Saturday, 29 February , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ «ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ»!

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2012/10/deh-pylonas.jpg 400w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />Το ξεπούλημα του δικτύου ηλεκτρισμού και υδροηλεκτρικών, πέραν των λιγνιτικών, μονάδων της ΔΕΗ προβλέπει το υπό διαμόρφωση «ενεργειακό Μνημόνιο», το οποίο έχει τεθεί σε συζήτηση από την τρικομματική κυβέρνηση και την τρόικα. Μάλιστα, τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προβλέπουν ότι εντός του ’13 θα έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) είναι θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ κατά 100% και έχει στην κυριότητά του το σύνολο του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Με βάση τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην μεταβίβαση τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σε χρόνο εξπρές (εντός Οκτωβρίου).

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μάλιστα, προωθούνται ανατροπές και στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες, έτσι ώστε το προς εκποίηση τμήμα της ΔΕΗ να είναι ακόμα πιο ελκυστικό για τους «επενδυτές».

Πιο συγκεκριμένα, εντός του επόμενου μήνα, η κυβέρνηση θα έχει παραδώσει στην τρόικα μελέτη, που θα συγκρίνει τις αμοιβές των εργαζομένων της ΔΕΗ με αυτές των εργαζομένων σε ανάλογες ευρωπαϊκές εταιρίες ενώ τόσο οι αμοιβές όσο και οι προαγωγές θα αξιολογούνται και σε σύγκριση με τις αντίστοιχες σε ιδιωτικές ελληνικές επιχειρήσεις. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει μια επιχείρηση με φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους ώστε η προσέλκυση των αρπακτικών «επενδυτών» να γίνει άμεσα.

Στους παραπάνω σχεδιασμούς προβλέπεται, επίσης η έκδοση υπουργικής απόφασης για την αύξηση των τιμολογίων των οικιακών καταναλωτών, η οποία θα ισχύσει από την αρχή του νέου έτους.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το σχέδιο, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στον ημερήσιο Τύπο και σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ δεν είναι το τελικό πάνω στο οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση, προβλέπει ρητά χρονοδιαγράμματα σε μια σειρά από θέματα:

  1. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2012 πρέπει να έχει μεταφερθεί στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων τουλάχιστον το 51% του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει τα δίκτυα, ώστε να δρομολογηθεί η πώλησή της.
  2. Στην ίδια περίοδο, η κυβέρνηση πρέπει να έχει καταλήξει στο τελικό πλάνο των προς ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων.
  3. Εντός του Νοεμβρίου πρέπει να έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ (για οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις) και οι αυξήσεις πρέπει να ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2013.
  4. Μέχρι των Σεπτέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση.

 

 

ΓΕΝΟΠ: «ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΕΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΕΗ»

Για το θέμα της εκποίησης του δικτύου της ΔΕΗ αλλά και των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΡΙΣΟΥΝ

Μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (7/9/2012) σύμφωνα με την οποία καταργείται η υποχρέωση του κράτους να διατηρεί ποσοστό 51% στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης και το Δημόσιο θα μπορεί είτε να κρατήσει μικρό ποσοστό , είτε να πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής του,

Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Με τροπολογία στη Βουλή (15/10/2012) ικανοποιεί την απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ , με πρόεδρο τον κ. Αθανασόπουλο, για άμεση πώληση μετοχών ποσοστού 17% σε πρώτη φάση ή την παραχώρηση της ΔΕΗ, που είναι η ναυαρχίδα της Εθνικής Οικονομίας, σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ίσως γερμανικής καταγωγής.

Μπροστά στις δυσμενείς εξελίξεις η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το βάρος της ιστορίας της και τη βαθιά ριζωμένη αγωνιστικότητά της ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΑ, ΕΜΠΟΔΙΟ Σ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.

Δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων δανειστών, των τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει την παρουσία της και ετοιμάζεται να δώσει τη «μητέρα όλων των μαχών» για να προστατέψει την επιχείρηση του Ελληνικού λαού, με την τεράστια προσφορά σε εθνικό , κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό επίπεδο.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα μετερίζια σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους κοινωνικούς φορείς να είναι δίπλα μας, στήριγμά μας στον αγώνα, γιατί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι υπόθεση ΟΛΩΝ.

http://www.iskra.gr/

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.