Thursday, 22 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Τούρκεψαν κάποιοι ιεράρχες εθελοντικά, αλλά στα μουλωχτά

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 24 - 2010

Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί…

Ο «καλός φίλος» της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε, πως οι «τουρκοποιήσεις (Ελλήνων;) μητροπολιτών, βρίσκεται σε καλό δρόμο…».

Μια ακόμα είδηση που πέρασε ασχολίαστη στο κουβάρι των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Για την ιστορία όμως, το Φερμάνι του 1862, το οποίο διέπει τη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου σήμερα, επιβάλλει ο Πατριάρχης να είναι γεννημένος Τούρκος και ο πατέρας του επίσης να είναι γεννημένος Τούρκος.

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, που βλέπει προβλήματα στην διαδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, λόγω έλλειψης Τούρκων μητροπολιτών, υποστηρίζει ότι «η εξέλιξη αυτή (σ.σ. της τουρκοποίησης των Ιεραρχών) είναι εξαιρετικά σημαντική για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μια και η Άγκυρα θέτει ως προϋπόθεση ο εκάστοτε Πατριάρχης να είναι κάτοχος της τουρκικής υπηκοότητας».

Άραγε έχουν αλλάξει οι Κανονισμοί και το Φερμάνι του 1862 που διέπουν την ύπαρξη και λειτουργία του «οικουμενικού» Πατριαρχείου σήμερα; Ή η υπόθεση όλη δεν είναι παρά μια ακόμα νίκη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής; Εθελοντικά τουρκοποιούνται Έλληνες ιεράρχες, ενώ κάποτε άλλοι πατριώτες, μαρτύρησαν και αγιοποιήθηκαν για να μην τουρκέψουν…

Ο κ. Βαρθολομαίος, εφόσον πιστεύει ότι ηγείται της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας, έπρεπε να κάνει προσπάθειες να ελληνοποιήσει τους ιεράρχες και τον εαυτό του. Να τους τουρκοποιήσει ήθελε και ο Αλή Πασάς!

Το θέμα της χορήγησης χορήγησης τουρκικής υπηκοότητας στους Ιεράρχες του Θρόνου (σ.σ. Ιεράρχες Απόδημου Ελληνισμού και Ιεράρχες Νέων Χωρών) από το εξωτερικό είχε τεθεί κατά την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, στην Πρίγκηπο τον Αύγουστο του 2009.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20 Ιεράρχες του Πατριαρχείου από όλο τον κόσμο υπέβαλαν αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες. 14 Ιεράρχες ήδη έλαβαν την τουρκική υπηκοότητα ενώ δεν εγκρίθηκε η αίτηση του Αυστρίας κ. Μιχαήλ.

Οι πρώτοι 14 Ορθόδοξοι Μητροπολίτες που έγιναν …Τούρκοι είναι:

Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Δαρδανελλίων κ. Νικήτας. Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος. Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος. Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος. Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Μιλήτου κ. Απόστολος. Μπουένος Άϊρες κ. Ταράσιος. Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος. Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος. Πισιδίας κ. Σωτήριος. Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Σύμης κ. Χρυσόστομος.

Αναπάντητο εξακολουθεί να μένει από το «οικουμενικό» Πατριαρχείο το ερώτημα που είχε υποβάλλει το «Κ» στις 12 Οκτωβρίου 2010, δηλαδή δύο μέρες πριν από την επίσημα αναγγελία της τουρκικής κυβέρνησης για την τουρκοποίηση των 14ων Ιεραρχών, αναφορικά με το εάν είναι αλήθεια  ή όχι ότι οι Κανονισμοί και το Φερμάνι του 1862, το οποίο διέπει τη λειτουργία του Πατριαρχείου σήμερα, επιβάλλει ο Πατριάρχης να είναι γεννημένος Τούρκος και ο πατέρας του επίσης να είναι γεννημένος Τούρκος.

