Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘Επικαιρότητα’ Category

Οι «ηλίθιοι γαλατάδες»

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 25 - 2014

 

Κάποιος δημοσιογράφος έλεγε σήμερα ότι: «εδώ πρόκειται να πάρουμε 12 δισεκατομμύρια, στο γάλα θα κολλήσουμε;».

 


Ταυτόχρονα, πολλοί δημοσιογράφοι, σε διάφορα καθεστωτικά  MME…
ονομάζουν περιπαιχτικά όσους διαφωνούν με το θέμα, ως «γαλατάδες», για να τους καταστήσουν γραφικούς και να τους ακυρώσουν.

 


Μετά από όλα αυτά αναρωτιέμαι, ποιος «ηλίθιος» μιλάει ακόμα για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα είναι τελειωμένα.

ΥΓ. Σύμφωνα με πληροφορίες η «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση θα βάλει μαζί στο ίδιο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί ως ένα άρθρο, το θέμα του γάλακτος και τη διανομή του πλεονάσματος, πιέζοντας έτσι τους βουλευτές να το ψηφίσουν. Δηλαδή θα βάλουν μαζί την παράδοση του γάλακτος στους Γερμανούς μαζί με τα «αργύρια» αυτής της παράδοσης, μόνο και μόνο για να παραμείνουν κάποιοι στις καρέκλες τους.

 

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4365.html

ΠΙΟΝΙΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ, ΑΜΙΛΗΤΑ ΚΙ ΑΓΕΛΑΣΤΑ…

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 1 - 2014

Το φαινόμενο διάσπασης της ελληνικής κοινωνίας σε τρία κομμάτια έχει εισέλθει πλέον σε επίπεδο απόλυτου σουρεαλισμού. Ποια είναι τα τρία κομμάτια ? Οι κανίβαλοι ρυθμιστές των εξελίξεων, οι εντελώς αποχαυνωμένοι βολεμένοι ακόμα και οι εντελώς τρομαγμένοι δυστυχισμένοι. Τρεις κόσμοι που βαδίζουν σε τρία διαφορετικά σύμπαντα… Οι πρώτοι έχουν πάρει ένα ψαλίδι και κόβουν ότι περισσεύει από τους λογαριασμούς, λεφτά, μισθούς, συντάξεις, περιουσίες, ζωές… οι δεύτεροι κινούνται όπως ακριβώς και το ανέκδοτο, την ώρα που ολόκληρη η χώρα στενάζει κι ολόκληρος ο πλανήτης γ@μιέται κοιτάνε το ταβάνι και λένε, «μπεζ..να το βάψω μπεζ» κι οι τελευταίοι τριγυρνάνε σαν ζόμπι στις ουρές των ταμείων ανεργίας, στις εφορίες, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ, στα συσίτια, στα επείγοντα των νοσοκομείων ή των ψυχιατρίων…

Δεν υπάρχει σημείο συνάντησης ΚΑΝΕΝΑ…
Καμία επαφή. Τρεις λαοί που κατοικούν στον ίδιο τόπο.

Ο λαός των κυβερνώντων και των παρατρεχάμενων που φαντασιώνεται πλεονάσματα πλούτου, ανάπτυξη, επενδύσεις , και δόξα για το τεράστιο έργο διάσωσης της χώρας, δούλοι της μωροδοξίας τους.

Ο λαός των αποχαυνμένων μέσα στο παχύσρκο εγώ τους που σχεδιάζουν ακόμα τι αμάξι θα πάρουν, που θα πάνε διακοπές, ποιο καλό εστιατόριο άνοιξε, τι παίζει στα πρωϊνάδικα, τι κουρτίνες να βάλουν στο μπάνιο, αν θα καλέσουν και τους Καραγκιοζόπουλος στο event,…fashion victims, tv victims, celebrity victims, bulshit victims, δούλοι των εμμονών τους.

Κι ο λαός των φοβισμένων, υποταγμένων, ξεκάθαρων δούλων, που ενώ οι άλλοι φαντασιώνονται θεωρώντας το κόσμο σαν τη παιδική τους χαρά, αυτοί τρώνε το αγγούρι από όλες τις μεριές χωρίς να κάνουν κιχ….

Ναι το μονο κοινό σημείο των τριών κόσμων είναι η δουλεία. Η υποταγή σε αρρωστημένο επίπεδο σε κάτι. Σε κάτι που αξίζει περισσότερο από τη ζωή, περισσότερο από τη χαρά, την ευτυχία, την ομορφιά… Για άλλον το κόκκαλο που κρέμεται από ένα σχοινάκι και τον τραβολογάνε να το φτάσει είναι να φαντασιώνεται πως είναι ο σωτήρας ενός έθνους, για ένα δεύτερο είναι το καινούργιο μοντελάκι που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει και για ΄εναν τρίτο λίγες πενταροδεκάρες για να βγάλει το μήνα ζωντανός…

Εκφράσεις όπως «έχω ένα όραμα» παραπέμπουν πλέον στο παραλήρημα ενός τρελού… Δεν πρόκειται για όνειρα ή στόχους, απλά παραλήρημα. Το πλέον θλιβερό είναι να τα βλέπεις όλα αυτά μαζί και να σκέφτεσαι πως όλο αυτό το κόσμο, το τέλος της φάρσας θα τους βρει με τη μούρη κολλημένους στους αρρωστημένους εθισμούς τους , χωρίς να προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε… Είναι να κοιτάς τα νέα παιδιά που ζουν με την εντύπωση πως ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΩΡΑ θα είναι έτσι και για τα επόμενα δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια ή και μέχρι το τέλος της ζωής τους. Το χαλί σε ολόκληρο το πλανήτη έχει αρχίσει ήδη και τραβιέται άγρια, τα τυπογραφεία  τυπώνουν  ήδη τους νέους χάρτες, τα εφιαλτικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας γίνονται ένα ένα πραγματικότητα κι άνθρωποι ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ολόκληρη τη ζωή τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ένα χαράτσι στη κ@λοτρυπίδα του σύμπαντος, και θεωρούν πως αυτό είναι κάτι ύψιστης σημασίας, κάτι που δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει, να αρνηθεί, να το φτύσει κατάμουτρα, γιατί ….

είναι όλοι εκπαιδευμένοι να κοιτάνε τόσο όσο πιάνει η σόλα από το παπούτσι… Με τα μάτια χαμηλωμένα στο χώμα. Πιονάκια σε μια μονόπολη που περιμένουν υπομονετικά τη ζαριά για να προχωρήσουν στο επόμενο τετραγωνάκι. Αν δεν ρίξει κανένας το ζάρι….

μπορεί να μείνουν εκεί, στο συγκεκριμένο τετραγωνάκι στην αιωνιότητα, βιώνοντας ξανά και ξανά την αγωνία, της ακινησίας, της ανυπαρξίας, του ΤΙΠΟΤΑ.

Από την άλλη πάλι, υπάρχουν κι εκείνοι , που σκέφτονται απλά αν θα βάψουν το ταβάνι μπεζ…

Κι εκείνοι που θεωρούν τους ευαυτούς τους κατι ανώτερο από όλους τους υπόλοιπους, πως είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, οι έχοντες και κατέχοντες, δύναμη, εξουσία, πλούτο, αδυνατώντας να δουν πως απά βρίσκονται μέσα στη κ@λοτρυπίδα που λέγαμε.

Παράλληλα σύμπαντα. Του Αντώνη, της  Κατίνας και του Μήτσου…

Κάπως έτσι θα μας βρει ο τρίτος παγκόσμιος, η επέμβαση των εξωγήινων, ή Αποκάλυψη, ή απλά το τέλος των ημερών.  Να περιμένουμε ποιος θα ρίξει το ζάρι…

Hellooooooo….

http://synithisypoptos.gr/blog

 

0ii001http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2014/01/0ii001-300x171.jpg 300w" sizes="(max-width: 658px) 100vw, 658px" />

Η πρώτη φωτογραφία, προέρχεται από δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Δείτε την φωτογραφία από το Φαρμακονήσι που προκαλεί ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!!!»

0iiE01

όπως φαίνεται και στη δεύτερη φωτό . Στη τρίτη φωτό βέβαια το τοπίο ξεκαθαρίζει και φαίνεται ξεκάθαρα ΟΤΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΝΕΚΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΔΥΤΗ και μάλιστα το Σεπτέμβριο του 2012, σε Τουρκικές ακτές.

0ii0001http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2014/01/0ii0001-300x205.jpg 300w" sizes="(max-width: 617px) 100vw, 617px" />

Κοίτα να δεις για πότε το Φαρμακονήσι, γίνεται τουρκικές ακτές και για πότε φαίνεται πόσο ξεπουλημένα τομάρια είναι οι δήθεν «ανθρωπιστές»..
Από σχόλιο της Χριστίνας Σιδέρη στο facebook.

Αυτή η φωτογραφία έπαιξε πολύ, μέχρι και σε εφημερίδες, ότι δήθεν είναι ένας απο τους άτυχους μετανάστες που έχασε τα παιδάκια του στο Φαρμακονήσι!

Φυσικά αναπαράχθηκε απο τους γνωστούς “ευαίσθητους” δημοκράτες των social media και απο κάτι φιλάνθρωπους “αριστερούς” που σκίζουν τα ιμάτια τους για κάτι τέτοια.

