Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Archive for the ‘Σκοπιανό’ Category

Όταν στις διεθνείς σχέσεις υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητές σου και θεωρήσεις πολλά θέματα δεδομένα ενώ αυτά δεν είναι, τότε αναπόφευκτα έρχεται η ώρα που ο ισχυρός και αποφασιστικός – με την κυριολεξία της έννοιας – παράγοντας στο ζήτημα ενδιαφέροντος, αναλαμβάνει να σε επαναφέρει στην τάξη, έστω κι αν αυτό γίνει με τον πλέον τραυματικό για σένα και όσα πρεσβεύεις τρόπο…

Το τίμημα της υπεροψίας τους και της αδιαλλαξίας τους πληρώνουν τα Σκόπια του Νίκολα Γκρούεβσκι, ο οποίος έχει εξαντλήσει το ρεπερτόριο προκλητικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα και προσπαθειών καπήλευσης της ελληνικής Ιστορίας αιώνων, με αποτέλεσμα να κατορθώσει να εξοργίσει ακόμα και το κράτος-πάτρωνα που του έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να δηλώνει πρωθυπουργός και όχι… έπαρχος ή… περιφερειάρχης στο πλαίσιο κάποιας άλλης χώρας, π.χ. της Βουλγαρίας.

Τα γιγαντιαία αγάλματα των – πραγματικών – Μακεδόνων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φιλίππου, η ονομασία κάθε δημόσιου χώρου με κάποιο όνομα προερχόμενο από την ελληνική Ιστορία (π.χ. το αεροδρόμιο), ξεπέρασαν κάθε όριο του κιτς και τελικά έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί αποτραβιούνται από τις στρατιωτικές εμπλοκές ανά τον πλανήτη και τα Βαλκάνια δείχνουν να είναι σχεδόν αγανακτισμένοι με την επίδειξη αγνωμοσύνης μιας αμελητέας διεθνοπολιτικής οντότητας η οποία στηρίζει όλη της την ύπαρξη και την προκλητική της πολιτική στη βεβαιότητα – φενάκη ότι η σημαντικότητά της δεν επιτρέπει καμία σκέψη εγκατάλειψής της.

Όλα αυτά ξεχνώντας βέβαια ότι στην πραγματικότητα το 30% του εδάφους της ελέγχεται από μια άλλη εθνική ομάδα, η οποία γειτνιάζει με συμπατριώτες της και τη «μητέρα-πατρίδα» ενώ άλλος ένας γείτονας θεωρεί ότι το έδαφος που καταλαμβάνει ο γείτονας, αποτελεί στην ουσία δικό της Ιστορικό έδαφος και αν και τους έχει αναγνωρίσει με το Συνταγματικό τους όνομα, δεν συζητά το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την ψευδεπίγραφη εθνική ταυτότητα που επιχειρούν να δημιουργήσουν.

Τούτων λεχθέντων, δεν αποτελούν έκπληξη οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού των Εξωτερικών οι οποίες ενόχλησαν τους Σλαβομακεδόνες (τους Σλάβους που κατοικούν σε τμήμα της γεωγραφικής περιοχής με το όνομα «Μακεδονία» η οποία υφίσταται εντός των συνόρων τριών – σήμερα – χωρών, της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας). Ούτε και η φερόμενη ως ετοιμότητα των ΗΠΑ να μειώσουν την οικονομική βοήθεια προς τη FYROM με σκοπό να τη συνετίσουν. Για να έρθει ως επιστέγασμα η ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (Foreign Relations Committee), η οποία σε κείμενό της αναφέρεται συνεχώς σε «FYROM», ούτε καν «Former Yugoslavian Republic of Macedonia», ενώ μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τους πάντες στις ΗΠΑ να μιλούν για «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Εκτός του ενδεχομένου περικοπής της διμερούς βοήθειας στη FYROM, στην έκθεση υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, οι οποίες εξηγούν εμμέσως την αιτία της οργής με τους Σκοπιανούς:

«Η Ελλάδα έχει επιδείξει τεράστια θέληση να συμφωνήσει ότι το ‘Μακεδονία’ μπορεί να συμπεριληφθεί στο μελλοντικό όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) όσο αυτός ο όρος συνοδεύεται από ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος θα καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχουν εδαφικές βλέψεις της FYROM σε σχέση με τα ιστορικά σύνορα της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας».

Στη συνέχεια η FYROM εγκαλείται ότι παραβιάζει τις ρήτρες της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (σαφές το μήνυμα προς το Διεθνές Δικαστήριο όπου έχουν προσφύγει οι Σκοπιανοί επιχειρώντας να καταδικάσουν την Ελλάδα. Στο ίδιο κείμενο καθίσταται με έμμεσο τρόπο σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά, εμπρηστικά συλλαλητήρια, πολιτική ρητορική ή και προπαγάνδα από κυβερνητικές υπηρεσίες και οποιονδήποτε αποπειραθεί να υποκινήσει βία, μίσος και εχθρότητα, συμπεριλαμβανόμενης της εκτύπωσης και δημοσίευσης βιβλίων, χαρτών και διδακτικού υλικού που περιέχουν ιστορικές διαστρεβλώσεις…

Να προσθέσουμε ότι πιθανότατα μέρος του κινήτρου των ΗΠΑ στην τήρηση της εν λόγω στάσης στο ζήτημα, είναι η οικονομική συγκυρία η οποία συνδέεται και με τα αμερικανικά οικονομικά προβλήματα χρέους, καθώς επίσης και με τις εξελίξεις που πραγματικά ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς οι οποίες συνδέονται με τα ελληνοτουρκικά…

 

http://www.defence-point.gr/news/?p=15970

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 2 - 2011

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Ενώ ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτζ ανακοίνωνε ότι συντόμως θα γίνει νέος γύρος συνομιλιών για το θέμα του ονόματος της ΦΥΡΟΜ, στη γειτονική μας χώρα τα πάντα φαίνονται περιπεπλεγμένα και ταραγμένα. Το κράτος των Σκοπίων έχει καταφέρει να έχει τεταμένες σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ οι εσωτερικές συγκρούσεις εγκυμονούν απρόβλεπτους κινδύνους. Θυμίζω ότι έχει ανακοινωθεί για τον Απρίλιο απογραφή πληθυσμού, η οποία κινδυνεύει να αναβληθεί λόγω εκλογών.

Τα εσωτερικά μέτωπα είναι δύο. Το πολιτικό ρήγμα μεταξύ του κυβερνώντος ΒΜΡΟ και της Σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης και το εθνοτικό μεταξύ Σλάβων (ψευδομακεδόνων) και Αλβανών.

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας της Αχρίδας, με την οποία οι Αλβανοί (30% του πληθυσμού) σταμάτησαν την ένοπλη εξέγερσή τους. Έκτοτε έχουν ανακηρύξει στις δυτικές επαρχίες ένα κράτος εν κράτει, την ημιαυτόνομη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας, στην οποία κυματίζει μόνο η αλβανική σημαία και δεν τολμά να εισέλθει Σλάβος αστυνομικός.

Οι Αλβανοί μετέχουν πάντα με ένα από τα τρία κόμματά τους σε συγκυβέρνηση με ένα από τα σλαβικά κόμματα, αλλά αυτό δεν τους αρκεί. Ζητούν πλήρη ισότητα στη Βουλή, στην κυβέρνηση, στη γλώσσα, στην εκπαίδευση και αλλού.

Το παράδειγμα των ομοεθνών τους του Κοσσόβου, που αναγνωρίσθηκαν ως ανεξάρτητο κράτος από πολλές χώρες, τους ελκύει όλο και περισσότερο. Αν οι Σλάβοι δεν κάνουν κι άλλες υποχωρήσεις δεν αποκλείεται οι αλβανικές επαρχίες να αποσχισθούν και να ενωθούν με το Κόσσοβο στο πλαίσιο της Μεγάλης ή -όπως τώρα λέγεται –Φυσικής Αλβανίας.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών Σλάβων και των Μουσουλμάνων Αλβανών ξεσπούν με διάφορες αφορμές. Άλλοτε σε μικτά σχολεία όπου οι μεν δεν δέχονται να κάνουν μάθημα μαζί με τους δε. Και άλλοτε με αφορμή μνημεία και ναούς.

Στα μέσα Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του Νίκολας Γκρούεφσκι προσπάθησε να κτίσει μία Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στο παλιό κάστρο των Σκοπίων. Οι Αλβανοί αντέδρασαν με δυναμικό τρόπο για να μη φαίνεται στο ιστορικότερο σημείο της πόλεως η επικράτηση των Ορθοδόξων επί των Μουσουλμάνων. Τα επεισόδια ήσαν αιματηρά.

Πέραν του μετώπου με τους Αλβανούς εντός και εκτός ΦΥΡΟΜ οι αρχές των Σκοπίων έχουν προβλήματα με πολλές άλλες χώρες. Η Τουρκία συγκεκριμένα δια στόματος του ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου διαμαρτυρήθηκε για την κατασκευή της εκκλησίας που προαναφέραμε με τη δικαιολογία ότι το κάστρο είναι Οθωμανικό μνημείο και «η Τουρκία ενδιαφέρεται για τη διαφύλαξη της Οθωμανικής κληρονομιάς σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο»!

Με τη Σερβία τα προβλήματα είναι κυρίως εκκλησιαστικά. Η κρατική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας» αποσχίσθηκε αντικανονικά το 1967 από το Σερβικό Πατριαρχείο και θεωρείται σχισματική από όλους τους Ορθοδόξους. Η Σερβική Εκκλησία έχει εκλέξει ως νόμιμο Αρχιεπίσκοπο για το ένα εκατομμύριο Ορθοδόξων της ΦΥΡΟΜ τον ελληνομαθή Ιωάννη ως Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Σκοπίων. Οι αρχές της χώρας δεν τον αναγνωρίζουν και κατά καιρούς τον φυλακίζουν ή τον εκδιώκουν με ανυπόστατες κατηγορίες.

Με τη Βουλγαρία παραμένει ανοικτό το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας. Το 1991 η Βουλγαρία αναγνώρισε κράτος «Μακεδονίας», αλλά όχι γλώσσας και εθνότητα. Η Σόφια επισήμως θεωρεί ότι οι λεγόμενοι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι και τους κατηγορεί για κλοπή συμβόλων και ιστορικών προσωπικοτήτων. Προ έτους ο τότε Υπουργός Αποδήμων Βουλγάρων Ντιμιτρόφ είχε μιλήσει για ανύπαρκτο μακεδονικό έθνος, ενώ προ ενός μηνός δεκάδες Βούλγαροι διανοούμενοι κατηγόρησαν γραπτώς τα Σκόπια ότι κλέβουν την ιστορία και τα εθνικά σύμβολα του Βουλγαρικού λαού.

Με τη Ρουμανία προέκυψε πρόβλημα μόλις προ ολίγων ημερών. Κατά την επίσκεψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ Αντόνιο Μιλόσοσκι στο Βουκουρέστι ο Ρουμάνος ομόλογός του Τεοντόρ Μπακόνσκι τού ζήτησε να καταγραφούν στην απογραφή ως Ρουμάνοι οι Βλάχοι της ΦΥΡΟΜ, των οποίων τον αριθμό ανέβασε σε 150000. Πρόκειται για τους Βλαχόφωνους Έλληνες ή Ελληνόβλαχους, οι οποίοι αποτελούν τη συνέχεια ιστορικών ελληνικών κοινοτήτων στη νότια ζώνη της ΦΥΡΟΜ και στη Βόρειο Ήπειρο. Η Ρουμανία μοιράζει εκατοντάδες υποτροφίες κάθε χρόνο στους Βλάχους των Σκοπίων και προωθεί τη δημιουργία μειονότητας. Η Δημοκρατική Ένωση των Βλάχων του Νίκολα Μπάμποσκι αντιθέτως υποστηρίζει τις στενότερες σχέσεις των Βλάχων με την Ελλάδα και τους υπολογίζει σε 60000.

