Saturday, 29 February , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/08/polypolyviou1-small.jpg 800w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Ο Πόλυς Πολυβίου και ο δίκαιος Λουκαΐδης

Χρίστος Σιοπαχάς*

“Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε ο διορισμός του διακεκριμένου νομικού κ. Πόλυ Πολυβίου ως μονομελούς ερευνητικής επιτροπής. Η ευθύνη του θα είναι να ερευνήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές και όλα τα συμβάντα για την τραγωδία”. (Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, 14/07/2011).

 

Μα αν σεβόταν, ο “διακεκριμένος νομικός”, τα κολακευτικά επίθετα που του προσδίδουν, θα καταδεχόταν να διορισθεί “ως μονομελής (!) ερευνητική επιτροπή”;! Ένας “μόνορχις” είναι ένας άνδρας. Ένας άνδρας με δύο όρχεις, είναι επίσης ένας άνδρας, δεν μπορεί, όμως, ν’ αποτελέσει “μονομελή επιτροπή”! Ακόμη κι αν αξίζει, όπως αξίζει σίγουρα ο “διακεκριμένος”, όσο πενήντα κι εκατό άνδρες και γυναίκες νομικοί αξίζουν. Σε ποιά γλώσσα ομιλεί στο δικαστήριο;! “Επιτροπή”, στα ελληνικά, σημαίνει “συλλογικό όργανο”, άρα απαιτεί, τουλάχιστον, δύο μέλη! Όχι ένα “όργανο” με δύο! Αλλά και αγγλικά να “σκέφτεται”, δεν νοείται “επιτροπή” με ένα άτομο! Η δήλωσή του ότι, “η Επιτροπή είναι μονομελής υπό την έννοια ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον ίδιο”, αποτελεί, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση, ηθελημένη, και άρα προσβλητική για τον λαό, ανοητολογία, που φωνάζει, και μάλιστα με τηλεβόα, ότι οι πολίτες πρέπει να είναι καχύποπτοι απέναντί του!

Ότι η νεοπαπαριά, “μονομελής διευρενητική επιτροπή”, εφευρέθηκε απ’ το καθεστώς, για να ληφθούν “οι τελικές αποφάσεις από τον ίδιο”!, ο οποίος, ως άτομο, ως δικηγορικό γραφείο και ως διακεκριμένο “αστικό τζάκι”, που επηρεάζει εδώ και πενήντα χρόνια την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και που έχει τεράστια συμφέροντα από τις συναλλαγές του με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ήταν η χειρότερη, ίσως, επιλογή για να “ερευνήσει με ταχύτητα(!) και αποτελεσματικότητα(!) όλες(!) ανεξαιρέτως(!) τις πτυχές(!) και τα συμβάντα(!) της τραγωδίας”(!). Με δεδομένο μάλιστα, ότι ανάμεσα στους εντολείς του, που κατηγορούνται, από την πλειοψηφία του λαού, ως δολοφόνοι ανθρώπων και ως καταστροφείς της οικονομίας, έχει συγγενική σχέση με τον υπουργό οικονομίας και στενή “κομματική”, τρόπος του λέγειν, σχέση με τον υπουργό δικαιοσύνης, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, αντικατέστησε τον “διακεκριμένο” κουνιάδο του “διακεκριμένου”, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον θώκο του, μετά το σκάνδαλο με τον βαρυποινίτη και ο οποίος, είναι πρόεδρος του ολιγομελούς οικογενειακού πολιτικού κλαμπ “Έπαλξη για την ανασυγκρότηση του Κέντρου”.