Τελικά αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία είναι του Άγγλου φωτορεπόρτερ Peter Turnley και αφορά Αλβανό πρόσφυγα απο το Κόσοβο το 1999. Ειλικρινά δεν τα έχουμε με τους προπαγανδιστές, αυτοί την δουλειά τους κάνουν, αλλά είμαστε σίγουροι ότι πολλοί θα έκλαψαν βλέποντας αυτή τη φωτογραφία.

Αυτή είναι η περίφημη φωτογραφία που ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο:

 

makeleio.

1,8 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ 1,2 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 3 - 2014

 

Ποδαρικό στο 2014 κάνει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ. Με ανακοίνωση του αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή επανέρχεται από την 1η Ιανουαρίου το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ στο ποσό των 3 ευρώ κάθε μήνα. Από αυτά τα χρήματα όμως το 45% θα μένει στον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο θα καλύπτει το κόστος λειτουργίας της νέας κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Από τα 191 εκατ. ευρώ εσόδων κάθε έτους, τα 91 εκατ. θα μένουν ως πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι ερώτημα αν η ρύθμιση αυτή είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αφού ο πολίτης πληρώνει το τέλος για τη λειτουργία τηλεόρασης και όχι ως ανταπόδοση για άλλες υπηρεσίες του κράτους. Οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν αιτιολογούνται, απλά τα 91 εκατ. απευθείας από την τσέπη των Ελλήνων βαφτίζονται «πλεόνασμα» και κατευθύνονται στη μαύρη τρύπα του κρατικού προϋπολογισμού!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παντελή Καψή

Στο ποσό των 3 ευρώ μηνιαίως ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος που ορίζεται ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας της εταιρείας «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) σύμφωνα με το νόμο 4173/2013.

Το ανταποδοτικό τέλος ισχύει από 1.1.2014 μετά από σχετική εισήγηση του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ανταποδοτικό τέλος είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο για την πρώην ΕΡΤ (4,24 ευρώ μηνιαίως).

Τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκ. ευρώ από τα οποία τα 101 εκ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρία θα συνεισφέρει 91,4 εκ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014. Να σημειωθεί ότι το 2012 το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν 245 εκ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος περίπου 300 εκ.

http://forza-grecia.pblogs.gr/

Νέες δολοφονίες στον βωμό συμφερόντων

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 2 - 2013

skies_symferontaΤα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Η πολιτική συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαία. Θα ειπωθούν πολλά. Σίγουρο είναι πάντως ότι οι εκτελέσεις το βράδυ της Παρασκευής ήταν εκτελέσεις με ακρίβεια άκρως επαγγελματική.

Αθώα θύματα, προκειμένου να δεχθούν οι πολίτες στην Ελλάδα αδιαμαρτύρητα τα όποια μέτρα τους ετοιμάζονται και τα οποία αφορούν είτε την αυξημένη αστυνόμευση είτε την φίμωση της ελευθερίας του λόγου μέσω νομοσχεδίων δήθεν αντί-ρατσιστικών. Θύματα είναι όλοι πρέπει να το καταλάβουν. Αριστεροί, δεξιοί, εθνικιστές, κομμουνιστές, ειρηνιστές, πολεμοχαρείς, διεθνιστές αποτελούν στόχο και καλύτερο είναι να ξεχνούσαν τις διαφορές και να ήταν απλά Έλληνες. Αλλά δυστυχώς το «υπνωτικό» που έχει περάσει στο μυαλό πολλών με μορφή ιδεολογιών είναι πολύ δυνατό.  

Την Ελλάδα την θέλουν «μαντρωμένη» στο άρμα της παγκοσμιοποίησης λόγω γεωστρατηγικής θέσης και όχι μόνο. Γι” αυτό κράτος και πολίτες πρέπει να «μένουν» τρομοκρατημένοι. Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει στους δρόμους της Αθήνας το 2008 τότε που η Ελλάδα είχε τολμήσει μέσω του Κώστα Καραμανλή να πει ηχηρό «όχι» στις Η.Π.Α. για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς επίλυση του ονόματος αλλά και να ανοιχτεί και αλλού (άτσαλα βέβαια) πλην της Δύσης.

Και τώρα βέβαια η δολοφονία του μεν Παύλου Φύσσα είχε γίνει αμέσως μετά την επίσκεψη της Προέδρου της ρωσικής Άνω Δουμά, Βαλεντίνας Ματβιένκο, ενώ αυτή των δύο νεαρών αμέσως μετά την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ για θέματα ελληνο-ρωσικής συνεργασίας. Ίσως τυχαίο, ίσως πάλι όχι. Το σίγουρο είναι ότι το παρακράτος της παγκόσμιας διαπλοκής δεν κάθεται ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια και απαιτεί αντιμετώπιση από ισχυρή και σταθερή ηγεσία, την οποία η Ελλάδα δεν δείχνει μέχρι στιγμής να έχει και ούτε στον ορίζοντα διαφαίνεται κάτι.

Αναμένουμε να δούμε που θα φτάσουν τα πράγματα, εάν φτάσουν κάπου, τουτέστιν αν θα «τσιμπήσουν» κάποιοι και οδηγηθούμε αργά ή γρήγορα σε αναμπουμπούλα, στην οποία χαίρεται μόνο ο λύκος και κανείς άλλος…

ΠΥΓΜΗ.gr

 

Δικό σου το χέρι, δικό σου και το δάχτυλο…

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 2 - 2013

Από το Ας μιλήσουμε επιτέλους
Σήμερα συζητούσα με κάποιον φίλο αριστερό και μου έλεγε πως το πρόβλημα είναι ο κόσμος που ψηφίζει Χρυσή Αυγή και πως πρέπει να παραμεριστεί, για να πάει η χώρα μπροστά.
– Μα είναι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Πώς θα τους αφήσεις πίσω για να πάει η χώρα μπροστά; Πόσο μπροστά μπορείς να πας όταν εγκαταλείψεις έστω και έναν άνθρωπο και τον διαγράψεις από την καλύτερη ζωή που εσύ θέλεις να έχουμε; τον ρώτησα.
– Δεν με νοιάζει, μου είπε. Δεν θα καταστραφούμε εμείς, επειδή αυτοί είναι φασίστες ή δεν
έχουν μυαλό. Εξάλλου, στην ιστορία υπήρχαν πάντοτε αυτοί που έμεναν πίσω…

Βούρκωσε η ψυχή μου με τα λόγια του.
Τον κοίταξα στα μάτια και του είπα:
– Πόσα δάχτυλα έχει το χέρι σου;
– Πέντε, μου απάντησε
– Καλώς, του είπα. Και το άλλο χέρι;
– Άλλα πέντε, μου απάντησε.
– Πολύ ωραία, του είπα. Και δεν μου λες, είσαι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας;
Χαμογέλασε και μου είπε:
– Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά αριστερών πεποιθήσεων και αριστερόχειρας, μου απάντησε.
Τότε, κοιτάζοντάς τον αυστηρά, του είπα:
– Και πως θα σου φαινόταν να σου κόψω από το δεξί χέρι το μικρό δαχτυλάκι, που δεν κάνει τίποτε απολύτως…;
– Και γιατί να μου το κόψεις; με ρώτησε
– Μα, αφού σου είναι άχρηστο. Δεν το χρησιμοποιείς και είναι και από το δεξί σου χέρι…
– Δικό μου είναι το χέρι κι ας μην χρησιμοποιώ το δάχτυλο αυτό, μου είπε θυμωμένος και φυσικά κάθε σκέψη να το κόψουμε, σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει…
Για να μην τα πολυλογώ, αρνήθηκε και μου θύμωσε, έχοντας προφανώς τους λόγους του.
Λοιπόν, με το να αποκόψουμε ή να συμπεριφερθούμε επιθετικά σε όσους πίστεψαν πως η Χρυσή Αυγή μπορεί να τους λύσει τα προβλήματα ή μπορεί να κάνει να πληρώσουν όλοι εκείνοι που τους αδίκησαν ή τους κατέστρεψαν, είναι ότι ακριβώς θα κάναμε και με το κόψιμο του μικρού δαχτύλου ενός χεριού, του δικού μας «όχι καλού» χεριού…
Εγώ σας τα είπα κι εσείς τώρα κάνετε όπως σας αρέσει… 
Μόνο μην πείτε ποτέ πως κανείς δεν σας προειδοποίησε ότι το επόμενο «κομμένο δάχτυλο» μπορεί να είστε εσείς…
Και συγχωρείστε όλους εμάς που θέλουμε όλα τα δάχτυλά μας, που θέλουμε όλοι οι Έλληνες να βγούμε από τον εφιάλτη που ζούμε, χωρίς να μείνει κανένας πίσω για να επιβεβαιώσει την ιστορία…