Ενόψει και της απογραφής των εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων στη ΦΥΡΟΜ, είτε γίνει τον Απρίλιο είτε αργότερα λόγω εκλογών, καλό θα ήταν να ασχοληθεί και η ελληνική κυβέρνηση σοβαρότερα με την αναζήτηση και καταγραφή της ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια. Άλλοι βλαχόφωνοι, άλλοι ελληνόφωνοι, πάντως είναι πολλοί και καταπιεσμένοι επί δεκαετίες. Ο Κίρο Γκλιγκόροφ, τότε Πρόεδρος της ΦΥΡΟΜ, είχε παραδεχθεί το 1993 σε τσεχική εφημερίδα ότι υπάρχουν 100000 Έλληνες στο κράτος του. Αντί να ασχολούμαστε με αυτούς ανεχόμαστε τα Σκόπια να μιλούν για ανύπαρκτες μειονότητες στη Βόρειο Ελλάδα.

Επανερχόμενοι στα ανοικτά μέτωπα των Σκοπίων καταλήγουμε στην Ελλάδα.

Από τη στιγμή που η υποχωρητική γραμμή μας και η οικονομική μας διπλωματία απλώς αποθράσυναν τους σκοπιανούς, απορώ γιατί εμμένουμε στη σύνθετη ονομασία. Είναι καιρός να επανέλθουμε στην παλιά κόκκινη γραμμή του 1992. Ουδεμία χρήση του όρου Μακεδονία είτε ως συνθέτου είτε ως παραγώγου. Όταν η ΦΥΡΟΜ έχει ανοικτά εξωτερικά και εσωτερικά μέτωπα εμείς πρέπει να πιέζουμε, όχι να υποχωρούμε. Η Ιστορία της Μακεδονίας το απαιτεί.

http://resaltomag.blogspot.com/2011/03/blog-post_7198.html

Το θέμα του ονόματος για τα Σκόπια έχει ΠΛΕΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!..

Posted by Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 19 - 2010

skopia3Εφ’ όσον  αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες, η Κυβέρνησίς «μας» έχει ήδη συμφωνήσει με αυτήν του ψευδοκρατιδίου των Σκοπίων επί του θέματος της ονομασίας του. Το ψευδοκρατίδιο αυτό που, ως γνωστόν, ίδρυσε ο αναθεματισμένος Εβραιοκροάτης Γιόζεφ Μπρόνζ Τίτο, ακριβώς προ των βορείων συνόρων μας, με σαφή την πρόθεσι να υφαρπάξει την Μακεδονία μας, αφού θα δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην διεθνή κοινή γνώμη – και δυστυχώς το επέτυχε αφού οι δικές μας κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν ως έδει – θα λάβει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

Η ονομασία αυτή συν τω χρόνω θα.. απλοποιηθεί και θα απομείνει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σκέτο, οπότε συνδυαζόμενο με τις εδαφικές, εθνοτικές, γλωσσικές, ιστορικές και γενικώς αλυτρωτικές θέσεις των Σκοπίων, ας ετοιμασθούμε για την μεγαλύτερη ήττα της χώρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: Να χάσουμε την Μακεδονία μας. Και μάλιστα χωρίς πόλεμο!… Αφού μια ολόκληρη σειρά ριψάσπιδων πολιτικών ηγετών «μας», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενέδωσε στην αρπαγή.

Βεβαίως, το ψευδοκρατίδιο αυτό έτυχε ισχυράς υποστηρίξεως για να επιτύχει στον ιταμό στόχο του Τίτο και των διαδόχων του. Κατ’ αρχήν οι Εγγλέζοι, στην συνέχεια (και δυστυχώς!…) οι τότε Ελληνες (;) κομμουνιστές, και μετά οι… «φίλοι και σύμμαχοι» Αμερικανοί – οι οποίοι, σημειωτέον, κατ’ αρχήν είχαν ταχθεί, δια του τότε ΥΠΕΞ τους Εντουαρντ Στετίνιους υπέρ της Ελλάδος – υπεστήριξαν με περίσσιο ενθουσιασμό (!) το περί ονομασίας …αίτημα του ψευδοκρατιδίου.

Τούτο όμως επ’ ουδενί συνιστά λόγο για τοιαύτη εθνική μειοδοσία εκ μέρους των πολιτικών που, μεταπολεμικώς, μας κυβέρνησαν.

Το ζήτημα της ονομασίας ήτο και είναι μέγα και εφ’ όσον το ψευδοκρατίδιο αυτό επονομασθεί «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ανοίγονται διάπλατα οι διπλωματικές οδοί για την υφαρπαγή της Αμαζόνας του Ελληνισμού.

Της Μακεδονίας μας δηλαδή  για την οποία έχουν χυθεί ποτάμια αίματος από τους Ελληνες, καθώς η γεωπολιτική της θέσις δημιουργούσε ανέκαθεν βλέψεις γι’ αυτήν από το σύνολο των βορείων γειτόνων μας.

Μέχρι και πριν από 100 περίπου έτη δια των Μακεδονικών πολέμων – που δεν διδάσκονται, βεβαίως, σήμερα στα παιδιά μας με την γελοία δικαιολογία ότι εάν εδιδάσκοντο θα διεγείροντο… εθνικιστικές εξάρσεις στη νέα γενιά.

Ο μόνος πολιτικός που στην προκειμένη περίπτωση αντιστάθηκε κάπως – δια της προβολής «ΒΕΤΟ» στην αξίωσι των Αμερικανών να εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – ήταν ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος. Και γι’ αυτό τον έφαγε πολιτικώς το σκοτάδι, κατά την προσωπική μου άποψι.

Η αλήθεια να λέγεται. Είδε την κερκόπορτα που διηνοίγετο δια της εισόδου του ψευδοκρατιδίου στο ΝΑΤΟ. Και ανεξαρτήτως όσων του καταλογίζονται για λάθη και παραλείψεις στα έτη που διακυβέρνησε την χώρα επί άλλων θεμάτων, στο συγκεκριμένο πάτησε πόδι.

Κλείνοντας αυτή την σύντομη, θλιβερή αναφορά στην μεγίστη εθνική υπόθεσι της Μακεδονίας, έχω να επισημάνω και τον σκοτεινό ρόλο που επ’ αυτής διεδραμάτισε και διαδραματίζει ο γνωστός Εβραιο-Ουγγρο-Αμερικανός επιχειρηματίας (διάβαζε και μεγαλοκαρχαρίας) Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει οικονομικώς το περίεργο αυτό κρατικό μόρφωμα, όχι μόνον διαβλέποντας στο… μεζέ Μακεδονία, αλλά και διότι

χαρακτηρίζεται από ιδιαιτέρως… «φιλελληνικά» αισθήματα. Τον είδαμε εξ άλλου και προσφάτως με αφορμή την οικονομική μας κρίσι. Προσέξατε  τον συγκεκριμένο κύριο, διότι συνεχώς θα τον βρίσκουμε μπροστά μας.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

http://www.elora.gr/portal/

ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 1 - 2010

ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΕΛΛΑ»

ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ «ΠΕΛΛΑ» ΟΡΓΩΝΕ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με γραπτή καταγγελία  του Νομαρχιακού Συμβούλου Πέλλας κ. Τσιρανίδη Χρήστου προς το οικείο Νομαρχιακό Συμβούλιο, σκοπιανικό φορτηγό διεθνών μεταφορών κυκλοφορούσε στη Μακεδονία μας, έχοντας στην πίσω πόρτα του διαφήμιση προϊόντος με την προκλητική ονομασία «ΚΑΦΕΣ ΠΕΛΛΑ»!

Κατόπιν έρευνας του ιδίου, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν πωλείται πράγματι στα Σκόπια και από διαδικτυακό μάλιστα Σούπερ Μάρκετ! www.doma.com.mk/artikal.aspx?ArtikalID=7594!

Ο ευαισθητοποιημένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, θεωρεί και δικαίως «ότι το προϊόν αυτό προσβάλει την Ελληνική Ιστορία καθώς και τον νομό μας διότι η ΦΥΡΟΜ δεν έχει καμία σχέση με την ονομασία “ΠΕΛΛΑ”. Η Πέλλα είναι μία. Η πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και είναι Ελληνική. Πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν και οικονομικές επιπτώσεις διότι ο νομός μας έχει νόμιμα προϊόντα με την ονομασία «ΠΕΛΛΑ» και είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει γιατί μπορεί να θιχθούν οικονομικά Ελληνικές επιχειρήσεις.

Προτείνω να ερευνήσει το θέμα η Νομαρχία, προστατεύοντας τους πολίτες του νομού Πέλλας και προασπίζοντας τα συμφέροντά τους. Να ενημερωθούν άμεσα τα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδος» καταλήγει ο κ. Τσιρανίδης στην καταγγελία του, που πρέπει επιτέλους να αφυπνίσει τη μακαρίως κοιμωμένη Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει στο παρασκήνιο να διαπραγματεύεται το όνομα «Μακεδονία», ώστε να μπορούν αύριο οι Σκοπιανοί να το χρησιμοποιούν και επισήμως, προσκαλώντας τους Έλληνες για διακοπές στη …«Μακεδονία», όπου θα μπορούν ανάμεσα σε άλλα, να απολαύσουν και τον «Καφέ Πέλλα»!

Τον προκλητικό καφέ της Σκοπιανικής Προπαγάνδας!

http://www.noiazomai.net/kafepella.html

«Πυρετός» για την ονομασία

Posted by Συντ. Ομάδα On Μάιος - 17 - 2010


Επιθετική κίνηση έως τις αρχές φθινοπώρου για συμφωνία ετοιμάζουν Νίμιτς και ΗΠΑ. Ξανά στο τραπέζι ως τελική διευθέτηση το «Δημοκρατία της βόρειας Μακεδονίας»

Ο Μάθιου Νίμιτς και οι Αμερικανοί βρίσκονται σε συνεχή επαφή, προετοιμάζοντας το έδαφος για επιθετική κίνηση μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου με στόχο τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο μεσολαβητής των Ην. Εθνών έχει ζητήσει και έχει λάβει την υποστήριξη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για να ετοιμάσει την καταληκτική πρόταση στις δύο πλευρές. Ο Διεθνής Οργανισμός και η Ουάσιγκτον στοχεύουν σε διευθέτηση το αργότερο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ώστε να ανακοινωθεί η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με τη νέα ονομασία κατά τη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία.

Ως τελική διευθέτηση προκρίθηκε ξανά η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αν και οι Σκοπιανοί δεν έδωσαν ακόμα το πράσινο φως, αφήνοντας σε ιδιωτικές συζητήσεις να εννοηθεί ότι θα αποδέχονταν ευκολότερα το όνομα «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας». Επίσημα και δημόσια συνεχίζουν να αρνούνται…..
κάθε αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόλι, ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον ξεκίνησε περιοδεία στα Βαλκάνια και ένας εκ των σταθμών του ταξιδιού του ήταν και τα Σκόπια. Ενημερωμένη διπλωματική πηγή δήλωσε στο «Εθνος» ότι ο κ. Γκόρντον μετέφερε μήνυμα από την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία φέρεται να πιστεύει ότι το Σκοπιανό μπορεί να επιλυθεί μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος συμβούλευσε τους Σκοπιανούς «να εξεύρουν λύση με την Ελλάδα και όταν αυτό συμβεί οι ΗΠΑ θα στηρίξουν αυτή τη συμφωνία».
Το πρόγραμμα του κ. Γκόρντον περιελάμβανε συναντήσεις με τον πρόεδρο Γκεόργκι Ιβανόφ, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, και τον ηγέτη των Αλβανοφώνων Αλί Αχμέτι. Είχε προγραμματιστεί συνάντηση και με τον εθνικιστή πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος αναγκάστηκε να πάει από το Μαρόκο στην Κροατία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε τελικά στο Ζάγκρεμπ. Θέματα συζήτησης στις συναντήσεις του κ. Γκόρντον ήταν -εκτός της ονομασίας- οι πρόσφατες συγκρούσεις στα σύνορα Σκοπίων-Κοσσυφοπεδίου, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι αναζωπυρώνεται ο πόλεμος μεταξύ των αλβανοφώνων και των Σκοπιανών.

