Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘Κυπριακό’ Category

Ξεπουλιόμαστε, κύριοι, Ξεπουλιόμαστε Ξεδιάντροπα!

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 23 - 2013

Cy-air-photoΠρο ημερών παρακολούθησα προσεκτικά και με ενδιαφέρον, αλλά και με μεγάλη απογοήτευση ομολογώ, την εκπομπή του ΡΙΚ (που παρουσιάζει η Ελίτα) σχετικά με το θέμα της πώλησης περιουσίας στο κατοχικό καθεστώς. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν η ακατανόητα αφελής και τόσο… φυσιολογική αποδοχή (εκ μέρους της, κατά τα άλλα, αγαπητής παρουσιάστριας και του φίλου Αχιλλέα Δημητριάδη) όσων προστρέχουν ως επαίτες στην Τουρκική Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας, δηλαδή της αποδοχής του γεγονότος να πουλά κάποιος την ΓΗ του/ΜΑΣ στον κατακτητή και εχθρό της πατρίδας του, την Τουρκία, τον φονιά χιλιάδων συμπατριωτών του, τον βιαστή της αξιοπρέπειάς του, τον σφετεριστή για 40 σχεδόν ολόκληρα χρόνια των περιουσιών του, και μάλιστα έναντι εξευτελιστικών (από συνειδησιακή κυρίως αλλά και οικονομική άποψη) τιμών.

Παρακολουθήστε, παρακαλώ, το βασικό τους επιχείρημα: Ε, εφόσον οι κυβερνώντες και πολιτικοί μας δεν χειρίστηκαν κανονικά το πρόβλημά μας και εφόσον δεν έχουμε λεφτά (ή δεν έχουμε αποζημιωθεί από τη δική μας κυβέρνηση), γιατί όχι, «να πιάμεν εμείς τα ριάλια μας, να σαστούμεν, τζιαι ας φακκούν οι άλλοι».

Δεν διαφωνεί κανείς για τα «κατορθώματα» των πολιτικών μας. Ντρέπομαι και λυπούμαι αφάνταστα και παράλληλα απορώ πώς αυτοί οι πολιτικοί μας «ηγέτες» κατάντησαν έναν υπερήφανο λαό σ’ αυτό το εξευτελιστικό (εθνικά και συνειδησιακά) χάλι!

Και ακόμα, πώς έχουμε επιτρέψει εμείς στους εαυτούς μας, εμείς οι περήφανοι λάτρεις του μικρού αυτού ιστορικού τόπου, να κατεβούμε σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο προσωπικής και εθνικής αν-αξιοπρέπειας!

Και να συμφωνεί η Ελίτα και ο Αχιλλέας με τον τηλεθεατή που με περηφάνια/αλαζονεία ξεπουλά στον ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ τις 18 τόσες σκάλες Άγιας Γης του-ΜΑΣ στο παραλιακό Μπογάζι για την εξευτελιστική τιμή των (αν δεν απατώμαι) περίπου 180 χιλιάδων, ότι «Δεν είναι Προδοσία ή Προδότης» το να πουλά κάποιος την γη στον εχθρό της πατρίδας του;

Εκτός και αν η κατοχική Τουρκία έπαυσε να είναι πλέον ο εχθρός μας ή εκτός και αν έχει αλλάξει ο ορισμός της λέξης «προδοσία» (το να συνεργάζεσαι και να βοηθάς τον εχθρό) και δεν περιήλθεν εις γνώση μου. Και εάν όντως έχει αλλάξει, για ορισμένους, τότε σας παρακαλούμε πέστε το και σε εμάς, τους ανεπίδεκτους μαθήσεως και «εκμοντερνισμού» αρχών, ποιος είναι για σας ο (νέος) ορισμός της λέξης «Προδότης»;

Ε όχι, κύριοι! Για πολλούς από εμάς έχει παραμείνει αναλλοίωτος. Μάλιστα κύριοι, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. (*)

Ουδέποτε η φτωχολογιά των αγωνιστών και ηρώων μας του 1821, των Βαλκανικών αγώνων, του Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, της ΕΟΚΑ, είχαν περισσότερη οικονομική άνεση από εμάς τους μεταγενέστερους. Και αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τους αγωνιστές του 1821, σίγουρα θα θυμάστε, ή οφείλετε να θυμάστε, τον αείμνηστο ήρωά μας Κυριάκο Μάτση με το ιστορικό «Ού περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα».

Κυρίες και κύριοι, που στρουθοκαμηλίζοντας ξεπουλάτε Γη και Πατρίδα προς ίδιον όφελος χωρίς καν να νοιάζεστε/υπολογίζετε το κοινό εθνικό όφελος και τις συνέπειες στους άλλους συμπατριώτες σας και τις μελλοντικές γενεές, ναι, ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Δικαιολογήστε τους εαυτούς σας, αναζητήστε διακαώς και την αποδοχή των πράξεων σας από άλλους, είτε αδαείς είτε αφελείς είτε συμφεροντολόγους. Αλλά μέσα στην ίδια σας την ψυχή και τη συνείδησή σας, όταν πάτε να κλείσετε τα μάτια το βράδυ, δεν μπορεί παρά να έρχεται έστω και εκείνο το ελάχιστο, το εναπομείναν ίχνος ντροπής που θα διαταράσσει τον ύπνο σας και θα κάνει την ύπαρξή σας ανυπόφερτη, μέχρι τη μέρα που θα κλείσετε οριστικά τα μάτια.

Σας υποσχόμαστε, τουλάχιστο εμείς οι «ακραίοι», οι «ρομαντικοί», οι «ιδεαλιστές», οι «εθνικιστές», εμείς που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία του «εφικτού», πως θα σας θυμόμαστε για πάντα. Όπως ακριβώς και τους πολιτικούς μας που με τις πράξεις ή την απραξία τους, με τα ολισθήματα ή τα (δήθεν) λάθη τους και με τις υποδουλωμένες στους ξένους συνειδήσεις έφεραν αυτόν τον περήφανο κόσμο και τόπο σε τέτοια κατάντια. Και να είστε βέβαιοι πως και η αδέκαστος ιστορία θα κατατάξει έκαστον αναλόγως. Εκτός και αν δεν ιδρώνει πλέον το αυτί σας με τίποτε! Εκτός και αν τα «ριάλια» έγιναν ο δικός σας αληθινός θεός! Ε, δεν είναι!

Κι αν δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι ήρωες, πάρτε το απόφαση: ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

(*) “Την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων εις τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει”, λέει ο Θουκυδίδης: Mε σκοπό τη δικαιολόγηση των πράξεών τους αλλάζουν αυθαίρετα και όπως τους βολεύει ακόμα και τη συνήθη σημασία που έχουν οι λέξεις.

http://agora-dialogue.com/?p=75004

Κύπρος: η αλήθεια πρέπει να ακούγεται.

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 21 - 2013

 

Το πρόβλημα της Κύπρου δεν ενδιαφέρει πραγματικά, δεν «πουλά» πια, ούτε στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα ούτε καν στην ίδια την Κύπρο. Το επαναλαμβάνουν απλώς ορισμένοι Κύπριοι πολιτικοί κατά τρόπο ρηχό, ανιαρό, ανούσιο, ανέκφραστο: «Δεν θα απεμπολήσουμε, δεν θα λυγίσουμε». «Τον καινούργιο χρόνο θα γιορτάσουμε στην Κερύνεια». Στη πραγματικότητα μας έμειναν τα σκάνδαλα, η διαπλοκή, το έγκλημα, η επιφανειακή καλοπέραση και μια πατρίδα μοιρασμένη στα δυό. Ο Θεός μπορεί να προίκισε τους Κυπρίους με εμπορική και οικονομική ευστροφία, δεν τους χάρισε όμως πολιτική κρίση και σοφία.

Σε δηλώσεις του προ ημερών σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι η Κερύνεια δεν πρόκειται ποτέ να επανακτηθεί και οι Κερυνειώτες πρόσφυγες δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στις οικίες τους, είτε με λύση είτε χωρίς λύση. Ο ίδιος δε, κατά δήλωση του το ξεκαθάρισε αυτό επειδή, λέει, δεν θέλει να κοροϊδεύει τους πρόσφυγες. Στην συνέχεια βεβαίως, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, θέλησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του συγγράφοντας και κλαυθμηρίζοντας ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο οι δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν και ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι η Κερύνεια δεν θα επιστρέψει υπό Ελληνοκυπριακή διοίκηση.
——————————————————————————————————-
Ο Νίκος Σαμψών ( 1935-2001 ) κορυφαίος Αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α , ήταν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής (Αττίλας 1) ο πρόεδρος της Κύπρου. Το 1997 έδωσε συνέντευξη στο αθηναϊκό κανάλι NEW CHANNEL αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της Κυπριακής τραγωδίας και κατονομάζοντας τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Μεγαλονήσου.
Ο Σαμψών μετά το 19:10 αναφέρετε στη Κερύνεια.

draghimmhttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/04/draghimm-300x187.jpg 300w" sizes="(max-width: 263px) 100vw, 263px" />
Ο κ. Ντράγκι υπενθυμίζει στον Κύπριο Πρόεδρο ότι απόφαση απομάκρυνσης του διοικητή από τα καθήκοντά του υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με παραπομπή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προειδοποιεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με αφορμή την έναρξη κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παύση του διοικητή τη Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη. Το περιεχόμενο της επιστολής και ο τρόπος αντίδρασης αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο κ. Ντράγκι ξεκαθαρίζει, με διπλωματική και ευγενική διατύπωση, ότι δεν θεωρεί σοβαρούς τους ισχυρισμούς κατά του διοικητή και υπενθυμίζει ότι απόφαση απομάκρυνσης του διοικητή από τα καθήκοντά του υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή ελέγχει τον διοικητή σχετικά με τους όρους εντολής της Alvarez & Marsal, ενώ η κυβέρνηση ανακάλεσε τον διορισμό του υποδιοικητή, Σπύρου Σταυρινάκη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημειώνει την πλήρη θεσμική ανεξαρτησία της ΚΤ, υπογραμμίζει ότι η εθνική νομοθεσία πρέπει να είναι συμβατή με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημειώνει ότι η νομοθεσία της ΕΕ προϋποθέτει μόνο δύο λόγους παύσης διοικητής: να μην πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για πλήρωση των καθηκόντων του ή αν είναι ένοχος για σοβαρά παραπτώματα.

