Thursday, 22 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Μια νέα ψηφιακή νομισματική μονάδα απειλεί τις τράπεζες!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 6 - 2011

Οι λαοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ελευθερία πηγάζει από το διεθνές τραπεζικό καρτέλ, και το νομισματικό σύστημα, που βασίζεται στον δανεισμό.

Σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις, αυτό το καρτέλ καταπνίγει κάθε έκφραση της ελεύθερης αγοράς και της προσωπικής ελευθερίας.

Ασύδοτη εκτύπωση χρήματος, σφιχτός έλεγχος, επιδοτήσεις, φορολόγηση, δασμοί, τέλη, κανονιστικά πλαίσια, κλπ. όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η έννοια της ελεύθερης αγοράς είναι απλά ένα ιδεολόγημα.

Οι ιδιωτικές τράπεζες αναπτύσσονται με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών, και των κυβερνήσεων, σχηματίζοντας ένα πανίσχυρο καρτέλ. Αναγκάζουν τους λαούς να χρησιμοποιούν το μονοπωλιακό τους χρήμα, για να προμηθεύονται τα απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες. Παρακολουθούν κάθε συναλλαγή, έτσι ώστε να ρουφήξουν κάθε δυνατό φόρο και τέλος.

Ο φόρος εισοδήματος χρησιμοποιείται για να στηριχτεί αυτό το σύστημα, όπως και η κερδοσκοπία της Wall Street, όπως και οι ατέλειωτοι πόλεμοι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο μέσος καταναλωτής πλήττεται και από τον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό. Αυτό το σύστημα θρυμματίζει κάθε προσωπική και οικονομική ελευθερία.

Η μόνη θεραπεία θα ήταν μια αποκέντρωση του τραπεζικού και νομισματικού συστήματος. Η λειτουργία μιας παράλληλης οικονομίας, έξω από αυτό. Και αυτό μοιάζει πλέον δυνατό, με ένα νέο κρυφό νόμισμα που αρχίζει και αναπτύσσεται. Το Bitcoin. Μπορεί άραγε το Bitcoin να απαλλάξει την ανθρωπότητα από τα αφεντικά της, και να δημιουργήσει τη πολυπόθητη ελεύθερη οικονομία;

Τι είναι όμως το Bitcoin;

Πρόκειται για ένα νέο εθελοντικό ψηφιακό νόμισμα, που μπορεί να μεταφερθεί από τον ένα στον άλλο, μέσω του διαδικτύου. Το ανοιχτής πηγής κρυπτογραφικό του πρόγραμμα, εξασφαλίζει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς την ανάγκη κάποιου τρίτου, όπως είναι μια τράπεζα ή το PayPal. Δεν υπάρχουν έξοδα συναλλαγής, ούτε κάποιο κεντρικό σημείο προκειμένου να ανταλλαγούν τα Bits. Τα Bitcoins βρίσκονται σε ένα «πορτοφόλι» που έχει μια ανώνυμη διεύθυνση μέσα στο σύστημα.

Το Technology Review του ΜΙΤ αναφέρθηκε πρόσφατα στη λειτουργικότητα του Bitcoin, σημειώνοντας πως ήδη έφτασε τα $40 εκατομμύρια σε κυκλοφορία.

Το 2008, ένας προγραμματιστής ονόματι Satoshi Nakamoto (μάλλον ψευδώνυμο) δημοσίευσε μια εργασία περιγράφοντας το σχεδιασμό του Bitcoin. Το 2009 πρόσφερε λογισμικό που χρησιμεύει στην ανταλλαγή Bitcoins. Το λογισμικό αυτό διατηρείται σήμερα από μια εθελοντική open-source κοινότητα, που τη συντονίζουν τέσσερις βασικοί προγραμματιστές.

Ο Nakamoto ήθελε να μπορούν οι άνθρωποι να ανταλλάσσουν χρήματα ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου τρίτου. Βάσισε το Bitcoin σε κρυπτογραφικές τεχνικές, που επιτρέπουν σε κάποιον να είναι σίγουρος για τα χρήματα που εισπράττει, ακόμη κι αν δεν είναι σίγουρος για αυτόν που τα πληρώνει.

Μόλις κάποιος κατεβάσει και τρέξει το Bitcoin client software, αυτό συνδέεται μέσω διαδικτύου με το αποκεντρωμένο δίκτυο όλων των χρηστών του Bitcoin, και ξεκινά ένα ζεύγος μοναδικών, μαθηματικά συνδεδεμένων κλειδιών, τα οποία χρειάζεται κάποιος για να ανταλλάξει bitcoins με άλλους. Το ένα κλειδί είναι ιδιωτικό και φυλάσσεται στον υπολογιστή του χρήστη. Το άλλο είναι δημόσιο, και μια έκδοσή του που ονομάζεται Bitcoin address δίνεται σε άλλους, έτσι ώστε να μπορούν να στέλνουν στον χρήστη αυτόν bitcoins.