Κωνσταντίνος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ Ή ΟΧΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 1 - 2013
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

naziΑνεξάρτητα αν το υπάρχον πολιτικό σύστημα ήταν αυτό που πήρε την πρωτοβουλία για την εξάρθρωση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν θα μπορούσε παρά η εξέλιξη αυτή να προκαλούσε ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας που ήταν αντίθετο στο ανερχόμενο ναζιστικό κόμμα. Αυτή η συγκρατημένη ευφορία που υπάρχει στον κόσμο είναι ένα πολύ υγιές φαινόμενο κι αυτό θα πρέπει να το επισημάνουμε.
Η απόφαση αυτή για την εξάρθρωση ήταν απόφαση ενός πολιτικού συστήματος που δεν θα ήθελε μια οργανωμένη μαφία όπως είναι το κόμμα της Χρυσής Αυγής να πάρει το πάνω χέρι στην εξουσία, δηλαδή να ελέγξει αυτή το κράτος με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός φασιστικού κράτους. Σαφώς σ’ αυτή την απόφαση συνετέλεσε και η μεγάλη κοινωνική αγανάκτηση μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το ολιγαρχικό σύστημα που αποτελείται σήμερα από τα κυβερνητικά κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ενώ μέχρι σήμερα κάλυπτε τις δράσεις της Χρυσής Αυγής γιατί για διάφορους εκλογικίστικους λόγους τούς ευνοούσε η ύπαρξή της, έκρινε ότι η δράση της και η διείσδυσή της σε λαϊκά στρώματα έγινε τόσο απειλητική που δεν θα μπορούσε πλέον το ίδιο να ελέγξει την κατάσταση.
Δεν είναι λοιπόν οι «δημοκρατικές» δυνάμεις που πήραν αυτή την απόφαση για την εξάρθρωση, ούτε λειτούργησαν οι «δημοκρατικοί» θεσμοί. Σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά κυβερνά μια αυταρχική ολιγαρχία που είναι τα κόμματα εξουσίας και εν δυνάμει όλα τα κόμματα που ως οργανωμένες μειοψηφίες παλεύουν να πάρουν την εξουσία.
Τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Η φασιστική οργάνωση ξεπέρασε τα «όρια» με το να δολοφονήσει έλληνα πολίτη και η δολοφονία αυτή ήταν η αφορμή που έκανε το φασιστικό απόστημα να σπάσει.
Δεν θα μπούμε στη διαδικασία  για το ποιος ωφελήθηκε από την δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα γιατί θα αποπροσανατολιστούμε με υποθέσεις αστυνομικής φύσεως καθώς και με υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος περιορισμένης αξίας, καταλήγοντας στο ότι όποιος είναι εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου ή και το αντίθετο. Δεν θα μπούμε ούτε στη διαδικασία να πάρουμε θέση αν είχε εντολή να δολοφονήσει ο δολοφόνος ή όχι. Είναι θέμα τύχης και σύμπτωσης που δεν έχουν υπάρξει πολλές δολοφονίες από τις βάρβαρες επιθέσεις τους. Ήδη η ναζιστική αυτή συμμορία κατηγορείται για 4 ίσως και παραπάνω δολοφονίες, όπως και για τουλάχιστον 400 σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν χρειαζόταν να δοθεί καν ειδική εντολή για δολοφονία -όχι ότι αυτό αποκλείεται- από τη στιγμή που οι γενικές εντολές της ηγεσίας τους ήταν τσακίστε οτιδήποτε είναι εχθρικό προς εμάς σήμερα, ενώ αργότερα οι εντολές θα ήταν τσακίστε οτιδήποτε είναι διαφορετικό από μας, σπέρνοντας έτσι το φόβο και τρομοκρατώντας ολόκληρη την κοινωνία.
Η Χρυσή Αυγή  έχει φασιστική ιδεολογία κι αυτήν πραγμάτωνε συγκροτώντας συμμορία με τάγματα εφόδου και εγκληματούσε ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό από αυτά που πρεσβεύει. Ήταν με τέτοιο τρόπο στημένη η δομή της, ώστε οποιοσδήποτε γινόταν μέλος της, πέρναγε ένα είδος δοκιμασίας εξασκώντας βία σε πρώτη φάση απέναντι σε μετανάστες. Ήταν μια εγκληματική φασιστική οργάνωση πέρα για πέρα κι έτσι πρέπει να ειδωθεί και να χτυπηθεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Είμαστε υπέρ της απαγόρευσης κομμάτων με ναζιστικές  ιδεολογίες οι οποίες είτε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό μόνο με βία μπορούν να συγκροτηθούν, με βία να αναπτυχθούν και με βία να καταλάβουν την εξουσία, αντιδρώντας με βία απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό υπάρχει πέρα απ’ αυτούς. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αθωώσουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Κάθε άλλο. Δεν απαλλάσσεται η ολιγαρχία που κυβερνά από τα δικά της πολιτικά εγκλήματα απέναντι σε έναν λαό που βασανίζεται και υποφέρει από τις συνέπειες των πολιτικών αποφάσεών της. Αλλά αυτή τη στιγμή μιλάμε για τα ναζιστικά κόμματα και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουμε απέναντί τους σαν κοινωνία.
Δεν δεχόμαστε να μας κυβερνά καμιά ιδεολογία πόσο μάλλον μια φασιστική ιδεολογία που θέλει να μας γυρίσει στον μεσαίωνα. Γιατί εδώ θα πρέπει να κάνουμε τη διάκριση. Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι μια καθαρά ναζιστική ιδεολογία που θέλει να εξαφανίσει οτιδήποτε διαφορετικό υπάρχει, επιζητά την απόλυτη ομοιομορφία και  είναι διαφορετική από την ιδεολογία των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων που ήταν υποχρεωμένα μέχρι τώρα να δέχονται τη διαφορετικότητα, έστω και φραστικά. Τα κόμματα αυτά -σε αντίθεση με τα φασιστικά κόμματα- έχουν εξαναγκαστεί ιστορικά μέσα από την πάλη του λαού να δεχτούν την ύπαρξη αρκετών βασικών ατομικών δικαιωμάτων και να θεσμοθετήσουν για την υπεράσπισή τους στα κοινοβούλια παρόλο που στις μέρες μας βρισκόμαστε σε φάση όπου τα κόμματα εξουσίας με φασίζουσα ροπή έχουν τη διάθεση να τα καταργήσουν.
Όταν μιλάμε για ιδεολογία, βέβαια, δεν μιλάμε γενικά για τις ιδέες που έχει κάποιος σαν άτομο. Δεν μιλάμε για τη δίωξη ατομικών ιδεών. Κανένας δεν πρέπει να κυνηγηθεί για τις ιδέες του ακόμα και αν αυτός πιστεύει στον Χίτλερ. Πρέπει όμως να απαγορευθεί η συγκρότηση οργανωμένων ομάδων με την ιδεολογία του Χίτλερ, όπως με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να απαγορεύεται και η συγκρότηση μαφιόζικων ομάδων ακόμα κι αν αυτές θέλουν να έχουν οποιαδήποτε πολιτική χροιά. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στο ιδεολογικό και το οργανωτικό μέρος μιας ναζιστικής οργάνωσης και πρέπει να τονιστεί ότι και τα δυο αυτά μέρη συνιστούν την ενιαία δομή της.
Από την άλλη, η φιλολογία για το αν η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα συστημικό ή όχι, είναι κενού περιεχομένου. Για ποιο σύστημα μιλάμε;  Η Χρυσή Αυγή, όσον αφορά την πολιτική εξουσία, δεν ήταν ποτέ μέρος του πολιτικού συστήματος γιατί η ιδεολογία της δεν θέλει κανένα κόμμα, είναι ενάντια στο κοινοβουλευτικό σύστημα, θέλει κάτι χειρότερο, θέλει μόνο αυτή να κυβερνά με φασιστικό τρόπο, όπως ο Χίτλερ. Το ότι δεν δέχεται κανένα άλλο κόμμα  και είναι απειλή για τα υπάρχοντα κόμματα δεν σημαίνει ότι την κάνει αυτομάτως και καλό κόμμα ή ότι δεν είναι κι αυτή μέρος του ολιγαρχικού συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή σαν οργάνωση πρέπει να βγει εκτός νόμου και το επιχείρημα ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να την δυναμώσει δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει. Δεν μπορεί ο φόβος μήπως αυτή δυναμώσει να μας οδηγεί στο να μην κάνουμε τίποτε και έτσι να της επιτρέπουμε να οργανώνεται ανενόχλητα. Το αν καταφέρει να δυναμώσει στο μέλλον, εξαρτάται και από μας και αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μια καινούργια πρόκληση που θα πρέπει να λύσουμε. Και τα λέμε αυτά χωρίς να περιβάλουμε με καμία εμπιστοσύνη τον κρατικό μηχανισμό και τα κόμματα εξουσίας.
Το επιχείρημα που προέρχεται κυρίως από το μεγαλύτερο μέρος της αριστεράς όντας αντίθετη με την απαγόρευση των φασιστικών κομμάτων επειδή πάντα φοβάται ότι ίσως θα έρθει αργότερα και η σειρά των κομμάτων της αριστεράς ή οποιουδήποτε άλλου κινήματος, δεν θα μας κάνει να μην δεχτούμε το προφανές, ότι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση η οποία δολοφονεί δεν έχει καμιά δουλειά στην πολιτική ζωή. Ακόμα και ο φόβος μήπως μετά τις διώξεις κατά των ναζί μπορεί να χτυπηθούν αργότερα από το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικές ιδέες, δεν μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε την αρχική μας σκέψη ότι καθετί εγκληματικό πρέπει να πατάσσεται.
Αν το επόμενο βήμα των κρατούντων είναι να χτυπήσουν τις ιδέες των ανθρώπων με τη βία, δηλαδή πάνε να κάνουν τη δουλειά της Χρυσής Αυγής, εδώ είμαστε. Θα τους αντιμετωπίσουμε και θα έχουμε και γι’ αυτούς την ίδια θέση που έχουμε σήμερα όπως και για την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.
Όσο πιο καθαροί είμαστε να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και σκεπτόμενοι κριτικά κάθε φορά, τόσο πιο καθαρή αντίληψη θα έχουμε για τα πράγματα και τόσο πιο πολύ θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση.
Ο κίνδυνος του φασισμού θα εκμηδενιστεί μόνο όταν δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας, όπου ο λαός θα αυτοκυβερνάται δηλαδή θα αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή του άμεσα και δεν θα έχει ανάγκη από κανένα κόμμα ή σωτήρα για να τον αντιπροσωπεύει στις πολιτικές αποφάσεις του.
30/9/2013

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Γιάννης Πανούσης δηλώνει ανήσυχος για την επόμενη μέρα..
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας δηλώνει ανήσυχος για την επόμενη ημέρα μετά την «ώρα των δικαστών», αμφισβητεί την «αφύπνιση του πολιτικού συστήματος», και θεωρεί επιβεβλημένη την αποχώρηση από την πολιτική σκηνή «όλης της γενιάς της Μεταπολίτευσης».