Η ΕΚΤ θεωρεί πολύ σοβαρό βήμα την έναρξη διαδικασίας για παύση του διοικητή, ένα βήμα που μπορεί μόνο να γίνει αν υπάρχουν σοβαροί ισχυρισμοί ότι ένας από τους λόγους για παύση που προνοεί η νομοθεσία της ΕΕ, υφίσταται.

Χωρίς σοβαρούς ισχυρισμούς η ΕΚΤ θα ερμηνεύσει την όλη διαδικασία ως μέσο να ασκηθεί πίεση στον διοικητή, γεγονός που αντιστρατεύεται τη θεσμικά κατοχυρωμένη του ανεξαρτησία του θεσμού. Η επιστολή Ντράγκι και η δομή της δείχνουν ότι η ΕΚΤ δεν θεωρεί σοβαρούς τους ισχυρισμούς κατά του διοικητή της ΚΤ.

 

Δυο μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου παραιτήθηκαν σήμερα, πρόκειται για τους Χάρη Αχνιώτη και Ανδρέα Μάτση, όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου.

Πλέον, στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση αφού στο Δ.Σ. απέμειναν μόνο δύο μέλη και ο Διοικητής, ενώ για να υπάρξει απαρτία, ούτως ώστε να μπορεί να ληφθεί απόφαση απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερα μέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας παραιτήθηκε το Νοέμβριο του 2012 ο Μάριος Κλείτου. Επίσης μετά και την ανάκληση των καθηκόντων του Υποδιοικητή από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Δ.Σ., μέχρι σήμερα αριθμούσαν τέσσερα. Μετά και την σημερινή παραίτηση των δύο μελών, στο Δ.Σ. παραμένουν οι κ. Λούης Χριστοφίδης και Νίκος Κωνσταντίνου και ο Διοικητής.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

 

Την είσοδό της στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Συνεργασία για την Ειρήνη» στοχεύει η Κύπρος, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Φωτίου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον ανώτερο στρατιωτικό της Ε.Ε., στρατηγό Patrick de Rousiers, σημείωσε πως η γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση του νησιού συμβάλλει στο σύστημα άμυνας της Ε.Ε.
«Ενημέρωσα τον στρατηγό για την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει την αίτηση εισόδου στη ‘Συνεργασία για την Ειρήνη’,» δήλωσε ο υπουργός σε δημοσιογράφους. «Είναι παράξενο που η Κύπρος είναι το μόνο κράτος της Ε.Ε. που δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα.»

http://greeknation.blogspot.gr

 

MakariosKissinger01-300x199Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα. Μαζί με τον χάρτη είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με διάφορους τρόπους, πάντα ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων του Κίσινγκερ για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Μπαγκλαντές και το Ανατολικό Τιμόρ.

13 Αυγούστου του 1974: Στα γραφεία της CΙΑ -και σε στενή συνεργασία με το επιτελείο του Κίσινγκερ, συμπεριλαμβανομένου και του νομικού του συμβούλου, Χέλμουντ Σόνενφελτ- τα μέλη της ομάδας Βureau of Ιntelligence and Research, που ασχολούνταν με την «Κυπριακή Κρίση», όπως είχε χαρακτηριστεί η εισβολή, σχεδίασαν ένα χάρτη με τον αριθμό 9. Ήταν ο ένατος μίας σειράς χαρτών, που απεικόνιζαν τις κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων από την 20ή Ιουλίου 1974, όταν άρχισε η εισβολή, μέχρι εκείνη την ημέρα, τη 13η Αυγούστου. Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εισβολή, που ολοκλήρωσε την τραγωδία. Οι οκτώ χάρτες καταστράφηκαν και ο ένατος διασώθηκε επειδή ο Κίσινγκερ είχε μία κακή, όπως αποδείχθηκε, συνήθεια να κρατά στο προσωπικό του αρχείο μερικά από τα σημειώματα των συνεργατών του. Η λεζάντα στο χάρτη έγραφε τα εξής: “9. Map done by the Bureau of Intellegence and Research projecting Turkish moves on Cyprus, August 13, 1974. SECRET”.

Ο χάρτης πρωτοδημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσινγκερ» (Εκδόσεις Λιβάνη) του Κώστα Βενιζέλου και του Μιχάλη Ιγνατίου. Ο Κίσινγκερ, δεν αμφισβήτησε ποτέ την εγκυρότητα του χάρτη και των εγγράφων. Μάλιστα, με επιστολή που έστειλε η προσωπική του γραμματέας στον Μιχ. Ιγνατίου, αποδέχεται και την ύπαρξη του Μνημονίου Σόνενφελντ.

Ο χάρτης πρωτοδημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσινγκερ» (Εκδόσεις Λιβάνη) του Κώστα Βενιζέλου και του Μιχάλη Ιγνατίου. Ο Κίσινγκερ, δεν αμφισβήτησε ποτέ την εγκυρότητα του χάρτη και των εγγράφων. Μάλιστα, με επιστολή που έστειλε η προσωπική του γραμματέας στον Μιχ. Ιγνατίου, αποδέχεται και την ύπαρξη του Μνημονίου Σόνενφελντ.

Ο χάρτης, παρουσίαζε την προηγούμενη μέρα το νησί διχοτομημένο, όπως ακριβώς το έκοψαν στα δύο την επόμενη ημέρα (14 Αυγούστου του 1974), τα στρατεύματα του Αττίλα. Θυμάμαι, όταν τον παρουσίασα σε φίλο καθηγητή που μας συμβούλευε στη διάρκεια της έρευνας, ότι υπέστη το ίδιο σοκ με το δικό μας, όταν τον πρωτοπήραμε στα χέρια μας. Και πολύ ορθά μας υπογράμμισε, πως αυτός ο χάρτης αποδεικνύει όλα όσα υποστηρίξαμε κατά καιρούς, ότι το πραξικόπημα και η εισβολή ήταν σχεδιασμένα από την Ουάσινγκτον.

Τον χάρτη ανακαλύψαμε μαζί με ένα φάκελο γεμάτο έγγραφα, με τον χαρακτηρισμό “For ΕyesΟnly”. Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τη σημαντικότητά τους, αρκεί να εξηγήσουμε ότι το είδος των εγγράφων αυτών, καταστρέφονται μόλις διαβαστούν από τον παραλήπτη (που ήταν ο Κίσινγκερ). Δεν είναι περίεργο σε εμάς ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν τα κατέστρεψε. Ενιωθε άτρωτος και είχε σχεδιάσει να περάσει από τη Γερουσία μία τροπολογία, η οποία θα απαγόρευε την αποκάλυψη των εγγράφων του μέχρι το θάνατό του. Ομως, τον Αύγουστο του 2001, υπό την επιμονή και την πίεση των ερευνητών, Αμερικανών και ξένων, αποδέχθηκε τη δημοσιοποίηση μερικών εκ των εγγράφων του, τα οποία είχαμε ήδη εξασφαλίσει πάντα με νόμιμο τρόπο. Δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Πιστεύω ότι τα έγγραφα με τον χαρακτηρισμό “For ΕyesΟnly”, είναι καταστροφικά για τον Κίσινγκερ και απαντούν στους όψιμους υποστηρικτές του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ένα από αυτά, με ημερομηνία 14 Αυγούστου 1974 (ημέρα της δεύτερης εισβολής και ενώ οι μάχες μαίνονταν στην Αμμόχωστο και τη Μόρφου), ο νομικός του σύμβουλος γράφει στον Κίσινγκερ -ανάμεσα στα άλλα- και τα εξής:

«Τίποτα από ό,τι μπορώ να σκεφθώ δεν θα σταματήσει τους Τούρκους από το να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν διά της βίας όσα απαίτησαν στα τελεσίγραφά τους. Ουσιαστικά, όπως ήταν έτσι κι αλλιώς η αλήθεια, η μόνη πιθανή βιώσιμη λύση (modus vivendi) θα πρέπει να βασισθεί σε μια ντε φάκτο διαίρεση του νησιού, όποια και αν είναι η μορφή της. Εάν οι Τούρκοι κινηθούν γρήγορα και μετά αναγκασθούν να υποχωρήσουν, ίσως προκληθεί ελληνική αντίδραση και τότε ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσουμε για μια συμφωνία (η οποία, ίσως, σώσει και τον Καραμανλή).

Καθώς οι Σοβιετικοί μπορούν να λειτουργήσουν ως φόβητρο, πρέπει να τους κρατήσουμε σε απόσταση. Δεν μπορούν να εξελιχθούν σε διαιτητές μεταξύ συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα συμφέροντά τους διαφέρουν ριζικά από τα δικά μας. Εμείς επιθυμούμε ένα modusvivendi μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ αυτοί θέλουν μια αδέσμευτη Κύπρο, και προτιμούν την Ελλάδα ή την Τουρκία, ή και τις δυο αποστασιοποιημένες από το ΝΑΤΟ.

Έτσι, θα πρέπει:

-Να προσπαθήσουμε, επειγόντως, να περιορίσουμε την ελληνική αντίδραση, τουλάχιστον για 24 ώρες.

Να πούμε ξεκάθαρα στους Τούρκους ότι πρέπει να σταματήσουν σήμερα, ή το αργότερο αύριο (tomorrow at the latest).

-Να προειδοποιήσουμε τους Τούρκους ότι η Ελλάδα κινείται ταχύτατα προς τα αριστερά.

-Να στείλουμε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Αθήνα για να ασκεί συνεχή και άμεση επιρροή στον Καραμανλή.

Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν γρήγορα την Αμμόχωστο, να διαβεβαιώσετε ιδιωτικά τους Τούρκους (privately assure Τurks) ότι θα τους εξασφαλίσουμε λύση που θα περιλαμβάνει το ένα τρίτο του νησιού, στο πλαίσιο κάποιου διακανονισμού ομοσπονδιακής φύσης.

