Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Moody‘s, Fitch, S&P είναι αυτοί που ήταν κρυμμένοι πίσω από την κρίση της Lehman Brothers και κατέστρεψαν εκατομμύρια επενδυτές με τις «θετικές» αξιολογήσεις τους σε προϊόντα που αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων ότι ήταν τοξικά.
Αυτοί οι τρεις οίκοι έχουν αναλάβει να βαθμολογούν εδώ και ενάμισι χρόνο την Ελλάδα στην κατηγορία χρεωκοπίας, στήνοντας ένα κερδοσκοπικό γλέντι το οποίο εκτιμάται ότι ανέρχεται πάνω από 4 τρισ. ευρώ.
Η τρομακτική άνοδος των στοιχημάτων χρεωκοπίας της Ελλάδας που ανέκυψε από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου, βοηθήθηκε ως γνωστόν από τις κυβερνητικές δηλώσεις του τύπου «Η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικός πριν από την σύγκρουση».
Από Lehman Brothers στα Ελληνικά CDS
Στην Αμερική το κόλπο στήθηκε ως εξής: Οι τράπεζες πακετάριζαν όλα τα στεγαστικά τους δάνεια και έφτιαχναν δομημένα ομόλογα με τις μελλοντικές εισπράξεις των δόσεων των δανειοληπτών. Εκεί παρεναίβεναν οι οίκοι αξιολόγησης και έδιναν υψηλό βαθμό αξιολόγησης σε αυτά τα δομημένα ομόλογα και έτσι οι τράπεζες τα μοσχοπουλούσαν στους εφησυχασμένους ανά τον κόσμο μικρούς και μεγάλους επενδυτές. Μόλις όμως οι δανειολήπτες σταμάτησαν λόγω ανεργίας να πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων, τα αξιολογημένα με ΑΑΑ από τους οίκους, δομημένα ομόλογα που είχαν σαν αξία τα μελλοντικά έσοδα των στεγαστικών έμειναν κενά περιεχομένου και έτσι ακολούθησε το κανόνι της Lehman Brother.
Οι ίδιοι λοιπόν, ατιμώρητοι, αμερικανικής καταγωγής διεθνείς οίκοι αξιολόγησης  μετά την Lehman Brothers ανέλαβαν το καινούριο τους project που δεν ήταν άλλο από την κατάρρευση του ευρώ. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζονταν μία «Κερκόπορτα» για να μπουν κρυφά στην χαλαρή δεσμών ΕΕ. Επέλεξαν την Ελλάδα γιατί αφενός είχε πολύ μεγάλο χρέος και αφετέρου πολιτικό προσωπικό το οποίο ουδέποτε τόλμησε να πειράξει το ρουσφετολογικό και σπάταλο κράτος (των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών και της μεγάλη διαφθοράς) για να μειώσει το έλλειμμα. Ήταν λοιπόν πανεύκολο να  δημιουργήσουν μία κρίση χρέους, αφού ακόμη και μετά το φορομπηχτικό Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε παρά τις αντιδρασεις, η κυβέρνηση δεν πέιραξε τους συνδικαλιστές του δημοσίου (ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.λ.π).
Μας πέταξαν λοιπόν από τις αγορές χρήματος και προκάλεσαν μεγάλο πανικό στην κυβέρνηση, η οποία άθελά της ή μη (θα το δείξει η ιστορία) με τις δηλώσεις και τις πράξεις της, άφηνε να στηθεί το τέλειο κερδοσκοπικό παιχνίδι. Ο Γ. Παπανδρέου με την αρωγή της Μέρκελ κατάφερε και έγινε η «Κερκόπορτα» για να μπει το ΔΝΤ στην ΕΕ και να ξεκινήσει έτσι η κατρακύλα της Ελλάδας.
