Saturday, 15 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Η Μέρκελ χάνει τον άνθρωπό της

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 12 - 2012

 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Εκτός εαυτού είναι το Βερολίνο με την ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών καθαίρεσης του προέδρου της Δημοκρατίας της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου. Παρόλο που η απόφαση του ρουμανικού κοινοβουλίου θα ισχύσει μόνο αν ο κυρίαρχος λαός την εγκρίνει σε ειδικό δημοψήφισμα για το θέμα αυτό που θα λάβει χώρα στις 29 Ιουλίου, οι Γερμανοί απειλούν ήδη θεούς και δαίμονες. Κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος απειλούν ευθέως με μπλοκάρισμα των διαδικασιών περαιτέρω…….

ενσωμάτωσης της Ρουμανίας στην ολοκλήρωση της ΕΕ, αν οι Ρουμάνοι υπερψηφίσουν την καθαίρεση του Μπασέσκου!

Οι Γερμανοί απειλούν τους Ρουμάνους πρωτίστως με τη μη ένταξη της Ρουμανίας στη συνθήκη Σένγκεν, η οποία θα επέτρεπε στον ρουμανικό πληθυσμό την ελεύθερη, χωρίς ελέγχους, κίνηση σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Η Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε τη Δευτέρα ακόμη και την επιβολή… κυρώσεων (!) εκ μέρους της ΕΕ κατά της Ρουμανίας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά από τηλεφωνική συνομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον έκπτωτο Ρουμάνο πρόεδρο.
Είχε προηγηθεί το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε με δηλητηριώδεις δηλώσεις: «Σοβαρές παραβιάσεις του γράμματος και του πνεύματος της ευρωπαϊκής κοινότητας αξιών θα προκαλούσαν ερωτήματα ως προς την καταλληλότητα της Ρουμανίας να κάνει τα τελευταία βήματα προς την πλήρη ολοκλήρωσή της με την Ευρωπαϊκή Ενωση» τόνισε απειλητικά. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα αδιαφορήσει για πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές στη Ρουμανία» πρόσθεσε.
Με γερμανική παρότρυνση, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να συστήσει αμέσως μια επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει τις διαδικασίες καθαίρεσης του τέως προέδρου Μπασέσκου.
Ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αν και σοσιαλδημοκράτης ο ίδιος, όπως και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, άφησε με δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρουμανίας. «Αν κάποια έρευνα δείξει ασυμβατότητες με τα ευρωπαϊκά στάνταρ δικαίου, τότε θα προχωρήσουμε, όπως είμαστε υποχρεωμένοι, ανεξαρτήτως του πώς ονομάζεται ο αρχηγός της κυβέρνησης» υπογράμμισε.
Οσο για τον γερμανικό Τύπο, αυτός κυριολεκτικά αποχαλινώθηκε, όπως βεβαίως θα περίμενε κανείς.
«Μπροστά στα μάτια του κόσμου συρρικνώνεται στη Ρουμανία το κράτος δικαίου. Η χώρα ζει ένα πραξικόπημα μαφιόζικων (!) δυνάμεων. Δεν είναι κάποιοι συνταγματάρχες που κάνουν το πραξικόπημα, είναι η ίδια η κυβέρνηση» είναι π.χ. οι τίτλοι σχετικής ανάλυσης στο κυριακάτικο φύλλο της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Ιδια κατάσταση και τη Δευτέρα. Τεράστιο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο στην εφημερίδα αυτή με τον χαρακτηριστικό τίτλο, αναφερόμενο στη ρουμανική κυβέρνηση… «Ετσι μιλούν οι πραξικοπηματίες»!
Ευνόητη είναι η απορία γιατί οι Γερμανοί κόπτονται τόσο πολύ για την αντικατάσταση ενός προέδρου της Ρουμανίας από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας – μια απόφαση μάλιστα που πρέπει να εγκριθεί σε δημοψήφισμα από τον λαό της χώρας για να ισχύσει.
Η προφανής απάντηση είναι ότι ο Μπασέσκου είναι άνθρωπος που υπηρετεί πιστά τις γερμανικές υποδείξεις, άρα και τα γερμανικά συμφέροντα. Στη σημερινή Ευρώπη αφθονούν βεβαίως οι πειθήνιοι στο Βερολίνο πολιτικοί, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή, όπως δείχνει και η εμπειρία των Ελλήνων προσφάτως.
Το πρόβλημα του Βερολίνου δεν είναι ότι δεν θα βρει γερμανόδουλους Ρουμάνους πολιτικούς να συνεχίσουν το έργο του Μπασέσκου. Τη γερμανική κυβέρνηση την ενοχλεί όμως ο συμβολισμός της καθαίρεσης του Ρουμάνου προέδρου, ο οποίος είναι αυτός που έβαλε τη χώρα σε καθεστώς Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ, εξουθενώνοντας οικονομικά τον ήδη σε άθλια κατάσταση ρουμανικό πληθυσμό. Αν κάθε πολιτικός που βάζει τη χώρα του σε καθεστώς Μνημονίου ανατρέπεται ή καθαιρείται, οι οιωνοί για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής του Τέταρτου Ράιχ είναι πολύ κακοί…
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Θα κατασπαράξουν τον Μπασέσκου
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ είναι οι πιθανότητες να επιβιώσει ο Ρουμάνος πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου του δημοψηφίσματος που θα γίνει στις 29 Ιουλίου για να αποφανθεί ο λαός αν επικυρώνει ή όχι την καθαίρεσή του. Τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που επέβαλε έχουν ξεσηκώσει τους Ρουμάνους εναντίον του. Ο λαός έχει ανατρέψει… τέσσερις (!) κυβερνήσεις – όργανα του Μπασέσκου, αλλά ο ίδιος την είχε γλιτώσει μέχρι τώρα. Αυτή τη φορά όμως οι ψηφοφόροι φαίνονται αποφασισμένοι να τον «κατασπαράξουν» με την ψήφο τους. Πολιτικά θεωρείται αδύνατον να συγκεντρώσει το «Οχι» το 50% συν μία ψήφο όσων προσέλθουν στις κάλπες. Παράλληλα, η κυβέρνηση ελέγχει όλους τους αρμούς εξουσίας, ώστε να είναι πολύ δύσκολη η νοθεία.

 

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.