-Να διαβεβαιώσουμε τους Ελληνες ότι θα περιορίσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις και δεν θα επιτρέψουμε άλλους εγκλωβισμένους, κ.λπ.

Δεν πρέπει να εμπλακείτε άμεσα, άστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Αφού γίνει αυτό, πρέπει να το κάνετε διότι δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα, και μόνο εμείς έχουμε το βάρος (να το πράξουμε)».

Ο χάρτης, το Μνημόνιο του Σόνενφελντ και τα υπόλοιπα έγγραφα με τον χαρακτηρισμό “For Εyes Οnly”, αποδεικνύουν τον απαράδεκτο ρόλο του Κίσινγκερ στην κυπριακή τραγωδία. Όσες προσπάθειες και αν κάνουν οι κατευθυνόμενοι υποστηρικτές του, θα αποτύχουν, διότι ομιλούν από μόνα τους τα δικά του έγγραφα…

Η κρίση, οι επέτειοι και οι θύμησες…

Η 38η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ως επακόλουθο του χουντικού πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου, πέρασε και έφυγε χωρίς πολλές αναφορές από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Αποδέχομαι ότι η οικονομική κρίση ισοπέδωσε τα πάντα, και ένα θέμα όπως η τραγωδία της Κύπρου, που δεν επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, είναι λογικό να περνά απαρατήρητο. Αλλωστε, πρόκειται για μία μεγάλη εθνική ήττα, αλλά και ενοχή, που η Ελλάδα εδώ και χρόνια, προσπαθεί να ξεχάσει -αν και η φράση «να σβήσει από τη μνήμη της», αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια επιχειρείται να παρουσιαστεί το διπλό έγκλημα, το πραξικόπημα και η εισβολή, ως μία ανόητη πράξη του Δημήτριου Ιωαννίδη, και αυτή η προσπάθεια έχει θυμώσει δικαιολογημένα όσους ασχοληθήκαμε πραγματικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες, με την αμερικανική ευθύνη, η οποία είναι αποδεδειγμένη, σε σημείο που δεν αμφισβητείται ούτε από τους ίδιους τους Αμερικανούς.

Άλλωστε, ο μακαρίτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μίλησε και δημόσια και ιδιωτικά σε φίλους του δημοσιογράφους, για το αμερικανικό λάθος την περίοδο του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Οταν ξεκίνησε η έρευνα για τα αρχεία του Χένρι Κίσινγκερ, καλοί μου φίλοι, που με αγαπούσαν πραγματικά, μου ομολόγησαν πως μερικές φορές τους θύμιζα τον «Δον Κιχώτη», και άλλες φορές έναν ονειροπαρμένο δημοσιογράφο, ο οποίος πιστεύει πως γίνονται θαύματα.

«Πώς θα βρείτε εσείς τα έγγραφα του Κίσινγκερ», μου είπε θυμωμένα ένας εξ αυτών, «όταν απέτυχαν τόσοι άλλοι». Προφανώς, όλοι ήθελαν πραγματικά να με προστατεύσουν από το τράνταγμα της απογοήτευσης, ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης αποτυχίας της έρευνας, που αρχίσαμε με άλλους ερευνητές και φοιτητές που μας βοηθούσαν. Σημασία έχει ότι τα καταφέραμε και 12 χρόνια μετά, τα μέλη της ομάδας του Αυστραλού Ασάντζ παρουσιάζουν τη δική μας ερευνητική δουλειά ως μία μεγάλη δική τους επιτυχία…

 

http://mignatiou.com/

Μπορεί ο “μινιόν” σε μπόϊ Μπαγίς να βγαίνει και να προκαλεί χυδαία τους Κύπριους,προτείνοντάς τους να “χρησιμοποιήσουν την τουρκική λίρα”, υπάρχουν όμως φωνές στα κατεχόμενα που απευθύνονται με σύνεση στους «ελληνοκύπριους αδελφούς» ,όπως λένε.
Το μικρό άρθρο της εφημερίδας των κατεχόμενων Afrika καλό θα ήταν να διαβάσει ο Μπαγίς που όσο μπόϊ του λείπει τόσο μεγάλο στόμα έχει.
Γράφει η εφημερίδα:

“Ελληνοκύπριε αδερφέ η μεγαλύτερη συμφορά μετά το 1974 ε ; Δίκιο έχεις… Και μάλιστα και στα δύο…….
γεγονότα υπάρχει μεγάλη ομοιότητα. Και τα δύο περιγράφονται με το “Μόνος μου τα έκανα, μόνος μου τα βρήκα”.. Και τα δύο αποτελούνε αποτελέσματα κακών διοικήσεων… Στενοκεφαλιάς…Αυτών που δεν μπορούσαν να δούνε μπροστά…

Αυτών που προσκάλεσαν την εξωτερική επέμβαση το 1974…

Και τώρα αυτών που κάλεσαν τον οικονομικό ¨σωτήρα ¨….

Την πρώτη φορά ήρθαν οι εισβολείς. Την δεύτερη φορά θα έρθουν οι κεφαλαιοκράτες ! Δηλαδή ο ένας είναι ¨εισβολέας¨ και ο άλλος ¨σωτήρας¨ ; Εάν είναι έτσι, η κατάσταση είναι ακόμη πιο άσχημη. Οι κεφαλαιοκράτες είναι χειρότεροι από τους εισβολείς. Εάν από τον εισβολέα είναι δυνατή η σωτηρία, από τον σωτήρα ακόμη πιο δύσκολο !

Για παράδειγμα εμείς εδώ χρόνια τώρα δεν μπορούμε να σωθούμε από τους σωτήρες μας…

Μάλιστα τώρα τύλιξε τον κόσμο μας και ένας φόβος ! Εάν δεν υπάρχουν τα νυχτερινά κλαμπ καήκαμε λένε….

Διότι τότε λέει οι 40 χιλιάδες αγριεμένοι στρατιώτες θα μας κανονίσουν όλους !…

Μάλιστα μπορείς να πεις πως ένοχοι δεν είναι μόνο η ηγεσία αλλά και ο κόσμος… Δεν έχω αντίρρηση με αυτό. Και γιατί να έχω ; Δημοκρατία υπάρχει, εκλογές υπάρχουν… Την ηγεσία αυτή ο λαός δεν την εξέλεξε με την ελεύθερη βούληση του ; Τότε ; Μα πρώτα τους εκλέγει και μετά κάθεται και κλαίει ; Δηλαδή εκείνο το μεθύσι της νίκης και οι τρελοί εορτασμοί ήταν μόνο για μια νύχτα ; Μάλιστα αυτοί που διαμαρτύρονται περισσότερο είναι αυτοί που ψήφισαν το κυβερνόν κόμμα…Αυτοί που τους ψήφισαν…Και μετά έρχονται και διαμαρτύρονται…

AΠΟ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004, ΣΤΟ ΝΑΙ ΤΟΥ 2012

Posted by Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 13 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/09/04668-1024x685.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/09/04668.jpg 1112w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />τoυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

‘Ηταν Φεβρουάριος του 2008, η βραδυά του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Είχε γίνει πια σαφές: ο Πρόεδρος του Όχι στο σχέδιο Ανάν, αυτός που διέσωσε το κυπριακό κράτος από την αυτοκατάλυσή του, και την Ελλάδα από τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, είχε ηττηθεί και αποκλεισθεί. Ένα βουβό «γιατί;» σχηματίστηκε στο πρόσωπο της γυναίκας, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου πού έμενα, στη Λευκωσία….

 

 

Με δυσκολία κρατούσε τα δάκρυά της, ώσπου της βγήκε η πίκρα: «Δεν μπορούσαμε βλέπεις. Δεν αντέχουμε να ζήσουμε πάνω από μερικά χρόνια με εθνική αξιοπρέπεια».

Το πένθος της Κασσάνδρας στη μορφή της Ελληνίδας, από τότε προϊδέαζε για το δρόμο του αφανισμού που σύντομα θά έμπαινε η Ελλάδα με τον εθνικό εξευτελισμό του Μνημονίου, των Παπανδρέου και Σαμαρά, μιας από τις μεγαλύτερες πράξεις συλλογικής προδοσίας της χώρας μας από μέρους των αρχουσών της τάξεων στα διακόσια χρόνια της «ανεξαρτησίας». Από κοντά, αναπόφευκτα, και  η Κυπριακή Δημοκρατία, που δεν απειλείται μόνο από το δικό της Μνημόνιο, αλλά και άλλες πολύ πιο σύνθετες και δύσκολες απειλές σήμερα. Γιατί η μοίρα των δύο κρατών είναι βαθιά και πολλαπλά αλληλένδετη και πάντα, η προσπάθεια των ιθυνόντων στη Λευκωσία και την Αθήνα να παραστήσουν ότι δεν είναι έτσι, όπως τους ζητά πάγια το Λονδίνο και η Ουάσιγκτων, οδήγησε μόνο σε εθνικές τραγωδίες.

Πριν από οκτώ χρόνια, η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε επιτυχώς μια πρόκληση χειρότερη ίσως και από το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και την εισβολή του 1974, έστω κι αν δεν είχε τον δραματικό χαρακτήρα εκείνων των γεγονότων. Το 1974, η Τουρκία δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να καταλάβει όλη την Κύπρο, γιατί θα τη σταματούσαν οπωσδήποτε η Βρετανία, οι
ΗΠΑ και το Ισραήλ, που την ενθαρρύνουν, την ανέχονται και τη χρησιμοποιούν για τον έλεγχο του νησιού από την ελληνική πλειοψηφία του πληθυσμού του, δεν έχουν όμως την παραμικρή διάθεση να το παραδώσουν στην ‘Αγκυρα. Για λογαριασμό τους πάντα ήθελαν και πάντα θέλουν την Κύπρο, αλλά βέβαια, κοντά στον αυτοκρατορικό βασιλικό, ποτίζεται και η τουρκική γλάστρα. Η αποτυχία των χουντικών να δολοφονήσουν τον Μακάριο, που συμβόλιζε από μόνος του το κυπριακό κράτος και διέθετε τεράστιο παγκόσμιο κύρος, μαζί και η αντίσταση της δημοκρατικής Κύπρου, κυρίως γύρω από την ΕΔΕΚ του θρυλικού «γιατρού» Βάσσου Λυσσαρίδη, δεν επέτρεψε εξάλλου τη μετατροπή από τότε της Κύπρου σε είδος Βοσνίας ή Ανατολικού Τιμόρ, όπως θα προέβλεπε, δεκαετίες αργότερα, το διαβόητο σχέδιο Ανάν.

