Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘ΗΠΑ’ Category

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/03/NSAXL2.jpg 970w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Ένα τεραστίων διαστάσεων κέντρο παρακολούθησης τηλεφωνικών επικοινωνιών, διαδικτυακών επικοινωνιών, ελέγχου κινητών τηλεφώνων και μετατροπής τους σε πομπούς παρακολούθησης δεδομένων φωνής ακόμα και όταν είναι κλειστά τα κινητά, δημιουργούν αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ σε μία έκταση 970 στρεμμάτων στην στρατιωτική βάση Camp Williams κοντά στην πόλη Bluffdale της πολιτείας Utah. 

Πρόκειται ουσιαστικά για την δημιουργία ενός παγκόσμιου «Μεγάλου Αδελφού», από τον οποίο κανείς και τίποτε δεν θα μπορεί να ξεφεύγει. «Μπροστά σε αυτό που θα κατασκευάσουμε το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης Echelon θα μοιάζει με αθώα παιδική κάμερα», σημείωνε στέλεχος του NSA!

Η νέα εγκατάσταση αποκαλύφθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας οι οποίες υποστηρίζουν ότι θα είναι έτοιμη το 2013. Το νέο κέντρο παρακολούθησης θα μπορεί να παρακολουθήσει, να συλλέξει και να επεξεργαστεί πληροφορίες από τα emails, το Facebook, τις αναζητήσεις στην Wikipedia, τα Fax, αναζήτηση σε διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης όπως το Google, πιστωτικές κάρτες, κάθε είδους ηλεκτρονική κάρτα που χρησιμοποιείται για συναλλαγές, ηλεκτρονικές ταυτότητες, τηλεφωνικές συνομιλίες.

Οι παρακολούθηση θα γίνεται τόσο σε συναλλαγές ή επικοινωνία στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και προς άλλες χώρες. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων αυτού του νέου οργουελικής σύλληψης κέντρου θα είναι 92.900 τετραγωνικά μέτρα εκ των οποίων το κέντρο υπολογιστών θα έχει έκταση 9300 τετραγωνικά μέτρα. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων θα είναι διπλάσια από την έκταση που καταλαμβάνει το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Το έργο κατασκευής των εγκαταστάσεων ξεκίνησε το 2010 και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2013, το δε κόστος της επένδυσης φτάνει τα 2 δισ  δολάρια, ενώ η αρμόδια υπηρεσία που επιβλέπει την κατασκευή και θα κάνει χρήση των υποδομών αυτών είναι η περίφημη National Security Agency.

Το σύστημα παρακολούθησης θα μπορεί να παρακολουθεί εγχώριες και διεθνείς κλήσεις και συναλλαγές αποτελώντας τον μεγαλύτερο στον κόσμο «κοριό» που έχει κατασκευαστεί θέτοντας υπό παρακολούθηση και καταχώρηση τις δραστηριότητες όχι μόνο των Αμερικανών πολιτών αλλά κάθε  κατοίκου αυτού του πλανήτη που πραγματοποιεί ηλεκτρονική συναλλαγή η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζεται με τις ΗΠΑ ή συστήματα που είναι εγκατεστημένα στις ΗΠΑ.

Χάρις σε αυτό το υπερ σύστημα παρακολούθησης και επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών τίποτα δεν θα μπορεί να είναι κρυφό αφού οι υπερ υπολογιστές που θα διαθέτει μπορούν να σπάσουν κωδικούς και διαβαθμισμένες πληροφορίες οι οποίες προστατεύονται από κωδικούς. Ακόμα και καλά προστατευμένες πληροφορίες θα μπορούν να αποθηκευτούν και να αποκωδικοποιηθούν στο μέλλον όταν τα κατάλληλα εργαλεία θα είναι έτοιμα.

Σημαντική βοήθεια στην συλλογή των πληροφοριών παρέχουν τα επιμέρους κέντρα συλλογής που η NSA έχει δημιουργήσει εδώ και αρκετά χρόνια σε όλες τις σημαντικές αμερικανικές εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών.

Σε γενικές γραμμές όπως αναφέρει το δημοσίευμα κανένας που πραγματοποιεί ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν θα μπορεί να κρυφτεί από την αμερικανική υπηρεσία και κανένας δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος για την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που διοχετεύει στο διαδίκυο ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονικής μορφής συνδιαλλαγή.

Ο Μεγάλος Αδερφός τελικά δεν ήρθε το 1948 όπως έγραφε ο Τζωτρτζ Όργουελ, αλλά το 2013… 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Fed: Δεν στηρίζει Ευρώπη, δεν ενισχύει το ΔΝΤ

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 16 - 2011

Από τον Reporter

Δεν υπάρχουν σχέδια περαιτέρω αύξησης των κεφαλαίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή στήριξης της Ευρώπης ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Fed.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Μπεν Mπερνάνκι σε συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, που πραγματοποίησε με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές δήλωσε πως είναι «πολύ ανήσυχος για την κατάσταση στην Ευρώπη» διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η τράπεζα δεν πρόκειται να στηρίξει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά ούτε και να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ.

 

http://anemogastri.blogspot.com/2011/12/fed.html

Η παρέμβαση που «ενόχλησε» τη Μόσχα

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 12 - 2011

Η καταγγελία του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών με αφορμή τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τις ρωσικές εκλογές, δεν είναι ασήμαντη, όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι φαίνεται πως μπορεί να «πιάστηκαν με κατεβασμένα τα παντελόνια». Δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς με βεβαιότητα ότι έγινε ή δεν έγινε νοθεία, και πρέπει να περιμένουμε την τελική ετυμηγορία των παρατηρητών του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Βέβαια, ο υπαινιγμός της κ. Κλίντον ότι γνώριζε τη θέση των παρατηρητών, αυτόματα τους κατέταξε στο αντιρωσικό στρατόπεδο.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ούτε «άγιος» είναι, ούτε και……

ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο κ. Πούτιν έχει πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα του και παραμένει πάντα μυστήριο πώς από ένας απλός πράκτορας της σοβιετικής KGB έφτασε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Εκτός όλων των άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος είναι και συνομιλητής των ενοίκων του Λευκού Οίκου, με τους οποίους διατηρεί καλή σχέση συνεργασίας. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που προκάλεσε έκπληξη η αμερικανική ανάμειξη στις ρωσικές εκλογές και μάλιστα με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ/NGO) που είναι βυθισμένες στην ανυποληψία. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι η επέμβαση της κρατικής USAID και της ημικρατικής οργάνωσης NED στις εσωτερικές τους υποθέσεις, αποδεικνύει ότι όλα έγιναν εν γνώσει της κ. Κλίντον.
Τα παλιά χρόνια οι Αμερικανοί (και οι Σοβιετικοί) άλωναν χώρες με στρατιωτικά πραξικοπήματα. Ανέτρεπαν χωρίς αιδώ δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Εγκληματούσαν εναντίον των λαών, υποστηρίζοντας απολυταρχικά καθεστώτα που καταργούσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και επέβαλλαν στυγνή στρατοκρατία. Η απαράδεκτη αυτή πρακτική τους έκανε δικαιολογημένα μισητούς.

Ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο ή όχι ο κ. Πούτιν, η αμερικανική πρακτική της οικονομικής ενίσχυσης ΜΚΟ/NGO σε χώρες-στόχους και της εξαγοράς συνειδήσεων, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Θα άρεσε άραγε στους Αμερικανούς εάν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι δημιουργούσαν δικές τους ΜΚΟ/NGO με στόχο να επηρεάζουν τις εκλογές στις ΗΠΑ; Η απάντηση είναι αρνητική, οι δε δράστες θα οδηγούνταν στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες.
ethnos.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/

 

Oι ΗΠΑ χτύπησαν την Τουρκία με σεισμό 7.3 ρίχτερ

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 25 - 2011

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε στο Κρεμλίνο σήμερα, πώς οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη Τουρκία, για λόγους πού έχουν σχέση με την μαζική εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, χρησιμοποιώντας το λεγόμενο Σεισμικό Οπλο. Σύμφωνα με την αναφορά , ρωσικά επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημενα μέσα και γύρω από την Μαύρη Θάλσσα, ανιχνευσαν της….
τελευταίες 36 ώρες ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας, πού κορυφώθηκε δύο ώρες πρίν ο σεισμος χτυπήσει την ανατολική Τουρκία. Η αυξηση της θερμοκρασίας της ιονοσφαιρας είναι σήμα κατατεθέν οτι ειχε ενεργοποιηθεί το γνωστό σύστημα ΗΑΑRP , υπερόπλο μαγνητικού παλμού ,με εδρα τις εγκαταστάσεις στην Αλάσκα , πού προκαλεί ισχυρούς σεισμούς. Το εν λόγω χτύπημα είχε σκοπό να διαταράξει σοβαρά η και να αναστείλει την εξέλιξη των μαζικών πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίων των Κούρδων στο Β. Ιράκ, καθώς αυτές βάζουν σε κινδυνο τις ισοροπίες και επιλογες των ΗΠΑ στην περιοχή . Οι ΗΠΑ επίσης φοβούνται για μια γενικευμένη σύραξη στην περιοχή μετα και από τις κατηγορίες των τούρκων οτι η αυξηση της δύναμης των Κούρδων οφείλεται κυρίως από την υποστηριξη του Ισραήλ πρός αυτούς.
Οι ρώσοι αναλυτες θεωρούν οτι το master plan των ΗΠΑ είναι ο διαμελισμός μιας σειρας κρατων και η επαναφορά τους στην πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο κατάσταση . Ηδη, τα τελευταία 25 χρόνια διαμελισαν στα «εξ ων συνετέθησαν» την Σοβιετική Ενωση, την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν. το Ιράκ και τώρα την Λιβυη. Ακολουθούν Τουρκία, Συρία, Ιράν, και κατόπιν Σαουδική Αραβία
Σημειώνεται ότι υπερθέρμανση της ιονόσφαιρας παρατηρήθηκε και πρίν από τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας.
Οσον αφορά την τεχνολογία και εξελιξη του υπερόπλου πρόκλησης σεισμικών καταστροφών εχει ιστορία δεκαετιών και πρωτοχρησιμοποιήθηκε απο τους Σοβιετικούς κατα τής Περσίας τού Σάχη, προκαλώντας σεισμό ( με υπόγεια έκρηξη ατομικής βόμβας και οδηγώντας το ωστικό κύμα στή Περσία) μεγέθους 7,4 ρίχτερ, τον Σεπτέμβριο του 1978. Οι αμερικανοί απάντησαν τον Απρίλιο του 1979 με τα νέα τους σεισμικά όπλα, προκαλώντας σεισμική δόνηση 7,2 ρίχτερ στην Γιουγκοσλαβία.
www.whatdoesitmean.com

 

http://ksipnistere.blogspot.com/

Θα χρεοκοπήσει η… Αμερική;

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 13 - 2011

Ανησυχία προκαλούν τελευταία οι ειδήσεις από τις ΗΠΑ: κινδυνεύει, λέει, να χρεοκοπήσει η Αμερική, βυθίζοντας σε οικονομικό χάος ολόκληρο τον πλανήτη! Εχει μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία ο επερχόμενος Αρμαγεδδών – στις 2 Αυγούστου. Αν μέσα σε ένα δεκαήμερο, συνεχίζει η ιστορία, δεν συμφωνήσουν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί ώστε η συμφωνία τους να έχει αποτυπωθεί σε νόμο του αμερικανικού κράτους πριν από τη μοιραία ημέρα της 2ας Αυγούστου 2011, πάει, καταστραφήκαμε. Τρομολαγνικές δηλώσεις ανάλογου περιεχομένου έκανε ήδη και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ: «Αν εξελιχθεί πλήρως το σενάριο για στάση πληρωμών, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά άσχημες όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της» δήλωσε χαρακτηριστικά στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, κάνοντας λόγο για «πραγματικό σοκ».

Πονηρή η Γαλλίδα. «Αν εξελιχθεί πλήρως το σενάριο για στάση πληρωμών» τόνισε. Ξέρει τι λέει. Στις ΗΠΑ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα οικονομικό δράμα, αλλά με ένα πολιτικό μελόδραμα – ή καλύτερα με μια πολιτική φαρσοκωμωδία.

Κανένας πραγματικός κίνδυνος οικονομικής χρεοκοπίας των ΗΠΑ δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ένα νομικό τρικ, το οποίο αξιοποιείται για να παίξουν οι Ρεπουμπλικανοί πολιτικά παιχνίδια!

Ας γίνουμε όμως σαφέστεροι. Στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο καθορίζει όσο συχνά επιθυμεί με απόφασή του ποιο είναι το ανώτατο επιτρεπτό ύψος του δημόσιου χρέους. Αυτή τη στιγμή το όριο βρίσκεται στα 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει ότι μόλις το χρέος υπερβεί το εκάστοτε όριο, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κηρύξει… στάση πληρωμών! Να μην πληρώνει δηλαδή μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις, κρατικά αμερικανικά ομόλογα που λήγουν!

Για να μη συμβούν όλα αυτά τα τραγικά, αρκεί το Κογκρέσο να ανεβάσει το επιτρεπτό ανώτατο όριο δανεισμού πριν το ξεπεράσουν οι κυβερνώντες. Πρόκειται δηλαδή για μια γελοία υπόθεση ρουτίνας, γιατί φυσικά πάντα το Κογκρέσο παίρνει τέτοια απόφαση, έστω και την ύστατη ώρα.

Προκειμένου να αντιληφθούμε πόσο ρουτίνα είναι η υπόθεση αυτή, αρκεί να πούμε ότι το ανώτατο επιτρεπτό όριο δανεισμού του κράτους στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί τα τελευταία 10 χρόνια όχι μία ή δύο, αλλά… 10 φορές! Δεν πρόκειται για καμία «φάμπρικα» της τελευταίας δεκαετίας. Ετσι γινόταν πάντα. Τα τελευταία 50 χρόνια, από το 1962 συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί… 74 φορές! Τόσο αστεία είναι αυτή η ιστορία.

Προς τι ο σημερινός θόρυβος, λοιπόν; Το αμερικανικό δημόσιο χρέος ήταν χθες 14,294 τρισεκατομμύρια δολάρια με όριο το 14,3! Οπου να ‘ναι δηλαδή, από μέρα σε μέρα το υπερβαίνει.

Οι Ρεπουμπλικανοί προτείνουν στον Ομπάμα να περικόψει κοινωνικές δαπάνες που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, τα επιδόματα βοήθειας προς τους φτωχούς. Απειλούν ότι, αν δεν το κάνει, δεν θα εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του δημόσιου χρέους και επειδή έχουν πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε μια τέτοια περίπτωση οι ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν!

