Sunday, 20 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Στις πρεσβείες τα νοσήλια για τους παράνομους μετανάστες

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Απρίλιος - 3 - 2012

Διαβάστε αναλυτικά τα νέα σχέδια του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κόστους περίθαλψης παράνομων μεταναστών. Πώς «βούλιαξαν» το ΕΣΥ

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/04/Nosokomeio03042012.jpg 620w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

 

Μίκα Κοντορούση

Σε εναλλακτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των νοσηλίων των ανασφάλιστων αλλοδαπών, φαίνεται ότι προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται το σχέδιο δημιουργίας υγειονομικού δικτύου για τους λαθρομετανάστες εντός του ΕΣΥ, ενώ το αρμόδιο κλιμάκιο προσανατολίζεται στο να ζητά από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παράνομων μεταναστών.

Κοινώς, το μέτρο αφορά στο να σταματήσει να επωμίζεται το ΕΣΥ το κόστος των 150 εκατ. ευρώ που κοστίζει συνολικά κάθε χρόνο η περίθαλψη των μεταναστών.

Άλλωστε, ήδη περί τα 30 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια – με την πλειοψηφία αυτών στην Αττική – ετοιμάζονται να υποδεχτούν μετανάστες που είναι φορείς σοβαρών μεταδοτικών ασθενειών για θεραπεία ή έλεγχο.

Σε αναβρασμό βρίσκονται όμως, εκτός από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  και τα λογιστήρια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, καθώς θα κληθούν να απαιτήσουν  – για πρώτη φορά σε οργανωμένη βάση – τα νοσήλια των ανασφάλιστων παράνομων αλλοδαπών από τις Πρεσβείες τους στη χώρα μας.

Οι διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) έχουν λάβει εντολή από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Νίκο Πολύζο, κατόπιν και της έκδοσης της Υγειονομικής Διάταξης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τους λαθρομετανάστες, να διατεθούν οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι των μεγάλων νοσοκομείων της κάθε περιφέρειας για τη φιλοξενία παράνομων μεταναστών, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τις προϋποθέσεις φαίνεται να πληρούν μεγάλα νοσοκομεία, που είχαν υποδομή από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως ο Ευαγγελισμός, το Σισμανόγλειο, το Τζάνειο, το Γεννηματάς, ο Ερυθρός Σταυρός, το Αττικόν στην Αθήνα, τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα πανεπιστημιακά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να συγκεντρώνουν τα περιστατικά από τα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς τους και να τα ανακοινώνουν στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καθώς  και στις Πρεσβείες των χωρών από όπου προέρχονται οι παράνομοι αλλοδαποί.

Αυτή η διαδικασία, παρ’ ότι είναι η επίσημη, ουδέποτε είχε ακολουθηθεί από τα νοσοκομεία.

Για την ακρίβεια στο υπουργείο Υγείας μέχρι πριν από δυο χρόνια καμία υπηρεσία δεν γνώριζε την δαπάνη νοσηλείας των μεταναστών. Μόνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία για το έτος 2008 η σχετική δαπάνη είχε υπερβεί τα 20 εκατ. ευρώ. Έτσι, οι αιτήσεις προς τις Πρεσβείες αποτελούσαν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Στα σκαριά διαβαλκανική δράση

Ωστόσο, η ανακοίνωση των περιστατικών στις Πρεσβείες και συνεπώς η τήρηση σχετικών αρχείων εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας μας για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την επίσκεψη εργασίας στη Στοκχόλμη, έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους για την δημόσια υγεία – όπως είναι η έξαρση της φυματίωσης και των κρουσμάτων AIDS –  που σχετίζονται με τη λαθρομετανάστευση.

http://news247.gr/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.