Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘Μακεδονικό’ Category

Μακεδονικό: Η σταλινική προδοσία

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 8 - 2011


Το 1943 το ΚΚΕ ήταν καθαρό πρακτορείο της Μόσχας.
Ήδη από την αρχή της αντεπαναστατικής επικράτησης του σταλινισμού, στο νεαρό ακόμα ΚΚΕ της Ελλάδας είχαν ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ οι θέσεις της σταλινικής διεθνούς: Θέσεις που μιλάγανε για «ανεξαρτησία της Μακεδονίας» και για «ανεξαρτησία της Θράκης».
Αναδημοσιεύουμε ένα κείμενό μας από το τεύχος-32, Οκτώβριος 2008.

«Μακεδονικό»:Το ιστορικό μας λάθος

Όσοι προσκυνούνε τα πολιτικά είδωλα και τις αυθεντίες δεν είναι μαρξιστές αλλά «οπαδοί». Δεν υπάρχουν αλάνθαστες «θέσεις», έστω και αν έχουν διατυπωθεί από τον Μαρξ, Λένιν ή Τρότσκι. Πολλοί περισσότερο όταν οι πολιτικές θέσεις διατυπώνονται μέσα στο βρασμό των «γεγονότων» και από νεοσύστατα κόμματα και μάλιστα «υποταγμένα» στο «σταλινικό αλάθητο».

Αρχίζω έτσι, γιατί κάποιοι αριστεροί ειδωλολάτρες μας μιλάνε για «Μακεδονικό έθνος» και σήμερα, επειδή το είχε υποστηρίξει και ο Παντελής Πουλιόπουλος!

Μένουν ειδωλολατρικά κολλημένοι σε μια λαθεμένη θέση του Π.Π. (θα εξηγήσουμε παρακάτω πώς πρόκυψε αυτό το ιστορικό λάθος), δίχως να εξετάσουν το ουσιώδες της εποχής που ζούμε. Ότι σήμερα αυτή η θέση προωθείται από τη Νέα Τάξη, μέσα στην ιμπεριαλιστική στρατηγική σαλαμοποίησης των Βαλκανίων, με ένα και μόνο στόχο: Τον ακρωτηριασμό της χώρας μας και την κατάτμηση του ιστορικού ελληνικού έθνους κράτους.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ (και του γραμματέα του, το 1924) ήταν σωστές, πάλι οι συνθήκες σήμερα είναι ριζικά διαφορετικές. Θα πρέπει το ζήτημα να το θέσουμε υπό το πρίσμα της νεοταξικής στρατηγικής. Αυτό σημαίνει μαρξισμός και διαλεκτική.

Αλλά και η θέση αυτή που ζητούσε την κατάτμηση του ελληνικού έθνους κράτους τότε ήταν ιστορικά και πολιτικά μέγα λάθος.

Ιστορικά, γιατί ποτέ δεν υπήρξε «έθνος Μακεδόνων» και πολιτικά γιατί προωθούσε την κατάτμηση της ιστορικής ολότητας του ελληνικού έθνους.

Ο αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό δεν διαιρεί τα έθνη, αλλά κτυπά τα κράτη για να ενώσει τις εθνικές ολότητες. Ο καπιταλισμός δεν δημιουργεί τα έθνη, αλλά τα έθνη-κράτη. Πολλοί αριστεροί μπερδεύουν τα δύο αυτά ζητήματα. Και δεν αντιλαμβάνονται ότι αν ο καπιταλισμός δημιουργούσε έθνη θα μπορούσε το ελληνικό έθνος να το ονομάσει σλαβικό κ.λπ.

Το αντίστροφο ακριβώς γίνεται. Είναι οι εθνικές ολότητες που προχώρησαν στην «εθνική τους απελευθέρωση» και δημιούργησαν στις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής τα έθνη-κράτη.

Δηλαδή, σχηματικά, ο καπιταλισμός έδωσε στο έθνος και το κράτος. Και σήμερα η Νέα τάξη χρησιμοποιεί το κράτος για να αλώσει το έθνος. Και είναι, ακριβώς, αυτός ο λόγος που σήμερα η διάσωση των εθνών και «εθνικών ελευθεριών» προϋποθέτει την ανατροπή του καπιταλισμού.

Μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να σώσει τα έθνη και τις «εθνικές ελευθερίες» των λαών.

Το να ζητάς, λοιπόν, το 1924, όπως ο Πουλιόπουλος και το ΚΚΕ, την κατάτμηση του ελληνικού-έθνους κράτους, εκτός από ιστορικό ολίσθημα είναι και μεγάλο πολιτικό ολίσθημα.

Αλλά, ας δούμε το ιστορικό του «ιστορικού» αυτού πολιτικού λάθους.

Το 1924, η ηγεσία του ΚΚΕ (με Γραμματέα τον Π.Π.) διατύπωσε τις θέσεις για «ανεξαρτησία της Θράκης» (!) και για «ανεξαρτησία της Μακεδονίας»!

Στο νεαρό ΚΚΕ και στον 24χρονο Γραμματέα του επιβλήθηκαν οι θέσεις του Κρεμλίνου!

Αυτό διαφαίνεται καθαρά από τα ίδια τα λόγια του Πουλιόπουλου:
«Ο εισηγητής Μανουίλσκυ – διαβάζουμε στο 5ο Συνέδριο (1924) έλεγε: Η μπόμπα που βάζουμε για την επιτυχία της Επανάστασης στην Ευρώπη είναι τώρα: οι εθνικές εξεγέρσεις. Κεντρικό ζήτημα που επισκίασε όλα τα άλλα στο 5ο Συνέδριο ήταν το εθνικό. Τότε υποχρεώθηκε και το ΚΚΕ να βάλει το μακεδονικό στο κέντρο της πολιτικής του γιατί – δήλωναν ο Δημητρώφ και ο Κολλάρωφ στη Μόσχα- “μόνο έτσι θα κατακτήσουμε τους κομιτατζήδες στη συμμαχία με εμάς για την κατάληψη της εξουσίας στη Βουλγαρία”. Το ΚΚΕ πρέπει να είναι έτοιμο σε κάθε θυσία για τη βουλγαρική επανάσταση, δηλαδή για τη βαλκανική επανάσταση».

Οι οπορτουνιστικές, γραφειοκρατικές μανούβρες στο απόγειό τους. Το ΚΚΕ υποχρεώθηκε να αυτοκτονήσει για χάρη της βουλγαρικής επανάστασης!!!

Γιατί αυτοκτονία ήταν να δεχτεί τους γραφειοκρατικούς καιροσκοπισμούς του Κρεμλίνου που ακρωτηρίαζαν εθνικά την Ελλάδα και οδηγούσαν σε οικονομική καταστροφή και σε προσφυγιά εκατομμύρια πολίτες.

Και επειδή οι Επαναστάσεις δεν είναι «κομπίνες» καιροσκοπικές, η συμμαχία αυτή των σταλινικών με τους κομιτατζήδες (οι οποίοι είχαν και αιματοκυλίσει τους ελληνικούς πληθυσμούς στη Μακεδονία) οδήγησε: Στη συνεργασία των κομιτατζήδων ΟΧΙ με το ΚΚ Βουλγαρίας, αλλά με τον γερμανο-ιταλικό φασισμό!!!

Ο ίδιος, ο Π.Π., στο κείμενό του παραδέχεται ότι η «μπόμπα Μανουίλσκυ» αντί να τινάξει στον αέρα τον καπιταλισμό, τίναξε το ΚΚΕ και το ΚΚΒ.

Να θυμίσουμε εδώ και τούτο: Μετά από δύο δεκαετίες ο Στάλιν ζήτησε και πάλι από το ΚΚΕ να θυσιαστεί για να νικήσει η «κινέζικη επανάσταση». Γνωρίζουμε την τραγωδία μας!!!

ΟΙ «θέσεις», λοιπόν για το «μακεδονικό» ήταν «καπέλο» του Κρεμλίνου στο νεαρό ΚΚΕ.

Το 1940, ο Πουλιόπουλος διαφοροποιείται:

«Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία-Ενιαία και Ανεξάρτητη Θράκη της 7ης Βαλκανικής Συνδιάσκεψης και του Έκτακτου Συνεδρίου του ΚΚΕ του 1924 ήταν ανεδαφικό».

Επίσης γράφει:

«Θρακική εθνότητα δεν υπάρχει. Η ανάμιξη Τούρκων και Ελλήνων δεν βάζει το εθνικό ζήτημα εκεί πέρα με τη μορφή αυτή («θρακικό έθνος»)- φανερό το πράμα».

Το 1940 έγινε για τον Π.Π. «φανερό το πράμα». Τι καινούργια στοιχεία μπορεί να υπήρχαν για τη Θράκη το 1940 που δεν υπήρχαν το 1924 και τα μετέπειτα χρόνια;

Το ίδιο και για το «μακεδονικό» ο Π.Π. ουδέποτε παρουσίασε στοιχεία που να στηρίζουν το λάθος του. Το μόνο που παραδέχτηκε, το 1928, ήταν ότι έγιναν λάθη τακτικής στην προβολή των συνθημάτων για «ανεξάρτητη Μακεδονία».

Ο Π.Π., παρά το γεγονός ότι ήταν μεγάλος επαναστάτης, στο ζήτημα της «Μακεδονίας» δεν έκανε ποτέ μια ανοικτή αυτοκριτική. Και το λάθος του δεν ήταν τακτικό, αλλά στρατηγικό: Ζητούσε μέσα στον καπιταλισμό τον ακρωτηριασμό του ελληνικού έθνους.

Φυσικά εμμέσως δικαιολόγησε το λάθος του. Όταν, αργότερα, έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε μορφή ανεξαρτησίας και αυτονομίας την εγκαθίδρυση της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας.

Αυτοκριτική, όμως, για τις παλιές του καταστροφικές θέσεις δεν έκανε ποτέ. Γι’ αυτό έχουμε και τους σημερινούς ειδωλολάτρες να μας πετάνε στα μούτρα, σαν θεϊκό νόμο, τις παλιές θέσεις του Π.Π. για το «Μακεδονικό». Λες και ο Π.Π. ήταν ο αλάνθαστος και μάλιστα στην ηλικία (24 χρόνων) που ήταν Γραμματέας του ΚΚΕ, το οποίο ήταν νεαρό και αυτό και εγκλωβισμένο στα παιχνίδια του Κρεμλίνου…

http://resaltomag.blogspot.com/2011/01/blog-post_08.html

Ο Γιάννης Μπουτάρης και η FYROM

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 28 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/12/mpoytaris.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Σε λίγες ημέρες ο κ. Γιάννης Μπουτάρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ως Δήμαρχος της πόλεως της Θεσσαλονίκης, που προέκυψε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, στην χώρα μας.

Ως Δήμαρχος της πόλεως πλέον, άρχισε το «θεάρεστο»έργο του από το ευαίσθητο Εθνικό θέμα, για όλους τους Έλληνες, δηλαδή την οριστική ονομασία της γείτονας χώρας ΠΓΔΜ. Έτσι σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik» διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει οι Σκοπιανοί να κάνουν υποχωρήσεις και να αλλάξουν στάση, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα του ονόματος. Θεωρεί λοιπόν ως υποχώρηση και ως καλύτερη ιδέα το όνομα  να είναι το «Σλαβομακεδονία», το οποίο χαρακτηρίζει καλύτερο από το «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία». Δηλαδή ο κ. Μπουτάρης, γίνεται σύμμαχος όλων εκείνων των αλαλαζόντων εχθρών της Ελλάδος, που επιχειρούν να μας πείσουν πως ο όρος «Μακεδονία», πρέπει να υπάρχει στην μελλοντική ονομασία του ψευτοκρατιδίου. Δεν αντιλαμβάνεται, ότι τέτοιες θέσεις είναι πολύ επικίνδυνες για το μείζον Εθνικό μας  θέμα και ανοίγει άλλη μία κερκόπορτα για  τους γείτονες, στην εξεύρεση λύσης επ’ ωφελείας τους, για την ονομασία του κρατιδίου τους;

Βέβαια ο κ Μπουτάρης δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να συνταχθεί με όλους εκείνους τους πολιτικούς που παρακμασμένου πολιτικού συστήματος της χώρας μας, που επέλεξαν την οδό του συμβιβασμού για το συγκεκριμένο Εθνικό ζήτημα.

Έτσι, θυμάμαι  την δήλωση που είχε κάνει ο πρώην Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ κ. Γεωργιάδης , τον Οκτώβριο του 2005, ότι το όνομα Μακεδονία και οι διεκδικήσεις αυτού, είναι «Μπούρδες».

