Saturday, 29 February , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

ΕΝΑ….ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ…..ΥΠΑΡΧΕΙ ???

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 15 - 2011


Το περίφημο “Πρωτόκολλο της Άγκυρας” στο οποίο τόσο σημαντικά ζητήματα βασίζει η Ελληνική αλλά κυρίως η Κυπριακή Δημοκρατίας σχετικά με τις υποχρεώσεις της Άγκυρας έναντι της ΕΕ… δεν υπάρχει. Αυτό προκύπτει από την ανάγνωση εμπιστευτικού εγγράφου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ που διέρρευσε από τις ιστοσελίδες WIKILEAKS, και αναφέρεται σε συζήτηση Αμερικανού διπλωμάτη με τον Ολλανδό διπλωμάτης που μετείχε της Συνόδου Κορυφής στην οποία αποφασίστηκε η απόδοση στην Τουρκία ημερομηνίας εκκίνησης διαπραγματεύσεων, για τη συμμετοχή της στην ΕΕ!

Από το πλήρες κείμενο του τηλεγραφήματος αβίαστα προκύπτει πως έγινε όλη η τελική διαπραγμάτευση και η ΕΕ υποχρεώθηκε να δεχθεί ένα Τούρκικο εκβιασμό, που από τότε συνεχίζεται αδιαμαρτύρητα!

Σύμφωνα με τον Ολλανδό διπλωμάτη Πήτερ Ντεγκόγιερ (Pieter de Gooijer, διευθυντής Ευρωπαϊκών υποθέσεων, τότε), ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αποχώρησε όταν συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να αποδεχθεί την αναγνώριση της Κύπρου προκειμένου να ου δοθεί ημερομηνία και οι Ολλανδοί, ζήτησαν από τον τότε Βρεταννό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ να παρέμβει για να επιλυθεί η κρίση. Ο κ. Μπλερ λοιπόν, κυνήγησε τον Τ. Ερντογάν ως το ξενοδοχείο του όπου τον έπεισε “να μην χάσει την ευκαιρία” και να επιστρέψει μαζί του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την ώρα που ο  Γάλλος πρόεδρος  Ζισκάρ ντ Εσταίνγκ, ο Γερμανός Καγελλάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο προεδρεύων Ολλανδός πρωθυπουργός, Γιάν Π. Μπαλκενέντε, πίεζαν και τελικά έπεισαν τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, να αποδεχθεί τις ρυθμίσεις με τις οποίες εξασφαλιζόταν η Κυπριακή Δημοκρατία. Δηλαδή το “Πρωτόκολλο” με το οποίο (αν και δεν ήταν μέρος του τελικού ανακοινωθέντος) η Τουρκία αποδεχόταν τη διαδικασία έμμεσης αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο συνομιλητής (και βαθύς γνώστης των γεγονότων) του Αμερικανού διπλωμάτη Άντριου Σόφερ (Andrew Schofer), “οι ιστορικοί του μέλλοντος, όσο και να ψάξουν δεν πρόκειται να βρουν ποτέ παρόμοιο πρωτόκολλο γιατί απλά ουδέποτε υπεγράφη κάτι σχετικό”! Όλοι αναφέρονται σ αυτό, λέει ο κ. Ντεγκόγιερ, αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιδείξει.
Επειδή τα λεγόμενα του Ολλανδού διπλωμάτη αλλάζουν άρδην πολλές παραμέτρους της Ελληνικής και της Κυπριακής εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με το Κυπριακό και τη στάση της Άγκυρας, καλό θα ήταν να υπάρξει έρευνα και αντίδραση στο σχετικό τηλεγράφημα του Σταίητ Ντηπάρτμεντ ενώ θα άξιζε να ερωτηθεί για το σκοπό αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://patrinaki.blogspot.com/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.