Monday, 25 May , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Ιούλιος - 18 - 2012

Το αντιτορπιλικό «Admiral Chabanenko» και τρία βαρέα αποβατικά σκάφη απέπλευσαν την Τρίτη από το Σεβερομόρσκ για τη Μεσόγειο, όπου είναι προγραμματισμένος κατάπλους τους στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, ανέφερε στο «Interfax» στρατιωτικο-διπλωματική πηγή.
Ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο

Το αντιτορπιλικό «Admiral Chabanenko» αφήνει το λιμάνι Σεβερομόρσκ. Πηγή: TASS

Ο σχεδιασμός της αποστολής προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς, όπου βρίσκεται βάση ανεφοδιασμού και τεχνικής υποστήριξης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Με τη μοίρα των πλοίων του Βόρειου στόλου θα συναντηθούν το περιπολικό «Yaroslav Mudri» και το δεξαμενόπλοιο «Lena» του στόλου της Βαλτικής, καθώς και μια μοίρα του στόλου της Μαύρης θάλασσας αποτελούμενη από τα αρματαγωγά «Nikolai Filchenkov» και «Tsezar Kunikov», και το αντιτορπιλικό «Smetlivi».

 

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι στο Βόρειο Ατλαντικό θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ασκήσεις του Βόρειου στόλου μαζί με πλοία των στόλων της Βαλτικής και της Μαύρης θάλασσας. «Μια μοίρα πολεμικών πλοίων θα κάνει ασκήσεις στη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας». Στο μεταξύ, οεπικεφαλής της υπηρεσίας τύπου του ΠΝ της Ρωσίας, Αντρέι Ταραμάν, είπε στη ρωσική υπηρεσία του BBC ότι «εφόσον στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς υπάρχει ρωσική βάση, τα πλοία θα εισέλθουν σε αυτή για ανεφοδιασμό».

 

Η έξοδος των πλοίων πραγματοποιείται βάσει των σχεδίων ασκήσεων για τη διατήρηση του αξιόμαχου του ΠΝ και δεν συνδέεται με την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία, διευκρίνισε ο Ταραμάν. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε -ούτε αυτό- ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται βάσει σχεδίου προς τη Συρία. Πηγή από το υπουργείο ανέφερε στο «Interfax» ότι ο πλους των στόλων «είναι μια προγραμματισμένη αποστολή που έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των πληρωμάτων σε θέματα επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ τους». Προηγουμένως, ο αναπληρωτής του επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου, Γιούρι Ιβανόφ, δήλωσε στο BBC ότι οι ασκήσεις με τη συμμετοχή των τριών στόλων δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Αντίστοιχες ασκήσεις είχαν γίνει και πέρυσι.

 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κάθοδος των ρωσικών πολεμικών πλοίων δεν σχετίζεται με την ένοπλη σύρραξη στο εσωτερικό της Συρίας. Τη σχετική δήλωση έκανε την Τρίτη στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Πάτρικ Βέντρελ. «Είδαμε τις αναφορές στον Τύπο, στις οποίες γινόταν λόγος για αποστολή πλοίων του ΠΝ της Ρωσίας στη Συρία. Είδαμε επίσης και τις αναφορές που παρέπεμπαν στις ρωσικές αρχές και πληροφορούσαν ότι τα πλοία αυτά θα εισέλθουν στο λιμάνι της Ταρτούς για ανεφοδιασμό και ότι η παρουσία τους δεν συνδέεται με τη σύγκρουση στη Συρία. Φυσικά ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αλήθεια», ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Επίσης, ο Βέντρελ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τη Ρωσία όσον αφορά τον επικείμενο κατάπλου στη Συρία. Σύμφωνα με τον αμερικανό εκπρόσωπο, οι αμερικανικές αρχές δεν διαθέτουν επαρκείς πληροφορίες όσον αφορά «τα μελλοντικά τεκταινόμενα στη βάση Ταρτούς».

http://rbth.gr/articles/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.