Thursday, 22 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Κοινοποίηση

Προς

Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια
Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κο Γεώργιο Παπανδρέου
Πρόεδρο της Βουλής Κο Φίλιππο Πετσάλνικο
Υπουργό Παιδείας Κα Άννα Διαμαντοπούλου
Πρόεδρο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κο Αντώνη Σαμαρά
Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Κα Αλέκα Παπαρήγα
Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Κο Σπύρο Καρατζαφέρη
Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Κο Αλέξη Τσίπρα

Κυρίες και Κύριοι της Ελληνικής Κυβέρνησης,
Κυρίες και Κύριοι της Αντιπολίτευσης,

Αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή Αγανάκτησης όχι μόνο σε σας αλλά σε όλους όσοι
κυβερνούν, κυβέρνησαν και θα κυβερνήσουν αυτή την Χώρα.
Τη Χώρα που ανέχτηκε τόσα δεινά, που ταπεινώθηκε συχνότατα, που «βιάστηκε» άπειρες φορές αλλά έδωσε αμέτρητες ευκαιρίες σε πολλούς από εσάς, τους κυβερνώντες, να σταδιοδρομήσετε, να ευημερήσετε και να δοξαστείτε με μόνο αντάλλαγμα την ελπίδα ότι τόσες μεγαλόπνοες υποσχέσεις θα κατέληγαν κάποια στιγμή σε ένα αποτέλεσμα που θα εξασφάλιζε τον ελάχιστο σεβασμό που όλοι μας αξίζαμε.

Σήμερα χρησιμοποιούμε το δικαίωμά μας να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή για να σας θυμίσουμε ορισμένα γεγονότα του παρελθόντος, αλλά και ορισμένα σύγχρονα που ζούμε αυτές τις μέρες.
Προφανώς, Κυρίες και Κύριοι, τα έχετε ξεχάσει!

Ας θυμηθούμε λοιπόν την δεκαετία του ΄50 και του ΄60 όπου οι τότε κυβερνώντες έστελναν τους γονείς μας με τα τρένα στις φάμπρικες της Γερμανίας γεμίζοντας τις τσέπες τους με τα πριμ των Ευρωπαίων. 100 γερμανικά Μάρκα κατά κεφαλή πλήρωναν οι Γερμανοί στους κυβερνώντες. Τα σχόλια της εποχής φυσικά κολακευτικά για τους κυβερνώντες λες κι έκαναν χάρη στους γονείς μας που θα τρώγανε το ψωμί της ξενιτιάς χωρίς ημερομηνία επιστροφής.
Εστάλησαν δίχως εφόδια, δίχως προδιαγραφές, δίχως προετοιμασία την στιγμή που άλλοι μετανάστες από γειτονικές μας χώρες στα Βαλκάνια εστάλησαν από τους δικούς τους ανθρώπους έστω με ένα χαρτί στα χέρια τους που να επιβεβαιώνει ότι κάτι τους έμαθε η πατρίδα τους. Ότι κάτι τους έδωσε ως εφόδιο και ας ήτανε μισό.
Ο ένας τσαγκάρης, ο άλλος χτίστης, ο επόμενος ράφτης, κάτι τέλος πάντων!
Γι΄ αυτό το λόγο και οι μισθοί τους ήταν έως και 30 % μεγαλύτεροι από αυτόν που έπαιρναν οι δικοί μας γονείς.
Τις οικονομίες τους τις κάνανε κομπόδεμα. Πάλι όφελος για την πατρίδα. Ένα οικοπεδάκι, ένα σπιτάκι, ένα χωραφάκι. Πάντα κάτι να έχουμε στην πατρίδα.
Πάλι όφελος για το κράτος, το πολυπόθητο συνάλλαγμα να ρέει, να ενισχύσουμε την πατρίδα αδελφέ!