Το 2004, υπό την ηγεσία του Τάσσου Παπαδόπουλου και ανθιστάμενοι σε ένα όργιο ωμών διεθνών πιέσεων (αυτό που ξαναείδαμε πρόσφατα στις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου),  οι Κύπριοι εκλογείς απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία το σχέδιο Ανάν, ένα σχέδιο που υποστήριξε με φανατισμό το σύνολο σχεδόν της ιθύνουσας τάξης σε Ελλάδα και Κύπρο, άλλο αν μετά κόντεψαν να βγούνε εκ των υστέρων όλοι «αγωνιστές του όχι». Το Σχέδιο Ανάν ήταν μια πρόκληση ίσως χειρότερη από αυτή του 1974, γιατί προέβλεπε τη διάλυση του δημοκρατικού, κυρίαρχου και ανεξάρτητου κυπριακού κράτους προς όφελος ενός μορφώματος που θα διοικούσαν τρεις ξένοι αξιωματούχοι που θα διόριζε ο ΓΓ του ΟΗΕ, δηλαδή το Λονδίνο, η Ουάσιγκτων και το Τελ Αβίβ, και στο οποίο απαγορευόταν η ύπαρξη μέσων άσκησης κυριαρχίας και αυτοάμυνας!

Το σχέδιο Ανάν δεν έδινε την Κύπρο στην Τουρκία, την έκανε την πρώτη, κάπως «αεθνική», αποικία της «αυτοκρατορίας της παγκοσμιοποίησης», όπως πάει να γίνει τώρα η Ελλάδα με τις προβλέψεις των δανειακών συμβάσεων. Και φυσικά, ότι ο κυπριακός λαός θα έδινε με την υπογραφή του, το δικαίωμα δηλαδή να έχει το κράτος του, δεν θα του το ξαναδίνανε πίσω. Σιγά-σιγά θα τον κάνανε και μειοψηφία στη χώρα του, να μην τους ενοχλεί.

Τότε, η καταστροφή απεφεύχθη. Αλλά κανένα κράτος στον κόσμο δεν μπορεί να επιβιώσει επί μακρόν, αν η εθνική του αξιοπρέπεια εμφανίζεται αραιά και που, για να χαθεί ξανά μέσα στους μαιάνδρους της διαπλοκής, της ιδιοτέλειας, της εξάρτησης, των μικρών και μεγάλων συμφερόντων, πολιτών και πολιτικών, επιχειρηματιών και εκδοτών, ξένων υπηρεσιών και διεθνών συμφερόντων. Θα τρίζουν σήμερα τα κόκαλα του Τάσσου Παπαδόπουλου, τελευταίου, μαζί με τον «Γιατρό», των «μακαριακών», βλέποντας τον Νίκο Αναστασιάδη, τον άνθρωπο που αγωνίστηκε με συνέπεια και φανατισμό υπέρ του σχεδίου Ανάν, να επιχειρεί τώρα να γίνει Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κράτους δηλαδή που εργάσθηκε όσο κανείς άλλος για να καταργήσει, στηριζόμενος στο ΔΗΚΟ, το ίδιο το κόμμα του αείμνηστου Προέδρου και του Σπύρου Κυπριανού.

Σε αντίθεση βέβαια με τους όψιμους, τόσο φανερά καιροσκόπους και τυχοδιώκτες συμμάχους του, στον Αναστασιάδη δεν μπορούμε να προσάψουμε ούτε ασυνέπεια, ούτε καιροσκοπισμό, ούτε δειλία. Αγνόησε κάθε προσωπικό και πολιτικό κόστος, δεν ταλαντεύτηκε ποτέ του, έθεσε την αξιοσημείωτη ενέργεια και τις ικανότητες που διαθέτει στην υπηρεσία των σκοπών που εκείνος νομίζει σωστούς. ‘Εγινε ο «βράχος του Ναι» στο σχέδιο Ανάν το 2004, αγνοώντας το αντίθετο πολιτικό κλίμα που επικρατούσε, αλλά και έφτασε να τριγυρνάει διεθνώς και να καταγγέλλει μαζί με τους ΠΑΣΟΚους του Γιωργάκη, τον Τάσσο Παπαδόπουλο για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, επιτιθέμενος στη χώρα του για λογαριασμό των ξένων.

Η άποψη Αναστασιάδη μπορεί να συνοψισθεί στο σύνθημα «όλα στους ξένους», μια άποψη που δεν είναι βέβαια πολύ πρωτότυπη στον ελληνικό χώρο, ούτε στη νεώτερη Ελλάδα των κοτζαμπάσηδων και των μαυραγοριτών της Κατοχής, ούτε ακόμα και στα αρχαία χρόνια. Εμείς βγάλαμε, στα χρόνια της ρωμαϊκής κυριαρχίας, τον μεγαλύτερο  αρχαίο θεωρητικό της υποτέλειας, τον Αίλιο τον Αριστείδη. Είναι τέτοια η σταθερότητα στις απόψεις του, που φυτρώνει και εκεί που δεν τον σπέρνουν, για να συνηγορήσει υπέρ αυτών, όπως όταν «συμβούλευσε» τον Αντώνη Σαμαρά να αποδεχθεί το Μεσοπρόθεσμο.

Για τον Νίκο Αναστασιάδη είναι τώρα η στιγμή του θριάμβου, καθώς βλέπει αυτούς που έκαναν πολιτική καριέρα με το Όχι στο σχέδιο Ανάν, να προσέρχονται και να τον προσκυνούν, αποβλέποντας στα ωφελήματα που πλουσιοπάροχα τους υπόσχεται. Θλίβεται κανείς, υποχρεούμενος να θυμηθεί, δυο χιλιάδες χρόνια μετά, το «Αιδώς Αργείοι». Και τρομάζει, αν δεν είναι «πτωχός τω πνεύματι», με τη Νέμεση που σύντομα θα φέρει η ‘Υβρις.

Οι Γάλλοι λένε ότι οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν. Στην περίπτωσή μας, απόγονοι, αν είναι δυνατόν, του λαού που άκουσε τον Επιτάφιο, κινδυνεύουμε σοβαρά να το χάσουμε το κράτος μας, σε Ελλάδα και Κύπρο, αφού αποδείξουμε με τη στάση μας ότι δεν αξίζουμε να το έχουμε.

ΠΗΓΗ: »Konstantakopoulos.blogspot.com»

http://www.elkeda.gr/

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ κε ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 14 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/07/201209-xristofias.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />της Αντρούλλας Σατραζάμη*

«Η Κύπρος ανήκει στον λαό της, η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους, είτε αυτοί είναι Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι είτε Μαρωνίτες είτε Αρμένιοι είτε Λατίνοι. Ούτε οι Βρετανοί έχουν θέση στην Κύπρο, ούτε οι Τούρκοι έχουν θέση στην Κύπρο ούτε οι αδελφοί μας Έλληνες με την κακή έννοια έχουν θέση στην Κύπρο· θα πρέπει να αφεθούμε ελεύθεροι». Αυτά (τα καταπληκτικά) είπε ανάμεσα σε άλλα ο αξιότιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσφωνώντας τους Ευρωπαίους, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ενωμένης Ευρώπης από την Κύπρο.

 

Δεν εκπλαγήκαμε, κύριε Πρόεδρε, με αυτό το τελευταίο «να φύγουν και οι αδελφοί Έλληνες»! Άλλωστε, όποτε σας συμφέρει προστρέχετε στους αδελφούς Έλληνες και, όποτε όχι, τους διώχνετε. Μόνο που όντας φιλόλογος-ιστορικός και έχοντας διαβάσει την Ιστορία της Κύπρου και έχοντας διδάξει για τριάντα τρία χρόνια τα Ελληνόπουλα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχω διαμορφώσει άλλη αντίληψη και άποψη για το σε ποιους ανήκει η Κύπρος. Η Κύπρος, κύριε Πρόεδρε, ανήκει στους Έλληνες, και τα «αδέλφια» μας οι Τουρκοκύπριοι είναι μειονότητα και στις Δημοκρατίες οι χώρες ανήκουν στην πλειοψηφία. Κι αν σας φαίνεται ότι το σύνθημα «η Κύπρος είναι Ελληνική» είναι εθνικιστικό, τότε ναι, είμαι εθνικίστρια. Φαίνεται πως το Πανεπιστήμιο της Μόσχας δεν σας δίδαξε για τις ελληνικές καταβολές των Κυπρίων από τους Μυκηναϊκούς χρόνους…

Όσο για τα αδέλφια σας -τους Τουρκοκυπρίους- κάντε έναν περίπατο μέχρι τα κατεχόμενα και δη στην Κερύνεια, από την οποία κατάγεστε κι εσείς. Οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί σας έχουν κόψει όλα τα δέντρα του Πενταδακτύλου και κτίζουν επαύλεις, τις οποίες πουλούν σε Ευρωπαίους έναντι αδράς αμοιβής, αλλοιώνοντας το φυσικό τοπίο και τις ομορφιές του. Οι «υποβαθμισμένοι» Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι έποικοι απολαμβάνουν αγαθά τόσο στην κατεχόμενη Κύπρο όσο και στην ελεύθερη. Το χωριό μου -Κάρμι Κερύνειας- πουλήθηκε από τα «αδέλφια» σας ολόκληρο σε Ευρωπαίους.

