Sunday, 20 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

«Κλέφτες του μυαλού» με ναρκω-καταστολή

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Ιανουάριος - 12 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/01/428469-astegos_9-150x150.jpg 150w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Αποποινικοποίηση της χρήσης, προμήθειας και κατοχής όλων των ναρκωτικών ουσιών προβλέπει, μεταξύ άλλων, το άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή. Και μόνο τυχαία δεν είναι η απελευθέρωση των ναρκωτικών σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα επιδιώκεται να υιοθετηθεί ως τρόπος ζωής, οι δημοκρατικές ελευθερίες συρρικνώνονται, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, η φτώχεια δίνει τη σκυτάλη στην εξαθλίωση. Η συνταγή παλιά, δοκιμασμένη και πετυχημένη.
Στην Αργεντινή το 2001, στο απόγειο της κρίσης, κυκλοφορούν στους δρόμους της νόμιμα, φθηνά ναρκωτικά, κατακλύζεται από το «πάκο», ή αλλιώς «κλέφτης του μυαλού», «εξολοθρευτής των φτωχών». Εκφράστηκαν απόψεις γι’ αυτήν την ιστορία στην Αργεντινή, ότι στόχος ήταν: «Να εξολοθρευτεί μια ολόκληρη γενιά εφήβων και νέων που δε θα είχε δουλειά, δε θα είχε θέση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, δε θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί με κανέναν τρόπο με τον οποίο οι γενιές καταλαμβάνουν το χώρο τους στην κοινωνία (…) Το «πάκο» είναι αναγκαίο για να εδραιώσει τον αποκλεισμό και να εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν χιλιάδες και εκατομμύρια υγιείς και σκεπτόμενοι νέοι που θα θέσουν μια διαφορετική κοινωνία», ανέφεραν φορείς της χώρας που ασχολούνται με την τοξικοεξάρτηση.
Μέσω της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του εξασφαλίζουν σε βάθος χρόνου τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των λαϊκών στρωμάτων, κυρίως της νεολαίας, δημιουργούν μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας επιβίωσης του υπάρχοντος απάνθρωπου, αδίστακτου, εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Στη χώρα μας, σε ρόλο λαγού όλο το προηγούμενο διάστημα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, Οικολόγοι Πράσινοι και ΔΗΜΑΡ έσκιζαν τα ιμάτιά τους για το «δικαίωμα» και την «ελευθερία» στη χρήση, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας, βάζοντας στο στόχαστρο το μυαλό και την ψυχή ενός ολόκληρου λαού, κυρίως των νέων. Εδωσαν και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα προγράμματα χορήγησης υποκαταστάτων, τα οποία διαρκώς πριμοδοτούνται εξασφαλίζοντας νόμιμους και μόνιμους εξαρτημένους μέχρι την τελευταία τους πνοή. «Με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται το δικαίωμα στη θεραπεία», ισχυρίζονται υποκριτικά οι εμπνευστές του και την ίδια ώρα υποχρηματοδοτούν ακόμα και αυτές τις υπάρχουσες δομές πρόληψης και απεξάρτησης από κάθε ουσία, ανοίγουν τις πόρτες διάπλατα στους ιδιώτες για να πλουτίσουν πάλι από τον πόνο και την οδύνη, στερώντας από χιλιάδες οικογένειες την ευκαιρία να ξεφύγουν από την κόλαση της εξάρτησης.
Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση του εγκληματικού νομοσχεδίου. Να μπολιάσει τα παιδιά του με το μικρόβιο της ανειρήνευτης πάλης και της ουσιαστικής αμφισβήτησης, να τα οδηγήσει στο δρόμο της κοινωνικής εξέλιξης. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για το μέλλον αυτού του τόπου και καθημερινά αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, οφείλουν να απαιτήσουν λύσεις ριζικές και ανατρεπτικές που δε χωρούν σε νομοθετήματα. Ξεσηκωμός λαού και νεολαίας. ΟΧΙ στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών που οδηγούν στην καταρράκωση και το θάνατο. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.
Ελένη ΤΖΙΒΡΑ

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.