Tuesday, 20 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Φήμες για σεισμό κάνει τον γύρο των blogs

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 26 - 2009

aaa_images-s-seismografosΣήμα κινδύνου για επικείμενο σεισμό που θα χτυπήσει τη βορειοδυτική Ελλάδα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα εκπέμπει ο ερασιτέχνης ερευνητής Γεωφυσικής – Αστροφυσικής Ηλίας Τσιάπας.

Η είδηση αυτή, που έκανε τον γύρο των blogs και προκάλεσε όργιο φημών, ξεκίνησε από τον ιστοχώρο του ερασιτέχνη ερευνητή. Οπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Τσιάπα, εξαιτίας του σεισμού που εκδηλώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2009 στον κόλπο της Καλιφόρνιας στο Μεξικό (μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα γύρω στις 27 Φεβρουαρίου (δηλαδή αύριο)!

Μιλώντας στην «Espresso» ο «αιρετικός» ερευνητής, που υποστηρίζει πως προβλέπει με μεγάλη ακρίβεια τους σεισμούς, είπε ότι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, ο σεισμός πιθανότατα θα εκδηλωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και το επίκεντρό του θα είναι στη βορειοδυτική Ελλάδα. Για το μέγεθος έσπευσε να διευκρινίσει ότι θα είναι μικρότερο από την αρχική πρόβλεψη. «Λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας που παρατηρήθηκε στα ηφαίστεια της Ιταλίας, στην Αίτνα και στο Στρόμπολι, πιθανολογούμε ότι ο σεισμός θα είναι μικρότερου μεγέθους απ’ ό,τι υπολογίζαμε αρχικά. Με τα νέα δεδομένα, λοιπόν, θα είναι 5,3 έως 5,5 Ρίχτερ και όχι 5,7 Ρίχτερ».

Σύμφωνα με τη θεωρία που έχει αναπτύξει ο κ. Τσιάπας, οι σεισμοί προκαλούνται εξαιτίας της μικρότερης ταχύτητας περιστροφής της λιθόσφαιρας από αυτήν της πυρόσφαιρας και από την ύπαρξη μεγάλων υγρών μαζών κάτω από τη λιθόσφαιρα, οι οποίες κινούνται παρασυρόμενες από την πυρόσφαιρα από Δυσμάς προς Ανατολάς. Οταν τα συστατικά αυτά συναντήσουν προεξοχές ή κοιλότητες της λιθόσφαιρας, προκαλούν σεισμούς.

«Συνήθως οι διάδρομοι που ακολουθούν αυτά τα υγρά-αέρια περνούν και από τη νότια Ιταλία. Οταν, λοιπόν, συναντήσουν κάποιον κρατήρα ηφαιστείου «ανοιχτό», διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα. Ετσι, η συσσωρευμένη ενέργεια εκτονώνεται και μειώνεται η ένταση του σεισμού» είναι η εξήγηση που έδωσε ο συνεργάτης του κ. Τσιάπα και συντονιστής του Ελληνικού Συλλόγου Σεισμολογικών Ερευνών Σπύρος Χαραλαμπόπουλος για την αλλαγή στην αρχική εκτίμηση.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η πρόβλεψη του κ. Τσιάπα (ότι από στιγμή σε στιγμή θα χτυπήσει ο Εγκέλαδος) συνοδεύτηκε από επικριτικά σχόλια της επιστημονικής κοινότητας. Αρνούμενος να σχολιάσει την πρόβλεψη του ερευνητή ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Γεράσιμος Παπαδόπουλος αρκέστηκε να πει στην «Espresso» ότι δεν απαντά για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία: «Δεν υπάρχει ένδειξη ή πληροφόρηση για επικείμενο σεισμό. Ο κ. Τσιάπας είναι εμπειροτέχνης, δεν είναι επιστήμονας».

Espresso News

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.