Saturday, 15 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Οι φίλοι της CIA: Διαδικτυακοί μέσω του Facebook

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 8 - 2009

aaa_images-c-cia_726266831

Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών. Οχι η παλιά ελληνική ΚΥΠ που μετονομάστηκε σε ΕΥΠ αλλά η αμερικανική. Εχει φίλους και φίλες με σάρκα και οστά, που είτε τρέφουν αισθήματα «πλατωνικού» έρωτα για τις δραστηριότητές της (πραξικοπήματα, αποσταθεροποιήσεις κρατών, πολιτικές δολοφονίες, υποκλοπές, εκβιασμοί) είτε βρίσκονται κανονικά στο μισθολόγιο. Ετσι ήταν, έτσι θα παραμείνει. Πρόσφατα, προστέθηκε μία άλλη κατηγορία «φίλων» της CIA, οι διαδικτυακοί μέσω του Facebook.

Η σκοτεινή τούτη υπηρεσία έφτιαξε ανοιχτό γκρουπ στο Facebook, διαφημίζει τα καλούδια της και μάλλον ψαρεύει στον ωκεανό των πληροφοριών για… πληροφορίες και, αν τα άστρα βρεθούν στη σωστή θέση, για συνεργάτες. Ο,τι ήθελε προκύψει. Μεταξύ άλλων, στη λίστα με τους διαδικτυακούς εγγεγραμμένους στο γκρουπ προέκυψαν και αρκετοί Ελληνες!

«Θα συνεργαζόμουν με ξένη υπηρεσία, αλλά όχι κατά της πατρίδας μου. Και βεβαίως θα γινόμουν φίλος της ΕΥΠ (στο Facebook)… Πληροφορίες δεν χρειάζεται να μου ζητήσουν… Δεν τους έχω για τόσο βλάκες. Ή μήπως δεν μπορούν να τα βρουν μόνοι; Αλλά αν ζητούσαν, δεν θα ’δινα τίποτα, ειδικά για φίλους. (…) Θα δεχόμουν να εργαστώ για τη CIA ανάλογα με τη θέση. Αν ήταν όμως θέση στην οποία θα κινδύνευε η ζωή μου για τη CIA, δεν θα δεχόμουν. Για την ΕΥΠ, ναι».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον χρήστη «Stathis T». Είναι νέος, είκοσι τριών ετών. Εχει όνειρα, φιλοδοξίες και περίπου τριακόσιους είκοσι φίλους στο Facebook. Το γκρουπ της CIA είναι ένα από τα εξήντα δύο στα οποία έχει γραφτεί. Από τους Ελληνες πράκτορες θαυμάζει τον Σάββα Καλεντερίδη. Από τους ξένους, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν φοβάται μήπως η εγγραφή του σε αυτήν την παράξενη σύναξη αποτελέσει αφορμή να φακελωθεί.

«Το φακέλωμα δεν με φοβίζει… Αλλωστε, είμαι καλά φακελωμένος ήδη… Δεν  θα μπορούσα να διατρέχω τους ίδιους κινδύνους και εδώ»;

Το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει προβλήματα, αν ταξιδέψει σε ισλαμική χώρα λόγω της ηλεκτρονικής «φιλίας» του με τη CIA μάλλον δεν το είχε σκεφτεί, αλλά  όταν το αναλογίστηκε, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα: «Μπορεί όντως να προκαλέσει προβλήματα λόγω προκατάληψης και επιφύλαξης από μέρος τους. Το πολύ πολύ να είμαι άλλο ένα θύμα. Το πρώτο θα ’μαι ή το τελευταίο»;

Ο Stathis T. είναι ο ένας από τους δύο (μόνο!) που δέχτηκαν να μιλήσουν επώνυμα για την εκ πρώτης όψεως «ανάρμοστη» σχέση τους με την αμερικανική υπηρεσία. Ο άλλος φέρει την ηλεκτρονική υπογραφή Harris A. Τα ονοματεπώνυμά τους ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να μη δημοσιευτούν, μιας και όλοι οι άλλοι (ομογενείς ή Ελλαδίτες) που δέχτηκαν την πρόκληση-πρόσκληση της εφημερίδας δεν ήθελαν επ’ ουδενί να δημοσιευτούν τα ονόματα, πολλώ δε μάλλον οι φωτογραφίες τους. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να ξεχωρίσουμε σαν τις μύγες μες στο γάλα δύο συμπατριώτες μας. Οποιος θέλει να το κάνει μπορεί να υποστεί τη βάσανο να ανατρέξει στις 5.893 εγγραφές που διαθέτει το γκρουπ. Θα τους δει όλους!

