Monday, 25 May , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

 

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/03/Ευρώ26.jpg 420w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν  αναρτήσεις στο Διαδίκτυο για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των αναρτήσεων σε διαδικτυακούς τόπους. Ο εισαγγελέας, που θα διενεργήσει την έρευνα, έχει εντολή να εξακριβώσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και να εντοπίσει τους υπευθύνους.

Ως  πολίτης με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δικαιοσύνη, καταγγέλλω τους άσχετους περί οικονομίας  και με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων τούς παραδίδω στης ελληνικές αρχές για παραδειγματική τιμωρία .

March 2011

H Ελλάδα πλησιάζει επικίνδυνα προς το default την τεχνική χρεοκοπία

Η χθεσινή υποβάθμιση σοκ της Ελληνικής οικονομίας κατά 3 βαθμίδες από Ba1 σε Β1 κατέδειξε ότι ο βασικός προβληματισμός των ξένων οίκων είναι η χρεοκοπία της χώρας…

Η Moody’s τόνισε ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμών, δηλαδή χρεοκοπίας της Ελλάδος σε σχέση με την προηγούμενη βαθμολόγηση, αυτή είναι η ουσία….

Αυτό είναι το κομβικό επιχείρημα της Moody’s και γεγονός είναι ότι ο προβληματισμός αυτός είναι ρεαλιστικός.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος έχει αυξηθεί πολλαπλάσια σε σχέση με το παρελθόν και αυτό καταδεικνύεται τόσο από το γεγονός ότι ζητήθηκε από την Ελλάδα να βρει 50 δις ευρώ αλλά και το ότι παρατηρούνται σοβαρότατες αρρυθμίες στην Κυβέρνηση.
Όλοι στρέφονται στην 24η και 25η Μαρτίου στην σύνοδο Κορυφής αν και εξίσου κρίσιμες είναι και οι ημερομηνίες
Α)11 Μαρτίου: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης
Β) 14 Μαρτίου: Συνεδρίαση Eurogroup (υπουργοί Οικονομικών Ευρωζώνης)
Γ) 15 Μαρτίου: Συνεδρίαση Ecofin (υπουργοί Οικονομικών ΕΕ)
Είναι ξεκάθαρο ότι ασκείται πίεση, προς την Ευρώπη να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Ωστόσο αν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…τότε ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος θα αυξηθεί.

10.03.2011

Ραντίκοβα: «Είναι πολύ πιθανό να χρεοκοπήσει η Ελλάδα»

Στην γωνία μας περιμένει η πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ιβέτα Ραντίκοβα, που θεωρεί την χρεοκοπία της Ελλάδας κάτι περισσότερο από σίγουρο!

Όπως δήλωσε στο Reuters, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μεγάλος και για αυτό η ευρωζώνη πρέπει να ετοιμάσει κανόνες, ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο.

2011/03/07

Wall Street Journal : “Οι αγορές προεξοφλούν χρεοκοπία της Ελλάδας”

Δεν συνιστά τεράστια έκπληξη η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Moody’s, αναφέρει η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το κλειδί για την τύχη της Ελλάδας». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η Moody’ s δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζουν οι αγορές εδώ και πολύ καιρό. Πράγματι, το κεντρικό σενάριο της Moody’s ότι οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων δεν πρέπει να επωμισθούν τις απώλειες μοιάζει με παιδικό ανάγνωσμα σε σύγκριση με το συμπέρασμα που εδώ και καιρό έχουν βγάλει οι αγορές ότι είναι αναπόφευκτη η χρεοκοπία.

05.02.2011

UBS: Πιθανή μία μορφή χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς να βγει από το ευρώ

Την πορεία της Ελλάδος προς μια μορφή χρεοκοπίας θεωρεί ως το επικρατέστερο σενάριο η UBS η οποία με έκθεσή της «ανοίγει» και πάλι το θέμα της ελληνικής οικονομίας.

