Saturday, 29 February , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

To τουρκικό μαχητικό και το ρωσικό πλοίο.

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Ιούνιος - 27 - 2012

Από τον Χάρη Μπότσαρη


Αναλυτές του ΝΑΤΟ εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατερρίφθη το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος από την αεράμυνα της Συρίας, καθώς φαίνεται πως η Δαμασκός δεν θα είναι ένας εύκολος  περίπατος για βομβαρδισμούς σε περίπτωση διεθνούς επέμβασης.

Η κατάρριψη αποτελεί και ένα σαφές μήνυμα για τις αντιαεροπορικές δυνατότητες της Συρίας που δεν είναι αδρανείς και ανύπαρκτες όπως π.χ. ήταν της Λιβύης, ενώ και οι πιστές στο καθεστώς  Άσαντ δυνάμεις ελέγχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την εξέγερση των «αντιφρονούντων».

Η Αν. Μεσόγειος καθίσταται ολοένα και περισσότερο μια περιοχή αναμέτρησης των ισορροπιών, ιδιαίτερα μετά τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και φυσικά εκτός των Δυτικών και του Ισραήλ, οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τη στενή επαφή με τη Συρία και τα λιμάνια της.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το μαχητικό της πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο παρά τον εντοπισμό των συντριμμιών εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας, επειδή θεωρεί πως ότι δεν είναι δικό της είναι τουλάχιστον διεθνές και σε καμία περίπτωση δεν ανήκει σε αντιπάλους της.

Εκτός από τις παραβιάσεις στο Αιγαίο η Τουρκία παραβιάζει καθημερινά τα εδάφη και τον εναέριο χώρο του Ιράκ και δικαιολογεί τη στρατιωτική παρουσία της εκεί με πρόσχημα τους Κούρδους, για να ελέγξει τους διαδρόμους του πετρελαίου προς το Κιρκούκ και τη Μοσούλη.

Το πρόσφατο επεισόδιο με το αεροσκάφος που κατερρίφθη συνδέεται άμεσα με την παρακολούθηση των ρωσο-συριακών σχέσεων και τους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς της Δαμασκού, που δυσκολεύεται πλέον να παραλαμβάνει πολεμικό υλικό μόνον από τη Β. Κορέα και το Ιράν.

Η Ρωσία επιχειρεί μια σημαντική αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας  και υλοποιεί με ταχύτητα παλιές και νέες συμβάσεις,  με αντιστάθμισμα τη χρησιμοποίηση των συριακών λιμανιών στην Αν. Μεσόγειο και την παρουσία της στον ευρύτερο χώρο της  Μ. Ανατολής.

Τρία μόλις 24ωρα πριν την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού οι βρετανικές ναυτικές δυνάμεις υποχρέωσαν κοντά στις ακτές της Σκωτίας ένα εμπορικό πλοίο που κατευθυνόταν στη Συρία να αλλάξει πορεία ματαιώνοντας το ταξίδι του με ακύρωση των ασφαλιστικών του εγγράφων.

Το ρωσικό πλοίο™ (σημαία Κουρακάο) έπλεε προς τη Συρία μεταφέροντας πολεμικά ελικόπτερα και άλλα υλικά εξοπλισμών που θα ενίσχυαν σημαντικά την άμυνα του καθεστώτος  Άσαντ.

Το Alaed επέστρεψε στο Ροσλιάκοβο (βόρεια του Μούρμανσκ) που αποτελεί στρατιωτική ζώνη της Ρωσίας και αφού άλλαξε έγγραφα και μετέτρεψε τη σημαία του σε ρωσική θα αποπλεύσει ξανά για τη Συρία συνδευόμενο και από ένα ρωσικό πλοίο.

Το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα η Τουρκία επιτηρούν τη Συρία με όλα τα μέσα που διαθέτουν και η μόνη γραμμή εφοδιασμού της χώρας με εξοπλιστικά είναι η Ρωσία που δεν μπορεί όμως να ελεγχθεί καθώς δεν ισχύει εμπάργκο όπλων κατά της Δαμασκού.

 

http://kourdistoportocali.com/articles/12163.htm

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.