Friday, 6 December , 2019

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Μάιος - 23 - 2012

 

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος...

Χιλιάδες έγγραφα, λέει, ένα ημερολόγιο, χαρτιά, σελίδες, όγκοι τεράστιοι, στο σπίτι του πρώην υπουργού και παρολίγον Πρωθυπουργού αυτής της χώρας, κ. Ακη Τσοχατζόπουλου, από το 1982 έως τις αρχές του 2012. Σα να διαβάζεις SAS και Ζεραρ Ντε Βιλιέ αλλά με περισσότερο παρασκήνιο και συνομωσιολογία. Κάποιος «Γιάννης» να του επιστρέψει πίσω 1 εκατ. ευρώ! Ποσό που γράφω και μουδιάζει το χέρι μου το δεξί, διότι είμαι και σε κρίσιμη ηλικία αλλά και σε οριστική πως δε θα το δω ποτέ να παίρνει από μπροστά μου, ούτε ζωγραφιστό! Το πρόσωπο, λένε όσοι ασχολούνται με το θέμα –δηλαδή όλοι οι δημοσιογράφοι της ενημέρωσης- μπορεί να είναι πολιτικό ή κάποιος συνεργάτης του το διάστημα που ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν παντοδύναμος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Στο προσωπικό ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν, ακόμη, απλές αναφορές ονομάτων δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών για ραντεβού που σχεδίαζε να έχει μαζί τους καθώς επίσης και άλλα πρόσωπα που αναφέρονται με τα αρχικά τους είτε με κωδικές ονομασίες όπως Boskos.
«Θέλω να γνωρίζεις, να καταλάβεις» λέει στον περιβόητο «Γιάννη», «ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου. Φέρε άμεσα τα χρήματα». Αλλού λέει, πως «εδώ και ένα χρόνο με έχεις ζημιώσει σημαντικά παρά τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες σου για αποστολές επιστροφών σε εμένα στην πράξη είχαμε αναβολές και δικαιολογίες. Υποχρεώθηκα αυτά που δεν έρχονταν να τα καλύψω από το απόθεμα και με δάνεια. …Εσύ είσαι ο υπαίτιος αυτής της εξέλιξης. Για αυτό κάνε μου άμεσα την οφειλή σου και τα υποσχόμενα 900.000 ευρώ».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει αναφορές σε τραπεζικές του καταθέσεις και σε τράπεζες της Ρωσίας, του Λιβάνου και της Ελβετίας (μη κοιτάτε που εμείς δεν έχουμε ούτε σε τράπεζες του Περιστερίου, της πλατείας Συντάγματος και της Κάνιγγος, είναι γιατί μαζί τα φάγαμε και γιατί κάναμε κακοδιαχείριση). Συνεχίζει αυτό το όπως σας είπα αλά Ζεραρ Ντε Βιλιέ ανάγνωσμα, με σημειώσεις σε πιο ανεβασμένους τόνους που λένε «αναλαμβάνω την ευθύνη για όλους τους επαγγελματίες – λογιστές – διαχειριστές – δικηγόρους μηχανικούς κ.α. που συνεργαζόμουν επαγγελματικά νόμιμα και με διαφάνεια στην υλοποίηση των επιλογών μου για αγορά του ακινήτου.  Ερωτώ, τι κάνουμε εδώ που φτάσαμε;» ή «Έφερες χρήματα;» ή «είναι ένας ψεύτης που άλλα λέει την μια ώρα και άλλα την άλλη. Άντε να μην μου στρίψει και πάρω τον τοπικό μου χαρακτήρα και θα δει τι έχει να γίνει»…

Όχι, δε καταλαβαίνω τι εννοεί, ούτε τι υπονοεί, η πως ή με ποιούς. Ενστικτωδώς όμως, είμαι έντρομη. Έντρομη γιατί οι παλιοί πολιτικοί στην Ελλάδα θάβονταν με δανεικά κοστούμια, αφήνοντας τις οικογένειες τους στο δρόμο, εις το όνομα μιας δικαιότερης και καλύτερης πατρίδας για τους Έλληνες. Έντρομη γιατί κάποτε, κάποιοι –ηλίθιοι- ονειρευόμασταν σοσιαλισμούς και πως τα μέλη μιας κοινωνίας, θα μπορούσαν να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και να αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Και ζήσαμε την αποθέωση της ατομικής ιδιοκτησίας με κάθε κόστος και εις βάρος του οποιοδήποτε σε επίπεδα προδοσίας πια. Και δεν μιλώ για τον κ. Τσοχατζόπουλο που η δικαιοσύνη ξέρει, αλλά για όλους όσοι ευαγγελιζονταν τον σοσιαλισμό και τον εξαργύρωσαν με σκάφη, υπερπολυτελείς κουρσάρες, ακίνητα σπαρμένα στα καλύτερα σημεία της Ελλάδας, συχνά αποτρόπαια βιαστικά στη φύση και παράνομα όλο ασέλγεια στον τόπο και στο κόσμο. Τα πανάκριβα ρούχα, παπούτσια, ρολόγια, τα ακριβά σχολεία για τα παιδιά τους, οι λογαριασμοί στις Ελβετίες λοιπόν, στις Ρωσίας και στους Λιβάνους, η υποθήκη μιας γενιάς Ελλήνων και πιθανών των επόμενων γιατί; Γιατί ήρθαν στην εξουσία να κοπρίσουν αυτόν τον τόπο πολύ απλά! Οι «Γιάννηδες» και όλοι οι «Γιάννηδες» και τα εκατομμύρια να παίζονται σαν πούντο – πούντο το δακτυλίδι – ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις»!

Πριν λίγες μέρες, δε, είχαμε δει και την Αρλεκιν αλά Μπαρμπαρα Καρτλαν εκδοχή του παλπ αναγνώσματος. «Τον αγάπησα, ιδού το έγκλημα μου». Αμ εγώ; Τον ψήφισα! Ιδού το δικό μου…

 

http://www.queen.gr/KISS-KISS-BANG-BANG

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.