Το ΝΑΤΟ
Ο Αμερικανός υφυπουργός συζήτησε επίσης την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή και την επιθυμία των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Για να συμβεί αυτό πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, παραδέχονται πλέον και οι Αμερικανοί, οι οποίοι συντονίζονται με τον Μάθιου Νίμιτς για να κινητοποιηθούν άμεσα όταν καταθέσει την πρότασή του.
Το θέμα των συγκρούσεων απασχόλησε πολύ τον κ. Γκόρντον και τους συνομιλητές του. Ζήτησε αυτοσυγκράτηση και χαρακτήρισε εξτρεμιστές αυτούς που δημιουργούν επεισόδια.
Ο Αμερικανός υφυπουργός ζήτησε να υπάρξουν καλές σχέσεις μεταξύ των Σκοπιανών και των Αλβανοφώνων και τόνισε ότι η δημιουργία καλών σχέσεων αποτελεί κλειδί για τη σταθερότητα στα Σκόπια.
Οι Αμερικανοί διαπιστώνουν αύξηση των «εθνικιστικών τάσεων» στα Σκόπια και πιστεύουν ότι η εθνικιστική έξαρση οφείλεται στη ρητορική του κ. Γκρούεφσκι.
Συνέστησαν και στην κυβέρνηση και στις άλλες πλευρές να αποφύγουν συγκρούσεις, καθώς πιστεύουν ότι αυτή τη φορά θα είναι πολύ δύσκολη η καταστολή της βίας. Διπλωμάτες στον ΟΗΕ και την Ουάσιγκτον που ασχολούνται με το θέμα θεωρούν πως η απουσία λύσης στο θέμα της ονομασίας προκαλεί τριγμούς, αφού όσο περνά ο καιρός ισχυροποιείται η θέση των αλβανοφώνων που πιστεύουν πως το όνομα «Μακεδονία» δεν αντιπροσωπεύει τη σημερινή κατάσταση του πληθυσμού στα Σκόπια.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
’Εθνος 15-14-2010,

http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html

YouTube Preview Image

Αποκλειστικό: FYROM για να μπουν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Posted by Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 14 - 2010

■Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.
■Ισχυρές πιέσεις για λύση στο ζήτημα του ονόματος από Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες.

Της Αγγελικής Σπανού

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στο παρασκήνιο προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων ή, σε περίπτωση παράτασης του αδιεξόδου, να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ με την προσωρινή ονομασία FYROM. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “ΜτΚ”, τίθεται ατύπως ως καταληκτική ημερομηνία ο Ιούνιος, και το κεντρικό επιχείρημα που διατυπώνεται αναφέρεται στον κίνδυνο αποσταθεροποίησης των Σκοπίων και σε ενδεχόμενες παράπλευρες συνέπειες στο Κοσσυφοπέδιο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, ενώ κοινωνός των πιέσεων από εκπροσώπους συμμαχικών κρατών έγινε και η ελληνική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στην πρόσφατη άτυπη σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο μήνυμα μεταφέρεται και σε έλληνες ευρωβουλευτές από συναδέλφους τους άλλων χωρών. Υπό το πρίσμα αυτών των διπλωματικών διεργασιών, προσλαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επικείμενη επίσκεψη του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια (23 Φεβρουαρίου) και στην Αθήνα αμέσως μετά. Άλλωστε το Σκοπιανό βρέθηκε πολύ ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου -όπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι- του επισημάνθηκε η προτεραιότητα που δίνει η αμερικανική διπλωματία στη διευθέτηση της εκκρεμότητας. Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων έχουν μεταδώσει ότι ξένες κυβερνήσεις υποστηρίζουν την ονομασία “Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας”, ενώ στην ΕΕ και στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχει κερδίσει έδαφος η λογική μιας διαδικασίας με πολλά στάδια, ώστε πρώτα να συμφωνηθεί το όνομα, μετά το εύρος χρήσης και αργότερα ζητήματα που άπτονται εθνικότητας και γλώσσας.
Ενημερωμένες διπλωματικές πηγές εξηγούν ότι στο ορατό μέλλον θα στηθεί σκηνικό Βουκουρεστίου, με τη διατύπωση αιτήματος προς την ελληνική πλευρά να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα FYROM, προκειμένου να αποφευχθεί αποσταθεροποίηση της γειτονικής χώρας και ανάφλεξη στα Βαλκάνια λόγω διεθνοτικών εντάσεων. Οι ίδιες πηγές αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην έκρηξη που σημειώθηκε τη νύχτα της προηγούμενης Κυριακής κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην πλατεία Μπιτ Παζάρ στα Σκόπια. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα κτίριο πολύ κοντά στο διαμέρισμα οικογένειας, για την οποία είχε γραφτεί πριν από λίγες μέρες σε εφημερίδες των Σκοπίων ότι μέλος της ανήκε στον UCK. Στο σπίτι αυτό είχαν γίνει στο παρελθόν έλεγχοι για ενδεχόμενη οπλοκατοχή, αλλά δεν είχαν εντοπιστεί όπλα. Σύμφωνα με τις αρχές των Σκοπίων, πρόκειται για την τρίτη έκρηξη σε διάστημα τριών εβδομάδων στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ και έγινε προσπάθεια να κρατηθεί η είδηση χαμηλά και να μη δοθούν πολιτικές διαστάσεις.
Έχει αυτοτελή σημασία το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ της ισχυρής αλβανικής μειοψηφίας και του σλαβομακεδονικού πληθυσμού, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης Γκρούεφσκι να γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση των αλβανών μαθητών στη σλαβομακεδονική γλώσσα από το δημοτικό. Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας επισημαίνουν ότι η συνοχή στα Σκόπια κρέμεται από μία κλωστή και ότι ΕΕ και ΗΠΑ συμφωνούν στη διαπίστωση ότι η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας θα συμβάλει στη σταθερότητα. Οι συνεχιζόμενες φήμες για πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών στα Σκόπια και οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης να ισχυροποιηθεί μέσω συμμαχικών σχημάτων ενισχύουν τις εκτιμήσεις κατά τις οποίες η πολιτική ρευστότητα στη γειτονική χώρα μπορεί να έχει απρόβλεπτη έκβαση. Η θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της πλευράς Γκρούεφσκι, που θα πρέπει να εγκαταλείψει εθνικισμούς και αναχρονιστικές αντιλήψεις αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Και στο βάθος Κοσσυφοπέδιο

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ έχουν καταλήξει στη μείωση των δυνάμεων της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, στο οποίο γίνονται μεγάλες αμερικανικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο. Η απόφαση αυτή συνιστά έμμεση παραδοχή ότι η κατάσταση στην πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία έχει εξομαλυνθεί. Και αυτό συμβαίνει ενώ υπάρχουν πληροφορίες κατά τις οποίες οι αλβανικές αρχές της Πρίστινα επεξεργάζονται σχέδιο διάλυσης των σερβικών οργάνων αυτοδιοίκησης. Ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, πρώην διοικητής του εξτρεμιστικού “Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου”, φέρεται αποφασισμένος για μια τελική προσπάθεια ξεκαθαρίσματος που θα οδηγήσει την περιοχή σε απόλυτη αλβανοποίηση μέσα από εντάσεις και ενδεχόμενες συγκρούσεις. Με αυτά τα δεδομένα, προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δημιουργεί εντυπώσεις προόδου στον τομέα της ασφάλειας, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος για ένοπλη σερβο-αλβανική σύγκρουση. Την ίδια ώρα καλλιεργείται το δόγμα της “φυσικής Αλβανίας” που φαίνεται να υποκαθιστά το ιδεολόγημα της “Μεγάλης Αλβανίας” αλλά αναφέρεται επίσης στους δεσμούς των αλβανικών και αλβανόφωνων πληθυσμών στην ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Νότια Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Πηγή : http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=51232

Στο περιθώριο βάζουν οι ΗΠΑ τα Σκόπια…

Posted by Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 23 - 2010

Για απαισιοδοξία και σκοτεινό μέλλον μιλούν τα σκοπιανά ΜΜΕ

«Κόπηκαν τα φτερά» της κυβέρνησης των Σκοπίων με τη διαπίστωση πως έχουν μπει στο περιθώριο του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η σκοπιανή εφημερίδα УТРИНСКИ ВЕСНИК χαρακτηρίζει σκοτεινό, απαισιόδοξο, αβέβαιο το μέλλον της χώρας, μετά από ένα χρόνο που στο τιμόνι των ΗΠΑ βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα.

Με την αποχώρηση, λέει, της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους χάθηκε και η υποστήριξη προς την πΓΔΜ.

Η συντάκτης του πρωτοσέλιδου άρθρου, Тамара Грнчароска, σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Αν η πΓΔΜ πριν από δύο-τρία χρόνια ήταν υπερήφανη που ο πρόεδρος της ισχυρότερης χώρας του κόσμου την είχε στον κατάλογο των προτεραιοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων της, σήμερα δεν μπορεί να υπερηφανεύεται πως θα έχει έστω μιας ισχυρής, προφορικής, στήριξης της Ουάσιγκτον.»

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, απλά, η διαβεβαίωση από τον Ομπάμα (και αυτό έγινε πέρσι) πως οι ΗΠΑ θα είναι συνεπείς στις αποφάσεις της πολιτικής τoυς, και θα συνεχίσουν να «στηρίζουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα σχετικά με την διαφωνία του ονόματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, χωρίς να συμμετέχουν σε αυτές».

«Κρύο Ντούζ» για Σκόπια

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά που γίνεται στην αμερικανική πολιτική έναντι των Σκοπίων.

«Σε μια συνάντηση 60 λεπτών, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αντικείμενο συζήτησης τα Δυτικά Βαλκάνια, τα πενήντα λεπτά καταναλώνονται για την κατάσταση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι εξελίξεις γύρω από το Κοσσυφοπέδιο, τρία λεπτά για πως θα «βοηθηθεί η Σερβία για να μπει γερά στο ευρωπαϊκό μονοπάτι» και μόνον ένα ή δύο λεπτά για τα προβλήματα της πΓΔΜ»

Η συντάκτης σημειώνει πως η κατάσταση είναι δραματικά διαφορετική από τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης Μπους για την πΓΔΜ, στα θέματα της ένταξης της στο ΝΑΤΟ και στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας.

Η εφημερίδα ανέτρεξε να ζητήσει πληροφορίες για τη «δραματική αλλαγή», όπως την χαρακτηρίζει, της αμερικανικής πολιτικής, στον καθηγητή των Διεθνών Σχέσεων και πρώην πρέσβη της πΓΔΜ στον ΟΗΕ Ντέσκο Μαλέσκι.

Ο Σκοπιανός καθηγητής θα διατυπώσει την άποψη πως υπάρχει μια αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά θέματα, στα οποία πρωτεύοντα ρόλο έχει, τώρα, η ΕΕ.