Δεν πρόκειται φυσικά οι Ρεπουμπλικανοί να πτωχεύσουν τη χώρα τους. Επιδιώκουν όμως να πιέσουν τον Ομπάμα να υποκύψει σε ικανό βαθμό στις απαιτήσεις τους. Τέτοια μέτρα όμως θα αποκόψουν ακόμη περισσότερο τον Αμερικανό πρόεδρο από την εκλογική βάση των Δημοκρατικών, καθώς τα ασθενέστερα ή πιο προοδευτικά στρώματα και ομάδες έχουν ήδη απογοητευθεί από τον Ομπάμα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ήττας του στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2012!

Το έχουν ξανακάνει το ίδιο κόλπο οι Ρεπουμπλικανοί πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ακριβώς τη χρονιά πριν από την επανεκλογή του Μπιλ Κλίντον, το 1996. Τότε μάλιστα είχαν υποχρεώσει την κυβέρνηση Κλίντον να κατεβάσει ρολά από τις 14 ως τις 19 Νοεμβρίου 1995 και αμέσως μετά από τις 16 Δεκεμβρίου 1995 ως τις 6 Ιανουαρίου 1996!

Τότε, βέβαια, η στάση των Ρεπουμπλικανών δεν απέτρεψε την πανωλεθρία τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 1996 όπου ο Κλίντον σάρωσε, αλλά τώρα ελπίζουν να πάνε καλύτερα, καθώς ο Ομπάμα έχει αποδειχθεί σαφώς υποδεέστερος του Κλίντον…

Χρέος
Οι ΗΠΑ δανείζονται, ο κόσμος πληρώνει

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ είναι η αύξηση του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ τόσο σε απόλυτα μεγέθη όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Από 5,63 τρισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2000, έχει ήδη εκτοξευθεί στα 14,3 τρισ., κοντεύει δηλαδή να τριπλασιαστεί σε έντεκα χρόνια. Από 57% του ΑΕΠ το 2000 πλησιάζει ταχύτατα το 100%. Επειδή όμως οι ΗΠΑ είναι στρατιωτικοπολιτική υπερδύναμη, με τη συγκαλυμμένη απειλή επιβολής εμπορικών αντιποίνων, η Κίνα, η Ιαπωνία, οι εξαγωγικές χώρες της ΝΑ Ασίας, τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη αγοράζουν σωρηδόν αμερικανικά ομόλογα με μηδενικά σχεδόν επιτόκια. Οι Κινέζοι έχουν ομόλογα των ΗΠΑ αξίας… 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι Γιαπωνέζοι 900 δισεκατομμυρίων, οι Νοτιοασιάτες «τίγρεις» (Ν. Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη) 300 δισεκατομμύρια και πάει λέγοντας! Οι Αμερικανοί δανείζονται, οι άλλοι πληρώνουν!

 

http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=22733

Στο κατώφλι της χρεωκοπίας οι ΗΠΑ

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 11 - 2011

Τον δικό τους εφιάλτη της χρεωκοπίας ζουν οι ΗΠΑ αυτές τις μέρες. Με ορατό τον κίνδυνο μίας πιθανής στάσης πληρωμών, οι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, να συρρικνωθεί κατά τέσσερις χιλιάδες δισ. δολάρια το ομοσπονδιακό έλλειμμα, υπό 10ετή προθεσμία.

Αν δεν υπάρξει διακομματική συναίνεση, όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, οι ΗΠΑ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της χρεωκοπίας, κάτι που θα έχει θλιβερές επιπτώσεις, όχι μόνο στη χώρα αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Η λύση είναι εύκολη mister president. Κάντε ότι και ο «αδερφός» σας Jeffrey. Ξεπουλήστε τη δημόσια περιουσία, ζητείστε δάνεια… ίσως και να τη γλυτώσετε.

 

 

http://www.prionokordela.gr/

Φοβούνται ντόμινο δραματικών εξελίξεων

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 20 - 2011

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Ελλάδα έκανε προσπάθειες να έχει παρουσία στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και σήμερα φθάσαμε σε ένα σημείο τέτοιο, που καταβάλλονται προσπάθειες να μην παίζει στα δελτία ειδήσεων ως πρώτο θέμα, κάτι που αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο της όλης άσχημης κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει. Τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες, τις οποίες διάγει η Ελλάδα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε πώς η αμερικανική κοινωνία και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσεγγίζουν, τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση όσο και τις κοινωνικές συνέπειες αυτής.

Η στάση των ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ παρουσιάζονται διχασμένα, καθώς από τη μία υπάρχουν τα σκληροπηρυνικά ταμπλόιντς, τα οποία, για λόγους λαϊκής κατανάλωσης, σε πολύ τακτική βάση εξαπολύουν μύδρους εναντίον της Ελλάδας με λιβελογραφήματα, δίνοντας την εντύπωση ότι την περίμεναν από καιρό στη γωνία. Δημοσιεύματα από μεγάλο αριθμό αρθρογράφων, πολλοί εκ των οποίων αγνοούν ακόμα και τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, που στηλιτεύουν τη νοοτροπία των πολιτών της χώρας και, ταυτόχρονα, δεν σταματούν ν’ αναφέρονται στη φαλκίδευση των στατιστικών όλα αυτά τα χρόνια, ενώ είναι φανερή η διάθεση για καταστροφολογία, θεωρώντας ότι πέρα από την οικονομική, έρχεται και η κοινωνική κατάρρευση λίαν συντόμως.

Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι η αμερικανική Κυβέρνηση έχει τεράστιο ενδιαφέρον να συντηρηθεί, έστω και με τεχνητά μέσα, η ελληνική οικονομία στη ζωή και αυτή τη γραμμή έχει περάσει σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, που ενίοτε αποδεικνύονται βασιλικότερα του βασιλέως, ή μάλλον καλύτερα ελληνικότερα των Ελλήνων. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα των έγκυρων «Νιου Γιορκ Τάιμς», που την 7η Ιουνίου σε ένα άρθρο με τίτλο «Πώς μπορείς να βοηθήσεις την Ελλάδα;», έδινε ο αρθρογράφος ο ίδιος την απάντηση στο ερώτημα, υπογραμμίζοντας ότι «με το να επισκεφτείς την Ελλάδα» την στηρίζει κανείς και τη βοηθά στην ουσία, συνδυάζοντας υπέροχες διακοπές. Οπωσδήποτε, δεν αποτελεί σύμπτωση ότι μία ημέρα μόλις πριν, ο Πρόεδρος Ομπάμα σε συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ, προέτρεπε τους Γερμανούς και κατ’ επέκτασιν τους Ευρωπαίους, να στηρίξουν την ελληνική οικονομία.

Η κοινή γνώμη

Μπορεί η πλειοψηφία των δημοσιευμάτων να είναι αρνητικά, όμως δύο είναι τα στοιχεία που προκύπτουν, όσον αφορά την κοινή γνώμη και τον μέσο Αμερικανό, ως προς το πώς σχολιάζει την κρίση στην ελληνική οικονομία.

Το πρώτο έχει να κάνει με μία συμπάθεια ή ακόμα και αίσθημα αλληλεγγύης σε σχέση με τα όσα βιώνουν οι Έλληνες, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στις περισσότερες πόλεις ο Αμερικανός, ένεκα της παρουσίας Ελληνοαμερικανών, έχει την τριβή και την εμπειρία της επαφής με τον Ελληνισμό. Επίσης, είναι σημαντικό ότι ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν, η αμερικανική κοινωνία βίωνε μία τεράστια κρίση στην οικονομία, με την ανεργία και την αβεβαιότητα να κυριαρχούν, ενώ ακόμα και σήμερα ο φόβος επαναφοράς του ίδιου σκηνικού είναι σαφής και υπαρκτός. Οπότε αυτός ο παραλληλισμός των καταστάσεων σε Αμερική και Ελλάδα, με τα κοινά, αλλά και τα ανόμοια στοιχεία, συνθέτει θετικά αισθήματα σ’ έναν σημαντικό βαθμό.