Ο οίκος κρίνει ότι μια ελεγχόμενη χρεοκοπία η ακόμη και μια γενικευμένη, με την εμπλοκή ιδιωτών επενδυτών ,είναι πιθανή χωρίς μάλιστα η Ελλάδα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Το πρώτο σενάριο της UBS αναφέρει ότι η τριετής στήριξη από ΕΕ/ΔΝΤ «ολοκληρώνεται» ομαλά και είτε τα πράγματα πάνε μια χαρά, είτε οδηγούμαστε σε αναδιάρθρωση και επέκταση του πακέτου στήριξης (κάτι που ο οίκος θεωρεί αναπόφευκτο και μάλιστα τουλάχιστον στην πενταετία) είτε τελικά επέρχεται η χρεοκοπία, ενδεχόμενο που με την πρώτη ματιά θα ήταν περίεργο

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο η Ελλάδα προχωρά σε αλλαγή προγραμματισμού στη πληρωμή των δανείων πριν τη λήξη του προγράμματος, βάση του οποίου επιδιώκεται ανασχεδιασμός του χρέους με νέους ορίζοντες λήξης, είτε και πάλι έρχεται η χρεοκοπία πριν από το τέλος της τριετίας.

Δεν θα είναι απίθανο να δούμε τους πιστωτές να προχωρούν σε χρεοκοπία προκειμένου να εξασφαλίσουν το εναπομείναν χρέος.

Όσον αφορά το τρίτο σενάριο, αυτό αφορά ένα συνδυασμό των παραπάνω και θεωρείται και το πιθανότερο.

29 Ιαν. 2011

Στα 12 δις δολάρια, το στοίχημα των Αμερικάνων για την χρεοκοπία μας

Τα hedge funds, οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες και funds managers έχουν πάρει  μια μεγάλη θέση  στα ελληνικά CDS τα οποία μετά το επιθετικό κλείσιμο άνοιξαν εκ νέου προς τις 900 μονάδες βάσης.

Με βάση τελευταίες πληροφορίες η συνολική θέση των ξένων στα ελληνικά CDS είχε φθάσει έως 5,5 δις δολάρια  για να αυξηθεί προς τα 11 με 12 δις δολάρια εκ νέου.

Με βάση πηγές στο Λονδίνο από κύκλους που έρχονται σε επαφή με hedge funds έντονα κυκλοφορεί η εκτίμηση σε ορισμένους κύκλους ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και ότι θα πληρωθούν τα CDS που αυτό πρακτικά σημαίνει default ή haircut ή κάποιος μηχανισμός που θα επιτρέψει στους  επενδυτές των CDS να κερδίσουν, να πληρωθούν τα CDS που είναι το παράγωγο των ομολόγων.

Με βάση επίσης τις ίδιες πηγές πέραν από την Goldman, J P Morgan, Citigroup που ούτως ή άλλως έχουν μεγάλες θέσεις και στο παρελθόν συνέβαλλαν σημαντικά στην ακραία κερδοσκοπία νέα hedge funds έχουν προστεθεί στον πολυπληθή κατάλογο αυτών που ποντάρουν στην αρνητική πορεία της Ελλάδος.

Angelo Cordon, Atticus Capital, Avenue Capital, Soros Asset Management, Bridgewater, Elliot, Magnetar, Paulson Capital (είχε κλείσει τις θέσεις στα CDS και άνοιξε εκ νέου) Clarium, Farallon και πλήθος άλλων που ποντάρουν την χρεοκοπία της Ελλάδος.

Έτσι εξηγείται ίσως γιατί τα CDS όλο κλείνουν, κλείνουν, μειώνονται, μειώνονται και στο τέλος όλο αυξάνονται.

07 Ιαν. 2011

Πρώτη στη λίστα για πιθανή χρεοκοπία η Ελλάδα, ενώ στη δεκάδα μπήκε και η Ισπανία

Την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες με το μεγαλύτερο ρίσκο χρεοκοπίας απέσπασε η Ελλάδα από τη Βενεζουέλα, ενώ στη λίστα εντάχθηκε και η Ισπανία, σύμφωνα με την CMA Datavision.

