Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘Διεθνή Νέα’ Category

Σε άκρως επικίνδυνη παγίδα έχει πέσει η ιρανική ηγεσία με τη φιλοαμερικανική στροφή της: έχει την αυταπάτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση την έχει απόλυτη ανάγκη για να ελέγξει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή! Μετατρέπει δηλαδή τη δική της υποχώρηση και την υποχώρηση ολόκληρης της ιρανικής κοινωνίας σε δήθεν αδήριτη ανάγκη του μέχρι τώρα εχθρού! Επιχειρεί έτσι την ιδεολογική συγκάλυψη της δικής της ήττας! Η ισλαμική ηγεσία του Ιράν δείχνει έτσι ότι δεν έχει πάρει κανένα μάθημα από τα παθήματα ηγετών κρατών της αραβικής κοινότητας. Πρώτα πρώτα δεν έχει καταλάβει το θεμελιώδες: Νομίζει ότι αυτή, η ισλαμική ηγεσία, θα διαχειριστεί την προσέγγιση με τις ΗΠΑ. Είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα νυχτωμένη! Αν όντως υλοποιήσει στην πράξη την αρχή της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, πολύ σύντομα οι ίδιοι οι Αμερικανοί θα πετάξουν με αμείλικτο τρόπο στα σκουπίδια της ιστορίας τούς αγιοταλάχ του Ιράν και θα τους αντικαταστήσουν με Ιρανούς αστούς πολιτικούς, οι οποίοι δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο από την ισλαμική εξουσία! Θα τους γδάρουν ζωντανούς τους αγιοταλάχ! Ετσι νόμιζε και ο Σαντάμ, όταν διέτασσε την επίθεση του Ιράκ εναντίον του Ιράν τον Σεπτέμβριο του 1980, ενάμιση μόλις χρόνο μετά την ισλαμική επανάσταση που είχε φέρει τον Χομεϊνί στην εξουσία. Εξυπηρετούσε τους Αμερικανούς που ήθελαν να ανατρέψουν το νέο ιρανικό καθεστώς. Οκτώ ολόκληρα χρόνια πολεμούσε ο Σαντάμ εναντίον του Ιράν, θυσιάζοντας πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες του για χάρη των Αμερικανών. Είχε την αυταπάτη ότι θα αμειβόταν για τις υπηρεσίες του.

Οταν, ενάμιση χρόνο μετά το τέλος ιρακινοϊρανικού πολέμου, τον Αύγουστο του 1990, ο Σαντάμ θεώρησε ότι είχε το πράσινο φως από τον Λευκό Οίκο να εισπράξει την ανταμοιβή του για τις υπηρεσίες που παρέσχε στις ΗΠΑ εισβάλλοντας στο Κουβέιτ, οι Αμερικανοί τον τσάκισαν κυριολεκτικά. Σκότωσαν πάνω από… 85.000 (!) Ιρακινούς στρατιώτες και έπιασαν αιχμαλώτους άλλες… 175.000 (!) Ιρακινούς στρατιώτες. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου 2006, με εντολή των Αμερικανών οι Ιρακινοί που τον είχαν αντικαταστήσει στην εξουσία μετά τη στρατιωτική κατοχή του Ιράκ από τις ΗΠΑ, τον κρέμασαν.

Και ο Καντάφι τις ίδιες αυταπάτες είχε, όταν άρχιζε τα ανοίγματά τους προς τις ΗΠΑ, την Αγγλία και τους υπόλοιπους συμμάχους του. Αφού αρχικά τον αποκοίμισαν οι Αμερικανοί, στη συνέχεια οργάνωσαν εξέγερση εναντίον του. Μόλις δύο – τρία 24ωρα πριν την καταστείλει στρατιωτικά, επιτέθηκε εναντίον της Λιβύης το ίδιο το ΝΑΤΟ! Συνέτριψε τον στρατό του Καντάφι, διέλυσε εντελώς τη χώρα και τον ίδιο τον Καντάφι τον έσφαξαν κυριολεκτικά σαν το σκυλί στ’ αμπέλι οι κατσαπλιάδες μισθοφόροι των Αμερικανών.

Στη διαδικασία αυτή βρίσκεται και ο Μπασάρ αλ Ασαντ της Συρίας. Μέχρι και βασανιστήρια για χάρη των Αμερικανών (!) έκανε το συριακό καθεστώς μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 με την επίθεση εναντίον των δίδυμων Πύργων και του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Υπέβαλαν σε ανελέητα μαρτύρια πραγματικά ή υποτιθέμενα μέλη της Αλ Κάιντα και ό,τι αποσπούσαν ως πληροφορίες από τους δυστυχείς που μεταφέρονταν στα νύχια του καθεστώτος Ασαντ, το μετέφεραν στους Αμερικανούς, που συχνά παρευρίσκονταν στις κτηνώδεις ανακρίσεις.

Ως… ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του, οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί οργάνωσαν εξέγερση εναντίον του με χρηματοδότες τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα εμιράτα του Κόλπου και χιλιάδες αερομεταφερόμενους μισθοφόρους «τζιχαντιστές» μέσω Τουρκίας. Εχουμε ισχυρότατες αμφιβολίες αν θα είχε κατορθώσει να νικήσει τους μισθοφόρους ο Ασαντ, αν δεν υπήρχε το μέχρι πρότινος αντιαμερικανικό ισλαμικό καθεστώς του Ιράν και η αμέριστη στρατιωτική και οικονομική, πέρα φυσικά από την πολιτική, βοήθεια που παρείχε η Τεχεράνη στη Δαμασκό.

Ζοφερό είναι το μέλλον του Ασαντ, αν όντως υλοποιηθεί η φιλοααμερικανική στροφή του Ιράν. Η υπόθεσή του δεν έχει τελειώσει. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ θα πεθάνει από γεράματα! Ενώ όμως η ιρανική ισλαμική ηγεσία έχει όλα αυτά τα παραδείγματα και μάλιστα τόσο πρόσφατα για το ποια τύχη περιμένει τους αντιαμερικανούς ηγέτες που κάποια στιγμή προσκυνούν τις ΗΠΑ, νομίζουν οι Ιρανοί ισλαμιστές ηγέτες ότι οι ίδιοι θα τη γλιτώσουν! Αν νομίζουν ότι δεν θα ισχύσει ο μέχρι στιγμής απαράβατος κανόνας της συμπεριφοράς των Αμερικανών γι’ αυτούς, αυταπατώνται. Πλανώνται πλάνην οικτράν, όπως θα διαπιστώσουν στη συνέχεια. Η υπεροψία είναι πολύ κακός σύμβουλος. Κάποτε μοιραίος…

http://www.ethnos.gr/

Του Μιχαήλ Στυλιανού
΄Ενα πολύ περίεργο φαινόμενο, στά όρια του ανεξήγητου μυστηρίου, επισημάνθηκε τουλάχστον από διμήνου και εξακολουθεί να κρατεί σε βαθειάν απορία παρατηρητές και μελετητές των διεθνών εξελίξεων. Πρόκειται για το μυστήριο της απουσίας οποιασδήποτε αντίδρασης των πανίσχυρων  ανά τον κόσμο εβραϊκών οργανώσεων στην άνοδο ναζιστών στην εξουσία μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, με το πραξικόπημα του Κιέβου.

Για τους πληροφορημένους παρατηρητές, ειδικότερα στην Ελλάδα, τα αιχμηρά ερωτηματικά που εκτόξευσε και συντηρεί  αυτό το «παρά φύσιν» φαινόμενο δεν παραγκωνίσθηκαν από το  μυστήριο της εξαφάνισης του μαλαισιανού Μπόϊνγκ 777 -παρά την καταιγιστική δημοσιότητα για το δεύτερο…

Και τούτο διότι οι ΄Ελληνες έχουν μακρά και … συνεχή πιστοποίηση της άκρας ευαισθησίας και ακαριαίας εγερσιμότητας των παντοδύναμων αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων, πανέτοιμων να επέμβουν, με πάντοτε τελεσφόρα αποτελέσματα, όχι απλώς για να εξαλείψουν και το φάσμα έστω του ναζιστικού χαιρετισμού από τον πολιτικόν ορίζοντα αλλά ακόμη και την απλή αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.
Δικαιοδοτικό- υποτίθεται- υπόβαθρο τέτοιων παρεμβάσεων στους  θεσμούς ξένου κράτους είναι η -υπό την εφιαλτικήν εμπειρία του Ολοκαυτώματος- προληπτική μέριμνα για την εξάλειψη ενδεχόμενης μελλοντικής απειλής κατά της μικρής, μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα, εβραϊκής κοινότητας.
Ξενίζουν βέβαια, αυτές οι,προσβλητικές συχνά, παρεμβάσεις, τούς Έλληνες -που δεν βαρύνονται, όπως άλλοι, με την διάπραξη ή συνέργεια σε αντιεβραϊκά πογκρόμ- αλλά τις αντιμετωπίζουν με την κατανόηση λαού με ανάλογες εφιαλτικές εμπειρίες. Ακόμη και παραβλέποντας προκλητικές…αδεξιότητες, όπως  όταν ηγετική προσωπικότητα κεντρικής διεθνούς εβραϊκής οργάνωσης επαίρεται, στην JerusalemPost, με ανακοίνωσή του, ότι δύο συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος τελικά καρποφόρησαν (με την δίωξη της Χρυσής Αυγής). Αλλά ενώ συγχαίρει τον κ.Σαμαρά, γιατί  ανταποκρίθηκε  μετά την δεύτερη συνάντησή τους την Αθήνα, ταυτόχρονα τον ψέγει, επειδή καθυστέρησε επί εξάμηνο μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη!
                               
Το Οξύμωρο
Σε αστρικήν απόσταση από την υπερευαισθησία προς την Ελλάδα, ανακαλύπτονται τα αισθήματα των πανίσχυρων εβραϊκών οργανώσεων στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες απέναντι στην ανάσταση ενός νευρώδους και επιθετικού ναζιστικού κινήματος, στους κόλπους του νέου πραξικοπηματικού καθεστώτος στην Ουκρανία, χώρα διεκδικούμενη από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και το ΝΑΤΟ.
Πλημμύρισαν το Διαδίκτυο εικόνες και βιντεοταινίες ενόπλων ή ροπαλοφόρων σωμάτων, με στολές, περιβραχιόνια και τατουάζ με το έμβλημα των Ναζί, σε μαχητικές εμπροσθοφυλακές των συγκρούσεων με την αστυνομία του Κιέβου. Ανταποκρίσεις από πόλεις της Δυτικής Ουκρανίας για διαδηλώσεις με την κραυγή «Θάνατος στούς Ρώσους και στους Εβραίους».Αναφορές για επιθέσεις με βόμβες μολότωφ και φωτογραφίες  με αγκυλωτούς σταυρούς και ρατσιστικά συνθήματα στις πόρτες συναγωγών. Και τηλεφώνημα μεταξύ Ευρωπαίων υπουργών που επιβεβαίωνε  ότι δράστες των δολοφονιών εκατοντάδας διαδηλωτών και αστυνομικών στην Πλατεία Μεϊντάν ήσαν στην πραγματικότητα ένοπλοι πραξικοπηματίες.
 Ξετυλίχθηκε  από τα μέσα Φεβρουαρίου μια εικόνα εκτεταμένης κατάστασης τρόμου, που αναζωπύρωσε, στις μνήμες του εβραϊκού στοιχείου, τον εφιάλτη των πογκρόμ της γερμανικής κατοχής, όπου ως πρωταγωνιστές, στις σφαγές και στον όλεθρο, διακρίθηκαν τα τάγματα Ες Ες των Ουκρανών εθνικιστών Ναζί του Στεπάν Μπαντέρα.
Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, ο Πάτρικ Κόκμπερν, σε εκτενές άρθρο του στην βρεταννική Ιντεπέντεντ της 9ης Μαρτίου, περιέγραψε το όργιο σφαγής, κτηνώδους κακοποίησης και ανθρώπινου εξευτελισμού σε βάρος 95.500 Εβραίων, στην μόνη πόλη του Λβόφ, με το πογκρόμ του Ιουλίου 1941, ένα μήνα μετά την είσοδο των Γερμανών. Μαρτυρίες Εβραίων ιστορικών και θυμάτων που επέζησαν βεβαιώνουν ότι «η δολοφονική επιχείρηση διεξήχθη πρωτίστως από την πολιτοφυλακή της Οργάνωσις Ουκρανών Εθνικιστών ( OUN)» -των οποίων ναζιστές απόγονοι ανέλαβαν προ ημερών το υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική Εισαγγελία και τη νέα Αστυνομία του πραξικοπηματικού καθεστώτος του Κιέβου.
Εφημερίδες του Ισραήλ κατέγραφαν τον Φεβρουάριο, τις κραυγές για βοήθεια εκπροσώπων του εβραϊκού στοιχείου. Ο επικεφαλής της κεντρικής οργάνωσής τους στην Ουκρανία, Εντουάρντ Ντολίνσκυ, περιέγραφε την κατάστασή τους ως  «καθεστώς τρόμου». Ο Ραβίνος του Κιέβου, Μοσέ Ρέουβεν Αζμάν, συνιστούσε στους ομοθρήσκους του να εγκαταλείψουν το Κίεβο και εί δυνατόν και την Ουκρανία. « Δεν θέλω να προκαλέσω τη μοίρα, δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ, αλλά υπάρχουν συνεχείς προειδοποιήσεις για σχέδια επιθέσεων κατά εβραϊκών ιδρυμάτων.»
Πάρ’ όλα αυτά, παρά τη βοή των κραυγών και την μαστιγωτική  πειστικότητα των εικόνων (ανάμεσα στις οποίες και η βιντεοταινία με ένστολους αστυνομικούς να μεταφέρουν με φορείο το ακέφαλο πτώμα συναδέλφου τους στο Κίεβο), από τίς πανίσχυρες διεθνείς εβραϊκές οργανώσεις καμμία αντίδραση. Σιγή ασυρμάτου…
                        