Επίσης, θυμάμαι την κ.  Μπακογιάννη, ως Υπουργό εξωτερικών της χώρας, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή να δέχεται να παραβρεθεί ο τότε Υπουργός εξωτερικών της Fyrom στην Σύνοδο των μελών κρατών του ΟΑΣΕ που έγινε στην Κέρκυρα στις 27/06/2009, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά  «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η κ.Μπακογιάννη δε, είχε προκλητικά αγνοήσει, απόφαση του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, που ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη, τον Ιούνιο του 2008, του πρώην Προέδρου της Fyrom, επειδή θα γινόταν η μεταφορά του με το ίδιο αεροσκάφος.

Τέτοιες ηττοπαθείς , απαξιωτικές και προσβλητικές στάσεις, έχουμε δει κατά καιρούς για τα Εθνικά μας θέματα από πολλούς πολιτικούς  που μετέχουν των υψηλοτέρων πολιτικών αξιωμάτων της χώρας!!!

Όλες αυτές οι στάσεις πολιτικών προσώπων, υπονομεύουν την διαπραγματευτική μας θέση, έναντι των γειτόνων μας και εξασθενούν τα επιχειρήματά μας στον διπλωματικό στίβο για επίλυση του προβλήματος.

Από την μία λοιπόν μεριά, έχουμε την αδιάλλακτη στάση, επί δεκαετίες όλων των κυβερνήσεων των Σκοπίων και από την άλλη, έχουμε την οσφιοκαμπτική πολιτική των πολιτικών και όχι μόνο, ταγών αυτής της χώρας.

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., φοβάμαι πως, τους πρώτους μήνες του νέου έτους, θα κοιτάξει με συνοπτικές διαδικασίες,  να «κλείσει» το ζήτημα της ονομασίας του ψευτοκρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας.

Ποιοι φαντάζεστε, πως θα διεκδικήσουν, ότι από αιώνες μας ανήκει;

Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος ή ο κ. Βενιζέλος;

Αυτοί δηλαδή, που διόρισαν, πρόεδρο της ΔΕΘ, επί κυβερνήσεως τους, τον φιλοσκοπιανό και Ελληνόφωνο, όπως ο ίδιος δηλώνει, κ. Γιάννη Κωνσταντίνου;

Καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει πλέον να διαπραγματεύεται την σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, την οποία επί πενταετίας τουλάχιστον έχει προτείνει στους Σκοπιανούς. Η υπομονή και η ανεκτικότητα έχει τα όριά  της!!!

Εφ’ όσον η πρότασή μας δεν έχει γίνει επί τόσον καιρό αποδεκτή –ευτυχώς – από τους κακόπιστους γείτονές μας, είναι καιρός πια να αποσυρθεί!!!

Δεν μπορεί η Ελλάς, να αναλώνει το διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο της σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, εάν βεβαίως θεωρεί πως είναι χώρα που σέβεται τον εαυτό της και την κυρίαρχη θέση της στα Βαλκάνια.

Πιστεύω, ότι πρέπει οι όποιες διαπραγματεύσεις αποφασισθούν από τούδε και στο εξής, να ξεκινήσουν από μηδενική βάση, χωρίς καμία αναφορά στο Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας.

Το κρατίδιο των Σκοπίων έχει πολλούς οικονομικούς, πολιτικούς και αμυντικούς λόγους (δραστηριότητα Ελληνικών επιχειρήσεων στο έδαφός τους, είσοδο τους στους κόλπους της Νατοϊκής συμμαχίας, μελλοντική ένταξη στην Ε.Ε.), να συμβιβασθεί προς την πολύ ισχυρότερη Ελλάδα, η οποία αποτελεί την μοναδική εγγύηση ύπαρξής του.

Από πλευράς μας το σλαβικό μόρφωμα, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με νέο πνεύμα και η «Αλβανοσλαβία», θα ήταν ονομασία που συμβαδίζει εθνολογικά  με τον τρόπο κατά  τον οποίο αυτό συντίθεται.

Δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ επί της ουσίας να δεχθούμε “de jure” αναγνώριση!!!

Παναγιώτης Αποστόλου

http://www.antinews.gr/

Χατζημαρκάκης: Με απειλεί το κόμμα του Γκρουέφσκι!!

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 2 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/12/Χατζημαρκάκης.gif 500w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />O Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης- FYROM, υποστηρίζει ότι ανώτερα στελέχη του κόμματος του Γκρουέφσκι, του VMRO-DPMNE, τον απείλησαν ότι θα χάσει την αξιοπιστία του αν προβεί σε ενέργειες, όπως έκαναν ο Έρβαν Φουερέ και ο Ζόραν Θάλερ. Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Χατζημαρκάκης, ελληνικής καταγωγής, δήλωσε ότι είπαν στον φίλο του και συνάδελφό του, Θάλερ, ότι έχει χάσει την αξιοπιστία του για αποφάσεις του που αφορούσαν την Βαρντάρσκα. «Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε με τον Θάλερ, αλλά ξέρω ότι είναι ο κοινοβουλευτικός εισηγητής για την πΓΔΜ, η οποία πΓΔΜ, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, αν και ο Θάλερ είναι φίλος και συμπαθεί τους σκοπιανούς.

Είναι ηλίθιο να τον δυσφημούν. Πολιτικοί από το κόμμα VMRO-DPMNE απείλησαν κι εμένα, ότι ενδέχεται να χάσω την αξιοπιστία μου», ισχυρίστηκε ο Γερμανός φιλελεύθερος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποκάλυψε ακόμη, ο Χατζημαρκάκης, ότι ξένα ΜΜΕ κλήθηκαν (από τους Σκοπιανούς) να ερευνήσουν για να αποκαλυφθεί εάν έχει δωροδοκηθεί από τους Έλληνες!! Την κατηγορία αυτή την απέρριψε και την χαρακτήρισε γελοία. Σημειώνεται ότι ο σκοπιανός βουλευτής – Βλάτκο Γκόρτσεφ (Влатко Ѓорчев) πρόσβαλε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον πρέσβη της ΕΕ στα Σκόπια Έρβαν Φουέρε.

echedoros-a

«Κέρδισε μια μάχη η Ελλάδα» γράφουν σήμερα τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, «αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των χωρών των Ηνωμένων Εθνών η «μακεδονική» γλώσσα μετά μάλιστα από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου, πρόσφατα, την ανέφερε ως «εθνική γλώσσα της Fyrom”.Αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα: «Στη στήλη όπου ήταν αναγεγραμμένη η «μακεδονική» γλώσσα, τώρα δεν…..
υπάρχει, η θέση της είναι κενή. Σε άλλες χώρες δεν παρατηρείται αυτό. Έτσι για παράδειγμα ο βόρειος γείτονάς μας έχει την επίσημη ονομασία ‘Δημοκρατία της Σερβίας’ και στο τμήμα που αφορά την εθνικότητα αναγράφεται ‘σερβική’ και στη γλώσσα αναγράφεται επίσης, πολύ φυσιολογικά, ‘σερβική’.

Στην περίπτωση της χώρα μας το επίσημο όνομα είναι ‘Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ δηλαδή ‘FYROM’ και ως γλώσσα της χώρας αυτής που ήταν μέχρι τώρα η «μακεδονική», τώρα είναι η θέση αυτή κενή.Προς το παρόν όμως, οι κωδικοί της χώρας και το νόμισμα εξακολουθούν να παραμένουν ως ΜΚ και το νόμισμα MKD”.

Όπως ανακοινώθηκε «για την υπόθεση αυτή έχει προετοιμάσει μια κατάλληλη απάντηση ο πρέσβης τηςΒαρντάρσκας (Fyrom) στον ΟΗΕ, Σλόμπονταν Τασέφσκι, με σκοπό να αποκατασταθεί η αφαίρεση αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάντισον Στάμοφ απαντώντας σε δημοσίευμα του Ντνέβνικ, που έφερε το ζήτημα αυτό στη δημοσιότητα.Η εφημερίδα μάλιστα σημειώνει ότι «τυχαία ή όχι, η αλλαγή αυτή συμπίπτει με την διαγραφή της «μακεδονικής» γλώσσας και στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναφερόταν στην πρόοδο της ΠΓΔΜ και η οποία προκάλεσε έντονη αντίδραση στη χώρα.

Ο χάρτης της ταυτότητας της πΓΔΜ υπήρχε στις έξι επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών, στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινεζικά και αραβικά, ήδη, από το 1993, με την είσοδο της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη», σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας της Βαρντάρσκας.
echedoros-a.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_7048.html

Μακεδονία του Βαρδάρη ή “βαρβαρική Μακεδονία”;

Posted by Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 29 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/09/lefkos-pyrgos01.jpg 420w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Γράφει ο Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος

καθ. ιστορικού – συγγραφέας – δημοσιογράφος SBS Αυστραλίας

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν έντονα φήμες για μυστικές διπλωματικές κινήσεις μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για προτάσεις και αντιπροτάσεις, για αποδοχή από πλευράς του βόρειου γείτονά μας του όρου “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”. Κανένας δεν πληροφορεί κανέναν για τίποτα, όλα γίνονται “κρυφά”, στο σκοτάδι, στη αγνωσία, κάτω από το τραπέζι, σαν να πρόκειται για συγκέντρωση παρανόμων, προς τη νομιμοποίηση της μεγαλύτερης και της πιο επαίσχυντης ιστορικής απάτης όλων των εποχών. Και αυτό σε βάρος των Μακεδόνων του “προφράγματος” και της ασπίδος του ελληνισμού. Ο βίαιος αποχωρισμός του όρου Μακεδών από τον όρο Έλλην, εθνολογικά, εθνοτικά, εθνογραφικά, γεωγραφικά, βοηθά στην αποδοχή οποιασδήποτε ονομασίας για να κλείσει επιτέλους το “σκοπιανό”, τώρα μάλιστα που η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και στη σκλαβιά, την υποτέλεια του ΔΝΤ (ΤΝΤ καλύτερα), που ήδη έχει αποδομήσει τη συνοχή αυτού του ιστορικού έθνους, που την κατοικεί (του ελληνικού), σκορπώντας απογοήτευση και οργή. Και όλοι μιλάνε για δήθεν “υποχώρηση”, “μετακίνηση”, “μετατόπιση” του Νίκολα Γκρούεφσκι, του πρωθυπουργού των Σκοπίων, επειδή έκανε δηλώσεις ότι το “θέμα πρέπει να επιλυθεί, απλά φταίνε οι μαξιμαλιστικές επιδιώξεις και απαιτήσεις της Ελλάδα”. Δεν είναι καθόλου “υποχώρηση”, “μετακίνηση”, “μετατόπιση”, απλά πονηρός τακτικισμός, για να επιτραπεί η επιδιωκόμενη ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Κατά τα άλλα οι προκλήσεις συνεχίζονται στη γειτονική χώρα, σχετικά με τον ολοκληρωτικό σφετερισμό της μακεδονικής ιστορίας. Τοποθετήθηκαν αγάλματα -ύψους 6 μέτρων- λεόντων, που όπως τονίστηκε ήταν η δύναμη και η βασιλική προβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα ακριβώς από τα ήδη ευρισκόμενα αγάλματα των αρχικομιτατζήδων Gace Delcev και Damjan Gruev. Ευφυέστατη σύζευξη! Στο αναγνωστικό της Ε’ δημοτικού, στη σελ. 32, τονίζεται ότι “ο 16ος ήλιος της Βεργίνας είναι η μοναδική, η νόμιμη και η πραγματική σημαία και έμβλημα της δημοκρατίας της Μακεδονίας παγκοσμίως, αλλά με το πείσμα της Ελλάδος αυτό κατέστη αδύνατο. Ο τέλειος συνδυασμός: κλοπή της ιστορίας και καλλιέργεια του διεθνοτικού μίσους και τα μικρά παιδιά γίνονται κάποτε μεγάλοι. Απίστευτη και ρυπαρή επιχείρηση προπαγάνδας εντός της Ελλάδας, στον μακεδονικό χώρο από το “Vino Zito” (Ουράνιο Τόξο), εκμεταλλευόμενο την καλοκαιρινή ραστώνη και την πλήρη αδιαφορία των “υπεύθυνων” ή ακόμη χειρότερα τη σιωπηρή τους συναίνεση. Την κοινή δήλωση των “ομογενειακών” οργανώσεων του εξωτερικού, της γειτονικής χώρας O.M.D., S.M.K. (“Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά”, “Παγκόσμιο Μακεδονικό Συνέδριο” του Todor Retrov) υποβοηθούμενων από το τουρκικό λόμπι, που μίλησαν ξεκάθαρα “για κατεχόμενη Μακεδονία, για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μέχρι το 1912 ήταν τουρκοσκοπιανή” και ότι “οι Έλληνες με την εκπνοή του 2012 και την παρέλαση 100 χρόνων από τη συνθήκη του Βουκουρεστίου θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα μακεδονικά εδάφη, τα οποία κατέχουν παράνομα”.

