Tuesday, 4 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Όταν στις διεθνείς σχέσεις υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητές σου και θεωρήσεις πολλά θέματα δεδομένα ενώ αυτά δεν είναι, τότε αναπόφευκτα έρχεται η ώρα που ο ισχυρός και αποφασιστικός – με την κυριολεξία της έννοιας – παράγοντας στο ζήτημα ενδιαφέροντος, αναλαμβάνει να σε επαναφέρει στην τάξη, έστω κι αν αυτό γίνει με τον πλέον τραυματικό για σένα και όσα πρεσβεύεις τρόπο…

Το τίμημα της υπεροψίας τους και της αδιαλλαξίας τους πληρώνουν τα Σκόπια του Νίκολα Γκρούεβσκι, ο οποίος έχει εξαντλήσει το ρεπερτόριο προκλητικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα και προσπαθειών καπήλευσης της ελληνικής Ιστορίας αιώνων, με αποτέλεσμα να κατορθώσει να εξοργίσει ακόμα και το κράτος-πάτρωνα που του έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να δηλώνει πρωθυπουργός και όχι… έπαρχος ή… περιφερειάρχης στο πλαίσιο κάποιας άλλης χώρας, π.χ. της Βουλγαρίας.

Τα γιγαντιαία αγάλματα των – πραγματικών – Μακεδόνων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φιλίππου, η ονομασία κάθε δημόσιου χώρου με κάποιο όνομα προερχόμενο από την ελληνική Ιστορία (π.χ. το αεροδρόμιο), ξεπέρασαν κάθε όριο του κιτς και τελικά έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί αποτραβιούνται από τις στρατιωτικές εμπλοκές ανά τον πλανήτη και τα Βαλκάνια δείχνουν να είναι σχεδόν αγανακτισμένοι με την επίδειξη αγνωμοσύνης μιας αμελητέας διεθνοπολιτικής οντότητας η οποία στηρίζει όλη της την ύπαρξη και την προκλητική της πολιτική στη βεβαιότητα – φενάκη ότι η σημαντικότητά της δεν επιτρέπει καμία σκέψη εγκατάλειψής της.

Όλα αυτά ξεχνώντας βέβαια ότι στην πραγματικότητα το 30% του εδάφους της ελέγχεται από μια άλλη εθνική ομάδα, η οποία γειτνιάζει με συμπατριώτες της και τη «μητέρα-πατρίδα» ενώ άλλος ένας γείτονας θεωρεί ότι το έδαφος που καταλαμβάνει ο γείτονας, αποτελεί στην ουσία δικό της Ιστορικό έδαφος και αν και τους έχει αναγνωρίσει με το Συνταγματικό τους όνομα, δεν συζητά το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την ψευδεπίγραφη εθνική ταυτότητα που επιχειρούν να δημιουργήσουν.

Τούτων λεχθέντων, δεν αποτελούν έκπληξη οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού των Εξωτερικών οι οποίες ενόχλησαν τους Σλαβομακεδόνες (τους Σλάβους που κατοικούν σε τμήμα της γεωγραφικής περιοχής με το όνομα «Μακεδονία» η οποία υφίσταται εντός των συνόρων τριών – σήμερα – χωρών, της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας). Ούτε και η φερόμενη ως ετοιμότητα των ΗΠΑ να μειώσουν την οικονομική βοήθεια προς τη FYROM με σκοπό να τη συνετίσουν. Για να έρθει ως επιστέγασμα η ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (Foreign Relations Committee), η οποία σε κείμενό της αναφέρεται συνεχώς σε «FYROM», ούτε καν «Former Yugoslavian Republic of Macedonia», ενώ μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τους πάντες στις ΗΠΑ να μιλούν για «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Εκτός του ενδεχομένου περικοπής της διμερούς βοήθειας στη FYROM, στην έκθεση υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, οι οποίες εξηγούν εμμέσως την αιτία της οργής με τους Σκοπιανούς:

«Η Ελλάδα έχει επιδείξει τεράστια θέληση να συμφωνήσει ότι το ‘Μακεδονία’ μπορεί να συμπεριληφθεί στο μελλοντικό όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) όσο αυτός ο όρος συνοδεύεται από ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος θα καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχουν εδαφικές βλέψεις της FYROM σε σχέση με τα ιστορικά σύνορα της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας».

Στη συνέχεια η FYROM εγκαλείται ότι παραβιάζει τις ρήτρες της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (σαφές το μήνυμα προς το Διεθνές Δικαστήριο όπου έχουν προσφύγει οι Σκοπιανοί επιχειρώντας να καταδικάσουν την Ελλάδα. Στο ίδιο κείμενο καθίσταται με έμμεσο τρόπο σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά, εμπρηστικά συλλαλητήρια, πολιτική ρητορική ή και προπαγάνδα από κυβερνητικές υπηρεσίες και οποιονδήποτε αποπειραθεί να υποκινήσει βία, μίσος και εχθρότητα, συμπεριλαμβανόμενης της εκτύπωσης και δημοσίευσης βιβλίων, χαρτών και διδακτικού υλικού που περιέχουν ιστορικές διαστρεβλώσεις…

Να προσθέσουμε ότι πιθανότατα μέρος του κινήτρου των ΗΠΑ στην τήρηση της εν λόγω στάσης στο ζήτημα, είναι η οικονομική συγκυρία η οποία συνδέεται και με τα αμερικανικά οικονομικά προβλήματα χρέους, καθώς επίσης και με τις εξελίξεις που πραγματικά ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς οι οποίες συνδέονται με τα ελληνοτουρκικά…

 

http://www.defence-point.gr/news/?p=15970

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.