by Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 6 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/08/blurb_bouncer-500_20080922-212x300.jpg 212w" sizes="(max-width: 283px) 100vw, 283px" />

Βρισκόμαστε 2 χρόνια σαν site στο ίντερνετ. H φιλοσοφία μας από την αρχή ήταν να συγκεντρώνουμε τα ενδιαφέροντα άρθρα (κατά την υποκειμενική πάντα αντίληψη μας) από το διαδίκτυο, να τα προβάλουμε συγκεντρωμένα και εμείς να γράφουμε όταν έχουμε ενδιαφέρον ειδησιογραφικό γεγονός και να μην ασχολoύμαστε με δημοσιογραφικές συρραφές από άλλους με δικά μας λόγια και δελτία τύπου .

Σαφώς και το site μας είναι πολιτικό και ασχολείται με την πολιτική, τους πολιτικούς και με όπoιον επηρρεάζει την καθημερινότητα και την ελευθεριά του Έλληνα πολίτη.

Δεν έχουμε σχέση με κόμματα και ποτέ δεν πρόκειται να πάρουμε κομματική θέση. Είμαστε σαφώς πολιτικοποιημένοι αλλά έξω από το μαντρί τον κομμάτων. Ποτέ δεν επιδιώξαμε γκλίτσα τσοπάνου και πάντοτε, όταν μας πιάνει φαγούρα, προτιμούμε να ξυνόμαστε μόνοι μας.

Αυτό μας επιτρέπει να βρίσκουμε ενδιαφέροντα άρθρα από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά και να τα αναδημοσιεύουμε για προβληματισμό και συζήτηση, αναφέροντας πάντα την πηγή προέλευσης.

Δεν επιδιώκουμε ούτε προβολή ούτε καμιά άλλη απολαβή, πάρα την ενημέρωση του Ελληνα πολίτη με γνώμονα πάντα τα δικά μας στάνταρτ.

Με αυτές της σκέψεις και με την ιδέα ότι όλοι στο διαδίκτυο αυτές τις ανησυχίες έχουμε (ο καθένας βέβαια από το δικό του πρίσμα) συνεχίζουμε να παλεύουμε σε αυτό το αχανές χώρο και όποιος μας διάβαζε μας διαβάζει.

Αφορμή αυτού του άρθρου είναι η παράξενη κατά εμάς λογική ορισμένων συγγραφέων που αναδημοσιεύουμε τα κείμενά τους στο site μας, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας επιπλήττουν για την αναδημοσίευσή με ύφος του τύπου “ποιον ρώτησες ρε και με έβαλες; Πήρες την άδεια μου;” ή από την έπαρση τους να μη βλέπουν ότι στο τέλος του κειμένου υπάρχει το link. Και λέω παράξενη γιατί η γραφή τους είναι τελείως διαφορετική και μάλιστα, τις περισσότερες φορές, αυτές τις πρακτικές καυτηριάζουν.

Συχωρέστε με αν εγώ είμαι ο ηλίθιος, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα, αφού αναφέρω από που πήρα το άρθρο ή ποιος το έγραψε.

Αν πρέπει να παίρνουμε πρώτα έγκριση και μετά να καταχωρούμε τα άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα, τότε πια είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών που τάχατε κοπτόμαστε όλοι μας.

Αν σχολίαζα τα γραφόμενα, το καταλαβαίνω να θιγόταν κάποιος από την κρίση μου, αλλά δεν το κάνω. Και δεν το κάνω συνειδητά γιατί θεωρώ ότι είναι λάθος να προσπαθήσω να επηρεάσω την σκέψη του αναγνώστη σε ένα ξένο κείμενο. Θα υποτιμούσα την νοημοσύνη του.

Θερμή παράκληση λοιπόν για τους τσατίλες του διαδικτύου: Στο τέλος των κειμένων τους ας αναγράφουν το “δεν επιθυμώ την αναδημοσίευση” να τελειώνουμε. Ούτε αυτοί να αισθάνονται σαν ατιμασμένες χήρες, ούτε εμείς σαν τον λήσταρχο Νταβέλη.