Βεβαίως όλα αυτά, “σε μια χώρα με υψηλό πολιτικό πολιτισμό”, όπως θα έλεγε και ο στάζων ευγένεια, σοφία και καμπυλάτες λιμαρισμένες φράσεις χωρίς ακίδες, βουλευτής της ΕΔΕΚ και πρώην υπουργός του Χριστόφια, Νίκος Νικολαΐδης, αποτελούν εντελώς τυχαία γεγονότα και ο “διακεκριμένος”, επειδή εκτός από “διακεκριμένος” είναι και “έγκριτος”, συνεχίζει να περαμένει υπεράνω υποψίας. Ακόμη κι αν έχει αναλάβει την υπεράσπιση της εταιρείας “Ήλιος” (A-Jet Aviation Ltd)! Αμαρτία ξομολογημένη, δεν είναι αμαρτία! Το δήλωσε ο ίδιος. “Δεν διαβλέπει”, είπε, όπως έγραψαν οι εφημερίδες, “καμία αντίφαση ανάμεσα στην υπεράσπιση της εταιρείας «Ηλιος» από τη μια, και στη διερεύνηση της παρούσας υπόθεσης από την άλλη”. Κι αν άλλοι, άλλα γυαλιά φορώντας, “διαβλέπουν” άλλα;! Ήδη, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (24/07/2011), η εφημερίδα ‘Σημερινή’, δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία, μόνο το 28,46% “εμπιστεύεται την ερευνητική επιτροπή” του “διακεκριμένου”, ενώ το 48,03%, όχι.

Τα περί “λειτουργήματος του δικηγορικού επαγγέλματος” απευθύνονται σε αφελείς. Τα δικηγορικά γραφεία είναι μπίζνες με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος και μάλιστα απ’ τις πιο προσοδοφόρες. Το ύψος της αμοιβής, καθορίζει, σχεδόν κατά κανόνα, σε ό,τι αφορά στα μεγαλογραφεία και στους μεγαλοδικηγόρους, την ανάληψη ή μη της υπεράσπισης κάποιου. Ο “διακεκριμένος” ανέλαβε την υπεράσπιση των κατηγορουμένων της αεροπορικής τραγωδίας “Ήλιος”, επιλέγοντας, ανάμεσα στα συμφέροντα του γραφείου του και στο λαϊκό αίσθημα, για “δικαίωση” των νεκρών, τα πρώτα. Δεν είχε καμία υποχρέωση να πράξει το αντίθετο. Αλλά η επιλογή του, καταγράφεται στο λαϊκό υποσυνείδητο. Εξάλλου, η απονομή δικαιοσύνης στηρίζεται (πρέπει να) πάνω σε πραγματικά γεγονότα και δεν αποδίδεται για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, το οποίο μπορεί και να είναι λανθασμένο.

Οι δηλώσεις του “διακεκριμένου” για τον τρόπο που του έγινε η πρόταση, επιβαρύνουν, ακόμη περισσότερο την καχυποψία και προς τον ίδιο και προς το καθεστώς. “Δεν επεδίωξε αυτόν το διορισμό”, γράφουν οι εφημερίδες. “Μου προσφέρθηκε κατά τρόπο έντονο, δηλαδή, ότι έχω καθήκον να το διερευνήσω”(!), είπε. Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ακόμη και τί λέει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Τί εννοεί, όταν περιαυτολογώντας προκλητικά χωρίς λόγο, δηλώνει πως δεν “επεδίωξε το διορισμό”; Υπάρχει νόμιμος διαδικασία επιδίωξης(!) συμμετοχής σε “ερευνητική επιτροπή”; Αν δεν υπάρχει, γιατί το λέει; Για δημιουργία εντυπώσεων; Ναρκισσιστικές φλυαρίες για το πόσο σπουδαίος είναι, κι ορίστε, όχι μόνο δεν υπήρξε παρασκήνιο υπέρ του διορισμού του, αλλά τον παρακαλεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας;! Με τόση πείρα στην απονομή δικαιοσύνης, που φαντάζομαι ότι διαθέτει, έπρεπε να γνωρίζει ότι ο διορισμός του είναι εξαρχής αρνητικά χρωματισμένος, αφού ο εντολέας του, ο οποίος έχει αποδείξει ότι στερείται στοιχειώδους ευθικρισίας, με αποτέλεσμα να ακολουθεί τυχοδιωκτικές πολιτικές, απ’ το εθνικό θέμα μέχρι την οικονομία και τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, είναι ήδη πολιτικά και ηθικά έκπτωτος στη συνείδηση του λαού. Εν πάση περιπτώσει. Αν, σε αντίθεση με τον ίδιο, που δεν επεδίωξε τον διορισμό, υπάρχουν άλλοι που τον επεδίωξαν, να τους υποδείξει για να τους γελοιοποιήσει. Διαφορετικά, θα μπορούσε να εικάσει κανείς, ότι σκοπίμως αναφέρεται σε φανταστικές κατακριτέες πράξεις, άλλων, για να υποβάλει, με έμμεσο τρόπο στο πόπολο, τη δική του ηθική ανωτερότητα!