Η CIA, ως γνωστόν, διαδραμάτισε αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη της ελληνικής πολιτικής κατάστασης (πραξικόπημα ’67, β’ πραξικόπημα ’73, Κυπριακό κ.ά.). Ενας Ελληνας δεν πρέπει να νιώθει (επιεικώς) περίεργα όταν εγγράφεται στο γκρουπ της; Ο Harris A. απαντά:

«Για να καταλάβεις πώς θα κινηθεί κάποιος, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις, να ακούσεις τις θέσεις του και, αφού σου δίνει το βήμα, να αναφέρεις και τις δικές σου. Είμαι απλώς ένα μέλος που λέει και ακούει απόψεις τίποτα παραπάνω και όχι υποστηρικτής. (…) Κάθε μέρα έχω τρία με εφτά αιτήματα για φιλίες στο Facebook και τα κάνω όλα αποδεκτά. Μέχρι σήμερα έχω χίλια ένα και ανεβαίνουν. Μόνος πήρα την πρωτοβουλία να εγγραφώ στο γκρουπ της CIA».

Δεν τον φοβίζει το γεγονός ότι η CIA μπορεί να τον φακελώσει; «Μόνο με αυτόν τον τρόπο; Καλύτερα να βλέπεις από μέσα τι λένε για σένα και τη χώρα σου και να προσπαθείς να περάσεις και τις δικές σου θέσεις παρά να είσαι απέναντι. ΟΧΙ, δεν θα συνεργαζόμουν με ξένη υπηρεσία πληροφοριών. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα τα συμφέροντά μας από τους ίδιους τους Ελληνες και τις αρμόδιες αρχές, άσχετα εάν μερικές φορές μας πρόδωσαν. Πάντα υπάρχουν οι Εφιάλτες»…

Αν οι διαχειριστές του συγκεκριμένου γκρουπ ζητούσαν από τον Harri A. πληροφορίες για γνωστούς, φίλους, συναδέλφους στην εργασία ή γενικότερα για την κατάσταση στη χώρα μας, θα τους τις παρείχε;

«Το να ζητήσουν κάτι από εμένα θεωρώ ότι είναι αδύνατον. Σίγουρα, εάν θέλουν να μάθουν κάτι, το μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα μόνοι τους, αφού θεωρητικά μπορούν να μπουν σε όλους τους λογαριασμούς όχι μόνο στο Facebook, αλλά παντού».

Ο Harris A. απορρίπτει δίχως δεύτερη κουβέντα κάθε σκέψη για συνεργασία με τη CIA. Την εργασία ωστόσο δεν την αποκλείει, απαντώντας βεβαίως με χιουμοριστική διάθεση στο ερώτημα.

Αν σας ζητούσαν να εργαστείτε για την CIA, θα δεχόσασταν; «Παλαιότερα, όχι, τώρα λόγω της κρίσης θα το σκεφτόμουνα».

1. Υπάρχουν 5.893 «φίλοι» της CIA παγκοσμίως.
2. Οι Ελληνες αριθμούν τους 56.
3. Υπάρχουν μόλις 4 γυναίκες. Οι υπόλοιποι είναι άντρες.
4. Καμία γυναίκα δεν απάντησε σε ερωτήσεις.
5. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δέχτηκαν το ερωτηματολόγιο, κατατρόμαξαν, ντράπηκαν και απέσυραν αμέσως τη δική τους συμμετοχή.
6. Οι περισσότεροι ζουν στη Βόρειο Ελλάδα.
7. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας από όλους τους δικούς μας να σχετίζεται (τρόπον τινά) με τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας.
8. Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 22 – 50. Οι περισσότεροι σπουδάζουν ή έχουν ολοκληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές.
9. Περίπου το 30% των Ελλήνων φίλων της CIA είναι ομογενείς.
10. Αξιοσημείωτο είναι ότι περί τους μισούς από τους Ελληνες φίλους της CIA που εμφανίζουν στο προφίλ τους πολιτικές προτιμήσεις δηλώνουν σοσιαλιστές!
11. Τη μεγαλύτερη ζημιά μας την έχει κάνει ο Τζέιμς Μποντ. Πάμπολλοι χρήστες δηλώνουν φανατικοί με τις ταινίες του 007.
12. Από τους 5.893 «φίλους-CIA» οι 10 είναι εγγεγραμμένοι στο Facebook με όνομα χρήστη Οσάμα μπιν Λάντεν!
13. Οι Ελληνες κατά κύριο λόγο θεωρούν πράκτορες-πρότυπα τον Σάββα Καλεντερίδη και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
14. Οπως μας είπαν (τουλάχιστον όσοι αποδέχτηκαν να μιλήσουν), ουδείς έχει προσεγγιστεί από τη CIA για να εργαστεί για λογαριασμό της. Το μόνο που έλαβαν ήταν ένα ενημερωτικό e-mail που αφορούσε τον τρόπο και τους όρους εργασίας για την υπηρεσία.
15. Στον ηλεκτρονικό «πίνακα ανακοινώσεων» του γκρουπ υπάρχουν 957 μηνύματα.
16. Οι χώρες που πρωταγωνιστούν στο εν λόγω γκρουπ είναι οι ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία, Πολωνία. Ρώσους ψάξαμε, δεν βρήκαμε.
17. Παραδόξως, πολλοί Αραβες μοστράρουν το πρόσωπο και το όνομά τους στο γκρουπ. Παλαιστίνιοι, μόλις τέσσερις.
18. Η ΕΥΠ δεν έχει γκρουπ στο Facebook. H NSA και η Mossad έχουν.
19. Οι λέξεις που συναντάς πολύ συχνά στα διάφορα posts του γκρουπ είναι «πατριωτισμός, cool, επαγγελματισμός, ταξίδια, ακεραιότητα».
20. Αξιοπερίεργο είναι ότι από τη μια οι Ελληνες χρήστες κατά κύριο λόγο απέφυγαν να μιλήσουν επώνυμα και να αποδεχτούν τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας τους στην εφημερίδα, και από την άλλη, όλα τα στοιχεία τους είναι προσβάσιμα μέσω του προαναφερθέντος γκρουπ.