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Σενάρια τρόμου. Χρεοκοπία της Ελλάδος βλέπουν σοβαροί αναλυτές

Πριν από μία εβδομάδα, ο διάσημος Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ δήλωσε ότι τα αυστηρά μέτρα θα μειώσουν τα χρέη, αλλά το χρέος σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης θα διογκωθεί, με αποτέλεσμα σε ένα-δυο χρόνια να διερωτηθούν οι Έλληνες αν άξιζε τον κόπο η θυσία.

Την σκυτάλη έχει πλέον πάρει κάποιος από τον οποίο εξαρτώμεθα απευθείας και απόλυτα. Ο λόγος για τον Άντριου Μπόσομγουορθ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Pimco, της εταιρίας που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής ομολόγων στον κόσμο.

Με συνέντευξή του στην «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», ο Μπόσομγουορθ δηλώνει πως για την Ελλάδα η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη (την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διερρήγνυε τα ιμάτιά του περί του αντιθέτου με συνέντευξή του στο Ρόιτερ’ς). Παράλληλα, θεωρεί βέβαιη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και υπενθυμίζει ότι η Pimco, δεν επενδύει πλέον σε ομόλογα Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, ενώ έχει περιορίσει τις επενδύσεις της σε Ισπανία και Ιταλία.

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Πιθανό το Ενδεχόμενο Χρεοκοπίας της Ελλάδος, Σύμφωνα με τον Πρώην Επικεφαλής Οικονομολόγο του ΔΝΤ

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, παρά το πακέτο στήριξης της Ελλάδας με τα 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ, σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.

Όπως τόνισε ο Ρογκόφ, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Confederation of Norwegian Enterprise, στο Όσλο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι χώρες της ευρω-περιφέρειας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με τους προϋπολογισμούς τους και εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να παραμένει ενωμένη. Ωστόσο προσέθεσε ότι κάποια κράτη-μέλη θα αναγκαστούν, πιθανότατα, να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση τους χρέους τους.

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ είπε ακόμα ότι μετά την κρίση χρέους η Ευρώπη δείχνει σαν μία «αναδυόμενη οικονομία».

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Bloomberg: Σίγουρη η χρεοκοπία της Ελλάδος , ακολουθεί η Ιρλανδία και όλα αυτά εντός του επόμενου 12μηνου.

Απογοητευτικά είναι για τη χώρα μας τα αποτελέσματα παγκόσμιας ψηφοφορίας του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg για τις χώρες που διατρέχουν κίνδυνο χρεοκοπίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.030 επενδυτές και αναλυτές, οι οποίοι πιστεύουν στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 71%) πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Σε αντίστοιχη έρευνα τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό ήταν μόλις 67%.

1 Νοεμβρίου, 2010

Χρεοκοπία Ελλάδας: είναι θέμα χρόνου λέει ο Ρουμπινί

Την άποψή του ότι είναι αδύνατη η αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας μας επανέλαβε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital».

Ο Ρουμπινί θεωρεί δεδομένο ότι όσα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας κι αν ληφθούν το χρέος θα παραμείνει σε επίπεδα άνω του 100% του ΑΕΠ, με συνέπεια η παραμικρή παρέκκλιση ή «σοκ» από το εξωτερικό να τραντάζουν τα θεμέλια της οικονομίας.

«Το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», υπογράμμισε ο κ. Ρουμπινί.

Μάλιστα, εξέφρασε τη γνώμη ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης συστήθηκε όχι για να αποτρέψει την απαξίωση των ελληνικών ομολόγων, αλλά για να δώσει χρόνο στις χώρες της ευρωζώνης να προετοιμαστούν καλύτερα για την επικείμενη κατάρρευση.

Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2010

«Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδος»!