«Θα πρέπει να ξέρετε πως ότι οι διεθνείς πολιτικές δεν είναι σταθερές και απρόβλεπτες καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές στις σχέσεις των κρατών».

Θα διευκρινίσει στη συνέχει λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είδαμε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο προς το συμφέρον της πΓΔΜ, και δεν επιθυμούν να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντά τους με την Ελλάδα, θα ήταν καλό να το ξέρουμε αυτό».

Σύμφωνα με τον σκοπιανό καθηγητή το Βουκουρέστι ήταν ένα μάθημα για την αμερικανική πολιτική.

«Εάν η πΓΔΜ θέλει να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι το μήνυμα που έστειλαν σε εμάς οι Ηνωμένες Πολιτείες» δηλώνει ο Μαλέσκι και θα τονίσει «στην πολιτική ισχύει ‘θα μας βοηθήσετε για να σας βοηθήσουμε’ »…

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/01/1095194_b.jpg 358w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Συνάντηση με Γκρούεφσκι

H εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω πρόοδο στις σχέσεις ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φόγκ Ρασμούσεν, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο Αντ.Ρασμούσεν είπε ότι το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να υποστηρίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία και ότι θα απευθυνθεί πρόσκληση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όταν εξευρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

«Ελπίζουμε να δούμε μία εποικοδομητική στάση από τα Σκόπια, προκειμένου να γίνει εφικτός ένας συμβιβασμός», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το ΝΑΤΟ, ως Συμμαχία, δεν αναμειγνύεται και δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις διμερείς συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας».

«Παρακολουθούμε στενά τις διαπραγματεύσεις και υποστηρίζουμε τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών στις προσπάθειες που καταβάλλει για την εξεύρεση λύσης» τόνισε.

Ενθάρρυνε, επίσης, όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν πραγματισμό και να προσέλθουν με νέες ιδέες για το πώς μπορεί να επιλυθεί αυτό το ζήτημα καθώς, όπως πρόσθεσε, επιθυμία του ΝΑΤΟ είναι όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στις ευρωατλαντικές δομές.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας, ο Ν.Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του επικεντρώνεται σε αυτό το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει μία λύση, που θα είναι ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=309727&dt=15/01/2010

ΤΑ’ΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ…

Posted by Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 28 - 2009

gruefskihttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/12/gruefski-300x176.jpg 300w" sizes="(max-width: 380px) 100vw, 380px" />Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΛΤΑΡΕΙ!

«Ζούμε μία εποχή παράξενων και αστείων συζητήσεων, σχετικά με αρχαίους και Σλάβους Μακεδόνες», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε εκδήλωση στα Σκόπια για τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν φέτος στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ έζησαν και αναπτύχθηκαν αρκετοί πολιτισμοί και η χώρα δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από κάποιον και να ταυτιστεί με έναν μόνον συγκεκριμένο πολιτισμό.

«Νομίζω ότι μετά από 50-100 χρόνια, οι επόμενες γενιές θα απορούν τι συνέβη στην περίοδο που ζούμε εμείς σήμερα. Είναι αστείο να προσπαθεί να διαχωρίσει κάποιος σήμερα τους ανθρώπους ότι προέρχονται από τους αρχαίους Μακεδόνες ή ότι είναι Σλάβοι», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

«Εχουμε να κάνουμε με πολιτισμούς που προϋπήρχαν και εμείς σήμερα δεν μπορούμε να αμφισβητούμε κάτι που υπήρχε από την αρχαία περίοδο, ή από την εποχή του Λίθου και του Σιδήρου. Δεν μπορούμε να προβάλουμε μόνον κάποιους πολιτισμούς και να αφήνουμε στην άκρη κάποιους άλλους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση και μεγάλη μερίδα διανοούμενων στη χώρα κατηγορεί τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι στα τριάμισι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, επιδίδεται σε συστηματική προσπάθεια ταυτοποίησης των κατοίκων της χώρας με την αρχαία περίοδο, εις βάρος των σλαβικών χαρακτηριστικών στοιχείων και αναφορών.

Ως επιχειρήματα αναφέρουν τις μετονομασίες αεροδρομίων, δρόμων και εγκαταστάσεων, καθώς και τα σχέδια της κυβέρνησης για ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

 

http://www.adiakritos.gr/?p=12262

ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΣΑΡΑΣ!

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 23 - 2009

t_saras_gia_a_name_is_a_name_2Η σημερινή αποκάλυψη όπως προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ με στοιχεία, και αυτό το αδιάσειστο ντοκουμέντο αλλά  και αποδείξεις αφορά τον γνωστό πλέον ανά το πανελλήνιο ομογενή εκδότη της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΔΕΣ  στον Καναδά κ. Θωμά Σάρα. 

Τον  άνθρωπο  που χωρίς να ελέγξει ποτέ  τις πηγές του και τα όσα δηλώνει εδώ και εκεί  εδώ και δυο χρόνια και   χωρίς κανείς(!) μέχρι σήμερα να έχει ελέγξει το αληθές των όσων δηλώνει ή ακόμα χειρότερα  επιλεκτικά καταγγέλει-ο κ. Σάρας

όπου  διηγείται ένα περιστατικό του 1999 μετά από 10  χρόνια ! Και στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όντας υπουργός εξωτερικών το 1999 του είπε «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας.»

 

Όσοι παρακολουθούν ενδελεχώς και από κοντά την πορεία των εθνικών μας θεμάτων γνωρίζουν ότι ο προσεχής Δεκέμβριος(09) αναμένεται να είναι άλλος ένας ακόμα κρίσιμος και καθοριστικός μήνας -σκληρών διπλωματικών και πολιτικών διαπραγματεύεων- στην πορεία και οριστική έκβαση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων. Έρχεται η κρίσιμη διάσκεψη στην Ε.Ε. για την εισδοχή των γειτόνων μας στην Ε.Ε. και φυσικά οι πιέσεις των Αμερικανών αυτή την φορά -μετά το βέτο της Ελλάδας και του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι- θα ενταθούν εν όψει και της Συνόδου του ΝΑΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων στην βορειοατλανιστική συμμαχία.

Τα σκόπια, από την πλευρά τους στην προσπάθεια τους να επηρεάσουν τη διεθνή κοινή γνώμη και τους πολιτικούς ηγέτες των χωρών μελών της Ε.Ε. αλλά και του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν ως γνωστόν εδώ και χρόνια κάθε μέσο(θεμιτό και αθέμιτο). Αυτή την φορά ένα από τα όπλα που ρίχνουν στην μάχη των εντυπώσεων και της σκληρής προπαγάνδας είναι η προκλητική και υβριστική ταινία«a name is a name».

Μια ταινία για την οποία η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει απλός θεατής και παρατηρητής αλλά να πάρει επίσημα θέση και να την καταγγείλει!

Για το θέμα ήδη έχουμε γράψει αναλυτικό ρεπορτάζ
προσθέσοντας μια σειρά νέων αποκαλυπτικών στοιχείων στα όσα ήδη άλλα αξιόπιστα και έγκυρα ηλεκτονικά ΜΜΕ είχαν καταγράψει. Οι σκοπιανοί από την πλευρά τους όπως προκύπτει από το συνεχές ρεπορτάζ μας καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να προβληθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του κόσμου και κυρίως στην Αμερική και στην Ευρώπη σε μεγάλες αίθουσες, το γιατί δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε είναι προφανές… Αυτό όμως που δεν είναι ούτε αυτονόητο ούτε προφανές είναι η είδηση που σήμερα δημοσιοποιούμε και μας αφορά άμεσα όλους μας!

Η είδηση και το ρεπορτάζ που σήμερα αποκαλύπτουμε και ήδη προαναγγείλαμε είναι εξίσου ιδιαίτερης σοβαρότοτητας και αφορά όλους εμάς! Όλους εκείνους που χωρίς ιδιοτέλεια εργαζόμαστε κυρίως στον χώρο της ενημέρωσης και πρωτίστως όλους εκείνους που διατηρούν blog προσωπικά ή κοινωνικά και πρώτα και πάνω από όλα όλο αυτό τον κόσμο που ανιδιοτελώς ξενυχτά στο διαδίκτυο γιατί αγαπά την Ελλάδα. Γιατί αγαπά το έθνος μας. Γιατί σέβεται την ιστορία μας! Πρόκειται για την τουλάχιστον σκοτεινή περίεργη αν όχι ύποπτη συμπεριφορά του κ. Θωμά Σάρα εκδότη της μηνιαίας εφημερίδας ΠΑΤΡΙΔΕΣ στο τορόντο του Καναδά ο οποίος στις 15 Οκτωρβίου 2009 «βρέθηκε»( στο αυτοαποκαλούμενο «μακεδονικό φεστιβάλ» να κάνει δηλώσεις επιδοκιμασίας υπέρ της γνωστής προπαγανδιστικής εναντίον της Ελλάδας ταινίας των Σκοπιανών«a name is a name«!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Προσέξετε πολύ καλά τις ερωτήσεις της σκοπιανής παραγωγού και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για τον ρόλο του κ. Θωμά Σάρα…

Ερωτηθείς για τα δυο ντοκυμαντέρ,»Just arrived» και το «a name is a name», ο κ. Θωμάς Σάρας όπως θα δείτε και θα ακούσετε, εστίασε σε δυο βασικά σημεία:

Το ένα είναι το μήνυμα που δίνεται μέσω της ταινίας και το άλλο η τέχνη. Συγχαίρει μάλιστα και τους δύο δημιουργούς των ντοκυμαντέρ, καταφέρνοντας, όπως χαρακτηριστικά λέει, «να δώσουν το μήνυμα προς τα έξω». Ειδικά για τον πρώτο δημιουργό (του ντοκυμαντέρ Just Arrived), επειδή είναι νεαρή σε ηλικία, εκφράζει την άποψη ότι θα γίνει γνωστή στο μέλλον. Για το δεύτερο επίμαχο προπαγνδιστικό και υβριστικό για την Ελλάδα ντοκυμαντέρ (a name is a name) o κ. Σάρας λέει ότι «ήταν πολύ επαγγελματική δουλειά -αν και δεν τον εκπλήσσει το γεγονός- και ότι πέρασε το μήνυμα πάρα πολύ καλά».

-πόσο σημαντικό είναι να στηρίζονται τέτοια πολυπολιτισμικά γεγονότα σε μια πόλη όπως το Τορόντο

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν είναι μόνο οι κοινότητες, αλλά η τοπική κυβέρνηση, οι πόλεις, η επαρχίες ή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα έπρεπε να υποστηρίζει τέτοια γεγονότα, που κρατούν ζωντανή την κληρονομιά και τον πολιτισμό κάθε ομάδας. Εργαζόμαστε, λοιπόν, σκληρά για αυτόν τον σκοπό, αλλά χρειάζεται χρόνος. Σκεφτείτε 20 χρόνια πριν, αντιμετωπίζαμε καθημερινά διακρίσεις, σήμερα οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ο καθένας απολαμβάνει την ισότητα και ζητά τα ίδια δικαιώματα. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. Θωμά Σάρρα στο Σκοπιανό MacedonianEdition.TV και αν δεν πιστεύετε στα αυτιά σας για αυτά που ακούτε τότε ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον κ. Θωμά Σάρρα τι ακριβώς δηλώνει προσεχτικά και με νόημα(…) σε σχετική ερώτηση για την υβριστική και προκλητική ταινία των Σκοπιανών «A NAME IS NAME» στο Σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι .

Αυτή η περίεργη και ύποπτη δήλωση του κ. Σάρα γίνεται στο πλαίσιο του αυτοαποκαλούμενου «Μακεδονικού Φεστιβάλ» που οργανώσαν οι Σκοπιανοί στο Τορόντο του Καναδά στις 15 Οκτωβρίου 2009 προκειμένου να προπαγανδίσουν εναντίον της Ελλάδας και ειδικότερα να προβάλλουν την σκληρή κατάπτυστη ταινία «A Name is a Name» για την οποία ήδη γράψαμε αποκαλύπτοντας μια σειρά νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά!
Το γεγονός της διοργάνωσης του αυτοαποκαλούμενου «μακεδονικού φεστιβάλ» προβάλλεται ήδη από όλα τα σκοπιανά ΜΜΕ αλλά και τις κατά τόπους σκοπιανές οργανώσεις και τα πολιτιστικά κέντρα των Σκοπιανών με κύριο στόχο να διαφημιστεί η προπαγανδιστική ταινία κατά της χώρας μας.
Από το ρεπορτάζ μας προκύπτει ότι φυσικά και η Σκοπιανή παραγωγός γνωρίζει πολύ καλά σε ποιον απευθύνει τις ερωτήσεις και αυτό έχει την δική του σημασία ως επισημάνση αφού αυτές ειδικά οι δηλώσεις του κ. Σάρα αναπαρήχθησαν και σε άλλα τοπικά ενημερωτικά σκοπιανά ΜΜΕ με προφανή στόχο την δημιουργία εντυπώσεων…

Θα περιμέναμε από εσάς κ. Σάρα που ευκαίρως ακαίρως δηλώνετε πατριώτης φτάνοντας μάλιστα να ψέγετε και να ελέγχετε τον τότε υπουργό εξωτερικών και σημερινό πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για δηλώσεις που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ(!)

Να πάτε εκεί και να καταγγείλετε αυτή την αθλιότητα που προσβάλει βάναυσα την Ελλάδα.

Θα περιμέναμε από εσάς κ. Σάρα να πάτε εκεί και με στεντόρεια την φωνή να φωνάξετε και δημοσίως -μιας και σας δόθηκε(αν δεν την επιδιώξατε) η ευκαιρία- και να δηλώσετε εκφράζοντας και όλους εμάς την εντονότατη διαμαρτυρία σας για το σενάριο το οποίο οι δημιουργοί του μάλιστα ισχυρίζονται ότι βασίζεται σε αληθινό γεγονός!

Θα περιμέναμε από εσάς κ. Σάρα να πάτε στο αυτοαποκαλούμενο «Μακεδονικό φεστιβάλ» και να καταθέσετε εγγράφως την διαμαρτυρία σας για αυτή την αισχύστου είδους προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας για την οποία μάλιστα «κόπτεστε» να μη χαθεί ούτε σπιθαμή γης και καταγγέλλετε τον πρώην υπουργό και νυν Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου βασιζόμενος σε περιστατικό που θυμηθήκατε…μετά από 18 ολόκληρα χρόνια!

Θα περιμέναμε από εσάς κ.Σάρα να πάτε εκεί και με κόσμια συμπεριφορά να καταθέσετε την αντίδραση σας!
Θα περιμέναμε από εσάς κ.Σάρα να πάτε εκεί και με αγανάκτηση να καταγγείλετε εγγράφως -για να υπάρχει στην ιστορία αλλά και ως record- όλα αυτά τα ψεύδη που ισχυρίζεται εις βάρος της Ελλάδος και της Μακεδονίας αυτή η προπαγανιδιστική ταινία!

Θα περιμέναμε κ. Θωμά Σάρα με δυνατή φωνή να διατρανώσετε την Ελληνκότητα της Μακεδονίας και να καταγγείλετε τα ψεύδη και τις ανυπόστατες φανταστικές ιστορίες των Σκοπιανών με πολύ προσβλητικά υπονούμενα εναντίον της Ελλάδας!

Θα περιμέναμε κ. Θωμά Σάρα με την ίδια ετοιμότητα που καταγγείλατε με ψεύδη και ανυπόστατα γεγονότα τον Γιώργο Παπανδρέου για δήθεν ενδοτικότητα και παραχωρήση εθνικής γης να καταγγείλετε και τους Σκοπιανούς για αυτό το έκτρωμα που σκηνοθέτησαν και μας προσβάλει κάθε έλληνα και κάθε Μακεδόνα!

Αντί αυτού όμως με ύφος και style αποδώσατε επαίνους στους «δημιουργούς» και αναγνωρίσατε ότι περνάει πολύ καλά το μήνυμα της προς τα έξω;
Ποιο μήνυμα κ. Θωμά Σάρα περνά αυτή η ταινία;

Μήπως εσείς καταλάβατε κάτι άλλο από αυτό που καταλάβαμε όλοι μας βλέποντας το κατασκεύασμα αυτό και από αυτό που θέλουν να περάσουν ως μήνυμα οι σκοπιανοί στην διεθνή κοινή γνώμη και τους υποστηρίζετε;

Μήπως οι Σκοπιανοί δημιουργοί αυτής της προπαγανδριστικής ταινίας αναγνωρίζουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και πήγατε να τους επιτιμήσετε και να τους επιδοκιμάσετε πρώτος κ. Σάρα;

Ποιο είναι το θετικό μήνυμα κ. Σάρα από μια τέτοια διοργάνωση όπως αυτή του αυτοπακαλούμενου «Μακεδονικού Φεστιβάλ»;

Ποιο είναι το μήνυμα της κατάπτυστης προπαγανδιστικής ταινίας «a name is a name» που είδατε με πολύ ενδιαφέρον κ. Σάρα δηλώνοντας μάλιστα ότι «περνά πολύ καλά το μήνυμα της προς τα έξω»;

Θα περιμέναμε να γράψετε και να «ενημερώσετε» το κοινό σας αλλά και όλους εμάς αφού είχατε την «τύχη» να παρευρεθείτε σε αυτό το «υψηλής ποιότητας πολιτιστικό γεγονός» του αυτοαποκαλούμενου «Μακεδονικού φεστιβάλ»… όμως επιλέξατε την οδό της σιωπής…

…ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ

Γιατί κ. Θωμά Σάρρα δεν καταγγείλατε την ταινία;

Γιατί κ. Θωμά Σάρρα με την ίσια ευγλωτία που μιλάτε εναντίον ελλήνων πολιτικών δεν είσαστε λαλίστατος και στο Σκοπιανό κανάλι;

Γιατί δεν καταγγείλατε την όλη διοργάνωση του «μακεδονικού φεστιβάλ»;

Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε κατά την διάρκεια της προβολής αυτού του αίσχους εναντίον της Ελλάδας και της Μακεδονίας;

Γιατί αφού βρεθήκατε στο «μακεδονικό φεστιβάλ» και σας δόθηκε η δυνατότητα να πείτε την άποψη σας δεν καταγγείλατε την ταινία ;

Θα μπορούσαμε να σας παραθέσουμε δεκάδες ερωτήματα για την παρουσία σας εκεί κ. Σάρρα οι δηλώσεις σας όμως στο σκοπιανό κανάλι δίνουν την απάντηση…και δεν αφήνουν κανένα περιθώρειο παρερμηνείας για τα όσα δηλώσατε…

Η σημερινή αποκάλυψη όπως προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ με στοιχεία, και αυτό το αδιάσειστο ντοκουμέντο αλλά και αποδείξεις αφορά τον γνωστό πλέον ανά το πανελλήνιο ομογενή εκδότη της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΔΕΣ στον Καναδά κ. Θωμά Σάρα.

Τον άνθρωπο που χωρίς να ελέγξει ποτέ τις πηγές του και τα όσα δηλώνει εδώ και εκεί εδώ και δυο χρόνια και χωρίς κανείς(!) μέχρι σήμερα να έχει ελέγξει το αληθές των όσων δηλώνει ή ακόμα χειρότερα επιλεκτικά καταγγέλει-ο κ. Σάρας- επέλεξε να κάνει πασίγνωστο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καραντζαφέρης! Επιλέγοντας μάλιστα ακόμα και στο debate των πολιτικών αρχηγών της 22ας Σεπτεμβρίου (09) να ρωτήσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τις αθλιότητες του κ. Σάρρα για να εισπράξει την αποστωμοτική απάντηση του περί της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας των πηγών του(τον κ. Θωμά Σάρα)!
Θα περιμέναμε περισσότερη πράγματι σοβαρότητα από τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη όντως δημοσιογράφο με πείρα και επιτυχίες πολλές να έχει ελέγξει την βασιμότητα των καταγγελλομένων. Να έχει διασταυρώσει τα όσα ψευδή εις βάρος του κ. Παπανδρέου του καταμαρτυρά ο κ. Θωμάς Σάρας!

Αλλά ο κ. Καρατζαφέρης όχι μόνον υιοθέτησε αλλά διακίνησε και ο ίδιος μέσα από το κανάλι του όλα αυτά που με ένα το πολύ δυο τηλέφωνα θα μπορούσε να είχε διασταυρώσει σε διπλωμάτες που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα για όσα αφορούν τον κ. Σάρα….

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνον ο κ. Καρατζαφέρης που έριξε νερό στο μύλο με τα βρόμικα νερά και απόνερα του κ. Θωμά Σάρα αλλά και δεκάδες άλλοι που καλόπιστα και εν αγνοία τους για τη υφιστάμενη κατάσταση στην πλειοψηφία των Ομογενειακών ΜΜΕ των ΗΠΑ και του Καναδά, και κυρίως χωρίς ποτέ δυστυχώς να ελέγξουν ή διασταυρώσουν την βασιμότητα των λεγομένων του ή αυτών που κατείγγειλε τον πρώην υπουργό εξωτερικών και νυν πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου με σχετικό άρθρο του το 2008 πήρανε και άκριτα αβασάνιστα και μάλλον με περίσσια ανευθυνότητα, επειδή αυτό βόλευε τον κάθε ένα για τους δικούς του λόγους, και αναπαρήγαγαν τις αθλιότητες του κ. Θωμά Σάρα εναντίον κ. Παπανδρέου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 1999 ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Ο κ. Θωμάς Σάρρας έγινε πασἰγνωστος στο πανελληνίο μετά από ένα κείμενο του, του 2008 με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: Η ΕΠΑΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ» όπου διηγείται ένα περιστατικό του 1999 μετά από 10 χρόνια ! Και στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όντας υπουργός εξωτερικών το 1999 του είπε «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας.»
Εμείς εδώ και μήνες-σχεδόν από τότε που έκανε την εμφάνιση του το θέμα στο διαδίκτυο και το είδαμε να παίρνει διαστάσεις πολιτικού γεγονότος- ψάξαμε το περιστατικό. Διασταυρώσαμε κάθε πληροφορία που μας δόθηκε! Ρωτήσαμε συναδέλφους. Ανθρώπους που πράγματι επιβεβαιώνουν τα δυο περιστατικά. Ουδείς επιβεβαιώνει το αληθές το περιστατικού! Ρωτήσαμε άλλα περιστάμενα άτομα σε εκείνη την συνέντευξη, ουδείς θυμάται το γεγονός! Μάλιστα συνάδελφος με πείρα στα εξωτερικά θέματα και με συνεργασία σε έγκυρη εφημερίδα μου λέει χαρακτηριστικά «μα είναι δυνατόν να έκανε μια τέτοια δήλωση και να μην το έδινε κανείς μας; σοβαρέψου λίγο, τον άνθρωπο απλά δεν το ξέρεις. Μη δίνεις σημασία στα λεγόμενα του» και ο ίδιος συνάδελφος συνεχίζει «μην ασχοληθείς καν μαζί του. Όσοι τον γνωρίζουν δεν του δίνουν σημασία. Άστο να πάει τώρα μωρέ…» στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όλες μας οι συζητήσεις με συναδέλφους που βρέθηκαν στον Καναδά και ξέρουν πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα που ουδείς όμως θέλησε ποτέ να βγάλει στο φως της δημοσιότητας…