Είναι πρακτικά αδύνατο, ακόμη και με τη χρήση που πλέον πανίσχυρου υπολογιστή, να βρεθεί το ιδιωτικό κλειδί κάποιου, από το δημόσιο κλειδί. Έτσι κανένας δεν μπορεί να παραστήσει κάποιον άλλο. Τα δυο κλειδιά τηρούνται σε ένα αρχείο που μπορεί να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο υπολογιστή, σε περίπτωση αναβάθμισης κλπ.

Πολλοί αναγνώστες των παραπάνω θα τρομάξουν από την έννοια της αγορά χωρίς μετρητά, αφού υπάρχει ένα στίγμα συνδεδεμένο με αυτήν, καθώς αυτό ακριβώς επιδιώκει και το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, με σκοπό τη κυριαρχία του επί των λαών. Το Bitcoin όμως αποτελεί την αντίθεση σε κάποιον κεντρικό έλεγχο Η φύση των ψηφιακών του συναλλαγών είναι μη ελέγξιμη, όπως και τα BitTorrents.

Με τα Bitcoins, η συναλλαγή γίνεται από τον προσωπικό μας υπολογιστή μέσω ενός αχανούς δικτύου από σέρβερς που διεκπεραιώνουν τη συναλλαγή στο ανώνυμο πορτοφόλι του αποδέκτη στο δικό του κομπιούτερ. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ελεγχθεί ή να αποτραπεί αυτό το νόμισμα, και για αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή απέναντι στο νυν σύστημα.

Μια απόδειξη της δυνατότητας του νέου αυτού ψηφιακού νομίσματος είναι και η ανάδυση ενός παράνομου δικτύου εμπορίας ναρκωτικών, που αναφέρει το Gawker. Το δίκτυο αυτό δέχεται αποκλειστικά Bitcoins ως μέσο πληρωμής, και ουσιαστικά δεν μπορεί να εντοπιστεί, εκτός και αν οι αρχές αποφασίσουν να επενδύσουν ατέλειωτους πόρους. Αλλά ακόμη κι αν καταφέρουν να κλείσουν τον συγκεκριμένο ιστότοπο, θα ξεπηδήσει κάποιος άλλος στη θέση του.

Αυτού του είδους η δημοσιότητα δεν κάνει καλό στους υπέρμαχους του Bitcoin, αλλά τονίζει τη δυναμική του. Όταν οι αρχές απαγορεύουν κάτι που θέλει ο πολύς κόσμος, αναδύεται αμέσως μια μαύρη αγορά. Και όπως βλέπουμε με τα ναρκωτικά, δεν υπάρχει τρόπος αποτροπής τους ότι κι αν γίνει.

Σύμφωνα με το ΜΙΤ, οι κανόνες του Nakamoto θέλουν τη ποσότητα των bitcoins που βρίσκεται στη κυκλοφορία να αυξάνεται το πολύ έως τα 21 εκατομμύρια. Προς το παρόν υπάρχουν 6 εκατομμύρια. Το 2030 θα υπάρχουν 20. Το σχέδιο του Nakamoto έχει όμως και ένα παραθυράκι. Αν περισσότερη από τη μισή υπολογιστική ισχύ του δικτύου Bitcoin βρεθεί υπό τον έλεγχο μιας οντότητας, τότε αλλάζουν οι κανόνες. Αυτό θα αποτρέψει, για παράδειγμα, μια εγκληματική οργάνωση να πλαστογραφήσει υπέρ της ένα αρχείο συναλλαγών ώστε να ξεγελάσει την υπόλοιπη κοινότητα.

Δεν φαίνεται πιθανό να μπορέσει ποτέ κάποιος να αποκτήσει τόσο πολύ έλεγχο. Όμως είναι εξίσου απίθανο προς το παρόν, να ενταχθούν στο σύστημα και τα μεγάλα εμπορικά ονόματα, αφού το τραπεζικό σύστημα είναι ακόμη πανίσχυρο και ελέγχει  τα πάντα μέσω του δανεισμού.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γνήσιο σε μια ελεύθερη οικονομία από δυο ανθρώπους που εθελοντικά ανταλλάσσουν ένα προϊόν χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιου τρίτου ή κάποιου μεγάλου αδελφού που θα παρακολουθεί την ανταλλαγή.

Οι τράπεζες δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό στις διαδικτυακές συναλλαγές, εκτός από το γεγονός ότι οι περισσότεροι πληρώνουν με χρήματα που έχουν στη τράπεζα. Αν αναπτυχθεί το σύστημα Bitcoin,  ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος θα μειωθεί αισθητά. Πρόκειται για το ιδανικό σύστημα σε όλους όσοι θέλουν ελευθερία και ανωνυμία, ή θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον κεντρικό έλεγχο του τραπεζικού καρτέλ και των διψασμένων για φόρους κυβερνητικών μαριονεττών τους.

 

S.A.

http://bitcoinme.com/

http://www.prisonplanet.com/new-decentralized-currency-stimulating-underground-barter-economy.html

http://www.antinews.gr/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.