Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Σήμερα είναι το αύριο, που αποκαλύπταμε χθες…

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 4 - 2011

Σήμερα είναι το αύριο, που αποκαλύπταμε χθες…

Ταχύτατους ρυθμούς στις διαδικασίες υλοποίησης των λεγόμενων «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» επέβαλαν στη χώρα μας η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Tρόικα μέσω της συμφωνίας για την τοποθέτηση ξένων επιθεωρητών – τοποτηρητών.

Οι μέχρι τώρα… επιδόσεις των υπουργείων στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και του φοροελεγκτικού μηχανισμού καθώς και στην κατάργηση κεκτημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων κρίθηκαν… «μη ικανοποιητικές», παρά το γεγονός ότι από τη μέχρι τώρα πορεία των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» οι Eλληνες πολίτες έχουν τεθεί ήδη σε τροχιά σταδιακής εξαθλίωσης.

Στόχος της συμφωνίας για την τοποθέτηση μόνιμων ελεγκτών από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Eνωση στα υπουργεία είναι να παρακολουθείται στενά η πορεία υλοποίησης της νέας φάσης του καταστροφικού έργου που προαναγγέλλεται με το νέο αναθεωρημένο για 4η φορά Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Στο εξής όταν σημειώνονται… καθυστερήσεις σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε καταργήσεις δημοσίων οργανισμών και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στην εφαρμογή ρυθμίσεων που ευνοούν τις απολύσεις και τις σημαντικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και σε ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και εκτάσεων, οι ξένοι επιθεωρητές θα επεμβαίνουν για να αποκαταστήσουν άμεσα τα προβλήματα!

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε αναγνωρίσει ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών για την προώθηση όλων των παραπάνω «μεταρρυθμίσεων», οπότε απαιτείται ένα «σπρώξιμο» από ξένους ειδικούς συμβούλους που θα παράσχουν «τεχνική βοήθεια»!

Για το λόγο αυτό, η συμφωνία για την τοποθέτηση των ξένων επιθεωρητών δεν ήταν κάτι το οποίο ήθελε να αποφύγει ο πρωθυπουργός αλλά μάλλον μια επιδίωξή του…

ΕΤ

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι όσα σήμερα αποκαλύπτονται από τις δηλώσεις Γιούνκερ τα είχαμε περιγράψει με ακρίβεια και τα είχαμε προαναγγείλει προ διμήνου περίπου!!!

Στις 16 Μαΐου 2011 σε άρθρο μας γράφαμε για την ολοκληρωτική απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας που σχεδιαζόταν από κυβέρνηση και τρόικα για το αμέσως προσεχές μέλλον : «Οι μάσκες πλέον πέφτουν. Το καρναβάλι τελείωσε και όλα αποκαλύπτονται. Μια… στρατιά από «τροϊκανούς» θα έρθει στην Ελλάδα για να διασφαλίσουν ότι οι δανειστές μας θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Ο λόγος για ένα από τα «ανταλλάγματα» που ζητά η τρόικα για να δώσει στην Ελλάδα το ΟΚ για τα πακέτα νέων μέτρων αλλά και τις νέες δανειακές διασφαλίσεις.

Τα στελέχη της τρόικας που πηγαινοέρχονται στην Αθήνα γίνονται όλο και πιο πιεστικά για την άμεση εφαρμογή σκληρότερων μέτρων. Η πρόταση είχε τεθεί και προ μηνών, αλλά τότε επικεντρωνόταν μόνο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το σκεπτικό ότι από εκεί ελέγχονται όλες οι δαπάνες που θεωρούνται η πηγή του «κακού» για το έλλειμμα. Πλέον η πρόταση αλλάζει.

Ζητείται να τεθεί υπό τον συνεχή έλεγχο της τρόικας και κυρίως αξιωματούχων της Επιτροπής το σύνολο της κρατικής μηχανής, με τρία κύρια σημεία: (α) το Γενικό Λογιστήριο ως κομβικό σημείο τσεκαρίσματος των δαπανών όλων των υπουργείων-φορέων, (β) το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – αξιοποίησης περιουσίας για να αρθούν οι καθυστερήσεις που διαπιστώνονται και (γ) τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και των επενδύσεων για να αξιοποιηθούν οι πόροι.

Η ίδια πρόταση περιλαμβάνει την πολύ πιο αυστηρή αξιολόγηση του μνημονίου: να μη γίνεται δηλαδή ανά τρίμηνο αλλά διαρκώς, από στελέχη της τρόικας τα οποία θα εγκατασταθούν στην Αθήνα».

Σήμερα λοιπόν είναι το αύριο, που αποκαλύπταμε χθες…

 

http://www.politis-gr.com/?p=18714

1 Σχόλιο

  1. π. Αυγουστίνος Καντιώτης » Blog Archive » ΕΘΝΙΚΑ έγραψε,

    […] Σημερα ειναι το αυριο, που αποκαλυπταμε χθες… Άρθρο του Συντ. Ομάδα 4-Ιουλ-2011 I Σχολιάστε Higilight, Video, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Επικαιρότητα […]

    Σχολιάστηκε: Ιούλιος 4th, 2011 at 3:38 μμ

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.