Saturday, 24 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Ο Γιάννης Μπουτάρης και η FYROM

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 28 - 2010

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2010/12/mpoytaris.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Σε λίγες ημέρες ο κ. Γιάννης Μπουτάρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ως Δήμαρχος της πόλεως της Θεσσαλονίκης, που προέκυψε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, στην χώρα μας.

Ως Δήμαρχος της πόλεως πλέον, άρχισε το «θεάρεστο»έργο του από το ευαίσθητο Εθνικό θέμα, για όλους τους Έλληνες, δηλαδή την οριστική ονομασία της γείτονας χώρας ΠΓΔΜ. Έτσι σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik» διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει οι Σκοπιανοί να κάνουν υποχωρήσεις και να αλλάξουν στάση, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα του ονόματος. Θεωρεί λοιπόν ως υποχώρηση και ως καλύτερη ιδέα το όνομα  να είναι το «Σλαβομακεδονία», το οποίο χαρακτηρίζει καλύτερο από το «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία». Δηλαδή ο κ. Μπουτάρης, γίνεται σύμμαχος όλων εκείνων των αλαλαζόντων εχθρών της Ελλάδος, που επιχειρούν να μας πείσουν πως ο όρος «Μακεδονία», πρέπει να υπάρχει στην μελλοντική ονομασία του ψευτοκρατιδίου. Δεν αντιλαμβάνεται, ότι τέτοιες θέσεις είναι πολύ επικίνδυνες για το μείζον Εθνικό μας  θέμα και ανοίγει άλλη μία κερκόπορτα για  τους γείτονες, στην εξεύρεση λύσης επ’ ωφελείας τους, για την ονομασία του κρατιδίου τους;

Βέβαια ο κ Μπουτάρης δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να συνταχθεί με όλους εκείνους τους πολιτικούς που παρακμασμένου πολιτικού συστήματος της χώρας μας, που επέλεξαν την οδό του συμβιβασμού για το συγκεκριμένο Εθνικό ζήτημα.

Έτσι, θυμάμαι  την δήλωση που είχε κάνει ο πρώην Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ κ. Γεωργιάδης , τον Οκτώβριο του 2005, ότι το όνομα Μακεδονία και οι διεκδικήσεις αυτού, είναι «Μπούρδες».

Επίσης, θυμάμαι την κ.  Μπακογιάννη, ως Υπουργό εξωτερικών της χώρας, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή να δέχεται να παραβρεθεί ο τότε Υπουργός εξωτερικών της Fyrom στην Σύνοδο των μελών κρατών του ΟΑΣΕ που έγινε στην Κέρκυρα στις 27/06/2009, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά  «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η κ.Μπακογιάννη δε, είχε προκλητικά αγνοήσει, απόφαση του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, που ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη, τον Ιούνιο του 2008, του πρώην Προέδρου της Fyrom, επειδή θα γινόταν η μεταφορά του με το ίδιο αεροσκάφος.

Τέτοιες ηττοπαθείς , απαξιωτικές και προσβλητικές στάσεις, έχουμε δει κατά καιρούς για τα Εθνικά μας θέματα από πολλούς πολιτικούς  που μετέχουν των υψηλοτέρων πολιτικών αξιωμάτων της χώρας!!!

Όλες αυτές οι στάσεις πολιτικών προσώπων, υπονομεύουν την διαπραγματευτική μας θέση, έναντι των γειτόνων μας και εξασθενούν τα επιχειρήματά μας στον διπλωματικό στίβο για επίλυση του προβλήματος.

Από την μία λοιπόν μεριά, έχουμε την αδιάλλακτη στάση, επί δεκαετίες όλων των κυβερνήσεων των Σκοπίων και από την άλλη, έχουμε την οσφιοκαμπτική πολιτική των πολιτικών και όχι μόνο, ταγών αυτής της χώρας.

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., φοβάμαι πως, τους πρώτους μήνες του νέου έτους, θα κοιτάξει με συνοπτικές διαδικασίες,  να «κλείσει» το ζήτημα της ονομασίας του ψευτοκρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας.

Ποιοι φαντάζεστε, πως θα διεκδικήσουν, ότι από αιώνες μας ανήκει;

Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος ή ο κ. Βενιζέλος;

Αυτοί δηλαδή, που διόρισαν, πρόεδρο της ΔΕΘ, επί κυβερνήσεως τους, τον φιλοσκοπιανό και Ελληνόφωνο, όπως ο ίδιος δηλώνει, κ. Γιάννη Κωνσταντίνου;

Καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει πλέον να διαπραγματεύεται την σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, την οποία επί πενταετίας τουλάχιστον έχει προτείνει στους Σκοπιανούς. Η υπομονή και η ανεκτικότητα έχει τα όριά  της!!!

Εφ’ όσον η πρότασή μας δεν έχει γίνει επί τόσον καιρό αποδεκτή –ευτυχώς – από τους κακόπιστους γείτονές μας, είναι καιρός πια να αποσυρθεί!!!

Δεν μπορεί η Ελλάς, να αναλώνει το διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο της σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, εάν βεβαίως θεωρεί πως είναι χώρα που σέβεται τον εαυτό της και την κυρίαρχη θέση της στα Βαλκάνια.

Πιστεύω, ότι πρέπει οι όποιες διαπραγματεύσεις αποφασισθούν από τούδε και στο εξής, να ξεκινήσουν από μηδενική βάση, χωρίς καμία αναφορά στο Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας.

Το κρατίδιο των Σκοπίων έχει πολλούς οικονομικούς, πολιτικούς και αμυντικούς λόγους (δραστηριότητα Ελληνικών επιχειρήσεων στο έδαφός τους, είσοδο τους στους κόλπους της Νατοϊκής συμμαχίας, μελλοντική ένταξη στην Ε.Ε.), να συμβιβασθεί προς την πολύ ισχυρότερη Ελλάδα, η οποία αποτελεί την μοναδική εγγύηση ύπαρξής του.

Από πλευράς μας το σλαβικό μόρφωμα, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με νέο πνεύμα και η «Αλβανοσλαβία», θα ήταν ονομασία που συμβαδίζει εθνολογικά  με τον τρόπο κατά  τον οποίο αυτό συντίθεται.

Δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ επί της ουσίας να δεχθούμε “de jure” αναγνώριση!!!

Παναγιώτης Αποστόλου

http://www.antinews.gr/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.