Sunday, 20 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Οι ρωσικές εκλογές ή η απόρριψη της Δύσης

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 7 - 2011

του Xavier Moreau
Οι ρωσικές βουλευτικές εκλογές σηματοδοτούν χωρίς αμφιβολία την οριστική αγκυροβολία της Ρωσία σε ένα ανεξάρτητο πρότυπο δημοκρατικής ανάπτυξης, μακριά από τις δυτικές επιρροές. Η μείωση της «Ενωμένης Ρωσίας» αναμενόταν, όσο το αποτέλεσμα του 2007 ήταν εξαιρετικό, με πάνω από 60% των ψήφων. Το κυβερνών κόμμα διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.
Η σημασία αυτών των εκλογών δεν βρίσκεται στην μείωση της Ενωμένης Ρωσίας, η οποία δεν θα εμποδίσει, ούτως ή άλλως, τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κυβερνήσει κατά τη διάρκεια της επόμενης θητείας

του. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συντριπτική απόρριψη της δυτικής επιρροής από τον ρωσικό λαό. Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν από τις αμερικανικές ΜΚΟ έπεσαν στο κενό. Ακόμα και στη Μόσχα, το κόμμα Γιάμπλοκο, που θεωρείται το πιο φιλελεύθερο, συγκεντρώνει μόνο το 10%. Η νέα ρωσική μεσαία τάξη ή η εργατική τάξη, όταν δεν ψήφισαν για την Ενωμένη Ρωσία (49,7%) ψήφισαν το κομμουνιστικό κόμα (KPRF: 19,15%), την Δίκαιη Ρωσία (κοντά στο κόμμα Ενωμένη Ρωσία: 13, 16%) ή για τους υπερ-εθνικιστές του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι (LDPR: 11,7%). Συνολικά, πάνω από το 90% του ρωσικού εκλογικού σώματος απορρίπτει την δυτική επιρροή.

Η Ρωσία φαίνεται να έχει μόνιμα θεραπευτεί από την λατρεία της με το δυτικό πρότυπο των αρχών της δεκαετίας του 90. Το καταναλωτικό μοντέλο, πολύ ορατό στη Μόσχα, δεν νίκησε την ρωσική ψυχή. Τα τρία εκατομμύρια πιστοί, οι οποίοι βάδισαν προς τη Αγία Ζώνη της Παναγίας σε όλη τη Ρωσία, περιμένοντας για ώρες τη νύχτα και στο κρύο το επιβεβαιώνουν. Οι Ρώσοι, με την υποστήριξη των ελίτ τους, ανακατασκευάζουν την ταυτότητά τους γύρω από τον Χριστιανισμό, γεγονός το οποίο αποτελεί επίσης μια σαφή ρήξη με τη Δύση όπου η μαχητική εκκοσμίκευση έγινε η θρησκεία του κράτους.
Απουσία φιλοδυτικών κομμάτων στη Δούμα, ανοικοδόμηση της ρωσικής ταυτότητας γύρω από τον Χριστιανισμό, λαϊκή ευσέβεια, απόρριψη της σύγκρουσης των πολιτισμών, απαγόρευση του ομοφυλοφιλικού προσηλυτισμού, αποτελούν ενδείξεις της πλήρους απόρριψης του Ευρωπαϊκού μοντέλου από το ρωσικό λαό και τις ελίτ που τον κυβερνούν.
Παραδόξως, πρόκειται για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα μπορούσε να εμπνεύσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες που βυθίζονται  σε κρίση τόσο οικονομική όσο και ηθική.

Πηγή

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

 

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.