Επιπροσθέτως, μπορεί να γίνεται αναφορά στις λίγο-πολύ γνωστές αιτίες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όπως η διαφθορά, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των Ελλήνων και η συμπεριφορά πολιτών και πολιτικών, όμως ένα κομμάτι της αμερικανικής κοινωνίας κατανοεί κάτι που αποτελεί μεγάλη αλήθεια. Ο ρόλος και η ευθύνη της «Goldman Sachs», αλλά και άλλων οργανισμών, προκαλούν συναισθήματα συμπάθειας συνήθως προς το θύμα, που εν προκειμένω είναι η Ελλάδα, η οποία παρουσιάζεται σαν βορά στα νύχια των εταιρειών κολοσσών.

Σε… θέση μάχης η Ουάσιγκτον

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ομπάμα δείχνει να κατανοεί πλήρως την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ενδεχόμενο μία κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας να προκαλέσει ένα ντόμινο δραματικών εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία, και τα… απόνερα να φτάσουν στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος Ομπάμα, και ενώ πλέον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν θα ριψοκινδυνεύσει μία ενδεχόμενη νέα κρίση στην αμερικανική οικονομία, που μπορεί να του στοιχίσει την ήττα στις εκλογές του 2012. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει καταστήσει σαφές στην Ευρώπη ότι πρέπει παντοιοτρόπως να στηριχθεί η ελληνική οικονομία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Ρόιτερς, η Ουάσιγκτον είναι σε θέση μάχης.

Αν χρειαστεί, να βάλει πλάτη στην όλη κατάσταση και να παίξει πιο δραστικό ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μία νέα «Lehman Brothers», κάτι που ως σενάριο και μόνο φαντάζει εφιαλτικό για την Αμερική. Όπως αποδεικνύεται, όμως, πίσω από κάθε μεγάλη «αγάπη» κρύβεται στην πολιτική και ένα μεγάλο συμφέρον…

http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/393829

 

ΗΠΑ: Απ’ το κακό στο χειρότερο

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 29 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/04/Photos_Country_Flags-US_flag_769022155.jpg 318w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Πριν από δέκα περίπου μέρες, η S&P, το γνωστό μέλος της οικογένειας των οίκων αξιολόγησης, αφού κουράστηκε να μοιράζει αφειδώς υποτιμητικά ραβασάκια στις γνωστές και μη εξαιρετέες χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης, αποφάσισε να κάνει την αποφασιστική κίνηση και να στείλει ακόμα ένα, στην κυβέρνηση της υπερδύναμης, αυτή τη φορά. Τίποτα το σπουδαίο, μόνο ένα ελαφρό τράβηγμα τ’ αυτιού, μια προειδοποίηση μελλοντικής καθόδου από το χρυσό βάθρο του τριπλού ΑΑΑ, που μέχρι τώρα απολάμβανε. Και μάλιστα βρήκε την ώρα και τη στιγμή, εν μέσω του μεγάλου πολέμου που έχει ξεσπάσει τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και στην κοινωνία, με αφορμή τη φορολογία των πολύ πλουσίων, και το ύψος και την κατανομή των περικοπών των δημοσίων δαπανών, με τους μεν ρεπουμπλικάνους να απαιτούν όλο και μεγαλύτερες, πέραν των 38 δις δολαρίων που αποφασίστηκε πρόσφατα, – εν όψει κήρυξης στάσης πληρωμών από το αμερικανικό κράτος – , τους δε δημοκρατικούς να προσπαθούν να διατηρήσουν ένα ελάχιστο από το έτσι κι αλλιώς αναιμικό κοινωνικό κράτος.

 

 

Εν ολίγοις, οι ΗΠΑ, με έλλειμμα γύρω στα 1.4 τρις δολάρια, (περίπου 10% του ΑΕΠ), με ένα δεκαπλάσιο δημόσιο χρέος, με ένα δολάριο που ολοένα χάνει την αξία του, με σημαντικό εμπορικό έλλειμμα, και με τις χώρες BRICS να αποφασίζουν σε πρόσφατη σύνοδο να ανεξαρτητοποιηθούν από το αμερικάνικο νόμισμα, προφανώς δεν είναι και στα καλύτερα τους.

 

 

Ενώ το μαχαίρι αναμένεται να μπει βαθιά στα προγράμματα παιδείας και υγείας, τα πολύ υψηλά εισοδήματα παραμένουν φορολογικώς ανέγγιχτα. Η κοινωνία, από την άλλη, θορυβημένη από την αφαίμαξη των εισοδημάτων της, την ανεργία, και το διογκούμενο δημόσιο χρέος, το οποίο είναι ήδη μια ανάσα κοντά στο νομικά κατοχυρωμένο ανώτατο όριο, δείχνει καθαρά την κατεύθυνση μείωσης των ελλειμμάτων, που είναι η φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων. Πράγματι, η διαφορά των φορολογικών συντελεστών ανάμεσα στα υψηλότερα (~35%) και χαμηλότερα (~20%) εισοδηματικά στρώματα εμφανίζεται ως η χαμηλότερη δυνατή από την εποχή του κραχ. Σε πρόσφατη παν-αμερικανική δημοσκόπηση, ένα 64% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά υπέρ της αύξησης των φόρων των μεγάλων εισοδημάτων, με το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχεται από τις τάξεις των δημοκρατικών και των ανένταχτων. Σύμφωνα πάλι με την ίδια δημοσκόπηση, ένα 80% των ψηφοφόρων αντιτίθεται στις περικοπές των προγραμμάτων υγείας Medicare και Medicaid για τους ηλικιωμένους και άπορους αντίστοιχα, ένα ανησυχητικό 54%, στις περικοπές των στρατιωτικών δαπανών, ενώ ένα 69% θεωρεί ότι δεν πρέπει ν’ αυξηθεί, όπως συζητείται σε κυβερνητικούς κύκλους, το όριο για το μέγιστο επιτρεπτό ποσό δανεισμού του κράτους.

 

 

Ενώ η τρέχουσα νεοφιλελεύθερη λογική υπαγορεύει ότι η χαμηλότερη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις με συνέπεια τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εν τούτοις από την εποχή που η εν λόγω πολιτική άρχισε να ισχύει, (δεκαετία του 1980 και μετά), άρχισε ταυτόχρονα ν’ ανεβαίνει σταδιακά και το μερίδιο του εθνικού πλούτου που καρπώνεται το υψηλότερο 1%, 0.1% και 0.01% των εισοδημάτων. Ενδεικτικό είναι ότι στην περίοδο1979-2005, το κατώτερο 5% είδε τα εισοδήματά του ν’ αυξάνονται κατά μέσο όρο, κατά τι λιγότερο του 10%, ενώ το υψηλότερο 1%, κατά 175%!