Την ώρα που στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία την εκστρατεία της τρόικας να πείσει ότι το ελληνικό σταθεροποιητικό πρόγραμμα θα πετύχει, ένας από τους εγκυρότερους οικονομικούς αναλυτές διεθνώς προειδοποιεί απερίφραστα, ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη», ενώ η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα περιλαμβάνει στα… ψιλά γράμματα εξαιρετικά δυσμενή στοιχεία και σενάρια για τη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα σε πολυσέλιδο αφιέρωμα του “Spiegel” στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Kenneth Rogoff προεξοφλεί ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα αποτύχει. Σημειωτέον, ότι ο Rogoff διδάσκει στο Χάρβαρντ και ήταν επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ την περίοδο 2001-2003, ενώ πρόσφατα συνέγραψε ένα από πιο επιτυχημένα διεθνώς βιβλία για την παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων εδώ και οκτώ αιώνες. Μάλιστα, η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε από τον Rogoff να αξιολογήσει το τελευταίο σχέδιο μεταρρυθμίσεων του μηχανισμού εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι αναλυτές των διεθνών αγορών που παρακολουθούν το ελληνικό ζήτημα και ουσιαστικά ορίζουν τις κινήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς δηλώνουν βέβαιοι ότι η χώρα μας θα χρεοκοπήσει. Συνεπώς όλοι οι διαχειριστές κεφαλαίων κερδοσκοπούν με αυτά τα δεδομένα. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός Τζον Πόλσον, διαχειριστής του «hedge fund Ρaulson & Company» είναι ο πιο φημισμένος αλάνθαστος κερδοσκόπος λόγω των σίγουρων πληροφοριών του. Όπου ποντάρει ο Πόλσον υπάρχει βεβαιότητα. Μεταξύ πολλών δεκάδων συμβούλων της εταιρείας του μάλιστα είναι και ο Αλαν Γκρίνσπαν, πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Το 2006 πόνταρε ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, στην κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ… Δικαιώθηκε και κέρδισε τεράστια ποσά. Σήμερα ο Πόλσον ποντάρει τεράστια ποσά στην χρεοκοπία της Ελλάδος. Και αρκετοί άλλοι βέβαια. Πίσω τους, μεγάλα και επώνυμα Αμερικανικά (βλέπε σιωνιστικά) συμφέροντα, συντονίζουν ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης γύρω από τα ομόλογα και την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.

Σεπτέμβριος 27 2010

F.T.: Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Σκληρό δημοσίευμα των Financial Times υποστηρίζει ότι είναι αναπόφευκτη για την Ελλάδα η αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να δανειστεί με το υπάρχον spread και η εκτίμηση κινδύνου είναι στα ύψη, μόλις διακοπεί η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης. Αναφορά στις 4 πτωχεύσεις και υποτιμίσεις νομίσματος της Ελλάδας

Κατά τους Financial Times που επικαλούνται τα στοιχεία του αμερικανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πλέον την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους. Απλά ΘΑ χρεοκοπήσει σίγουρα με πιθανότητα 90% μέσα στην επόμενη 10ετία.

Το δημοσίευμα της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας αναφέρει ότι είναι αδύνατο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με αποδόσεις ομολόγων που ξεπερνούν το 10% έτσι είναι σίγουρο, πως μία χώρα που συντηρείται από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ της Ευρώπης και του ΔΝΤ, μετά το 2013 απλώς δεν θα μπορέσει να μην προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.

Είναι άγνωστος ο αντίκτυπος που θα έχει το δημοσίευμα των F.T. διεθνώς, κυρίως δε στις αγορές, αφού κατα κύριο λόγο η εκτίμησή του εντύπου για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, προέρχεται ακριβώς από αυτές.