Τερατόμορφο Πάζλ
Εμβρόντητοι διεθνείς και εντόπιοι παρατηρητές είδαν στη συνέχεια να διογκώνονται τερατόμορφα τα χαρακτηριστικά αυτού του  ψηφιδωτού αινίγματος ( πάζλ), με τη συνεχή προσθήκη νέων ψηφίδων.΄Οπως λ.χ.: Οι χειραψίες του Γαλλο-εβραίου «νεο-φιλοσόφου» (και συμβούλου του Σαρκοζί στην εκστρατεία της Λιβύης) Μπερνάρ- Ανρί Λεβί, με νεο-ναζί μαχητές της Πλατείας Μεϊντάν. Η φωτογραφία του νέου «πρωθυπουργού» Αρσένυ Γιάτσενιουκ  να χαιρετά τον «λαό του» με  υψωμένη και ευθεία την παλάμη στον χιτλερικό χαιρετισμό, πλαισιωμένος από τον πρωτοπυγμάχο τoυ ακροδεξιού κόμματος (UDAR) Βιτάλυ Κλίτσκο ( Γερμανό υπήκοο) και τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος «Σβόμποντα»΄Ολεχ Τυάχνυμποκ.
(Η φωτογραφία πρέπει τώρα να πείσει και τον εργολάβο της ΝΕΡΙΤ, κ.Καψή, που διέψευδε μαχητικά αυτόν  τον χιτλερικό χαιρετισμό στην εκπομπή «Ενικός» για την κρίση των ΜΜΕ,την Δευτέρα,στο Σταρ)
Πρόσθετες ψηφίδες ,που εμφανίζονταν διαδοχικά ,στο απίστευτο πάζλ:
      Οι πρώτοι νόμοι της Βουλής του νέου καθεστώτος, όπου δεσπόζει η κατάργηση της ποινικοποίησης της ναζιστικής προπαγάνδας και η απαγόρευση του κομμουνιστικού κόμματος.
      Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, όπου οι εθνικοσοσιαλιστές (Σβόμποντα και UNOUNSO) κατέλαβαν τους θώκους του αναπληρωτού πρωθυπουργού, των υπουργών Αμύνης, Εσωτερικών,Παιδείας, Νεολαίας, Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων, Φυσικών Πόρων και Οικολογίας, τουΓενικού Εισαγγελέως, του Γραμματέως και του Αναπληρωτού Γραμματέως του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμύνης και της Προέδρου Εθνικής Επιτροπής κατά της Διαφθοράς…
      Η ανακάλυψη ότι ο πραξικοπηματικός πρωθυπουργός κ. Γιάτσενιουκ, πρώην υπουργός οικονομικών και πρωθυπουργός της τέως καταδίκου προέδρου Γιούλιας Τιμοσένκο, είναι δημιούργημα του δισεκατομμυριούχου Τζώτζ Σόρος, υψηλόβαθμο στέλεχος της «εκκλησίας» της Σαϊεντολογίας και πρώην διοικητής τράπεζάς της, (AvalBank),στην Ουκρανία.
Ο κ. Γιάτσενιουκ είναι εβραϊκής καταγωγής. Η κυβέρνησή του διόρισε κυβερνήτη του Ντνεπροπετρόφσκ τον Ολιγάρχη Ιγκόρ Κολομόϊσκυ, (περιουσία $ 2,5 δις), ο οποίος έχει και την ισραηλινή υπηκοότητα.
      Η πληροφορία από το Ισραηλινό Πρακτορείο JTA  ότι πέντε βετεράνοι του ισραηλινού στρατού ηγούνται τμήματος 40 «μαχητών πόλης» της ναζιστικής οργάνωσης Σβόμποντα, που έχει σαν σύμβολο  τον ηγέτη των Ουκρανών Ες Ες στο ρωσικό μέτωπο Στεπάν Μπαντέρα.
–    Ο υπερτριαντάχρονος αρχηγός τους, με το ψευδώνυμο «Δέλτα», εδήλωσε ότι ανέβηκε τις βαθμίδες της ιεραρχίας (της μαχητικής οργάνωσης) χάρις στις μαχητικές δεξιότητες που απέκτησε στο τάγμα αναγνωρίσεως της Μεραρχίας Givati (στην Γάζα της Παλαιστίνης). Βεβαίωσε ότι είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός  «ναζιστές» για τους συμπολεμιστές του, οι οποίοι «δεν είναι αντισιωνιστές» και τον προσφωνούν «αδελφό». Παραδέχθηκε όμως ότι άλλοι Εβραίοι τον ρωτούν αν αυτός τους χαιρετά με το εβραϊκό «Σαλόμ», ή με το «Χάϊλ Χίτλερ»…
      Αλλά εβραϊκής καταγωγής ,όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές, είναι επίσης η Αμερικανίδα βοηθός Υπ.Εξ. κ. Βικτώρια Νούλαντ (Nudelman), η αρχιτέκτων της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, όπως και ο ορμητικός Υπ.Εξ. κ. Τζων Κέρρυ(Kohn) και η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κ.Σούζαν Ράις, η οποία ζητεί δρακόντιες κυρώσεις για την «ρωσσική εισβολή στην Ουκρανία».
–    Η κ. Νούλαντ η οποία -φορτωμένη με ογκώδη σάκκο- φωτογραφήθηκε  μοιράζοντας σάντουϊτς στους «αγωνιστές της δημοκρατίας» του Μεϊντάν, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο, σε συνέδριο επιχειρηματιών, ότι οι ΗΠΑ είχαν «επενδύσει» περισσότερα από 5 δις. δολλάρια «για να βοηθήσουν την Ουκρανία  στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων της». Ο «πρωθυπουργός» κ. Γιάτσενιουκ, με το ως άνω βιογραφικό, είναι δικό της σκεύος επιλογής, όπως προκύπτει από το διαρρεύσαν («FuckU.E.») τηλεφώνημα  στον υφιστάμενό της πρέσβη στο Κίεβο.
      Αμερικανικές πηγές αναφέρουν επίσης  ότι η κ. Βικτώρια Νούλαντ είναι σύζυγος του κ. Ρόμπερτ Κάγκαν, της γνωστής  οικογενείας Κάγκαν, εβραϊκής καταγωγής υπερακραίων φιλοπόλεμων νεοσυντηρητικών συμβούλων του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένυ και του ζεύγους Κλίντον και αρειμάνιων σχεδιαστών του «Νέου Αμερικανικού Αιώνα».
                       
Τελευταία πινελιά στον σουρρεαλιστικό πίνακα της διεθνούς κρίσης περί την… δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την εδαφικήν ακεραιότητα (ειδικά) στην Ουκρανία:
Ο αρχιραβίνος του Κιέβου Μοσέ Ρέουβεν Αζμάν, που τον Φεβρουάριο καλούσε του Εβραίους να εγκαταλείψουν τη χώρα, αναφέρεται τώρα από το Ισραηλινό Πρακτορείο να συνεργάζεται με τον «Δέλτα» (των νεοναζί Σβόμποντα) στην αεροπορική αποστολή τραυματιών σε νοσοκομεία του Τελ Αβίβ… Ο Ραβίνος και πρόεδρος της Εβραϊκής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, Ντοβ Μπλέϊχ Τζέϊκομπ, απηύθυνε έκκληση στη Μόσχα για «τον τερματισμό της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας». Και ο Ραβίνος Μίκαελ Καπούστιν της Κριμαίας έκανε «έκκληση στους Εβραίους όλου του κόσμου» να φωνάξουν «εναντίον της εισβολής των Ρώσων στην Κριμαία». (Αυτός πάντως μοιάζει ήσυχος πως από τους Ρώσσους δεν κινδυνεύει!)
Υστερόγραφο:  Μυστήριο οι βουλές και οι επιφοιτήσεις του Ιαχβέ. Για την εξιχνίασή του επιβάλλεται περαιτέρω άρδευση από τις αμερικανικές πηγές αδέσμευτης ενημέρωσης…

Ουκρανία: Προαναγγελία (σχεδόν βέβαιου) Πολέμου

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 1 - 2014

Μετά «το αμερικανικό πραξικόπημα»
Εκρηξη πολέμου στην Ουκρανία, προαναγγέλει υπουργός του Ρήγκαν
«Μόνη ελπίδα, η διπλωματική μαεστρία του Πούτιν»
O Πωλ Γκρέγκ Ρόμπερτς

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

«Το πραξικόπημα στην Ουκρανία, που οργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση αλλά πέρασε στον έλεγχο οργανωμένων και εξοπλισμένων νεοναζιστών, οδηγεί, σχεδόν κατά βεβαιότητα, σε πόλεμο, που μόνο η διπλωματική δεξιότητα του Πούτιν μπορεί πλέον να αποτρέψει.»


Επειδή αυτή η Κασσάνδρεια επισήμανση ανήκει σε Αμερικανό και μάλιστα άλλοτε υπουργό του Ρήγκαν και επειδή η Ουκρανία – αφετηρία πριν είκοσι χρόνια του καρκινοφόρου νέφους του Τσερνομπίλ- δεν βρίσκεται μακριά από τις κεφαλές μας, το μαστιγωτικό άρθρο του Πωλ Γκρεκ Ρόμπερτς δικαιούται και δημοσιότητα και ιδιαίτερη προσοχή.΄Οταν μάλιστα τα ιθαγενή συστημικά μίντια για τα γεγονότα της Ουκρανίας, αντί ενημέρωσης, απλώς  ξαναζεσταίνουν τα πιάτα του CNN και του FoxNews.