 

 

Από την άλλη μεριά, οι μεγάλες εταιρίες της χώρας συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν ασύστολα. Ένα από τα τελευταία δημοσιεύματα φέρουν την General Electric να έχει αποφύγει να εκπληρώσει το φορολογικό της καθήκον, παρά την υψηλή κερδοφορία της, ανερχόμενη την τελευταία πενταετία σε 26 δις δολάρια. Στον κατάλογο των 10 μεγαλύτερων φοροφυγάδων, που κατάρτισε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής του Vermont, Bernie Sanders, περιλαμβάνονται εκτός της προηγούμενης, η Exxon Mobil, η οποία με κέρδη 19 δις δολαρίων, όχι μόνο δεν πλήρωσε δεκάρα, αλλά πήρε και επιστροφές 156 εκατ., η Bank of America, η οποία με κέρδη 4.4 δις, και βοήθεια από τη Fed ενός περίπου τρις, πήρε επιστροφές 2 περίπου δις, η Chevron, η οποία με κέρδη 10 δις, έλαβε πίσω 19 εκατ., η Goldman Sachs, η οποία πλήρωσε φόρο μόνο για το 1% των εσόδων της, η Boeing, με παρόμοιες πρακτικές, η Citigroup, η Conoco Phillips, και πάει λέγοντας…

 

 

Παρ’ όλα τα προηγούμενα, οι ίδιες αυτές εταιρίες συνεχίζουν να μεταφέρουν δουλειές από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό, και δη στην Ασία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, την τελευταία μόνο δεκαετία, μείωσαν το εργατικό τους δυναμικό στις ΗΠΑ κατά 2.9 εκατ., το οποίο και αντικατέστησαν με 2.4 εκατ. στο εξωτερικό. Οι λόγοι; Η μείωση των λειτουργικών εξόδων και τελευταία η κρίση, η οποία και επέτεινε τη μεγάλη φυγή. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς πώς η ανεργία παραμένει σε τόσο υψηλά επίπεδα στις ΗΠΑ. Αλλά ακόμα μεγαλύτερης απορίας άξιον είναι, πώς ακόμα συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η πολιτική της φορολογικής αμνηστίας και ελάφρυνσης, θα τις ξαναφέρει πίσω…

 

ΥΓ. Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος πίνακας με τις δέκα πρώτες σε φοροδιαφυγή εταιρίες επί ελληνικού εδάφους; Ίσως κάποιο κόμμα, κάποιο ινστιτούτο να έκανε τον κόπο να τον συντάξει. Με το φοροκυνηγητό, πραγματικό ή εικονικό, των πέριξ της πλατείας Κολωνακίου, επαγγελματιών, μάς έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι στον τόπο μας η φοροδιαφυγή αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα και όχι νομικά…

http://e-cynical.blogspot.com/


Άρμεγμα των σχολείων στις ΗΠΑ

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 12 - 2011


Στα χνάρια της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης για το ποιος είναι τελικά αυτός που αρμέγει το κράτος, επανερχόμαστε με την παρουσίαση ενός άλλου επεισοδίου από το αμερικανικό πάνθεον των ιδιωτικοποιήσεων βασικών τομέων που για αιώνες παρείχαν αφιλοκερδώς και προς όλους τα δημόσια αγαθά.

Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση Ομπάμα να ξεφορτωθεί το κόστος της προπανεπιστημιακής εκπαίδευσης, και να αποδυναμώσει τα ισχυρά συνδικάτα των δασκάλων, με το πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων, και της βελτίωσης των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, εισήγαγε/επέκτεινε το θεσμό των «charter schools», για το ποιόν των οποίων αναφερθήκαμε εκτενώς σε προηγούμενο ποστ με τον τίτλο «Charter schools: Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας στην Αμερική».

Ενώ λοιπόν τα charter schools προβλεπόταν να συστήνονται από διάφορους κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες, κατέληξαν, τουλάχιστον το 1/3 αυτών, να περάσουν στην κυριότητα διαφόρων αλυσίδων και να λειτουργούν με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια. Η διαδικασία σχηματικά είναι η εξής: Το κράτος παρέχει τους πόρους για τη σύσταση και τη λειτουργία του σχολείου στον ενδιαφερόμενο κοινωνικό φορέα, ο οποίος στη συνέχεια τους μεταβιβάζει σε εταιρίες management οι οποίες και αναλαμβάνουν την ευθύνη λειτουργίας του σχολείου, δηλαδή να προσλαμβάνουν προσωπικό και να καθορίζουν τη διδακτέα ύλη.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στην πολιτεία του Ohio, όπου 10 σχολεία, μαζί με το πολιτειακό υπουργείο παιδείας κατέθεσαν αγωγή εναντίον της εταιρίας management White Hat για την κακή λειτουργία των σχολείων, δηλαδή μεγάλα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών, αλλά και για την άρνηση παροχής οικονομικών στοιχείων για τη διαχείριση των 230 εκατ. δολαρίων με τα οποία προικοδοτήθηκε από το κράτος. Η εν λόγω εταιρία με το κόλπο των charter schools έχει εξελιχθεί σε παναμερικανική αλυσίδα, διαχειριζόμενη εκατοντάδες σχολεία με πάνω από 20,000 μαθητές. Και φυσικά δεν είναι η μόνη.

Ενδιαφέρουσα είναι η δικαιολογία των δικηγόρων της εταιρίας για την άρνηση παροχής οικονομικών στοιχείων। Το σκεπτικό τους είναι ότι η εταιρία αγοράζει μια υπηρεσία από το κράτος και ότι οι δημόσιοι πόροι άπαξ και εισέλθουν στα ταμεία της καθίστανται ιδιωτικοί, για τη διαχείριση των οποίων δεν οφείλει να δώσει καμιά επιπλέον εξήγηση.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι φυσικά το μόνο. Πολλές παρόμοιες υποθέσεις βρίσκονται στα δικαστήρια και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Δεν ξέρω για πόσο ακόμα καιρό θα σέρνεται αυτό το ιδεολόγημα περί του καλού, αγνού, και του καλύτερου υπερασπιστή του δημοσίου συμφέροντος, ιδιωτικού τομέα. Είναι τόσα τα περί του αντιθέτου παραδείγματα, βρε διάολε…

http://e-cynical.blogspot.com/

“Η Νέα Παγκόσμια Τάξη δεν θα περάσει”

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 9 - 2011

Ο λατρεμένος των Αμερικανών «εραστών της ανεξαρτησίας» γερουσιαστής Ron Paul, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους «διεθνιστές», που προσπαθούν να περάσουν την παγκοσμιοποίηση μέσα από το στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο της Δύσης: «Θα αποτύχετε», είπε.

Μιλώντας σε εκπομπή του Alex Jones, ο γερουσιαστής εξέφρασε την ανησυχία του ότι μια κακοπροαίρετη μορφή παγκοσμιοποίησης διενεργείται στις πλάτες των λαών, μέσα από διεθνείς κρίσεις, όπως η πολιτική αναστάτωση στη Μ. Ανατολή, και η οικονομική κατάρρευση κρατών.

«Οι άνθρωποι της νέας τάξης βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν τα σχέδιά τους», λέει, αφήνοντας υπονοούμενα για το ρόλο της στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

«Ο Bush ο πρεσβύτερος εκτελούσε διαταγές του ΟΗΕ αγνοώντας το κογκρέσο… ήταν η πρώτη φορά που άκουσα Αμερικανό πρόεδρο να μιλά για τη νέα παγκόσμια τάξη. Μέχρι τότε μόνο οι παρανοϊκοί με τις συνομωσίες χρησιμοποιούσαν τον όρο. Ο Bush όμως διευκρίνισε πως η νέα τάξη είναι αυτό που χρειαζόμαστε…». Και συνέχισε: «Πάμε σε πόλεμο ως ΟΗΕ ή ως ΝΑΤΟ, παρακάμπτοντας το κογκρέσο.  Ο τελικός σκοπός αυτών που έχουν τα χρήματα είναι να ετοιμάσουν ένα παγκόσμιο νόμισμα, μέσω του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας».

