Wednesday, 1 April , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

 

The American Dream / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Τι πρέπει να γίνει με τους ηλικιωμένους Αμερικανούς, όταν αρρωσταίνουν πολύ σοβαρά; Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε τις ζωές τους ή θα πρέπει να τους αφήσουμε να πεθάνουν; Δυστυχώς, υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ της «πνευματικής ελίτ» ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν πρόκειται να έχουν αρκετά υψηλή «ποιότητα ζωής» για να δικαιολογήσουν τη δαπάνη και τις δαπανηρές διαδικασίες για να σωθεί μια ζωή.
Αυτή η φιλοσοφία προωθείται τώρα σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον mainstream τύπο και τα κανάλια, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, και μεγάλων ταινιών του Χόλυγουντ. Η ελίτ προσπαθεί να μας πείσει ότι η εξόντωση των αρρώστων παππούδων μας είναι κάτι ‘cool’ και ‘trendy’.  Μας λένε ότι «τραβώντας το βύσμα» από την γιαγιά και τον παππού είναι κάτι συμπονετικό (γιατί έτσι θα τελειώσουν τα βάσανά τους), ότι είναι καλό για το περιβάλλον και ότι είναι ακόμα καλό για την οικονομία.
Μας λένε ότι αν αρνηθούμε μέσω θεραπείας να σώσουμε την ζωή ενός ηλικιωμένου θα μειώσουμε δραστικά το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και θα κάνουμε το σύστημα να λειτουργεί καλύτερα για όλους μας. Μας λένε ότι δεν είναι «αποτελεσματικό» για τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να πληρώνουν $ 100.000 για μια επιχείρηση που μπορεί να παρατείνει τη ζωή ενός ηλικιωμένου ατόμου για 6 μήνες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είναι μέρος μιας ευρύτερης ατζέντας. Η αλήθεια είναι ότι η ελίτ αγαπάει τον θάνατο και ειλικρινά πιστεύει ότι η μείωση του πληθυσμού, θα είναι κάτι καλό για την κοινωνία και καλό για τον πλανήτη.  Δυστυχώς, η προπαγάνδα του ελέγχου του πληθυσμού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω κατά τους τελευταίους μήνες.
 Το περιοδικό Time κυκλοφόρησε με μια πολύ συγκλονιστικό κεντρικό θέμα με τίτλο «How To Die» («Πώς να Πεθάνεις»). Το άρθρο αναφέρει για το πόσο θαυμάσιο και συμπονετικό είναι να αφαιρέσετε τη θεραπεία που κρατάει στη ζωή ασθενείς σας  συγγενείς.
Ένα πρόσφατο άρθρο από τον Mike Adams συνοψίζει το μήνυμα αυτού του αηδιαστικού άρθρου  ….
«Στο εσωτερικό, το περιοδικό προωθεί μια οικονομική ατζέντα θανάτου που ενθαρρύνει τους αναγνώστες κυριολεκτικά «σταματήσουν να ταΐζουν» τους ηλικιωμένους γονείς τους, προκαλώντας τους αφυδάτωση και θάνατο. Αυτό εξηγείται ως νέο μέτρο «εξοικονόμησης κόστους» που μειώνει δραστικά τις επισκέψεις στο νοσοκομείο ….γιατί οι πεθαμένοι δεν επιστρέφουν στο Νοσοκομείο, φυσικά!»
Πολλοί από εσάς ίσως θυμάστε την ιστορία στο εξώφυλλο του περιοδικού Newsweek, ένα δύο χρόνια πριν που είχε τίτλο «The Case for Killing Granny» («Η Υπόθεση να Δολοφονήσεις τη Γιαγιά».
Κάτω από αυτό το συγκλονιστικό τίτλο ήταν η ακόλουθη φράση: «. Η συγκράτηση του υπερβολικού κόστους για την φροντίδα του τέλος της ζωής είναι καλό για την Αμερική» (“Curbing excessive end-of-life care is good for America”).
Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου αυτού, η δαπάνη λιγότερων χρημάτων για τους ηλικιωμένους είναι το «κλειδί» για την επιτυχία της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης ….