Δεκαετία του ΄60 και ΄70

Πολιτική αστάθεια, ο μετανάστης πάλι παρόν! Να στηρίξει με όλα τα μέσα, υλικά και ηθικά.
Μέσα σε όλα τα δύσκολα ποτέ δεν ξεχάσαμε την ταυτότητά μας, την κουλτούρα μας, τη γλώσσα μας, τα έθιμά μας και πάντα τα μεταλαμπαδεύαμε σε όλους όσους ερχόμασταν σε επαφή. Σε όλα αυτά, χρήσιμά μας εργαλεία ήταν τα σχολεία μας, τα οποία πλέον τα επισκέπτονται μετανάστες τρίτης γενιάς, όπως λέτε εσείς, και αν προλάβουν, σύμφωνα με τις δυσμενείς εξελίξεις που έχουμε, ίσως και μετανάστες τέταρτης γενιάς.

Δεκαετία του ΄80 και ΄90

Ήταν τα χρόνια που τα μεταναστόπουλα της δεύτερης γενιάς κλήθηκαν από την Ελλάδα να γυρίσουν για να σπουδάσουν με διάφορα εισαγωγικά πλεονεκτήματα. Με το αζημίωτο βέβαια! Κάθε μεταναστόπουλο ενισχυόταν με επιταγή 1000 Μάρκων μηνιαίως, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για την ελληνική οικονομία του ΄80.

Δεκαετία του ΄90 και 2000

Σταδιακή απαξίωση των απολυτηρίων των Τμημάτων Μητρικής Γλώσσας της Βάδης Βυρτεμβέργης. Απαξίωση των απολυτηρίων γενικότερα σε όλη την ομογένεια σε όλο τον κόσμο. Ανύπαρκτος σχεδιασμός και συνεχής αλλαγή πλεύσης στην παιδεία από όλους τους Υπουργούς Παιδείας. Ένα απόλυτο χάος που καλούνται να πληρώσουν γονείς και μαθητές.
Η παραπαιδεία ανθεί στην Ελλάδα, όπως τα δηλητηριώδη μανιτάρια, και μεταφέρεται και στην ομογένεια.
Πότε πια θα υπάρξει νοικοκύρεμα, ορθολογισμός, αναδιοργάνωση, σωστός σχεδιασμός;

Το παρόν

Άτακτη υποχώρηση βαφτισμένη στο όνομα του νοικοκυρέματος. Κανένας διάλογος με την ομογένεια. Στο Υπουργείο εισηγητές που ποτέ δεν επισκέφθηκαν σχολεία του εξωτερικού.
Εισηγητές που συγκρίνουν τη Γερμανία με τη Ζιμπάμπουε και εισηγούνται αφρικάνικες λύσεις για την ευρωπαϊκή ήπειρο.
300.000 ομογενείς σε 16 διαφορετικά ομόσπονδα κρατίδια με 3 διαφορετικά ελληνόγλωσσα συστήματα παιδείας.
Οι εισηγητές λένε ότι δεν μπορούν να νομοθετούν ειδικά. Μια λύση για όλους. Λύση για τη Βαυαρία, χάος για τη Βάδη Βυρτεμβέργη. Από πηγές του Υπουργείου ακούμε να λένε πως όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν ομαλά. Σχεδιασμός και ζητούμενο να μειωθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό. Για το κρατίδιο μας σχεδόν στο μισό. Ποια ομαλή λειτουργία εξασφαλίζεται έτσι;
Ποιος από όλους εμάς διαφωνεί με την εφαρμογή σωστών ορθολογιστικών σχεδιασμών; Ποιος από εμάς δεν δέχεται τον διάλογο; Ποιος από εμάς δεν αναγνωρίζει την άθλια οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα;
Ποιος από εμάς δεν έβαλε πλάτη στο παρελθόν σε κάθε δύσκολη στιγμή που περνούσε η Ελλάδα;

Τι ζητήσαμε

Ζητήσαμε να μας αντιμετωπίσετε ισάξια. Να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να δείτε επί τόπου την κατάσταση. Πώς νομοθετείτε δίχως να είστε σίγουροι περί τίνος πρόκειται; Μας προτείνατε διάλογο κατόπιν εορτής. Τι θεωρείτε, νομίζετε ότι εμείς ζούμε σε χώρα λεπρών;