Όπως έχουν αναφέρει οι Financial Times αλλά και άλλα ΜΜΕ, το ΔΝΤ υποστηρίζει τη μελλοντική ανάγκη ενός παγκόσμιου νομίσματος, που θα λέγεται bancor, θα είναι βασισμένο σε ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα, και θα σταθεροποιήσει το διεθνές νομισματικό σύστημα. ‘Όπως λέει ο Paul, «Εμείς μπορεί να θέλουμε Σύνταγμα, σταθερό νόμισμα, χρυσό και ασήμι, αλλά οι παγκοσμιοποιητές ετοιμάζουν ένα διεθνές νόμισμα».

Ο γερουσιαστής, που είναι μέλος πολλών επιτροπών και υπηρεσιών επί οικονομικών θεμάτων, πιστεύει πως στο τέλος, η σωστή νομισματική πολιτική θα αναγνωριστεί ως η μόνη λύση στην οικονομική κρίση. Δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα παγκόσμιου ελέγχου και στο παγκόσμιο νόμισμα που προωθούν το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, όργανα τα οποία, όπως λέει, δεν λογοδοτούν πουθενά.

«Έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους επειδή αυτό που ζητούν είναι ψεύτικο χρήμα. Θα πρέπει να κοντραριστούν με τις αγορές. Μπορεί να προσπαθήσουν, και μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές, αλλά στο φινάλε θα αποτύχουν διότι το στέρεο χρήμα είναι αυτό που θα επικρατήσει. Ας ελπίσουμε πως η ελευθερία θα νικήσει τη τυραννία στο τέλος».

Ο Paul, που συμμετέχει και στην επιτροπή διεθνών ζητημάτων του κογκρέσου θεωρεί επίσης πως παρά τη πρόσφατη στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη και αλλού, η παγκοσμιοποίηση της νέας τάξης θα αποτύχει.

«Δεν θα τα καταφέρουν, όσο και να προσπαθούν, όσο και αν έχουν κάποιες προσωρινές νίκες. Το σύστημα που θέλουν είναι μια αποτυχία. Θα μας γονατίσει αρχικά, και κάποιοι θα εκμεταλλευτούν τις κρίσεις πιστεύοντας πως έτσι θα πάμε σε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Το μήνυμά μας είναι, πως θα μας βρουν απέναντι».

Τέλος, ο γερουσιαστής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος για τη προεδρία των ΗΠΑ το 2012.

S.A.-PrisonPlanet

http://www.antinews.gr/

INSIDE JOB: ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 24 - 2011

Το εξαιρετικό (και πολυβραβευμένο) ντοκυμαντέρ του Charles Ferguson
 με τίτλο «Inside Job» ξεσκεπάζει τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την Αμερική το 2008, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και κρατάει τη χώρα μας ακόμη δέσμια των δανειστών μας…

Στο ντοκυμαντέρ αυτό που περιλαμβάνει συνεντεύξεις πολιτικών, δημοσιογράφων και ισχυρών οικονομικών στελεχών, σκιαγραφείται η παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος και η διαπλοκή των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.

Το ντοκυμαντέρ αποκαλύπτει τους πραγματικούς υποκινητές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την απληστία της Γουόλ Στριτ και των golden boys της Goldman suchs.

Σκηνοθετημένο από τον Charles Ferguson
.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.

 

 

INSIDE JOB [Greek subs] from ΕΛΛΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟS on Vimeo.

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/03/inside-job.html

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια άκρως μυστική τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σιράκ, ζήτησε από τα Γαλλικά στρατεύματα να ενωθούν με τους Αμερικανούς στρατιώτες, σε μια αποστολή που είναι από τον θεό.
Τώρα, όντας εκτός προεδρικού γραφείου, ο Σιράκ αφηγείται ότι ο…
Αμερικανός ηγέτης απευθύνθηκε στην «κοινή τους πίστη» και του είπε: «Οι Γωγ και Μαγώγ δρουν στην μέση ανατολή…. Οι βιβλικές προφητείες εκπληρώνονται…Αυτή η αναμέτρηση είναι θέλημα θεού, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτήν την…..
σύγκρουση για να εξαλείψει τους εχθρούς των πιστών του, πριν την έναρξη της Νέας εποχής.»
Αυτό το παράξενο περιστατικό συνέβη όταν στον Λευκό Οίκο γινόταν η συνάθροιση του «συνασπισμού της πίστεως» για να εξαπολύσει την εισβολή στο Ιράκ. Ο Σιράκ λέει ότι βρέθηκε σε σύγχυση από το τηλεφώνημα του Μπους και «αναρωτήθηκε πως κάποιος θα μπορούσε να είναι τόσο επιπόλαιος και φανατικός».

Μετά το τηλεφώνημα που έγινε το 2003, ο σκεπτικός Γάλλος ηγέτης δεν συμφώνησε με το αίτημα του Μπους. Αντιθέτως, το προσωπικό του ζήτησε από τον Thomas Romer, έναν θεολόγο στο πανεπιστήμιο της Lausanne, να αναλύσει τον παράξενο ισχυρισμό. Ο καθηγητής Romer εξήγησε ότι στο βιβλίο του Ιεζεκιήλ, στην Παλαιά Διαθήκη, περιλαμβάνονται δύο κεφάλαια (38 και 39) στα οποία ο θεός μαίνεται εναντίων των Γωγ και Μαγώγ, μοχθηρές και μυστηριώδης δυνάμεις που απειλούν το Ισραήλ. Ο Ιεχωβά ορκίζεται ότι θα τους κατατροπώσει άγρια και ότι θα τους σφαγιάσει ανελέητα. Στην Καινή Διαθήκη και συγκεκριμένα στο βιβλίο της Αποκάλυψης, οι Γωγ και Μαγώγ παρουσιάζονται να συγκεντρώνουν γύρω τους έθνη με σκοπό τον πόλεμο και «φωτιά στάλθηκε από τον θεό εκ του παραδείσου και τους καταβρόχθισε».
Το 2007, ο καθηγητής Romer εξιστόρησε την παράξενη συμπεριφορά του Μπους στο περιοδικό ανασκοπήσεων του πανεπιστημίου Lausanne, το Allez Savoir. Μια γαλλόφωνη Ελβετική εφημερίδα, η Le Matin Dimanche, έγραψε ένα σαρκαστικό άρθρο με τίτλο :»Όταν ο πρόεδρος George W. Bush είδε τις προφητείες της Βίβλου να εκπληρώνονται». Παρομοίως, η Γαλλική La Liberte αστειεύτηκε με το γεγονός αυτό σε άρθρο με τον τίτλο «Μια μικρή αποκλειστικότητα που αφορά τον Μπους, τον Σιράκ, τον θεό, τους Γωγ και τους Μαγώγ». Ακολούθως, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας επιβεβαίωσε αυτό το τρελό περιστατικό σε μια εκτενή συνέντευξη που έδωσε στον Γάλλο δημοσιογράφο Jean-Claude Maurice, ο οποίος αναφέρει την ιστορία στο νέο του βιβλίο με τίτλο Si Vous le Repetez, Je Dementirai (Αν το αποκαλύψετε, εγώ θα το διαψεύσω).