Το ίδιο κλίμα επεκράτησε και σε αυτά που μας είπαν αρκετοί εν ενεργεία ή επί τιμή διπλωμάτες που τους ρωτήσαμε όχι μόνο για το συγκερικριμένο περιστατικό αλλά και για άλλα συναφή θέματα που θίγει στο ίδιο κείμενο ο κ. Θ. Σάρας «θα πρέπει να είμαστε όλοι μειοδότες κατά τον κ. Σάρα που δεν αντιδράσαμε σε μια τέτοια δήλωση! Μα σοβαρά πιστεύετε όλες αυτές τις ανοησίες;» μας είπε διπλωμάτης που υπηρέτησε επεί σειρά ετών στον Καναδά και γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο τον κ.Θωμά Σάρα αλλά και άλλα πολλά «μπουμπούκια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε όταν μας μίλησε για πρόσωπα και πράγματα…

Στο ίδιο κείμενο ο κ. Σάρρας αναφέρει και άλλα που όσο ψάχνουμε το θέμα πόρρω απέχουν κάθε ίχνους στοιχείου αληθείας και σοβαρότητας… Και όμως εδώ είναι που πατάνε οι επιτήδιοι του είδους -ότι ουδείς διασταυρώνει ή διερευνά τα όσα προωθούνται προς την Ελλάδα από τα ομογενειακά ΜΜΕ των ΗΠΑ και του Καναδά- και έτσι επιβιώνουν στην παροικία αφού μετά αυτοπροβάλλονται ως έγκυροι μεγάλοι και τρανοί μετά από τέτοια δημοσιότητα… έστω και πρόσκαιρη…

Το ίδιο ψάξαμε και διερευνήσαμε και το άλλο επίσης ευφάνταστο σενάριο που επίσης διακίνησε ο κ. Θωμάς Σάρας λίγο μετά τις πυρκαγιές του 2007! Περιττό να αναφέρουμε άλλα στοιχεία για αυτό το θέμα…προς το παρόν τουλάχιστον.

Σενάριο που επίσης αβασάνιστα, υιοθέτησαν προφανώς εν αγνοία τους και χωρίς διασταύρωση και επαγγελματικά κριτήρια διακίνησαν και αναδημοσίευσαν άλλα ΜΜΕ… ή κοινωνικοί και εθνικοπατριωτικοί ιστότοποι.

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΎΝ ΠΕΙΣΤΙΚΈΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Αλήθεια κ. Σάρα αφού το περιστατικό που σας έκανε «πανελληνίως γνωστό» με τις ανύπαρκτεες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, γιατί ποτέ ως καλός ερευνητής και δημοσιογράφος δεν προσκομίσατε ποτέ ένα αντίγραφο αυτής της ηχογραφημένης συνέντευξης ώστε να πειστεί και ο πιο δύσπιστος για το αληθές των «σοβαρότατων καταγγελιών» σας;
Πώς είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος όπως εσείς που όλους τους ψέγετε και τους ελέγχετε ούτε λίγο ούτε πολύ για εθνική μειοδοσία να μην κρατείσατε ποτέ ηχογραφημένη αυτή την συνέντευξη τύπου;
Και κάποιοι έσπευσαν να σας ανακηρύξουν ούτε λίγο ούτε πολύ και εθνικό ήρωα με πρώτο τον κ. Γ. Καραντζαφέρη και χωρίς ποτέ να διασταυρώσει όντως ο ίδιος δημοσιογράφος τα όσα του καταγγείλατε και ο ίδιος άκριτα και αβασάνιστα, ανεύθυνα και ανερυθρίαστα υιοθέτησε και έβαλε στην Βουλή με επίσημες δηλώσεις του;
και πάμε ακόμα πιο πέρα: επικαλείστε κ. Σάρα μαρτυρίες διπλωματών και ειδικότερα του κ. Θωμόγλου. Γιατί ποτέ δεν επιβεβαιώσε όχι μόνο ο κ. Θωμόγλου ή έστω άλλο διπλωμάτης τα όσα καταγγέλετε εις βάρος του κ. Παπανδρέου;
Γιατί ουδείς συνάδελφος ποτέ δεν έδωσε ως είδηση τότε ένα τέτοιο καραμπινάτο unfair του κ. Παπανδρέου;
Όλοι μειοδότες είναι κ. Σάρα;
Γιατί ουδείς έλληνας διπλωμάτης δεν κατείγγειλε το γεγονός τότε ή έστω αργότερα;
Γιατί ουδείς στο ΥΠΕΞ αλλά και στο γραφείο Τύπου της περιοχής δεν επιβεβαιώνει από τις απομαγνητοφωνήσεις των συνεντεύξεων κάτι τέτοιο;
Είναι δεκάδες τα ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν για όσα ισχυρίζεται ο κ.Σάρας ο οποίος καλυπτόμενος πίσω από την συνεχή σιωπή όλων αυτών συνεχίζει να αναπαράγει όλο αυτό το θλιβερό σενάριο των δήθεν δηλώσεων του κ. Παπανδρέου που θυμάται μόνον εκείνος και ουδείς άλλος!

Όλο το ρεπορτάζ που κάναμε κατατείνει στο γεγονός ότι όλη αυτή η υπόθεση-με τις ανύπακρτες δηλώσεις Γ. Παπανδρέου- που αρκετοί ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ άκριτα και αβασάνιστα έδωσαν συνέχεια και αναδημοσίευσαν είναι ένα νοσηρό αποκύημα της φανατασίας του κ. Θωμά Σάρα με προφανή σκοπιμότητα την αυτοπροβολή του και τα πρόσκαιρα οφέλη από φιλίες όπως αυτή που εν συνεχεία ανέπτυξε με τον κ. Καρατζαφέρ,η ο οποίος είχε κάθε λόγο να χρησσιμοποιεί τον κ. Σάρα και το σενάριο του, και εν συνεχεία άλλα σκοτεινά οφέλη που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν ή να αποκαλυφθούν… ακόμα.

Η σημερινή αποκάλυψη αφορά όλους εσάς εκεί έξω-στον αχανή κόσμο του διαδικτύου- και που καθημερινά βομαρδίζεστε και εσείς όπως και εμείς από χιλιάδες emails με «πληροφορίες και ειδήσεις». Όλοι εσείς, που δυστυχώς όμως πολλές φορές όπως δείχνουν τα γεογνότα με την αναπαραγωγή και αναδημοσίευση κάποιοιων emails που λαμβάνετε και χωρίς να ελέγξετε την εγκυρότητα και την αξιοπιστία τους, αναπαράγεται και αναδημοσιεύεται ως δεδομένα και ως γεγονότα! Και όλο αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές φορές τα «ίχνη» αυτού που διέσπειρε την «είδηση» ή έριξε την μπανανόφλουδα…

Η πραγματικότητα και το ρεπορτάζ μας δείχνει ότι προφανώς οι περισσότεροι και πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και των διαχειριστών ενημερωτικών ή προσωπικών ιστοσελίδων άποψης και γνώμης πέφτετε θύματα τέτοιων περιπτώσεων όπως αυτή του κ. Σάρα! Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο τελείτε σε πλήρη άγνοια για τα συμβαίνοντα και διαδραματιζόμενα στο λεγόμενο χώρο των Ομογενειακών ΜΜΕ όπου ο καθείς χωρίς έλεχγο, χωρίς εσωτερικούς κανόνες, χωρίς εσωτερικά όργανα αυτοελέγχου και κυρίως επαγγελματισμό αξιοπιστία και κυρίως χωρίς τα βασικά προαπαιτούμενα δηλώνει δημοσιογράφος, εκδότης και πληροφορητής της κοινής γνώμης και κυρίως της ομογένειας!

Επίσης δεν διέλαθε της προσοχής μας ένα παλαιότερο δημοσίευμα(Ιουλίος 1999) σε αντίστοιχη ομογενειακή εφημερίδα του Καναδά «Ο ΚΑΛΟΣ ΤΥΠΟΣ» που αφορά πιο προσωπικά τον κ. Θ.Σ. και τις παράνομες και έκνομες δραστηριότητες του κ. Θωμά Σάρρα …
Δημοσίευμα πολλά για το ήθος και το χαρακτήρα του αφού ουσιαστικά αποκαλύπτει -ναι αποκαλυπτει- μια ακόμα αθέατη σκοτεινή πλευρά του «κυρίου» αυτού…
Και επειδή έχουμε πέσει θύματα λάσπης αλλά και παραπληροφόρησης πολλές φορές στο παρελθόν ψάξαμε πολύ καλά το παραπάνω δημοσίευμα με αξιόπιστες δικαστικές και δημοσιογραφικές πηγές αυτό που προκύπτει αβίαστα είναι ότι όλα τα καταγγελόμενα είναι πέρα ως πέρα αληθή! Έχουν διασταυρωθεί ένα προς ένα! Ενώ στην πορεία του ρεπορτάζ ανακαλύφθηκαν ακόμα περισσότερα που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν…
Τέλος, στο σημείο αυτό – και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών- οφείλουμε να τονίσουμε ότι ούτε τον συνήγορο του νυν Πρωθυπουργού θα κάνουμε εμείς, δόξα τω Θεώ, και τα καλύτερα και ισχυρότερα αμερικανικά think tank έχει στο πλευρό του και άλλους αξιώτερους, διαπιστωμένους και πιστοποιημένους κομματικά συνοδοιπόρους στην ιδεολογία και την κομματική συναντίληψη έχει δίπλα και γύρω του. Ούτε έχει ανάγκη ο κ. Παπανδρέου από την δική μας στήριξη, έχοντας γνώση και ποιοι είμαστε, τι πρεσβεύουμε και κυρίως τι υπηρετούμε χωρίς σκοπιμότητες. Μοναδικός γνώμονας και πυξίδα της δουλειάς μας είναι η αποκάλυψη και η αποκατάσταση της αλήθειας! Με στοιχεία, ντοκουμέντα και αποδείξεις σε όλα τα θέματα, τα άρθρα, τα ρεπορτάζ και τις έρευνες μας.
Και κάτι ακόμα, σεβόμαστε τον πολιτικό άνδρα και το ύπατο αξίωμα που τον ανέδειξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έστω και μέσα από διαδικασίες σκοτεινής διαπλοκής και συμφερόντων αλλά ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σημερινή παρέμβαση μας συνιστά και αλλάγή των θέσεων, απόψεων και ιδεών μας ως σύνολο συνεργατών αλλά και ως επιτελείο αυτών που συναποτελούν αυτή την προσπάθεια.
Ο δημοσιογράφος οφείλει να αποκαθιστά την αλήθεια έστω και αν πολλές όψεις της δεν συνάδουν με τα προσπωπικά ιδεώδη και πιστεύω του. Οφείλει να αφυπνίζει. Να επαγρυπνά. Να ερευνά και να διερευνά το κάθε τι μέχρι αποδείξεως στοιχείων και ντοκουμέντων που να επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα του. Δεν ανήκαμε ποτέ σε trast. Σε συμμαχίες συναδελφικές και δήθεν αλληλλεγγύη για αυτό και πολλές φορές έχουμε δεχθεί τόνους λάσπης. Λάσπη που μετά την σημερινή αποκάλυψη θα έρθει να προστεθεί και άλλη από τους γνωστούς κύκλους που λυμαίνονται την ενημέρωση των ομογενών με την συσκότιση και παραπληροφορήρηση του κέντρου από τα πραγματικά συμβαίνοντα και διαδραματιζόμενα στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας σε ΗΠΑ και Καναδά.
Τα όσα διαβάσατε, ακούσατε και κυρίως ΕΙΔΑΤΕ θα πρέπει απλώς όλους εμάς εκεί έξω στον αχανή -πολλές φορές ύποπτο και περίεργο-κόσμο του διαδικτύου να μας κάνουν πολύ προσεχτικούς. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα όπως η περίπτωση του κ. Θ. Σάρα να μας κάνουν πολύ επιφυλακτικούς ειδικά όταν αυτά που μεταφέρονται ως είδηση ή πληροφορία δεν διασταυρώνονται από άλλες αξιόπιστες και επαγγελματικές πηγές ή δεν συνοδεύονται από αδιάσειστα στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα. Όλοι αυτοί -και δυστυχώς εδώ στις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι αρκετοί και διάσπαρτοι παντού… στοχεύουν το λιγότερο στην αυτοπροβολή το περισσότερο στην ισχύ. Την δύναμη και το χρήμα! Αλληλένδετα όλα μεταξύ τους!
Όλοι αυτοί με πρόσχημα τον πατριωτισμό και οδηγό το δολάριο καπηλεύονται αγνά αισθήματα ανθρώπων που εργάζονται ανύστακτα χωρίς ιδιοτελή κίνητρα με γνώμονα την ευαισθησία για την πορεία του έθνους (εντός και εκτός συνόρων) αλλά και της πατρίδας μας. όλοι αυτοί είστε εσείς εκεί έξω που συνήθως πέφετε «θύματα» τέτοιων επιτήδειων που αναλαμβάνουν να ενημερώσουν συσκοτίζοντας την Ελλάδα με ψευδή «γεγονότα» που περιστασιακά εφευρίσκουν με συγκεκριμένα κίνητρα κάθε φορά…