Εορτασμοί και μνημόσυνα από τις παραπάνω οργανώσεις, που παραδέχθηκαν όμως απερίφραστα ότι οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν απίστευτη δουλειά και κρατούν τις “ελληνικές θέσεις ζωντανές, μάχονται κάθε μέρα και κερδίζουν” (γιατί εντός της Ελλάδας τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την οικονομική κρίση και τις κομματικές εξελίξεις ένθεν κακείθεν), για το Γράμμο και το Βίτσι και τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του “ψευτομακεδονικού” έθνους από τους “Έλληνες μοναρχοφασίστες”! Και εμείς σαν βρεγμένες χήνες με βλέμμα και ψυχολογία ενόχου, σαν να είμαστε εμείς οι κλέφτες της ιστορίας, χαιρόμαστε να παίρνουμε τα ψιχία “εκ της τραπέζης” του Γκρούεφσκι και ζητωκραυγάζουμε, όταν κάνει δηλώσεις, που μπορεί να σημαίνουν “κάποια κινητικότητα στο όλο θέμα”. Και σαν ζητιάνοι οι “χαρούμενοι ergaomnites”, γεωγραφίζοντες “επαΐοντες ανευθυνοϋπεύθυνοι”, δεν αντιλαμβάνονται ότι η γειτονική χώρα δεν προτίθεται να αλλάξει το όνομα. Απόδειξη είναι ότι τονίζεται σε κάθε ευκαιρία από πλευράς Σκοπίων ότι: “η Αθήνα έχει το πρόβλημα με το συνταγματικό μας όνομα, αν γίνει αποδεκτό κάποιο όνομα αυτό δεν συνεπάγεται αλλαγή του συντάγματος και της ονομασίας, ότι αυτό το καινούριο όνομα δεν θα είναι διαφορετικό για κανέναν, και ότι οι 126 χώρες που αναγνώρισαν το κράτος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα συνεχίσουν να το αποκαλούν έτσι”. Δηλαδή απολύτως τίποτε, η λύση και η δήθεν “υποχώρηση” του Γκρούεφσκι δεν είναι ούτε για τους αφελείς. Πρόσφατα και ο αμερικανός πρέσβης Fillip Ricker, ξεκαθάρισε ότι η αμερικανική πολιτική “δεν ευνόησε και δεν ευνοεί καμιά διπλή ονομασία και ότι το κύριο θέμα είναι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ”, παρά το ότι το θέμα των Σκοπίων βρίσκεται πολύ χαμηλά στην ατζέντα του Μπαράκ Ομπάμα και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όσο για τον όρο “Μακεδονία του Βαρδάρη” είναι διπλά επικίνδυνος και συνάμα δείχνει τέλεια αγνωσία και της ιστορίας και της γεωγραφικής πραγματικότητας, εκτός κι αν καταγράφεται και προτείνεται για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς, γιατί αν αναφέρεται μόνο από έλλειψη γνώσης υπάρχουν περιθώρια διόρθωσης, αν όμως γίνεται με τη συναίσθηση και επίγνωσης κάποιων, τότε αποτελεί εθνική αυτοκτονία και έγκλημα “εν ψυχρώ” του ελληνισμού. Αποδεχόμενοι αυτόν τον όρο, ουσιαστικά θα αναγνωρίζουμε και θα επιδοκιμάζουμε την “πραγματική φιλότιμη” προσπάθεια των Σκοπίων επί 51 χρόνια να καταδείξουν σε όλο τον κόσμο τρεις “Μακεδονίες”, που είναι οι εξής: “Vardaska Makedonija” (Μακεδονία του Βαρδάρη), “Egejiska Makedonija” (Μακεδονία του Αιγαίου), “Pirinska Makedonija” (Μακεδονία του Πιρίν), θεωρώντας και προπαγανδίζοντας ότι το ένα τμήμα, η “Vardaska Makedonija” έχει απελευθερωθεί και απομένει να ενωθεί με τα άλλα δύο, τα οποία βρίσκονται κάτω από τον ελληνικό και βουλγαρικό ζυγό(!) των μεγαλοηγεμονικών κύκλων σωβινισμού των γειτονικών χωρών, που καταπατούν δήθεν τα δικαιώματα του “σκοπιανού έθνους” στα εδάφη τους!
Άρα λοιπόν με την παραδοχή του παραπάνω όρου, ενστερνιζόμαστε τις απόψεις της σκοπιανής “ιστοριογραφίας” και συντελούμε στην πραγμάτωση των σκοπών εκείνων που κατηγορούν τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, κατά την οποία “διαιρέθηκε η Μακεδονία αδίκως”! Έχουμε αναφέρει και πει πολλές φορές ήδη την προσφιλή σλαβική τακτική της αποεθνικοποίησης όρων, της πλήρους γεωγραφικοποίησής τους, αρχικά για να δοθούν σε αυτούς τους όρους όποιες ερμηνείες εξυπηρετούν άνομους σκοπούς. Η αφελής και πονηρή ονομασία μιας περιοχής σε “Vardaska Makedonija” από τον ποταμό Αξιό (Vardar τον ονομάζουν οι Σλάβοι, αν και ο όρος δεν προέρχεται από σλαβική λέξη, αλλά έχει ερμηνείες ως προς την υπόθεση της προέλευσής του), ο οποίος όμως διαβρέχει και την πραγματική εντός των ελληνικών συνόρων Μακεδονία και χύνεται στον Θερμαϊκό, δεν μπορεί να έχει να κάνει και με άλλο τι παρά με τις επεκτατικές βλέψεις. Δηλαδή κατά τη “λογική” των Σκοπίων, μπορεί να ονομαστεί αυτή η περιοχή “Vardaska Makedonija” με έξοδο το Αιγαίο και επομένως έχουν τα δικαιώματα εξόδου στη θάλασσα αυτή (πάγια σλαβική επιδίωξη και μην ξεχνάμε και τη σερβική ονοματοδοσία στην περιοχή του νότου της Γιουγκοσλαβίας του μεσοπολέμου ως “Vardaska Banovina” – Διοίκηση Αξιού με τις γνωστές σερβικές αξιώσεις και επιδιώξεις για τη Θεσσαλονίκη και το Αιγαίο). Η ορολογία αυτή που υιοθέτησε “κατά κόρον” η επιλογή ορισμένων επιβραβεύει το νεότερο προσανατολισμό του μακεδονικού ζητήματος όπου γίνεται προσπάθεια από όλους να δημιουργηθούν de facto δεδομένα, από ιστορικές δήθεν “αποκαλύψεις”, επιβαλλόμενα που εφαρμόζονται όμως για χάρη “ιδίων” και παρανόμων συμφερόντων. Δεν θα μπούμε στην καθαρά ιστορική τεκμηρίωση για τη μη αποδοχή του όρου “Μακεδονία του Βαρδάρη” γιατί θα χρειαστούν τόμοι, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να αποφευχθεί “πάση θυσία” η σλαβική γεωγραφική και ιστορική θεώρηση, γιατί θα ήταν τουλάχιστον ανόητο, καθώς οι βόρειοι γείτονές μας μάς χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε. Ενδιαφέρθηκε κανείς για τον ελληνισμό, τους πραγματικούς Μακεδόνες της γειτονικής χώρας; Όχι! Ενδιαφέρθηκε κανείς για την καταστροφή του ελληνικού (αρχαίου – ανατολικορωμαϊκού -βυζαντινού- και νεότερου) πολιτισμού της γειτονικής χώρας με αποδείξεις; Οχι! Ενδιαφέρθηκε να πει κανείς στη διεθνή κοινότητα ότι ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας κάνει προπαγάνδα με ελληνικά αγάλματα, ελληνικές επιγραφές, όπως αυτή η υπερμεγέθης που βρίσκεται έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο; Όχι! Οι Μακεδόνες πάντα ήταν μόνοι και αγωνίζονταν μόνοι, ως ο μόνιμος κυματοθραύστης σε κάθε επιβουλή, που απειλεί τον ελληνισμό.

Οι Μακεδόνες έχουν μάθει στα δύσκολα, στις παγίδες, στα διπλωματικά τερτίπια των σαλονιών, έχουν μάθει να δίνουν αγώνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τα πάντα εναντίον τους και πάντοτε έβγαιναν νικητές. Και τώρα ο μακεδονικός ελληνισμός θα επικρατήσει, δεν θα επιτρέψει, με κανέναν τρόπο, την παγίωση της παραχάραξης της ιστορίας και της αλλαγής των συνόρων, τον διαμελισμό της Ελλάδας. Όσα σχέδια κι αν υπάρχουν και ό,τι και να απεργάζονται, η αλήθεια και η ιστορία είναι μία και δεν αλλάζουν. Η ιστορία εκδικείται και η αλήθεια δεν κρύβεται.
Καλό χειμώνα.

Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_1518.html


Αφυπνισθείτε Έλληνες!
Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου
(στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpapandreou@parliament.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)
Καιρός να ενωθούν οι Έλληνες παγκοσμίως.
Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.
Παρακαλούμε αντιγράψτε, αναδημοσιεύστε και προωθήστε την αφίσσα σε όλους όσους γνωρίζετε. Κυρίως όμως στείλτε το κείμενο που ακολουθεί στους παραπάνω αναφερόμενους παραλήπτες.
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΌσες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σύλλογοι, ιστότοποι, ιστολόγια κλπ επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία, παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση campaign@macedoniaontheweb.euΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;
Δεν μας ξεγελούν οι όροι «διεθνής, διμερής, συνταγματική»
Δεν μας ξεγελούν οι «γεωγραφικοί» προσδιορισμοί «βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη» (με ή χωρίς παρένθεση)
Η «βόρεια» Μακεδονία συνεπάγεται και «νότια». Η «άνω» Μακεδονία συνεπάγεται και «κάτω».
Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.
Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, έχουν συμφωνήσει πως θα δεχθούν το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;
Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς «διμερή» λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.
Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.
Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος;
Η Μακεδονία, ένα ζωτικό τμήμα του Ελληνικού κόσμου από τις απαρχές της ιστορίας μας, είχε επανειλλημένως χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της επεκτατικής πολιτικής των Βούλγαρων, Σλάβων και Σοβιετικών, που ήθελαν πρόσβαση στο Αιγαίο.
Η π.Γ.Δ.Μ, ήταν γνωστή ως Βαρντάρσκα έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν ο Γιόζιπ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της και παραχάραξε το όνομα της και την πολιτιστική της κληρονομιά στην προσπάθεια του να αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα.
Γιατί πρέπει ξαφνικά να αναγνωρίσουμε ένα «Μακεδονικό» κράτος και έθνος από τη στιγμή που η χρήση αυτού του όρου από μη-Έλληνες αποτελεί προσβολή της κληρονομιάς μας;
Όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο ΓΚλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.… Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί ότι και ο παράδεισος είναι Μακεδονικός…»
Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά;
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΤην εκστρατεία συνυπογράφουν έως τώρα:
Ανεξάρτητο Ελληνικό Δίκτυο – Πανμακεδονικές οργανώσεις Υφηλίου (Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής) – Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC), Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC) – Hellenic Congress of Quebec
http://www.macedoniaontheweb.eu/

πηγή

Αναρτήθηκε από ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Η Συρία αναγνώρισε «Μακεδονία»

Posted by Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 26 - 2010

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/09/moualem_b.jpg 230w" sizes="(max-width: 223px) 100vw, 223px" />Την ανυποληψία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου στον αραβικό κόσμο καταδεικνύει η χθεσινή κίνηση της Συρίας να αγνοήσει τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα και να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός αναλωνόταν σε εντυπωσιακές επικοινωνιακά αλλά αμφίβολες οικονομικά και περιβαλλοντικά συμφωνίες με το Κατάρ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σε άλλη αίθουσα στο ίδιο κτήριο ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλοσόσκι και ο Σύρος ομόλογός του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ υπέγραφαν κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων των χωρών τους.

Ετσι, η Συρία έγινε η 129η χώρα που αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα με το όνομα «Μακεδονία»

Διπλωματικοί κύκλοι ερμήνευαν μεταξύ άλλων την κίνηση της Δαμασκού ως ένα ηχηρό ράπισμα προς την κυβέρνηση Παπανδρέου για τις στενές σχέσεις που επιδιώκει να αναπτύξει με το Ισραήλ, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «ήττα της ελληνικής διπλωματίας».