Τις προηγούμενες ημέρες τα spreads τα είδαμε να ανέρχονται στις 1.600 μονάδες και τα CDS στις 2.000 μονάδες, επίπεδα χωρών μια ανάσα πριν από τη χρεωκοπία. Όλο αυτό το διάστημα, οι υποτιμήσεις της Ελλάδας  από τους τρεις παραπάνω οίκους αξιολόγησης ήταν σκόπιμα εξευτελιστικές, αγνοώντας κάθε σκληρό μέτρο που έπαιρνε η Κομισιόν και η ελληνική κυβέρνηση, προετοιμάζοντας το έδαφος για το ευρωπαϊκό ντόμινο.
Οι Moody’s, Fitch και S&P έρχονται σήμερα και εκτιμούν – πριν δουν τη σύμβαση – που θα υπογράψει η Ελλάδα  για την φημολογούμενη φιλική επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων της, ότι αυτό είναι πιστωτικό επεισόδιο, δηλαδή χρεωκοπία και άρα πρέπει να πληρωθούν τα στοιχήματα των CDS που λήγουν το επόμενο διάστημα.
Το 60% των εσόδων αυτών των οίκων αξιολόγησης τα έτη 2006 – 2009 προέρχονταν από δουλειές με ιδιωτικές εταιρείες. Υπάρχει περίπτωση να αξιολογήσεις αρνητικά κάποιον που σε πληρώνει; Το γεγονός ότι σήμερα έχουν το θράσος να μιλούν για πιστωτικό επεισόδιο στην περίπτωση rollover του ελληνικού χρέους, σημαίνει ότι ενδεχομένως μπορεί να έχουν εσωτερική πληροφόρηση και να γνωρίζουν ότι κάποιες από τις συμβάσεις γύρω από το θέμα, έχει ασαφείς όρους. Τα «κοράκια» της διεθνούς κερδοσκοπίας μύρισαν «ψητό» και ετοιμάζονται να πάρουν γερή αμοιβή από αυτούς που στοιχηματίζουν στην πτώχευση της Ελλάδας, εάν καταφέρουν και κάνουν μελέτη που θα αποδεικνύει το πιστωτικό επεισόδιο. Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα κάνουν για να αναγκάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώσει στους στοιχηματζήδες πελάτες τους όλα τα ελληνικά ομόλογα και να τα φορτώσουν μετά στις πλάτες των λαών.
Η Ελληνική κυβέρνηση πάντως κατάφερε μέσα σε 18 μήνες στην εξουσία, να αφαιρέσει με νόμους όλα τα εργασιακά κεκτημένα εδώ και 50 χρόνια. Υπερφορολόγησε και χαράτσωσε τους φτωχούς κυρίως από 5 και 6 φορές, κατέστρεψε σε ένα βράδυ τις περιουσίες τους ( σπίτια, αυτοκίνητα, μισθούς) και ρήμαξε σε ένα εξάμηνο την πραγματική οικονομία με το αλαλούμ φόρων και φορολογικών νομοσχεδίων. Ο τρόπος που τα έκανε (πολιτικός εκβιασμός) και η ύποπτη αδράνεια της να αγγίξει, τη φοροδιαφυγή, το Πασοκικό κράτος των ΔΕΚΟ και να πετσοκόψει το σπάταλο και διεφθαρμένο δημόσιο, κάνει πλέον πολλούς πολίτες να μιλάνε ανοιχτά για σκοπιμότητα καταστροφής και ξεπουλήματος της Ελλάδας.

του Γιάννη Τσαραγκλή

 

http://emprosdrama.blogspot.com/

1 Σχόλιο

  1. π. Αυγουστίνος Καντιώτης » Blog Archive » ΕΘΝΙΚΑ έγραψε,

    […] «δολοφονοι»! Άρθρο του Συντ. Ομάδα 3-Ιουλ-2011 I Σχολιάστε Διαβάστε περισσότερα http://news.kozaninet.gr/?p=21064#ixzz1R8fn4w2H […]

    Σχολιάστηκε: Ιούλιος 4th, 2011 at 3:38 μμ

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.