01/05/2010

Το πόκερ της χρεοκοπίας

Τα σενάρια ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της από τα δείπνα των κερδοσκόπων ως τις επίσημες εκθέσεις επενδυτικών οίκων και τραπεζών

Ηταν στα τέλη του περασμένου χρόνου όταν πληροφορίες από μυστικές συναντήσεις και δείπνα κερδοσκόπων στη Νέα Υόρκη έκαναν λόγο για πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας. Περίπου τρεις μήνες μετά, τα ίδια σενάρια συζητούνταν πλέον ανοικτά και περιλαμβάνονταν στις επίσημες εκθέσεις επενδυτικών οίκων και τραπεζών. Την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα ξεκινά διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για να κάνει χρήση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, τα σενάρια αυτά φούντωσαν. Οι αγορές θεώρησαν ότι η προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ουσιαστικά ισοδυναμεί με χρεοκοπία, δηλαδή με αδυναμία αποπληρωμής των πιστωτών της, και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα ύψους 8,8 δισ. ευρώ που λήγουν στις 19 Μαΐου και θα αναγκαστεί να επαναδιαπραγματευθεί με τους πιστωτές της.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εκτιμά ο Πολ Κρούγκμαν

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία, την οποία θα συνοδεύσει ή θα ακολουθήσει μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη διατυπώνει ο Πολ Κρούγκμαν.

Σε νέο του σχόλιο που δημοσιεύεται στο blog των New York Times ο Αμερικανός νομπελίστας σημειώνει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να συγκρίνεται με την Lehman, η χρεοκοπία της οποίας προκάλεσε το ντόμινο της οικονομικής κρίσης του 2008. Η Ελλάδα «δεν είναι ούτε τόσο μεγάλη [όσο η Lehman Brothers] ούτε τόσο διασυνδεδεμένη για να προκαλέσει το ‘πάγωμα’ των διεθνών αγορών» σημειώνει και συνεχίζει.

«Τα άσχημα νέα είναι ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι βαθύτερα απ’ ό,τι οι Ευρωπαίοι ηγέτες προτίθενται να αναγνωρίσουν ακόμα και σήμερα… Πολλοί παρατηρητές σήμερα περιμένουν ότι η ελληνική τραγωδία θα καταλήξει σε χρεοκοπία. Σταδιακά πείθομαι ολοένα και περισσότερο ότι είναι πολύ αισιόδοξοι, αυτή η χρεοκοπία θα συνοδεύεται ή θα ακολουθείται από την έξοδο από το ευρώ».
28-01-10

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει οικονομικά εάν δεν παραχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα;

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι αναλυτές των διεθνών αγορών που παρακολουθούν το ελληνικό ζήτημα και ουσιαστικά ορίζουν τις κινήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς δηλώνουν βέβαιοι ότι η χώρα μας θα χρεοκοπήσει. Συνεπώς όλοι οι διαχειριστές κεφαλαίων κερδοσκοπούν με αυτά τα δεδομένα. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός Τζον Πόλσον, διαχειριστής του «hedge fund Ρaulson & Company» είναι ο πιο φημισμένος αλάνθαστος κερδοσκόπος λόγω των σίγουρων πληροφοριών του. Όπου ποντάρει ο Πόλσον υπάρχει βεβαιότητα. Μεταξύ πολλών δεκάδων συμβούλων της εταιρείας του μάλιστα είναι και ο Αλαν Γκρίνσπαν, πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Το 2006 πόνταρε ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, στην κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ… Δικαιώθηκε και κέρδισε τεράστια ποσά. Σήμερα ο Πόλσον ποντάρει τεράστια ποσά στην χρεοκοπία της Ελλάδος. Και αρκετοί άλλοι βέβαια. Πίσω τους, μεγάλα και επώνυμα Αμερικανικά (βλέπε σιωνιστικά) συμφέροντα, συντονίζουν ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης γύρω από τα ομόλογα και την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.


1 Σχόλιο

 1. williamL έγραψε,

  Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο και για τα στοιχεία ,αλλά και για την ευφυέστατη σύλληψη του γεγονότος.
  Μπράβο !!!
  ΥΓ : Ελπίζω η κ. Ράικου να δείξει την ίδια ευαισθησία και προς αυτή τη κατεύθυνση !

  Σχολιάστηκε: Μάρτιος 14th, 2011 at 4:44 μμ

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

  Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.