Εξηγεί ότι πολλά πρέπει να γίνουν για να ξεριζωθεί η «κοινωνική αποδοχή» της Χ.Α. Και καλεί την Αριστερά να θυσιάσει ιδεολογήματα του χθες και εκλογικές τακτικές για να μην ξαναζήσει τον εφιάλτη μιας κυβερνώσας Ακροδεξιάς.

.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

-Εκτός από τις πολιτικές καταδίκες, ποιες θα μπορούσαν να είναι οι ουσιαστικές παρεμβάσεις των κομμάτων;

«Το πολιτικό σύστημα αφυπνίστηκε, έπαθε δημοκρατικό σοκ και αποφάσισε να αντιμετωπίσει με όλα τα θεσμικά του μέσα τη Χρυσή Αυγή; Κι όλα αυτά χωρίς συναίνεση και με οξείες εκφράσεις του ενός κόμματος εναντίον των άλλων; Η μηδενική ανοχή απέναντι όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή, αλλά και στο “χρυσαυγιτισμό” ως κουλτούρα και πρακτική βίαιης επίλυσης των διαφορών και διαφωνιών, δεν επιτυγχάνεται με δηλώσεις, διακηρύξεις, με δημοκρατικές συσπειρώσεις του τύπου “όλοι μαζί” για μια μέρα και μετά χώρια. Η Χρυσή Αυγή βρήκε την κοινωνία αβοήθητη, αμήχανη και διχασμένη και μπήκε μέσα στα σπίτια, στα σχολεία, στους δήμους, στα γήπεδα. Βρήκε τον εξτρεμισμό όλων και του καθενός και τον έκανε φασιστικό όπλο. Η ευθύνη των κομμάτων δεν είναι μόνο να διώξουν τα φαντάσματα του φασισμού, αλλά να αποκαταστήσουν τη δημοκρατική τάξη και την κοινωνική συνοχή. Κι αυτό μπορεί να γίνει με ένα μόνο τρόπο. Με την αποχώρηση από την πολιτική σκηνή όλης της γενιάς της Μεταπολίτευσης. Ο κύκλους τους μας έκλεισε».

-Το γεγονός ότι η Χ.Α. εκμεταλλεύεται «κενά» του κοινωνικού κράτους, δεν λειτουργεί ως άλλοθι για όσους την ψηφίζουν;
«Η μικρή και ασήμαντη Χρυσή Αυγή αναπτύχθηκε (και ρίζωσε;) στο πολιτικό σύστημα και στην ελληνική κοινωνία για έξι τουλάχιστον λόγους:
1 Διότι η κουλτούρα της βίας και της (ένοπλης) ανυπακοής είχε διεισδύσει τα τελευταία χρόνια στα πολιτικά μας ήθη.
2 Διότι πολλοί θεωρούν ότι ο εμφύλιος ή η χούντα δεν έχουν πλήρως κλείσει τον κύκλο τους μέσα στην ελληνική ιστορία, αλλά ότι πάντοτε υπάρχει χώρος για “αντιστασιακές” καθάρσεις.
3 Διότι το πολιτικό έγκλημα (βλ. δίκη 17Ν, ΕΛΑ κ.λπ.) ή η νέο-τρομοκρατία ή οι συνεχείς καταστροφές εξακολουθούν να θεωρούνται κοινωνικές εξεγέρσεις.
4 Διότι οι θεσμοί (Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Παιδεία) περισσότερο φοβούνταν παρά διαχειρίζονταν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του τις ακρότητες.
5 Διότι το πολιτικό σύστημα επί 39 χρόνια είχε ως κύριο μέλημά του, ως αυτοσκοπό, την επιβίωση και διαιώνισή του και η μόνη σχέση που είχε με την κοινωνία ήταν τα πελατειακά δίκτυα.
6 Διότι κανείς δεν ενδιαφερόταν επί μακρόν για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας. Όλοι (κόμματα, φορείς, προσωπικότητες, ΜΜΕ) ανέπτυξαν μια θεωρία ανομίας και συμψηφισμού παρανομιών, που στην ουσία υπονόμευε τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η κρίση και η φτωχοποίηση διεύρυναν τη “μαύρη τρύπα”, αλλά δεν την άνοιξαν. Γι’ αυτό πρέπει να ανατρέξουμε στο 1974 και εντεύθεν και όχι μόνο στο 2010-2013».

-Ποια η ευθύνη των αριστερών κομμάτων σε αυτή τη συγκυρία;
«Αν έκανε ένα “καλό” η Χρυσή Αυγή είναι ότι επιτάχυνε την ανάδειξη των παθογενειών του πολιτικού συστήματος και τις αδυναμίες της Αριστεράς να αντιμετωπίσει ενιαία και ενωμένα τις κρίσεις. Αν η Αριστερά θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι κίνδυνος για την αστική/φιλελεύθερη Δημοκρατία (στην οποία ομνύει), τότε πρέπει να θυσιάσει ιδεολογήματα του χθες και εκλογικές τακτικές και να ομονοήσει.

Αν συνεχίσει το παλαιό γνωστό τροπάριο του ποιος είναι περισσότερο αριστερός και περισσότερο πιστός στον Μαρξ ή τον Λένιν, τότε είναι άξια της μοίρας της, που δεν είναι άλλη από το να ξαναζήσει τον εφιάλτη μιας κυβερνώσας Ακρο-Δεξιάς»

http://www.eglimatikotita.gr/2013/09/blog-post_5907.html

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Posted by Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 23 - 2013

 

 

 

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
«ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Ε.» ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

Όποιος νομίζει ότι οι γερμανικές εκλογές είναι αληθινές εκλογές που θα αναδείξουν τον αυριανό ηγέτη της λεγόμενης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, είναι οικτρά γελασμένος…

Η αλήθεια είναι ότι οι γερμανικές εκλογές δεν είναι παρά ένα  καλοστημένο θέατρο, που απλώς θα αναδείξει τον διαχειριστή της ανωνύμου εταιρίας «ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Ε.»

Το ότι πρόκειται για εταιρία βρίσκεται πλήρως τεκμηριωμένο στην κάτωθι ανάρτησή μας όπου βρίσκονται και όλοι οι σύνδεσμοι για τα τρία μέρη του άρθρου της Βενετίας Κάντζια «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:ΚΡΑΤΟΣ Ή ΕΤΑΙΡΕΙΑ;» με 63 συγγράμματα ως βιβλιογραφία… 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ

Η ΓΕΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ)…

Στην πυρά έχει τεθεί η «θεωρία των δύο άκρων», με τους διαμαρτυρόμενους να ξιφουλκούν κατά όσων την υποστηρίζουν, κλαυθμυρίζοντας ότι κινδυνεύει η δημοκρατία και προωθείται ο φασισμός, επειδή εξισώνεται εμμέσως ο τελευταίος με αυτό που οι θεωρούν ως «πολιτική δράση», ασχέτως εάν το αποτέλεσμά της μόνο χύνει επίσης αίμα και καταστρέφει περιουσίες απλών ανθρώπων για τις οποίες οι διαμαρτυρόμενοι απλώς αδιαφορούν.

Σήμερα θα μας απασχολήσει μια θεωρία που κατασκευάστηκε με σκοπό να δικαιολογήσει όσα γίνονται από τη «μη φασιστική» πλευρά που βρέθηκε σε θέση άμυνας τα τελευταία 24ωρα ως αποτέλεσμα της έγερσης θέματος και ακροαριστερής βίας, η οποία έχει πλειάδα υποστηρικτών, που δεν περιορίζονται μόνο στο να καταδικάσουν τη «θεωρία των δυο άκρων», κάτι απόλυτα θεμιτό, αφού υπάρχει ενδιαφέρον πολιτικό σκεπτικό.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Όμως, αρνούνται μετερχόμενοι διαφόρων βερμπαλιστικών τεχνασμάτων να καταδικάσουν ευθέως την εκτροπή της ενεργού διαμαρτυρίας σε επεισόδια και στη διασάλευση της δημόσιας τάξης, με εμπρησμούς και άλλες συναφείς αγαθοεργίες, τις οποίες προφανώς πιστεύουν ότι πρέπει οι αρχές να αφήνουν χωρίς απάντηση, ενδεχομένως διότι έτσι πιστεύουν ότι… η κοινωνία «απαντάει στον φασισμό».