Κι αν τέτοιες απόψεις δυναμιτίζουν την «ειρηνική συνύπαρξη» των δύο λαών, αυτό έχει συντελεστεί από το 1963 κι όχι από το 1974. Γι’ αυτό άλλωστε και κάτω από τον κατεχόμενο από τότε Άγιο Ιλαρίωνα έδρευε στρατόπεδο των Ηνωμένων Εθνών. Η «ειρηνική συνύπαρξη» δυναμιτιζόταν πρωτίστως κι επανειλημμένα από τα «αδέλφια» σας Τούρκους και Τουρκοκυπρίους. Ήμουνα μαθήτρια ακόμη, όταν περνώντας έξω από το τουρκοκυπριακό δημοτικό σχολείο, τα τουρκάκια με πετροβολούσαν και οι Τούρκοι «αδελφοί» σας συνελάμβαναν και κακοποιούσαν, είτε εκτελούσαν, συγχωριανούς μου που έβοσκαν τα κοπάδια τους κοντά στην περιοχή.

Κύριε Πρόεδρε, ξέρετε πολύ καλά ποιος ευθύνεται για την τουρκοποίηση της Κύπρου: Το γεγονός ότι εμείς απεμπολήσαμε την Ένωση -Ελλαδίτες και Κύπριοι- ενώ οι Τούρκοι ουδέποτε απεμπόλησαν τη Διχοτόμηση. Μια ταπεινή συμβουλή δίνω στα στελέχη και τους οπαδούς του ΑΚΕΛ: Διαβάστε την Ιστορία. Ίσως τότε συμπεριφερθείτε ως Ωραίοι Έλληνες. Όσο για όσα λέγονται με αφορμή την οικονομική κρίση της Ελλάδας, «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»…

 

* ΠΗΓΗ: »ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

 

http://www.elkeda.gr/

Φωτογραφία για ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Οι αδελφοί μας οι Έλληνες δεν έχουν θέση στην Κύπρο! [ΒΙΝΤΕΟ]

Αμφιλεγόμενη δήλωση του Προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, στην πρώτη του ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, αφ’ ότου ανέλαβε η Κύπρος την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τους Έλληνες. Μας έβαλε στην ίδια μοίρα με τους Βρετανούς στρατιώτες και τους Τούρκους καταπατητές! Δείτε το Βίντεο Σε ομιλία που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Χριστόφιας στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε κάποιες περίεργες αναφορές. Συγκεκριμένα ανέφερε «να φύγουν οι αδερφοί μας οι Έλληνες από την Κύπρο» και όλο αυτό γιατί;

Για να εκπληρωθεί το όραμα που έχει ο ίδιος, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως διεθνιστής κομμουνιστής, δηλαδή μια πολυπολιτισμική Κύπρο.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Να θυμήσουμε ότι ο νυν πρόεδρος δεν έχει μοιάσει στο ελάχιστο στον πολιτικό του αντίπαλο, όσο ήταν εν ζωή, Τάσο Παπαδόπουλο. Στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, που ο Τάσος Παπαδόπουλος είχε ορθώσει ανάστημα, λέγοντας «όχι» ο Χριστόφιας ήταν ο υπέρμαχος του «ναι».

Αλήθεια, κύριε πρόεδρε, υπερασπιστή της πολυπολυτισμικότητας, γιατί οι Ρώσοι δε σας έδωσαν δάνεια; Ούτε οι κινέζοι! Και προσφύγατε τελικά στο ΔΝΤ! Στο ΔΝΤ βρήκατε τα αδέλφια σας τους Κομμουνιστές;
planet-greece

VIDEO
YouTube Preview Image

Η… ενέργεια που ενώνει…

Posted by Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 2 - 2012

 

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Στις ελληνοτουρκικές σχέ­σεις πάντα συνέβαιναν περίεργα πράγματα. Υπάρχουν φορές -και είναι ελάχιστες δυστυχώς- που οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, αλλά στις πλείστες των περιπτώσεων, ακόμα και όταν η Τουρκία έχει κραυγαλέα άδικο, η Ουάσιγκτον τάσσεται πλήρως με το μέρος της, αγνοώντας εντελώς το δίκαιο και τα ανθρώπινα….

δικαιώματα. Ακόμα και η υποστήριξη για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Αμερικανών προέδρων, αναδείχθηκε από την Αγκυρα ως το θέμα με το οποίο «ισοζυγίζει» όλες τις άλλες απαράδεκτες διεκδικήσεις της.

Η ενέργεια είναι ένα μείζον ζήτημα που εσχάτως μπήκε στη ζωή μας λόγω της επιτυχημένης συνεργασίας της Κύπρου με το Ισραήλ. Και η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι πρώτα κάνουν έργα και μετά τα ανακοινώνουν, αντίθετα από την Ελλάδα, όπου οι ανακοινώσεις προηγούνται χωρίς να υπάρχει ποτέ υλοποίηση και αποτέλεσμα. Στο θέμα της ενέργειας οι Αμερικανοί υποστηρίζουν την Κύπρο, διότι στην ουσία υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Ισραήλ και τα δικά τους. Πολλοί στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι η ταύτιση των συμφερόντων θα επιτυγχανόταν και στον πολιτικό τομέα, εάν δεν ξεκινούσε ο εμφύλιος στη Συρία.
Τις τελευταίες ημέρες διάβασα κριτικές για τις δηλώ­σεις του Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, αρμοδίου του Στέιτ Ντι­πάρτμεντ για την ενέργεια. Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να υποστηρίξω Αμερικανό αξιωματούχο και να κινδυνεύσω να χαρακτηριστώ «φιλο­αμερικανός». Αλλά, όποιος μελετήσει την τελευταία ομιλία του ή όποιος παρακολουθεί τη δράση του στα θέματα αυτά, γνωρίζει πως αποδέχεται πλήρως το δικαί­ωμα της έρευνας στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ από καιρό έχει καλύτερη θέση και από αυτόν τον Πρόεδρο της Κύπρου στο θέμα του τι δικαιούνται ή όχι οι Τουρκοκύπριοι.
Πιστεύει, και αυτό είναι απόλυτα ορθό, πως ΜΕΤΑ τη λύση του Κυπριακού, έχουν δικαίωμα στον φυσικό πλού­το και όσοι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οχι όσο διαρκεί η τουρκική κατοχή.

Από:   ethnos.gr

 

http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html

 

 

Τα τελευταία χρόνια άρχισαν πολλοί να μιλούν για αφελληνισμό του νησιού μας. Η ελληνική εθνοτική συνείδηση άρχισε να χάνεται από τους Έλληνες Κύπριους, από την ημέρα που η Κύπρος έγινε ανεξάρτητο κράτος, παρά τη θέληση μας. Τραγική ειρωνεία η δήλωση Μακαρίου μετά τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου: «ελληνικέ κυπριακέ λαέ, το ότι θα γίνομεν ανεξάρτητον κράτος, δεν σημαίνει πως θα πάψομεν να είμεθα Έλληνες». Πού να ήξερες καημένε μου. Σήμερα όμως ο αφελληνισμός δεν γίνεται τυχαία, αλλά είναι αυτοσκοπός κάποιων εθνομηδενιστών-διεθνιστών, που θέλουν να απαλλαγούν από το ελληνικό «μικρόβιο» που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Η αποεθνοποίηση επιτυγχάνεται μέσω της παραχάραξης της ιστορίας και της αλλοίωσης της δημογραφίας-εθνογραφίας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός που πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού (εκτός από τον πρόεδρο φυσικά), είναι συχνά ο τέως υπουργός παιδείας και πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου και ο υπουργός εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης. Αυτό που με ανησυχεί, είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων Κυπρίων, δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται και όταν τους μιλούμε για σκόπιμο αφελληνισμό μας λένε υπερβολικούς «σώπα καλέ, κανείς δεν θέλει να μας αφελληνίσει», λένε.

Για να καταλάβει ο αναγνώστης ευκολότερα το άρθρο, θα πρέπει ο γράφων να αναφερθεί στα περί εθνογλωσσολογίας.
Δεν υπάρχει έθνος, αν δεν υπάρχει ξεχωριστή γλώσσα ή ξεχωριστή θρησκεία. 
Η αποεθνοποίηση-εθνογένεση επιτυγχάνεται όταν μια κυβέρνηση αποφασίσει να αφαιρέσει από μια περιοχή τα πολιτισμικά και γλωσσικά στοιχεία που έχει με τους υπόλοιπους ομοεθνείς της και να δώσει έμφαση μόνο στα ντόπια.
Οι γλώσσες είναι γενεαλογικά δέντρα, δεν είναι ξεκομμένες από τις υπόλοιπες (με εξαιρέσεις, γλώσσες μυστήριο, όπως τη βασκική). Κάθε γλώσσα μπορεί να έχει από 5 μέχρι και 100 διαλέκτους και υποδιαλέκτους.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, χρησιμοποιούσαν το πανίσχυρο όπλο που λέγεται παιδεία, για ναπροσεγγίσουν ή να απομακρύνουν κάποιες εθνογλωσικές ομάδες.
Στο ελλαδικό μας κράτος, η κάθε περιοχή (κυρίως οι ακριτικές), πριν να ενωθεί με τον εθνικό κορμό, είχε τη δική της διάλεκτο (ειδικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα). Σε 50 όμως χρόνια χάθηκαν σχεδόν ολοσχερώς τα γλωσσικά τους ιδιώματα και το ίδιο θα συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό και με την Κύπρο, αν ενωνόταν με τη Μητέρα Πατρίδα της. Επίσης, χριστιανικές ομάδες όπως οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι και οι Σλαβόφωνοι έχουν εξελληνιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και τις γλώσσες τους σήμερα μιλούν μόνο οι γηραιότεροι. Δεν μπόρεσε να γίνει το ίδιο με τους Πομάκους και τους Ρομά επειδή αυτοί είναι μουσουλμάνοι.
Τη δύναμη της παιδείας εκμεταλλεύτηκε τα μέγιστα και η γαλλική κυβέρνηση. Η νότια Γαλλία, η Οξιτανία, διέφερε σημαντικά στις γλώσσες και τις διαλέκτους της (έχει έξι διαλέκτους) από τη βόρεια Γαλλία. Η δε Βρεττάνη στα βορειοδυτικά (η περίφημη κελτική ή «κελτική» πλέον περιοχή του Αστερίξ και του Οβελίξ) δεν μιλούσε καν μια λατινογενή γλώσσα. Σήμερα οι γλώσσες των Οξιτανών και των Βρεττανιανών είναι προς εξαφάνιση. Αυτή την πολιτική, την ακολούθησε η Γαλλία, για να μην ξεσηκωθούν οι ντόπιοι και να ζητούν αυτονομία και ανεξαρτησία όπως έκαναν οι «ατίθασοι» Κορσικανοί.