Όσο τηρεί ειδήμονα σιωπή το Πατριαρχείο, τόσο επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Βαρθολομαίος συνειδητά εξαπάτησε τους Ιεράρχες των Επαρχιών του τάζοντάς τους «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».(www.kalami.net)

Θέλουμε να ρωτήσουμε ιδιαίτερα, τον Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο και τον Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο τι θα πουν στους πιστούς στον χώρο που ιερουργούν για τους Κρητικούς Αγίους -τον αξιοσέβαστο ράφτη Ηρακλείου Κρήτης Μύρωνα (*), που αγιοποιήθηκε επειδή μαρτύρησε στα χέρια των Τούρκων κατακτητών, επειδή δεν θέλησε να τουρκέψει… Ή, αν θα πάνε να λειτουργήσουν στην κεντρικότερη εκκλησία του Ρεθύμνου των «Τεσσάρων Μαρτύρων», προς τιμήν των τεσσάρων πατριωτών που αγιοποιήθηκαν για τον ίδιο λόγο…

Και τι έχουν να πουν για τους χιλιάδες Τουρκοκρητικούς, που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους μετά την απελευθέρωση της Κρήτης, επειδή είχαν τουρκοποιηθεί για να επιζήσουν…

Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί…

ΥΓ. Τι έχει να πει για όλα αυτά ο κ. Άνθιμος;  Επειδή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ποιεί τη νήσσα περί τα πολιτικά…

—-

(*) Τρεις αγίους Μύρωνες διαθέτει η Ορθόδοξη Εκκλησία: Τον  ασκητή-επίσκοπο Κρήτης,  άγιο Μύρωνα, του χωρίου που πήρε το όνομά του (όπου αρχαία Ραύκος), τον επίσης κρητικής καταγωγής,  που μαρτύρησε επί αύτοκράτορα Δέκιου, το 250 μ.Χ. και τον Κατρινό ράφτη που μαρτύρησε  στις 20 Μαρτίου 1793 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τους Τούρκους.

http://www.styx.gr/

2 Σχόλια

 1. OGEROSTOUMORIA έγραψε,

  Ξυπνάτε αδέλφια . Η αλήθεια είναι η Ιστορία και αν δεν γνωρίζεις ιστορία σου πουλάνε φύκια και μεταξωτές κορδέλες . Πώς τουρκεύει ένας όταν γίνεται Τούρκος υπήκοος ή όταν έχει τουρκική συνείδηση ? Δηλαδή όλοι οι υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν Τούρκοι? Ο Πατριάρχης ο Γρηγόριος ο Ε΄ δεν ήταν Τούρκος υπήκοος ? Και γιατί κρίνουμε τον Βαρθολομαίο εμείς οι Ελληναράδες τόσο επιπόλαια ? Σήμερα πρέπει να πολεμάς με όλα τα μέσα και να μπορείς να ελίσσεσαι χωρίς να χάνεις τον τελικό σκοπό σου . Και ο τελικός σκοπός είναι να παραμείνει το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη . Ξυπνάτε αδέρφια . Μην νομίζεται ότι όποιοι προσπαθούν είναι πουλημένοι και εμείς είμαστε οι Καθαροί Έλληνες ………… Και μια και αναφέραμε για Ιστορία ας θυμηθούμε λίγα πράγματα για τον Γρηγόριο Ε΄τον οποίο τον απαγχόνισαν στις 10 Απριλίου 1821 , την Κυριακή του Πάσχα

  Σχολιάστηκε: Οκτώβριος 24th, 2010 at 1:52 μμ

 2. OGEROSTOUMORIA έγραψε,

  Τον Πατριάρχη τον είχαν κλείσει φυλακή . Εν τω μεταξύ στα Πατριαρχεία, όπου είχαν συγκεντρωθεί για την εκλογή νέου πατριάρχη, οι αρχιερείς, οι ηγεμόνες Αλέξανδρος Καλλιμάχης και Σκαρλάτος Καλλιμάχης, ο μέγας διερμηνέας, ο μέγας λογοθέτης της Εκκλησίας Στέφανος Μαυρογένης, οι πρόκριτοι και οι προϊστάμενοι των Συντεχνιών, διάβασε πάλι ο μέγας διερμηνέας το διάταγμα για την έκπτωση του πατριάρχη και την εκλογή νέου:ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ!!!!!!!!!!!
  «Επειδή ο πατριάρχης Γρηγόριος εφάνη ανάξιος του πατριαρχικού θρόνου, αχάριστος και άπιστος προς την Πύλην και ραδιούργος, γίνεται έκπτωτος της θέσεώς του και τω προσδιορίζεται διαμονή εις το Καδίκιοϊ μέχρι δευτέρας διαταγής… Μη επιθυμούσα η Υψηλή Πύλη να στερήσει τους πιστούς της υπηκόους από της πνευματικής κηδεμονίας του κοινού πατρός των, διατάττει να εκλέξωσι πατριάρχην κατά την ανέκαθεν συνήθειά των».