Βοηθός υπουργός Οικονομικών υπερσυντηρητικου προέδρου,  καθηγητής πανεπιστημίων, πρώην αρχισυντάκτης στη Γουώλ Στρήτ Τζέρναλ, κόλουμνιστ εγκυρότατων άλλων οικονομικών φύλλων και πολυγραφότατος συγγραφέας, ο δρ. Πωλ Γκρέκ Ρόμπερτς, στο τελευταίο σειράς σκληρότατων άρθρων του για την αμερικανική αντιρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία έγραψε τα παρακάτω, υπό τον ακόλουθο τίτλο:
«Ουκρανοί Νεοναζιστές Διακηρύσσουν Πως η Εξουσία Πηγάζει Από την Κάννη των Οπλων τους»
Η πραγματικότητα στην  Ουκρανία διαψεύδει το πορτραίτο μιας δήθεν προλεύνουσας ουκρανικής δημοκρατίας,που παρουσιάζει το ανίκανο και διεφθαρμένο καθεστώς του Ομπάμα.
Στο βαθμό που, μετά το πραξικόπημα, υπάρχει εκεί μια κυβέρνηση, οι νόμοι της υπαγορεύονται από ένοπλους τραμπούκους των νεο-ναζιστικών, υπερεθνικιστικών, ρωσσοφοβικών κομμάτων. Δείτε το βίντεο με τον ένοπλο τραμπούκο Αλεξάντρ Μουζύσκο – που κομπάζει πως σκότωνε Ρώσους στρατιώτες στη Τσετσενία- να διατάσσει την περιφερειακή βουλή του Ρόβνο να δωρήσει διαμερίσματα στους διαδηλωτές.http://rt.com/news/radical-opposition-intimidating-techniques-882/
Στόχοι εκτελέσεων, ενταλμάτων συλλήψεως, εισβολών κατ οίκον και απειλών, τα μέλη των κόμματος του Γιανούκοβιτς ( Κόμμα των Περιφερειών) παραιτούνται μαζικά για να σώσουν τη ζωή τους και των οικείων τους. Εβραϊκές συναγωγές και ελληνοορθόδοξες εκκλησίες υφίστανται επιθέσεις.
Είχα, ίσως πρώτος, προβλέψει ότι η οργάνωση από την Ουάσιγκτων των φιλοευρωπαίων Ουκρανών πολιτικών για ένα αντικυβερνητικό πραξικόπημα θα κατέστρεφε τη δημοκρατία και θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο υπεροχής της βίας έναντι των εκλογών, εκχορώντας  έτσι την εξουσία στην οργανωμένη και εξοπλισμένη άκρα δεξιά.
 Και αυτό ακριβώς συνέβη. Κανείς στο καθεστώς Ομπάμα δεν είχε αρκετό μυαλό για να δεί το προφανές αποτέλεσμα της αυτάρεσκης επέμβασής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.΄Αν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και το κυβερνών κόμμα ανατρέπονται τόσο εύκολα από εξοπλισμένους νεο-ναζιστές, ποιά πιθανότητα έχουν τα πληρωμένα ανδρείκελα της Ουάσιγκτων, οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» να σχηματίσουν κυβέρνηση;
Οι πληρωμένοι από την Ουάσιγκτων συνωμότες εισπράττουν τώρα την αμοιβή που τους αξίζει, καθώς αντιμετωπίζουν έντρομοι και βουβοί τον νεο-ναζιστή Μουζύσκο, με το Αk-47 στο χέρι, να προκαλεί τις αρχές: «Ελάτε αν τολμάτε να με αφοπλίσετε».
Η Δύση αντιμετωπίζει τώρα ένα πραγματικό μπλέξιμο.Τό ίδιο και η Ρωσσία. Ο εκπορνευόμενος Τύπος (“thepresstitudes”) θα εμποδίσει το αμερικανικό κοινό νά πληροφορηθεί κάποτε τι συνέβη πραγματικά και το καθεστώς του Ομπάμα δεν θα το ομολογήσει ποτέ. Δεν είναι πάντοτε σίγουρο ότι ακόμη και οι Ρώσσοι θέλουν να το παραδεχθούν. Ο ευφυής, λογικός και ανθρώπινος Ρώσσος υπουργός των Εξωτερικών, πρόσωπο 100 φορές ανώτερο από τον αξιο περιφρόνησης Τζών Κέρρυ, εξακολουθεί να ομιλεί σάν όλα αυτά να ήταν ένα λάθος και να καλεί τις δυτικές κυβερνήσεις να στηρίξουν τη συμφωνία που εξανάγκασαν τον Γιανούκοβιτς να υπογράψει.
Ο Γιανούκοβιτς όμως αποτελεί ιστορία, όπως και οι «μετριοπαθείς»της Ουάσιγκτων. Οι «μετριοπαθείς» δεν είναι μόνο διεφθαρμένοι, είναι και ηλίθιοι. Οι βλάκες διέλυσαν την δύναμη των ΜΑΤ, εμπιστεύοντας τους εαυτούς τους στο έλεος των νεο-ναζιστών τραμπούκων.
Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα εκτός ελέγχου. Αυτά συμβαίνουν όταν μια αλαζονική αλλά ανεγκέφαλη Βοηθός Υπουργός των Εξωτερικών (Βικτώρια Νούλαντ) συνωμοτεί με έναν εξ ίσου αλαζόνα και ηλίθιο  αμερικανό πρεσβευτή (Πάϊατ) να εγκαταστήσουν τους υποψηφίους τους στην εξουσία, ευθύς ως πετύχει το πραξικόπημά τους κατά του εκλεγμένου προέδρου. Οι απληροφόρητοι και οι εξαπατημένοι, που αρνούνται ότι υπήρξε τέτοια συνωμοσία, ας ακούσουν την συνομιλία μεταξή της Νούλαντ και του Πάϊατ ΕΔΩ: 
Η κατάσταση θα οδηγήση, κατά βεβαιότητα σχεδόν, σε πόλεμο. Μόνο η διπλωματική δεξιοτεχνία του Πούτιν μπορεί να το αποτρέψει. Αλλά ο Πούτον έχει δαιμονοποιηθεί από την Ουάσιγκτων και τις πόρνες που συναποτελούν τα αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ευρωπαίοι και Βρεταννοί πολιτικοί θα έχαναν την αμερικανική μισθοδοσία τους ,έάν ευθυγραμμίζονταν με τον Πούτιν.
Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος επειδή το δυτικό κοινό καθεύδει. Όσα περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες δημοσιεύω τόσο περισσότερα παίρνω ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας, που υπερασπίζονται  τις « τίμιες διαμαρτυρίες, τίμιων (καλοπληρωμένων) διαδηλωτών κατά της διαφθοράς», σαν να ήταν η διαφθορά το κίνητρο. Ακούω, από Ουκρανούς και άτομα ουκρανικής εθνότητας στον Καναδά και τις ΗΠΑ, πως είναι φυσικό να μισούν τους Ρώσσους οι Ουκρανοί που υπέφεραν από τον κομμουνισμό, σαν να ήταν μόνοι αυτοί που υπέστησαν τον κομμουνισμό, που αποδήμησε το 1991, και σαν να έχει αυτό οποιαδήποτε σχέση με το αμερικάνικο πραξικόπημα που πέρασε στον έλεγχο των νεο-Ναζί.
Αναμφίβολα πολλοί υπέφεραν υπό τον κομμουνισμό, ανάμεσά τους και Ρώσσοι. Υπέφεραν όμως περισσότερο από τους Ιάπωνες αμάχους, που δυό φορές βιμβαρδίστηκαν με ατομικές βόμβες από τον «αναγκαίο λαό», ή τους Γερμανούς αμάχους των οποίων οι πόλεις  υποβλήθηκαν σε εμπρηστικούς βομβαρδισμούς από τον «εξαιρετικό λαό»; (σ.μ. αυτοχαρακτηρισμοί της Μαντλίν Ωλμπράϊτ κ.α. Αξιωματούχων για τον αμερικανικό λαό.)
Σήμερα η Ιαπωνία και η Γερμανία είναι κράτη-μαριονέττες της Ουάσιγκτων.Αντίθετα η Ουκρανία ήταν μια ανεξάρτητη χώρα, με σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσσία. Αυτή τη σχέση ήθελε η Ουάσιγκτων να καταστρέψει.
Τώρα που μια άφρων και ανεπιτήδεια Ουάσιγκτων άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, περισσότερα δεινά εξαπολύθηκαν κατά του κόσμου. Και οι οδύνες δεν θα περιορισθούν στην Ουκρανία.
Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα για αρκετούς λόγους. ΄Ενας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ακόμα και όταν η πραγματικότητα τους χτυπάει κατακούτελα. ΄Οταν παραθέτω τα γεγονότα όπως αποκαλύπτονται, ιδού μερικές από τις αντιδράσεις που εισπράττω: «Είσαι πράκτορας του Πούτιν», «μισείς τους Ουκρανούς», «υπερασπίζεσαι την διαφθορά», «δεν έχεις ιδέα τι υπέφεραν οι Ουκρανοί  από τον Στάλιν».
Φυσικά, έχοντας κάνει ρωσσικές σπουδές, έχοντας συμμετάσχει σε αμερικανο-σοβιετικά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών το 1961, έχοντας ταξιδέψει στη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία, και το Ουζμπεκιστάν, έχοντας δημοσιεύσει σε ακαδημαϊκές εκδόσεις σλαβικών και ρωσσικών σπουδών, έχοντας μιλήσει δύο φορές ενώπιον της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών, έχοντας προσκληθεί να εξηγήσω στην Σι Αϊ Εϊ γιατί κατάρρευσε η σοβιετική οικονομία -παρά τις προβλέψεις της C.I.A. για το αντίθετο, δεν μπορώ φαίνεται να ξαίρω τίποτα για το πως υπέφεραν οι άνθρωποι υπό τον κομμουνισμό! Η προθυμία αναγνωστών να μου επιδείξουν την πλήρη τους άγνοια και βλακεία είναι εκπληκτική. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που νομίζουν ότι η πραγματικότητα συντίθεται από τις παραισθήσεις τους.
Η πραγματικότητα είναι απλώς ανυπόφορη για πνευματικά και συναισθηματικά αδύναμους ανθρώπους, που είναι ικανοί να αγκιστρωθούν στις ψευδαισθήσεις τους σε πείσμα κάθε απόδειξης του αντιθέτου. Οι μάζες των αυταπατούμενων ανθρώπων και η πλήρης ανικανότητα της Ουάσιγκτων, που κολυμπάει στην αλαζονική αυτάρκειά  της, να παραδεχθεί ένα λάθος, σημαίνουν ότι η αμερικανική αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας  αποτελεί  ένα πρόβλημα για όλους μας.
Η « Ρωσσία Σήμερα» μετέδωσε ότι « Ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε επείγοντα στρατιωτικά γυμνάσια για την δοκιμή της μαχητικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της δυτικής και κεντρικής Ρωσσίας.» Σύμφωνα με τον υπουργό Αμύνης της Ρωσσίας, τα αιφνίδια γυμνάσια αφορούν χερσαίες δυνάμεις, Αεροπορία, αερομεταφερόμενα στρατεύματα και αεροδιαστημική άμυνα. Ο υπουργός δήλωσε: « Τα γυμνάσια ουδαμώς συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία.»
Φυσικά.Αυτό λέει ο υπουργός της ΄Αμυνας, επειδή ο Πούτιν ελπίζει ακόμη ότι η Ε.Ε. θα έρθει στά σύγκαλά της. Κατά την γνώμη μου – και ελπίζω να σφάλλω- οι Ευρωπαίοι «ηγέτες» είναι πάρα πολύ διεφθαρμένοι από τα λεφτά της Ουάσιγκτων για να μπορούν να λογικευθούν. Είναι αγορασμένοι και πληρωμένοι. Τίποτα δεν είναι γι’αυτούς σημαντικό εκτός από το χρήμα.
Αναρωτηθείτε, γιατί χρειάζεται η Ρωσσία,αυτή τη στιγμή, μιαν «επείγουσα» δοκιμή μαχητικής ετοιμότητας, άσχετη με την Ουκρανία; Οποιοσδήποτε έχει κάποια γνώση της  γεωγραφίας, γνωρίζει πως η δυτική και κεντρική Ρωσσία «κάθεται» πάνω στην Ουκρανία.

Ας κάνουμε τον σταυρό μας νά μήν είναι ένας  ακόμη πόλεμος η συνέπεια ενός ανέμελου αμερικανικού κοινού, της απύθμενης δειλίας των εκπορνευόμενων ΜΜΕ, των διεφθαρμένων Ευρωπαίων ανδρεικέλων της Ουάσιγκτων και της απύλωτης ψευδολογίας των εγκληματιών που κυβερνούν τις ΗΠΑ.»