Και τί εννοεί, όταν λέει ότι ο διορισμός “του προσφέρθηκε κατά τρόπο έντονο”; Ο “διακεκριμένος” δεν είναι γκόμενα και ο διορισμός δεν είναι δώρο, δαχτυλίδι, ανθοδέσμη ή ότι άλλο ήθελε και ονειρευόταν να του “προσφερθεί”! Ως ένας εκ των εκλεκτών της κάστας των μεγαλοδικηγόρων, θα συμφωνεί, ότι η γλώσσα της “διακεκριμένης νομικής”, απαιτεί διακεκριμένη σαφήνεια και διακεκριμένη ακριβολογία. Ανάμεσα στο “μου προσφέρθηκε” και στο “μου προτάθηκε”, υπάρχει εννοιολογική άβυσσος κι ενοχλητικά συμποραμαρτούντα. Αν του “προτάθηκε”, στο κέντρο της προσοχής βρίσκεται ο προτείνων, αν του “προσφέρθηκε”, και μάλιστα με παρακαλητά, ο κεντρικός προβολέας φωτίζει αποκλειστικά τον αποδέκτη των προσφορών, ο οποίος, τελικά, παρά τις αντιρρήσεις του, λύγισε και είπε το “ναι”, για λόγους “καθήκοντος”! Λόγια του αέρα! Θα μπορούσε να του αντιτάξει κανείς, χίλιους άλλους λόγους. Ότι, η αμοιβή τον λύγισε. Ότι ήθελε, να βοηθήσει τον πρόεδρο και το ΑΚΕΛ, για να εισπράξει αντίδωρα. Ότι άρπαξε την ευκαιρία για να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Να καρπωθεί προσωπικό κύρος κι έμμεση διαφήμιση. Ότι ορέγεται, πολιτικούς ρόλους, και γιατί όχι, ανώτατα πολιτειακά αξιώματα.

Ακόμη όμως κι αν πρόκειται περί “προσφοράς” κι όχι “πρότασης”, αυτός, ως “διακεκριμένος νομικός”, όφειλε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του. Για να προστατεύσει κι όχι να εκθέσει τον εντολέα του, ρίχνοντας φως, με μια αντωνυμία(!) κι ένα ρήμα(!), στο παρασκήνιο του διορισμού του. Δημόσια όφειλε να πει, “μου προτάθηκε”. Οι “προσφορές”, προϋποθέτουν αντίδωρα. Παίρνεις, δίνεις.

Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα της έρευνας, ο “διακεκριμένος”, βρίσκεται εξαρχής σε αδιέξοδο.Και η πίττα γερή και ο σκύλος χορτάτος”, σ’ αυτήν ειδικά την περίπτωση, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοσθεί. Η κοινωνία κοχλάζει. Το καθεστώς Χριστόφια πνέει τα λοίσθια. Στην προσπάθειά του να κρατηθεί απ’ την εξουσία, είναι ικανό να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον. Οι εντολείς του “διακεκριμενου”, τον διόρισαν για να ρίξει τον πρωταγωνιστή της τραγικοκωμωδίας, στα μαλακά. Γι’ αυτό εξάλλου και του “πρόφεραν τον διορισμό κατά τρόπο έντονο”. Αν το πόρισμα θα ικανοποιεί τους εντολείς, όπως αυτοί αναμένουν, τότε ο “διακεκριμένος” θα τσουρουφλιστεί στη λαϊκή συνείδηση και θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο ίδιο του το σινάφι. Ήδη, πάρα πολλοί, θα τρίβουν από τώρα τα χέρια τους! Αν, αντίθετα, εκδόσει ένα καταδικαστικό για τους εντολείς του πόρισμα, χάνει όλα τα αντίδωρα του καθεστώτος και με μαθηματική ακρίβεια, η καϋμένη “Έπαλξη”, θα πέσει επί του πορίσματος, ως πύργος σε ταινία κινουμένων σχεδίων με γάτους και ποντίκια. Υπάρχει και μια τρίτη πιθανότητα. Το πόρισμα, όχι απλώς να είναι “διαχειρίσιμα” καταδικαστικό, αλλά πόρισμα καταπέλτης, το οποίο θα συμπαρασύρει στην πτώση μαζί με τον Χριστόφια και τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Αυτό, θα δώσει την ευκαιρία στο σύστημα να αποφορτισθεί απ’ την πίεση και να ξαναμοιράσει, σε πολιτικό επίπεδο, τους ρόλους και τα μερίδια της πίττας. Σ’ αυτήν την περίπτωση, ο “διακεκριμένος” θα λειτουργήσει ως εκτελεστής-καθαριστής και ταυτόχρονα, ως σωτήρας, του συστήματος. Τα θαύματα δεν τελειώνουν ποτέ! Επιτέλους κάθαρση! Και το σύστημα γερό και ο λαός χορτάτος! Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν κι ο λαός θα γυρίσει στον καναπέ του. Οι γραφίδες και τα μικρόφωνα του συστήματος, θα θυμηθούν τον ανακριτή της υπόθεσης Λαμπράκη, Χρήστο Σαρτζετάκη, ο οποίος έγινε και πρόεδρος και η “Έπαλξη”, θα έχει την ευκαιρία να μεταλλαχθεί σε “Κύπρος (Χρυσοστομίδης) των Αξιών”, κατ’ αναλογίαν του κόμματος “Ιταλία των Αξιών”, που ίδρυσε ο κυνηγός της πολιτικής μαφίας εισαγγελέας Ντι Πιέτρο. Όσον αφορά, ειδικότερα, στον Γενικό Εισαγγελέα, αυτός θα συνεχίσει να τρέχει με ρυθμούς βοϊδάμαξας πίσω από φακέλους και γεγονότα πυραύλους!

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Τα πράγματα, και σε ό,τι αφορά στο πόρισμα του “διακεκριμένου”, θα διαμοφώνονται στην πορεία, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και την πίεση που αυτές δημιουργούν στην κοινωνία. Η ευκολία των Αγγλοαμερικάνων να σπρώχνουν τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των στρατηγικών τους στόχων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι δεδομένη.

Η πόρτα έχει ήδη ανοίξει διάπλατα κι έχει ήδη κληθεί ο “επόμενος” “πρόεδρος λύσης”!

Προκαλεί, πάντως, δυσάρεστη εντύπωση η φιλάρεσκη και την ίδια στιγμή, αμήχανη κι ατσούμπαλη, εικόνα, που ο “διακεκριμένος” βγάζει προς τα έξω. Ας προσέξει, για το καλό της έρευνάς του και της προσωπικής του προβολής, να λέει λιγότερα και να υπονοεί πολύ λιγότερα απ’ τα λίγα. Τα αυτομπουρδουκλώματα και οι στραβές στο χώρο της επικοινωνίας, μπορούν να του μαδήσουν, σε ελάχιστο χρόνο, τα πούπουλα απ’ τα διάφορα “επίθετα” που τού προσδίδει το καθεστώς και το σινάφι, όπως, “διακεκριμένος”, “έγκριτος”, “εξαίρετος”, “λαμπρός” νομικός. Με φαλακρές φτερούγες και χωρίς ουρά, τα πετούμενα πέφτουν. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν δεν είσαι προικισμένος με στοιχειώδη αίσθηση του γελοίου.