Κυρίες και κύριοι Κυβερνώντες,

Ζούμε σε οργανωμένες Χώρες. Στις Χώρες όπου όλοι εσείς έχετε σπουδάσει και πήρατε τα πτυχία σας, τα μεταπτυχιακά σας και τα διδακτορικά σας. Στις χώρες όπου οι πολίτες δεν αιφνιδιάζονται από τις κυβερνήσεις τους. Όπου όλα προγραμματίζονται και σχεδιάζονται.
Όπου τα συμβόλαια έχουν αξία και τηρούνται οι όροι τους. Όπου τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σέβονται τους μαθητές και φοιτητές τους. Όπου οι τοπικές κοινωνίες, πόλεις, κοινότητες και δήμοι μας έχουν εντάξει στο σχεδιασμό τους. Όπου εμείς, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ζητούμε γραπτώς με την υπογραφή μας τις αίθουσες διδασκαλίας και υλικοτεχνικό υλικό για την ερχόμενη σχολική χρονιά έγκαιρα.
Διότι οι αρχές στα οργανωμένα κράτη δεν περιμένουν έως την ύστατη στιγμή για να προγραμματίσουν.
Δεν περιμένουν να έρθει ο Σεπτέμβρης για να πούνε σε μαθητές, δασκάλους και γονείς πότε και πού θα στείλουν τα παιδιά τους. Εάν θα υπάρξουν αρκετές αίθουσες , εάν μέσα από τον εξορθολογισμό της Ελλάδος, που μάλλον θεωρεί ότι όλοι λειτουργούν με τον ελληνικό τρόπο, συνυπολογίσουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που καλούμαστε να εκπληρώσουμε εμείς!

Κυρίες και κύριοι Κυβερνώντες,

Ο δικός μας λόγος απέναντι στις τοπικές αρχές έχει ακόμη δεσμευτική αξία και σας παρακαλούμε να μην κάνετε τα πάντα για να τον απαξιώσετε.
Όλα εδώ λειτουργούν με βάση την δική μας αξιοπιστία, κάτι που προφανώς εσείς δεν έχετε εκτιμήσει ανάλογα!

Για τι δεν ευθυνόμαστε εμείς!

Δεν ευθυνόμαστε σε καμία περίπτωση για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
Δεν ευθυνόμαστε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Δεν ευθυνόμαστε για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
Δεν ευθυνόμαστε για τον σκανδαλώδη τρόπο χρηματισμού των διάφορων πολιτικών.
Δεν ευθυνόμαστε για το σκάνδαλο SIEMENS.
Δεν ευθυνόμαστε για τα σκάνδαλα που διέπραξαν κατά καιρούς διάφοροι συντονιστές που τοποθετήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.
Δεν ευθυνόμαστε γενικότερα για τα σκάνδαλα που μαστίζουν την πατρίδα μας.

Τι περιμένουμε από εσάς

Να συνυπολογίζετε τις εκτιμήσεις μας και να τις προσμετράτε με σοβαρότητα. Να σχεδιάζετε με γνώμονα τις συνθήκες που υπάρχουν στην Ευρώπη εφ΄ όσον έχετε ζήσει όλοι σας έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα εδώ. Όλοι σας γνωρίζετε πώς λειτουργούν τα οργανωμένα κράτη. Όλοι σας γνωρίζετε εξ αρχής τη χρονική στιγμή της έναρξης της θητείας σας και τη λήξη αυτής όταν υπηρετείτε σε ευρωπαϊκές διοικητικές θέσεις, είτε σαν Επίτροποι της Ένωσης είτε ως ανώτατοι υπάλληλοι σε οποιεσδήποτε ευρωπαϊκές υπηρεσίες.
Πράξτε το καθήκον σας σωστά διότι το απαιτούμε, το αξίζουμε και μας το οφείλετε.

Ας συγκρατήσουμε το εξής:

Κυρίες και κύριοι Κυβερνώντες,

Δεν έχετε εκπληρώσει το χρέος σας απέναντι στην Ομογένεια. Πρέπει να κάνετε πάρα πολλά ακόμη!

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων
Βάδης Βυρτεμβέργης

Ο Πρόεδρος Ο Εκπρόσωπος Τύπου
Σαλτσογλίδης Αναστάσιος Κήπας Αθανάσιος

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.