Tuesday, 20 August , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Εισαγγελείς και κυβερνητικές ευθύνες

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Δεκέμβριος - 30 - 2011

 

Όταν ακούμε για φοροδιαφυγή, διαφυγόντα έσοδα κ.λπ., το μυαλό μας αυτόματα πηγαίνει στον περιπτερά της γειτονιάς που δεν κόβει απόδειξη.  Εντάξει, κλέβει ο Μήτσος και κακώς, αλλά αν 10.000 Μήτσοι σουφρώσουν 1.000 ευρώ, μας κάνει 10 εκατομμύρια.  Όταν όμως σκάει η Proton Bank, έχουμε με το καλημέρα ζημιά 1 δις.  Αυτό το απλοϊκό παράδειγμα γνώριζαν άψογα οι τεχνικοί σύμβουλοι της Τρόικας, οι οποίοι απαίτησαν το διορισμό οικονομικών εισαγγελέων, με αποκλειστικό σκοπό τη διερεύνηση δύσοσμων υποθέσεων στις παρυφές της εγχώριας ελίτ, υποθέσεων που κρύβουν απώλειες πολλών δις από τα κρατικά ταμεία.

Τι ερευνούσαν οι παραιτηθέντες εισαγγελείς;

  • Την υπόθεση της Proton Bank
  • Τις μίζες των υποβρυχίων
  • Την εμπλοκή πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων σε εκείνη την περίεργη υπόθεση με τα CDS
  • Τη δύσοσμη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το αν το έλλειμμα φούσκωσε από μόνο του ή υποβοηθήθηκε
  • Το “4-4-2″ και άλλες υποθέσεις προστίμων κ.λπ. που σχετίζονται με κυκλώματα εντός του υπουργείου οικονομικών.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι η ενασχόληση με τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν πρέπει να ήταν ότι πιο ευχάριστο για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον υπουργό οικονομικών.

Πριν λίγο καιρό με δύο αναρτήσεις σχετικά με την υπόθεση της Proton, το antinews είχε ζητήσει απαντήσεις από τον κ. Βενιζέλο για πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.  Φαίνεται πως κάτι ανάλογο θα είχαν να ρωτήσουν και οι εισαγγελείς, μόνο που αντί για τις αναμενόμενες από καιρό απαντήσεις που σχετίζονται με την αποψίλωση του ΤΕΚΕ (του ταμείου που εγγυάται τις καταθέσεις μας), μας ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία ή παραίτηση των αρμοδίων.

Βέβαια ο κ. Αντιπρόεδρος δεν είναι χθεσινός.  Γνωρίζει πολύ καλά πώς παίζεται το παιχνίδι και έχοντας τη δυνατότητα να νομοθετεί έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο νόμου που θα στέλνει αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους σπίτι τους , για να μάθουν να μη φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βενιζέλος νομοθετεί για τον εαυτό του.  Πριν λίγους μήνες είχε φροντίσει να απαλλάξει προληπτικά την αφεντιά του από τυχόν ποινικές ευθύνες που έχουν προκύψει από το θεάρεστο έργο του στο υπουργείο οικονομικών, ενώ επίσης φρόντισε και την αλλαγή των κανονισμών προκειμένου να χρηματοδοτεί απρόσκοπτα τις χρεοκοπημένες τράπεζες με χρήματα των φορολογουμένων, κάτι που ήδη μας κόστισε 1δις και κάτι ψιλά, λόγω των αστοχιών της Proton και της Aspis.

Στο άκουσμα και μόνο της ιδιότητας ‘’οικονομικός εισαγγελέας’’, φανταζόμασταν έναν όροφο γκρίζων γραφείων στην πλατεία συντάγματος με γραμματείς, φαρισαίους και παρατρεχάμενους και καμιά δεκαριά ειδικούς συμβούλους να σερφάρουν νυχθημερόν στο διαδίκτυο προς άγραν πληροφοριών.  Α, ναι και καμία δεκαριά τηλεφωνήτριες να κανονίζουν ραντεβού, αυτοψίες, ανακρίσεις και όλα τα σχετικά.

Για μια ακόμα φορά η ρημάδα η πραγματικότητα μας διέψευσε και μας έδωσε ακόμα ένα γερό μάθημα.  Γιατί η κυβέρνηση εκτιμώντας το δύσκολο έργο των συγκεκριμένων στελεχών, τους παραχώρησε ένα γραφείο, χωρίς υπολογιστή, χωρίς γραμματέα και με τηλέφωνα που πραγματοποιούν μόνο αστικές κλήσεις.  Είναι προφανές ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης οι ανανεώσεις κουρτινών και επιπλώσεων στα γραφεία των υφυπουργών της είναι σημαντικότερες από την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την πάταξη της ‘’υψηλής φοροαποφυγής’’.

Κακοφωνίξ

http://www.antinews.gr/2011/12/29/140906/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.