Sunday, 20 September , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ κε ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 14 - 2012

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/07/201209-xristofias.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />της Αντρούλλας Σατραζάμη*

«Η Κύπρος ανήκει στον λαό της, η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους, είτε αυτοί είναι Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι είτε Μαρωνίτες είτε Αρμένιοι είτε Λατίνοι. Ούτε οι Βρετανοί έχουν θέση στην Κύπρο, ούτε οι Τούρκοι έχουν θέση στην Κύπρο ούτε οι αδελφοί μας Έλληνες με την κακή έννοια έχουν θέση στην Κύπρο· θα πρέπει να αφεθούμε ελεύθεροι». Αυτά (τα καταπληκτικά) είπε ανάμεσα σε άλλα ο αξιότιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσφωνώντας τους Ευρωπαίους, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ενωμένης Ευρώπης από την Κύπρο.

 

Δεν εκπλαγήκαμε, κύριε Πρόεδρε, με αυτό το τελευταίο «να φύγουν και οι αδελφοί Έλληνες»! Άλλωστε, όποτε σας συμφέρει προστρέχετε στους αδελφούς Έλληνες και, όποτε όχι, τους διώχνετε. Μόνο που όντας φιλόλογος-ιστορικός και έχοντας διαβάσει την Ιστορία της Κύπρου και έχοντας διδάξει για τριάντα τρία χρόνια τα Ελληνόπουλα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχω διαμορφώσει άλλη αντίληψη και άποψη για το σε ποιους ανήκει η Κύπρος. Η Κύπρος, κύριε Πρόεδρε, ανήκει στους Έλληνες, και τα «αδέλφια» μας οι Τουρκοκύπριοι είναι μειονότητα και στις Δημοκρατίες οι χώρες ανήκουν στην πλειοψηφία. Κι αν σας φαίνεται ότι το σύνθημα «η Κύπρος είναι Ελληνική» είναι εθνικιστικό, τότε ναι, είμαι εθνικίστρια. Φαίνεται πως το Πανεπιστήμιο της Μόσχας δεν σας δίδαξε για τις ελληνικές καταβολές των Κυπρίων από τους Μυκηναϊκούς χρόνους…

Όσο για τα αδέλφια σας -τους Τουρκοκυπρίους- κάντε έναν περίπατο μέχρι τα κατεχόμενα και δη στην Κερύνεια, από την οποία κατάγεστε κι εσείς. Οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί σας έχουν κόψει όλα τα δέντρα του Πενταδακτύλου και κτίζουν επαύλεις, τις οποίες πουλούν σε Ευρωπαίους έναντι αδράς αμοιβής, αλλοιώνοντας το φυσικό τοπίο και τις ομορφιές του. Οι «υποβαθμισμένοι» Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι έποικοι απολαμβάνουν αγαθά τόσο στην κατεχόμενη Κύπρο όσο και στην ελεύθερη. Το χωριό μου -Κάρμι Κερύνειας- πουλήθηκε από τα «αδέλφια» σας ολόκληρο σε Ευρωπαίους.

Κι αν τέτοιες απόψεις δυναμιτίζουν την «ειρηνική συνύπαρξη» των δύο λαών, αυτό έχει συντελεστεί από το 1963 κι όχι από το 1974. Γι’ αυτό άλλωστε και κάτω από τον κατεχόμενο από τότε Άγιο Ιλαρίωνα έδρευε στρατόπεδο των Ηνωμένων Εθνών. Η «ειρηνική συνύπαρξη» δυναμιτιζόταν πρωτίστως κι επανειλημμένα από τα «αδέλφια» σας Τούρκους και Τουρκοκυπρίους. Ήμουνα μαθήτρια ακόμη, όταν περνώντας έξω από το τουρκοκυπριακό δημοτικό σχολείο, τα τουρκάκια με πετροβολούσαν και οι Τούρκοι «αδελφοί» σας συνελάμβαναν και κακοποιούσαν, είτε εκτελούσαν, συγχωριανούς μου που έβοσκαν τα κοπάδια τους κοντά στην περιοχή.

Κύριε Πρόεδρε, ξέρετε πολύ καλά ποιος ευθύνεται για την τουρκοποίηση της Κύπρου: Το γεγονός ότι εμείς απεμπολήσαμε την Ένωση -Ελλαδίτες και Κύπριοι- ενώ οι Τούρκοι ουδέποτε απεμπόλησαν τη Διχοτόμηση. Μια ταπεινή συμβουλή δίνω στα στελέχη και τους οπαδούς του ΑΚΕΛ: Διαβάστε την Ιστορία. Ίσως τότε συμπεριφερθείτε ως Ωραίοι Έλληνες. Όσο για όσα λέγονται με αφορμή την οικονομική κρίση της Ελλάδας, «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»…

 

* ΠΗΓΗ: »ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

 

http://www.elkeda.gr/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.