Tuesday, 4 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Καθάρματα!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 8 - 2011

 Εισαγωγικό  σχόλιο απο την «Κλασσικοπερίπτωση»

Κατ΄αρχάς   πρέπει να πω  ότι το παρακάτω κείμενο του  Ν. Μπογιόπουλου   με εκφράζει    απόλυτα σε σχέση με την περιγραφή   της σημερινής  κατάστασης αυτού   του  τοξικού   συνονθυλεύματος  που κάποιοι  ονόμασαν για  λόγους προπαγάνδας  Ε.Ε.
Αυτή η  ένωση  λοιπόν που την είπαν  ευρωπαϊκή,  οι ατλαντικοί   και …υπερατλαντικοί  εμπνευστές της , δεν  ήταν  το  φυσικό αποτέλεσμα  μιας «εξελικτικής» πορείας  ενός  πολιτικού συστήματος   το οποίο υπηρετούσαν   οι  τοπικοί αντιπρόσωποι  του ΝΑΤΟ  , του ΟΗΕ  , της  Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ  και των άλλων «δημοκρατικών δυνάμεων», αλλά  η  πιο μισάνθρωπη – όπως πολύ σωστά αναφέρει   N. Μπογιόπουλος-  έκφραση ενός  κοινωνικού δαρβινισμού.
Ήταν και  είναι  η μοναδική θεσμική αποτύπωση  μιας κοσμοαντίληψης  που  γεννήθηκε  απο το πάντρεμα  του καπιταλισμού και της παπικής εκκλησίας που απλώς βαφτίστηκε   σε αμερικάνικη συναγωγή απο  προτεστάντη παπά.
Στην αρχαία ελληνική γλώσσα  η λέξη κάθαρμα  σήμαινε το απόβλητο αυτό  δηλαδή το  μολυσμένο αντικείμενο που πέταγαν μετά τον «καθαρμό». Υπό αυτήν την έννοια  θεωρώ ότι ο τίτλος  που έδωσε ο κ. Μπογιόπουλος στο άρθρο του  είναι ευστοχώτατος , αφού τώρα πιά  που δεν  υπάρχουν τα φτιασίδια  της κεϊνσιανής μεταμφίεσης και  που στέρεψαν  τα  μπουκαλάκια  με τα  φρου-φρού και τα αρώματα  των  αριστεροδέξιων «ευρωκομουνισμών», η μπόχα  έφτασε στα ρουθούνια ακόμα και του πιό  εφησυχασμένου   «Ευρωπαίου πολίτη» .
Το χειρότερο  είναι ότι αυτοί που  αυτοδίκαια  κατατάσονται ως  καθάρματα , μιλούν για κάθαρση οραματιζόμενοι βέβαια   την ιδεολογική  «καθαρότητα»  εκείνων που  ο κοινωνικός  δαρβινισμός  τους θα τους  αξιολογήσει  ως  «παραγωγικούς».
Η  αγαπημένη   στους  «εταίρους» μας  Κοντολίζα Ράϊς  αναφερόμενη στην εισβολή των  σταυροφόρων  του κορπορατισμού  στο Ιρακ (διότι περί αυτού επρόκειτο  και όχι  περί   ευρωατλαντικών «δημοκρατικών»   δυνάμεων  που θα απελευθέρωναν  τον Ιρακινό  λαό απο την τυρρανία του Σαντάμ)  είπε:
«Ο κόσμος   είναι ένα βρωμερό  μέρος και κάποιος  πρέπει να τον καθαρίσει» .
Αυτή  είναι  λοιπόν  η κάθαρση που  επιθυμούν τα καθάρματα και γι΄ αυτό  προσυπογράφουμε   το κείμενο του  κ. Μπογιόπουλου  ευχόμενοι   πως   ο λαός θα αντιληφθεί  γρήγορα  ότι  η ηθική , ο ανθρωπισμός το δίκαιο και η ελευθερία  των πολιτών , θεωρούνται απο τα επιτελεία  της  Νέας Τάξης Πραγμάτων  ένας κοινωικός λεκές που πρέπει  γρήγορα να εξαλειφθεί .
Καθάρματα !
Γράφει ο Ν. Μπογιόπουλος
Η Ευρώπη «τους». Η Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ενωσής τους. Στην Ευρώπη του ευρώ «τους». Της ΟΝΕ τους. Του Μάαστριχτ τους.
Σε αυτή την Ευρώπη των «πολιτισμένων», των Συνόδων Κορυφής, των Βρυξελλών και των πολυεθνικών αποδεικνύεται μέχρι κεραίας αυτό που έλεγε ο Ντοστογιέφσκι:
Ξέρω κάτι «πολιτισμένους» που μπροστά τους οι βάρβαροι δεν πιάνουν χαρτωσιά σε μισανθρωπισμό.
*
Στην Ευρώπη «τους» υπάρχουν – σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί.
Υπάρχουν πάνω από 13 εκατομμύρια καθημερινοί «Αγιάννηδες». Αλλά να που οι «μπίζνες» της φιλανθρωπίας τελείωσαν.
Κι έτσι βγήκε φιρμάνι:
*
Μετά από απόφαση (μη εφέσιμη!) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου,
στο οποίο μεταξύ άλλων προσέφυγε η Γερμανία,
το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που προβλεπόταν ως δαπάνη από την ΕΕ για τη διανομή τροφίμων στους απόρους της Ευρώπης, μειώνεται στο 1/5!
*
Συνεπώς:
Μετά από το 2012, όπως ανακοινώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Ιούλη, για τα 13 εκατομμύρια πεινασμένους που προσέρχονται στα σημεία σίτισης απόρων και αστέγων
(αν και στην πραγματικότητα οι υποσιτιζόμενοι λόγω φτώχειας στην ΕΕ ξεπερνούν τα 43 εκατομμύρια),
η ΕΕ δε δικαιολογεί τη «δαπάνη» των 500 εκατομμυρίων για την παροχή της στοιχειώδους τροφής που θα τους συντηρεί στη ζωή. Δικαιολογεί, πλέον, μόνο 113 εκατομμύρια ευρώ! Διότι, όπως απεφάνθη η ευρωπαϊκή «δικαιοσύνη», οι άποροι …κοστίζουν πολύ. Και ως εκ τούτου θα υποστούν …δίαιτα.
*
Οι απαρτίζοντες το ευρωοικοδόμημα των καπιταλιστών, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, ακόμα κι αν το αύξαναν το ποσό για τους απόρους, ακόμα κι αν όλοι αυτοί που κερδίζουν από τη φτώχεια των πολλών πολλαπλασίαζαν τα «κουπόνια σίτισης» για τα θύματά τους,
πάλι καθάρματα θα ήταν.
*
Το γεγονός, πάντως, ότι τα κόβουν κιόλας, το γεγονός ότι ενώ οι πεινασμένοι αυξάνονται την ίδια ώρα τα – έτσι κι αλλιώς – πενιχρά κονδύλια για τη διατήρηση της ύπαρξής τους μειώνονται (κατά τα 4/5!), βοηθάει σε ένα πράγμα:
Για να «μετρήσει» κανείς όχι το «αν», αλλά το «πόσο» καθάρματα είναι.
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.