Tuesday, 4 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Κομματικά μέλη, οι πραιτωριανοί του καθεστώτος

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Μάρτιος - 14 - 2012

 

Τα κόμματα –ιδίως αυτά της εξουσίας- ανασυντάσσονται, αναδιοργανώνονται, καθορίζουν την τακτική τους, με μόνο σκοπό, την υφαρπαγή μιας νομιμοποίησης, δια μέσου των εκλογών, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον καταστροφικό τους ρόλο…

Ενώ οι ξένοι ήρθαν και ανέλαβαν επίσημα τις θέσεις τους στην κατακτημένη χώρα, οι οπαδοί του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας, μαζεύτηκαν σε μια από τις πιο γελοίες συναθροίσεις που έγιναν ποτέ, με επίσημο σκοπό να εκλέξουν τον αρχηγό τους.

Θα περίμενε κανείς, πως μετά απ΄όσα έκαναν, μετά από την πλήρη παράδοση της χώρας, στους Ευρωπαίους κατακτητές της, θα τους είχε μείνει ελάχιστη αιδώ, ώστε να αυτοδιαλυθούν. Είναι το λιγότερο που έπρεπε να κάνουν, αν διαισθάνονταν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.

Όμως όχι. Αντί για αυτό, τα κόμματα –ιδίως αυτά της εξουσίας- ανασυντάσσονται, αναδιοργανώνονται, καθορίζουν την τακτική τους, με μόνο σκοπό, την υφαρπαγή μιας νομιμοποίησης, δια μέσου των εκλογών, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον καταστροφικό τους ρόλο.

Σ αυτό το παιχνίδι, κυρίαρχο ρόλο, δεν παίζουν μόνο, τα γνωστά και συχνά προβαλλόμενα, -δια των βοηθούντων σε αυτό ΜΜΕ-, γνωστά στελέχη. Στη μάχη, ήδη μπήκαν, -αυτό αποδεικνύει η πρόσφατη Εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ- και τα μεσαία και τα μικρότερα στελέχη. Αυτά που υποτίθεται πως είναι πιο κοντά στην κοινωνία, την κοινωνία που χτύπησε αλύπητα ο δικομματισμός. Υποτίθεται πως αυτά τα στελέχη, έζησαν και ζουν από κοντά την απομύζηση του πλούτου της κοινωνίας, το ξεχαρβάλωμά της. Όταν όμως αυτά τα στελέχη, είναι ώρα να επιλέξουν, επιλέγουν πάντα να είναι μέλη του κομματικού στρατού. Δεν έχει σημασία η δικαιολογία. Πάντα υπάρχουν δικαιολογίες και αν θέλουν τα στελέχη και τα μέλη των κομμάτων, μπορεί ο καθένας από εμάς να τους προμηθεύσει, ακόμα πιο όμορφες δικαιολογίες από αυτές που μας σερβίρουν. Η πραγματικότητα όμως παραμένει η ίδια. Ανάμεσα στην Ελληνική κοινωνία και τα κόμματα, τα μέλη των κομμάτων, επιλέγουν τα κόμματα.

Έτσι είναι συνυπεύθυνοι, -ιδίως των δυο μεγάλων κομμάτων- για το ξεχαρβάλωμα της χώρας. Όχι μόνο στην πράξη το υπογράφουν, αλλά αγωνίζονται, για να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Αγωνίζονται για να συνεχίσουν να μας κλέβουν οι πολιτικοί. Να συνεχίσουν οι ξένοι να κάθονται στο σβέρκο μας. Να συνεχίσουμε να πεθαίνουμε ως κοινωνία καθημερινά.

Δείτε τους, είναι δίπλα μας. Είναι συνήθως ‘στελέχη’ στις δημόσιες επιχειρήσεις. Είναι συνδικαλιστές που νοιάζονται για τα εργατικά μας δικαιώματα. Είναι μέλη σε ‘πρωτοποριακούς’ συλλόγους και ΜΚΟ που υλοποιούν ‘μοναδικά projects με χρήματα του δημοσίου φυσικά. Είναι κατασκευαστές που μας φτιάχνουν τους δρόμους και τα άλλα δημόσια έργα, 7 φορές ακριβότερα από άλλες χώρες. Είναι δημοσιογράφοι που είναι στο pay roll επιχειρηματιών και πολιτικών. Είναι ΜΜΕ που έχουν «ανοιχτή επικοινωνία» με ξένες πρεσβείες. Είναι οι ‘ευγενείς ομάδες’ που η εργασία τους, λόγω της πολιτικής εκπροσώπησης, επιβάλλεται στην κοινωνία. Είναι οι ‘άρχοντες’ της τοπικής αυτοδιοίκησης, που χρησιμοποιούν τα γραφεία τους στους δήμους, για ‘εξυπηρέτηση’ μελλοντικών ψηφοφόρων και στις εθνικές εκλογές. Είναι καλλιτέχνες διαπλεκόμενοι με το σύστημα.

Όχι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, που στηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα. Είναι και τα μεσαία στελέχη. Είναι και τα απλά μέλη, που ευελπιστώντας ένα διορισμό, ή οποιουδήποτε άλλου είδους εξυπηρέτηση, ξεχνούν το γενικό συμφέρον και επιλέγουν την πολιτική υποτέλειας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Αμέτρητοι ήταν όσοι ‘έσπασαν’ την εποχή της τουρκοκρατίας. Τι να κάνουμε με όλους αυτούς; Δεν μπορούμε να τους ξεχάσουμε, όταν απεργάζονται την καταστροφή μας. Θα θυμηθούμε και εδώ τον Κολοκοτρώνη και τη συμβουλή του. «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»
Δηιδάμεια
kostasxan

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_1439.html

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.