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3277.html#.UxGjUIXcirg

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΑΝΤ…

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 8 - 2013

Η «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ» ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ… 
 
newego_LARGE_t_1101_54163014http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/07/newego_LARGE_t_1101_54163014-300x217.jpg 300w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/07/newego_LARGE_t_1101_54163014-1024x741.jpg 1024w" sizes="(max-width: 303px) 100vw, 303px" />Περιφρόνηση και οργή απέναντι στην Ευρώπη προκάλεσε σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική η πρωτοφανής και όντως κατάπτυστη ενέργεια της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσουν την πτήση στον εθνικό εναέριο χώρο τους του προεδρικού αεροσκάφους της Βολιβίας κατόπιν απαίτησης των ΗΠΑ…
Ούτως ή άλλως, αυτή καθαυτή μια τέτοια απαγόρευση υπερπτήσης αεροπλάνου που μεταφέρει τον ηγέτη μιας χώρας συνιστά εχθρική πράξη και παραβίαση θεμελιωδών κανόνων συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις. Αυτή η εχθρική πράξη καθίσταται ιδιαζόντως σοβαρή όταν… 


Γίνεται από ομάδα χωρών που συνορεύουν, καθώς θέτει πλέον σε κίνδυνο τη ζωή του περί ου ο λόγος ηγέτη, όταν απαγορεύεται η προσγείωση ακόμη και για ανεφοδιασμό καυσίμων. Εγγίζει δε τα όρια της πράξης κρατικής αεροπειρατείας, όταν το αεροσκάφος υποχρεώνεται να προσγειωθεί σε τρίτη χώρα και εκεί του απαγορεύεται ουσιαστικά η απογείωση, αν προηγουμένως δεν… ελεγχθούν (!) το πλήρωμα και οι επιβάτες αυτού του προεδρικού αεροσκάφους από αστυνομικούς και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του κράτους στο οποίο προσγειώθηκε.

 
Πάνω από 13 ολόκληρες ώρες παρέμεινε καθηλωμένο στο έδαφος το αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες στο αεροδρόμιο της Βιέννης, επειδή οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας αρνούνταν να δώσουν άδεια υπερπτήσης, αν προηγουμένως δεν ερευνούσαν το αεροσκάφος Αυστριακοί πράκτορες! Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι δε ότι το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη και η Λισαβόνα ενεργούσαν κατά τον απαράδεκτο αυτό τρόπο υπακούοντας σε εντολή της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο μιας υπόθεσης, η οποία υποτίθεται ότι είχε κάνει έξαλλους τους Ευρωπαίους εναντίον των… Αμερικανών!
 
Απύθμενη άβυσσος ευρωπαϊκής υποκρισίας, όπως αποδεικνύεται. Τρελαίνεται κανείς όταν συνειδητοποιεί ότι όλη αυτή η ιστορία κρατικής αεροπειρατείας εκ μέρους των Ευρωπαίων έλαβε χώρα επειδή οι κυβερνήσεις των εμπλεκομένων ευρωπαϊκών κρατών παραβίασαν θεμελιώδεις κανόνες διακρατικής συμπεριφοράς, γιατί η CIA τους μεταβίβασε κάποιες «φήμες» ότι δήθεν στο αεροπλάνο του Εβο Μοράλες βρισκόταν και ο νεαρός Αμερικανός πράκτορας Εντουαρντ Σνόουντεν. Αυτός δηλαδή, που αποκάλυψε ότι η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ NSA παρακολουθεί όλο τον πλανήτη και όλους τους ηγέτες των συμμαχικών της, των φιλικών και φυσικά και των εχθρικών κρατών, αλλά πρωτίστως τους εταίρους των Αμερικανών.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας, η κεντροαριστεροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας και οι δεξιές κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας συνήργησαν δηλαδή σε επιχείρηση κρατικής αεροπειρατείας κατ’ απαίτηση της CIA στη βάση «φημών»! Φαίνεται παρανοϊκό, αλλά είναι η ωμή και σκληρή, πικρή αλήθεια. Αυτή η πραγματικότητα όμως έχει ευρύτατες συνέπειες σε όλους τους πολιτικούς τομείς.
 
Οταν αποκαλύπτεται π.χ. ότι ο Φρανσουά Ολάντ δρα περιδεής κατ’ εντολήν της CIA, είναι προφανώς γελοίο να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο πολιτικό ανθρωπάκι να ηγηθεί της αντίστασης των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου προς το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας! Ακόμη και αν ο Σνόουντεν βρισκόταν όντως στο προεδρικό αεροσκάφος της Βολιβίας, τι τον ένοιαζε τον Ολάντ αν ο Μοράλες έπαιρνε μαζί του τον Αμερικανό πράκτορα στη χώρα του; Από πού κι ως πού θα έπρεπε η Γαλλία να απαγορεύσει την υπερπτήση του αεροπλάνου του Βολιβιανού προέδρου για τον λόγο αυτόν; Θα τρελαθούμε εντελώς; Ο θλιβερός ευρωπαϊκός Τύπος επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα σε ένα «ατυχές» περιστατικό που συνέβη επειδή οι «φήμες» της CIA -που ακόμη θα γελούν στο Λάνγκλεϊ, στην έδρα της, με τον αυτοεξευτελισμό των Ευρωπαίων και δη των Γάλλων- αποδείχθηκαν «αβάσιμες». Υπονοούν δηλαδή έτσι πως αν όντως είχαν βρει τον Σνόουντεν μέσα στο αεροπλάνο του Μοράλες, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με την κρατική αεροπειρατεία!
 
Το μοναδικό κακό ήταν ότι δεν βρήκαν τον Σνόουντεν και εκτέθηκαν, ενώ αν τον είχαν βρει όλα θα ήταν εντάξει! «Η Ευρώπη πέφτει στην παγίδα του ιμπεριαλιστικού στερεότυπου στην ξαφνική διένεξη με τη Βολιβία» αναστενάζουν στον τίτλο σχετικού ρεπορτάζ τους οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. «Η προσγείωση του αεροσκάφους επέτρεψε στις αριστερές λατινοαμερικανικές δυνάμεις να επιτεθούν στη Δύση» προσθέτει ο υπότιτλος, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα. 
 
Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η κρατική αεροπειρατεία των Ευρωπαίων, αλλά η… επίθεση των αριστερών κατά της Δύσης! «Αυτό που έκανε η επίθεση (σ.σ. κατά του Μοράλες) είναι ότι μας ένωσε περισσότερο» δήλωσε, αντιθέτως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

 

H MEΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ SNOWDEN

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 8 - 2013

του Μιχάλη Ιγνατίου*

snowdenhttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/07/snowden-300x225.jpg 300w" sizes="(max-width: 355px) 100vw, 355px" />Όταν στις 13 του περασμένου Ιουνίου, ο πρώην πράκτορας της CIA Τζον Κυριάκου έγραψε από τη φυλακή του Λορέττο την ανοικτή επιστολή του στον Εντουαρντ Σνόουντεν, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κήρυξαν «κόκκινο» συναγερμό. Και δεν υπερβάλλω καθόλου. Οι ανακριτές και οι ερευνητές που ασχολούνται με την μεγαλύτερη διαρροή πληροφοριών στην ιστορία της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), θεώρησαν ότι υπάρχει «σχέση» μεταξύ του Ελληνοαμερικανού πρώην πράκτορα και του νεαρού αναλυτή της Booz Allen Hamilton Inc., τον οποίο ο πρώτος καθοδηγεί για να μην διαπράξει τα ίδια λάθη με αυτόν, και να αποφύγει τη φυλακή. Η φράση στην επιστολή του ότι «το FBI είναι ο εχθρός, είναι μέρος του προβλήματος, δεν είναι η λύση», προκάλεσε σοκ και για την πληροφορία-κατηγορία αυτή καθ’ αυτή, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι μία εκ των πλέον ονομαστών υπηρεσιών της Αμερικής, κατηγορείται ανοικτά και δημόσια για παραβίαση των ατομικών ελευθεριών.

Ήταν άνθρακας ο θησαυρός, δεν υπήρχε σχέση. Απλά, ο Τζον Κυριάκου, που καρτερικά περνά τις μέρες του στη φυλακή υπό καθεστώς απίστευτων προκλήσεων, αποφάσισε να δώσει μερικές συμβουλές στο Σνόουντεν, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Μόσχας, περιμένοντας ένα νεύμα από οποιαδήποτε χώρα, που θα ήθελε να τον δεχθεί διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της με την Αμερική. Ο ίδιος την είχε «πατήσει» όταν κλήθηκε από το FBI για ανάκριση για μία υπόθεση διαρροής ονόματος μεγαλοπράκτορα της CIA. Οπως κατήγγειλε πριν οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά και μετά, οι πράκτορες της υπηρεσίας αυτής άλλαξαν το κείμενο της κατάθεσής του και τον έκαψαν, διότι κινδύνευσε να του φορτώσουν και την κατηγορία για εσχάτη προδοσία για να τον τιμωρήσουν επειδή τόλμησε να αποκαλύψει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε το φρικτό βασανιστήριο του «πνιγμού». Η κατηγορία για εσχάτη προδοσία σημαίνει ισόβια…

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA, έγραψε στον Σνόουντεν τα εξής:
«Αγαπητέ Εντ
Σε ευχαριστώ για τις αποκαλύψεις σου αναφορικά με τις ατασθαλίες της (αμερικανικής) κυβέρνησης. Εχεις προσφέρει στη χώρα μια μεγάλη δημόσια υπηρεσία. Ξέρω ότι αισθάνεσαι πως το βάρος όλου του κόσμου είναι στους ώμους σου αυτή τη στιγμή, αλλά καθώς οι Αμερικανοί άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι μετατρεπόμαστε σε ένα αστυνομικό κράτος, που συνεπάγεται την απώλεια των πολιτικών ελευθεριών μας, θα δουν τις ενέργειές σου όπως ακριβώς είναι: ηρωικές. Θυμήσου τα αθάνατα λόγια του Αβραάμ Λίνκολν: «Η Αμερική δεν θα καταστραφεί από το εξωτερικό. Αν παραπαίουμε και χάσουμε τις ελευθερίες μας, θα είναι επειδή εμείς οι ίδιοι αυτοκαταστραφήκαμε». Αυτό είναι ό, τι συμβαίνει στη χώρα μας τώρα. Οι καταγγελίες σου θα βοηθήσουν για να σωθούμε. Ήθελα να σου προσφέρω το πλεονέκτημα της δικής μου εμπειρίας όταν έκανα τις δικές μου καταγγελίες και τα επακόλουθά τους, έτσι ώστε να μην κάνεις τα ίδια λάθη που έκανα εγώ.

Πρώτον, να βρεις τους καλύτερους δικηγόρους που ασχολούνται με θέματα εθνικής ασφάλειας, όσα χρήματα και αν απαιτηθούν. Ήμουν ευλογημένος να με αντιπροσωπεύσουν τιτάνες του (αμερικανικού) νομικού κόσμου και, παρόλο που αναγκάστηκα να παραδεχθώ, η μικρή ποινή μου είναι μια απόδειξη για την εμπειρία τους. Δεύτερον, να δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα έτσι ώστε οι υποστηρικτές σου να παρακολουθούν την υπόθεσή σου, να πληροφορούνται τη δική σου θέση, και το σημαντικότερο, να κάνουν δωρεές για να υποστηρίξουν την υπόθεσή σου οικονομικά. Τρίτον, χρειάζεσαι την υποστήριξη επιφανών Αμερικανών και των ομάδων που μπορούν να εξηγήσουν στο κοινό γιατί αυτό που έκανες είναι τόσο σημαντικό. Αν και τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου είναι ανόητοι αρουραίοι ακολουθώντας την ηγεσία της εθνικής ασφάλειας στο γκρεμό, υπάρχουν αρκετοί καθαροί στοχαστές στο Καπιτώλιο, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι σημαντικές πηγές στήριξης. Καλλιέργησέ τους. Προσπάθησε να προσεγγίσεις την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), το Government Accountability Project και άλλους σαν κι αυτούς που εκτιμούν τις ατομικές ελευθερίες μας και οι οποίοι μπορεί να σε συμβουλεύσουν.