Για το Greek American News Agency
ΑΛΕΑΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σε ό,τι αφορά τώρα, στον πολιτικό Γιώργο Παπανδρέου οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι αγνόησε παντελώς και επιδεικτικά αποσιώπησε το μεγάλο εθνικό σκάνδαλο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ, το οποίο ανασύραμε στην ενθνική μνήμη μας αναμένοντας ακόμα απαντήσεις στα καυτά ερωτηματικά που θέσαμε την 2α Οκτωβρίου 2009 για αυτή ην υπόθεση που είναι πάρα πολύ σοβαρή με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα σε αντίθεση με τις γελοιότητες του κ. Θωμά Σάρα.
Η υπόθεση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ είναι ένα υπαρκτό εθνικό σοβαρότατο σκάνδαλο οι διαστάσεις του οποίου παραμένουν άγνωστες στην ελληνική κοινή γνώμη. Αυτά για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μην γίνονται βιαστικές παρανοήσεις… περίεργοι και πονηροί συνειρμοί…
Μετά την σημερινή αποκάλυψη αλλά και την αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι αφορά τις δήθεν δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου το 1999 που αίφνης ώ του θαύματος θυμήθηκε μετά από χρόνια-το 2008- ο κ. Θωμάς Σάρας… Αντιθέτως ο Ελληνικός λαός εξακολουθεί να περιμένει τις υπεύθυνες απαντήσεις σας για το υπαρκτό εθνικό σκάνδαλο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ από τον Πρωθυπουργό της χώρας!

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=6530&Itemid=83

 

Προκλητική κινηματογραφική ταινία από τη ΠΓΔΜ

Posted by Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 15 - 2009
Eνώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ο διαπραγματευτής της χώρας Zoran Jolevski καλεί την Ελλάδα «να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995», η γείτονα προβαίνει σε νέες ανθελληνικές προκλήσεις. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και του Καναδά η ταινία σκοπιανής παραγωγής «Α name is a name» με σενάριο άκρως προκλητικό και προπαγανδιστικό κατά της Ελλάδας.
Η ταινία εμφανίζεται ως βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αφορά έναν Αμερικανοσκοπιανό πεζοναύτη που υπηρετεί στο Κόσοβο, τον Nick Stoyan, o oποίος φθάνει στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το τάφο του πατέρα του στην Εδεσσα! Συλλαμβάνεται όμως και βασανίζεται άγρια σε ελληνική φυλακή…
(Δείτε το
trailer)
YouTube Preview Image
 

macedonia-flaghttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/11/macedonia-flag-300x203.gif 300w" sizes="(max-width: 241px) 100vw, 241px" />Αναφορές φιλοκυβερνητικών τηλεοπτικών σταθμών στο θέμα της ονομασίας και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Οι δύο φιλοκυβερνητικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων, «Σίτελ» και «Κάναλ 5», επικαλούμενοι διπλωματικές και κυβερνητικές πηγές της ΠΓΔΜ, μετέδωσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (10 και 11 Δεκεμβρίου) και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό, η ΠΓΔΜ να βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιρρήσεις της Ελλάδας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Ένας μήνας είναι πολύ μικρή περίοδος για να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, η οποία διαρκεί 18 χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια προσέγγιση στις θέσεις μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η «Μακεδονία» να βρεθεί αντιμέτωπη το Δεκέμβριο με νέα εμπόδια από την Ελλάδα», μετέδωσαν οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με το «Σίτελ» θεωρείται πολύ δύσκολο να δρομολογηθεί κάποια λύση από τη νέα πρωτοβουλία του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος έχει καλέσει τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη.

«Αν η Ελλάδα ορθώσει και πάλι εμπόδια το Δεκέμβριο, όπως άλλωστε διαφαίνεται και από δηλώσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η μακεδονική πλευρά θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο διακοπής των διαπραγματεύσεων για την εκκρεμότητα της ονομασίας, καθώς και να προσφύγει εκ νέου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατά της Ελλάδας», μετέδωσαν ακόμη οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Σίτελ» και «Κάναλ 5» .

Οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί σταθμοί συμπλήρωσαν ότι, σε περίπτωση αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων, αναφορικά με την ευρωπαϊκή της προοπτική, τον προσεχή Δεκέμβριο, λόγω ελληνικών αντιρρήσεων, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προβεί σε νέες μετονομασίες εγκαταστάσεων και υποδομών, με ονόματα από την αρχαιότητα, καθώς και σε τοποθετήσεις νέων αγαλμάτων.

Οι πληροφορίες αυτές των δύο φιλοκυβερνητικών σταθμών, προβάλλονται και από το σημερινό Τύπο των Σκοπίων.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε χθες από την πόλη Στρούμιτσα ότι η κρατική ηγεσία της ΠΓΔΜ ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο ενιαία θέση και στρατηγική στο θέμα της ονομασίας, όσο έχει σήμερα.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για «Μακεδόνες του Αιγαίου» ξαναμιλά ο Γκρούεφσκι

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 26 - 2009
gruevski-thumb-largehttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/10/gruevski-thumb-large-300x177.jpg 300w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" />«Μας έχουν επιβληθεί πολλοί εκβιασμοί αλλά δεν υποκύπτουμε»
«Το θέμα της ονομασίας της χώρας μας θα επιλυθεί κατά τρόπο που δεν θα βλάψει τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν θα μειώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά μας. Ούτε θα υποβαθμίσει τη γλώσσα μας και την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αυστραλία.
Μιλώντας σε απόδημους κατοίκους της ΠΓΔΜ που ζουν στην Αυστραλία, ο Νίκολα Γκρούεφκσι έκανε έκκληση για ενότητα μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της χώρας του, ζήτησε διάλογο με την Ελλάδα για την επίλυση της διαφοράς και υπογράμμισε ότι τα εμπόδια που έθεσε η Ελλάδα στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πλήττουν τα συμφέροντα και των δυο χωρών.
«Μας έχουν επιβληθεί πολλοί εκβιασμοί αλλά δεν υποκύπτουμε», είπε ο κ. Γκρούεφσκι και υπογράμμισε ότι «οι αποκλεισμοί δεν φέρνουν αποτελέσματα».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την «Μακεδονική διασπορά», όπως την αποκάλεσε, για τα όσα έχει προσφέρει στο έθνος και έκανε και πάλι λόγο για «Μακεδόνες του Αιγαίου».
«Εδώ στην Αυστραλία», είπε χαρακτηριστικά, «οι Μακεδόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζουν όλοι μαζί. Μακεδόνες του Αιγαίου και Μακεδόνες του Πιρίν, συμπατριώτες. Αυτό δεν συμβαίνει στη μητρική σας χώρα. Και θέλω να υπογραμμίσω πως δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός σε Μακεδόνες του Αιγαίου, της Βαρδαρίας και του Πιρίν. Είμαστε όλοι Μακεδόνες. Η ενότητα των Μακεδόνων της Διασποράς είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στρατηγικών εθνικών μας στόχων, παρά τις όποιες διαφορές».
Σήμερα ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έτυχε επίσημης υποδοχής στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στην Καμπέρα από τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ, όπως εξάλλου γίνεται με τις επισκέψεις των ξένων ηγετών. Ο κ. Γκρούεφσκι περιηγήθηκε στο προαύλιο του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον κ. Ραντ, υπέγραψε το βιβλίο επίσημων επισκεπτών. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού ή Προέδρου της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία.
Οι κ.κ. Γκρούεφσκι και Ραντ υπέγραψαν διμερή συμφωνία κοινωνικής ασφάλισης, από την οποία αναμένεται να ωφεληθούν ως και 4.000 κάτοικοι των δύο χωρών. Από το 2011 άτομα που έχουν περάσει μέρος της ζωής τους ως ενήλικες στην Αυστραλία και την ΠΓΔΜ θα έχουν δικαίωμα σύνταξης και από τις δύο χώρες.
Ο κ. Γκρούεφσκι είχε χθες συναντήσεις και με τους εκπροσώπους της ομογένειας της ΠΓΔΜ στο Σίδνεϊ και αύριο (Τρίτη) με αυτούς στη Μελβούρνη. Αρχικά, η επίσκεψη αυτή του κ. Γκρούεφσκι στην Αυστραλία ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει οχτώ ημέρες, ωστόσο ο κ. Γκρούεφσκι προτίμησε να μειώσει τη διάρκεια της, για να μεταβεί αμέσως μετά στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ.
Τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι η μετάβαση αυτή του κ. Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες κρίθηκε απαραίτητη μετά την πρόσφατη δημοσιοποιηθείσα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, η οποία χαρακτηρίστηκε από την ηγεσία στα Σκόπια ως «θετική», καθώς η Επιτροπή, στην έκθεσή αυτή, εισηγείται την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.
Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης έδωσαν περιορισμένη κάλυψη στην επίσκεψη του κ. Γκρούεφσκι. Στις αναφορές τους, τον αποκαλούν στην εισαγωγή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και στη συνέχεια σκέτο «Μακεδονία», τους κατοίκους της «Μακεδόνες» και τη γλώσσα «Μακεδονική».
Από «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
 

Η Τουρκία στηρίζει πλήρως τα Σκόπια

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 17 - 2009

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις θέσεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, για τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, “ΜΙΑ”, ο κ Γκιουλ σημείωσε ότι η ένταξη όλων των χωρών των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, θα ενισχύσει την… ασφάλεια στην περιοχή.
Ο κ. Γκιουλ χαρακτήρισε “ιδιαίτερα ικανοποιητικό” το επίπεδο των διμερών σχέσεων Τουρκίας-ΠΓΔΜ και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «οι πολίτες της «Μακεδονίας» δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη συνεπή υποστήριξη της Τουρκίας και την αλληλεγγύη που επέδειξε από την πρώτη στιγμή προς τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»».
«Η χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος, η υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, όπως και η σθεναρή υποστήριξη για την ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν τις ειλικρινείς προθέσεις πραγματικών φίλων» ανέφερε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ συμπλήρωσε ότι η στρατηγική συμφωνία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, η οποία υπεγράφη πριν ένα περίπου χρόνο, αποτελεί χαρακτηριστικό της ποιότητας των σχέσεων των δύο χωρών.
Τέλος ο κ. Ιβάνοφ, στη συνάντηση με τον κ. Γκιουλ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προχθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απευθύνει σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι η χώρα του αναμένει σύντομα θετική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την έναρξή τους.
Ο κ. Ιβάνοφ κατέθεσε το πρωί στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ θα μεταβεί αύριο από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους ενώσεων και οργανώσεων των αποδήμων της ΠΓΔΜ.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, κ. Ιβάνοφ, μεταδίδει το “MIA”, θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του την Κυριακή με συνάντηση που θα έχει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_17.html

