Saturday, 24 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Οι ευέλπιδες και οι απέλπιδες…

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Νοέμβριος - 28 - 2011

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/11/evelpidon.jpg 320w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Γράφει ο Κλεισθένης
Προ ολίγων ημερών είχαμε δηλώσεις που υπονοούσαν ότι υπήρχε φόβος για στρατιωτικό πραξικόπημα. Σήμερα έπηξαν το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ με άρθρα ένθεν κακείθεν σχετικά με το περιστατικό στην σχολή ευελπίδων. Ένας τεταρτοετής της
σχολής μαζί με κάποιους άλλους τραγούδησαν «χουντικό» τραγούδι. «Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι».  Η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και η προσπάθεια…

διόγκωσής τους δεν είναι τυχαία.

Η προσπάθεια έγκειται στην τρομοκράτηση του λαού, με φόβητρο τον κίνδυνο επιβολής στρατιωτικής χούντας, από μέρος του στρατεύματος. Πρέπει τα μέτρα της ανθυποκυβέρνησης Παπαδήμου να περάσουν, αυτό είναι το «ζουμί» της όλης υπόθεσης. Πρέπει να αφεθεί ο Παπαδήμος να ολοκληρώσει το «εθνοσωτήριο» έργο του Γ. Παπανδρέου χωρίς διαμαρτυρίες, απεργίες και διαδηλώσεις.
Ποιος εχέφρων θα πιστέψει ότι ένας 22χρονος της ευελπίδων μαζί με μερικούς άλλους θα επιβάλουν στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα;
Επειδή αναφέρω πολλές φορές την λέξη χούντα που είναι συνυφασμένη με  κακές αναμνήσεις απ’ το παρελθόν οφείλω να διευκρινίσω ότι χούντα δεν είναι μόνο η στρατιωτική αλλά υπάρχει και η πολιτική χούντα, αυτό που έχουμε σήμερα. Όταν ένα καθεστώς στρατιωτικό ή μη αρνείται την διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών με γελοίες προφάσεις και συνεχίζει να κυβερνά χωρίς την θέληση των πολιτών πως ονομάζεται; Σαφώς χούντα.
Το κοινωνικο-πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα δεν είναι οπωσδήποτε ιδανικό, η φαυλοκρατία, η ατιμωρησία, η φτωχοποίηση, η οικονομική κατοχή και όσα άλλα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά συμβαίνουν προλείαναν το κλίμα για πολιτική εκτροπή. Όταν ο συνωστισμός των πολιτών στα ακραία στρατόπεδα είναι γεγονός δεν προμηνύονται ευχάριστες εξελίξεις για την κοινωνία και το πολίτευμα. Όταν στο σύνταγμα, ο όχλος αλαλάζων ουρλιάζει «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και όλοι χειροκροτούν και επιδοκιμάζουν το σύνθημα, τι μπορεί να περιμένουμε εκτός από εκτροπή;
Η κοινωνία έχει ανάγκη να εκφραστεί και όσο κάποιοι ντόπιοι ηγετίσκοι, δουλοπρεπώς υποτάσσονται στις διαταγές των τοκογλύφων και καθυστερούν τις ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, τόσο περισσότερα τα μαύρα σύννεφα μιας άλλης  εκτροπής πυκνώνουν.
Όταν ο πολίτης βρίσκεται σε χαοτική και αντιδημοκρατική μέγγενη, τόσο ευκολότερα θα δεχτεί και θα υποστηρίξει μία άλλη εκτροπή, που είναι άγνωστο που θα μας οδηγήσει και ποιοι θα είναι οι πρωτεργάτες της.
Το σύστημα δεν φοβάται την επιβολή στρατιωτικής χούντας αλλά την ανεξέλεγκτη δράση των πολιτών εναντίον του συστήματος. Η προσπάθεια να ταυτιστεί η δράση των πολιτών κατά του συστήματος με μια στρατιωτική χούντα θέλει να επαναφέρει οδυνηρές μνήμες και να ανακόψει την κινητοποίηση του λαού.
Οι εκλογές καθώς και η απαγκίστρωση του λαού απ’ τα ακραία κόμματα μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή έξοδο απ’ το πολιτικό αδιέξοδο και να βάλουν τα θεμέλια για την έξοδο απ’ την οικονομική κρίση.  Ο διορισμός κυβερνήσεων από μια βουλή που δεν ανταποκρίνεται στην θέληση του λαού σήμερα, όπου οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων έχουν αλλάξει και η εφαρμογή πολιτικών αντίθετων με την θέληση του λαού αποτελούν δημοκρατική εκτροπή και το αποτέλεσμα αυτής της εκτροπής είναι η σημερινή πολιτική χούντα.
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης μπορεί να επιφέρει άλλη εκτροπή με άγνωστες επιπτώσεις, όχι πάντως απ’ τον 22χρονο εύελπι.
Ας αφήσουν λοιπόν οι διοικούντες τα «κόλπα», να προχωρήσουμε σε εκλογές που θα διαλύσουν τις ελπίδες όσων οραματίζονται νέα εκτροπή, και να απαλλαχτούμε απ’ την σημερινή χούντα.

Από:  ideopigi

 

http://hassapis-peter.blogspot.com/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.