Τέλος, και αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να προσφέρω, ΜΗΝ συνεργαστείς, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, με το FBI. Οι πράκτορες του FBI θα πουν ψέματα, θα χρησιμοποιήσουν τεχνάσματα και θα σε εξαπατήσουν. Θα «στρίψουν» τα λόγια σου και θα παίξουν με τον πατριωτισμό σου για να σε παγιδέψουν. Θα προσποιηθούν ότι είναι οι άνθρωποι που δεν είναι. Θα το παίξουν υποστηρικτές σου, καλοθελητές, και φίλοι. Θα έχουν απάνω τους μαγνητόφωνα για να καταγράψουν τις συνομιλίες σας και να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. Το FBI είναι ο εχθρός. Είναι μέρος του προβλήματος, δεν είναι η λύση.
Σου εύχομαι να έχεις την καλύτερη τύχη. Ελπίζω ότι θα μπορέσεις να φτάσεις στην Ισλανδία γρήγορα και με ασφάλεια. Εκεί θα βρείς ένα λαό και μια κυβέρνηση που νοιάζονται για τις ελευθερίες που έχουμε, και για τις οποίες οι πρόγονοί μας και οι (Αμερικανοί) βετεράνοι πολέμησαν και πέθαναν».

Όσοι στην Ουάσιγκτον ασχολούνται με τους κυβερνητικούς υπαλλήλους (γνωστούς ως Whistleblowers), που επιλέγουν να αποκαλύπτουν απόρρητα μυστικά της αμερικανικής κυβέρνησης και των μυστικών της υπηρεσιών, συγκλονίστηκαν από το κείμενο της ανοικτής επιστολής του Τζον Κυριάκου, ο οποίος δείχνει να αναλαμβάνει από τη φυλακή ένα «ηγετικό και καθοδηγητικό ρόλο» για όσους επιλέξουν να ακολουθήσουν το δικό του δρόμο.

Ιδιαίτερα ο Σνόουντεν, ο οποίος θεωρείται ως ο πλέον σημαντικός Whistleblower, έχει τη δυνατότητα να τινάξει το σύστημα παρακολουθήσεων στον αέρα. Από τη θέση του ως αναλυτής υποδομών για τη NSA, ως μηχανικός συστημάτων και διαχειριστής συστημάτων, ως ανώτερος σύμβουλος για την CIA και ως σύμβουλος και υπάλληλος συστημάτων τηλεπικοινωνιών, είχε τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών, που αφορούσαν όλο το σύστημα διεθνούς και εσωτερικής παρακολούθησης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στην κατοχή του υλικό τουλάχιστον για 113 χώρες και ισάριθμους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων. Ανάμεσα τους πρόεδροι, πρωθυπουργοί και πολιτικοί ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών. Η παρακολούθηση γινόταν και κατά τις επισκέψεις τους στην Ουάσιγκτον και άλλες πόλεις της Αμερικής, αλλά το πλέον ενοχλητικό, που απαγορεύει το αμερικανικό Σύνταγμα είναι ότι υπέκλεπταν συνομιλίες ξένων ηγετών και πολιτών στις χώρες τους. Επειδή απαιτείται άδεια από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για να παραβιαστεί το Σύνταγμα, οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν θα προκαλέσουν και προσωπική ζημία στον Μπάρακ Ομπάμα, καθώς θα εξαλειφθεί κάθε έννοια εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

Ο 29χρονος πρώην αναλυτής και πράκτορας έχει υποκλέψει ολες τις πληροφορίες που αφορούν το σύστημα παρακολούθησης της Ρωσίας και της Κίνας. Δεν είναι υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι η κατοχή αυτών των πληροφοριών θα μπορούσε να σώσει τον Σνόουντεν και να αναγκάσει την αμερικανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμβιβασμό, επιτρέποντας τη μετακίνησή του στην Ισλανδία, χώρα η οποία προστατεύει τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό ακριβώς θεωρεί τον εαυτό του ο Σνόουντεν, ο οποίος –όπως έχει εξηγήσει στην εφημερίδα Guardian- διαβάζοντας το υλικό των παρακολουθήσεων ταράχθηκε.

«Όταν βλέπεις τα πάντα», είπε στη βρετανική εφημερίδα, «όταν τα βλέπεις όλο και πιό συχνά, αναγνωρίζεις ότι κάποια από αυτά τα πράγματα συνιστούν στην πραγματικότητα παραβιάσεις (των ατομικών δικαιωμάτων). Και όταν μιλάς σε άλλους γι’ αυτά στο ίδιο μέρος (εργασίας), όπου είναι η φυσιολογική κατάσταση καθημερινά, αυτοί έχουν την τάση να μην σε παίρνουν στα σοβαρά και να σε προσπερνούν». Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 29χρονο πρώην αναλυτή, ο οποίος επιχείρησε να μιλήσει με συναδέλφους του, αλλά και ανωτέρους του, καθώς ένοιωθε πως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν πλέον μαζικές σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο. Τόνισε: «Με την πάροδο του χρόνου, η γνώση για τις παραβιάσεις συσσωρεύθηκε. Νοιώθει κανείς υποχρεωμένος να μιλήσει σε κάποιον άλλο. Και όσο περισσότερο μιλάς γι’ αυτά, τόσο περισσότερο σε αγνοούν, σου λένε ότι δεν είναι πρόβλημα, έως ότου τελικά συνειδητοποιείς ότι ο λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει για αυτές τις υποθέσεις και όχι κάποιος που απλώς διορίστηκε από το κράτος».

Γεγονός είναι ότι όταν έλαβε τη μεγάλη απόφαση ο Σνόουντεν να αποκαλύψει το κύκλωμα των παρακολουθήσεων, που περιλάμβανε και την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, όπως και τα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΗΕ, έκλεψε με χαρακτηριστική άνεση τα αποδεικτικά έγγραφα μέσα από τα μάτια των προϊσταμένων του και των συναδέλφων του. Το μεγαλύτερο μάθημα σε αυτή την ιστορία: Τα κράτη, και δη η υπερδύναμη Αμερική, δεν δύνανται να προστατεύσουν τα «προϊόντα» των παράνομων ενεργειών τους….

 

ΠΗΓΗ: Αnalystsforchange

http://www.elkeda.gr/

 

Η εκλογή Ροχανί στο Ιράν αλλάζει όλη τη Μ. Ανατολή

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 21 - 2013

Η κρίση που προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει τους πάνω από 2.500 εργαζόμενους για να φτιάξει μια εντελώς δική του, απολύτως μνημονιακή κρατική ραδιοτηλεόραση σαν την ΥΕΝΕΔ επί χούντας, εμπόδισε αντικειμενικά τους Ελληνες να συνειδητοποιήσουν τις τεράστιες πολιτικές επιπτώσεις που θα έχουν σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή οι προεδρικές εκλογές που έγιναν στο Ιράν. Η απροσδόκητη, ανετότατη επικράτηση από τον πρώτο γύρο του φιλοδυτικού Χασάν Ροχανί ως νέου προέδρου της χώρας (ο Αχμαντινετζάντ δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος βάσει του Συντάγματος του Ιράν επειδή είχε ήδη διατελέσει πρόεδρος επί δύο συνεχείς θητείες) συνιστά θρίαμβο της πολιτικής των ΗΠΑ.

Οχι μόνο ούτε κυρίως επειδή οι Αμερικανοί θα έχουν έναν «δικό τους» με την ευρεία έννοια άνθρωπο στην προεδρία του Ιράν. Αυτό είναι το λιγότερο. Δεν αποκλείεται μάλιστα η εκλογή Ροχανί να μη συνεπιφέρει άμεσα και κάποια ουσιώδη αλλαγή στις σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσιγκτον επειδή τόσο η εξωτερική πολιτική όσο και το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ανήκουν στη δικαιοδοσία του Ανώτατου Ηγέτη της ισλαμικής επανάστασης αγιατολάχ Χαμενεΐ ο οποίος δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει στάση. Αλλού βρίσκεται η πολλαπλή σημασία της εκλογής του Ροχανί.

Πρώτα πρώτα το γεγονός ότι οι Ιρανοί ψήφισαν έναν φιλοαμερικανό πρόεδρο την ώρα που το Ιράν βρίσκεται υπό καθεστώς πολύ σκληρών αμερικανικών κυρώσεων που έχουν πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση της κάθε ιρανικής οικογένειας, σηματοδοτεί την κάμψη του φρονήματος αντίστασης του ιρανικού λαού. Με άλλα λόγια, οι Ιρανοί δείχνουν να είναι έτοιμοι να υποταχθούν στις ΗΠΑ! Η εντύπωση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση ανατροπής του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία, τον σημαντικότερο σύμμαχο του Ιράν, από αντικαθεστωτικές δυνάμεις που εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν και καθοδηγούν πολιτικά οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πολιτική ιδιοφυΐα για να αντιληφθεί ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία θα το επαναλάβουν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί και στο Ιράν, μόλις τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία – αλλά παρ’ όλα αυτά οι Ιρανοί ψήφισαν για πρόεδρο τον άνθρωπο των Αμερικανών! Ψήφισαν δηλαδή με τον εντελώς αντίθετο τρόπο από εκείνον που είχαν ψηφίσει το 2005. Τότε, η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ είχε και πάλι ανατρέψει εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό του Ιράν. Τότε είχαν επικρατήσει πριν την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 οι φιλοδυτικοί στο Ιράν, τόσο στην προεδρία όσο και στο κοινοβούλιο. Με το που έγινε η εισβολή στο Ιράκ όμως οι σκληροπυρηνικοί Ιρανοί σάρωσαν τα πάντα. Πρόεδρος εξελέγη εντελώς απροσδόκητα ο Αχμαντινετζάντ και στο κοινοβούλιο συνετρίβησαν οι αμερικανόφιλοι.

Τώρα έχουμε το εντελώς αντίθετο φαινόμενο. Υπερψηφίστηκε πανηγυρικά ο πρόεδρος της… υποταγής στους Αμερικανούς! Αυτονόητο είναι πως σχεδόν κανένας Ιρανός ψηφοφόρος δεν ψήφισε υπέρ του Ροχανί επειδή ήθελε να… υποδουλωθεί το Ιράν στους Αμερικανούς. Το γεγονός όμως ότι επέλεξε τον φιλοαμερικανό Ροχανί σημαίνει ότι το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν χάνει την κοινωνική του βάση στην πλειοψηφία του ιρανικού λαού. Οπως έγινε δηλαδή π.χ. και στη Σερβία, όταν κάμφθηκε η αντίσταση των Σέρβων και η χώρα τους μετατράπηκε πλέον σε εξαθλιωμένο και υποτελές προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της Ευρώπης που κανείς πλέον δεν του δίνει σημασία.

Με μια πολιτική ηγεσία που εκτελεί πειθήνια κάθε εντολή της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, αλλά παρ’ όλα αυτά εκλέγεται και επανεκλέγεται δημοκρατικότατα από τους κουρασμένους και δουλόφρονες πλέον Σέρβους πολίτες. Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε το θέμα βαθύτερα, η εκλογή ως προέδρου του Ιράν του Χασάν Ροχανί προοιωνίζεται την έναρξη της διαδικασίας μετάλλαξης και τελικά κατάρρευσης του ισλαμικού καθεστώτος στο Ιράν!

Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα αν αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα, αυτό θα εξαρτηθεί από άλλα γεγονότα. Υπάρχουν όμως ισχυρές ενδείξεις ότι μπήκαμε ήδη στην ιστορική φάση της κατάρρευσης του καθεστώτος της ισλαμικής δημοκρατίας των αγιατολάχ. Αν όντως αυτή συντελεστεί, θα έχει πέσει και το τελευταίο οχυρό αντίστασης στην αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή, οπότε θα αναβαθμιστεί εξαιρετικά η παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ. Επειδή δε η διαδικασία αυτή ξεκίνησε μέσα από το Ιράν, η κατάρρευση του καθεστώτος μπορεί να γίνει και χωρίς να ανοίξει μύτη, όπως μας δίδαξε και η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης όταν εξελέγη ηγέτης της ο Γκορμπατσόφ.

http://www.ethnos.gr/

Γιώργος Ντελαστίκ
BDF3C3AB5A846B47D3B5A42BB69F9FBBhttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/06/BDF3C3AB5A846B47D3B5A42BB69F9FBB-300x200.jpg 300w" sizes="(max-width: 359px) 100vw, 359px" />Στο στρατοδικείο που συνεδριάζει στη στρατιωτική βάση του Φορτ Μιντ, στην πολιτεία του Μέριλαντ των ΗΠΑ, άρχισε τη Δευτέρα μια δίκη που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες και η οποία θα μείνει σίγουρα στην Ιστορία.
Η κυβέρνηση Ομπάμα θέλει να καταδικάσει σε ισόβια δεσμά τον 25χρονο σήμερα στρατιώτη Μπράντλι Μάνινγκ -και μάλιστα χωρίς δικαίωμα απελευθέρωσης ποτέ!- επειδή όταν ήταν 22 ετών διοχέτευσε εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, πολλά από αυτά διαβαθμισμένα, που αφορούν στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων ειδεχθών εγκλημάτων εναντίον των ντόπιων πληθυσμών που διέπραξαν τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής, στον ιστότοπο Γουίκιλικς (WikiLeaks) το 2010, προκαλώντας παγκόσμιο πολιτικό και διπλωματικό σάλο.

Ο πανικός της κυβέρνησης Ομπάμα για την αποκάλυψη της κτηνωδίας και των βάρβαρων πράξεων των Αμερικανών στρατιωτών ήταν τόσο μεγάλος ώστε εξέδωσε εντολές στα όρια της παράνοιας. Απαγόρευσε π.χ. ο Ομπάμα στους Αμερικανούς δημόσιους υπαλλήλους να… διαβάσουν (!) τα τηλεγραφήματα που βρίσκονταν πλέον παντού στο Διαδίκτυο. Η αμερικανική κυβέρνηση «συμβούλευσε» επίσης τους Αμερικανούς φοιτητές να μη διαβάσουν κανένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα που ήταν προσιτά στους πάντες μέσω Ιντερνετ, γιατί αν τα διάβαζαν θα έθεταν σε κίνδυνο την προοπτική κάποια μέρα στο μέλλον να προσληφθούν σε θέση κάποιου επαγγέλματος με υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας!

Με άλλα λόγια ο Ομπάμα είπε στους νέους Αμερικανούς ότι φακελώνονται όλοι όσοι διαβάζουν ηλεκτρονικά τα αποκαλυφθέντα διπλωματικά τηλεγραφήματα και θα το πληρώσουν ακριβά! Ο στρατιώτης Μάνινγκ, αξιοποιώντας τις τεράστιες πλέον δυνατότητες των υπολογιστών, διοχέτευσε στον ιστότοπο Γουίκιλικς (WikiLeaks) 250.000 τηλεγραφήματα από αμερικανικές πρεσβείες και 490.000 στρατιωτικά ντοκουμέντα για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, συν κάποια βίντεο. Ενα από τα βίντεο αυτά σόκαρε τόσο πολύ τον Μάνινγκ ώστε έγινε η αιτία να αποφασίσει να δημοσιοποιήσει τα αποκαλυπτικά έγγραφα για τα εγκλήματα των αμερικανικών στρατευμάτων κατοχής στα οποία είχε πρόσβαση. Γυρισμένο το 2007 στη Βαγδάτη, δείχνει ένα αμερικανικό ελικόπτερο Απάτσι να επιτίθεται εναντίον μιας ομάδας άοπλων Ιρακινών πολιτών που συμπεριλάμβανε γυναίκες και παιδιά, απλώς για να… διασκεδάσουν οι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνοντας Ιρακινούς!!! Εξόντωσαν όντως άντρες, γυναίκες, παιδιά και δολοφόνησαν επίσης εσκεμμένα πέραν πάσης αμφιβολίας έναν δημοσιογράφο του βρετανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερ και τον οδηγό του που έτυχε να βρίσκονται εκεί για να μη γράψουν αυτά που είδαν!

Επειδή η λήψη είναι μέσα από το στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ και είναι καταγεγραμμένοι οι διάλογοι των Αμερικανών στρατιωτών του πληρώματος, ο στρατιώτης Μάνινγκ, όπως αναφέρει στην έγγραφη κατάθεση που έδωσε προδικαστικά στις 28 Φεβρουαρίου 2013, σοκαρίστηκε υπέρμετρα «από την παθιασμένη δίψα για αίμα που φαίνονταν να έχουν. Εδειχναν να μη δίνουν καμία αξία στην ανθρώπινη ζωή». Αυτό ήταν το σημείο καμπής. Ο νεαρός στρατιώτης Μάνινγκ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, κρίνοντας ότι «συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο σημαντικών ντοκουμέντων της εποχής μας και αποκαλύπτουν το πραγματικό κόστος του πολέμου». Ο Μάνινγκ συνειδητοποίησε, όπως είπε ο ίδιος, ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες των κατοχικών στρατευμάτων στο Ιράκ «είχαν γίνει μονομανείς με τη σύλληψη και τη δολοφονία ανθρώπινων στόχων». Ο Μάνινγκ ήρθε πρώτα σε επαφή με την «Ουάσινγκτον Ποστ» για να δώσει τα έγγραφα, αλλά συνάντησε πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος – άλλωστε η «Ουάσινγκτον Ποστ» είχε ταχθεί υπέρ της εισβολής και κατάληψης του Ιράκ.

Προσπάθησε έπειτα να τα δώσει στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», αλλά απέτυχε κι εκεί, οπότε κατέληξε τελικά στον ιστότοπο Γουίκιλικς. Οταν τον συνέλαβαν ως ένοχο για τη διαρροή, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί προσπάθησαν να τον… τρελάνουν!

Τον έκλεισαν έντεκα μήνες (!) στην απομόνωση και μάλιστα τον κρατούσαν γυμνό!!! Το σχέδιό τους όμως απέτυχε. Από το εφηβικό, σχεδόν παιδικό πρόσωπο του στρατιώτη Μάνινγκ με τα χοντρά μυωπικά γυαλιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει να κάνει με μια νεαρή μοναχική ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, σε μια περίπτωση δηλαδή που η απομόνωση έχει μικρότερες επιπτώσεις συνήθως από όση έχει στους συνηθισμένους ανθρώπους. Οταν αποκαλύφθηκε ότι ο στρατιώτης Μάνινγκ κρατείται στη απομόνωση και γυμνός με στόχο να τον τρελάνουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επέδειξε κατάπτυστη συμπεριφορά, δηλώνοντας ότι «αυτή είναι η δέουσα συμπεριφορά απέναντί του»!!!

ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ο Joe Biden, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξήρε τους Αμερικανο-Εβραίους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, για τα «ανοικτά σύνορα», το φεμινισμό, την «κοινωνική δικαιοσύνη», και πολλά άλλα. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Εβραίοι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, αν όχι ο μεγαλύτερος, στο να έρθουν «κοινωνικές αλλαγές» στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μιλώντας σε εκδήλωση για τον ‘Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς’ (Jewish American Heritage Month) της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, ο Τζο Μπάιντεν απέδωσε την αλλαγή της κουλτούρας της Αμερικής στην συμμετοχή των Εβραίων του Χόλιγουντ. Είπε ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το 85% της αλλαγής στάσης της Αμερικής σχετικά με τον«γάμο» των ομοφυλοφίλων. «Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, στοιχηματίζω το 85 τοις εκατό αυτών των αλλαγών, είτε πρόκειται στο Χόλιγουντ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνέπεια των Εβραίων ηγετών στη βιομηχανία του θεάματος.» 
«Η εβραϊκή κληρονομιά έχει διαμορφώσει αυτό που είμαστε – σε όλους μας, σε μας, σε μένα – όσο ή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα τα τελευταία 223 χρόνια. Και αυτό είναι ένα γεγονός«, δήλωσε ο Μπάιντεν.
Ο Τζο Μπάιντεν επίσης αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι Εβραίοι στο φεμινιστικό κίνημα και στην αλλαγή των πολιτικών για τη μετανάστευση που επέτρεψε την μαζική μετανάστευση από χώρες του τρίτου κόσμου. Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους Εβραίους που διαδραμάτισαν έναν ηγετικό ρόλο στο να περάσουν οι Νόμοι για τα Πολιτικά Δικαιώματα που έφερε τις πολιτικές της «θετικής δράσης» (affirmative action) και τα ειδικά προνόμια για τις μειονότητες.
Μιλώντας στην εβραϊκή πολιτική εξουσία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι Εβραίοι έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι εσείς που στέκεστε εδώ και όλοι αυτοί που ήταν πριν από μένα και για όλοι εκείνοι που ήταν πριν από σας.»
Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους τρεις Εβραίους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το όνομά τους. Ο Μπάιντεν τέλειωσε την διάρκειας είκοσι λεπτών ομιλία του στους Εβραίους ηγέτες λέγοντας «σας χρωστάμε πολλά, χρωστάμε σε γενιές που ήρθαν πριν από εσάς».
* ΚΟ:  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα παραπάνω, εάν τα έλεγε κάποιος άλλος Αμερικάνος – χωρίς όμως να ευχαριστήσει τους Εβραίους και να τους πει «σας χρωστάμε» – θα χαρακτηριζόταν «αντισημίτης» και «συνομωσιολόγος». Απίστευτο;
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Η επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης μέσα από το επεισόδιο του FamilyGuy…!

 

 

family guysafe_imagehttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/04/family-guysafe_image-300x168.jpg 300w" sizes="(max-width: 345px) 100vw, 345px" />Τα συγκεκριμένα videosαποτελούν 2 διαφορετικές εκδοχές ενός επεισοδίου που μας δείχνει την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης…! Ναι, καλά διαβάσατε. Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι αυτό το επεισόδιο, ή αν θέλετε αυτά 2 διαφορετικά επεισόδια, όπως θα δείτε και στο linkτου Wikipedia, έχουν ως ημερομηνία δημοσίευσης τις 17 Μαρτίου του 2013.

 


 

Σε αυτά τα 2 διαφορετικά videosλοιπόν παρουσιάζονται 2 διαφορετικές εκδοχές επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε έναν κύριο ο οποίος κερδίζει τον Μαραθώνιο… οδηγώντας ένα αυτοκίνητο με το οποίο σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του…! Στο δεύτερο video, στην εκδοχή ενός εντελώς διαφορετικού επεισοδίου της ίδιας θεματικής ενότητας, βλέπουμε ότι ο ίδιος ο κύριος «άθελα» του βοηθάει μια τρομοκρατική οργάνωση να πυροδοτήσει τους βομβιστικούς μηχανισμούς μέσω κινητών τηλεφώνων….!  

 


Σίγουρα είναι από τα πράγματα τα οποία εκ πρώτης όψεως δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε πλήρως. Ποιος μας λέει ότι δεν προστέθηκε κάτι μετά την επίθεση, κυρίως για το δεύτερο video, ή και το αντίθετο; Ωστόσο όλα δείχνουν ότι για άλλη μια φορά το «Παγκόσμια Σύστημα», παίζει ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι εις βάρος ανθρώπινων ζωών, με σκοπό ίσως την δημιουργία πολεμικού κλίματος προς τους «τρομοκράτες», που όπως άρχισε ήδη να ακούγεται, όλες οι αρχές συγκλίνουν σε οργανώσεις ισλαμιστών…! Και μετά ήρθε και ο σεισμός στο Ιράν…! Τυχαίο…;

http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr/2013/04/family-guy.html

 

Ψυχοπαθής, απελπισμένος ή κάτι άλλο;;;

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 4 - 2013

CNN: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι τρελός
Να βλέπεις ποιος θα καταστρέψει τον κόσμο, να απελπίζεσαι…
Το Hollywood είχε ωραιότερες φάτσες καταστροφέων.

Στα ψιλά της ειδησεογραφίας έχει περάσει ένα τεράστιο θέμα που άλλοτε θα ξεσήκωνε θύελλα ποικίλλων αντιδράσεων.
Ο νεοδιορισθείς (νεοεκλεγέντα, δεν τον λες!) ηγέτης της Βορείου Κορέας οπλίζει τα πυρηνικά όπλα και σημαδεύει τις ΗΠΑ!
Και όχι μόνο το κάνει, αλλά το φωνάζει κιόλας με καμάρι!