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε λάβει κανένα μέτρο για να αποφευχθεί η αναγνώριση της ΠΓΔΜ, αν και η εξέλιξη αυτή δεν ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά, όπως είναι γνωστό, είναι η κατάληξη μίας τρίχρονης διπλωματικής προσπάθειας των Σκοπίων που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007 με την επίσκεψη Μιλοσόσκι στη Δαμασκό.

Αντίθετα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άφηνε τις τελευταίες ημέρες να διαρρεύσει στα ΜΜΕ ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την όσο το δυνατόν ταχύτερη και μονιμότερη επίλυση του Σκοπιανού.

Φαίνεται όμως εκ του αποτελέσματος, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου απλώς συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, επί της οποίας πλέον των 100 χωρών αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» χωρίς να υπάρξει πριν ή μετά την αναγνώριση η παραμικρή ελληνική αντίδραση.

Εξάλλου, ως μία δεύτερη απάντηση στις προθέσεις και θρυλούμενες πρωτοβουλίες Παπανδρέου, η σκοπιανή διπλωματία δεν φαίνεται να αρκείται στην αναγνώριση της ονομασίας της αλλά επιδιώκει και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών της με τη Συρία. Κατά την συνάντησή τους οι Μιλόσοσκι-Μουάλεμ συζήτησαν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης επίσημης επίσκεψης του πρώτου στη Δαμασκό εντός του 2011.

Γιάννης Νάκος

http://www.elzoni.gr/html/ent/077/ent.2077.asp

Του Μιχάλη Βάρδα

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/07/makedonia-269x300.jpg 269w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Με πολλή θλίψη και ανησυχία παρακολουθούμε οι σκεπτόμενοι Έλληνες την Ευρωπαϊκή και “ισχυρή” Έλλάδα να εκλιπαρεί διαχρονικά διά στομάτων της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου τους επήλυδες των Σκοπίων όπως στέρξουν στην αποδοχή μίας σύνθετης αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας γιά το γειτονικό κρατίδιο. Οι προτεινόμενες από την Ελληνική πλευρά ονομασίες Άνω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Νέα Μακεδονία κλπ έχουν ήδη κατηγoρηματικά απορριφθεί από την αλαζονική ελίτ της χώρας αυτής, με συνέπεια οι σχετικές διαβουλεύσεις να έχουν αποτελματωθεί. Ας δεχθούμε όμως ότι οι Σκοπιανοί, ύστερα από Αμερικανική πίεση, μας κάνουν την μεγάλη χάρη να αποδεχθούν κάποια από τις προτεινόμενες από εμάς σύνθετες ονομασίες ή έστω την τελευταία πρόταση “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” !

Πως θα αποκαλούνται τότε αυτοί από εμάς και από την διεθνή κοινότητα; Μήπως θα αποκαλούνται Ανωμακεδόνες, Βορειομακεδόνες ή Νεομακεδόνες ή Βαρδαρομακεδόνες ; Όχι βέβαια! Θα συνεχίσουν να αποκαλούν εαυτούς και αλλήλους Μακεδόνες. Μετά δε από μερικά χρόνια θα εκλείψει και από τα επίσημα έγγραφά τους και ο οποιοσδήποτε επιθετικός ή συνοδευτικός προσδιορισμός και θα έχουμε πλέον εμείς αναγνωρίσει και αποδεχθεί de facto την ψευδεπίγραφη δημοκρατία της Μακεδονίας…

Η πρόταση λοιπόν περί σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων που θα περιέχει την λέξη Μακεδονία είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη γιά τον πιό πάνω λόγο αλλά και γιά άλλους λόγους. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η άρνηση της πατρίδας μας να αποδεχθεί και να συναινέσει σε οιανδήποτε σύνθετη μακεδονική ονομασία δεν παράγει, ως γνωστόν, έννομα αποτελέσματα. Ισχυρίζονται και διατυμπανίζουν προς κάθε κατεύθυνση οι βόρειοι γείτονές μας ότι έχουν το δικαίωμα του εθνικού των αυτοπροσδιορισμού. ‘Ομως, όλοι όσοι αναφέρονται πιεστικά και επιτακτικά σε αυτό το δικαίωμα, συνήθως παραβλέπουν ή αγνοούν ότι σύμφωνα με όλες τις αρχές Δικαίου, δεν επιτρέπεται η κατάχρηση ουδενός δικαιώματος.

Ή Ελλάδα λοιπόν οφείλει να θεωρεί καταχρηστική την μονοπώληση ενός κατ΄εξοχήν Ελληνικού εθνικού ονόματος, το οποίον είναι επί 2500 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ελληνισμό, την ιστορία του και τις παραδόσεις του. Ο όποιος αυτοπροσδιορισμός οφείλει να σέβεται την πολύ μεγάλη Ελληνική Μακεδονία και τους αδιαμφισβήτητους εθνολογικούς , ιστορικούς και φυλετικούς τίτλους της, αλλιώς το δικαίωμα αυτό ασκείται καταχρηστικά,άρα μη δεσμευτικά γιά την Ελλάδα και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί! Γιά τον στρατηγό Ντε Γκώλλ υπήρχε μόνον μία Βρετάννη, η ομώνυμη Γαλλική επαρχία και έτσι πειθαναγκάσθηκε η γηραιά Αλβιών να αποδεχθεί την ένταξή της στην Ενωμένη Ευρώπη (τότε ΕΟΚ) ως Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σημερινή Ελλάδα φαίνεται να μην έχει την δύναμη να επιβάλει στους Σκοπιανούς το όνομα της αρεσκείας της, όμως σε καμμία περίπτωση δεν είναι αναγκασμένη ή υποχρεωμένη να αποδεχθεί ένα όνομα που ενέχει σαφή μελλοντική επεκτατική απειλή και προσβάλλει τις εθνικές ευαισθησίες του συνόλου σχεδόν του λαού μας. Επιθυμώ, με βάση τα προαναφερθέντα, να επισημάνω ότι πρέπει σήμερα να καταγγείλουμε την προσβλητική, υβριστική και αήθη συμπεριφορά των γειτόνων Σκοπιανών και να αποσύρουμε πάραυτα τις ήδη απορριφθείσες προτάσεις της μας. Ας σταματήσουμε, επί τέλους, να αλληλοεμπαιζόμεθα ότι, δήθεν, δεν συμπράξαμε στην άνετη είσοδό των στο ΝΑΤΟ χθες και στην ΕΕ αύριο. Τίποτα δεν μας εμποδίζει, στα πλαίσια μίας νέας εθνικής Στρατηγικής να αποφασίσουμε να τους αποκαλούμε “Αλβανοσλάβους” και το κρατίδιό τους “Αλβανοσλαβία”, μέχρις ότου αυτοί αντιληφθούν την ανάγκη, κάτω από την ασκηθησόμενη πολιτική πίεση, να προσέλθουν σε έντιμη διαπραγμάτευση γιά όλες τις μεταξύ των δύο κρατών εκκρεμότητες. Όσο και αν η προτεινόμενη, διά της παρούσης, ονοματοδοσία θα ενοχλούσε την κυβέρνηση της Αλβανοσλαβίας, πάντως κατά τον λόγο που εκείνη δεν αισθάνεται την ανάγκη της συναίνεσης με την ευλόγως ενοχλημένη Ελλάδα κατά τον αυτοπροσδιορισμό της, κατά τον ίδιο τρόπο και γιά τους ίδιους λόγους έχουμε και εμείς το δικαίωμα να την αποκαλούμε όπως αυτή πραγματικά συγκροτείται εθνολογικά, φυλετικά και όχι γεωγραφικά, δημιουργώντας ταυτοχρόνως και τις αναγκαίες προϋποθέσεις περαιτέρω αυτοπροσδιοριστικών τάσεων εντός των συνόρων της !

http://www.antinews.gr/?p=54665

Alex Rondos: Ο νεκροθάφτης του “Μακεδονικού”;

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 17 - 2010


Από τις εφημερίδες φαίνεται πως έμαθαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών ότι η ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” βρίσκεται στο επίκεντρο παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη ΠΓΔΜ. Η συζήτηση των ημερών στο ΥΠΕΞ είναι ποιος ηγείται των διαπραγματεύσεων από την ελληνικής πλευράς, ποιος είναι ο δίαυλος της μυστικής διπλωματίας μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά του Αlex Rondos στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γεγονός. Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου απέκτησε την ιδιότητα του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα, διαδραματίζοντας ουσιαστικά ρόλο άτυπου μεν, αλλά συμβούλου των Γ. Παπανδρέου και Δημ. Δρούτσα για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναλάβει αποστολές μυστικής διπλωματίας για λογαριασμό του πρωθυπουργού το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε Σερβία, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία. Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Σερβία έπεσε από τα σύννεφα όταν οι…….
συνάδελφοί του που εκπροσωπούν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ρώτησαν σε μία από τις τακτικές συναντήσεις αλληλοενημέρωσης, ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε ο απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Rondos με τη σερβική κυβέρνηση. Το ίδιο συνέβη και με τους πρεσβευτές μας στην Αλβανία και στα Σκόπια. Αποδείχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους γνώριζαν περισσότερα για τις συναντήσεις με βάση τις πληροφορίες που τους είχαν δώσει τα μέλη των κυβερνήσεων των συγκεκριμένων χωρών. Οταν οι Ελληνες πρεσβευτές απευθύνθηκαν στην Kεντρική Yπηρεσία στην Αθήνα, τους διαβιβάστηκε αρμοδίως: “Μην ασχολείστε, καλύτερα να το ξεχάσετε“. Διπλωματικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ο Alex Rondos χαράσσει τη βαλκανική πολιτική του Γ. Παπανδρέου.
Στις κυβερνήσεις των βαλκανικών κρατών ο Αlex Rondos είναι γνωστός από την προηγούμενη θητεία του στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου την περίοδο που ο δεύτερος ήταν υπουργός Εξωτερικών (1999-2004).
Ο Rondos υποστηρίζει με υπερηφάνεια ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της αλλαγής πολιτικής της Ελλάδας στο Γιουγκοσλαβικό και ότι συνέβαλε στην πτώση του Slobodan Milosevic. Λέγεται πως ήταν ο πρώτος που συναντήθηκε με τον VojislavKostunica, όταν ανέλαβε την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας το 2000, ενώ ιδιαίτερα στενές σχέσεις είχε και με τον δολοφονηθέντα πρωθυπουργό της Σερβίας Zoran Djindjic. Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς ήταν μεταξύ εκείνων που “φωτογράφισε” ο πρώην υπουργός, όταν έκανε λόγο για στελέχη που κινούνται στο κτίριο της H παρουσία του στο υπουργείο Εξωτερικών είχε προκαλέσει θύελλα υπόγειων αντιδράσεων από τους μόνιμους διπλωμάτες, αλλά και τη δημόσια έκρηξη του -νυν αντιπροέδρου-Βασιλίσσης Σοφίας και μιλάνε μόνο αγγλικά. Εξάλλου το ελληνικό λεξιλόγιο του Rondos δύσκολα υπερέβαινε όταν έφθασε στην Αθήνα τις διακόσιες λέξεις. Παραιτήθηκε μετά την εκλογική ήττα του Γ. Παπανδρέoυ το 2004 αλλά εμφανίστηκε ξανά στις 21 Απριλίου ως φανατικός υπέρμαχος του ανθελληνικού Σχεδίου Ανάν, υπογράφοντας ένα άρθρο με το τίτλο “Cyprus: The price of rejection” για τη ΜΚΟ Οpen Democracy, χρηματοδοτούμενη από τον γνωστό George Soros, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “ο αληθινός πατριωτισμός βασίζεται στο συμβιβασμό”… (http://www.opendemocracy.net/democracy-europefuture/article_1861.jsp)

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2004 συνυπογράφει ανοικτή επιστολή-καταγγελία προς τους ηγέτες της Ευρωπαικής Ενωσης και των ΗΠΑ όπου εκφράζεται η έντονη ανησυχία για τη πορεία “εκδημοκρατισμού” και τη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, στο πλαίσιο του γνωστού “Project for the New American Century”, προπύργιο των νεο-συντηρητικών που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής του George Bush του νεότερου. (http://www.newamericancentury.org/russia-20040928.htm)
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2005 αποκαλύπτεται εμμέσως πλην σαφώς, από διαλόγο κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων από το Sate Department, ότι ο Alex Rondos εργαζόταν …στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας:

QUESTION: And one more question on USA. Mr. Alex Rondos was seen yesterday at the UN, accompanying Under Secretary Nicholas Burns and Assistant Secretary –

MR. ERELI: Mr. who?