Δυστυχώς, η εν λόγω θεωρία διακινείται εμμέσως από πρόσωπα της δημοσιογραφίας με πραγματική Ιστορία και σημαντική προσφορά στον χώρο, εγείροντας πραγματικά την απορία εάν κατόρθωσαν ποτέ να ξεφύγουν από την ξύλινη γλώσσα και ρητορική της Αριστεράς τη δεκαετία του 1960 και 1970. Σκοπίμως δεν αναφερόμαστε στη «σκέψη της Αριστεράς» εκείνη την εποχή, διότι θα αποτελούσε ύβρη για τους σκεπτόμενους ανθρώπους να διαγραφεί «μονοκοντυλιά» το έργο σημαντικών διανοουμένων και η προσπάθεια να χτιστεί ένας κόσμος διαφορετικός, ασχέτως εάν η πραγματικότητα των δεκαετιών που ακολούθησαν τους διέψευσαν.

Πέραν των αξιόλογων προσώπων του χώρου της δημοσιογραφίας που εμφανίζονται ως υποστηρικτές, υπάρχουν βέβαια και φαιδρά πρόσωπα που κραυγάζουν άναρθρα, με επιχειρήματα που σε κάνουν να απορείς ακόμα και γι’ αυτούς που τους δίνουν την ευκαιρία να υποβιβάζουν με τόσο προκλητικό για την κοινή λογική την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και στην ουσία να γίνονται απολογητές πολιτικών, ίσως ευελπιστώντας να κεφαλαιοποιήσουν την «αντίσταση» με μια θέση στις λίστες κομμάτων και την ελπίδα το παραλήρημά τους να συνεχιστεί στη Βουλή. Διόλου απίθανο, αν δει κανείς τη σημερινή ανθρωπογεωγραφία του Κοινοβουλίου, αντιλαμβάνεται ότι σε εποχές παρακμής, είναι δυνατό να γίνει βουλευτής «κάθε καρυδιάς καρύδι».

Η απίστευτη «θεωρία» λοιπόν, είναι η υποστήριξη της παρανοϊκής αντίληψης, ότι όλες οι πράξεις πολιτικής βίας έχουν ως δράστες όχι ακροαριστερούς νοσταλγούς των Ερυθρών Ταξιαρχιών και της RAF (σε αρκετές περιπτώσεις για τη δράση τους γνωρίζουν μόνο μέσα από κάποια βιβλία) ή ακόμα και της τρομοκρατικής – το τονίζουμε και το υπογραμμίζουμε – οργάνωσης 17 Νοέμβρη που αιματοκύλισε τη χώρα, αλλά… πράκτορες, ρουφιάνους και παρακρατικά στοιχεία, που στόχο έχουν «να συκοφαντήσουν τον αγώνα της Αριστεράς».

Πρόκειται για καταφανώς παράλογη θεωρία η οποία όμως είναι εξαιρετικά βολική, αφού οδηγεί σε μια σειρά «ορθά» συμπεράσματα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεχθούμε την παράλογη αυτή υπόθεση: Όλοι όσοι φωνάζουν για την αντίθετη από αυτή της Χρυσής Αυγής πολιτική βία, είναι στην ουσία ακροδεξιά στοιχεία που στόχο έχουν να εξωραΐσουν τη δράση της φασιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, οπότε, προφανώς, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση μαζί τους. Εν ολίγοις, με τον τρόπο αυτό, όποιος τολμά να ενοχλείται από τη δράση της εξ αριστερών πολιτικής βίας, ρίχνεται στην πυρά.

Χαρακτηριστικό αυτής της ανάγνωσης των εξελίξεων είναι το τεράστιο ΜΙΣΟΣ για καθέναν που διαφωνεί μαζί τους. Τι κι αν χαρακτηρίζεις τη Χρυσή Αυγή με λόγια χειρότερα απ’ ότι αυτοί, τι κι αν τους φωνάζεις «ρε, δε γουστάρω να βλέπω βία ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά», δεν έχεις καμία τύχη. Είσαι εγκάθετος, πράκτορας, ακροδεξιός, εν ολίγοις είσαι αντίπαλος με τον οποίο οφείλουν να αναμετρηθούν όλοι αυτοί που παραμυθιάζονται μεταξύ τους ότι θα φέρουν την «επανάσταση» στη χώρα και θα τη μετατρέψουν σε «παράδεισο», χωρίς όμως να έχουν ιδέα σε τι περιπέτειες θα την οδηγήσουν.

Κόβεται λοιπόν αυτομάτως κάθε συζήτηση και μάλιστα από αυτούς που κόπτονται για τη δημοκρατία. Τι κι αν τους φωνάζεις «ελάτε να συμφωνήσουμε στην αποκήρυξη των πράξεων βίας από όπου κι αν προέρχονται και στη συνέχεια ας μιλήσουμε επί παντός»… πετούν τη μπάλα στην εξέδρα, με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι για να το ζητάς, σημαίνει ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τη Χρυσή Αυγή!

Κάπως έτσι στρώνεται το έδαφος για τον ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΑΣΤΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ στον οποίο οδηγούν την χώρα, αφού έχει καλλιεργηθεί – όχι εντέχνως, αρνούμαστε να προσχωρήσουμε σε συνωμοτικές θεωρήσεις που τείνουν να διαλύσουν την κοινωνία μας – η εντύπωση, ότι έχει έρθει η ώρα του ξεκαθαρίσματος κι εάν διαφωνείς στο οτιδήποτε τάσσεσαι εξ ορισμού απέναντι στους «αντιφασίστες»… δηλαδή είσαι ο ίδιος φασίστας. Δεν νομίζουμε να υπάρχει πιο φασιστική θεώρηση από αυτή.

Ένα παράδειγμα μας έδωσε η επικαιρότητα της ημέρας που μας πέρασε. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε έναν 18χρονο στην Πάτρα, διότι είχαν δει ανάρτηση που είχε κάνει ο νεαρός στο Facebook με ελληνική σημαία! Ο 18χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο! Εν ολίγοις, τέθηκε ήδη υπό διωγμό το να αγαπάς τη σημαία κι εάν τολμήσεις να την εμφανίσεις, αποκαλείσαι αυτόματα… Χρυσαυγίτης!

Για να αποδίδουμε όμως «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό και το έγκλημα της Χρυσής Αυγής, η συκοφαντία δια των πράξεών της ιδανικών όπως η πατρίδα και ιερών συμβόλων όπως η σημαία. Όχι ότι αυτοί προκάλεσαν το πρόβλημα, αφού η «αλλεργία» των ακροαριστερών έως αντιεξουσιαστών με οτιδήποτε σχετίζεται με την πατρίδα και τη σημαία, είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Με απλά λόγια, στους παρανοϊκούς καιρούς που ζούμε, το να δηλώνεις ότι ΔΕΝ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ, έχει καταστεί αδίκημα! Το να κάνεις παρέα και να πίνεις καφέ στα Εξάρχεια με κόσμο που αυτοπροσδιορίζεται ως… πολύ αριστερός, σε καθιστά ανθέλληνα για τους… πολύ δεξιούς. Ισχύει όμως και το ανάποδο. Το να συζητάς με ακροδεξιούς και να τους εξηγείς ότι με την τακτική τους αυτό που πετυχαίνουν είναι να συκοφαντούν αυτό που θεωρούν ότι προασπίζουν (πατρίδα, σημαία, κ.λπ.), σε καθιστά ύποπτο για παρακρατική δράση, φασίστα και Χρυσαυγίτη.

Αυτή είναι η κατάντια μας σήμερα. Έχει σπαρθεί μίσος στον κόσμο. Ευτυχώς, υπάρχει μια ελπίδα. Αυτοί όλοι, δεξιοί και αριστεροί τραμπούκοι και κάθε λογής θεωρούμενοι ως σοβαροί υποστηρικτές τους, προσβάλλουν βάναυσα την κοινή λογική. Τα κάθε λογής άκρα, δεν εκτόξευσαν τη δημοφιλία τους εξαιτίας της φοβερής και τρομερής συνταγής για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας που πρότειναν στον κοσμάκη.

Έλαβαν τις ψήφους που τους εκτόξευσαν, από τους πολίτες που έψαχναν μια διέξοδο να εκφράσουν την οργή τους για όσα συμβαίνουν και για το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η γερμανικής εμπνεύσεως συνταγή λιτότητας δίχως τέλος, με τα οικονομικά αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά – σε επίπεδο αριθμών – και τα μυαλά στο Βερολίνο να παραμένουν κολλημένα.

Η ελπίδα είναι λοιπόν, ότι όπως η Χρυσή Αυγή συκοφαντεί με τις μεθόδους που μετέρχεται αυτά που υποτίθεται ότι υποστηρίζει και οι ακροαριστεροί συκοφαντούν τον απλό οπαδό της Αριστεράς που ελπίζει σε μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία, να αντιληφθούν οι ευκαιριακοί ψηφοφόροι που οδηγούν την χώρα έχοντας εμπιστευτεί την ψήφο τους σε οποιονδήποτε δίνει πολιτική στέγη σε ψυχοπαθείς και μισάνθρωπους.