Η αποκάλυψη αυτού του τηλεφωνήματος δείχνει να συμφωνεί με άλλες γνωστές πτυχές της φημησμένης Ευαγγελικής βεβαιότητας του Μπους. Για παράδειγμα, λίγους μήνες μετά από αυτό το τηλεφώνημα, ο Μπους παρευρέθηκε σε μια σύνοδο στην Αίγυπτο. Ο Παλαιστίνιος υπουργός εξωτερικών δήλωσε αργότερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του είπε ότι ήταν «σε αποστολή από τον θεό» για να νικήσει το Ιράκ. Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος χαρακτήριζε αυτόν τον ισχυρισμό του Παλαιστίνιου πολιτικού ως «γελοία».
Πρόσφατα, το περιοδικό GQ αποκάλυψε ότι ο πρώην γ.γραμματέας άμυνας, Donald Rumsfeld, αντιστοίχιζε φράσεις από την Βίβλο με κατάλληλες φωτογραφίες του πολέμου, στις αναφορές που έδινε στον Μπους. Μια εξ αυτών έλεγε: «Φορέστε την πλήρη πανοπλία του θεού, έτσι ώστε όταν έρθει η ημέρα του κακού, να μπορείτε να κρατήσετε την θέση σας»

http://kalyterotera.blogspot.com/2011/03/blog-post_3053.html


Η μάνα και ο πυροσβέστης

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 22 - 2011


Αυτή είναι έγκυος κι αυτός την έσωσε από μια φωτιά, βγάζοντάς την στην πίσω αυλή.
Μετά συνέχισε να πολεμά τη φωτιά. Όταν έσβησε τη φωτιά, αυτός κάθισε να πάρει μιαν ανάσα.
Ένας φωτογράφος, από εφημερίδα της Ν. Καρολίνα, την είδε να στέκει σε μια απόσταση και να κοιτά τον πυροσβέστη. Μετά, τη βλέπει να πηγαίνει κατευθείαν προς τον πυροσβέστη κι ο φωτογράφος απορεί τι θα κάνει. Σηκώνει την κάμερα τη στιγμή που αυτή πήγε κοντά στον κουρασμένο άντρα, που είχε σώσει την ίδια και τα αγέννητα παιδιά της, και τον φίλησε
www.startpoint.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Επανάσταση στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 11 - 2011

Αυτο πού γίνεται τις τελευταίες μέρες και που τα ΜΜΕ αποκρύπτουν μάλλον λυσσαλέα, είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ…. Αποστασία βουλευτών, κατάληψη του Κυβερνείου απο τον λαό, επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις, σθεναρή αντίσταση, και γενικός ξεσηκωμός για τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα πού προσπαθεί να περάσει η τοπική κυβέρνηση… ,Και σαν να μην εφθαναν όλα αυτά, για πρωτη φορά στην…
..ιστορία των ΗΠΑ, οι δυνάμεις καταστολής, η αστυνομία ενω εστάλη να εκκενώσει το κυβερνείο μετα από πολυήμερη κατάληψη…περασε με το μέρος του λαού…των διαδηλωτών…των ξεσηκωμένων.!! Αστυνομία και λαός έγιναν ένα….Οι ραγδαίες και σαρωτικές εξελίξεις αναμένεται να εξαπλωθούν στις υπόλοιπες ΗΠΑ.

Ποιός το περίμενε πως ακόμη και οι «αδιάφοροι», «αναίσθητοι», και «απαθείς», αμερικανοί, θα έφθαναν να να μας δίνουν μαθήματα αντίστασης, αγώνα , και πάλης. Οσο για μας, δεν είμαστε πλέον για γέλια, αλλά για κλάμματα.
ThanoSk.

Μαθήματα από το Γουισκόνσιν

YouTube Preview Image

Την προηγούμενη εβδομάδα, το κέντρο του Μάντισον, μιας μικρής επαρχιακής πόλης και πρωτεύουσας της πολιτείας του Γουισκόνσιν στις ΗΠΑ, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης για αρκετές μέρες. Αιτία, η πολιτική “εξυγείανσης” των δημόσιων ταμείων της πολιτείας του Γουισκόνσιν, που προωθεί ο πρόσφατα εκλεχθείς, ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της, Σκοτ Γουόκερ. Με πρόσχημα τα τρομερά (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του) ελλείμματα στα δημόσια οικονομικά του Γουισκόνσιν, ο Γουόκερ κατέθεσε ένα νομοσχέδιο, που προβλέπει δραματικές μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες και, φυσικά, σημαντική μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Ωστόσο, αυτό που πυροδότησε τις κινητοποιήσεις ήταν η επίθεση στα συνδικάτα του δημόσιου τομέα, για τα οποία το νομοσχέδιο προβλέπει κατάργηση των συλλογικών διαπραγματέυσεων.

Οι σχέσεις του κυβερνήτη του Γουισκόνσιν με το περίφημο Tea Party είναι κάθε άλλο παρά κρυφές, και βέβαια κρυφές δεν είναι ούτε οι σχέσεις του συγκεκριμένου ακροδεξιού πολιτικού σχηματισμού με το επιθετικό αμερικανικό κεφάλαιο. Μια σειρά από πολιτικές οργανώσεις, που συσπειρώνονται, λιγότερο ή περισσότερο φανερά, γύρω από το Tea Party, ήταν οι βασικοί συντελεστές της εκλογικής επιτυχίας του Γουόκερ στο Γουισκόνσιν, “επενδύοντας” εκατομμύρια σε αυτήν. Πίσω από τις περισσότερες από τις οργανώσεις αυτές (ως βασικός χορηγός τους) βρίσκεται η Koch Industries, ένας επιχειρηματικός κολοσσός παγκόσμιας εμβέλειας με εύρος δραστηριοτήτων που κυμαίνεται από το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών μέχρι την έρευνα και την ανάπτυξη “πράσινης” τεχνολογίας και το πετρέλαιο, και από τα ορυκτά, τα βιομηχανικά λιπάσματα και την χημική βιομηχανία μέχρι την κατασκευή ράντσων. Τα δύο αδέρφια, ιδρυτές της Koch Industries, είναι επίσης ιδρυτικά στελέχη του Tea Party και πρωτοστάτες του αντι-ομπαμικού πολέμου. Είναι γνωστό στη δημόσια ζωή των ΗΠΑ, ότι η εταιρία στήριξε στις τελευταίες εκλογές 16 υποψήφιους του ρεπουμπλικανικού κόμματος, μεταξύ των οποίων και τον Γουόκερ.

Ο πόλεμος ενάντια στα συνδικάτα του δημόσιου τομέα, στοχεύει ακριβώς στην αποδυνάμωση και, τελικά, στην διάλυσή τους. Παρόλο που το αμερικανικό συνδικαλιστικό κίνημα φυτοζωεί (η συμμετοχή των εργαζομένων σε συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα δεν ξεπερνά το 7%), τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα έχουν ακόμη τη δύναμη να εναντιωθούν στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που προωθείται (και όχι μόνο στο Γουισκόνσιν). Η θεσμική κατάργηση της διαπραγματευτικής τους δύναμης για το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα είναι το πρώτο βήμα για την απονεύρωσή τους και την εξουδετέρωση της πολιτικής τους παρέμβασης.

Αυτός ο ανοιχτός πόλεμος απέναντι στα δυνδικάτα πυροδότησε μια κοινωνική κινητοποίηση, που ξεκίνησε από μια περιορισμένη διαμαρτυρία, έξω από το κυβερνείο, για να καταλήξει σε μια μαζική, ανοιχτή σύγκρουση με συμμετοχή περίπου 70.000 ανθρώπων, που κατέλαβαν για μέρες το κυβερνείο και το κέντρο της πόλης. Πρωτοφανής, για τα αμερικάνικα δεδομένα, ήταν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, χιλιάδων ανθρώπων που έφτασαν από διάφορες περιοχές της αμερικανικής ενδοχώρας για να διαδηλώσουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, όπως επίσης η μαζική συμμετοχή φοιτητών και μαθητών. Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι το ότι τίποτα απ’όλα αυτά δεν προαποφασίστηκε. Ξεκίνησε ως απεργία των δασκάλων και μερικές μέρες μετά διαδήλωναν στους δρόμους, μαζί με τους δασκάλους, εργάτες καθαριότητας, αστυνομικοί και πυροσβέστες, νοσοκόμοι και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η άρνηση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι κινητοποίησε ένα δυναμικό που έκανε τους αισιόδοξους να μιλούν για ένα νέο εργατικό κίνημα εν τη γενέσει.