Για κάποιον ακατανόητο λόγο το θέμα παρουσιάζεται στα ελληνικά ΜΜΕ σχεδόν ως… καλτ!
Αλλά πόσο καλτ μπορεί να θεωρηθεί ο κίνδυνος έναρξης ενός πυρηνικού πολέμου;

Και τελοσπάντων τι διάολο θέλει αυτός ο Κιμ Γιονγκ Ουν και… ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη;
Αυτά που συμβαίνουν εκεί στην Κορέα δεν εξηγούνται λογικά.

Έχουμε απ’ τη μια τις ΗΠΑ με τον σταθερό σύμμαχό τους, τη Νότιο Κορέα κι απ’ την άλλη την αποκομμένη απ’ όλους κι απ’ όλα Βόρειο Κορέα.
Και παραδόξως ακούμε εδώ και μέρες καθημερινά επιθετικά πολεμικά μηνύματα από την πλευρά του αδυνάτου!

Επειδή η πληροφόρηση για τα της Κορέας είναι συγκεχυμένη και αναξιόπιστη, προσπαθώ να συνδέσω τα πράγματα κάνοντας εικασίες.

1η εκδοχή: ο σύντροφος Κιμ είναι ψυχάκιας δολοφόνος και έχει μπερδέψει τη ζωή με το playstation. Κάπως θέλει να περάσει την ώρα του στη μάλλον βαρετή Βόρειο Κορέα και παίζει με κουμπάκια που εκτοξεύουν πυρηνικά.
Κάτι σαν «Ευλογητός με σφυροδρέπανο»!
(οι Φωσκολιστές θα με καταλαβαίνουν…)

2η εκδοχή: ο σύντροφος Κιμ μαθαίνει ότι επίκειται εντός ολίγου ΝΑΤΟϊκή επίθεση στη χώρα του και αφενός με τις απειλές του επιχειρεί να τρομοκρατήσει το αντίπαλο στρατόπεδο, μπας και τη βγάλει καθαρή, και αφετέρου -αν δεν πιάσει αυτό- πάει για έναν ηρωικό χορό του Ζαλόγγου.
Ξέρει ότι Ρωσία και Κίνα δεν τολμούν να σηκώσουν το βλέμμα τους στις ΗΠΑ, θα τον γράψουν στα τέτοια τους και θα τον αφήσουν εκτεθειμένο στις αμερικανικές ορέξεις.
Επομένως τα κάνει όλα αυτά για να χάσει με στυλ…
(σ’ αυτήν την εκδοχή αναμένεται ανακοίνωση του ΚΚΕ περί κορεατικού… οππορτουνισμού!)

3η εκδοχή: ο σύντροφος Κιμ απλώς αμύνεται ενάντια στις ανελέητες στρατιωτικές, διπλωματικές και οικονομικές επιθέσεις του ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου, τις οποίες επιθέσεις όμως δεν γνωρίζουμε, καθώς η μιντιακή παρουσίαση του φαινομένου Βόρειος Κορέα είναι επιεικώς μονομερής και κατευθυνόμενη.
(ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τη δημοκρατία στη Β. Κορέα… ενώ στην Ιορδανία και στη Σαουδική Αραβία των «επενδυτών» είναι όλο… δημοψηφίσματα!)

4η εκδοχή: ετοιμάζεται κάποια «κορεατική άνοιξη» με πρότυπο τα αραβικά γεγονότα και η επιθετικότητα του συντρόφου Κιμ κοιτάζει με το ένα μάτι έξω, στους ενορχηστρωτές της επικείμενης αναταραχής, και με το άλλο μάτι μέσα, στους επίδοξους «αντικαθεστωτικούς». Ένας βρυχηθμός του λιονταριού πριν πέσει, σα να λέμε. Εξάλλου, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός του βομβαρδισμού πληροφοριών τα τελευταία ΄δύο χρόνια σχετικά με τη Βόρειο Κορέα. Έτσι κάνουν πάντα όταν ετοιμάζουν μια «Άνοιξη».
(Ένας προπαγανδιστκός κούκος φέρνει πάντοτε την «Άνοιξη».)

Ειλικρινά αδυνατώ να επιλέξω ανάμεσα στα τέσσερα σενάρια.
Ενδεχομένως να είναι κάποιος μεταξύ τους συνδυασμός ή ακόμη και κάτι άλλο που δεν έχω ακόμη σκεφτεί.

Πάντως σε κάθε περίπτωση αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και σ’ αυτό το ζήτημα, διότι μπορεί αύριο να ακουστεί κάνα «μπαμ» και να μην ξέρουμε από πού μας ήρθε.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μια πυρηνική καταστροφή είναι ο μόνος ασφαλής εναλλακτικός δρόμος για να γλιτώσουμε από τα Μνημόνια.
Ελπίζουμε στον σύντροφο Κιμ.
Να πατήσει το κουμπί, να πάμε στο διάολο όλοι μας, μπας και ησυχάσει ο κόσμος από τη μπόχα μας.
Κι ίσως το επόμενο είδος που θα εμφανιστεί και θα κυριαρχήσει επί της γης να είναι λιγότερο μαλάκας από μας.

Louis Laurent, ο Βέλγος ανεξάρτητος βουλευτής αποκαλύπτει την αλήθεια για τον πόλεμο στο Μάλι και προτρέπει τις μαριονέτες του Βελγικού Κοινοβουλίου, τους ηγέτες των κρατών που παίζουν με τις ζωές του κόσμου και σε όσους το παίζουν Δημοκράτες, να πάνε να γαμηθούν!

YouTube Preview Image

4492587_orighttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/01/4492587_orig-300x197.jpg 300w" sizes="(max-width: 452px) 100vw, 452px" />ΤΕΧΕΡΆΝΗ — Ήδη κάτω από διεθνείς απειλές κατά του εθνικού πυρηνικού τους προγράμματος, με κυρώσεις και μια κατεστραμμένη οικονομία, οι Ιρανοί ζουν στην πρωτεύουσα  τώρα αντιμέτωποι με έναν ετήσιο κίνδυνο ρύπανσης: μια κιτρινωπή θολούρα στην οποία βυθίζεται η Τεχεράνη αυτή την εποχή του έτους.

Μετά από πέντε μέρες όπου όλα ήταν κλειστά για προληπτικούς λόγους και την αντιμετώπιση του νέφους, την Κυριακή ξανάνοιξαν κρατικές υπηρεσίες, σχολεία, πανεπιστήμια και  τράπεζες.

Όσοι τολμούν να βγουν έξω καλύπτουν στόμα και μύτη με κασκόλ ή χειρουργικές μάσκες, αλλά τα μάτια τους δακρύζουν και ο λαιμός τους καίει. Έκθεση του δήμου της Τεχεράνης αναφέρει ότι η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη από ένα μείγμα των σωματιδίων που περιέχουν μόλυβδο, διοξίνες θείου και το βενζόλιο. 

«Νιώθουμε λες και ο Θεός έχει στραφεί εναντίον μας,» λέει  η Azadeh, μια 32-χρονη καλλιτέχνης. Η δύση του ήλιου μοιάζει με κιτρινωπό κέρμα* λόγω της παχιάς κάλυψης νέφους.


Η αιθαλομίχλη παρουσιάζεται κάθε χρόνο όταν κρύος αέρας και πολλές μέρες άπνοιας εγκλωβίζουν τους ρύπους από εκατομμύρια αυτοκίνητα και εκατοντάδες εργοστάσια μεταξύ των κορυφών της οροσειράς Alborz, που αγκαλιάζει την Τεχεράνη σαν μισοφέγγαρο.

Τρεις πόλεις του Ιράν αναφέρονται στην έκθεση 2011 της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την ποιότητα του αέρα και την υγεία, στη λίστα των 10 πιο μολυσμένων πόλεων του κόσμου. Πολλές πόλεις, γνωστές για την κακή ποιότητα του αέρα, είναι το Λος Άντζελες, η πόλη του Μεξικού, η Σαγκάη και η Μπανγκόκ, αλλά είναι καθαρότερες από την Τεχεράνη.

Αλλά από το 2010, όταν οι αμερικανικές κυρώσεις στις εισαγωγές εξευγενισμένης βενζίνης άρχισαν να τσούζουν, η κατάσταση επιδεινώθηκε, σύμφωνα με την έκθεση από τον δήμο της Τεχεράνης.

Μπροστά σε πιθανές ελλείψεις καυσίμου, το Ιράν εξέπληξε τους ξένους με το πόσο γρήγορα παρήγαγε τη δική του βενζίνη. Και σ’ αυτή τη ‘γρήγορη δημιουργία’ αποδίδεται η πολύ μεγαλύτερη ρύπανση, λόγω πιθανά της κακής ποιότητας της.

Picture

To Υπουργείο Υγείας του Ιράν έχει αναφερθεί σε αύξηση των αναπνευστικών και καρδιακών νοσημάτων, καθώς και αύξηση πολλαπλών ειδών καρκίνου που λέγεται ότι σχετίζονται με τη ρύπανση.

Η κυβέρνηση δέχεται κριτική και πιέσεις για καλυτέρευση της ποιότητας της βενζίνης ενώ στην κρατική τηλεόραση,  πολλοί υπάλληλοι έχουν πολλές φορές αρνηθεί ότι αυτή η κιτρινωπή θολούρα έχει να κάνει με την εγχώρια παραγόμενη βενζίνη.


Σε μια συνέντευξη του το Σάββατο, ο Ali Mohammad Sha’eri, αναπληρωτής διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης προστασίας του Ιράν, αρνήθηκε έντονα ότι η ρύπανση συνδέεται με τη βενζίνη. Ωστόσο, είπε ότι μόνο το 20% του καυσίμου έκτακτης ανάγκης τηρεί τα σύγχρονα πρότυπα. «Ελπίζουμε ότι σε τρεις μήνες αυτό το επίπεδο να φτάσει το 50%», είπε.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Τεχεράνη, Ισφαχάν και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Μονά-Ζυγά της κυκλοφορίας οχημάτων με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας, είναι ένα από αυτά. Επίσης άλλα σχέδια για την καταπολέμηση της ρύπανσης λιγότερο ρεαλιστικά, λένε οι αναλυτές όπως η μετακίνηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων εκτός πρωτεύουσας για τη μείωση πληθυσμού. Το 2010 ο πρόεδρος Αχμεντινετζάντ διέταξε να ψεκαστεί η αιθαλομίχλη με αγροτικά ψεκαστικά, με νερό, σε  μια προσπάθεια να την διαλύσει. 

Για όσους ζουν στην Τεχεράνη και αδυνατούν να εγκαταλείψουν την πόλη προς ένα εξοχικό, η μόνη λύση είναι να περιμένουν να ‘φυσήξει’.  Οι περισσότεροι παραμένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους, με πολύ κακό αποτέλεσμα στην οικονομία και παραπονιούνται για συνεχείς πονοκεφάλους και κόπωση.

Picture

Όμως… για να κάνουμε ένα flash back σε άρθρο μας του Σεπτεμβρίου: Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατηγορεί τη Δύση για την καταστροφή νεφών βροχής Ιράν

Τότε ο Ιρανός πρόεδρος δεν αντιμετώπιζε νέφος αλλά ανομβρία. Και βγήκε και φώναζε ανοιχτά και πεντακάθαρα ‘η Δύση μου κλέβει το νερό’! Και μάλιστα όχι για πρώτη φορά.


