Wednesday, 11 December , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Τους είπε κατάμουτρα ότι είναι κατοχική δύναμη

Μεγάλη αντιπαράθεση ξέσπασε προ ημερών στο Τουρκικό Κοινοβούλιο μεταξύ του Κούρδου βουλευτή του Κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Έρτουγρουλ Κουρκτσιούκ και του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκής εναρμόνισης αρμόδιου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας Έγκεμεν Μπαγίς.

Ο Κούρδος βουλευτής αποκάλεσε την Τουρκία κατοχική δύναμη στην Κύπρο από το 1974 και  πρόσθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Μετά απ’ αυτή τη δήλωση του Κούρδου βουλευτή, εξεμάνησαν όλες οι πτέρυγες της τουρκικής Βουλής, με προεξάρχοντα τον Εγκεμέν Μπαγίς, ισχυριζόμενοι ότι στη Κύπρο το 1974 η Τουρκία διεξήγαγε … ειρηνευτική επιχείρηση!

«Ο τουρκικός στρατός διασφαλίζει την ειρήνη και από το 1974 στην Κύπρο δεν έχει ανοίξει μύτη»   είπε ο Εγκεμέν Μπαγίς, για να του απαντήσει ο Κούρδος βουλευτής ότι   «ο λόγος που δεν έσπασε μύτη στην Κύπρο είναι διότι η κατεχόμενη Κύπρος στρατοκρατείται και για να βγει κάποιος στον δρόμο χρειάζεται διαταγή. Σε ποια δημοκρατική χώρα στους κάθε τρεις που κυκλοφορούν ο ένας είναι στρατιώτης, που ο αριθμός του κατοχικού στρατού είναι 40-45 χιλιάδες. Σε ποια δημοκρατική χώρα ο Πρωθυπουργός προτείνει πρώτος το χέρι του στον Στρατηγό. Αυτά μόνο στην κατεχόμενη Κύπρο γίνονται. Σε ποια Δημοκρατική χώρα έχει τον πρώτο λόγο ο Στρατηγός; Σε ποια χώρα Δημοκρατική ο Στρατός κατέχει εγκαταστάσεις δωρεάν όπως γίνεται στην Κύπρο Ανατολικά και Δυτικά της Κερύνειας;» .

Ο Έρτουγρουλ Κουρκτσιούκ μάλιστα ανέσυρε και επέδειξε στον Εγκεμέν Μπαγίς και στους υπολοίπους βουλευτές που αντέδρασαν στα λεγόμενά του, την απόφαση 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Απόφαση σύμφωνα με την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζεται κατοχική δύναμη, αφού κατέχει παράνομα το 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Απόφαση που αρνείται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και ζητά από την Τουρκία την άμεση εφαρμογή του προηγούμενου ψηφίσματος του ΟΗΕ το 541.

Συνεχίζοντας, ο Κούρδος βουλευτής στην αγόρευση του ανέφερε ότι η Τουρκία συνεχίζει να ενεργεί μέχρι σήμερα με το σύνθημα «Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» και η λύση που επιδιώκει είναι λύση συνομοσπονδίας που με αυτήν υλοποιεί τους στόχους της.

«Η Τουρκία έχει βάψει με αίμα τον γεωγραφικό χώρο του Κουρδιστάν και της Κύπρου. Στην Κύπρο συνεχίζεται το Τουρκικό έθιμο της λαφυραγώγησης του κατακτητή και ότι δεν δίνουμε πίσω ό,τι αποκτήσαμε με αίμα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δεν επιστρέφει τίποτε στην Κύπρο. Η Τουρκία εφαρμόζει μέχρι σήμερα αυτό που ξέρει, την πολιτική της αρπαγής και του τυχοδιωκτισμού» κατέληξε ο Κούρδος βουλευτής.

 

http://www.politis-gr.com/?p=26307

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.