Αυτό ΔΕΝ αποτελεί προτροπή να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, διότι όντως το δίλημμα δεν μπορεί να μοιάζει με το «Καραμανλής ή τανκς» στη σημερινή του μορφή «Μνημόνιο ή εμφύλιος». Αποτελεί όμως προτροπή σε δυο κατευθύνσεις:

Η μία προς την κυβέρνηση Σαμαρά και προσωπικά στον πρωθυπουργό, να αλλάξει εδώ και τώρα ρότα. Κάναμε ως κοινωνία περισσότερα από κάθε άλλη χώρα που αντιμετώπισε οικονομική κρίση. Ήρθε η ώρα για την εφαρμογή άλλης πολιτικής. Και αν είναι γραφτό να είναι η Ελλάδα που θα ξεκινήσει το γκρέμισμα του Πύργου της Βαβέλ που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι ανίκανη να ελέγξει την τεράστια διαφθορά στα σπλάχνα της, ας είναι έτσι. Κι ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για όσα επακολουθήσουν.

Η άλλη προτροπή είναι προς τον Αλέξη Τσίπρα. Η ανάγκη να «στεγάσει» τους πάντες στον άξονα από το κέντρο ως την άκρα αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί σε επικίνδυνες πλέον ατραπούς, αφού ο πολιτικός λόγος του κόμματος αναγκαστικά περιέχει στοιχεία τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, ενώ χρεώνεται χωρίς λόγο και αιτία, συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, τις οποίες (εγ)καλείται να εξηγήσει. Είναι ποτέ δυνατό η Νέα Δημοκρατία να στεγάσει ταυτόχρονα φιλελεύθερους και Χρυσαυγίτες, χωρίς το αποτέλεσμα να είναι εκτρωματικό;

Καλείται λοιπόν ο νεαρός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ξεκαθαρίσει πιο τμήμα του «πολιτικού άξονα» θα καταληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιχειρηθεί να φτιαχτεί ένα κόμμα εξουσίας, διάδοχο του ρόλου που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ τις περασμένες δεκαετίες, το οποίο θα προσπαθήσει να πείσει την ελληνική κοινωνία για το όραμά του. Ασχέτως εάν συμφωνήσουμε ή διαφωνήσουμε στη συνέχεια. Ο ελληνικός λαός θα κρίνει. Χωρίς βία και σκοτωμούς όμως. Ας πούμε επιτέλους ΟΧΙ στην επιστροφή στο βρόμικό μας παρελθόν.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο ελληνικός λαός με το ένστικτό του, το οποίο πιστεύουμε ότι έχει αρχίσει να τον προειδοποιεί, ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε…

http://www.defence-point.gr/news/?p=84921

 

Να μην κρίνεται η Ελλάδα από το γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ζήτησε ο διάσημος Άγγλος ηθοποιός Τζέρεμι Άιρονς, που βρίσκεται στη χώρα μας για την προώθηση της νέας του ταινίας. «Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια ολόκληρη χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, αλλά τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς ανά τον κόσμο. Το γεγονός δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, την Ελλάδα που γνωρίζω εγώ. Μια χώρα πανέμορφη, με έναν υπέροχο λαό η οποία διαρκώς προσελκύει τεράστιο αριθμό τουριστών», σημείωσε ο άγγλος ηθοποιός. Στη συνέχεια, είπε ότι η Ελλάδα είναι από τα πιο αγαπημένα του μέρη στον κόσμο. Πηγή: www.lifo.gr

Να μην χαρακτηριστεί συλλήβδην η Ελλάδα από το γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα ζήτησε ο Τζέρεμι Άιρονς, στo πλαίσιo συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε στην Αθήνα, με αφορμή την προώθηση κινηματογραφικού έργου στο οποίο πρωταγωνιστεί.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς ανά τον κόσμο», σημείωσε ο άγγλος ηθοποιός.

 

Η παρασιτική ολιγαρχία, η οποία έφερε τη χώρα και το λαό στη σημερινή ελεεινή κατάσταση, διαμόρφωσε και έριξε στην πολιτική αγορά τη θεωρία των δύο άκρων, με μοναδικό στόχο να μείνει η ίδια αλώβητη και νικήτρια.

Η θεωρία αυτή, η οποία στην ουσία επιχειρεί να ενοχοποιήσει όλους τους αντιμνηνιακούς ψηφοφόρους,  μας λέει ότι…

στο ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή μαζί με όλα τα ακροδεξιά στοιχεία και τους υποστηρικτές τους και στο άλλο άκρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα ακροαριστερά στοιχεία, με τους δικούς τους υποστηρικτές Υπονοεί ακόμα ότι η σύγκρουση αυτών των δύο άκρων θα θέσουν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας και θα είναι απόλυτα υπεύθυνα γι’ αυτό.

Πιστεύουμε πως η θεωρία αυτή, αφενός αποπροσανατολίζει, δηλαδή αποσπά την προσοχή των πολιτών από τις ευθύνες του μνημονιακού (συνταγματικού) τόξου, αφετέρου στοχεύει να μεταφέρει τη σύγκρουση στη βάση της κοινωνίας, ώστε να μείνουν οι ελίτ στο απυρόβλητο, συνεχίζοντας μάλιστα τη νομή της κοινωνίας.
Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όλοι μας. Οι εχθροί δεν είναι στη βάση της κοινωνίας, μεταξύ προκατασκευασμένων άκρων. Δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας, όλοι εμείς που βιώνουμε μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε. Προσωπική μας άποψη είναι ότι η πολιτική σύγκρουση δεν πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνική βάση, αλλά να είναι μεταξύ κοινωνικής βάσης και παρασιτικής κοινωνικής κορυφής. Της κοινωνικής βάσης από τη μια και μιας κοινωνικής ολιγαρχίας από την άλλη, η οποία, μόλις ξέσπασε η κρίση που η ίδια δημιούργησε, πρόδωσε την κοινωνική βάση και έσπευσε (όπως λέει και ο καθηγητής κ. Κοτζιάς) να ζητήσει την προστασία των ξένων, προδίδοντας χώρα και λαό, για να αποφύγει την τιμωρία της και να διατηρήσει τα κέρδη της..
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως ούτε οι φασισμοί ούτε οι κομμουνισμοί θα λύσουν τα προβλήματά μας. Η λύση είναι η επιλογή που εμείς οι ίδιοι θα κάνουμε μεταξύ δημοκρατίας και ολιγαρχίας.
 
Αυτή την πολιτική σύγκρουση θέλει να αποφύγει η κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία.
Δεν θα την αποφύγει. Το ψάρι αυτή τη φορά πιάστηκε στο αγκίστρι.

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!

Posted by Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 17 - 2013

kazakis_268691726Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.

Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτεί ένα φυσιολογικό παιδί, έναν κανονικό νέο, που δεν ήθελε να υποστεί τον εξευτελισμό και έτσι έχασε τη ζωή του. Πότε ήταν που τελευταία φορά αισθάνθηκε ντροπή, πότε κατάλαβε στη ζωή της την έννοια της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου για να αντιληφθεί την ενέργεια του νέου; Ίσως λίγο πριν προδώσει την αθωότητα της εφηβείας της, αλλά από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ηθική πώρωση την έχει παραμορφώσει χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να το κάνει η χειρότερη μορφή οστεοπόρωσης, από την οποία σίγουρα πάσχει.
Το ξέρω ότι αισθάνεσαι λύπη. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις οργή. Όμως αυτό που ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι το παιδί αυτό δεν είναι κάποιου άλλου, δεν είναι του γείτονα, είναι το δικό σου. Κοίτα καλά την φωτογραφία του. Κοίτα το ματωμένο πρόσωπο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά είμαι σίγουρος ότι θα δεις το δικό σου παιδί. Θα ξαφνιαστείς με το πόσο μοιάζει με το δικό σου παιδί, με το δικό σου αγόρι, με το δικό σου κορίτσι. Έτσι το ένιωσα κι εγώ. Έτσι το ανακάλυψα κι εγώ. Είναι το δικό μου παιδί, που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση.
Είναι τζαμπαζήδες τα παιδιά μας; Το δικό σου και το δικό μου; Εσύ δεν το ανάθρεψες για να μην δέχεται δημόσιες προσβολές; Εσύ δεν του έμαθες να μην ανέχεται να του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι; Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να βρεθεί σε ανάλογη θέση και να αντιδράσει με ανάλογο τρόπο; Το παιδί λοιπόν που σκοτώθηκε δεν ανήκει αποκλειστικά στην χαροκαμένη του οικογένεια, αλλά σε όλους μας, είναι το δικό μας παιδί.
Μα θα μου πεις, για ένα εισιτήριο; Έτσι νομίζεις; Ότι χάθηκε μια νέα ζωή για ένα εισιτήριο; Όχι φίλε μου. Έχουμε δώσει με τη στάση μας δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους αγαπημένους μας. Για σκέψου το λίγο. Αν ήθελαν απλά να ελέγξουν την λαθρεπιβίβαση, αρκούσε να δώσουν εντολή στους ελεγκτές να κατεβάζουν στην επόμενη στάση τους παραβάτες. Ούτε πρόστιμα, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε κρατήσεις, ούτε τίποτα. Όμως ο στόχος είναι άλλος. Η άσκηση εξουσίας σε βάρος του άτυχου που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο. Ειδικά στις μέρες μας που ακόμη και το αντίτιμο ενός απλού εισιτηρίου αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για πολλούς από εμάς. Και πρωτίστως για τα παιδιά μας.
Γιατί νομίζεις οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον ελεγκτή και τον οδηγό ως συνεργό σε ανθρωποκτονία, όπως όφειλαν; Για σκέψου το λίγο. Οι αστυνομικοί παραλαμβάνουν το πτώμα του νέου και μαθαίνουν για την συμπλοκή που προηγήθηκε με τον ελεγκτή και τον οδηγό. Κι αντί να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου, τι κάνουν; Απολύτως τίποτε. Συλλέγουν απλά τη σωρό του παιδιού και αφήνουν τους δράστες ελεύθερους αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να δράσουν όπως έδρασαν. Έστω κι αν κόστισε μια ανθρώπινη ζωή.
Φαντάσου το συμβάν κάπως διαφορετικά. Φαντάσου το νέο να είχε σπρώξει με δύναμη τον ελεγκτή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρει τραγική κατάληξη. Τι θα συνέβαινε τότε; Υπήρχε περίπτωση να γλυτώσει την αυτόφωρη διαδικασία ο νέος; Ούτε κατά διάνοια. Άσε που μέσα στο κρατητήριο σίγουρα θα βρίσκονταν τα γνωστά θρασύδειλα αποβράσματα που κάτω από την αστυνομική στολή φορούν τα εμβλήματα της συμμορίας του υποκόσμου με τον παραφύση μαίανδρο, ο οποίος παραπέμπει στη ναζιστική σβάστικα και θα το είχαν μαυρίσει στο ξύλο για παραδειγματισμό.
Και η δικαιοσύνη; Ποια δικαιοσύνη; Μέσα σ’ ένα τέτοιο καθεστώς όπου η έννοια του δικαίου έχει ταυτιστεί απόλυτα με το συμφέρον του ισχυρού και της εξουσίας η τέχνη κάθε δικαστή και εισαγγελέα συνίσταται – στην καλύτερη περίπτωση – «εις το να πλατύνη τα πράγματα και τα μυίας να μεταποιεί εις ελέφαντας,» όπως έγραφε ο Παύλος Καλιγάς στον Θάνο Βλέκα ήδη από το 1850. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το χειρότερο, δεν είναι παρά τα εκτελεστικά όργανα της εξουσίας κι αυτών που κρύβονται πίσω της. Να γιατί οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο ελεγκτής κι ο συνεργός του είναι «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Έστω κι αν από τη στιγμή που ασκήθηκε φυσική βία εναντίον του νέου προκειμένου να κρατηθεί παρά τη θέλησή του, το «εξ αμελείας» είναι πρόκληση που προσβάλλει κάθε έννοια δικαίου.
Όμως, εδώ ακριβώς βρίσκεται το κουμπί. Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας, είτε πρόκειται για ελεγκτή, είτε για οποιονδήποτε άλλο, έχει δικαίωμα να ασκήσει φυσική βία, να ποδοπατήσει με τον πιο προκλητικό τρόπο την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη και για ένα αντίτιμο εισιτηρίου. Πρέπει ο ραγιάς να αισθάνεται ραγιάς σε κάθε φάση της καθημερινής ζωής του. Και πότε ο ραγιάς έχει πεισθεί ότι δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από ραγιάς; Όταν πληρώνει αδιαμαρτύρητα και από φόβο ότι του απαιτεί η εξουσία, όσο παράλογο κι αν είναι, όσο κι αν θέτει την ίδια την επιβίωσή του σε κίνδυνο. Τα χαράτσια και ο αγάς που τα εισπράττει κάνουν τον ραγιά φιλήσυχο, έλεγε παλιά το δοβλέτι.
Κι αν χαθεί μια ζωή; Κι αν χαθεί η ζωή του παιδιού σου; Τι πειράζει; Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας το πολύ-πολύ να αντιμετωπίσει καμιά κατηγορία «εξ αμελείας» με όλους τους υπουργούς, τους αστυνόμους, τους εισαγγελείς, τους δικαστές, τους επιθεωρητές και τα υπόλοιπα θηρία της εξουσίας σε παρέλαση να εφαρμόζουν το νόμο, το δικό τους νόμο. Κι ο ραγιάς, ραγιάς.
Γιατί εκπλήσσεσαι; Γιατί κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις; Εμείς δεν τους έχουμε επιτρέψει να έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου στα παιδιά μας; Χρειάζεται να πηδήξει και να σκοτωθεί ένα νέο παιδί ώστε να γλυτώσει τον εξευτελισμό για να αντιληφθούμε πόσο μηδαμινή αξία έχει μια ανθρώπινη ζωή σήμερα μέσα στο καθεστώς που ζούμε; Ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή ενός νέου. Θάνατος δεν είναι για τα παιδιά μας η ανεργία που με δόλιο τρόπο τα έχουν καταδικάσει; Θάνατος δεν είναι για τους νέους το αδιέξοδο μιας δουλειάς χωρίς μέλλον για ένα ξεροκόμματο, ή ενός μέλλοντος χωρίς δουλειά; Τι σε εκπλήσσει λοιπόν;
Γιατί σοκάρεσαι με τον ακαριαίο θάνατο ενός νέου και δεν εξεγείρεσαι με τον αργόσυρτο θάνατο μιας ολόκληρης νεολαίας, μιας ολόκληρης κοινωνίας κάτω από ένα καθεστώς που σε κάθε πτυχή του θέλει να εθιστούμε στο παλιό δόγμα του φασισμού, ότι μόνο η εξουσία έχει το μονοπώλιο της βίας. Τι κι αν πεθάνουν χιλιάδες σαν τον νέο που σκοτώθηκε για να γλυτώσει τον εξευτελισμό. Τι κι αν είναι το δικό σου παιδί. Τι σε νοιάζει; Εσύ θα βρεις χιλιάδες δικαιολογίες για να μην επαναστατήσει το είναι σου. Για να μην κάνεις κάτι. Για να μην κάνεις ότι περνά από το χέρι σου προκειμένου να βουλιάξει αυτό το καθεστώς και οι συνεργοί του, να αποτεφρωθεί από τις φλόγες της οργής ενός λαού που τον θανατώνουν εξεπιτούτου, με πρώτα τα παιδιά του, για να του αρπάξουν την πατρίδα, το βιός και το μέλλον του.
Αισθάνομαι να ξεχειλίζω. Όχι από οργή. Η οργή έχει εξαντληθεί προ πολλού. Ξεχειλίζω από μίσος για όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σ’ αυτήν την κατάσταση να βλέπουμε τα παιδιά μας να τους στερούν το παρόν και το μέλλον, να αργοπεθαίνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας. Και την ημέρα της κηδείας αυτού του νέου, του δικού μας παιδιού, που δολοφονήθηκε από ένα ολόκληρο καθεστώς δεν έχω παρά να διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους τους κυρίους και τις κυρίες αυτού του καθεστώτος: Δείτε με τι ταχύτητα η άμμος χάνεται από την κλεψύδρα της ζωής σας. Πολύ σύντομα οι ανοιχτοί λογαριασμοί μαζί σας θα κλείσουν μια και καλή. Ο νόμος της ιστορικής ανταπόδοσης θα λειτουργήσει και πάλι για να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινωνική ισορροπία και την ανύπαρκτη δικαιοσύνη. Κι ως τότε στο μόνο που έχετε να ελπίζετε είναι στον οίκτο των θυμάτων σας, του απλού κόσμου, του κόσμου του μεροκάματου, που μέρα με τη μέρα λιγοστεύει επικίνδυνα για εσάς.

Κι όταν θα έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα όπου οι νεκροί και οι αδικημένοι θα βρουν τη δικαίωσή τους, ο αδικοχαμένος νέος, το δικό μας παιδί, θα βρίσκεται εκεί ολοζώντανο να σέρνει τον χορό της νίκης, σαν έναν λεβέντικο τσάμικο, ή ποντιακό πυρρίχιο, με τρόπο που μόνο τα καλύτερα παλικάρια της πατρίδας μας με αλύγιστη ψυχή και ακόρεστη δίψα για την ζωή ξέρουν. Κι εμείς, οι γονείς του, θα είμαστε εκεί να τον χαρούμε στην αυγή μιας νέας Ελλάδας.

Molotov_Esfigmenouhttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/07/Molotov_Esfigmenou-300x232.jpg 300w" sizes="(max-width: 660px) 100vw, 660px" />

Η παραπάνω φωτογραφία υποτίθεται ότι είναι από την χθεσινή επιχείρηση να εκτελεστεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου και υπέρ της νέας.
Είναι πραγματική η πρόκειται για φωτομοντάζ ?.
Εμείς να σημειώσουμε τις αντιφάσεις και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

1)Φαίνεται ότι το μπουκάλι είναι αντεστραμμένο γιατί το φωτεινό σημείο βρίσκεται από την κάτω μεριά, ενώ λογικά έπρεπε νά ‘ναι από πάνω, λόγω ουρανού και ηλίου.
2)Το περιεχόμενο δε φαίνεται να έχει πυκνότητα, άρα έπρεπε να σχηματίζεται αμυδρά η γραμμή του καλωδίου πίσω από το μπουκάλι.
3)Δεν υπάρχει καπνός στη φωτιά και η φλόγα φαίνεται θολή στις άκρες. Ένδειξη ότι ενδεχομένως έχει δουλέψει photoshop ή εντολή blur tool.
4)Το κενό αέρος στο πίσω μέρος του μπουκαλιού δεν είναι οριζόντιο και έχει κλίση προς τα πίσω (photoshop, εντολή rotate).
5)Ο φωτογράφος βρίσκεται σε τέτοια θέση που λογικά αν έπεφτε η μολότοφ θα φωτογράφιζε την φωτιά που θα προκαλούσε.
Ποτέ μην εμπιστεύεστε αυτό που βλέπετε, τις μεγαλύτερες προβοκάτσιες τις έχουν κάνει με φωτογραφίες και βίντεο.