Κουιζάκια

Στο γκρουπ αυτό δεν βαριέσαι ποτέ. Υπάρχουν κουιζάκια για να αξιολογήσεις (μόνον εσύ;) την προσωπικότητά σου, δοκιμασίες ανάλυσης φωτογραφιών και ένα σωρό δημοσιεύματα που τραβούν την προσοχή. Περιέργως, δεν περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τις μαυροφορεμένες γυναίκες αγνοουμένων στην Κύπρο από το ματωμένο 1974, από τα Κατεχόμενα, οι παλιές καλές χειραψίες του Σαντάμ με τον Ράμσφελντ, το βομβαρδισμένο προεδρικό μέγαρο της Χιλής, φωτογραφίες από το μακελειό στη Σερβία, στο Αφγανιστάν και τα διαμελισμένα παιδιά του Ιράκ. Ποιος ξέρει; Ισως γίνουν οι σχετικές αναρτήσεις στο μέλλον. Καλή σταδιοδρομία σε όσους την επιδιώξουν, και μία συμβουλή: τους καλύτερους φίλους της η CIA δεν τους εκθέτει εγγράφοντάς τους σε ηλεκτρονικούς καταλόγους. Τους τοποθετεί σε περίοπτες θέσεις στην κοινωνία μας. Τους βλέπουμε συνεχώς στην τηλεόραση, τους διαβάζουμε, τους ακούμε από τα ραδιόφωνά μας. Ενίοτε, τους ψηφίζουμε…


Βίντεο α λα MTV για… αυτοδιαφήμιση

Αν στο ψαχτήρι του Facebook βάλετε απλώς τα αρχικά CIA, θα προκύψει ένας σκασμός από αποτελέσματα. Περισσότερα από πεντακόσια. Αν θέλετε λοιπόν να ρίξετε κι εσείς μια ματιά στην εν λόγω «συλλογικότητα», θα πρέπει να αναζητήσετε τις ακόλουθες λέξεις ως έχουν: «CIA – Central Intelligence Agency». Τοιουτοτρόπως θα περιοριστούν τα αποτελέσματα σε ενενήντα πέντε και το ορθό θα βγει πρώτο πρώτο.

Το μέρος της ιστοσελίδας που θα σας τραβήξει την προσοχή είναι (φυσικά) τα βιντεάκια με τα οποία αυτοδιαφημίζεται η CIA, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει τον δικό της «στρατό των προθύμων». Τα δύο εξ αυτών έχουν ταυτόσημο περιεχόμενο -«εταιρική καμπάνια Μπράντας» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και οι διαφοροποιήσεις τους έχουν μόνο σκηνοθετικό χαρακτήρα και κάπως αλλιώτικο μοντάζ. Και τα δύο βιντεάκια σε τεχνοτροπία θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε MTV και καμπάνιες τηλευαγγελιστών που πουλάνε σωτηρία και θεραπείες με το κιλό στους εύπιστους γιάνκηδες.