«Η ιδέα ότι θα μπορούσαμε να καταμερίσουμε την υγειονομική περίθαλψη για τους ηλικιωμένους (ή οποιουσδήποτε άλλους) είναι πολιτικό ανάθεμα. Οι πολιτικοί φοβούνται μήπως κατηγορηθούν, ωστόσο-λανθασμένα-ότι προσπαθούν να τραβήξουν την πρίζα για την γιαγιά. Αλλά η ανάγκη να δαπανήσουν λιγότερα χρήματα για τους ηλικιωμένους, στο τέλος της ζωής τους, είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο κατά τη συζήτηση για την υγεία των μεταρρυθμίσεων. Ο καθένας το βλέπει, αλλά κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι ‘αυτό. Σε ένα πιο βασικό επίπεδο, οι Αμερικανοί φοβούνται όχι μόνο να πεθάνουν, αλλά να μιλάνε και να σκέφτονται το θάνατο. Μέχρι να μάθουν οι Αμερικανοί να συλλογίζονται το θάνατο ως κάτι περισσότερο από μια επιστημονική πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί, το σύστημα υγείας μας θα παραμείνει αδιόρθωτο».
Δυστυχώς, άρθρα όπως αυτό γίνονται εμφανίζονται συχνά στα μέσα ενημέρωσης.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένα άρθρο του Bloomberg με τίτλο «How ‘Death Panels’ Can Prolong Life» («Πως Μπορούν τα Πάνελ του Θανάτου να Παρατείνουν τη Ζωή») έγραφε ότι πρέπει «να αρνηθούμε τη θεραπεία σε ανθρώπους που το θέλουν», προκειμένου να κρατάμε χαμηλά το κόστος ….
«Εν ολίγοις, όλη η συζήτηση των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης –για τα «πάνελ του θανάτου» ήταν μελοδραματική και άδικη, αλλά όχι γελοία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το να κρατήσεις χαμηλά το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα απαιτήσει πολιτικές που αρνούνται τη θεραπεία στους ανθρώπους που το θέλουν. Και το θέλουν γιατί αυτό θα παρατείνει τη ζωή τους.
Αυτό συμβαίνει ήδη, συνεχώς. Οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας είναι γνωστό ότι αρνούνται την πληρωμή για τις θεραπείες που κρίνονται περιττές. Τα όρια ηλικίας για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων είναι ένα άλλο παράδειγμα. Όλες οι πολιτικές που αφορούν την άρνηση φροντίδα εξαιτίας της «ποιότητας ζωής» είναι στην πραγματικότητα, «πάνελ θανάτου». Αλλά καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να δώσει σε κάθε πολίτη κάθε δυνατή θεραπεία. Η υγειονομική περίθαλψη θα χρεοκοπήσει».
Έτσι λοιπόν σε ποιους θα αρνηθούμε την θεραπεία;
Στους ηλικιωμένους φυσικά.
Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, υποτίθεται ότι πρέπει να σκοτώσουμε τους ασθενείς παππούδες μας, διότι η «ποιότητα ζωής» που αναμένεται να έχουν εάν ανακάμψουν, δεν θα είναι αρκετή για να δικαιολογήσει τις μεγάλες δαπάνες που έγιναν για να τους σώσουμε ….
«Μια εγχείρηση 200.000 δολαρίων μπορεί να προσθέσει ένα ή δύο χρόνια στη ζωή ενός ογδοντάχρονου, ή μπορεί να σώσει δεκαετίες ζωής σε νεότερους ανθρώπους. Σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ, με μέσο προσδόκιμο ζωής τα 78,5, χρειάζονται 10 ηλικιωμένοι που παίρνουν επιπλέον πέντε έτη ζωής από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για να εξισορροπήσουν έναν μόνο 30χρονο, ο οποίος παίρνει 50 επιπλέον χρόνια. Ή την σωτηρία ενός νεογέννητου, που τότε θα απολαμβάνει μια φυσιολογική διάρκεια ζωής και θα πεθάνει στα 78,5, και τότε έχετε το ίδιο αντίκτυπο στο εθνικά προσδόκιμο όριο ζωής 16 εγχειρήσεων σε ηλικιωμένους. Ο εθνικός μέσος όρος προσδόκιμου ζωής μπορεί να αυξηθεί ακόμη καθώς το κόστος θα κατεβαίνει».
Αυτό είναι το είδος σκέψης που αρχίζει να υπάρχει σε μια κοινωνία που απαξιώνει δραματικά τη ζωή.
Αν η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία, τότε είναι εύκολο να αρχίσουμε να δικαιολογούμε πράγματα που κάποτε θα ήταν αδιανόητα.
Για παράδειγμα, ένας χειρουργός προτείνει τώρα ότι θα έπρεπε να αρχίσουμε να αφαιρούμε όργανα από τους ασθενείς πριν πεθάνουν ….