Γιατί, αν ο ‘διακεκριμένος”, διέθετε στοιχειώδη αίσθηση του γελοίου, δεν θα καταδεχόταν να είναι μέλος της οικογενειακής “Έπαλξης για την ανασυγκρότηση του Κέντρου” και να συνεργάζεται με το ΑΚΕΛ, που η νεοταξίτικη κλίκα που το διοικεί, το μετέτρεψε σε παράκεντρο του εαυτού της! Με την όπισθεν πήγαιναν κι εξώκειλαν;! Αυτή δεν είναι “Έπαλξη” εις ύψος, είναι οριζοντιομένη μακριά γαϊδούρα, ακατάλληλη μάλιστα, λόγω βάρους, για ενήλικες. Πεντέξι νοματαίοι (δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περισσότεροι) σκυφτοί και κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον, περιμένουν να περάσει κάποιος να “παίξει” μαζί τους! Πεντέξι δευτεροκλασάτα κοπέλια του ΑΚΕΛ, πηδάνε πάνω τους, τους τάζουν διάφορα και τους καπαρώνουν. Πρωτοτυπία! Η “Έπαλξη” εξέλαβε το ΑΚΕΛ ως “Κέντρο” και το ΑΚΕΛ εξέλαβε την “Έπαλξη” ως “Νέες Δυνάμεις” και την ενέταξε στη Νέα Γεωγραφία και στη Νέα Τάξη. Από κοντά και ο “Αντένα Κύπρου”, που βγάζει κάθε τρεις και λίγο τον “διακεκριμένο” κουνιάδο του “διακεκριμένου”, να γνωματεύσει υπέρ Χριστόφια! Σκέτη σχιζοφρένεια!

Τώρα που ο καλύτερος, κι απ’ τον Κληρίδη, βέρι μπέστ “καλός καραβοκύρης”, έκατσε τη βάρκα, οι επί των επάλξεων για τα λαϊκά συμφέροντα και την πρόοδο του τόπου, καλού κακού, ας κοιτάζουν κάπου κάπου εάν εε! εάν έρχεται βαπόρι! Η πρεσβεία, που έχει “επαφές με επιχειρηματίες, τραπεζίτες και οικονομολόγους διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων, αλλά κυρίως της κεντροδεξιάς” (Wikileaks), γνωρίζει σίγουρα πότε θα εμφανισθεί στον ορίζοντα το επόμενο κότερο. Εκτός κι αν “επαλξίτες”, σε αντίθεση με, σχεδόν, όλους τους υπόλοιπους που κελαηδάνε στην πρεσβεία, για λόγους αρχής, κελαηδάνε μόνο στα μπάνια τους!

Είδα τον επικεφαλής του εαυτού του “διακεκριμένο νομικό” στις ειδήσεις. Ευτραφής και ευθυτενής, πλησίαζε προς την κάμερα, με αδρό σίγουρο ποζάτο βηματισμό και φωνακλάδικα ευτυχισμένη φάτσα επιτυχημένου. Από τρία περίπου μέτρα πιο πίσω (τόσο υπολογίζεται διεθνώς η απόσταση, που πρέπει να κρατούν οι υποτακτικοί απ’ τον προπορευόμενο αφέντη), ακολουθούσε η συνοδεία του, μια γυναίκα κι ένας άντρας, κουβαλώντας διάφορους φακέλους, αμήχανοι και οι δύο απέναντι στον φακό. Γιατί δεν πάνε όλοι μαζί “σεμνά και ταπεινά”, όπως θα έλεγε και ο επονομαζόμενος “Βούδας της Ραφήνας;”! Κι αν θέλει να κάνει δηλώσεις, να κοντοσταθεί και ν’ αφήσει να τον προσπεράσουν διακριτικά οι συνοδοί του. Το ανάστημά του, αν έχει, θα το δηλώσει μέσα απ’ την έρευνα, όχι μπροστά στις κάμερες. Δεν είναι ανάγκη να μας γυρίζει πενήντα χρόνια πίσω, τότε που ο άντρας πήγαινε καβάλα στο γαϊδούρι κι από πίσω ακολουθούσε η γυναίκα με τα πόδια. Αυτή η εποχή, υποτίθεται ότι πέρασε ανεπιστρεπτί κι όχι γιατί τα μηχανικά μέσα εξοστράκισαν τα γαϊδούρια. Ταξιδεύεις με το μετρό στις άλλες χώρες του κόσμου και δεν ξέρεις ποιός κάθεται δίπλα σου. Καθηγητής πανεπιστημίου – διάνοια με φοβερές ανακαλύψεις για το καλό της ανθρωπότητας ή ένας απλός υπάλληλος γραφείου. Εμείς έχουμε πιο πολλούς λόρδους, σελέμπριτις και σταρ, απ’ όσους έχει, η πολυαγαπημένη των αστικών τζακιών, Αγγλία!