Παραδείγματα που μπορούν να συγκριθούν με την Κύπρο
1) Τσακωνικά: Ένα ελληνικό παράδειγμα που αξίζει αναφοράς, είναι της τσακωνικής γλώσσας στην Πελοπόννησο. Εδώ μιλάμε για ελληνογενή γλώσσα και όχι για ελληνική διάλεκτο. Τα τσακωνικά δεν προέρχονται από την αττική-ιωνική διάλεκτο των αρχαίων ελληνικών, αλλά από τη δωρική, τη διάλεκτο που μιλούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Σήμερα την τσακωνική ομιλούν μόλις 3000 ψυχές, και ο γλωσσικός της κώδικας είναι ISO 639-3 tsd. ISO 639-3 tsd.

ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ).
2) Αυστριακή διάλεκτος της γερμανικής γλώσσας: Δεν χωρεί ιστορική αναδρομή ολόκληρης της ιστορίας της Αυστρίας σε αυτό το άρθρο φυσικά, αυτό όμως που πρέπει να αναφερθεί, είναι πως μετά τον Β’Παγκόσμιο πόλεμο (που χώρισαν οι σύμαχοι την Αυστρία από τη Γερμανία), οι εκάστοτε αυστριακές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν την τοπική διάλεκτο και τις τοπικές συνήθειες, ήθη και έθιμα για να πείσει τους Αυστριακούς, πως εθνοτικά δεν είναι Γερμανοί, αλλά Αυστριακοί, δηλαδή ένας γερμανογενής λαός, που απλά συγγενεύει με τους Γερμανούς. Ευτυχώς που δεν ζει ο Χίτλερ σήμερα. Με αυτό το σκεπτικό και οι Βαυαροί θα έπρεπε να θεωρούνται ξεχωριστή εθνότητα, αφού οι Αυστρία και η Βαυαρία συνορεύουν, μιλούν την ίδια διάλεκτο και έχουν περίπου τα ιδία ήθη και έθιμα. Με αυτό το σκεπτικό πολλές άλλες περιοχές μεγάλων χωρών όπως, η Σαξονία, η Φρανκονία, η  Σουηβία, η Βενετία, η Σικελία, η Σαρδηνία, η Λομβαρδία, η Σαβοϊα, η Τοσκάνη, η Καλαβρία, η Γαλικία, οι Αστούριες, η Εξτρεμαδούρα, θα έπρεπε να θεωρούνται πως αποτελούν ξεχωριστά έθνη, αφού έχουν σημαντικές διαφορές (γλωσσικές-πολιτισμικές) από τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους.
Γλωσσική Οικογένεια
Ινδοευρωπαϊκά
.    Γερμανογενή
o     Δυτικά Γερμανογενή
§           Άνω Γερμανογενή
§                      Γερμανικά
§                             Αυστριακά Γερμανικά
Και στηριζόμενοι πάνω στο τελευταίο, έφτιαξαν το αυστριακό «έθνος», για να πάψουν πια οι «κακοί» εθνικιστές Αυστριακοί να θέλουν ένωση με τη Γερμανία.
Στην Κύπρο προσπαθούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα που έκαναν στην Αυστρία. Να μας πείσουν πως δεν είμαστε Έλληνες, αλλά ένας ελληνογενής (Hellenic) λαός, που απλά συγγενεύει με τους Έλληνες/Ελλαδίτες, χρησιμοποιώντας τη διάλεκτο μας.
Συμπέρασμα: Oι κυβερνήσεις των διαφόρων κρατών, άλλοτε προσεγγίζουν ένα λαό και άλλοτε τον αποκρίνουν από τον εθνικό κορμό, χρησιμοποιώντας την τοπική λαλιά.
3) Σικελιάνικα: Παρόλο που τα σικελιανά θεωρούνται από τους γλωσσολόγους ξεχωριστή γλώσσα, η ιταλική κυβέρνηση δεν θεωρεί τους Σικελούς ξεχωριστό έθνος (και καλά κάνει, αφού δεν είναι). Αν στα επίσημα έγγραφα οι Σικελοί αναγράφονταν ως ξεχωριστό έθνος και γενικά αν το ιταλικό κράτος προσπαθούσε να τους πείσει πως είναι εθνοτικά Σικελοί, το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και με άλλες ιταλικές περιοχές: Σαρδηνία, Λομβαρδία, Σαβοϊα, Τοσκάνη, Καλαβρία (σχεδόν η μισή Ιταλία) και όλες αυτές οι περιοχές θα ήθελαν ανεξαρτησία. Αν η Σικελία δεν ενωνόταν με την Ιταλία και γινόταν ανεξάρτητο κράτος, τότε αυτό, το σικελιανικό κράτος θα άρχιζε προπαγάνδα αποεθνοποίησης-εθνογένεσης και δημιουργίας σικελιάνικης εθνοτικής συνείδησης, για να μην ξεσηκώνονται οι «κακοί» εθνικιστές και να θέλουν ένωση με την Ιταλία.
Όμως στη Σικελία υπήρχαν και οι αυτονομιστές που δεν ήθελαν το νησί τους να ενωθεί με την Ιταλία. Όταν οι Σικελοί μετανάστες πήγαν στις ΗΠΑ, έλεγαν πως είναι Σικελοί (όχι Ιταλοί) και πως κατάγονται από τη Σικελία. Και όταν τους ρωτούσαν που είναι η Σικελία, χαριτολογώντας έλεγαν «είναι ένα νησί κάτω από την ιταλική χερσόνησο που μοιάζει με μπότα που είναι έτοιμη να κλοτσήσει μακριά τη Σικελία».
Πριν την  Ιταλική ενοποίηση (1815-1871 όπως υπολογίζεται από πολλούς ειδικούς), περίπου το 60% των κατοίκων της Ιταλίας (όπως έχουν σήμερα τα σύνορά της) δεν μιλούσαν την κοινή ιταλική γλώσσα, αλλά διάφορες ιταλογενείς γλώσσες και διαλέκτους. Το ίδιο ίσχυε και με πολλούς άλλους λαούς πριν να ενωθούν υπό την αιγίδα ενός κράτους (έθνους-κράτους, nation state)
4) Σκοπινά: Μέχρι τον Β.Παγκόσμιο πόλεμο, δεν υπήρχαν Σκοπιανοί-«Μακεδόνες», τους έπλασαν, μιλάμε για εθνογένεση, για πολιτικούς λόγους, με το έτσι θέλω. Προπολεμικά οι Σκοπιανοί θεωρούνταν Βούλγαροι από όλους και οι ίδιοι έλεγαν πως είναι Βούλγαροι. Ένας Σκοπιανός σήμερα που φανατικά αυτοαποκαλείται Μακεδόνας, μάλλον δεν ξέρει πως οι πρόπαππούδες του αυτοαποκαλούνταν Βούλγαροι. Στους βαλκανικούς πολέμους ποτέ κανείς δεν μιλά για Σκοπιανούς-«Μακεδόνες», τους αποκαλούσαν Βούλγαρους και στην ανταλλαγή πληθυσμών όλα τα βιβλία (ελληνικά και ξένα) έγραφαν για τους Σκοπιανούς που ζούσαν στη σημερινή βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη): «οι Βούλγαροι επέστρεψαν στη Βουλγαρία». Τα τότε βιβλία, γιατί ένας Θεός ξέρει τι γράφουν σήμερα οι Σκοπιανοί στα βιβλία τους.
Οι Σέρβοι μετά τους βαλκανικούς πολέμους αποκαλούσαν τους Σκοπιανούς «Σέρβους του νότου», ενώ ο Τίτο μετά τον Β.Παγκόσμιο πόλεμο άλλαξε το όνομα της επαρχίας από Vardarsa Banovina (επαρχία του βαρδάρη) σε Μακεδονία, και άρχισε να δημιουργεί «μακεδονική εθνική συνείδηση» για να μπορεί να αρπάξει εδάφη από την Ελλάδα.
Η Βουλγαρία ακόμη και σήμερα δεν αναγνωρίζει σκοπιανικό έθνος και σκοπιανή γλώσσα. Λένε πως τα σκοπιανά είναι μια δυτικοβουλγαρική διάλεκτος.
5) Μαυροβουνιώτικη διάλεκτος της σερβοκροατικής γλώσσας:Κύπρος και Μαυροβούνιο:  Η Κύπρος ακολουθεί το δρόμο του Μαυροβούνιου, της Αυστρίας, της Μολδαβίας, των Σκοπίων και κάποιων άλλων κρατών, όπου οι εκεί κυβερνήσεις κατάφεραν μέσα σε μερικές δεκαετίες με μαεστρικό-προπαγανδιστικό τρόπο να πείσουν τους κατοίκους πως δεν είναι Σέρβοι, Γερμανοί, Ρουμάνοι και Βούλγαροι αντίστοιχα, και έτσι από τα τελη του 20ου αιώνα σε όλα τα επίσημα έγγραφα δηλώνουν πως η εθνότητα τους έχει ξαφνικά αλλάξει!!!!!
Μαυροβούνιο:
Εθνότητες: Μαυροβούνιοι 43%, Σέρβοι 32%, Βόσνιοι 8%, Αλβανοί 5%, Νοτιοσλάβοι Μουσουλμάνοι 4%, Κροάτες 1%, Ρομά 0.5%, λοιποί 6.5% (απογραφή 2004). Έπρεπε βλέπετε να πείσουν τους Μαυροβουνιώτες πως δεν είναι Σέρβοι, γιατί μόνον έτσι θα τους έπειθαν να ψηφίσουν την ανεξαρτησία της περιοχής στο δημοψήφισμα της 21ης Μαΐου του 2006.
Φυσικά σε παλιές απογραφές του Μαυροβουνίου, οι Σέρβοι ήταν 75%, επειδή δεν ξεχώριζαν τους Σέρβους από τους Μαβροβούνιους.
Τα «Μαυροβουνιώτικα» έγιναν επίσημη «γλώσσα» του Μαυροβουνίου με την επικύρωση του νέου συντάγματος στις 22 του Οκτώβρη του 2007. Η «κοινή Μαυροβουνιώτικη» συνεχίζει να δημιουργείται. Εγκαθιδρύθηκε στις 10 Ιουλίου του 2009, με την προσθήκη δυο γραμμάτων στο αλφάβητο, παρόλο που η γραμματική και το σχολικό πρόγραμμα ακόμα να εγκριθούν.
Δηλαδή για να το καταλάβει και ο πιο ελαφρόμυαλος, τρία μόλις χρόνια μετά την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου, η κυβέρνηση του, έπλασε μια νέα ξεχωριστή γλώσσα από τα σερβικά (σερβοκροατικά) για να πάει πακέτο με την ανεξαρτησία. Ευνουχισμός της εθνότητας τους, μια εμετική αποεθνοποίηση. Δεν είμαι σίγουρος αν η πολιτική ηγεσία προέβη σε αυτές τις ενέργειες επειδή πίστευε πως το Μαυροβούνιο σαν ανεξάρτητο κράτος, θα μπει στην Ε.Ε. πολύ πιο γρήγορα από τη Σερβία, όμως όπως και να έχει, μιλούμε για εθνοπροδοτική και εγκληματική πράξη.
Κοινή νεοελληνική Τη γλώσσα μας ομιλούν (σαν μητρική γλώσσα) 13 εκατομμύρια άνθρωποι, στην κυρίως Ελλάδα, την Κύπρο και τη διασπορά. Το γενεαλογικό της δέντρο είναι το ακόλουθο:
Language family: Γλωσσική Οικογένεια
Indo-European: Ινδοευρωπαϊκά
.    Hellenic: Ελληνογενή (συμβατικός όρος)
o      Greek: Ελληνικά *1
o        Ancient Greek (Attic-Ionic): Αρχαία Ελληνικά (της κλασσικής περιόδου 800π.Χ.-330π.Χ.) Αττική-Ιωνική διάλεκτος
o            Standard Modern Greek: Κοινή Νεοελληνική
Και θέλουν να προσθέσουν. Cypriot: Κυπριακά
Γλωσσικοί κώδικες: ISO 639-1 el  //  ISO 639-2 gre (B)  ell (T)  //  ISO 639-3  Ποικιλίες:
grc – Ancient Greek: Αρχαία Ελληνικά (αρχαϊκή και κλασσική περίοδος 800π.Χ.-330π.Χ.) Αττική-Ιωνική διάλεκτος
ell – Modern Greek: Κοινή Νεοελληνική
pnt – Pontic Greek:  Ποντιακή διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας (η κυπριακή διάλεκτος δεν έχει γλωσσικό κώδικα)
gmy – Mycenaean Greek: Τα ελληνικά της μυκηναϊκής περιόδου
gkm – Medieval Greek or Byzantine Greek: Τα ελληνικά της μεσαιωνικής-βυζαντινής περιόδου
cpg – Cappadocian Greek: Καππαδοκική διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας (μικτή ελληνική και τουρκική διάλεκτος)
tsd – Tsakonian Greek: Τσακωνικά. Ελληνογενής γλώσσα -η μοναδική από της σημερινές διαλέκτους που προέρχεται από τη δωρική και όχι την αττική-ιωνική.  3,000 ομιλητές σήμερα-.
ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.
Είμαστε ένας λαός που φημίζεται για τη βραχεία μνήμη του. Πριν δυο μόλις γενεές οι Έλληνες Κύπριοι, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, ήταν εθνικόφρονες, ελληνολάτρες, περήφανοι για την εθνοτική τους καταγωγή, περήφανοι Έλληνες που λάτρευαν το έθνος τους. Σήμερα. ο μισός ελληνικός πληθυσμός της μεγαλονήσου, δεν θέλει καν να τον αποκαλούν Έλληνα, ενώ άλλοι αμφιταλαντεύονται για την εθνοτική μας ταυτότητα, λες και αυτή είναι ένα υποκειμενικό θέμα. Ο ελληνισμός της Κύπρου επιβιώνει εδώ και 34 αιώνες. Τι στο διάολο άλλαξε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;;
 Η κυπριακή διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας, είναι πιο κοντά στα αρχαία ελληνικά της κλασσικής περιόδου, στο λεξιλόγιο και τη γραμματική, από την κοινή νεοελληνική.
Υ.Γ.  Το να κατακτήσεις ένα λαό είναι ένα θέμα, το να τον αποπροσανατολίσεις εθνικά σε σημείο που να μην γνωρίζει, ή να έχει αμφιβολίες για την εθνοτική του ταυτότητα (λες και είναι υποκειμενικό το θέμα), είναι το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Πόσο μάλλον όταν γίνεται από ομοεθνείς η προσπάθεια για εθνική σύγχυση (και όχι από τον Χένρυ Άλφρεντ Κίσινγκερ). Εκτός από εγκληματικό είναι και εμετικό.
ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ

Σε νεκρό σημείο το Κυπριακό

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 27 - 2012

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

Σε αδιέξοδο, που αναγνωρίζει και ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες για το Κυπριακό, καθώς είναι αδύνατον να σημειωθεί πρόοδος σε τρεις σημαντικές πτυχές που έχουν εξελιχθεί σε «αγκάθια».

Ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ δεν κρύβει τον τελευταίο καιρό τον προβληματισμό του για την αδυναμία σύγκλισης στους τομείς της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και της ιθαγένειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαν Κι Μουν, που επείγεται για «λύση» μέχρι τον Ιούλιο, οπότε η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ και η Τουρκία απειλεί να «παγώσει» τα πάντα, έχει ανακοινώσει νέο οδικό χάρτη, έχοντας εξασφαλίσει και την υποστήριξη των αντιπροσώπων των χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας χαιρέτισε τη δήλωση του Μπαν Κι Μουν για τον οδικό χάρτη, αλλά έθεσε θέμα για την παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης, λόγω οικονομικού κόστους και έλλειψης προόδου στο Κυπριακό.

Πιο συγκρατημένα, τοποθετήθηκαν οι ΗΠΑ, ενώ Ρωσία, Κίνα και Γαλλία, που  διαφώνησαν με τις εισηγήσεις των Βρετανών, επισημαίνοντας την ανάγκη να μην τίθενται χρονοδιαγράμματα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή στοιχείων στο περιουσιακό στις επόμενες δύο εβδομάδες και στο τέλος Φεβρουαρίου ο γ.γ. του ΟΗΕ θα υποβάλει ολοκληρωμένη έκθεση.

Στα τέλη Μαρτίου θα ζητήσει ανασκόπηση της προόδου από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ και όπως ο ίδιος ανέφερε, αν η έκθεση του ειδικού συμβούλου του είναι θετική, σε συνάρτηση και με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και έπειτα από διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές, προτίθεται να καλέσει πολυμερή διάσκεψη στο τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πάντως, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε με έμφαση ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε διάσκεψη αν δεν υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις για τη σύγκλησή της» υπογραμμίζοντας ότι «και εμείς θα κρίνουμε κατά πόσον υπάρχει πρόοδος».

Απογοήτευση και ανησυχία εκφράζουν  από την πλευρά τους τα κόμματα της κυπριακής αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα της συνάντησης στη Νέα Υόρκη για το κυπριακό και ιδιαίτερα για την πρόθεση του γ.γ. του ΟΗΕ για σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης περί τις αρχές Μαΐου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης σε γραπτή δήλωση σημειώνει ότι, ενώ επιβεβαιώνεται η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής προόδου, καθίσταται την ίδια ώρα «ξεκάθαρη η πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών να ασκήσουν ασφυκτική πίεση μέσα σε ένα πολύ περιορισμένο χρονικό πλαίσιο». Με την τουρκική αδιαλλαξία να παραμένει αμετάβλητη, αναφέρει, καλούμαστε ουσιαστικά να πετύχουμε μέσα σε ελάχιστες βδομάδες όλα όσα δεν πετύχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μάλιστα κάτω από την πίεση της τελικής αξιολόγησης εκ μέρους του κ. Ντάουνερ. Τα διλήμματα για τα οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός προειδοποιούσε, σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, έχουν καταστεί πολύ πιο έντονα και επικίνδυνα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν υποστήριξε ότι υπήρξε «παταγώδης η αποτυχία» των προσπαθειών του προέδρου Χριστόφια να πετύχει οποιαδήποτε διασφάλιση στο Greentree. Από τη δήλωση Μπαν Γκι-μουν, αναφέρει ο κ. Καρογιάν, εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας , «είτε δεν κατόρθωσε να υπερασπιστεί τις αρχές και τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το Εθνικό Συμβούλιο στη τελευταία συνεδρία του, είτε τις έχει παρακάμψει ή αναιρέσει».

Επιπρόσθετα, αναφέρει ο κ. Κάρογιαν, επαναλαμβάνεται η θέση των Ηνωμένων Εθνών ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε πολυμερή διάσκεψη, χωρίς να υπάρξει συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε γραπτή δήλωσή του χαρακτηρίζει «άκρως επικίνδυνες τις εξελίξεις στην Νέα Υόρκη». Η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, αναφέρει, φτάνει στο τέλος της, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, με δυνατότητα σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των μερών, με αφαίρεση του εδαφικού από τις απευθείας διαπραγματεύσεις και με αναβάθμιση του ρόλου του Αλεξάντερ Ντάουνερ. Οι δεσμεύσεις του τελευταίου ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου, υποστηρίζει , δεν τηρήθηκαν.