Για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα, εναλλάσσουμε την εικόνα με το κείμενο που τα συνοδεύει.

ΚΕΙΜΕΝΟ: «Είσαι έτοιμος για έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις; Εναν κόσμο γεμάτο με πιθανότητες; Εναν διφορούμενο και περιπετειώδη κόσμο; Εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά στον κόσμο, να βρεθείς στην πρώτη γραμμή της συλλογής πληροφοριών, της αντιτρομοκρατικής πολιτικής, της αποτροπής διασποράς πυρηνικών όπλων».

ΕΙΚΟΝΑ: Οι εικόνες αλλάζουν γρήγορα. Διαχέονται η μία μέσα στην άλλη και σχηματίζουν μια νέα, ενιαία, σαγηνευτική. Το Αγαλμα της Ελευθερίας, η αστερόεσσα, ο Λευκός Οίκος. Εικόνες από τη Βόρειο Κορέα, το Ισλάμ. Μιναρέδες και Δυτικοί. Οπλα. Κάποιοι τοποθετούν τη γόμωση σε πυραύλους. Πρέπει να είναι πυρηνικά όπλα. Εικόνες από ένα αεροπλάνο που έχει συντριβεί. Τρομοκρατία.

ΚΕΙΜΕΝΟ: «Προστατέψτε την Αμερική. Διασφαλίστε την ενημέρωση των διαμορφωτών της πολιτικής μας. Υπηρετήστε στην Ουάσινγκτον και στο εξωτερικό. Γίνετε επιχειρησιακός πράκτορας, υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, συντονιστής επιχειρήσεων, αναλυτής στο τμήμα γλωσσών. Γρήγοροι ρυθμοί. Μεγάλη απήχηση. Μια καριέρα με νόημα, πατριωτισμό, επαγγελματισμό».

ΕΙΚΟΝΑ: Καλοντυμένοι άνθρωποι. Δυτικές φορεσιές. Χαμογελούν, λες και διαφημίζουν οδοντόπαστα. Σφίγγουν χέρια, συνεδριάζουν. Κινούνται χωρίς να τραβούν την προσοχή. Αδιάφορα αψεγάδιαστοι. Ενα τρένο έχει εκτροχιαστεί. Εικόνες από μικροσκόπιο. Βιοχημική απειλή; Η Νέα Υόρκη λαμποκοπά μες στο σκοτάδι. Ενα κόσμημα από ατσάλι, μπετόν και καλά αποθηκευμένος πλούτος. Το Πεντάγωνο στιβαρό, απαραβίαστο.

ΚΕΙΜΕΝΟ: «Δεν είναι μια απλή δουλειά. Είναι τρόπος ζωής για αξιοσημείωτους ανθρώπους, ακέραιους. Με ταλέντο στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην επικοινωνία, στις ξένες γλώσσες. Που έχουν σωστή κρίση και πατριωτισμό. Γίνετε μέλος σε μια αποστολή που μας ξεπερνά όλους μας. Είστε έτοιμοι για έναν διαφορετικό κόσμο; Μπείτε στην Εθνική Μυστική Υπηρεσία (National Clandestine Service) της CIA. Το έργο ενός έθνους. Το κέντρο των πληροφοριών».

ΕΙΚΟΝΑ: Αμερικανοί σε δημόσια γιορτή. Σημαίες, πολλές. Μια πινακίδα αυτοκινήτου. Τι λέει; Love USA (Αγαπώ τις ΗΠΑ). Εικόνες από τον κόσμο. Ινδία, Κίνα, Ευρώπη, Αφρική. Πάλι φαίνονται οι δικοί μας. Καλοξυρισμένοι άντρες και κομψές γυναίκες απ’ όλες τις φυλές του Ισραήλ. Ολοι, ένα. Κοινός ο σκοπός. Η αυτοκρατορία είναι παντού. Η λέξη «πατριωτισμός» έρχεται και ξανάρχεται. Στοιχειώνει το βίντεο. Πατριωτισμός τίνος; Προς ποια πατρίδα; Η απάντηση, στο τέλος. Ολες οι φωτογραφίες που προηγήθηκαν ενώθηκαν σε μία σφαίρα. Σχημάτισαν την υδρόγειο! Το έθνος της CIA είναι οι ΗΠΑ και εκείνες είναι ο κόσμος ολάκερος. Αυτό καλούνται να υπηρετήσουν οι… υποψήφιοι στο πλανητικό ριάλιτι που έχει απλώσει δίχτυα και στο Internet, στη δημοφιλέστατη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που λέγεται Facebook.

Espresso News

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.