Αισθητικά απαράδεκτος, ο “διακεκριμένος”! Αν νομίζει κι αυτός, ότι εισήλθε στην ορχήστρα της τραγωδίας, για να κάνει τη φιγούρα του και να πετάξει στον Χορό, ως Αγγελιαφόρος από άλλο έργο, έναν νομικίστικο μονόλογο ήξεις αφήξεις για τις ευθύνες του εντολέα του, είναι βαθειά νυχτωμένος, όπως πολλοί σ’ αυτόν τον τόπο. Ο Χορός των Πολιτών, μετά κι απ’ αυτήν τη μεγάλη εθνική τραγωδία, δεν ικανοποιείται πλέον να σχολιάζει απλώς επί των ερειπίων το παρόν και το μέλλον του και διεκδικεί αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ο λαός γνωρίζει πως χωρίς κάθαρση, κι αυτήν τη φορά, είναι καταδικασμένος σε αφανισμό. Για να σωθούμε, έχουμε ανάγκη από μια διαρκή ειρηνική επανάσταση επαναπροσδιορισμού των εθνικών και κοινωνικών μας στόχων. Να συμφωνήσουμε, ως λαός, ένα καινούργιο συμβόλαιο. Ποιοί είμαστε και πού θέλουμε να πάμε. Και το πιο βασικό, πώς θα φτάσουμε στο στόχο. Οι κυβερνήσεις συναλλαγής της κομματοκρατίας-κλεπτοκρατίας, διαφθείρουν την κοινωνία και εξαχρειώνουν τους πολίτες.

Ίσως να είναι πολύ αργά. Αργά ξύπνησε, η νεολαία, τόσο αργά, που ίσως είναι πολύ δύσκολο, να μετακινήσει, έστω, κι ένα λιθαράκι. Οφείλουμε όμως να προσπαθήσουμε. Είμαστε η πλειοψηφία.

Προσωπικά, για ένα είμαι σχεδόν βέβαιος: τώρα που ο Μικτός Χορός των Πολιτών, Άνδρες, Γυναίκες, Νέοι, Ηλικιωμένοι, Παιδιά, Γέροντες, πολιορκούν τα προπύλαια των ανακτόρων και απαιτούν να φύγει απ’ την πόλη ο  ανάξιος άνακτας  και το μίασμα που έφερε μαζί του, το μόνο που δεν περιμένουν, είναι να ‘ρθεί ο κάθε προκλητικός, πολύς ή λίγος, Πόλυς Πολυβίου με τα “υφάκια” του, να κάτσει κάτω απ’ τον προβολέα, πρώτο τραπέζι πίστα στο παρακμιακό σκυλλάδικο της κλεπτοκρατίας-κομματοκρατίας, και να προσπαθήσει ν’ αποφορτίσει την πίεση απ’ το φρικώδες τυχοδιωκτικό πολιτικό σύστημα της καταστροφής. Ο “διακεκριμένος” δεν έχει καμιά πολυτέλεια κινήσεων. Εκατοντάδες χιλιάδες συνειδήσεις τον εξετάζουν με χίλια μάτια η κάθε μια και τον “μετράνε” με τα μέτρα των δικών τους ηρώων.