QUESTION: Alex Rondos, R-o-n-d-o-s, was seen yesterday at the UN accompanying the Under Secretary Nicholas Burns and Assistant Secretary Daniel Fried prior to the meeting with the Greek Foreign Minister. I’m wondering under which capacity Mr. Alex Rondos is doing that and if he’s still working for your government in any section of the U.S. Embassy in Athens, Greece?

MR. ERELI: I don’t know who this individual is and I don’t know if he was in any way involved in these meetings.

QUESTION: But can you take this question because –

MR. ERELI: I’ll take this question if — I’ll see what I can get for you on it.

QUESTION: Because in the past, there was a lot of discussion about this person in this briefing, and so I would like you to take this question, to look into that.

MR. ERELI: I’ll see if Mr. Rondos was there and was involved.

QUESTION: Okay. Thank you.

(http://www.america.gov/st/washfile-english/2005/September/20050919174819xrsmada1.896304e-02.html)

Έκτοτε το ενδιαφέρον του Rondos μεταφέρθηκε στην κρίσιμη για τις ενεργειακές οδούς περιοχή του Καυκάσου, και άρχισε να απασχολείται ως σύμβουλος της κυβέρνησης της Γεωργίας και συγκεκριμένα του προέδρου της Mikheil Saakashvili. Μάλιστα, στις 8 Μαίου 2008 στην International Herald Tribune, προβλέπει και δικαιολογεί ένα πιθανό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας-Γεωργίας, καλώντας τη Δύση να παρέμβει υπέρ της Τιφλίδας με τίμημα την απώλεια επιρροής στις χώρες του Καυκάσου της Κασπίας και πέραν αυτών, αν δεν το πράξει. Όπως αναγνώρισε και ο πρώην πρέσβης του Ισραήλ στη Μόσχα και κορυφαίος Ισραηλινός ειδικός σε θέματα Ευρασίας Zvi Magen (Jerusalem Post, 10/08/2008) “κατά κάποιο τρόπο, Saakasvili παγιδεύτηκε από τις ευρύτερες δυνάμεις στο παιχνίδι”.

Έτσι μετά τις επιτυχημένες “συμβουλές” του που οδήγησαν τη Γεωργία στην απώλεια των μισών της εδαφών, ο Αlex Rondos επιστρέφει συμμετέχοντας ενεργά στη χάραξη και στην εξωθεσμική άσκηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα ταραγμένα Βαλκάνια, που δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά πλήρη ευθυγράμμιση στις επιταγές της Ουάσινγκτον.
strategyreport.gr

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/07/alex-rondos.html

Το Σκοπιανό στο προσκήνιο

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 2 - 2010

Του Χρήστου Καπούτση

Το Σκοπιανό επανέρχεται δυναμικά στην επικαιρότητα. Μέσα σε μια βδομάδα ο Πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου, συναντήθηκε δύο φορές με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ν.Γκρουέφσκι, ενώ συζήτησε εκτενώς το θέμα της ονομασίας της FYROM, με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ κ.Μπα Κι Μούν, κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Στις συναντήσεις αυτές ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπίστωσε την απόλυτη αδιαλλαξία των Σκοπιανών.

Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη νέα ονομασία της FYROM είναι δύο: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και «Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Βαρδάρη». Και οι δύο προτάσεις ικανοποιούν έναν από τους όρους που έχει θέσει η Ελλάδα, δηλαδή αυτόν της σύνθετης ονομασίας γεωγραφικού προσδιορισμού. Θα πρέπει ωστόσο, να γίνει σαφές, ποιο θα είναι το εύρος της χρησιμοποίησης του νέου ονόματος, δηλαδή αν θα ισχύσει το “erga omnes’ (για κάθε χρήση), αλλά και να διευκρινιστούν θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα και με τη γλώσσα των Σκοπιανών.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι: Η εμμονή των Σκοπιανών στην χρησιμοποίηση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν συνιστά μόνο καπηλεία της Ελληνικής ιστορίας, αλλά υποκρύπτει και εδαφικές διεκδικήσεις. Σύμφωνα με το Σκοπιανό ιδεολόγημα, το Μακεδονικό έθνος (ιστορικά και εθνολογικά ανύπαρκτο), είναι διαμελισμένο σε τρεις πατρίδες. Στη «Μακεδονία του Βαρδάρη» (π.Γ.Δ.Μ.), στη «Μακεδονία του Αιγαίου»(Ελλάδα) και στη «Μακεδονία του Πιρίν» (Βουλγαρία). Από αυτές, η μία είναι ελεύθερη (η «Μακεδονία του Βαρδάρη»), ενώ οι άλλες δύο κατέχονται από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία αντίστοιχα. Κατά το Σκοπιανό ιδεολόγημα, θα πρέπει να απελευθερωθούν οι υπόδουλες πατρίδες και να ξαναγίνει το κράτος των Μακεδόνων! Αυτή είναι η επίσημη κρατική ιδεολογία των Σκοπιανών και έτσι διδάσκεται η ιστορία στα σχολεία τους. Ωστόσο, εκεί ακριβώς βρίσκεται και η ρίζα του κακού, διότι με αυτό το ιδεολόγημα, το όνομα αποτελεί το όχημα, για την προώθηση αλυτρωτικών και αποσχιστικών αιτημάτων των εθνικιστών σλαβομακεδόνων σε βάρος της Ελλάδας.

Η προπαγάνδα των σκοπιανών στηρίζεται στο μύθο της ύπαρξης «Μακεδονικού έθνους». Όμως , δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος, αλλά έλληνες που κατοικούν στην γεωγραφική περιοχή που λέγεται Μακεδονία. Όταν λέμε ότι αυτός ο Έλληνας είναι Μακεδόνας εννοούμε τον κάτοικο του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας (Ελληνικής) και κατ’ αυτή την έννοια, υπάρχουν και σλάβοι κάτοικοι της Μακεδονίας (Βαρδάρη), που μπορεί να αποκαλούνται σλαβομακεδόνες, αλλά και Βούλγαροι Μακεδόνες, που είναι οι κάτοικοι της Μακεδονίας του Πιρίν. Επομένως, υπάρχει το Έθνος των Ελλήνων, των Σλάβων, των Βουλγάρων, όχι όμως και των Μακεδόνων. Η Μακεδονία είναι έννοια γεωγραφική- τοπολογική και όχι εθνολογική.

Αυτή λοιπόν τη λογική και ιστορικά τεκμηριωμένη, τάξη πραγμάτων, επιχειρεί να ανατρέψει η εθνικιστική προπαγάνδα των Σκοπιανών, ώστε να «δημιουργήσουν» το κράτος των Μακεδόνων. Αλλά, τα έθνη γεννούν τα κράτη και όχι το αντίστροφο.

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 27 - 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΤΗ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΕΡ ΑΛΓΚΕΜΑΪΝΕ ΤΣΑΪΤΟΥΝΓΚ»

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΠΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/06/image004.jpg 553w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

(Φωτογραφία συνάντησης Γκρούεφσκι – Γιώργου στις Βρυξέλλες, 17 Ιουνίου 2010)

ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ «ΕΘΝΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ «ΓΛΩΣΣΑ»

ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΜΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΓΛΩΣΣΑ, ΑΠΟ ΧΩΡΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΔΕ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Η ΔΗΘΕΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ

Η «ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΩΝ “ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ”»,

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο «ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΑΚΕΝΤΟΣΚΙ»…

«ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΨΕ

ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ…»

Σε πλήρη επιβεβαίωση των πληροφοριών του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, για την από καιρού ελληνική εγκατάλειψη κάθε συζήτησης για τον επακριβή καθορισμό της ζωτικής «Εθνικής Ταυτότητας», δηλαδή της Εθνότητας και της Γλώσσας των Σκοπίων, προβαίνει άθελά του ίσως ο Πρωθυπουργός του τιτοϊκού μορφώματος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» (17-6-2010).

Η εγκατάλειψη αυτή έγινε μετά από παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς, ύστερα από σχετικές οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που είχε δει ότι εκεί κολλά ουσιαστικά η διαδικασία… Στο πως θα λέγονται Εθνικά και όχι Κρατικά, οι Σκοπιανοί, η Γλώσσα και η Ιστορία τους!

Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

1. ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ»

Στη συνέντευξή του ο Νίκολα Γκρούεφσκι υποστηρίζει ανάμεσα σε άλλα πως οι Έλληνες «διακηρύσσουν ήδη ότι πρόβλημα συνιστά και η εθνική μας ταυτότητα, ειδικά η γλώσσα και η εθνικότητά μας. Εάν δηλαδή ονομασθεί μελλοντικά η χώρα μας π.χ. Βόρεια Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία, πρέπει σύμφωνα με τις ελληνικές αξιώσεις να μετονομασθεί η γλώσσα μας βορειομακεδονική ή νεομακεδονική, αλλά και εμείς ως έθνος αντιστοίχως. Είναι όμως πολύ δύσκολο για κάποιον που γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα και ήδη ο παππούς του ονομαζόταν Μακεδόνας να του εξηγήσεις ότι στο εξής δεν είναι πια “Μακεδόνας”, αλλά θα πρέπει να αισθάνεται κάπως αλλιώς»…

ΣΗΜΑΣΙΑ

Ο Γκρούεφσκι δείχνει ότι δεν είναι μείζον το Όνομα του Κράτους, αλλά το Όνομα του Έθνους! Η δημιουργία «Έθνους “Μακεδόνων” και εθνικής “Μακεδονικής” ιδεολογίας» από τον Τίτο, αποτέλεσε τη βάση της επίσημης διεκδίκησης του εδάφους της Βόρειας Ελλάδας από το 1944 και μετά. Η δήθεν ύπαρξη «Μακεδονικής Εθνότητας» ήταν η προαπαιτούμενη δικαιολογία για τη δημιουργία-ονοματοδοσία της λεγόμενης Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβικής «Δημοκρατίας της “Μακεδονίας”»… Επομένως εδώ, στην «εθνική ταυτότητα» ή στην «επιδιωκόμενη εθνική ταυτότητα» που διδάσκεται και προπαγανδίζεται μέσα στα Σκοπιανικά Σχολεία, στον ψευτο«Μακεδονισμό», βρίσκεται η επικίνδυνη εστία της διεκδίκησης του ελληνικού εδάφους και ο πυρήνας των ελληνικών αντιρρήσεων!

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/06/image006.jpg 553w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Ιδού ο χάρτης της εκσλαβισμένης – εκσποπιανισμένης Βόρειας Ελλάδας, που περιμένουν  το 2012-2013 να τους

κατοχυρωθεί με νέα Συνθήκη των Βαλκανίων, όπου όλα τα Βαλκανικά Κράτη θα πρέπει «να έχουν διέξοδο σε θάλασσα»

και «να ενσωματώνουν γειτονικές μειονότητές τους», για το καλό της …Ειρήνης…

Το όνομα «Μακεδονία» δεν υπάρχει τυχαία στο γειτονικό κρατίδιο! Είναι η κεραμοσκεπή του αδίστακτου και επικίνδυνου «Μακεδονισμού»! Της καλλιέργειας δηλαδή της δήθεν «Μακεδονικής» Εθνικής Ταυτότητας, που αρχίζει από τον Φίλιππο, τον Αλέξανδρο και τη «Σολούν» (Θεσσαλονίκη)…

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η μόνη λύση για την ριζική εξουδετέρωση και απασφάλιση του «Μακεδονισμού», είναι η απαίτηση της Ελλάδας να μην υπάρχει το Ελληνικό Όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με καμμία μορφή μέσα στο Όνομα του Κρατιδίου των Σκοπίων, ώστε να μην έχει το ψευδοΕθνικό Όνομα, αντίκρισμα στο Κρατικό Όνομα! Να μην αποτελέσει το Κρατικό Όνομα στήριγμα και δικαίωση του ανύπαρκτου, τεχνικά κατασκευασμένου και τόσο επικίνδυνου δήθεν «Εθνικού Ονόματος “Μακεδόνας”»!

2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

Στην παρατήρηση της γερμανικής εφημερίδας – όπως παραθέτει το σχετικό κείμενο η DW – ότι οι Έλληνες διπλωμάτες υποστηρίζουν πως η Αθήνα απαιτεί μόνον την αλλαγή της ονομασίας, ο Γκρουέφσκι απάντησε: «Τον τελευταίο καιρό έπαψε η ελληνική κυβέρνηση να προβάλλει τέτοιες αξιώσεις, αλλά επιμένουμε πως η λύση στο ζήτημα της ονομασίας πρέπει να περιλαμβάνει και εγγυήσεις»!

