Saturday, 29 February , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χαρίζουν μέχρι το 2026 4 δισ. φόρους στις τράπεζες!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 8 - 2011
http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2011/12/banks22.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Όλα για τις τράπεζες, που στο κάτω-κάτω το … «δικαιούνται», αφού κατάφεραν να τοποθετήσουν τον δικό τους άνθρωπο στην ηγεσία της χώρας: Σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, που ακούει στο όνομα «λογιστική ελάφρυνση» των ζημιών που θα εγγράψουν οι τράπεζες από το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών!
Με την ρύθμιση, δεν θα πληρώνουν φόρους λόγω των ζημιών από την απομείωση των ομολόγων που υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ και εάν τελικά γίνει ο συμψηφισμός σε βάθος δεκαετίας, οι τράπεζες θα τύχουν τεράστιας ελάφρυνσης, καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένες να αναζητήσουν τα 4 δισ. ευρώ ως νέα κεφάλαια.
Έτσι, αν μια τράπεζα καταγράφει ζημίες 1 δισ. ευρώ από την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα σχηματίσει αναβαλλόμενο φόρο 200 εκατ. ευρώ (με φορολογικό συντελεστή 20%), τον οποίο θα συμψηφίσει με φόρο επί των κερδών έως το 2026! Κια τον φόρο της βέβαια θα τον πληρώνουν μέχρι το 2026 οι φορολογούμενοι

Συγκεκριμένα, θα εισαχθεί στη Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία θα εναρμονίζει τον τρόπο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων των τραπεζών έτσι ώστε το Δημόσιο να μη χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια για την επανακεφαλαιοποίηση των ιδρυμάτων.
Πρωτροφανές! Που ακούστηκε αυτό σε όλο τον πλανήτη; Υπήρχε καμία ρήτρα ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τις απώλειες των τραπεζών που αγόραζαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;
Στα φτωχαδάκια που δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων και τους κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ δεν υπάρχει καμία αναβολή! Μένουν χωρίς φως, χωρίς δυνατότητα να φτιάξουν φαγητό, χωρίς ψυγείο, χωρίς τίποτα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι «Πρόθεσή μας είναι να μεταχειρισθούμε ευνοϊκά τις αναβαλλόμενες φορολογικές υποχρεώσεις των τραπεζών, ήτοι τα ποσά των φόρων που θα καταβληθούν σε μελλοντικές περιόδους, που αφορούν σε φορολογητέες χρονικές διαφορές»!
Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι; Σε ποιος ιδιώτες αναβάλλουν την αποπληρωμή των φόρων, ειδικά αυτή την εποχή; Σε αυτούς που συλλαμβάνουν κατά δεκάδες; Σε αυτούς που τους παίρνουν τα σπίτια οι εφορίες για χρέη μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ; Στα περίπτερα που ρίχνουν εξοντωτικά πρόστιμα επειδή δεν έκοχαν απόδειξη σε μία … σοκολάτα; Σε ποιους Μόνο στις τράπεζες!

Μάλιστα έχουν το θράσος να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την νόμιμη φορο-φυγή των τραπεζών λέγοντας ότι «Δεδομένης της ύπαρξης αναλογουσών φορολογικών ζημιών και επειδή κατά την επόμενη πενταετία δεν θα υπάρξουν επαρκή κέρδη ώστε να συμψηφισθεί η εν λόγω απαίτηση, το υπουργείο προτίθεται να δώσει αβάντα 15ετίας στις τράπεζες, ώστε ο συμψηφισμός να γίνει μέσα σε αυτή την περίοδο»! Αν είναι δυνατόν! Σε ποιον φορολογούμενο ή σε ποια εταιρεία έγινε αυτό;
Δεν ντρέπονται να δουλεύουν τόσο ξεδιάντροπα υπέρ των τραπεζιτών την ώρα που οι πολίτες εξαθλιώνονται;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.