Επέμβαση των ΜΑΤ στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 29 - 2013
monaxoi esfigmenou
09:46 Ενας μοναχός τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από μοναχούς της παλιάς αδελφότητας, κατά τη διάρκεια επέμβασης των ΜΑΤ στο κονάκι της Εσφιγμένου. Ο μοναχός τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σπάσουν
την πόρτα με μικρό γερανάκι. Οι μοναχοί για να ανακόψουν την επέμβαση πέταξαν στουπί προς τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να εξετάζεται ακόμη και η παρέμβαση του εισαγγελέα με κατηγορίες για τρομκρατική ενέργεια. Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Thesstoday, την ώρα της επέμβασης, παρίστατο δικαστικός επιμελητής, Οι ζηλωτές μοναχοί επικοινώνησαν με το νομικό τους σύμβουλο ο οποίος τους ενημέρωσε ότι για να ανοίξουν την πόρτα θα πρέπει να τους το ζητήσει εισαγγελέας με ειδικό ένταλμα. Στην προκειμένη περίπτωση το ένταλμα υπήρχε, όχι, όμως, ο εισαγγελέας.
 
Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, πριν από μισή ώρα, στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους. Ανδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονται «ταμπουρωμένοι» τουλάχιστον 20 μοναχοί.

 

Δεν τα κατάφεραν ωστόσο και, την ώρα αυτή, προσέρχονται στο σημείο πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Σημειώνεται ότι οι μοναχοί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής. Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση, εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη για ακόμη μία φορά.
peripolikoesfigmenou
«Μολών λαβέ» έλεγαν από την αρχή οι ζηλωτές μοναχοί, που παραμένουν στο κτήριο μαζί με λαϊκούς-πιστούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια. «Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε» αναφέρουν σε ανακοίνωση και προσθέτουν: «Να πάρουν τα ευρωπαικά κονδύλια τους, που τόσο κόπτονται, και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, ενοχλούμε παραπάνω απ’ όσο πιστεύαμε».
Μέχρι χθες το βράδυ, εξάλλου, στο κονάκι υπήραν αρκετοί κοσμικοί για το Σαββατοκύριακο οπότε, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικοί περίμεναν να το εγκαταλείψουν για να ξεκινήσουν την «επιχείρηση» εκκένωσης.

Λαϊκή συμμετοχή πεινασμένων στο μοίρασμα τροφίμων από τη νεοναζιστική χρυσή αυγή. Κι οι δημοκράτες πολιτικοί διακοπές στα πεντάστερα ξενοδοχεία και λουξ κότερα…
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS/ Alexandros Katsis)

Mόνον αδαείς δεν διαπιστώνουν πλέον ότι τα κόμματα του μνημονίου, αλλά και το κόμμα μιας «σωστής δανειακής σύμβασης» (έτσι βάφτισαν τα μνημόνια οι του ΣΥΡΙΖΑ) εργάζονται πυρετωδώς για την επέλαση των νεοναζί της χρυσής αυγής.
Πρόκειται για επιλογή που έχει υποβληθεί από την τρόικα και την εκτελεί κατά γράμμα το σύστημα της κλεπτοκρατίας, της μίζας και της ρεμούλας.
Επέτειο «αποκατάστασης» της δημοκρατίας χθες…
Ποιας δημοκρατίας;
Των 4.000 αυτοκτονιών;
Των αμέτρητων χιλιάδων πεινασμένων οικογενειών;
Αυτών που…
τους έχουν κόψει ρεύμα και νερό;
Των παιδιών που λιποθυμούν από την πείνα στα θρανία;
Των αστέγων;
Των ανέργων;
Των απολυμένων;
Των καταστρεμμένων οικογενειών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων που κυνηγάει η εφορία για οφειλές φόρων εισοδήματος;
Των οικογενειών που οι δικαστές του καθεστώτος παραδίδουν τον ιδρώτα χρόνων στις τράπεζες;
Κι αυτοί μιλούν για αποκατάσταση της «δημοκρατίας»!
Θα ήταν ηλίθιοι οι χιτλερίσκοι της χρυσής αυγής αν δεν έβγαιναν με μια φουτουριστική δράση: Μοίρασμα τροφίμων!

Ο λαός πεινάει κι αυτοί βολεμένοι στους παχυλούς μισθούς των αξιωματούχων, στις μίζες και τις λοβιτούρες βγάζουν άναρθρες κραυγές περί αποκατάστασης της δημοκρατίας…

Κι όμως γνωρίζουν και εφαρμόζουν κατά γράμμα το σχέδιο!
Πείνα, δυστυχία, εξαθλίωση από την ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και άσφαιρες κραυγές επαναστατικής γυμναστικής του ΣΥΡΙΖΑ…
Ξεχνάνε πολλοί -ή κάνουν πως ξεχνούν- ότι ο φασισμός και ο ναζισμός εδραιώθηκαν με αντικαπιταλιστικά συνθήματα και βασίστηκαν στις εξαθλιωμένες μάζες των προλεταρίων. Όταν δεν έχεις να βάλεις στην κατσαρόλα λίγο νερό και φαγητό για την οικογένειά σου… δεν σε νοιάζει, δεν σε ενδιαφέρει, τα γράφεις στ’ αρχίδια σου το ποιος μοιράζει δωρεάν λίγη τροφή.
Όταν η ΔΕΗ σου κόβει το ρεύμα… δεν σε νοιάζει αν την επανασύνδεση (συνοδευόμενη από απειλή στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ, να μην τολμήσουν να ξαναδιακόψουν) στην κάνει η χρυσή αυγή.
Όταν χρειάζεσαι να κάνει εγχείρηση το παιδί σου, ο αδελφός σου, η γυναίκα σου και το ραντεβού ίσως κλείνεται σε 8-10 μήνες, δεν σε ενδιαφέρει αν η χρυσή αυγή απειλήσει τον κάθε πρόεδρο νοσοκομείου και αυθημερόν σου βρει κρεβάτι και γίνεται η εγχείρηση χωρίς φακελάκι.
 Όταν για να συνταγογραφίσεις τα πάγια φάρμακα του μήνα που παίρνει η γερόντισσα μάνα σου πρέπει ν’ αναζητάς ρουσφέτι για να βρεις γιατρό που έχει κενό στα όρια του Λοβέρδου, τότε δεν σε νοιάζει πως τη συνταγή στη φέρνει στο σπίτι η χρυσή αυγή.
Και καλά τα γερμανοτσογλάνια του Δ’ Ράιχ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αλλά η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση τι κάνει, εκτός από τις άσφαιρες κορώνες στο επονομαζόμενο από το λαό μπουρδέλο; Η αξιωματική αντιπολίτευση τι κάνει; Την πάλαι ποτέ γελοιότητα του «κινήματος» της πατάτας; Τα «κοινωνικά ιατρεία» ή παντοπωλεία, απάνθρωπες μέθοδοι της αισχρότητας που ονομάζουν φιλανθρωπία και που ουσιαστικά γίνονται εργαλεία του καθεστώτος και τους ευχαριστούν οι γερμανοτσολιάδες της κυβέρνησης Σαμαρά για την ανιδιοτελή προσφορά τους;
Αρκούσε την ημέρα που εκθειάζουν ως επέτειο «αποκατάστασης της δημοκρατίας» να αποφασίσουν πως οι τράπεζες, τις οποίες τάισαν με δισεκατομμύρια για τις «σώσουν» και τα οποία χρήματα προστέθηκαν στο «δημόσιο χρέος» -δηλαδή στις τσέπες του λαού-, παγώνουν κάθε απαίτηση για πέντε χρόνια σε οφειλέτες μέχρι 50, 60, 70… χιλιάδες ευρώ και για πέντε χρόνια ΚΑΜΙΑ κατάσχεση σπιτιού για οφειλές αυτού του ύψους.
Τι λέμε… να αποφασίσουν οι πολιτικοί απατεώνες να περικόψουν κέρδη στα αφεντικά τους (τράπεζες), δηλαδή να περικόψουν μίζες που πάνε παντελόνι σ΄ αυτούς.
Έτσι… όταν ο δεξιός, αριστερός, κεντρώος πολίτης πηγαίνει στη χρυσή αυγή, εσείς να τους εξηγείται τα κακά του ναζισμού, ο προπαγανδιστής της χρυσής αυγής Καμίνης να τους απαγορεύει τη διανομή τροφίμων κι ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να θεσμοθετήσει αντιρατσιστικές μαλακίες ή στελέχη του στη βουλή να εξαντλούν την επαναστατικότητά τους με αντιφασιστικές κραυγές!
ΟΛΟΙ τους εργάζονται για τη χρυσή αυγή και τον νεοναζισμό! Έτσι νομίζουν ότι θα διασωθούν από τη λαϊκή οργή, μιας και ο χωροφύλακάς τους είναι οι νεοναζί της χρυσής αυγής!

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.