ΣΗΜΑΣΙΑ

Όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, το Εναλλακτικό Αμερικανικό Σχέδιο Eπίλυσης, προέβλεπε απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων από τα πεδία ταυτότητας/εθνότητας και γλώσσας και εστίαση σε Συμφωνία μόνο για το Κρατικό Όνομα των Σκοπίων, βάση και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας…

Ο κύριος λόγος ήταν πως παρ΄ όλες τις υποχωρήσεις, δεν θα μπορούσε καμμιά Ελληνική Κυβέρνηση να περάσει «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα» από την ελληνική κοινή γνώμη, άρα θα έπρεπε να παρακαμφθεί το σημείο αυτό. Έτσι γεννήθηκε η αμερικανική ιδέα της μη αναφοράς στην τελική λύση της Εθνότητας/Ταυτότητας και Γλώσσας των Σκοπιανών, που σημαίνει πως ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται Δηλαδή και η Αθήνα θα βοηθηθεί να «περάσει» τη Συμφωνία και τα Σκόπια θα μπορούν μεθαύριο, χωρίς φόβο, να ισχυρίζονται ότι κρατικά είναι μεν πολίτες της «Δημοκρατίας της π.χ. Βόρειας Μακεδονίας ή Μακεδονίας του Βαρδάρη», αλλά εθνικά είναι «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» και μιλούν τη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» γλώσσα!!! Ανεμπόδιστα, ενώ θα έχουν γίνει αυτόματα πλέον μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.!!! Πρόκειται δηλαδή για ένα Αμερικανικό Σχέδιο Εξαπάτησης!

Για να πέσει δε στάχτη στα μάτια, έχει προβλεφθεί στα Σκοπιανικά Διαβατήρια, στα πεδία Εθνότητα και Γλώσσα, να μην αναγράφεται τίποτα άλλο, παρά στεγνά το νέο Κρατικό Όνομα των Σκοπίων! Για να μπορεί να το παρουσιάσει η Ελλάδα σαν «εθνική επιτυχία»… και να το «περάσει» δήθεν, ενώ ταυτόχρονα μέσα στα Σκοπιανικά Σχολεία και Πανεπιστήμια, δεν θα πάψει ούτε στιγμή η επίσημη κρατική καλλιέργεια του «Μακεδονικού Έθνους και Γλώσσας»! Του επικίνδυνου ψευτο«Μακεδονισμού»!!! Εξαπάτηση δεύτερη!

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Γκρούεφσκι, τονίζοντας πως  «τον τελευταίο καιρό έπαψε η ελληνική κυβέρνηση να προβάλλει τέτοιες αξιώσεις…»! Δηλαδή η Ελλάδα τελευταία, δεν θέτει καν θέμα Εθνότητας και Γλώσσας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Σχέδιο, επειδή έχει προαποφασιστεί να μην καταγράφονται στη Συμφωνία, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί στη συνέχεια, πράγμα που θα βαρύνει αποφασιστικά για το Σκοπιανικό «ναι»!

Όμως παρόλα αυτά, ο Γκρούεφσκι διστάζει! Γιατί; Επειδή φοβάται να μην τον μπλοκάρουμε στη συνέχεια τη χρήση του «Μακεδονικός-Μακεδονική»! Γι΄ αυτό είναι χρήσιμες οι προσωπικές επαφές και διαβεβαιώσεις… ώστε να διασκεδασθούν οι φόβοι του Πρωθυπουργού των Σκοπίων… Γι΄ αυτό υπογραμμίζει στη συνέχεια: «…αλλά επιμένουμε πως η λύση στο ζήτημα της ονομασίας πρέπει να περιλαμβάνει και εγγυήσεις»…

Από αυτές τις εγγυήσεις, που δεν μπορεί να είναι παρά Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές, εξαρτάται το τελικό «ναι» Γκρούεφσκι και από τίποτε άλλο! Βεβαίως τη λύση θα την πάει σε Δημοψήφισμα όπως λέει παρακάτω, για να μπορεί να εξασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερα, ώστε να …«περάσει» η λύση από το λαό!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η αντιμετώπιση της Συμφωνίας Εθνικής Εξαπάτησης, δεν μπορεί να είναι άλλη, από την άρνηση με κάθε τρόπο υπογραφής και αναγνώρισης της Συμφωνίας, η οποία είναι αντίθετη με την εκπεφρασμένη Δημοκρατική θέληση του Ελληνισμού, που κατοχυρώνει το Σύνταγμα της Ελλάδος! Κάθε περιφρόνηση της πλειοψηφίας είναι στην ουσία Εκτροπή του Πολιτεύματος!

Συλλαλητήρια, διαδηλώσεις στη Βουλή, καταγγελία της Συμφωνίας ως Αντιδημοκρατικής και Αντεθνικής, ακόμη και η δημιουργία «Μακεδονικού Κόμματος» για την προάσπιση της Ελληνικότητας και Μοναδικότητας της Μακεδονίας, καθώς και η πραγματοποίηση Πανεθνικού Ακυρωτικού Δημοψηφίσματος, είναι μερικά μόνο από τα πρώτα «κλασικά» μέτρα αντίδρασης… που θα οδηγήσουν σε βέβαιη και άμεση πτώση μια τέτοια πιθανή Κυβέρνηση «εθνικής μειοδοσίας»…

Η Ιστορία βέβαια έχει πάμπολλα παραδείγματα και δυναμικότερων αντιδράσεων, όπως η δημιουργία της Κυβέρνησης Εθνικής Άμυνας υπό τον Βενιζέλο στη Θεσσαλονίκη, όταν η Αθήνα άρχισε να παραχωρεί αφελώς σε Γερμανο-Βουλγάρους Οχυρά και πόλεις της Μακεδονίας μας! Την ίδια δηλαδή τη Μακεδονία!

Οι Αμερικανοί πάραυτα θεωρούν ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή, εν μέσω θέρους και καθώς ο λαός είναι εξουθενωμένος οικονομικά και κοινωνικά, για την επιβολή της Συμφωνίας «Νίμιτς»! Βεβαίως λογαριάζουν «αμερικάνικα» και τους έχει διαφύγει ότι με αφορμή τη Μακεδονία μας, θα ξεσπάσει συνολικά ο κόσμος μια και καλή, από τα τόσα που του έχουν φορτώσει και θα έχουν τελικά μπροστά τους το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν!

3. Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» – «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ/Η» ΥΠΕΡΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

«Θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι αφού δεχθούμε άλλο όνομα για τη χώρας μας οι Έλληνες δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα και για την εθνικότητά μας. Αλλιώς ενδέχεται να μας επιτρέψουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ένα νέο όνομα, αλλά να μπλοκάρουν το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις με την αξίωση ότι πρέπει να αλλάξουμε τη γλώσσα και την εθνικότητά μας», υπογραμμίζει στην ίδια συνέντευξη, για άλλη μια φορά ο Γκρούεφσκι.

ΣΗΜΑΣΙΑ

Εδώ ο Γκρούεφσκι δείχνει καθαρά ότι δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει το Κρατικό Όνομα, αλλά είναι αμετακίνητος όσον αφορά το Εθνικό Όνομα! Την Εθνικότητα! Την οποία θέλει να εξασφαλίζει σαν «Μακεδονική»! Δεν συζητά πια για Κρατική Ονομασία! Θεωρεί δεδομένο ότι θα αλλάξει! Αλλά δεν θέλει να αλλάξει η Εθνική Ονομασία!

Ο Γκρούεφσκι, όπως και πολλοί Σκοπιανοί, θεωρούν την Κρατική Ονομασία που θα προκύψει «προσωρινή», όπως και η Σημαία, με την έννοια ότι μετά την …ένωση όλων των «Μακεδονιών» και την  …έξοδο στο Αιγαίο, η Κρατική Ονομασία θα αλλάξει και πάλι. Γι΄ αυτό δεν θέλει να πειραχτεί η Εθνική Ονομασία, που θα καθορίσει το μέλλον, τα σύνορα και το τελικό Κρατικό Όνομα, όπως και την δεκαεξάκτινη Σημαία που θα κυματίζει τότε στον … «Λευκό Πύργο»…

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Αφαίρεση πάση θυσία του Ονόματος «Μακεδονία» από το Κρατικό Όνομα των Σκοπίων και συστηματική καταπολέμηση και περιορισμός του ψευτο«Μακεδονισμού», με παράλληλη αξιοποίηση των τουλάχιστον 240.000 Ελλήνων των Σκοπίων, απόκτηση Σκοπιανικών ΜΜΕ, δημιουργία φιλελληνικού ρεύματος και προώθηση φιλελληνικών δυνάμεων στη γείτονα! Κάθε άλλη λύση αποτελεί Εθνική Εξαπάτηση!

4. ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ο Γκρούεφσκι τονίζει τέλος, ότι προτιμά «μια λύση-πακέτο που θα περιλαμβάνει όλα τα προβληματικά σημεία. Διότι το πρόβλημα πηγάζει μάλλον από την εθνική μας ταυτότητα παρά από την ονομασία. Όταν οι Έλληνες λένε ότι δεν πρόκειται για την εθνική μας ταυτότητα, αλλά για την ονομασία, ψεύδονται. Γι’ αυτό πρέπει να βρούμε μια λύση που θα αφήνει άθικτη την ταυτότητά μας, θα είναι αποδεκτή από τις δύο χώρες και επιπλέον θα πρέπει να γίνει αποδεκτή με δημοψήφισμα στη “Μακεδονία”»!

ΣΗΜΑΣΙΑ
Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων υπογραμμίζει και πάλι πόση σημασία δίνει στην Εθνικότητα και όχι στην Κρατική Ονομασία και περιγράφει μια λύση που ναι μεν θα τροποποιεί μερικώς την Κρατική Ονομασία, αλλά θα αφήνει άθικτη την Εθνική!

Ποια θα είναι μια τέτοια λύση, διπλά απαράδεκτη για την  Ελλάδα; Μια λύση- έγκλημα με Κρατική Ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» όπως «Μακεδονία του Βαρδάρη ή Μακεδονία-Σκόπια ή Βόρεια ή Νέα Μακεδονία», αλλά θα αφήνει ανέγγιχτη την Εθνική Ονομασία/εθνικότητα/ταυτότητα, όπως προβλέπει το Εναλλακτικό Αμερικανικό Σχέδιο (μη αναφορά Εθνικότητας/Γλώσσας).

Τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σε αυτό ακριβώς το σημείο: υπάρχει συμφωνία για την Κρατική Ονομασία, αλλά ο Γκρούεφσκι θέλει να κατοχυρώνεται και η Εθνική Ονομασία με ρητή αναφορά της Εθνικότητας και Γλώσσας σαν «Μακεδονικής», ενώ οι Αμερικανοί του λένε πως δεν θα περάσει τέτοιος χοντρός κόμπος από την Ελλάδα, γι΄ αυτό προτείνουν να μην αναφέρεται καθόλου στη Συμφωνία η Εθνότητα και Γλώσσα, άρα θα είναι ελεύθερος να τα χρησιμοποιεί μετά, αφού και η Αθήνα υποχώρησε και δεν τα θέτει, με την προϋπόθεση στα Κρατικά Διαβατήρια, στα πεδία Εθνότητα και Γλώσσα να αναγράφεται απλά και ξερά η νέα Κρατική Ονομασία!

Όποια και να είναι πάντως η εξέλιξη, είτε έτσι είτε αλλιώς, θα είναι αρνητική και απαράδεκτη για την Ελλάδα, υποθηκεύοντας το ιερό και ένδοξο έδαφός της και οφείλουμε να τη σταματήσουμε!

Εκτός και εάν η ελληνική φλέβα του Νικολάου Γκρούγιου (Γκρούεφσκι) τον κάνει και πάλι να αρνηθεί μια τέτοια Συμφωνία, διασώζοντας την …τιμή της Ελλάδος…

http://www.noiazomai.net/exapatisi.html


Η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου για τη Μακεδονία


Δείτε το βίντεο:

YouTube Preview Image

.

.

.

.

.

.

.

.

και η άλλη πλευρά:
Καμιά παραχώρηση του ονόματός μας στους ‘Ελληνες!

YouTube Preview Image

http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_1920.html

Πήρε αέρα μέχρι και ο Γκρούεφσκι!