Ένας λαϊκός ήρωας, με τον οποίον θα “αναμετρηθεί” ο “διακεκριμένος”, είναι ο δικηγόρος, πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ, πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Λουκής Λουκαΐδης. Στάθηκε δίπλα στο λαό, προ και μετά Ανάν και του  πρόσφερε αφειδώλευτα τις γνώσεις του. Απέδειξε με επιχειρήματα και μαζί με άλλους, πόσο καταστροφικό θα ήταν το ρατσιστικό Σχέδιο Ανάν για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού.

Ο Χριστόφιας είχε κι αυτήν την επιλογή για την ερευνητική του επιτροπή. Ο λαός θα δεχόταν το οποιοδήποτε πόρισμα του δίκαιου Λουκαΐδη. Ακόμη κι αν αυτό ήταν αθωωτικό για τον άνακτα. Αλλά ο πρώην κολίγας, επιλέγει με προσοχή τις κολιγιές του. Ακόμη και τώρα, μετά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου, για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνος, απαιτεί να βγάλει απ’ τη μύγα ξίγκι! Η επιλογή του θεωρητικού της “Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας”, ήταν, για κάποιον που γνωρίζει τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνει τις αποφάσεις του, αναμενόμενη. Και πολλαπλά πονηρή! Η καθεστωτική κλίκα Χριστόφια κερδίζει χρόνο, ο κόσμος ξεχνά γρήγορα κι έρχονται εξελίξεις. Το παραδέχεται στη συνέντευξη του στην Καθημερινή Κύπρου (24/07/2011), ο Γάμα Γάμα του Ακέλ, με αποκαλυπτική αφέλεια!  Ότι οι αρνητικές για τους ίδιους, αντιλήψεις, που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία, σε δύο ή τρεις μήνες μπορεί ν’ αλλάξουν! Γι’ αυτό και εξαπέλυσαν γενική επίθεση λυσσώδους προπαγάνδας εναντίον όλων των υπολοίπων, καλλιεργώντας ατμόσφαιρα εμφυλίου.

Σε δύο τρεις μήνες, αναμένεται και το πόρισμα!

Σε δύο τρεις μήνες, ο Χριστόφιας θα βρίσκεται σε τριμερή μαζί με τον γραμματέα του ΟΗΕ και τον εκπρόσωπο της κατοχής. Είναι ικανός, ακόμη και για να εκδικηθεί το λαό, που σήμερα τον αποκαλεί “φασίστα” και “δολοφόνο”, να συμφωνήσει σε ακόμη χειρότερη λύση, απ’ ό,τι ο ίδιος θα μπορούσε να υπογράψει, με τη βοήθεια της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, πριν την τραγωδία!

Απ’ την άλλη, σ’ αυτούς τους δύο τρεις μήνες, ο “διακεκριμένος” θα καλλιεργεί στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, μαζί με το “αδαμάντινο νομικό του προφίλ” και το “λαϊκό του ίματζ”. Ίσως, πολύ σύντομα, με δεδομένο μάλιστα ότι τα πρωτοπαλλήκαρα του ανανισμού του 2004, πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο ακελικός των αγγλοαμερικανικών σεμιναρίων Τουμάζος Τσελεπής, έχουν καεί και κανένας δεν μπορεί να τους λάβει πλέον στα σοβαρά, η συμμαχία των ανανικών, του “προσφέρει” μια νέα, πολιτική αυτήν τη φορά, εντολή. Να υπερασπισθεί στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, τη νέα μορφή του Σχεδίου Ανάν, απέναντι στον Λουκή Λουκαΐδη.

Επί της ουσίας, το πρόβλημα δεν αφορά στον “διακεκριμένο”, ο οποίος έπεσε, απ’ την πρώτη μέρα του διορισμού του, με τα μούτρα στο σπορ της αυτοπροβολής με φοβερή, μέχρι παρεξηγήσεως, βουλιμία, αλλά στον “αδιάκριτο”, προσβλητικό και θλιβερό αρχιεντολέα του, ο οποίος, μαζί με τη συνυπεύθυνη ηγεσία του ΑΚΕΛ, θέλει, πάση θυσία, να πάρει τη ρεβάνς. Από ποιόν;!

* Ο Χρίστος Σιοπαχάς είναι σκηνοθέτης.

 
Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/9317

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.