Saturday, 29 February , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 6 - 2010

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία. Το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης Ερντογάν και στρατηγών βαθαίνει κι άλλο. Η κυβέρνηση για πρώτη φορά στην ιστορία δεν δέχτηκε τον στρατηγό που του Ανώτατο Στρατιωτικό Σώμα επέλεξε για τη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ! Η εναλλακτική λύση που υπήρχε ήταν ο μέχρι σήμερα αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής Αττίλα Ισίκ,ο οποίος πριν από λίγο υπέβαλλε τη παραίτησή του! Έτσι η θέση του Α/ΓΕΣ ,παραμένει κενή,αλλά το σημαντικότερο ,είναι ότι η επίδειξη δύναμης που επιχειρεί η κυβέρνηση Ερντογάν έναντι των στρατηγών.

Η κυβέρνηση Ερντογάν αρνήθηκε τη τοποθέτηση του Ισγίζ,γιατί έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει για την υπόθεση μιας διαταγής που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Επίσης εκτός κρίσεων έμεινε ο διοικητής του 3ου ΣΣ Σαλντιράϊ Μπερκ ως υπ΄ αριθμόν ένα ύποπτος στην υπόθεση «Ερζιντζάν» στο πλαίσιο της δίκης Εργκένεκον. 11 στρατηγοί,πτέραρχοι και ναύαρχοι οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν για το σχέδιο Βαριοπούλα, παρέμειναν στάσιμοι.

Καθώς η πλήρης εικόνα της νέας ηγεσίας των ΤΕΔ θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές, πανεπιστημιακοί ή πολιτικοί που εμφανίστηκαν στα χθεσινοβραδινά έκτακτα δελτία και εκπομπές, προσπαθούσαν να διατηρήσουν την αντικειμενικότητα και να κρύψουν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι «το ΑΣΣ δεν μπόρεσε να περάσει τις θέσεις του στην κυβέρνηση» και η μία φράση που ακουγόταν αδιάκοπα ήταν: ’πρώτη φορά’.

Ήταν η ‘πρώτη φορά’ που το Ανώτατο Στρατιωτικό Σώμα δεν έκανε αυτό που κάνει πάντα: να επιβεβαιώσει απλώς αποφάσεις ειλημμένες και γνωστές εκ των προτέρων,  πρώτη φορά, που ο πρωθυπουργός δεν συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις του ΑΣΣ και, μάλιστα, καθόλου την τέταρτη και τελευταία ημέρα.

Χαρακτηριστικοί των ανωτέρω είναι οι σημερινοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι εφημερίδων: «Αα! είδες η δημοκρατία;» (Ταράφ), «Ο στρατός επέμεινε-Ο Ερντογάν διέγραψε» (Μιλλιέτ), «Μισή κενή λίστα το αποτέλεσμα» (Ραντικάλ), «Άγκυρα: κουρνιαχτός και σύγχυση» (Τζουμχουριέτ), «Ασύμμετρες κρίσεις» (Γιενί Τσαγ).

Η Άγκυρα ζει φέτος το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων 130 ετών και ο υδράργυρος φαίνεται ότι θα παραμείνει ψηλά και στο πολιτικό θερμόμετρο της τουρκικής πρωτεύουσας τις επόμενες ημέρες

http://www.sigmalive.com/news/international/293732

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.