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 19 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/06/gruevski.jpg 358w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Συνιστά ομολογουμένως δημοσιογραφική παραδοξότητα να ασχολείται κανείς σήμερα με την ονομασία των Σκοπίων, ιδίως την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα βράζει εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου για την υιοθέτηση μέτρων που διευκολύνουν την εξαπόλυση πογκρόμ απολύσεων εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Κανένα πρόσχημα δημοσιονομικού οφέλους δεν υπάρχει γι’ αυτά τα ακραία αντεργατικά μέτρα μιας κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ ακόμη και οι ξένοι δυνάστες του καθεστώτος επικυριαρχίας του ΔΝΤ αρνούνται ότι τα εισηγήθηκαν αυτοί, αφαιρώντας ακόμη και το φύλλο συκής από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να ασχοληθούμε, έστω για μία ….

και μοναδική ημέρα, με το πρόβλημα της ΠΓΔΜ. Οχι επειδή περιήλθε σε γνώση μας κάτι δραματικό που να συνομολογήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Κανείς δεν ξέρει αν συμφώνησαν σε κάτι και σε τι, καθώς μέχρι στιγμής καμιά πλευρά δεν διοχέτευσε στον Τύπο οτιδήποτε.

Είναι όμως τέτοια η καταβαράθρωση του διεθνούς κύρους της χώρας μας μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να την υπαγάγει στο καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ, ώστε ακόμη και ο Γκρούεφσκι έχει πάρει αέρα και θεωρεί ότι είναι κατάλληλη στιγμή να… μας πατήσει κι αυτός στον λαιμό και να μας επιβάλει με τη βοήθεια της ΕΕ λύση στο όνομα ευνοϊκή για τα Σκόπια! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η γερμανική Δεξιά φαίνεται πως συμμερίζεται τις απόψεις του Γκρούεφσκι περί «ευνοϊκής συγκυρίας», αν κρίνει τουλάχιστον κανείς από την εντυπωσιακής προβολής συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στη «Φράνγκφουρτερ Αλγκεμάινε», την κατεξοχήν εφημερίδα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της Γερμανίας.

Ο Γκρούεφσκι είναι σαφέστατος. «Ακριβώς τώρα που όλοι είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα, είναι ο σωστός χρόνος να λύσουμε την υπόθεση», δηλώνει χωρίς περιστροφές και εξηγεί γιατί: «Σε εμάς, το 80% των ημερών του χρόνου οι βραδινές ειδήσεις αρχίζουν με τα νέα για το θέμα του ονόματος. Στην Ελλάδα δεν μιλάει τώρα κανένας γι’ αυτό. Ολοι μιλούν για την κρίση».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δείχνει μάλιστα να έχει χάσει την υπομονή του με την… καθυστέρηση της ΕΕ να συνετίσει την Ελλάδα! «Γνωρίζουμε φυσικά ότι στην ΕΕ πολλά ζητήματα πρέπει να λυθούν με συναίνεση. Ομως κάτι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί η παράλογη στάση της Ελλάδας» δηλώνει. Αποφαίνεται μάλιστα ότι «η Ελλάδα έχει δημιουργήσει επί πάρα πολύ καιρό ένα πρόβλημα, το οποίο είναι ακατανόητο στην Ευρώπη».

Ο Γκρούεφσκι δεν παραλείπει να δημοσιοποιήσει και την άποψή του ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι μόνο… «φρου φρου κι αρώματα» και καθόλου ουσία επί του ζέοντος θέματος! «Ο Καραμανλής δεν ήθελε κανενός είδους επαφές μαζί μου, ούτε καν τηλεφωνική επικοινωνία. Υπήρξε μόνο μία χειραψία σε μια συνδιάσκεψη, καθώς δεν είχε καμιά άλλη επιλογή, επειδή συναντηθήκαμε στον διάδρομο» τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε: «Ο Παπανδρέου θέλει συναντήσεις, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες. Ομως η ουσία είναι σχεδόν η ίδια».

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι ο ηγέτης της ΠΓΔΜ δεν ικανοποιείται πλέον μόνο με τη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας της χώρας του. Απαιτεί συμφωνία με την Ελλάδα και στα θέματα της αναγνώρισης τόσο της «μακεδονικής», χωρίς κανέναν απολύτως προσδιορισμό, εθνικής ταυτότητας όσο και της «μακεδονικής» γλώσσας, πάλι χωρίς προσδιορισμό οποιασδήποτε φύσης (π.χ. σλαβομακεδονικής ή οτιδήποτε άλλο).

Η τοποθέτησή του ήταν ξεκάθαρη και παράλληλα θρασύτατη: «Εμείς μιλάμε για λύση – πακέτο, η οποία θα περιλαμβάνει τα πάντα που δημιουργούν προβλήματα. Οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται μάλλον στην ταυτότητα παρά στο όνομα. Οταν οι Ελληνες ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για την ταυτότητά μας, αλλά μόνο για το όνομα της χώρας, λένε ψέματα! Πρέπει να βρούμε μια λύση που να αφήνει άθικτη την ταυτότητά μας και να είναι αποδεκτή και από τις δύο χώρες» διακήρυξε.

http://activistis.gr/

14 Ιουνίου, 2010
Σχετικά με: http://www.washingtontimes.com/news/2010/jun/3/the-irresponsible-neighbor/
http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/06/panlogo.gif 366w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Συμφωνούμε με τη δήλωση του Richard Rahn στο άρθρο του της 3ης Ιουνίου 2010 στην Washington Times με τίτλο, Ο ανεύθυνος Γείτονας: Η Ελληνική Ανηθικότητα Χτυπά τη Βουλγαρία και τη Μακεδονία: «Είτε κάποιος είναι ιδιοκτήτης σπιτιού ή μιας χώρας, είναι προτιμότερο να έχει υπεύθυνους και όχι ανεύθυνους γείτονες.»  Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό να έχει γείτονες που δεν κλέβουν την περιουσία των γειτόνων τους, όπως χρήματα, πιστωτικές κάρτες και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Με άρθρα σαν αυτό του κ. Rahn στην Washington Times, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ενθαρρύνεται να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα: να σφετεριστεί δηλαδή την ιστορία της γειτονικής της χώρας, την ταυτότητα και τον πολιτισμό της.

Βρήκαμε το άρθρο προσβλητικότατο για την Ελλάδα και το σύνολο του Ελληνισμού. Είναι ιστορικά αβάσιμο, βαθιά προκατειλημμένο και παραπλανητικό. Ο κ. Rahn θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική επαρχία. Θεωρούμε οποιαδήποτε αναφορά ως «Μακεδονία και  Ελλάδα» ως δύο χωριστές οντότητες ως άμεση επίθεση εναντίον της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Ποια άραγε θα ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ, αν……
κάποιος μιλούσε για τη Νέα Αγγλία ή την Καλιφόρνια ως χωριστές οντότητες παντελώς ασύνδετες με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Οι  ΗΠΑ θα περίμεναν μήπως σε κάποια γωνιά και δεν θα αντιδρούσαν στην περίπτωση που το Κεμπέκ αποσχιζόταν από τον Καναδά και αποφάσιζε να μετονομαστεί ως Βερμόντ, Νέο Χάμσιαρ, Μέην ή Νέα Αγγλία;

Ο κ. Rahn θα πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ # 817 της 7 Απριλίου 1993 και # 845 της 18 του Ιουνίου 1993, το επίσημο όνομα της χώρας στην οποία αναφέρεται είναι «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ή απλά ΠΓΔΜ, έως ότου ένα μόνιμο όνομα συμφωνηθεί μεταξύ της χώρας αυτής και της Ελλάδας. Η ενδιάμεση συμφωνία αυτή υπογράφηκε από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, και ο σκοπός του ήταν να βρούμε ένα όνομα διαφορετικό από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για την προαναφερθείσα χώρα καθώς αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι η αιτία της διαφωνίας τους.

Όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Rahn σ’ αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο μακριά από την αλήθεια. Θα μπορούσε μήπως ο συγγραφέας να μας υποδείξει ποιοι είναι αυτοί οι λόγιοι που συμφωνούν με την εξής ατάκα: «ακόμη αν και οι Σλάβοι αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού για τα τελευταία 1.300 χρόνια στη γη που είναι σήμερα η χώρα της Μακεδονίας;»

Σύμφωνα με την τουρκική απογραφή του Χιλμί Πασά το 1906, στην περιοχή της Μακεδονίας (τμήμα της Ευρωπαϊκής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν από την απελευθέρωση της περιοχής από τους Τούρκους), δεν υπήρχε καμιά καταγεγραμμένη  «Μακεδονική»  εθνότητα:
423.000 ή 41,71% Μουσουλμάνοι (Τούρκοι και Αλβανοί)
259.000 ή 27,30% Έλληνες
178.000 ή 18,81% Βούλγαροι
13.150 ή 1,39% των Σέρβοι
73.000 ή 7,72% άλλοι

Εδώ πρέπει να σημειωθεί  πως τα Τουρκικά αρχεία είναι αρκετά ενδεικτικά της κατάστασης, δεδομένου ότι, ως ηγεμόνες της περιοχής, θα έδιναν ιδιαίτερη έμφαση ύπαρξης «Μακεδονικού» έθνους, αν ένα τέτοιο έθνος υπήρχε. Οι Έλληνες που ζούσαν στην Μακεδονία ήταν απλά Έλληνες και τίποτα άλλο.

Ο συγγραφέας αδυνατεί να εξηγήσει γιατί δεν υπήρχε «Μακεδονικός στρατός» για να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των υποτιθέμενων «εθνικά Μακεδόνων» στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913. Επιπλέον κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913, η οποία καθόρισε τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας με τους γείτονές της δεν υπήρξαν εκπρόσωποι από κανένα «Μακεδονικό Έθνος». Η Έκθεση του Carnegie (Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής σχετικά με τα αίτια και τη διεξαγωγή των Βαλκανικών Πολέμων), όχι μόνο δεν κατέγραψε την ύπαρξη «Μακεδονικού» στρατού, αλλά δεν έκανε μνεία ύπαρξης οποιωνδήποτε αμάχων «εθνικά Μακεδόνων». Δεν αναρωτιέται ο κ. Rahn γιατί το Μανιφέστο του Κρούσεβου, το τόσο αγαπητό από το λαό της ΠΓΔΜ, δεν περιελάμβανε καμιά «Μακεδονική» εθνότητα; Στην πραγματικότητα απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, ως Μακεδόνες, «ανεξάρτητα από την πίστη, εθνότητα, φύλο ή συνείδηση»

Ο κ. Rahn φαίνεται να ξεχνά κάτι πολύ σημαντικό όταν αναφέρει πως «ο λαός της Μακεδονίας και της Βουλγαρίας θα αντιμετωπίσουν μια συρρίκνωση των αγορών τους …» Ξεχνά ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που υπάρχουν στην ΠΓΔΜ δημιούργησαν πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας εκεί. Επιπλέον, η οικονομία της χώρας θα ευημερούσε περισσότερο εάν η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν ξόδευε εκατομμύρια δολάρια σε προπαγάνδα εναντίον των γειτόνων της και δεν επιδιδόταν σε στήσιμο αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φιλίππου στη μάταιη προσπάθειά της να απαρχαιώσει τα Σκόπια.

Η ΠΓΔΜ συμβάλλει στη δική της αστάθεια με την τεχνητή εκστρατεία οικοδόμησης έθνους εις βάρος της μεγάλης αλλά και ανήσυχης αλβανικής μειονότητάς της, η οποία γίνεται και περισσότερο ανυπόμονη καθώς περνά ο καιρός. Να ισχυριστούμε ότι τα οικονομικά προβλήματα της ΠΓΔΜ οφείλονται στην Ελλάδα και ότι θα πρέπει να εισαχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να σωθεί, είναι ψευτιές, ερασιτεχνισμός και μυρίζει προπαγάνδα. Αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου πως οι σχέσεις του κ. Rahn με τη Βουλγαρο-Αμερικανική κοινότητα είναι γνωστές και θα πρέπει να παρέχουν κάποιο είδος  σύγκρουσης συμφερόντων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει «Μακεδονικό έθνος και γλώσσα».

Τώρα,  αν ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο πατέρας του, ο βασιλιάς Φίλιππος Β ήταν Έλληνες ή όχι, γιατί ο κ. Rahn δεν ρίχνει μια ματιά στην επιστολή προς τον Πρόεδρο Barack Obama από 364 παγκοσμίως διακεκριμένους ιστορικούς, αρχαιολόγους και ερευνητές που αναφέρουν: «Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος και οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν υπήρχαν στην πατρίδα του Αλέξανδρου την εποχή που έζησε ο Αλέξανδρος, αλλά κατέφτασαν 1000 χρόνια αργότερα ». Ολόκληρο το γράμμα τους και η ακαδημαϊκή τεκμηρίωσή τους μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση: http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html και πρέπει να διαβάζεται και  χρησιμοποιείται σωστά από οποιονδήποτε γράφει ή σχολιάσει για το θέμα αυτό.

