Thursday, 22 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

90χρονη κατά του τέλους ακινήτων

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 16 - 2011
1haratsi

Επικαλούμενη αδυναμία αποπληρωμής του έκτακτου τέλους, ύψους 1.104 ευρώ, η ηλικιωμένη ζήτησε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκδοση προσωρινής διαταγής, αλλά το αίτημά της απερρίφθη

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν έκανε χθες δεκτό το αίτημα μιας 90χρονης, η οποία ζητούσε προσωρινή διαταγή ώστε να της επιτραπεί να πληρώσει μόνο την αξία του ρεύματος στον λογαριασμό της ΔΕΗ, ύψους μόλις 60 ευρώ, και όχι το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα, που ανέρχεται σε 1.104 ευρώ. Η 90χρονη μέσω του συνηγόρου της Κλεάνθη Βουλκίδη έχει κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προχθές ζητήθηκε από τον πρόεδρο Πρωτοδικών η έκδοση προσωρινής διαταγής.

Επειδή όμως οποιαδήποτε τέτοια διαταγή θα άνοιγε τον δρόμο για μια πλημμυρίδα προσφυγών από χιλιάδες πολίτες, κλήθηκε και παραβρέθηκε στη διαδικασία τόσο εκπρόσωπος της ΔΕΗ όσο και του Δημοσίου.

Οι δύο πλευρές εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους προχθές στο γραφείο του προέδρου και χθες ο τελευταίος ανακοίνωσε την απόρριψη του αιτήματος για προσωρινή διαταγή, ενώ η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι το κύριο επιχείρημα που προβλήθηκε από την πλευρά του συνηγόρου της 90χρονης ήταν ότι η καταβολή του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ είναι πράξη αντισυμβατική και δεν περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η ΔΕΗ με την πελάτισσά της, ενώ η τελευταία δεν είναι σε θέση να πληρώσει το ποσό του τέλους.

Η 90χρονη στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε αναφέρει ότι η σύνταξή της ανέρχεται σε 900 ευρώ τον μήνα (από τον σύζυγό της που έχει πεθάνει), από τα οποία 500 ευρώ καταβάλλει σε μια γυναίκα-βοηθό, καθώς η ίδια δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Επίσης δεν έχει κανέναν άλλο οικονομικό πόρο, αφού ο ένας γιος της έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και ο άλλος ζει στη Ρόδο, με μια μικρή πενιχρή σύνταξη.

Το ποσό που καλείται να καταβάλει στη ΔΕΗ είναι συνολικά 1.104 ευρώ σε δύο μηνιαίες δόσεις και τα χρήματα αυτά είναι σε αδυναμία να τα πληρώσει, ενώ τυχόν διακοπή της ηλεκτροδότησης θα της προκαλέσει μεγάλη βλάβη.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε αναφέρεται ότι ο τρόπος είσπραξης του τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι αντισυμβατικός, αντισυνταγματικός και παράνομος.

«Δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας μου και της συνεπακόλουθης αυξημένης δυσκολίας στην όραση, στην κίνηση και γενικότερα στην αυτοεξυπηρέτησή μου, είναι αυτονόητη η απόλυτη εξάρτησή μου από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ενδεχόμενη απουσία του θα περιόριζε αισθητά τις κινήσεις μου, ουσιαστικά καθηλώνοντάς με για το μεγαλύτερο διάστημα του 24ώρου, θα μου στερούσε τη δυνατότητα θέρμανσης και θα αύξανε δραματικά την πιθανότητα οικιακού ατυχήματος που μπορεί να αποβεί μοιραίο για μια γυναίκα της ηλικίας μου» ανέφερε στην αίτησή της η 90χρονη.

Οπως είπε ο συνήγορός της, το ποσό που της απομένει από τη σύνταξη μετά την αφαίρεση των εξόδων για τη διαβίωσή της δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση στην 90χρονη να πληρώσει το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ

Ethnos.gr

http://www.newstrap.gr/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.