Για κλείσιμο του Κυπριακού κάνει λόγο το ΕΥΡΩΚΟ και υποστηρίζει ότι «διανοίγεται μια καταστροφική πορεία για σύγκληση μιας δήθεν διεθνούς διάσκεψης». Το ΕΥΡΩΚΟ θεωρεί ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας «υπέκυψε στις πιέσεις και δεν στάθηκε συνεπής στις διακηρύξεις του ότι δεν θα αποδεχτεί χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησία και διεθνή διάσκεψη».

Οι Οικολόγοι κατηγορούν τον πρόεδρο Χριστόφια ότι «υπαναχώρησε από την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου». Επίσης, θεωρούν ότι το χρονοδιάγραμμα του Απριλίου για πολυμερή διάσκεψη «θα λειτουργήσει σαν επιδιαιτητικό εργαλείο για την εφαρμογή μιας λύσης στα μέτρα της Τουρκίας».

 

http://www.elzoni.gr/

ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ: Ο Γιατρός προειδοποιεί ..Lyssarides.. from Γροθιά TV on Vimeo.

 

 

Ο Γιατρός της Κύπρου, Κος Βάσος Λυσσαρίδης προειδοποιεί:

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ

Κυπροποίηση της Θράκης,

Διχοτόμηση του Αιγαίου

Αλεξανδρεττοποίηση της Κύπρου

 

Επίσης πως το γώνιασμα στο οποίο μας έχουν βάλει οι ‘ευέλικτοι’ χειρισμοί του Πρόεδρου Χριστόφια αποτελεί άμεσο κίνδυνο για το μέλλον του Ελληνισμού.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ άσχημα αφού για πρώτη φορά ευχόμαστε οι Τούρκοι να απορρίψουν τις προτάσεις της δικής μας πλευράς.

 

*Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

 

Λευκωσία,

Νοέμβριος 2011
http://ardin-rixi.net

ΤΙΜΗ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 8 - 2011

Ο Πόλυς Πολυβίου έχει στείλει σε κάθε μία οικογένεια των 13 θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί, επιταγή €17.000 ( 17.000 Χ 13 = €221.000) συνοδευόμενη με επιστολή του που έγραφε μεταξύ άλλων και τα εξής:

‘’ Το πιο λίγο που έχω να κάνω για να τιμήσω τους 13 ήρωες ήταν να επιστρέψω σε εσάς την αμοιβή μου για το Πόρισμα μου που έχω πάρει από την Κυπριακή Δημοκρατία’’

Πηγή:

δείτε τι θα πει εξέταση πολιτικού από Δικηγόρο εδώ: Η κατάθεση του πρόεδρου Χριστόφια για τη φονική έκρηξη (με Φωτογραφίες)

δέστε επίσης: Ο Αρχιδικαστής Σερ Paget J. Bourke 1958 και ο Δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου 2011  της Φανούλας Αργυρού

 

http://pamet-thessaloniki.com/

ΑΟΖ της Κύπρου και αγγλικές βάσεις

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 19 - 2011


http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/7977_2-1024x520.jpg 1024w, http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/10/7977_2.jpg 1280w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Ν. Λυγερός

Η ΑΟΖ της Κύπρου δεν έχει μόνο και μόνο οικονομικές επιπτώσεις. Μπορεί να μην είναι άμεσα κατανοητό λόγω του ορισμού της ΑΟΖ όμως οι στρατηγικές επιπτώσεις υπάρχουν. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι αγγλικές βάσεις τις οποίες παρουσιάζουν πειστικά και επίμονα ως κυρίαρχες. Ενώ στην πραγματικότητα ο θεσμός που καθορίζει τις βάσεις είναι απλώς μια κρατική ενοικίαση, ανεξαρτήτως αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ζήτησε ποτέ το ανάλογο χρηματικό ποσό από το Ηνωμένο Βασίλειο και δίνει πάντα άδεια για στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή Ακάμα. Ας εξετάσουμε λοιπόν τη δράση της ΑΟΖ πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Οι διακρατικές συμφωνίες με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ το 2003, το 2007 και το 2010 έχουν δημιουργήσει μια συνεχόμενη διαχωριστική γραμμή στην νότια ΑΟΖ της Κύπρου, δηλαδή στη μοναδική που έχουν πρόσβαση οι αγγλικές βάσεις. Αν τις μελετήσουμε λεπτομερέστερα θα αντιληφθούμε υπολογίζοντας τις γενικευμένες κυψέλες των διαγραμμάτων Voronoi, ότι η βάση της Δεκέλειας είναι εγκλωβισμένη ως προς την ΑΟΖ της, διότι οι καθαρά κυπριακές περιοχές, ακόμα και με τα λεγόμενα του αγγλικού φορέα, την κλείνουν ενώ η βάση του Ακρωτηρίου μέσω της ΑΟΖ της θα αγγίζει και τις 3 ΑΟΖ της Αιγύπτου, του Λίβανου και του Ισραήλ. Με άλλα λόγια, η πρώτη βάση είναι εκτός πλαισίου και δεν την αφορούν τα επόμενα επιχειρήματα. Η δεύτερη βάση όμως λόγω των διακρατικών συμφωνιών της Κύπρου έχει όχι μόνο απορριφθεί, όπως το δείχνει ο χάρτης των διαγραμμάτων, αλλά η ΑΟΖ αποδεικνύει de facto και de jure ότι αυτή η βάση δεν έχει ούτε περιορισμένη ΑΟΖ, ενώ είναι κατοικημένη. Κατά συνέπεια, η έννοια της ΑΟΖ αποδεικνύει ότι η βάση αυτή δεν είναι κυρίαρχη και όπως οι δύο βάσεις έχουν το ίδιο καθεστώς αυτή η έλλειψη ιδιότητας μεταβιβάζεται και στην άλλη. Συνοπτικά λοιπόν οι αγγλικές βάσεις δεν είναι κυρίαρχες. Αυτή η μη συμβατική απόδειξη, αφού χρησιμοποιούμε το Δίκαιο της θάλασσας για να εξετάσουμε την ξηρά, βέβαια με την προϋπόθεση ότι η τελευταία έχει πρόσβαση στη θάλασσα είναι αποτελεσματική λόγω της δυναμικής της ΑΟΖ. Έτσι η ΑΟΖ λύνει έναν προβληματισμό που συνεχίζει να επηρεάζει τον κυπριακό λαό λόγω της αδράνειας. Ενώ κάθε γεώτρηση αποδεικνύει ότι οι αγγλικές βάσεις δεν έχουν πια ρόλο στη διαμόρφωση του πλαισίου της ΑΟΖ. Τώρα πλέον δεν είναι ανάγκη να ακούμε τα λεγόμενα του καθενός, αρκεί να κοιτάζουμε τον χάρτη της περιοχής μέσω της τοποστρατηγικής.

Ο Χριστόφιας ευθύνεται για την έκρηξη στο Μαρί

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 3 - 2011
Ο κ. Πόλυς Πολυβίου ξεκαθάρισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει μόνο θεσμική ευθύνη αλλά και προσωπική ευθύνη
Picture 0 for Ο Χριστόφιας ευθύνεται για την έκρηξη στο Μαρί

Την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια ζητούν επιτακτικά στην Κύπρο, μετά από τα ευρήματα και τα συμπεράσματα της Ανεξάρτητης Διερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Μαρί, όπου στιγματίζεται ως «προσωπικά υπεύθυνος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» της Λευκωσίας, ο κ. Πόλυς Πολυβίου ξεκαθάρισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει μόνο θεσμική ευθύνη αλλά και προσωπική ευθύνη. Μάλιστα ο κ. Πολυβίου προχώρησε και εξήγησε τη διαφορά μεταξύ θεσμικής και προσωπικής ευθύνης έτσι ώστε να γίνει ξεκάθαρο προς τους πάντες το τι εννοεί, λέγοντας συγκεκριμένα πως η θεσμική ευθύνη του εκάστοτε Προέδρου προκύπτει αν κατά τη θητεία του για παράδειγμα σημειωθεί μια έκρηξη σε ένα στρατόπεδο. Αντίθετα η προσωπική ευθύνη του Προέδρου προκύπτει όταν η έκρηξη σημειωθεί τη στιγμή που ο Πρόεδρος γνώριζε την επικινδυνότητα του φορτίου που εξερράγη και ιδιαίτερα μάλιστα όταν το φορτίο φυλάσσεται στο συγκεκριμένο σημείο μετά από απόφαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο Υπουργός Άμυνας βαρύνεται με θεσμικές και προσωπικές ευθύνες». «Ο Υπουργός Εξωτερικών βαρύνεται με θεσμικές και προσωπικές ευθύνες». «Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας… και δεν μιλώ μόνο για θεσμικές ευθύνες», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πολυβίου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε επίσης και η τοποθέτηση του κ. Πολυβίου ως προς το τι εστί ανάληψη ευθύνης όπου μεταξύ άλλων σημείωσε πως από τη στιγμή που οι ευθύνες δεν αναλαμβάνονται από τα πολιτικά πρόσωπα, προκαλείται αδιαφορία μεταξύ των πολιτών για το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Πολυβίου αναφέρθηκε ακόμη στις απαντήσεις του Προέδρου «δεν γνωρίζω», «δεν ενημερώθηκα». «Για μένα αυτό είναι απαράδεκτο» είπε ο κ. Πολυβίου για να σημειώσει πως «η επίκληση της άγνοιας δεν αποτελεί δικαιολογία» για ένα Αρχηγό του Κράτους. Ακόμη τόνισε πως «είναι σχήμα οξύμωρο» να αποδίδονται ευθύνες σε Υπουργούς και εμπλεκόμενους αξιωματούχους «αλλά να μην έχει ευθύνες ο Πρόεδρος του Κράτους».

«Ο Πρόεδρος επέδειξε ασύγγνωστη αμέλεια» με αποτέλεσμα να χαθούν 13 ζωές, κατέληξε ο κ. Πολυβίου για να σημειώσει πως «η κύρια ευθύνη για την τραγωδία βαραίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Μακεδών

http://voria.gr/index.php

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.