Saturday, 24 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Το θέμα του ονόματος για τα Σκόπια έχει ΠΛΕΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!..

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Αύγουστος - 19 - 2010

skopia3Εφ’ όσον  αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες, η Κυβέρνησίς «μας» έχει ήδη συμφωνήσει με αυτήν του ψευδοκρατιδίου των Σκοπίων επί του θέματος της ονομασίας του. Το ψευδοκρατίδιο αυτό που, ως γνωστόν, ίδρυσε ο αναθεματισμένος Εβραιοκροάτης Γιόζεφ Μπρόνζ Τίτο, ακριβώς προ των βορείων συνόρων μας, με σαφή την πρόθεσι να υφαρπάξει την Μακεδονία μας, αφού θα δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην διεθνή κοινή γνώμη – και δυστυχώς το επέτυχε αφού οι δικές μας κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν ως έδει – θα λάβει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

Η ονομασία αυτή συν τω χρόνω θα.. απλοποιηθεί και θα απομείνει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σκέτο, οπότε συνδυαζόμενο με τις εδαφικές, εθνοτικές, γλωσσικές, ιστορικές και γενικώς αλυτρωτικές θέσεις των Σκοπίων, ας ετοιμασθούμε για την μεγαλύτερη ήττα της χώρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: Να χάσουμε την Μακεδονία μας. Και μάλιστα χωρίς πόλεμο!… Αφού μια ολόκληρη σειρά ριψάσπιδων πολιτικών ηγετών «μας», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενέδωσε στην αρπαγή.

Βεβαίως, το ψευδοκρατίδιο αυτό έτυχε ισχυράς υποστηρίξεως για να επιτύχει στον ιταμό στόχο του Τίτο και των διαδόχων του. Κατ’ αρχήν οι Εγγλέζοι, στην συνέχεια (και δυστυχώς!…) οι τότε Ελληνες (;) κομμουνιστές, και μετά οι… «φίλοι και σύμμαχοι» Αμερικανοί – οι οποίοι, σημειωτέον, κατ’ αρχήν είχαν ταχθεί, δια του τότε ΥΠΕΞ τους Εντουαρντ Στετίνιους υπέρ της Ελλάδος – υπεστήριξαν με περίσσιο ενθουσιασμό (!) το περί ονομασίας …αίτημα του ψευδοκρατιδίου.

Τούτο όμως επ’ ουδενί συνιστά λόγο για τοιαύτη εθνική μειοδοσία εκ μέρους των πολιτικών που, μεταπολεμικώς, μας κυβέρνησαν.

Το ζήτημα της ονομασίας ήτο και είναι μέγα και εφ’ όσον το ψευδοκρατίδιο αυτό επονομασθεί «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ανοίγονται διάπλατα οι διπλωματικές οδοί για την υφαρπαγή της Αμαζόνας του Ελληνισμού.

Της Μακεδονίας μας δηλαδή  για την οποία έχουν χυθεί ποτάμια αίματος από τους Ελληνες, καθώς η γεωπολιτική της θέσις δημιουργούσε ανέκαθεν βλέψεις γι’ αυτήν από το σύνολο των βορείων γειτόνων μας.

Μέχρι και πριν από 100 περίπου έτη δια των Μακεδονικών πολέμων – που δεν διδάσκονται, βεβαίως, σήμερα στα παιδιά μας με την γελοία δικαιολογία ότι εάν εδιδάσκοντο θα διεγείροντο… εθνικιστικές εξάρσεις στη νέα γενιά.

Ο μόνος πολιτικός που στην προκειμένη περίπτωση αντιστάθηκε κάπως – δια της προβολής «ΒΕΤΟ» στην αξίωσι των Αμερικανών να εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – ήταν ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος. Και γι’ αυτό τον έφαγε πολιτικώς το σκοτάδι, κατά την προσωπική μου άποψι.

Η αλήθεια να λέγεται. Είδε την κερκόπορτα που διηνοίγετο δια της εισόδου του ψευδοκρατιδίου στο ΝΑΤΟ. Και ανεξαρτήτως όσων του καταλογίζονται για λάθη και παραλείψεις στα έτη που διακυβέρνησε την χώρα επί άλλων θεμάτων, στο συγκεκριμένο πάτησε πόδι.

Κλείνοντας αυτή την σύντομη, θλιβερή αναφορά στην μεγίστη εθνική υπόθεσι της Μακεδονίας, έχω να επισημάνω και τον σκοτεινό ρόλο που επ’ αυτής διεδραμάτισε και διαδραματίζει ο γνωστός Εβραιο-Ουγγρο-Αμερικανός επιχειρηματίας (διάβαζε και μεγαλοκαρχαρίας) Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει οικονομικώς το περίεργο αυτό κρατικό μόρφωμα, όχι μόνον διαβλέποντας στο… μεζέ Μακεδονία, αλλά και διότι

