Thursday, 22 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια


Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει στην Συρία, αλλά ας δούμε και μια διαφορετική μαρτυρία ενός Ρώσου που υποστηρίζει ότι στην Συρία η κατάσταση δεν είναι όπως μας μεταδίδουν τα ΜΜΕ.
(μετάφραση από Russia Today {rt.com})
Ενώ οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν την κατάσταση στην Συρία ως μια μαζική δημόσια εξέγερση που καταπνίγεται βάναυσα από την δικτατορική κυβέρνηση, τα γεγονότα προβάλλονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτούς που ζουν εκεί.
Η Anhar Kochneva είναι διευθύντρια μιας τουριστικής εταιρείας με έδρα την Μόσχα, που ειδικεύεται στην Μέση Ανατολή. Ταξιδεύει συχνά στην Συρία και έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους στην περιοχή. Μοιράστηκε αυτά που τις λένε οι γνωστοί της για το πώς ξεκίνησε η αναταραχή και ποιοι ευθύνονται για την εξάπλωση της βίας.
-Τι συμβαίνει στην Συρία; Τι έχετε δει και τι λένε οι Σύριοι;
– Με όσους έχω έρθει σε επαφή κανείς δεν υποστηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις. Είδα ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, πλούσιους και φτωχούς να οδηγούν έχοντας στα αυτοκίνητά τους φωτογραφίες του προέδρου και να δηλώνουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο και όχι στην εξέγερση.
Είδα πολλούς νέους να περπατούν ή να οδηγούν κρατώντας σημαίες της Συρίας. Στις 29 Μαρτίου είδα ένα συλλαλητήριο στην πόλη Hama να υποστηρίζει τον πρόεδρο. Υπήρχαν πολλές χιλιάδες ανδρών και γυναικών με παιδιά, ολόκληρες οικογένειες. Οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει από ανθρώπους. Σοκαρίστηκα όταν είδα στο Αλ Τζαζίρα να παρουσιάζονται διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου σαν να ήταν διαμαρτυρίες εναντίον του. Την ίδια έκπληξη ένιωσα όταν είδα σε Ισραηλινά sites βίντεο και φωτογραφίες από συλλαλητήρια συμπαράστασης στην κυβέρνηση, να παρουσιάζονται με σχόλια λέγοντας ότι είναι αντίπαλοι του καθεστώτος.
-Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης λένε για μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.
-Υπάρχει μια παραπληροφόρηση για το τι συμβαίνει. Την 1η Απριλίου τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Δαμασκό. Δεν συνέβη ποτέ, δεν το είδα, δεν το έκαναν οι ντόπιοι.
Στις 16 Απριλίου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έγραψε ότι 50 χιλιάδες αντίπαλοι του καθεστώτος βγήκαν στους δρόμους της Δαμασκού, και ότι διαλύθηκαν με δακρυγόνα και γκλοπ. Οι κάτοικοι της Δαμασκού δεν είδαν καμιά τέτοια διαδήλωση. Πώς θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο;. Πόσοι αστυνομικοί θα χρειάζονταν για να το διαλύσουν; Και πώς κανείς δεν το είδε, εκτός από το Reuters; Πενήντα χιλιάδες άτομα στους δρόμους της Δαμασκού είναι ένα μεγάλο πλήθος.
Το Reuters μεταδίδει το υλικό του σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ένα ψέμα και στη συνέχεια αυτό το ψέμα είναι σαν μια χιονόμπαλα δημιουργώντας μια πλαστή πραγματικότητα, δημιουργώντας φήμες και εικασίες.
Οι άνθρωποι στη Συρία παρακολουθούν το βίντεο. Τι βλέπουν; Μια εικόνα που προέρχεται από την Υεμένη. Μια εικόνα που προέρχεται από την Αίγυπτο. Μια εικόνα που προέρχεται από τη Συρία. Αλλά οι εικόνες όλων των ανθρώπων δείχνουν ντυμένοι με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι στη Συρία μπορούν να ξεχωρίσουν τους συμπατριώτες τους από τους γείτονές τους – από τα πρόσωπά τους και τα ρούχα τους.
Στο διαδίκτυο εμφανίζονται ερασιτεχνικά βίντεο από τις λεγόμενες ταραχές που γίνονται. Υπάρχει ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και τίποτα δεν συμβαίνει γύρω. Και υπάρχει ένα άτομο που στέκεται δίπλα του πετώντας πέτρες. Και οι άνθρωποι γύρω τραβάνε φωτογραφίες.
Υπάρχουν βίντεο που υποστήρίζουν ότι είναι από την Συρία αλλά στην πραγματικότητα προέρχονται από τον Λίβανο, την Τρίπολη ή από ταραχές στο Ιράκ. Σήμερα, πολλοί νέοι άοπλοι αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί. Η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης τους παρουσιάζει αμέσως ως θύματα του καθεστώτος. Επαναλαμβάνω, οι αστυνομικοί είναι άοπλοι. Η Συριακή αστυνομία δεν είναι πάρα πολύ καλή με τα όπλα, γιατί δεν υπάρχει παρόμοια εμπειρία.. Αλλά οι νεοσύλλεκτοι αστυνομικοί που σκοτώνονται εμφανίζονται είτε ως διαδηλωτές είτε ως αστυνομικοί που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν συμπατριώτες. Φαίνεται να ισχύει αυτό που έλεγε ο Γκαίμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο πιο εύκολα μπορούν να το πιστέψουν.
-Αλλά γιατί οι αστυνομικοί πεθαίνουν αφού δεν υπάρχουν μαζικές διαμαρτυρίες;
– Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν επειδή πυροβολήθηκαν από εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι άοπλοι.
-Ποιος πυροβολεί αστυνομικούς;
-Λένε πολλά γι ‘αυτό στη Συρία. Οι φήμες λένε πως εκπαιδευμένοι κομάντος ήρθαν από το Ιράκ. Οι άνθρωποι στη Συρία γνωρίζουν καλά ότι στο κατεχόμενο Ιράκ σχηματίστηκαν ειδικά τάγματα εκεί από στρατιωτικούς των ΗΠΑ. Σκοτώνουν ανθρώπους, ανακατεύονται με τις συγκρούσεις μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, καθώς και μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Ανατινάζουν δρόμους, αγορές, τζαμιά και εκκλησίες. Οι εν λόγω τρομοκρατικές επιθέσεις στοχεύουν αμάχους παρά το κατοχικό καθεστώς.
Δεν πάει πολύς καιρός που έπιασαν τρεις τέτοιους κομάντος στα προάστια της Δαμασκού. Αποδείχθηκε ότι ήταν Ιρακινοί.
Οι κατά καιρούς συλληφθέντες είτε αποδεικνύονται Ιρακινοί, είτε παραδέχονται ότι είχαν πληρώθεί . Τέτοιες μαχητές συνελήφθησαν στην Deraa και Λατάκεια. Είχαν όπλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ.

http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.