Tuesday, 20 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Η κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους. Αν γίνουμε καλύτεροι εμείς, τότε γίνεται καλύτερη και η κοινωνία. Αν βοηθήσουμε  τους άλλους, βοηθάμε τους εαυτούς μας.

Γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, με περισσότερη γνώση. Έχουμε περισσότερο αυτοέλεγχο, εσωτερική ισορροπία, υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας.

YouTube Preview Image

 

YouTube Preview Image

«Λυπάμαι, αλλά δε θέλω να γίνω αυτοκράτορας. Δεν είναι δική μου δουλειά. Δε θέλω να κυβερνώ ή να κατακτήσω κανέναν. Θέλω να τον βοηθάω εάν είναι δυνατόν: Εβραίο, ειδωλολάτρη, μαύρο, λευκό. Όλοι θέλουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Τα ανθρώπινα όντα είναι έτσι. Θέλουμε να ζούμε απ’ την ευτυχία των άλλων, όχι απ’ τη δυστυχία τους. Δεν θέλουμε να μισούμε και να περιφρονούμε ο ένας τον άλλον. Σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχει χώρος για όλους και η καλή γη είναι πλούσια και μπορεί να τους θρέψει όλους. Η ζωή μπορεί να είναι ελεύθερη και ωραία αλλά χάσαμε το δρόμο.

Η πλεονεξία δηλητηρίασε τις ψυχές των ανθρώπων, έφραξε τον κόσμο με μίσος, μας παρήλασε στη δυστυχία και το σκοτωμό. Αναπτύξαμε την ταχύτητα αλλά κλειστήκαμε στον εαυτό μας. Η μηχανοποίηση που παρέχει αφθονία μάς άφησε στη ζητιανιά. Η γνώση μας μάς έκανε κυνικούς, η εξυπνάδα μας, σκληρούς και άξεστους. Σκεφτόμαστε πολύ και αισθανόμαστε λίγο. Πιο πολύ κι από τη μηχανοποίηση χρειαζόμαστε ανθρωπιά. Πιο πολύ από την εξυπνάδα χρειαζόμαστε καλοσύνη και ευγένεια. Χωρίς αυτές τις ιδιότητες, η ζωή θα είναι βίαιη και όλα θα χαθούν… Το αεροπλάνο και το ραδιόφωνο μάς έφεραν κοντά. Η πραγματική φύση αυτών των εφευρέσεων κραυγάζει για την καλοσύνη στους ανθρώπους, κραυγάζει για παγκόσμια αδελφοσύνη, για την ένωσή μας.

Ακόμη και τώρα η φωνή μου φτάνει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια απελπισμένων ανδρών, γυναικών και μικρών παιδιών, θύματα ενός συστήματος που βασανίζει τους ανθρώπους και φυλακίζει αθώους. Σ’αυτούς που με ακούνε λεω: μην απελπίζεστε. Η δυστυχία που βρίσκεται επάνω μας είναι μόνο το πέρασμα της πλεονεξίας, η δριμύτητα εκείνων που φοβούνται την ανθρώπινη πρόοδο. Το μίσος των ανθρώπων θα περάσει, και οι δικτάτορες θα πεθάνουν, και η δύναμη που αφαίρεσαν από τους ανθρώπους θα επιστρέψει στους ανθρώπους. Και όσο άνθρωποι θα πεθαίνουν η ελευθερία δεν θα ξεθωριάσει.

Στρατιώτες, μην παραδίδεστε στα θηρία, ανθρώπους που σας περιφρονούν, σας υποδουλώνουν, που εξουσιάζουν τις ζωές σας, που σας λένε τί να κάνετε τί να σκέφτεστε και τί να αισθάνεστε, που σας εξασκούν, που σας πεθαίνουν, που σας συμπεριφέρονται σαν βόδια, σας χρησιμοποιούν σαν οβίδες για κανόνια. Μην παραδίδεστε σ’ αυτούς τους αφύσικους ανθρώπους, ανθρώπους μηχανές με μηχανικούς εγκεφάλους και μηχανικές καρδιές. Δεν είστε μηχανές, δεν είστε βόδια, είστε άνθρωποι! Έχετε την αγάπη της ανθρωπότητας στις καρδιές σας. Δεν μισείτε. Μόνο αυτοί που δεν αγαπιούνται μισούν, οι αντιπαθητικοί και οι αφύσικοι.

Στρατιώτες, μην πολεμάτε για τη σκλαβιά, πολεμήστε για την ελευθερία! Στο 17ο κεφάλαιο του Αγ. Λουκά είναι γραμμένο: «Το Βασίλειο του Θεού είναι μέσα στον άνθρωπο.» Όχι σε έναν άνθρωπο ούτε σε μια γκρούπα ανθρώπων, αλλά σε όλους τους ανθρώπους. Σ’ εσάς! Εσείς οι άνθρωποι έχετε τη δύναμη, τη δύναμη να φτιάχνεται μηχανές, τη δύναμη να δημιουργείται ευτυχία. Εσείς οι άνθρωποι έχετε τη δύναμη να κάνετε αυτή τη ζωή ελεύθερη κι ωραία, να κάνετε αυτή τη ζωή μια υπέροχη περιπέτεια. Τότε στο όνομα της δημοκρατίας, ας χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη. Ας ενωθούμε, ας αγωνιστούμε για έναν νέο κόσμο, που θα δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να εργάζονται, που θα δίνει στους νέους το μέλλον και στους ηλικιωμένους την ασφάλεια. Με την υπόσχεση αυτών των πραγμάτων, τα θηρία ανέβηκαν στην εξουσία. Αλλά είπαν ψέματα! Δεν κράτησαν αυτή την υπόσχεση. Ποτέ δεν το έκαναν! Οι δικτάτορες ελευθέρωσαν τους εαυτούς τους αλλά υποδούλωσαν τους ανθρώπους. Τώρα ας αγωνιστούμε για να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση! Ας αγωνιστούμε για να απελευθερώσουμε τον κόσμο, να ζήσουμε χωρίς σύνορα, να ζήσουμε χωρίς πλεονεξία, μίσος και μισαλλοδοξία. Ας αγωνιστούμε για έναν ορθολογικό κόσμο, έναν κόσμο όπου η επιστήμη και η πρόοδος θα οδηγούν στην ευτυχία όλων των ανθρώπων.

Στρατιώτες, στο όνομα της δημοκρατίας, ας ενωθούμε!»

 

http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?t=3510

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.