χαρακτηρίζεται από ιδιαιτέρως… «φιλελληνικά» αισθήματα. Τον είδαμε εξ άλλου και προσφάτως με αφορμή την οικονομική μας κρίσι. Προσέξατε  τον συγκεκριμένο κύριο, διότι συνεχώς θα τον βρίσκουμε μπροστά μας.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

http://www.elora.gr/portal/

3 Σχόλια

 1. OGEROSTOUMORIA έγραψε,

  Ο κακός Τίτο (που ήταν και Εβραίος!!) οι κακοί Αμερικάνοι , ο κακός ο επιχειρηματίας (που είναι και αυτός Εβραίος ) πάλι οι άλλοι φταίνε !!!!!!!!!!!!!! Ήμαρτον Ήμαρτον Ήμαρτον
  Βρε ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ξεχνάτε πολύ εύκολα . Ξεχάσαμε ότι μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο ήμασταν με τους νικητές και αντί να αντιδράσουμε όταν αποκάλεσε ο Τίτο τα Σκόπια Μακεδονία κάναμε την κότα . Ξεχάσαμε ότι και μετά δεν κάναμε τίποτα σε κανένα επίπεδο (πολιτικό ή ιστορικό) Ξεχάσαμε με πιο όνομα αναγνωρίσαμε εμείς τα Σκόπια στον ΟΗΕ ( Ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) . Ξεχάσαμε ότι μετά το εμπάργκο εμείς μέσω Βουλγαρίας τους πηγαίναμε πετρέλαιο ,πρώτες ύλες ,τρόφιμα και άλλα γιατί πάνω από το εθνικό συμφέρον υπάρχει το κέρδος του Έλληνα !!
  Πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους να βγούμε από το καβούκι μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας . ΔΕΝ φταίει κανείς άλλος εκτός από εμάς . ΕΜΕΙΣ μόνο φταίμε για όλα ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ……… Εμείς γιατί εκλέγουμε αυτούς που μας κυβερνάνε , εμείς γιατί δεν συμμετέχουμε ,εμείς γιατί δεν αντιδρούμε , εμείς γιατί έχουμε ξεχάσει το καλό του συνόλου και έχουμε κλειστεί στο καβούκι του εαυτού μας εμείς που πάνω από την πατρίδα βάζουμε το κέρδος μας . Ας κοιτάξει λοιπον στον καθρεπτη ο καθένας μας και ας ρωτήσει τον εαυτό του ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ????

  Σχολιάστηκε: Αύγουστος 19th, 2010 at 6:44 μμ

 2. OGEROSTOUMORIA έγραψε,

  Υ.Σ. Θέλω να γράψω και για μας .
  Είμαστε λίγο μαζοχιστές αλλά και δεν αλλάζουμε εύκολα . Ενώ είμαστε από τις φυλές που προσαρμόζονται πολύ εύκολα μεγαλουργούμε στα ξένα πανεπιστήμια και στα δικά μας τα κάνουμε χάλια .
  Οι Σπαρτιάτες δεν πήγαν να πολεμήσουν στον Μαραθώνα γιατί δεν τους έβγαινε το φεγγάρι , ενώ ο Λεωνίδας με 300 πολέμησε τους Πέρσες στις Θερμοπύλες ολομόναχος .
  Κλείσαμε τον Κολοκοτρώνη στην φυλακή γιατί ήταν ήρωας και ο Παπαφλέσσας που ήταν στην κυβέρνηση έγινε ήρωας αφού πέταξε την υπουργική καρέκλα . Σκοτώσαμε τον Καποδίστρια γιατί ήθελε να κάνει κράτος και φέραμε τον Όθωνα , εμείς που δεν θέλαμε ποτέ κάποιον ξένο στο σβέρκο μας και δεν βγάλαμε ούτε βουλευτή τον Βενιζέλο τον μεγαλύτερο πολιτικό της Ελλάδος . Αυτοί είμαστε και σήμερα που φωνάζουμε για τους πολιτικούς όταν έρχονται οι εκλογές πάλι ψηφίζουμε τους ίδιους ή τα παιδιά τους , και αφού τους ψηφίσουμε την επόμενη ημέρα τους βρίζουμε . ΔΕΝ τους αλλάζουμε γιατί δεν συμμετέχουμε δεν είμαστε εμείς στην πρώτη γραμμή, εμείς που πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο . Καθόμαστε στον καναπέ ρουφάμε τον φραπέ μας και ωχ αδελφέ εγώ θα αλλάξω τη κοινωνία ……………..Το κακό είναι ότι και οι νέοι έχουν πρότυπο εμάς και διαιωνίζεται η κατάσταση .
  Μια κατάσταση που μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε αλλά πρώτα πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και να συμμετέχουμε ……….
  Και ο ποιητής έχει απόλυτο δίκιο
  Ένα το χελιδόνι κι άνοιξη ακριβή ….. Για να γυρίσει ο ήλος θέλει δουλειά πολύ…..

  Σχολιάστηκε: Αύγουστος 19th, 2010 at 7:09 μμ

 3. OGEROSTOUMORIA έγραψε,

  Υ.Σ 2 Ο μόνος πολιτικός που στην προκειμένη περίπτωση αντιστάθηκε κάπως – δια της προβολής «ΒΕΤΟ» στην αξίωση των Αμερικανών να εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – ήταν ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος. Και γι’ αυτό τον έφαγε πολιτικώς το σκοτάδι, κατά την προσωπική μου άποψη.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ο καταλληλότερος αντιστάθηκε !!!!!!!!!!!!!! Βρε ΟΥΣΤ ΚΑΙ ξανά ΟΥΣΤ Πάλι ξεχάσαμε πια άλλα κράτη ήταν να μπουν στο ΝΑΤΟ και την αντίδραση της Γαλλίας και της Γερμανίας και ο καταλληλότερος ε πρόταξε τα στήθη του η αλήθεια να λέγετε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βρε ΟΥΣΤ ΚΑΙ ξανά ΟΥΣΤ(δις)

  Σχολιάστηκε: Αύγουστος 19th, 2010 at 7:19 μμ

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

  Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.