Κάποια πράγματα, φανερώνοντας υπαρκτές δομές και ρόλους των μέσων και των θεσμών, παρουσιάζουν διαβολεμένες ομοιότητες, κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Τον ρόλο του MEGA και του ΣΚΑΪ στη συκοφάντηση των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, παίζουν με ακρίβεια οι πάροχοι της τεχνογνωσίας των ελληνικών μέσων, οι συντηρητικοί ιδιωτικοί κολοσσοί των ΜΜΕ των ΗΠΑ, που επιδίδονται σε συντονισμένη εκστρατεία δαιμονοποίησης της “ανυπακοής” και στοχοποίησης των εργαζομένων που αντιστέκονται και διεκδικούν, με αιχμή του δόρατος τους διαδηλωτές του Γουισκόνσιν, τους οποίους παρομοιάζουν με τους… Αδελφούς Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο, κάνοντας πολλούς να μιλούν για ανακάλυψη εσωτερικού εχθρού, που θα αντισταθμίσει την χαμένη πόλωση από την πολιτική της “ήπιας δύναμης” των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, και ευτυχώς, τα γεγονότα και οι συμβολισμοί τους δεν είναι μονοπώλιο κανενός και η αιγυπτιακή εξέγερση δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα πλακάτ του Γουισκόνσιν μιλούσαν για την πλατεία Ταχρίρ και παρομοίαζαν τον κυβερνήτη Γουόκερ με τον Μουμπάρακ. Όσο κι αν η οικιοποίηση ξένων κοινωνικών φαντασιακών μοιάζει παράταιρη κάτω από μια λογική ανάλυση που συγκρίνει τις κοινωνικές πραγματικότητες του πομπού και του δέκτη, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη χρησιμότητά της όταν συμβάλλει στη συγκρότηση θετικών προταγμάτων αντίστασης.

Από την άλλη, αν οι αισιόδοξοι θυμήθηκαν την…πάλη των τάξεων (σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτού των Δημοκρατικών), δεν λείπουν και οι απαισιόδοξοι που δεν βλέπουν στα γεγονότα μια αυθεντική λαϊκή κινητοποίηση, αλλά πολιτική αντιπαράθεση Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, μιας και τα συνδικάτα είναι δημιούργημα του Δημοκρατικού κόμματος, και βασικοί αιμοδότες, τόσο σε χρήματα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό των προεκλογικών, και άλλων, εκστρατειών του. Ακόμη κι έτσι όμως, μια ολόκληρη πολιτεία ενώθηκε, μακριά από συντεχνιακές και γραφειοκρατικές κατατμήσεις, σε έναν αγώνα υπεράσπισης του ίδιου του συνδικαλισμού, ως μέσο διεκδίκησης των αυτονόητων κοινωνικών αγαθών, ενάντια στην επίθεση της αμερικανικής ολιγαρχίας. Στη συνείδηση αυτής της κοινότητας (σε αντιδιαστολή για παράδειγμα με τον διαχωρισμό των μισθολογικών, ή άλλων κεκτημένων ανά κλάδο) είναι που οφείλεται η ενότητα, η μαζικότητα και ο αυθορμητισμός. Και από αυτά, ο ελληνικός τρόπος (για παράδειγμα…) έχει να διδαχθεί πολλά.

Ν.Katz

http://ithageneis.wordpress.com

Όλη η Αμερική στο πόδι!

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 26 - 2011

Η απόφαση του νέο-εκλεγμένου ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Ουισκόνσιν να περάσει νόμο για την κατάργηση του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων προκάλεσε τον ξεσηκωμό όχι μόνο των άμεσα θιγομένων, οι οποίοι αντέδρασαν με πολυήμερες διαδηλώσεις και κατάληψη του κυβερνείου από δεκάδες χιλιάδες Ουισκονέζους, αλλά έδωσε το σήμα και σε άλλες πολιτείες να οργανώσουν κι αυτές το δικό τους ξεσηκωμό, εμπνεόμενες από τα τελευταία γεγονότα της Αιγύπτου και Τυνησίας.

Ο νόμος μπορεί να πέρασε με επεισοδιακό τρόπο από τη βουλή, αλλά θα κολλήσει στη Γερουσία, μιας και οι 14 δημοκρατικοί βουλευτές οι οποίοι συνεχίζουν να διαφεύγουν στο γειτονικό Ιλλινόι, της στερούν την απαρτία.

YouTube Preview Image

Στη Georgia, στο Idaho, στο Ohio, στο Tennessee και στην Montana, και στα πλαίσια της Main Street Movement για την υπεράσπιση της μεσαίας τάξης στην Αμερική, χιλιάδες κατέβηκαν επίσης σε διαδηλώσεις υπερασπιζόμενοι εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και δηλώνοντας την οργή τους για την επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους και τις πρωτοφανείς περικοπές των δημοσίων υπηρεσιών. Στην Ιndiana, το σκηνικό όπου στήθηκαν οι διαμαρτυρίες ήταν το ίδιο με το Ουισκόνσιν. Κι εδώ οι δημοκρατικοί βουλευτές την «έκαναν» σε άλλη πολιτεία για να μην ψηφιστεί ο νόμος που απαγορεύει τον συνδικαλισμό, και οι πολίτες προέβησαν σε κατάληψη του Κυβερνείου. Η προσπάθεια απέδωσε και ο κυβερνήτης απέσυρε τον νόμο.

Η Αμερική αυτή τη στιγμή, και ειδικά σήμερα (26/2), βρίσκεται κυριολεκτικά στο πόδι. Πέρα από τις διαδηλώσεις της Main Street Movement και του US-UNCUT το οποίο έχει εν τω μεταξύ απλωθεί από τη Ν. Υόρκη, ως τη Χαβάη, σε συγκεντρώσεις μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο σε κάθε πολιτεία, στις 12 το μεσημέρι, καλεί επίσης και το Moveon.org, με σύνθημα τη διάσωση του αμερικανικού ονείρου.

http://e-cynical.blogspot.com/

Αστυνομία του Wisconsin: Μας είπαν να σας χτυπήσουμε. Ενωνόμαστε μαζί σας!

Γράφει η CYNICAL:

YouTube Preview Image

Η Αμερική αυτή τη στιγμή, και ειδικά σήμερα (26/2), βρίσκεται κυριολεκτικά στο πόδι. Πέρα από τις διαδηλώσεις της Main Street Movement και του US-UNCUT το οποίο έχει εν τω μεταξύ απλωθεί από τη Ν. Υόρκη, ως τη Χαβάη, σε συγκεντρώσεις μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο σε κάθε πολιτεία, στις 12 το μεσημέρι, καλεί επίσης και το Moveon.org, με σύνθημα τη διάσωση του αμερικανικού ονείρου.

“Πόλεμος κατά της Δημοκρατίας”

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 12 - 2011


tvxs.gr | Πόλεμος κατά της δημοκρατίας

Η βραβευμένη ταινία του John Pilger, αποδεικνύει με αδιαφιλονίκητα στοιχεία και ντοκουμέντα γιατί είναι η σειρά της Ελλάδας να πάρει την σκυτάλη, και γιατί οι Έλληνες βρίσκονται ένα βήμα πριν την επανάσταση!..

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.