Τι θα κάνει ο Παπανδρέου με τα Σκόπια στην ΕΕ;

Posted by Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 9 - 2009
imagesO αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ Ολι Ρεν σχεδιάζει να εισηγηθεί με έμμεσο ή άμεσο τρόπο την προσεχή Τετάρτη την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.
Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στις 20 Ιουνίου 2008, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμιζαν ότι: «Ουσιώδες συστατικό για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, θεωρούνται οι σχέσεις καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας».
Ο Επίτροπος δεν το έλαβε υπόψη. Μάλιστα σχεδιάζει είτε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια εντός του 2010, είτε να αναφέρει στην έκθεση ότι η γειτονική χώρα πληροί για την Κομισιόν όλα τα πολιτικά κριτήρια, πετώντας το «μπαλάκι» στα κράτη-μέλη.
Η Ελλάδα και η καινούργια κυβέρνηση Παπανδρέου θα το λάβει υπόψη λέγοντας ΟΧΙ ή θα έχουμε παρατράγουδα του παρελθόντος παρόμοια με της Τουρκίας;
Προεκλογικά δεν είχε αναφέρει τίποτα.

Υπενθυμίζω ότι τα Σκόπια έχουν χαρακτηριστεί υποψήφια χώρα από τις 16 Δεκεμβρίου 2005 (ένα από τα δώρα Καραμανλή, εποχής πριν ΝΑΤΟ), αλλά δεν έχει δοθεί ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Αναρτήθηκε από Ακρίτας

Άρχισε η κατάρρευση των Σκοπίων

Posted by Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 28 - 2009

Ο διαμελισμός είναι υπόθεση χρόνου…

SKOPIA_ALBANIAN1http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/09/SKOPIA_ALBANIAN1-300x99.jpg 300w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" />Εσωτερικές πολιτικές διαμάχες και οι αγριεμένοι Αλβανοί ξεκίνησαν την οριστική διάλυση του κρατιδίου των Σκοπίων. Δυστυχώς ή ευτυχώς για τον κύριο Γκρούεφσκι και την παρέα του, οδήγησαν έναν λαό μέσα στο εθνικιστικό τους ντελίριο και το ψέμα ενάντια στην Ελλάδα (κυρίως), αλλά και προς όλους σχεδόν τους γείτονές τους.
Οι Αλβανοί όμως φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη σε σχέση με τις τελευταίες «πολιτιστικές» (και όχι μόνο) δραστηριότητες των Σκοπιανών (σχετικά με την Σκοπιανή Εγκυκλοπαίδεια που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την Βουλγαρία, την Αλβανία αλλά και την Μεγάλη Βρετανία) και πως η υπομονή τους έχει οριστικά εξαντληθεί.
Όπως μαθαίνουμε, οι εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές και πολύ σύντομα αναμένεται να μεταβληθούν σε ραγδαίες και με βίαιη μορφή, εκτός εάν επέμβει ο καλός φίλος πέραν του ατλαντικού…
«Και στο εσωτερικό τους σφάζονται οι Σκοπιανοί. Δεν τους φτάνει η ταραχή που έχουν πάθει οι Αλβανοί και είναι έτοιμοι να τους χυμήξουν. Οι σλαβοφασίστες του Γκρουέφσκι μέσα σε αυτό το κλίμα βρίσκουν εύκαιρο να κατηγορήσουν τον Τσεβρενκόφσκι ότι σιγοντάρει τα εσωτερικά προβλήματα. «Κάθε φορά που Μπράνκο Τσερβενκόφσκι είναι στην αντιπολίτευση, η Μακεδονία έχει εθνοτικές εντάσεις. Ζητούμε από τους Σοσιαλδημοκράτες για να σταματήσει η δημιουργία πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Κατανοούμε την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην εξουσία, αλλά δεν θα είναι αυτό σε βάρος των εθνοτικών κοινοτήτων και με την αποσταθεροποίηση της χώρας. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και άνανδρη», λέει το VMRO-DPMNE σε γραπτή δήλωσή του. Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα λέμε εμείς… Κι αυτό ταιριάζει απόλυτα και για την διαμάχη αλβανών και σλαβοφώνων και αναμεταξύ των γυφτοσκοπιανών…
Με εκατέρωθεν ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις και ενέργειες ανοίγει αργά αλλά σταθερά το μέτωπο ανάμεσα σε σλαβόφωνους και αλβανούς των Σκοπίων με αφορμή την έκδοση της αυτοαποκαλούμενης «μακεδονικής» εγκυκλοπαίδειας. Οι Σκοπιανοί κατάφεραν να βάλουν απέναντι τους τους πάντες και όχι μόνο βέβαια τους αλβανούς που ζούν εντός του μορφώματος τους, οι οποίοι όμως φαίνεται να είναι αποφασισμένοι για πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν ορισμένοι.
Κάψτε τις «μακεδονικές»σημαίες… λέει ο Μάϊκο.
Οι δηλώσεις του πρώην Αλβανού πρωθυπουργού Παντελή Μάϊκο είναι χαρακτηριστικές του κλίματος που δημιουργείτε στην γειτονική χώρα, όπου η βενζίνη ρέει άφθονη από παντού και αρκεί μιά μικρή σπίθα για να γίνει η μεγάλη έκρηξη. «Οι αλβανοί έχουν δικαίωμα από το Θεό να ανάψουν την σημαία των Σκοπίων (της μακεδονίας λέει…) μέσα στα Σκόπια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Παντελή Μάϊκο,κάτι που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση. Την προηγούμενη εβδομάδα Ακαδημαϊκοί κύκλοι των Αλβανών είχαν απαντήσει στις ανιστόρητες αναφορές της εγκυκλοπαίδειας πως «οι Αλβανοί κατάγωνται από Ιλυρικές φυλές που ζούσαν πάντα στην Βαλκανική, σε αντίθεση με τους «μακεδόνες» που ήρθαν εδώ περνώντας τον Δούναβη και είναι Σλάβοι» Αυτό δήλωσε ο αλβανός ιστορικός Σουκρι Ραχίμι,χωρίς να μας εξηγεί βέβαια, αφού ξέρει την αλήθεια γιατί τους αποκαλεί κι αυτός «μακεδόνες» δίνοντας τους έτσι ερίσματα να συνεχίζουν την πλαστογράφηση έναντι των πάντων στην περιοχή. Από πλευράς αλβανών υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις από κάθε κατεύθυνση και θα χρειαζόταν άλλη μια εγκυκλοπαίδεια για να καταγραφούν οι πολύπλευρες αντιδράσεις από το κατόρθωμα των γυφτοσκοπιανών. Αλλά έχει ιδιαίτερο γούστο πως απαντάνε οι Σκοπιανοί σε αυτές τις αντιδράσεις
Αμφισβητούν την απογραφή του 2002!
Τα στελέχη του VMRO Βλαντιμιρ Γκολουμπόφσκι και Γιάνκο Μπάτσεφ περνάνε στην αντεπίθεση από άλλο μέτωπο και αμφισβητούν ευθέως τα αποτελέσματα της απογραφής του 2002 με βάση τα οποία οι αλβανοί των Σκοπίων ξεπερνάνε το 25% του πληθυσμού. Ισχυρίζονται ότι διαθέτουν στοιχεία πως η απογραφή που έγινε πριν από 7 χρόνια έχει πλαστογραφηθεί και πως στην πραγματικότητα οι αλβανοί δεν ξεπερνάνε το 17%. «Η αλβανική μειονότητα, μέσω της βίας, των όπλων και των ξένων συμβούλων, μας επιβάλλει να δεχτούμε τις απαιτήσεις τους ως κεκτημένα δικαιώματα» δηλώνουν και καταθέτουν στοιχεία και απόψεις στον εισαγγελέα για να ακυρωθούν τα αποτελέσματα της απογραφής και οι συμφωνίες και οι συνθήκες πλαίσια που έχουν υπογραφεί μεταξύ Σλάβων και αλβανών τα τελευταία χρόνια. Αυτό κι αν είναι λάδι στη φωτιά… αφού οι σκοπιανοί επιμένουν στα σενάρια περί ξένων που ενισχύουν τις απόψεις «αρατσίνοβο» που δυσαρέστησαν Άγγλους και Αμερικάνους.
Το Αρατσίνοβο και η εγκυκλοπαίδεια…
Ένα περιστατικό που έκλεισε ουσιαστικά τις συγκρούσεις αλβανών και σλάβων το 2003 είναι αυτό που άναψε φωτιές και στις σχέσεις των σκοπιανών με ΝΑΤΟ,Αμερικάνους και Βρετανούς. Σύμφωνα με τους Σκοπιανούς κι όπως περιγράφεται στην εγκυκλοπαίδεια, στο Αρατσίνοβο ο στρατός των σλαβόφωνων είχε περικυκλώσει 200 περίπου αλβανούς αντάρτες (τρομοκράτες τους αποκαλεί) αλλά μετά από παρέμβαση του ΝΑΤΟ οι σκοπιανές δυνάμεις δεν εισέβαλαν στο χωριό αφήνωντας περιθώριο στους 200 ένοπλους να διαφύγουν προς το Κόσσοβο. Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται πως ανάμεσα στους 200 αλβανούς υπήρχαν και οι εκπαιδευτές τους Άγγλοι και Αμερικάνοι ΝΑΤΟικοί, οι οποίοι μάλιστα πάνω στην βιασύνη τους να εγκαταλείψουν την περιοχή άφησαν πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία, όπως δορυφορικά τηλέφωνα και άλλος υπερσύγχρονος εξοπλισμός. Οι αλβανοί από την πλευρά τους λένε πως αν είχαν εκείνη την εποχή ΝΑΤΟική υποστήριξη, σήμερα δεν θα υπήρχαν τα Σκόπια. Οι Άγγλοι βέβαια και οι Αμερικανοι είναι εξοργισμένοι με τα καμώματα των προστατευόμενων τους σκοπιανών αλλά καλά να πάθουν.
Το ζήτημα δεν είναι δυνατόν να κλείσει με ένα άρθρο και να καταγραφούν όλες οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις. Όσο για το ερώτημα που μπορεί να δημιουργείται αναφορικά με την πηγή του απύθμενου θράσους των σκοπιανών να τα βάζουν με όλους, η απάντηση μάλλον βρίσκεται στις απέναντι ακτές του Αιγαίου. Κατά τα άλλα με μοναδική απάθεια «παρακολουθεί» τα τεκταινόμενα μόνο η Ελλάδα., η οποία φαντάζει αυτή τη στιγμή να είναι η μοναδική λύση επιβίωσης των κατοίκων των Σκοπίων. Μόνο εάν ζητήσουν ένωση με την Ελλάδα θα μπορέσουν να βγουν οριστικά από την παγίδα που τους έριξε η αδιαλλαξία, ο μεγαλοϊδεατισμός και το μίσος του Νίκολα Γκρούεφσκι κατά των Ελλήνων…
Πηγή

kostasxan.blogspot.com

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.