Ο διαχειριστής του site

KAPLANHS

—————————————————————————————————————————————-

για του λόγου το αληθές παραθέτω ορισμένους διαλόγους

—————————————————————————————————————————————-

ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ «————————-» ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ BLOG ΜΟΥ. ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ «Άρθρο του Συντ. Ομάδα» ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ, ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ.

.

απαντ.-Αναφέρω την πηγή από όπου το πήρα αν δεν το προσέξατε  ———————   και όχι Συντ.Ομάδα στο τέλος του άρθρου, δεν κατάλαβα που έχω κάνει λάθος.

.

Αγαπητέ κύριε ειλικρινά απορώ. Κάνετε μία αναδημοσίευση μιας αναδημοσίευσης σε ένα κείμενο που αναφέρει ως πηγή του το blog μου. Να δεχτώ ότι κάνατε λάθος. Ότι έγινε από βιασύνη. Από αμέλεια. Μα να συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε; Τί ακριβώς δε καταλαβαίνετε;
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο blog μου στις 31/7 από όπου το πήραν οι εκδόσεις ———-  οι οποίοι ήδη μου απάντησαν δημόσια για την παρεξήγηση. Και οι οποίοι ανέφεραν την πηγή τους.

.

απαντ.-το άρθρο σας το βρήκα στο σίτε που σας ανέφερα και το οποίο έβαλα το λινκ του στο τέλος του κειμένου, συγνώμη αλά δεν ξέρω και δεν το πήρα το κείμενο από το δικό σας σίτε,  ούτε γνωρίζω ότι δεν επιτρέπετε την αναδημοσίευση, εγώ ως όφειλα καταχώρισα που το βρήκα αν θεωρείτε ότι δεν σας αρκεί ενημερώστε με  το αφαιρέσω και σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξανά αναρτήσω δικό σας  .

.

Καλημέρα. Απλώς αλλάξτε την πηγή της δημοσίευσης, είναι: (———————-)
Και αν τύχει ξανά δημοσιεύστε ότι θέλετε, με την άδεια μου. Απλώς με την αναφορά της πηγής.
Δημήτρης.

——————————————————————————————————————————————-

Θα ηθελα να σας ρωτησω για ποιο λογο μια αναρτηση μου που την δημοσιευετε χωρις καν να με ρωτησετε την εχετε κατω απο τον ανοητο τιτλο Ανθελληνικα,ανθελληνικο ειναι το αρθρο αυτο για Σας?
Αν ναι ποιο θα ηταν το Φιλλελληνικο?θα σας παρακαλουσα η να διορθωσετε το λαθος σας η να βγαλετε την αναρτηση μου απο την σελιδα σας.
Ευχαριστω πολυ

.

απαντ.1-Ο τίτλος ανθελληνικά δεν αναφέρετε  στην εκτίμηση η αξιολόγηση του γράφοντος αλλά στα καταγγελλόμενα, για να σας απαντήσω να το καταλάβετε πρέπει να ξέρω τον τίτλο του άρθρου σας, τώρα αν θεωρείτε ότι δεν σας αρκεί ότι αναφέρω πάντα την πηγή ενημερώστε με  να αφεραίσω το άρθρο και σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξανά αναρτήσω δικό σας  .

απαντ.2-είναι από τα πρόσφατα το βρήκα Γελαστούλης
με μια λέξη πως θα χαρακτηρίζατε αυτούς που με την πολιτική τους δυναστεύουν τον Ελληνικό  λαό για ξένα συμφέροντα; εγώ θα τούς χαρακτήριζα ανθέλληνες και της πράξης τους ανθελληνικές.

.

Σωστα,δεν με ενοχλησε που αναρτηθηκε,με ενοχλησε που ηταν σε μια στηλη με τιτλο ανθελληνικα,δεν το θεωρω ανθελληνικο,αν και μετα ειδα οτι παρομοια αρθρα ειχαν αναρτηθει κατω απο ιδια ονομασια,τελως παντων συγνωμμη,και ευχαριστω που μπηκατε στον κοπο να ψαξετε και να μου απαντησετε.

Χαρης

——————————————————————————————————————————————–

και τέλος πάντων τελικά με τους χθεσινούς τα βρήκαμε με τους επόμενους δεν ξέρω .

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.