Friday, 10 July , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Για πρώτη φορά μετά την Τουρκική εισβολή του 1974, η Κύπρος διέρχεται μια τόσο σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση, η οποία επιτάθηκε μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί και τις τραγικές επιπτώσεις της.

Ο κίνδυνος, πλέον, να τεθεί γρήγορα και η Κύπρος υπό την κηδεμονία της τρόικα και του μνημονίου είναι ορατός, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι έγκυροι κύκλοι που το προδιαγράφουν ως αναπόφευκτο!

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ στην Κύπρο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας χάνουν έδαφος, τελούν υπό πολιτική απομόνωση, ενώ δέχονται μια «βρώμικη» επίθεση από την πιο ακραία εσωτερική και εξωτερική αντίδραση.

Για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και ο Δ. Χριστόφιας δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών οι ίδιοι και οι επιλογές τους.

Πράγματι οι νοεφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ, οι οποίες λαμβάνουν με την πάροδο του χρόνου ένα όλο και πιο έντονο και συχνά ακραία προκλητικό χαρακτήρα, αποξένωναν την Κυπριακή Αριστερά από παραδοσιακά κοινωνικά της ερείσματα.

Ακόμα περισσότερο, η συνεχής διαχρονική αναδίπλωση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και του Προέδρου του από αντιιμπεριαλιστικές θέσεις στο Κυπριακό πρόβλημα, η μετατροπή του τελευταίου σε διαφορά, περίπου, ανάμεσα σε δύο κοινότητες και η «επιστροφή» σε απόψεις που θύμιζαν παραλλαγές του σχεδίου Ανάν, απομάκρυναν την αριστερή κυπριακή κυβέρνηση από το φιλικό της προοδευτικό και πατριωτικό κοινωνικό έδαφος και την καθιστούσαν ευάλωτη σε ετερόκλητες επιθέσεις.

Αυτή την ώρα που ναυαγούν τα «όνειρα» μετατροπής της Κύπρου σε χρηματιστικό περιφερειακό κέντρο, ενώ η Τουρκία του Ερντογάν προκαλεί αγέρωχα και «ρίχνει το γάντι» στη Λευκωσία, ενόψει της Προεδρίας της Ε.Ε., τόσο η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ όσο και ο Πρόεδρος της Κύπρου κινδυνεύουν να θεωρηθούν ως «καμένα χαρτιά» από τις ίδιες εκείνες ιδιοτελείς δυνάμεις, που προσπάθησαν να «κατευνάσουν», αν όχι και να ωφελήσουν, με τις πολιτικές επιλογές τους.

Ο διαγραφόμενος κίνδυνος να εγκλωβιστεί, μετά την Ελλάδα και η Κύπρος στους νεοαποικιακούς μηχανισμούς της τρόικας και στα μνημόνια λεηλασίας θα ήταν μια πραγματική καταστροφή, με πολύ ευρύτερες συνέπειες από τις οικονομικοκοινωνικές!

Η Κύπρος έκανε μέγα λάθος, όπως 10 χρόνια πριν η Ελλάδα, που έσπευσε να ενταχθεί στο ευρώ (δήθεν για εθνικούς λόγους). Όπως μέγα λάθος θα κάνει το ΑΚΕΛ και ο Δ. Χριστόφιας, αν θεωρήσουν ότι μπορούν να αποφύγουν τρόικα και μνημόνια, εφαρμόζοντας «συναινετικές» πολιτικές σκληρής λιτότητας! Ο δρόμος της «συναίνεσης» και της «λιτότητας» είναι ο πλέον σίγουρος για την τροϊκανή αγκάλη!

Μια Ελλάδα και Κύπρος στα δόκανα της τροϊκας και του μνημονίου θα αντιπροσωπεύουν ένα παραδομένο δίδυμο στον αμερικανοβρεττανικό και ισραηλινό άξονα, έτοιμα να υποστεί τις πιο ταπεινωτικές υπαγορεύσεις και συμφωνίες.

Η Κύπρος στο δρόμο της τρόϊκας, μετά τη νεοαποικιακή παράδοση της Ελλάδας, μόνο μείζονες εθνικές περιπέτειες εγκυμονεί.

Αυτή την ώρα χρειάζεται ξανά ένα μεγάλο κοινό μέτωπο του ελληνικού και του κυπριακού λαού ενάντια στην τροϊκα και τα μνημόνια για νέες προοδευτικές πολιτικές και επιλογές αποδέσμευσης από τις ιμπεριαλιστικές δικλείδες!

http://www.iskra.gr

 

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.