«Ο Δρ Paul Morrissey, αναπληρωτής καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή Alpert του Πανεπιστημίου του Brown έγραψε στο περιοδικό American Journal  ότι το αυτό που είναι γνωστό ως δωρεά οργάνων μετά το καρδιακό θάνατο – που σημαίνει μη αναστρέψιμες βλάβες στο καρδιαγγειακό σύστημα – έχει αύξησει τον αριθμό των διαθέσιμων οργάνων προς μεταμόσχευση, αλλά έχει μια σειρά από περιορισμούς, όπως η ανάγκη να περιμένουν έως ότου η καρδιά σταματήσει.
Λόγω του χρόνου αναμονής, ο Morrissey λέει ότι περίπου το ένα τρίτο των δυνητικών δοτών καταλήγουν να μην είναι σε θέση να δωρίσουν, και ως εκ τούτου, πολλά όργανα, να αποδεικνύονται ότι δεν είναι βιώσιμα.
Αντ’ ‘αυτού, ο ίδιος τάσσεται υπέρ της αφαίρεσης των νεφρών από ασθενείς με σοβαρές και μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες των οποίων οι οικογένειες συναινούν για την αφαίρεση των νεφρών πριν το καρδιακό και το αναπνευστικό τους σύστημα σταματήσει να λειτουργεί».
Θέλετε να σας αφαιρέσουν τα όργανά σας, πριν ακόμα πεθάνετε;
Δυστυχώς, σε εκείνους που συχνά χρειάζονται μεταμοσχεύσεις οργάνων αρνούνται πιο συχνά αυτές τις μέρες για λόγους «ποιότητα ζωής».
Για παράδειγμα, σε ένα νοσοκομείο των ΗΠΑ, σε ένα 3χρονο κορίτσι με το όνομα Αμέλια δεν επιτράπηκε η μεταμόσχευση νεφρού που χρειάζονταν απεγνωσμένα απλά και μόνο επειδή θεωρήθηκε ότι είναι «διανοητικά καθυστερημένο».
Αυτές είναι οι αποφάσεις που γίνονται από γιατρούς και από ασφαλιστικές εταιρείες υγείας σε όλη την Αμερική κάθε μέρα.
Και το ξέρετε ότι τα φάρμακα που τερματίζουν τη ζωή θα είναι 100% δωρεάν υπό το Obamacare;
http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/07/Global-Elite-Depopulation-300x300-150x150.jpg 150w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Το γράφει ένα άρθρο του Christian Post ….
«Μια χριστιανική νομική εταιρία προειδοποιεί τους Αμερικανούς που ήδη πιστεύουν ότι το σχέδιο υγείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είναι μια κακή ιδέα ότι το «νομοσχέδιο Obamacare είναι χειρότερο από ό, τι νομίζουν.
Σε όλους αρέσουν οι καλές εκπλήξεις, αλλά κανείς δεν θέλει μια δυσάρεστη έκπληξη. Έτσι, δεν θα σας αρέσει η έκπληξη που είναι θαμμένη στις 2.700 σελίδες αυτού του εγγράφου,» λέει ο αφηγητής ενός σύντομου βίντεο που έγινε από το Alliance Defense Fund .
Το ξέρατε ότι με το Obamacare θα πρέπει να πληρώνετε για φάρμακα που σώζουν ζωές, αλλά τα φάρμακα που τερματίζουν τη ζωή είναι δωρεάν. Εκατό τοις εκατό δωρεάν.»
Προφανώς θέλουν να το κάνουν όσο γίνεται πιο εύκολο για  σας και τους συγγενείς σας.
Μήπως τελικά θα γίνουμε όπως η Ολλανδία;
Στις Κάτω Χώρες, κινητές ομάδες ευθανασίας πηγαίνουν πλέον από πόρτα σε πόρτα για να «βοηθήσουν» τους ηλικιωμένους ασθενείς να τελειώσουν τις ζωές τους στην άνεση του σπιτιού τους.
Αυτό θέλουμε;
Θέλουμε κυβερνητικούς πράκτορες να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να πεθάνουν;
Η Ελίτ πιστεύει ότι ο κόσμος είναι μαζικά πυκνοκατοικημένος και πιστεύει ότι όλοι μας καταστρέφουμε τον πλανήτη τους.
Έτσι αγαπούν την ευθανασία, την άμβλωση και σχεδόν οτιδήποτε άλλο που θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.