Κι εμείς το ίδιο λέμε. ‘Εχουν πλέον όλα τα μέσα και τη γνώση, τόσο τα νερά να κλέψουν και να τα μετακομίσουν παραπέρα πνίγοντας κυριολεκτικά άλλους λαούς, όσο και τσουνάμια να κάνουν, σεισμούς, κι ό,τι άλλο πια βάζει ο νους! Το μόνο που δεν βάζει ο νους είναι πως το επιτρέπουν όλοι να γίνεται! Σύμφωνα, πάντως, με το διαστραμμένο νου της παγκόσμιας ελίτ, τους πέφτουμε πολλοί – είτε είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, είτε ιδιωτικοί, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες. Και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που κάνει τους πάντες να ξέρουν και να μην μιλούν, ή να μασάν τα λόγια τους, γιατί όλοι ελπίζουν και πιστεύουν ότι θα είναι στη ‘λίστα’ εκείνων που θα παραμείνουν. Αλήθεια… υπάρχει τέτοια ‘λίστα’ και ποιος την έχει; Ελπίζουμε όχι πάλι καμιά Λαγκάρντ!

Σημείωση: Στο Ιράν, σε αντίθεση με το Πακιστάν, δεν έχουν αναφερθεί χημ.αεροψεκασμοί. Όμως, αν η γύρω περιοχή είναι αρκετά ψεκασμένη και ιονισμένη, τα όσα αναφέρει ο Ιρανός πρόεδρος στο βίντεο είναι εφικτά.
Φίλος μας από το Πακιστάν έχει καταγγείλει μετά από παρατηρήσεις φαινόμενα λειτουργίας ηλμ/κών συστημάτων (τύπου HAARP) και μάλιστα με ‘διαφορετική συμπεριφορά’, υπονοώντας ότι δημιουργούνται  τόσο από των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας.

Το βάρος στην «Πατριωτική Εκπαίδευση» ρίχνει ο Πούτιν

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 23 - 2012

«Ώστε να ενδυναμωθούν τα πνευματικά θεμέλια της ρωσικής κοινωνίας»

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/10/putin4569.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να δοθεί νέα ώθηση στην «Πατριωτική Εκπαίδευση» και σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, «στο Κρεμλίνο συστήνεται ειδική Διεύθυνση» για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού.

Η «Διεύθυνση Πατριωτικής Εκπαίδευσης» θα μελετά προτάσεις για την υλοποίηση κατάλληλων για τον ίδιο σκοπό πολιτιστικών-εκπαιδευτικών προγραμμάτων, «ώστε να ενδυναμωθούν τα πνευματικά θεμέλια της ρωσικής κοινωνίας», ορίζει Προεδρικό διάταγμα για το θέμα. «Πρέπει να δημιουργηθεί κατάλληλο προϊόν ενίσχυσης της πατριωτικής συνείδησης, των ανθρώπινων βασικών αξιών, να δοθεί νέα ώθηση στον πολιτισμό», δήλωσε στην εφημερίδα «Vedomosti» πηγή προσκείμενη στον πρόεδρο που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Στο πλαίσιο των νέων αυτών προγραμμάτων, «θα αναλύονται» κοινωνικές πραγματικότητες σε όλα τα σημεία της ρωσικής επικράτειας, αλλά και «θα προβλέπονται όλες οι εξελίξεις»—ούτως ώστε να εκπονούνται προσανατολισμοί πολιτικής που να ενστερνίζεται πάντοτε την Πατριωτική Εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας.

Τον Μάιο ο Πούτιν ξεκίνησε μια τρίτη, αυτή τη φορά εξαετή, προεδρική θητεία. Οι δύο προηγούμενες εκτάθηκαν στα έτη 2000-2008. Ενδιαμέσως έκανε μια πρωθυπουργική θητεία. Το χρονικό διάστημα μετά το 2000, ο Πούτιν έκανε προσπάθειες ο πληθυσμός να αποβάλει το αίσθημα «ταπείνωσης», που τον διακατείχε τη «θολή» χρονική περίοδο ύστερα από την κατάρρευση της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ αρχομένης της δεκαετίας του 1990, βασιζόμενος στην αναγκαιότητα μιας «Πατριωτικής Εκπαίδευσης» των Ρώσων, σύμφωνα με την πολιτική εκτίμηση, που κάνει στην ανταπόκριση σήμερα από τη Μόσχα το Γαλλικό Πρακτορείο.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=231549

ΙΡΑΝ: Εις θάνατον τέσσερις για τραπεζική απάτη

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 31 - 2012

thumb

Ιρανικό δικαστήριο καταδίκασε τέσσερα άτομα σε θάνατο για το ρόλο τους σε σκάνδαλο τραπεζικής απάτης, που προκάλεσε μεγάλη τραπεζική αναταραχή αλλά και προβλήματα στην κυβέρνηση του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Η υπόθεση υπεξαίρεσης ήλθε στο φως το Σεπτέμβριο του 2011 και αφορούσε πλαστά έγγραφα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι διευθυντές ιρανικής επενδυτικής εταιρείας για να εξασφαλίσουν δάνεια συνολικού ύψους 2,6 δισ. δολαρίων προκειμένου να αγοράσουν κρατικές επιχειρήσεις.

Στο εδώλιο οδηγήθηκαν συνολικά 39 άτομα για ανάμειξη στην απάτη.

«Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν σε θάνατο» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν σε ποινές που φθάνουν έως και τα 25 χρόνια.

 

http://topontiki.gr/article/38701

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/07/SyrianAirDefenceXL.jpg 1024w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο σχέδιο αεροπορικής προσβολής θέσεων αντιαεροπορικών συστημάτων στην Συρία γιατί τα μαχητικά της «θα καταρριφθουν σαν παπάκια στο λούνα-παρκ» (!), έστειλε η Ρωσία μέσω της εφημερίδας «Ισβέστια» η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις διαρροή σε τουρκικές εφημερίδες των σχεδίων εκτέλεσης αποστολών SEAD (καταστολής αεράμυνας) από την τουρκική Αεροπορία ως «εκδίίκηση» για την κατάρριψη του αναγνωριστικού/μαχητικού RF-4E (διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ την πρωτογενή πληροφόρηση και σειρά με άγνωστες λεπτομέρειες της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού) η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι  «Η Τουρκία ήταν έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία, αλλά ακύρωσε τα σχέδιά της όταν το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατάλαβε ότι οι πληροφορίες του για την συριακή αεράμυνα ήταν περιορισμένες. Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν «τα παπάκια στο λούνα παρκ».

Η εφημερίδα επίσης τονίζει ότι οποιαδήποτε τουρκική επιθετική κίνηση θα πυροδοτούσε γενική πολεμική σύρραξη.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι Ρώσοι «σύμβουλοι» έχουν στήσει ένα αντιαεροπορικό δίκτυ, βασισμένο στα διδάγματα των τελευταίων συγρκούσεων απο την εποχή της επιχείρησης «Ναζαρέτ» το 1982, όταν η προωθημένη συριακή αεράμυνα στην κοιλάδα Μπεκάα πρακτικά καταστράφηκε μέσα σε 48 ώρες μαζί με 98 συριακά μαχητικά, από την ισραηλινή Αεροπορία, αλλά και την επιχείρηση «Οπωρόνας» του 2007 όταν καταστράφηκε ένας συριακό εργαστήριο πυρηνικών ερευνών από ισραηινή αεροπρική επίθεση, καθώς βέβαια και τους δύο πολέμους στο Ιράκ το 1991 και το 2003.

Κατ’αρχήν έχουν εγκαταστήσει τρεις ζώνες που η μία προστατεύει τις άλλες: Σε επίπεδο SHORADS τα Pantsir S1, σε μεσαίες αποστάσεις τα BUK-M2 και τα Pechora και στις μεγάλες αποστάσεις τα S-300PMU2 (αν και οι παραδόσεις δεν ολοκληρώθηκαν), είναι μόνο μερικά από τα Α/Α όπλα που είναι ανεπτυγμέν στο συριακό έδαφος, αλλά πάνω απ’όλα περιμετρικά των συστοιχιών έχουν εγκατασταθεί ισχυρότατες μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς πλέον οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί ότι μόνο αν επιβιώσουν από τα ισχυρότατα δυτικά ECM οι πύραυλοι θα μπορέσουν να εκτοξευθούν και να βρουν το στόχο τους.

Η σιγουριά για την τύχη που θα είχε μια τουρκική αεροπορική προσβολή εδράζεται στο γεγονός ότι η συριακή αεράμυνα στήθηκε για να αντιμετωπίσει την ισραηλινή και τον τελευταίο χρόνο την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική δύναμη. Άρα η τουρκική Αεροπορία, όντως φαντάζει στους Ρώσους χειριστές των Α/Α συστημάτων περισσόερο σαν «παπάκι του λούνα παρκ»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 18 - 2012

Το αντιτορπιλικό «Admiral Chabanenko» και τρία βαρέα αποβατικά σκάφη απέπλευσαν την Τρίτη από το Σεβερομόρσκ για τη Μεσόγειο, όπου είναι προγραμματισμένος κατάπλους τους στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, ανέφερε στο «Interfax» στρατιωτικο-διπλωματική πηγή.
Ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο

Το αντιτορπιλικό «Admiral Chabanenko» αφήνει το λιμάνι Σεβερομόρσκ. Πηγή: TASS

Ο σχεδιασμός της αποστολής προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς, όπου βρίσκεται βάση ανεφοδιασμού και τεχνικής υποστήριξης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Με τη μοίρα των πλοίων του Βόρειου στόλου θα συναντηθούν το περιπολικό «Yaroslav Mudri» και το δεξαμενόπλοιο «Lena» του στόλου της Βαλτικής, καθώς και μια μοίρα του στόλου της Μαύρης θάλασσας αποτελούμενη από τα αρματαγωγά «Nikolai Filchenkov» και «Tsezar Kunikov», και το αντιτορπιλικό «Smetlivi».

 

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι στο Βόρειο Ατλαντικό θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ασκήσεις του Βόρειου στόλου μαζί με πλοία των στόλων της Βαλτικής και της Μαύρης θάλασσας. «Μια μοίρα πολεμικών πλοίων θα κάνει ασκήσεις στη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας». Στο μεταξύ, οεπικεφαλής της υπηρεσίας τύπου του ΠΝ της Ρωσίας, Αντρέι Ταραμάν, είπε στη ρωσική υπηρεσία του BBC ότι «εφόσον στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς υπάρχει ρωσική βάση, τα πλοία θα εισέλθουν σε αυτή για ανεφοδιασμό».

 

Η έξοδος των πλοίων πραγματοποιείται βάσει των σχεδίων ασκήσεων για τη διατήρηση του αξιόμαχου του ΠΝ και δεν συνδέεται με την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία, διευκρίνισε ο Ταραμάν. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε -ούτε αυτό- ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται βάσει σχεδίου προς τη Συρία. Πηγή από το υπουργείο ανέφερε στο «Interfax» ότι ο πλους των στόλων «είναι μια προγραμματισμένη αποστολή που έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των πληρωμάτων σε θέματα επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ τους». Προηγουμένως, ο αναπληρωτής του επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου, Γιούρι Ιβανόφ, δήλωσε στο BBC ότι οι ασκήσεις με τη συμμετοχή των τριών στόλων δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Αντίστοιχες ασκήσεις είχαν γίνει και πέρυσι.

 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κάθοδος των ρωσικών πολεμικών πλοίων δεν σχετίζεται με την ένοπλη σύρραξη στο εσωτερικό της Συρίας. Τη σχετική δήλωση έκανε την Τρίτη στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Πάτρικ Βέντρελ. «Είδαμε τις αναφορές στον Τύπο, στις οποίες γινόταν λόγος για αποστολή πλοίων του ΠΝ της Ρωσίας στη Συρία. Είδαμε επίσης και τις αναφορές που παρέπεμπαν στις ρωσικές αρχές και πληροφορούσαν ότι τα πλοία αυτά θα εισέλθουν στο λιμάνι της Ταρτούς για ανεφοδιασμό και ότι η παρουσία τους δεν συνδέεται με τη σύγκρουση στη Συρία. Φυσικά ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αλήθεια», ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Επίσης, ο Βέντρελ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τη Ρωσία όσον αφορά τον επικείμενο κατάπλου στη Συρία. Σύμφωνα με τον αμερικανό εκπρόσωπο, οι αμερικανικές αρχές δεν διαθέτουν επαρκείς πληροφορίες όσον αφορά «τα μελλοντικά τεκταινόμενα στη βάση Ταρτούς».

http://rbth.gr/articles/

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.