  Η εκλογή όμως καθυστερούσε. Οι καταλληλότεροι για τον πατριαρχικό θρόνο αρχιερείς παρακαλούσαν να μην εκλεγούν. Έφθασε τότε νέα, αυστηρή διαταγή της Πύλης, να γίνη αμέσως η εκλογή. Τελικά δέχθηκε ο Πισιδίας Ευγένιος, Φιλιππουπολίτης. Εφοδιάσθηκε αμέσως με τη συστατική αναφορά και πήγε στην Πύλη σύμφωνα με τα καθιερωμένα. Όταν γύρισε, έγινε δεκτός με τις συνηθισμένες τυπικές τιμές και επακολούθησε η δοξολογία μέσα σε ατμόσφαιρα κατήφειας, θλίψεως και αγωνίας.

  Μετά την αναχώρηση από την Πύλη του νέου πατριάρχη οι τούρκοι βγάλανε από τη φυλακή τον πατριάρχη Γρηγόριο, τον επιβίβασαν πάλι σε ακάτιο με συνεπιβάτη τον κοτσίμπαση (αρχιβασανιστή) και απομάκρυναν τους δικούς του συνοδούς. Το ακάτιο, κυκλωμένο από άλλα, με 4 ως 5 στρατιώτες, κατευθύνθηκε πίσω στην αποβάθρα του Φαναρίου, όπου και αποβίβασαν τον πατριάρχη με τα χέρια του δεμένα πίσω. Εκεί άγριο πλήθος Τούρκων ενόπλων και στρατιωτών είχε συγκεντρωθεί και περίμενε, γαυριώντας, να παρακολουθήσει τη θανάτωση του αρχηγού των Ελλήνων, «ως πρώτου δήθεν και κυρίου αρχηγού της επαναστάσεως της Πελοποννήσου.»

  Ο πατριάρχης Γρηγόριος προχώρησε λίγα βήματα, γονάτισε και έσκυψε το κεφάλι, περιμένοντας το μαχαίρι του δημίου. Αλλά ο κοτσίμπασης του έδωσε λάκτισμα και του είπε αγρία «καλκ γιου ρου» (σήκω και προχώρα) και, όπως ο πατριάρχης από το γήρας και την εξάντληση δεν μπορούσε να σηκωθεί, τον βοήθησε o ίδιος. Δυό στρατιώτες τον υποβάσταζαν για να συνεχίσει την πορεία στον ανηφορικό δρόμο προς τα Πατριαρχεία.

  Όταν έφτασαν εκεί χρειάσθηκε να περιμένουν. Είχε αποφασιστεί για τον πατριάρχη θάνατος με απαγχονισμό και ως θέση η μεσαία από τις τρείς εξωτερικές θύρες των Πατριαρχείων ετοίμαζαν τότε την αγχόνη με δοκούς που έμπηγαν στον θριγκό του τοίχου επάνω από τη θύρα αυτή και δεν είχε τελειώσει ακόμη η εργασία. Κατά τον χρόνο της αναμονής ο πατριάρχης προσευχόταν. Όταν όλα συμπληρώθηκαν, ο μποσταντσήμπασης του είπε με βροντώδη φωνή, όπως αναφέρει ο Φιλήμων: «Κακούργε, ουκ ει συ ο διαφθείρας τους δούλους του σουλτάνου, του καταφυγίου του κόσμου; ουκ ει συ ο ωθήσας τους απίστους υπηκόους εις την αποστασίαν;…» και έδωσε διαταγή στους δημίους. Αυτοί τον έσυραν στην αγχόνη. Ο θάνατός του επήλθε αμέσως. Αυτή ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ……………….

  Σχολιάστηκε: Οκτώβριος 24th, 2010 at 1:58 μμ

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

  Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.