Monday, 21 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Αρχίζει σήμερα η περιοδεία Ομπάμα

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 31 - 2009

04135916_100

Σε λίγες ώρες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ξεκινά την πολυαναμενόμενη περιοδεία του στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα των συναντήσεων είναι χωρίς αμφιβολία βαρύ και οι προσδοκίες από την επίσκεψη μεγάλες.

Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία και Τουρκία είναι οι σταθμοί της περιοδείας Ομπάμα. Οι προσδοκίες των Ευρωπαίων είναι υψηλές, τόσο στην σύνοδο κορυφής της ομάδας των 20 ισχυρότερων κρατών στο Λονδίνο, όσο και την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο. Πολιτικοί αναλυτές προειδοποιούν όμως για υπερβολική ευφορία επισημαίνοντας τις διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ σε σημαντικά ζητήματα.

04105683_100

Οικονομία και Αφγανιστάν τα ζητήματα ενδεχόμενης διαφωνίας με τους Ευρωπαίους

«Η σημαντικότερη αφορά την οικονομία», λέει ο Κρεγκ Κένεντι, πρόεδρος της German Marshall Funds, μιας οργάνωσης για τη σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης: «Η διαφωνία αφορά την οικονομική πολιτική. Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για την αμερικανική στρατηγική στην αντιμετώπιση της κρίσης, που προβλέπει μεγάλες οικονομικές ενισχύσεις και ελάχιστο έλεγχο. Το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας και η διόγκωση του αμερικανικού δημοσιονομικού ελλείμματος προκαλούν πονοκέφαλο στην Ευρώπη».

Ο Λευκός Οίκος δείχνει ωστόσο να διαφωνεί με την εκτίμηση αυτή χωρίς ωστόσο να την διαψεύδει. Ο αναπληρωτής οικονομικός σύμβουλος Αμερικανού προέδρου Μάικελ Φρόμαν τονίζει ότι «κανείς δεν ασκεί πιέσεις σε καμία χώρα να έρθει στο Λονδίνο και να δεσμευθεί αμέσως για συγκεκριμένα ποσά».

Θα ζητηθεί από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη συμβολή στο Αφγανιστάν;

Τι θα ζητήσουν οι ΗΠΑ από τους Ευρωπαίους για το Αφγανιστάν;Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο ενδέχεται να προκύψουν διαφωνίες μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων είναι η αποστολή στο Αφγανιστάν. Ο Κρεγκ Κένεντι πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι ανησυχούν μήπως βρεθούν ενώπιον αιτημάτων του Μπάρακ Ομπάμα για μεγαλύτερη συμβολή. Μέχρι σήμερα βέβαια ο Λευκός Οίκος δεν έχει ζητήσει τίποτα συγκριμένο. Ο Γερμανός πρέσβυς στις ΗΠΑ πάντως Κλάους Σάριοτ έχει τη δική του εκτίμηση: «Από τις συνομιλίες που διεξάγονται συμπεραίνω ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος, όχι τόσο στην στρατιωτική πτυχή, όσο στον πολιτικό χαρακτήρα της αποστολής. Προτεραιότητα μοιάζει να είναι μια ορθότερη διακυβέρνηση και προπαντός η χορήγηση βοήθειας στην ανασυγκρότηση της χώρας».

Και επικοινωνιακός ο χαρακτήρας της περιοδείας Ομπάμα

03511500_100

Η περιοδεία Ομπάμα έχει σίγουρα και συμβολικό χαρακτήρα.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να βελτιώσει με την επίσκεψή του την εικόνα που έχουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ταξίδι του έχει καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα. Ο Τσαρλς Κούπτσαν ειδικός σε ευρωπαϊκά ζητήματα στο Συμβούλιο για Εξωτερικές Υποθέσεις στην Ουάσιγκτον εκτιμά: «Είναι προφανές ότι θα υπάρξουν πολιτισμένα διαφωνίες στα σημεία όπου δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής. Εκεί όμως όπου θα υπάρχει συμφωνία ο Αμερικανός πρόεδρος θα προσπαθήσει να εξάγει το μέγιστο όφελος».

Πηγή: D.W.

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.