Για να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, η ΠΓΔΜ πρέπει να απόσχει από την κλοπή της ταυτότητας της Μακεδονίας. Έτσι, η ΠΓΔΜ πρέπει να σταματήσει τη φαύλη προπαγάνδα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το διαδίκτυο και κάθε άλλο μέσο δημοσιότητας και ιδιαίτερα την προκατειλημμένη αρθρολογία οικονομολόγων για την Washington Times. Θεωρούμε κάθε αναφορά προς την Ελλάδα ως διεφθαρμένη χώρα εχθρική προς τον Ελληνισμό.

Αντώνιος Παπαδόπουλος
Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Δημήτρης Χατζής
Ύπατος Γραμματέας Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/06/washington-times.html

Η Ελληνική κρίση, οι Αλβανοί και τα Σκόπια.

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάιος - 21 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/05/2210200762541politikdieej6-150x150.jpg 150w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/05/2210200762541politikdieej6.jpg 470w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Μία ανησυχία που εκφράζεται από πολλούς Έλληνες είναι ότι δεν πρέπει να διαπραγματευθούμε σοβαρά εθνικά ζητήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, διότι βρισκόμαστε σε αδύναμη θέση. Όσοι παρακολουθούμε το Μακεδονικό και τα Βαλκανικά θέματα θυμόμαστε από την Ιστορία ότι ο Βουλγαρικός εθνικισμός κατά της Μακεδονίας αξιοποίησε την ελληνική οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1890. Το 1893, ακριβώς τη χρονιά κατά την οποία ο Χ,. Τρικούπης ομολόγησε ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», στη Βουλγαρία ιδρύθηκε η Ε.Μ.Ε.Ο ( Επαναστατική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) γνωστή με τα βουλγαρικά αρχικά Β.Μ.Ρ.Ο. Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την προπαγάνδα κατά της Ελλάδος και έπαιξε βασικό ρόλο στον Μακεδονικό Αγώνα. Σήμερα με αυτό το όνομα υπάρχουν δύο κόμματα. Ένα στα Σκόπια, το οποίο κυβερνά, και ένα μικρό στη Βουλγαρία. Το 1898 μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο και την επιβολή στην Ελλάδα του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, τότε ακριβώς ιδρύθηκε στη Σόφια το «μακεδονικό Κομιτάτο». Από το όνομά του προήλθαν και οι ένοπλοι κομιταζήδες οι οποίοι συγκρούσθηκαν με τους ντόπιους Έλληνες της Μακεδονίας και με τους εθελοντές που ήλθαν από την ελεύθερη Ελλάδα. Η Ιστορία , λοιπόν, μάς διδάσκει να προσέχουμε διότι με τα δικά μας προβλήματα πολλοί χαίρονται και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.
Ειδικά δε στις σχέσεις μας με τη ΦΥΡΟΜ και στο θέμα του ονόματος πιστεύω ότι για πολλούς ακόμη λόγους η στιγμή είναι ακατάλληλη για κάθε διαπραγμάτευση. Πρώτον, διότι λόγω της κρίσης αποδυναμώθηκε η εικόνα της Ελλάδος ως ισχυρού οικονομικού εταίρου στα Σκόπια. Δεύτερον, διότι παρά την ελληνική υποχώρηση και την επίσημη αποδοχή σύνθετης ονομασίας, ουδεμία υποχώρηση είδαμε από τα Σκόπια. Τρίτον, διότι βρισκόμαστε σε φάση όξυνσης του ψευδομακεδονικού εθνικισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος Πρέσβυς της ΦΥΡΟΜ στο Βατικανό είναι στενός συνεργάτης της Σχισματικής «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμμία Ορθόδοξη Εκκλησία. Τούτο μαρτυρεί ότι τα Σκόπια σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, ακόμη και την «Εκκλησία» που κατασκεύασε ο Τίτο για διεθνή προπαγάνδα. Ο τέταρτος λόγος που επιβάλλει περίσκεψη είναι η αναζωπύρωση του αλβανικού αλυτρωτισμού στο τρίγωνο Κοσσόβου-ΦΥΡΟΜ-Σερβίας. Αν υλοποιηθεί και στα Σκόπια το σενάριο του Κοσσόβου η ΦΥΡΟΜ κινδυνεύει να διχοτομηθεί. Οπότε γιατί η Ελλάδα να συζητεί την παραχώρηση ονόματος, ιστορίας και πολιτισμού σε ένα κράτος που δεν ξέρουμε αν μεθαύριο θα υπάρχει;
Η πρόσφατη ειδησεογραφία μάς πληροφορεί ότι στις 11. 5. 2010 Αλβανοί ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την σκοπιανή αστυνομία κοντά στα σύνορα της ΦΥΡΟΜ με το Κοσσυφοπέδιο σε ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια εθνοτικής βίας μετά την ένοπλη ρήξη του 2001. Στην κατοχή τους εντοπίσθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και εμβλήματα με τα διακριτικά του UCK, του γνωστού μας από το 1999 Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού. Οι δύο από τους νεκρούς ήταν πολίτες της ΦΥΡΟΜ, αλβανικής καταγωγής, και ο τρίτος Αλβανός κάτοικος του Κοσσόβου. Είχαν όλοι ποινικό μητρώο και ένας εξ αυτών είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη εννέα ετών. Στο φορτηγό εντοπίσθηκαν τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, τρεις τσάντες με χειροβομβίδες, έξι τσάντες με εκρηκτικά ΤΝΤ, τυφέκια ακριβείας, νάρκες και πυρομαχικά.
Μία εβδομάδα πριν από αυτό το επεισόδιο η σκοπιανή αστυνομία είχε ανακαλύψει τέσσερις κρύπτες με μεγάλη ποσότητα αλβανικού οπλισμού στην ίδια περιοχή, αλλά οι φύλακες του οπλισμού διέφυγαν. Παράλληλα στους δρόμους των Σκοπίων αλβανικές Μ.Κ.Ο. διοργανώνουν διαδηλώσεις με αίτημα την ισότιμη χρήση της αλβανικής γλώσσας στο Κοινοβούλιο και την ουσιαστική μετατροπή του κράτους από σλαβικό «μακεδονικό» σε συνεταιρισμό Αλβανών και Σλάβων με πολλές άλλες μικρότερες μειονότητες. Το μήνυμα των Αλβανών της ΦΥΡΟΜ, που αποτελούν το 30% και ενθαρρύνονται από την απόσχιση του Κοσσόβου είναι σαφές: «Αν οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν μας παραχωρήσουν το 50% της εξουσίας τότε θα διεκδικήσουμε με τα όπλα την απόσχισή μας και θα ενωθούμε με τους αδελφούς μας Κοσσοβάρους». Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Σλάβοι των Σκοπίων θα αναζητήσουν κάπου αλλού στήριγμα και το πιθανότερο είναι να στραφούν προς τη Βουλγαρία, η οποία επισήμως τους θεωρεί Βουλγάρους. Η πιθανότητα να έχουμε σε λίγα χρόνια καντονοποίηση ή πλήρη διχοτόμηση στη ΦΥΡΟΜ είναι πολύ μεγάλη. Άλλωστε οι ΗΠΑ στον αλβανικό παράγοντα ποντάρουν περισσότερο λόγω και της δημογραφικής του ικμάδας. Δεν θα στενοχωρηθούν ιδιαιτέρως από τη διάσπαση της ΦΥΡΟΜ. Στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξευμενίσουν το μουσουλμανικό στοιχείο, για να εξισορροπήσουν τη στάση τους στο Μεσανατολικό.
Προφανώς η όλη αναβίωση των αλβανικών μεγαλοϊδεατικών σχεδίων δεν αφορά μόνο τη ΦΥΡΟΜ. Η Φυσική Αλβανία, όπως αποκαλείται ηπιότερα το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» έχει κακές διαθέσεις και προς τη Σερβία και προς το Μαυροβούνιο και προς την Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και άλλοι επισκέπτες της Βορείου Ηπείρου μάς πληροφορούν ότι έχουν αυξηθεί τα συνθήματα στους τοίχους υπέρ των Τσάμηδων εγκληματιών πολέμου και κατά της Ελλάδος. Η ελληνική επίσημη αδράνεια και έλλειψη αντίδρασης βλάπτει το εθνικό μας γόητρο. Επιπλέον καλό είναι να αναθεωρηθεί η μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβερνήσεως, όπως ορθότατα ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς, για λόγους εθνικής ασφαλείας. Η μαζική εισροή και πολιτογράφηση Αλβανών στη χώρα μας ίσως δημιουργήσει μειονοτικές διεκδικήσεις. Δεν παραβλέπω τους φιλήσυχους Αλβανούς αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι μεταξύ των εδώ λαθρομεταναστών υπάρχουν επικίνδυνοι και οργανωμένοι εθνικιστές.

.

http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=1031

Απόδοση Eλληνικής ιθαγένειας σε «σλαβομακεδόνες»;

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 23 - 2010

Στα σκαριά έχει καταπώς φαίνεται η Κυβέρνηση σχέδιο εκ νέου χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο. Το «καταπώς φαίνεται πάει στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη η οποία σε επιστολή της στον επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμπαργκε διαβεβαιώνει ότι: οι αρχές έχουν έτοιμο σχέδιο για την επαναχορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την έχασαν και άρχισε ήδη να εξετάζεται μια πληθώρα αιτήσεων που έχουν υποβληθεί απο τους ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για όσους στερήθηκαν την ελληνική ιθαγένεια μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα κατοικούν χρόνια τώρα στα Σκόπια και έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου ζητώντας μαζί με την ελληνική ιθαγένεια και τις περιουσίες που κατασχέθηκαν τότε.Το θέμα είναι ότι η φάμπρικα θα ανοίξει με το μεγάλο θέμα της διεκδίκησης περιουσιών…

Δημοσίευμα της εφημερίδας Το Ποντίκι 21/4/2010

Και για να θυμηθούμε μερικές παλαιότερες αναρτήσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου για το θέμα, το οποίο αποτι φαίνεται θα επανέρθει σύντομα στο προσκήνιο :

Λοβέρδος: το ΠΑΣΟΚ θα επιτρέψει την επάνοδο «Σλαβομακεδόνων» προσφύγων (2/9/2009)
Τελικά ο Γιωργάκης μαζεύει γύρω του (και προωθεί…) όλους τους εκλεκτούς πατριώτες… Μετά τη γνωστή τοποθέτηση του συμβούλου του Γρηγόρη Βαλλιανάτου υπέρ μακεδονικής μειονότητας, «καθαρών Μακεδόνων» κλπ., να σου τώρα κι ο Ανδρέας Λοβέρδος (υφυπουργός Εξωτερικών επί Γιωργάκη ΥΠΕΞ, για να μην ξεχνιόμαστε) να στρώνε….(περισσότερα)


Πρώτο θέμα η «υπόσχεση» Λοβέρδου στα Σκόπια..
(6/9/2009)
Πρώτο θέμα είναι εδώ και μερικές μέρες οι εξωφρενικές δηλώσεις Λοβέρδου στους Σκοπιανούς τηλεοπτικούς σταθμούς ,οι οποίοι σε πανηγυρικό ύφος σημειώνουν ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ο Γ.Παπανδρέου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.. (περισσότερα)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι Αυτονομιστές (9/9/2009)
Τουλάχιστον ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηριώσεως μπορούν να χαρακτηρισθούν οι δηλώσεις του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, περί ελεύθερης επανόδου στην Ελλάδα των μεταλλαγμένων Σκοπιανών (πρώην Ελλήνων) αυτονομιστών και προπαγανδιστών. Οι δηλώσεις..

Απάντηση Παγκόσμιων Παμμακεδονικών οργανώσεων στον Λοβέρδο (22/9/2009) Προς κ. Ανδρέα Λοβέρδο,Βουλευτή Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος,Απόλλωνος 6, 10557, Αθήνα
Αξιότιμε κύριε Βουλευτά, Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του Ελληνισμού του Εξωτερικού για τις ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηρίωσης δηλώσεις σας στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχωρήσατε στον Τάκη Μίχα στην..

Προς εγκατάσταση σλαβομακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία; (26/9/2009) Απροσδόκητα δύο πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις έθεσαν θέμα «επαναπατρισμού» των Σλαβομακεδόνων φυγάδων της περιόδου 1941-1949[2]. Συγκεχυμένα κάπως, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, σαφέστερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης αφήνουν να εννοηθεί ότι μέσα στο καλοκαίρι θα..

http://www.enkripto.com/2010/04/blog-post_22.html

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.